מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיום יחסים ללא קונדוםאני04/03/2015
שלום,
מוגנת מהריון ע"י גלולות.
נמצאת עם בן זוג חדש אבל שלא קיים מגע מיני מזה מספר שנים....
האם נוכל לוותר על הקונדום ולקיים יחסי מיטן ללא חשש למחלות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסים ללא קונדום - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר07/03/2015שלום,
אין כמובן אפשרות לדעת בבטחון מוחלט שאין לאדם מסויים מחלת מין, אולם הסבירות למחלת מין כשאין כל סימפטומים ועברו מספר שנים מאז קיום יחסים אחרון - קטן ביותר. יש לזכור שישנן מחלות שעוברות בקיום יחסים אולם ההתבטאות שלהן אינה בדרכי המין - כגון דלקת כבד זיהומית (הפטיטיס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה סקרניתגיא02/03/2015
מדוע כל הגברים כל הזמן מגרבצים בביצים? האם זה מתוך באמת גירוד או סתם לתשומת לב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה סקרנית - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/03/2015שאלה טובה, תצטרכי לשאול גבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלאסמהלילי01/03/2015
הי נמצא שיש לי אוראופלסמה ומיקרופלסמה הומיניס. דוקסילין לא עזר. ולאחר בדיקה נראה שעדיין קיים החידק. חשוב לי להיפטר ממנו כיוון שאני רוצה להיכנס להריון ללא החיידק הזה. איזה אנטיביוטיקה הכי מומלצת לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראופלאסמה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר02/03/2015החיידקים האלו שכיחים מאד אצל נשים ולרוב לא גורמים לסימפטומים או מהווים בעיה כלשהי בהריון. אין צורך לטפל בהם, מה גם שלעתים כפי שקרה אצלך הם לא נעלמים עם טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלימודאגת01/03/2015
שלום רב,
לפני כשבוע אני ובחור, שאני מכירה קרוב ל-3 שנים, קיימנו סוג של סטוץ. במהלכו, נגעתי לו באיבר מין, הוא נגע בשלי (אני הייתי עם תחתונים), היו חיכוכים אבל בסופו של דבר לא שכבנו- בין היתר כי לא היה קונדום.
זה מוביל אותי לשאלה שלי למעשה, במהלך האקט עצמו ביצעתי בו מין אוראלי (שוב ללא קונדום) ממש פחות מדקה- לא הייתה גמירה בכלל (כך לפחות לפי מה שהרגשתי, יותר נכון לא הרגשתי), אין לי דימומים בפה וצחצחתי שיניים בערך 45-60 לפני שביצעתי בו את המין האוראלי .
יכול להיות שהייתה כוויה קטנה מאוכל חם אבל אני לא ממש זוכרת אם היא הייתה.
לפי מה שהוא אמר הוא נבדק פעם בשנה למחלות מין, אבל כיוון שאני לא בטוחה ב100% שהוא בסדר (כי אף פעם אי אפשר להיות), האם אני צריכה להיות מודאגת שמא הייתה הדבקות ב-hiv? יכול להיות שבקטע פסיכולוגי אני מרגישה סימנים של שפעת קלה...
האם הייתי מרגישה אם הוא היה גומר- הוא אמר שהוא לא גמר?
אודה לתשובתך מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר02/03/2015שלום רב,
אין לך סיבה לדאגה לפי מה שאת מתארת אין סיכוי להדבקה ב-HIV, שעובר בנוזל הזרע ולא במגע עורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-רק הבהרה
מודאגת02/03/2015תודה רבה על תשובתך המהירה.
רק לשם ההרגעה הנפשית- הייתי מרגישה אם היה יוצא זרע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-רק הבהרה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/03/2015בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים על איבר המיןדוד28/02/2015
שלום..לפני ארבעה ימים הופיעו לי נקודות אדומות על ראש הפין שמלובים בהתקלפויות עדינות ובכאב בצד שמאל של המפשעה..אשמח לדעת למען השם מה זה הדבר הזה.האם זאת מחלץ מין או סתם שיפשוף מהסקס?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים על איבר המין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר02/03/2015עליך לפנות לבדיקת רופא לא ניתן לתת אבחנה במסגרת פורום אינטרנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לזיבהאמיר25/02/2015
שלום ד''ר,
אני מקיי יחסי מין הומו סקסואליים.הייתי שתוי ונתתי למישהו לגמור לי בפה ונראה לי שבטעות בלעתי קצת- את הרוב מיד ירקתי.
זה היה לפני יומיים כואב לי הגרון אבל ייתכון שזה גם דלקת גרון בלי קשר.
השאלה שלי:
אני מתבייש לספר לרופאה שלי את הסיפורץ אם אלך אליה ואתלונן על כאבי גרון ת האם היא תוכל לדעת עפ הסימפטומים בלבד שמדובר בזיבה או בדלקת גרון רגילה.
יש סימפטומים שמאפשרים לרופא ע'' בדיקה פיזית בלבד לדעת שזה זיבה ול משהו אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לזיבה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר02/03/2015שלום רב,
אין סימפטום ספציפי ייחודי לזיבה בגרון. אם אין שיפור בטיפול הקונבנציונלי מומלץ לבצע משטח לזיבה (צריך לבקש משטח ספציפי זה לא יופיע בכל משטח גרון).
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו לי להרגעחרדתית22/02/2015
הייתי בשרותים וקיבלתי שפריץ מהמים של האסלה ישר לאיבר המין, האם יש אפשרות להדבק במחלת מין בדרך זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרו לי להרגע - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/02/2015לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלירועי19/02/2015
מה הסיכוי להדבק באיידס במקרה בו אני קיבלתי מין אוראלי.
לבחור לא היה דימום בפה ובטח לא כזה שנראה לעין.
האם יש צורך בבדיקה בגלל מקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/02/2015הצד המקבל מין אוראלי הוא בסיכון נמוך מאד להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי
רועי24/02/2015סיכון נמוך מאד. האם לאור מקרה זה יש צורך להיבדק? מתי הסיכון הנמוך מאד עלול להתממש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/02/2015אם אתה חושש - תבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלסמה פרבוםטל19/02/2015
שלום,
עשיתי בדיקות דם ושתן לאחר שבלטות הלימפה שלי במפשעה התנפחו ויצא לי חיובי עבור חייזק אוראופלסמה פרבום.
נכנסתי לקשר זוגי חדש והתחלנו לקיים יחסי מין לא מוגנים לפני כשבועיים.
הנפיחות הופיעה כשבוע לאחר הפעם הראשונה שקיימנו יחסי מין.
אין לי תסמינים אחרים מעבר להתנפחות. וכל שאר הבדיקות דם והשתן שלי יצאו תקינות.
כמה שאלות כי אני מתקשה למצוא על זה חומר באינטרנט.
1) מה הסיכוי שנדבקתי מהבן זוג בחיידק?
2) אם לא קבלתי את זה ממנו האם אני מדבקת ואנחנו לא יכולים לקיים יחסי מין ?
3) מה הטיפול? האם אפשר להעלים את החיידק לגמרי?
4) עד כמה זה מסוכן ?
ואם יש עוד מידע רלוונטי אני אשמח לקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראופלסמה פרבום - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/02/2015אוראופלזמה פרבום לרוב לא גורם לסימפטומים, לדעתי ש סיכוי שהגורם הוא אחר. אני מציעה לך לפנות שוב לבדיקת רופא נשים או זיהומולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בפנים ומוגלה לאחר ירידהחוששת16/02/2015
אהלן,
לפני כמה זמן היה לי קטע מיני עם מישהו שאחרי זה הפסקנו לדבר, לאחר נתק של כמה זמן הבנאדם אמר לי שהוא הפסיק לדבר איתי כי אחרי כמה ימים מאז שהיה איתי, הפנים שלו התנפחו ממש והיתה לו מוגלה בפנים והוא אפילו הגיע לבית חולים ושם אמרו לו שזה משהו מיני
יכול להיות שזה נסיון לנפנף אותי או לא יודעת מה,
כרגע מה שיותר מטריד אותי זה האם יש לחשוש ממשהו כזה?
ביקשתי הפניה לבדיקות . אך חשוב לי לציין שאני בחורה שמאוד שומרת על עצמה. מעולם לא שכבתי עם מישהו בלי קונדום וזאת פעם ראשונה שאני בכלל שומעת תגובה כזאת ועוד כלפי.
האם הגיוני בכלל שמחלת מין תתבטא כך? ואם נאמר וזאת תגובה אלרגית זה לא אמור לקרות תוך כמה שעות ולא אחרי כמה ימים?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בפנים ומוגלה לאחר ירידה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/02/2015קשה מאד לענות על השאלה, כי אין כאן אבחנה מדוייקת וגם התיאור נשמע מוגזם משהו. מחלת מין שעוברת במין אוראלי לרוב תופיע בחלל הפה והגרון, תגובה אלרגית (אם היה שימוש בחומר סיכה או צעצוע מין, למשל) עשויה לגרום לנפיחות אך לרוב לא להפרשה מוגלתית.
אם את חוששת את יכולה לפנות לרופא נשים ולבצע בדיקה למחלות מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לגילוי הרפסמייקל15/02/2015
שלום, רציתי לדעת כמה זמן אחרי מגע מיני ניתן לעשות בדיקת דם שתאשר או תשלול הדבקה בהרפס - טרם הופעת הנגעים בעור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לגילוי הרפס - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר24/02/2015נוגדנים מסוג IGM מופיעים יחסית מהר, ימים אחרי ההדבקה, נודגני IGG יופיעו תוך שבועות אחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כללית לגבי מיןשלי13/02/2015
אם אני עושה יחסי מין עם קונדום עם מלא פרטנרים
ועשיתי פעמיים את החיסון של גרדסיל לסרטן צוואר הרחם
יש לי מה לחשוש ממחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כללית לגבי מין - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר14/02/2015שלי שלום,
ככל שאת מקיימת יחסי מין עם יותר בני זוג, את בסיכון מוגבר להדבק במחלת מין. את נוהגת נכון שאת דואגת להשתמש בקונדום, וקיבלת את החיסון ל-HPV (אני מקווה שאת עומדת להשלים את הזריקה השלישית), אולם אין בכך בכדי להבטיח שלא תדבקי בכלל במחלות מין. חלק מהמחלות עוברות במגע של עור בעור (כמו הרפס, HPV) או במגע אוראלי. חשוב להבדק באופן תקופתי אצל רופא נשים ולבצע כשיגרה בדיקות למחלות מין כל כמה חודשים.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחלת הרפז וקלימנודיה הם מסוכנותיניב09/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם מחלת הרפז וקלימנודיה הם מסוכנות - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר11/02/2015המחלות אינן גורמות לסכנת חיים, אולם מדובר בזיהומים כרונים שאינם חולפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הרפס וקנדלומיהיניב08/02/2015
איפה אפשר להיבדק בדיקה אנונימית של הרפס וקנדילומיה, וכמה זמן אחרי המגע צריך להיבדק? כמו כן במידה וחלילה יש לי הרפס או קנדילומה, האם אני יכול להדביק את בת זוגי, לא בקיום יחסי מין מלאים, אלא רק במגע גוף אל גוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הרפס וקנדלומיה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר11/02/2015שלום רב,
שתי המחלות מתבטאות בנגעים עוריים כך שעליך לפנות פיזית לבדיקת רופא. אפשר לזהות בבדיקת דם אם יש לך נוגדנים להרפס אך לא ניתן לזהות קונדילומות באופן זה.
שתי המחלות מדבקות במגע עור בעור.
בברכה,
ד"ר בינה כהן-סחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבלתי אבחנה חיובית של כלמידיהד``ר שרגא וקסלר03/02/2015
היי, בשבוע האחרון אובחנתי חיובית לכלמידיה. אני מקבלת טיפול אנטיביוטי ועושה כל מה שהרופא אומר.
פשוט לא הבנתי משהו אחד , אם כלמידיה עוברת רק דרך יחסי מין , ויש לי בן זוג קבוע כבר כמה חודשים ואני לא הייתי עם מישהו אחר מאז שהכרתי אותו , זה אומר שהוא היה עם מישהי אחרת בזמן שאנחנו ביחד ?
או שיש אפשרות שהחיידק נוצר לבד באחד הגופים ואז מועבר לשני , או שיש אפשרות שחיידק דוגר בגוף עד שהוא מועבר או שהוא יכול להתקיים בלי תסמינים וידיעה גם יותר מ7 חודשים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה - תגובה
ד``ר בינה כהן-סחר03/02/2015ההדבקה (שלו או שלך) אכן יכלה לקרות לפני שהכרתם זה את זו. החיידק לא נוצר בגוף יש מאין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)