מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש במכונת גילוח של מישהו אחררן03/02/2015
שלום
השתמשתי היום במכונת גילוח של מישהו אחר כי לא הייתה לי ברירה.
היו לי זיפים די ארוכים, אז גילחתי נגד כיוון הזיפים עם המכונה והמכונה עשתה לי המון גירויים אדמדמים וכואבים, ואולי אפילו פצעים, שלא יכולתי לשטוף או לחטא עם אלכוהול כי לא היה לי ברז זמין או אפטר שייב.
אני מאוד מודאג מזה ועשיתי את זה רק כי לא הייתה לי ברירה.
בנוסף לכך ייתכן שאותו בן אדם המשתמש במכונה הוא מהקהילה הגאה.
האם תוכל לייעץ לי מה לעשות? (חוץ מכמובן לא לעשות זאת שוב כמובן)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
רן03/02/2015כמו כן לא שטפתי את המכונה לפני הגילוח ואני מניח שגם בעל המכונה לא שטף אותה לאחר הגילוח האחרון שלו שכן מדובר במכונה הנמצאת באוטו שלו כך שלא שוטפים אותה לאחר הגילוח (בשונה מסכין גילוח לדוגמה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/02/2015לדעתי אין סיבה לדאגה. מחלות מין לא עוברות בגילוח, ואם החשש הוא מאיידס - וירוס האיידס לא מסוגל להתקיים מחוץ לגוף למשך זמן רב, ההדבקה היא במגע ישיר של נוזלי גוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רן05/02/2015היי תודה רבה. דיברתי באופן כללי על מחלות שעלולות לעבור כתוצאה מהגילוח במכונה, לאו דווקא איידס. אני מבין ממך שאין סיבה לדאגה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהנורית02/02/2015
אני אישה, ערכתי בדיקות std ונמצא אצלי u.ureal/parvum-pcr
הרופא נשים אמר לי שאסור לקיים יחסי מין עם קונדום מכיוון שזה עובר גם בקונדום ולא נשיקות צרפתיות .
השאלה שלי כך:
האם באמת מה שנמצא אצלי עובר עם קונדום? וגם בנשיקות, כלומר ברוק?
האם זה שכיח אצל נשים?
ניתנה לי אנטיביוטיקה, בגמר הטיפול אני צריכה לערוך שוב בדיקות ולוודא שאכן זה חלף?
האם ברוב המקרים זה חולף עם אנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר02/02/2015נורית שלום,
החיידק הזה נמצא לעתים קרובות אצל נשים ולרוב אינו גורם למחלה כלשהי.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה
נורית02/02/2015בהמשך לשאלה של u.ureal/parvum-pcr ומה לגבי הידבקות דרך רוק? דרך נשיקה? ולגבי הידבקות דרך קונדום? כפי שהרופא אמר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובחנתי שיש לי HSV 1טל28/01/2015
אהלן,
היום קיבלתי את התוצאות לבדיקה מקיפה שעשיתי בבית חולים בני ציון למחלות STD.
נמצאתי שיש לי HSV 1, רשום תוצאה: חיובי 3.31.
ישר נלחצתי ללחץ וקראתי לא מעט.
אני כבר שנתיים וחצי שלא התפרץ לי הרפס בשפתיים אך לעולם לא התפרץ לי באיבר המין.
אני אובחנתי בעבר ע"י רופאת עור שיש לי פסוריאסיס באיבר המין (כשחשדתי שזה אולי הרפס).
בכל מקרה אני נורא לחוץ. מה התוצאה בעצם אומרת? האם יש מה לעשות?
זה אומר שלא אוכל לקיים יחסי מין עם בת זוגתי בלי קונדום? איך אוכל להביא ילדים בעתיד (הרחוק, אני סה"כ בן 22) כך שהם לא יידבקו גם כן?
תודה רבה,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובחנתי שיש לי HSV 1 - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר28/01/2015HSV1 הוא הוירוס שגורם לפצעי הרפס בשפתיים בעיקר, והעובדה שהיו לך פצעים אלו בעבר מסבירה את התוצאה החיובית שקיבלת - אני מניחה שמדובר בנוגדנים מסוג IGG שמצביעים על הדבקה ישנה. אין סיבה לדאגה, אין צורך להשתמש בקונדום מסיבה זו ואין סיכון בעתיד להביא ילדים לעולם.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור!
טל29/01/2015הרגעת אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהאנונימית28/01/2015
שלום, הלכתי לבדיקת קולפוסקופיה בשל כאבים בפתח הנרתיק והרופא לקח ביופסיה ומצאו אצלי קונדילומה- למרות שהרופא לא ראה נגעים הוא שלח אותי ללייזר שם הרופא צרב את הפצע של הביופסיה וזהו. האם אני מדבקת למרות שאין נגעים? הרופא אמר שהכאב בא מהפצע שנשאר מהביופסיה ועכשיו הוא עבר אז למה עדיין כואב לי? לרופא שלי אין תשובה לתת לי וזה נורא מתסכל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר28/01/2015אם אין נגעים פעילים הסבירות להדבקה נמוך ביותר.
אין אפשרות לענות במסגרת פורום למה עדיים כואב לך - זה מצריך בדיקה. במידה והכאב נמשך יתכן שאת צריכה בדיקה נוספת במסגרת מרפאת צוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- UREA.UREALנימי26/01/2015
בבדיקת שתן שביצעתי נמצאה התוצאה
UREA.UREALYTICUM-PCR ; DETECTED
מה זה אומר? האם אני צריך לבצע איזשהוא טיפול? האם יש בעיה של הדבקה בקיום יחסי מין?
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר UREA.UREAL - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר28/01/2015אצל נשים החיידק הזה קיים באופן שכיח ואינו מעיד על מחלה. לגבי גברים - זה שנוי במחלוקת, וההחלטה על טיפול תלויה בסימפטומים שלך. פנה לרופא שלך להתייעצות לגבי צורך בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומהשלי26/01/2015
יש לי קונדילומה בפי הטבעת וגם כפל עור בפי הטבעת ורוצה להיפטר מזה.. הלכתי לפרוקטולוג ואמר לי שהוא לא ממליץ לי לעשות ניתוח כי זה רק אסטטיקה אבל לי זה מפריע במחינה אסטטית ומצד שני לא רוצה לפגוע בפי הטבעת שלי... יש מה לעשות? למי אני אמורה לפנות לגבי זה? מי מטפל בפפילומה בפי הטבעת+כפל עור?
אגב עשיתי חיסון לפני יומיים של גרדסיל עקב הופעת הפוליפ בפי הטבעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר28/01/2015במרפאות צוואר רחם מיומנים בטיפול בקנדילומות גם באיזור פי הטבעת. אני ממליצה לך לבקש מרופא הנשים שלך הפניה למרפאה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ואיפה זה נמצא?
שלי29/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ואיפה זה נמצא? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר29/01/2015בקופות החולים הושונת לרוב יש מרפאות צוואר רחם, וגם בבתי חולים. רופא הנשים שלך יוציא לך הפניה בהתאם למרפאות הזמינות באיזור מגורייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה בשלפוחית השתןלוטי26/01/2015
שלום,
לאחר בירורים ובדיקות רבות אצל אורולוג וזיהומולוג- כשהסימפטומים היו צריבה בשתן, דם בזרע ובריחת שתן- התבשר לי תחילה שיש לי תולעים בשלפוחית השתן ולאחר מכן שיש לי קונדילומה בשלפוחית השתן. כשניסיתי לברר מהן דרכי הטיפול בקונדילומה בשלפוחית השתן, התשובה שקיבלתי היתה עמומה. נאמר לי שהטיפול בקונדילומה הוא שריפת יבלת, שאצלי לא נראית, לפחות בעין בלתי מזויינת (שממה שהבנתי קשורה לוירוס הפפילומה). אבל מה עושים במקרה שהקונדילומה נמצאת בשלפוחית השתן? ניתן לטפל בזה?
ומהן דרכי ההדבקה... איך אני יכול להגן על אשתי מפני הדבקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה בשלפוחית השתן - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר28/01/2015צר לי, אני סבורה שעליך להתייעץ עם אורולוג בנושא זה. אם הממצא בתוך השלפוחית, הדרך היחידה לטפל בו היא במסגרת של ציסטוסקופיה, פעולה שמבוצעת ע"י אורולוגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך הטיפול
לוטי30/01/2015תהליך הבירור שציינתי כלל בדיקת ציסטוסקופיה. באמצעות האורולוג, שביצע הבדיקה הזאת, הבנתי שמדובר בקונדילומה בשלפוחית השתן. כששאלתי אותו איך נפטרים מזה, לא היתה לו תשובה והפכתי רק מודאג יותר. מה היית ממליצה לי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננותסהר22/01/2015
שלום רב,
האם יכול להגרם נזק כלשהו לאיבר המין כתוצאה מאוננות אינטנסיבית ללא חומר סיכה?
נכון לעכשיו לאחר האוננות אני חש אי נוחות באיבר מין כגון עיקצוץ במיוחד באיזור שבין שק האשכיםלפין וגם קרוב יותר לחלק העליון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר22/01/2015חיכוך ממושך ואינטנסיבי יכול לגרום לגירוי עורי. זה לא פוגע בתפקוד איבר המין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת stdמור19/01/2015
שלום רב,
בבדיקת std שתן נמצא אצלי אוראופלזמה פרבום ומיקופלזמה הומיניס.
טופלתי מספר פעמים באנטיביוטיקה מכיוון שעדיין נמצא חיובי בבדיקת שתן.
לפני 3 חודשים עשיתי בדיקת שתן שוב ונמצא שלילי להכל.
קיבלתי שוב אנטיביוטיקה "ליתר ביטחון" כיוון שעדיין סבלתי מתכיפות וצריבה בשתן.
לפני חודש וחצי עשיתי בדיקת std שוב אבל הפעם התרבית הייתה מהנרתיק ולא מהשתן.
ולמרות שלא קיימתי יחסי מין נמצא אצלי שוב מיקופלזמה הומיניס.
קיבלתי שוב אנטיביוטיקה ולפני כמה ימים עשיתי שוב בדיקת שתן ויצא שלילי.
השאלה שלי היא האם התוצאה שמתקבלת מבדיקת שתן std היא זהה לתרבית שנלקחת מהנרתיק. אני פשוט רוצה להיות בטוחה שזה עבר לי כי עדיין אני סובלת מתכיפות בשתן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת std - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר21/01/2015רוב הסיכויים שלמיקופלזמה שנמצאה אין קשר לסימפטומים שלך, זה חיידק שעשוי להמצא בנרתק גם בלי קשר לקיום יחסים, והשאלה אם הוא בכלל בעל משמעות קלינית עדיין פתוחה. אם יש לך המשך של סימפטומים של תכיפות במתן שתן כדאי להתייעץ עם אורולוג בשאלה של סיבות לא זיהומיות לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הפיןמודאג19/01/2015
שלום רב,
קיימתי יחסי מין עם חברה שלי לפני כמה ימים( בלי קונדום) והופיעו אצלי נקודות אדומות ושורפות שאפשר לראות בתמונה הבאה, האם זה משהו מסוכן? יש לציין שאני מקיים איתה יחסי מין כבר שנה ובלתי מוגנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה
מודאג21/01/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את אין תגובה לשאלה שלי?
מודאג26/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את אין תגובה לשאלה שלי? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר28/01/2015אין אפשרות לתת אבחנות במסגרת הפורום, גם לא עם תמונה. עליך לפנות לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מביכה מעטגל18/01/2015
שלום רב,
ביקרתי אצל מסגי'סטית וחוץ מהעיסוי היא ליקקה לי את האשכים בלבד (לא את הפין בכלל) ואני "נגררתי" לצערי וליקקתי את פטמותיה שלפני זה ניקתה אותם עם מגבון לח אומנם השאלה מעט לא כ"כ הולמת אבל אשמח לקבל תשובה בנדון.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מביכה מעט - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר21/01/2015מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ישנו סיכוי למחלת מין כלשהי?
טל21/01/2015סליחה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ישנו סיכוי למחלת מין כלשהי? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר22/01/2015סבירות אפסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה קורסייספיר17/01/2015
שלום, התגלה לי בנרתיק במשטח קנדידה קורסיי וקיבלתי ג׳ל זידובל אשר עזר לי וההפרשות כבר לא דביקות ואין גרד. הבנתי שג׳ל זה מיועד לחיידק. הייתכן שגם עוזר למקרה של פיטריה ? פשוט שואלת כי חוששת שאולי היתה פיטריה וגם חיידק כמו נאמר טריכומונס ? אם היה לי את החיידק ועכשיו מרגישה בסדר : האם הטיפול הספיק או יחזור כי לא לקחתי אנטיביוטיקה בצורה פומית נגד חיידק זה ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה קורסיי - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר21/01/2015זידובל הוא טיפול נכון לטריכומונס, הוא לא מטפל בפטרת אולם קנדידה מסוג זה לרוב לא גורמת לסימפטומים ומתגלה כממצא מקרי כשיש בעיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ממשיכות לאחר טיפול בפטריהאילנה15/01/2015
שלום, עשיתי משטח והתגלתה לי פיטריה בשם קנדידה קורסי. קיבלתי משחה דרבומט שעזרה לגירודים בעריה וגם פחות אדום שם והרופא נתן גלולה אחת של פלוקנול. למרות הטיפול יש לי עדיין הפרשות דביקות ויש משהו חדש שלא היה לי וזה בשפתיים הקטנות מעט גירוד, שורף לי ואדום שם (אגב לפני שהרופא עשה את המשטח נתן לי נרות דלאצין שלא עזרו לי ואחרי שבוע וחצי נתן לי ג׳ל זידובל שגם לא עזר) . אני אובדת עצות מה כן יכול לעזור לי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר15/01/2015קנדידה קרוזיי לרוב לא גורמת לסימפטומים, כך שיתכן שהתופעות שאת מתארת לא קשורות לממצא בתרבית.
אין לי אפשרות לתת אבחנה או להמליץ על טיפול במסגרת הפורום, עלייך לפנות שוב לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדילומה-מתי חוזרים לשגרה?אורחת13/01/2015
שלום רב,
בהמלצת רופא נשים, לפני מספר חודשים הוסרו בלייזר ארבעה נגעים מהשפתיים החיצוניות של הפות (הרופא טען שמדובר בפצעים לאחר הסרת שיער ולא קונדילומות). בדיקת פאפ יצאה תקינה. במהלך ההסרה בלייזר החליט הרופא לקחת ביופסיה מאחד הנגעים "ליתר ביטחון" והתוצאה הייתה: "קונדילומה- יבלת ויראלית ישנה לא פעילה". הרופא אמר שאני "בריאה" ועכשיו רק צריך להיות במעקב. מעבר לכך לא הצלחתי לקבל תשובות ברורות.
1. מה הכוונה ביבלת לא פעילה? האם תוצאות הביופסיה מלמדות על כך שהוירוס רדום אצלי ואני לא מדבקת (ובכלל לא היה צריך להסיר את היבלות) או שלא בהכרח?
האם יכולה להיות יבלת אחת פעילה ואחרת לא פעילה (הביופסיה נלקחה מיבלת אחת בלבד)?
2. אני מבינה שאתם לא ממליצים על בדיקה פרטית לאבחון וירוס הפפילומה אבל איך אני יכולה לשוב לקיים יחסי מין מלאים (כולל קבלת מין אוראלי) ללא חשש הדבקה? קראתי כי גם לאחר הסרת היבלות האזור ממנו הוסרו עדיין עלול להדביק. האם נכון?
נא תשובותיך בהקדם. אני מאוד לחוצה ומודאגת מהנושא. תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה-מתי חוזרים לשגרה? - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר15/01/2015שלום רב,
לא ברור לי המינוח יבלת לא פעילה, הווירוס עצמו קיים אצלך אם הוא יצר יבלות וטוב שהן הוסרו.
הדבקה בוירוס הפפילומה קיימת בעיקר כשיש יבלות, והסיכוי להדביק לאחר שהיבלות הוסרו ואין נגעים חדשים - קטן מאד. הבדיקות לזיהוי סוג הנגיף בו נדבקת לא כוללות זנים שגורמים לקונדילומה, אלא רק זנים בסיכון לגרום לנגעים טרום ממאירים. בנוגע לקונדילומות הידיעה באיזה זן של וירוס נדבקת לא משנה את המשך המעקב או הטיפול ולכן אין צורך בה.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות ופצעים על איבר המיןאליהו10/01/2015
שלום
לפני כשנתיים התגלתה אצלי קונדילומה דבר שייצר אצלי איזושהי התעסקות אובססיבית באיבר המין ובאסתטיות שלו
לפני כחצי שנה מצאתי את עצמי מתחיל להתעסק עם מעין חצ'קונים כאלה שנוכחתי להבין מאוחר יותר שהן בלוטות חלב או משהו כזה.
בכל אופן, הן מאוד הפריעו לי לעין וגם היה ניתן לחוש את הבליטה על העור כשמיששתי אותן, גם חלקן חומות כאלה או אפילו שחורות וזה די מכוער לעין...
התוצאה של כל הסיפור הזה היא שמצאתי את עצמי מוציא אותן ובאמת הצלחתי להוציא מעין נקודות שומן לבנות כאלו שנראות בדיוק כמו הנקודות השחורות על הפנים או על הגב לאחר שמנקזים אותן....
בכל אופן, הנזק הוא קשה, צילקתי את עצמי ופצעתי את עצמי ובקיצור "חיראתי" את כל איבר המין שלי בזמן שנקודות החלב האלו כל הזמן חוזרת ואני מאידך לא מספיק או מצליח בכלל להחלים.... הפצעים שהחלימו הפכו לכתמים לבנים עם נקודה שחורה באמצע וכפי שציינתי הכל צלקות שם...
ברור לי שאני חייב להפסיק לפצוע את עצמי
אך רציתי להתייעץ ולשאול האם אני יכול לטפל באיזושהי דרך בנק' החלב הללו?
מה אני יכול לעשות בקשר לצלקות? האם יש דרך לטשטש אותן ? או שאני אשאר עם איבר מצולק כל חיי ?
די מטריד אותי, אשמח לתשובה מפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
אליהו10/01/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה
אליהו10/01/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות ופצעים על איבר המין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר10/01/2015צר לי אבל הייעוץ שאתה מבקש חורג מגדר הייעוץ שניתן לתת במסגרת פורום. עליך לפנות להתייעצות אצל רופא (לדעתי - לרופא עור) באופן אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אליהו10/01/2015ביקרתי את אצל רופא העור שלי, לזה לא היה פתרון לעניין בלוטות החלב והצלקות, כל מה שאמר היה לא לגעת בזה .
האם יש איזושהי מרפאה אסתטית שמתמחה בנושאים הללו ?
אני קצת אבוד כי אני לא יודע איך לטפל בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר13/01/2015אני לא מכירה מרפאה שמתמחה בטיפול אסתטי ספציפי כזה. אולי כדאי לברר עם מנתח פלסטי שמתמחה בהעלמת צלקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)