מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהש06/04/2008
שלום רב,
בני בן ה-16 החל לעשן גראס כל יום. אני אמרתי לו שזה לא נראה לי אבל הוא אומר שכל החברים שלו עושים זאת ושזו רק תקופה.
רציתי לדעת האם עישון גראס גורם לאלימות יתר, או דווקא ההפך גורם לרגיעה ולחוסר אלימות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה כללית
פרופ` פנחס דנון06/04/2008לעשן גרס אינו התנהגות נורמלית ונכונה עבור אף אחד ובטח בשביל נער בן שש עשרה
האם את-ה רוצה להסתכל על דברים "טובים" שקורים בגלל עשון לא נמצאת במקום הנכון
מצטער אך התנהגות זו כמו לספר על כמה הוא רגוע אך ורק התנהגות של בן אדם שלא רוצה לראות את העתיד וזה מה שקורה אצלך עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכור?טלי01/04/2008
שלום רב, יש לי הרגשה שאבא שלי מכור להימורים, מהן התופעות שכדאי לשים לב באליהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
פרופ` פנחס דנון01/04/2008תשימי את הכלפים על השולחן
במקום לחפש סימנים תפני לאבא שלך ותסבירי שאת דואגת לו בגלל התנהגותו
אם יש לו בעיה והוא מוכן לטפל בזה תבקשי ממנו להפסיק ואם לא בכל מקרה תדברי עם משפחתך כדי לחשוב על פתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר מכור לסמים עם בעיות נפשיותגבריאל30/03/2008
האם יש מרכזי גמילה מסמים לאנשים עם בעיות נפשיות [ מניה דיפרסיה] יש לי חבר מכור עם בעיות הנפשיות מקבל פעם בשבועיים רספירדל זריקה. וכדורי דפלפט כל יום. האם יש מקום מתאים בשבילו לגמילה מסמים קשים? וכמה זה עולה? תודה גבריאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכזי טיפול בבעיות נפשיות וסמים
פרופ` פנחס דנון30/03/2008בוקר טוב,
במסגרת בתי חולים פסיכיאטריים ישנן מחלקות שהתמחותן טיפול וגמילה מהסמים אצל נפגעי נפש
ישנן שלוש מחלקות
בבית חולים פסיכיאטרי בבאר שבע
בבית חולים פסיכיאטרי לב השרון
ובבית חולים פסיכיאטרי שאר מנשה
באופן פרטי ישנם כפרי איזון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי התמכרויותרוית27/03/2008
שלום ד"ר, ברצוני לדעת, האם אדם שהתמכר בעבר לסמים יכול להמשיך לחיות את חייו לל הסמים במידה ונגמל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ` פנחס דנון28/03/2008תשובה היא כן אכן אדם שנגמל יכול להמשיך את חייו נקיים עד 120 . . .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחופה-התמכרות להימוריםסיוון ק24/03/2008
שלום רב, אבי מכור להימורים שנים רבות (15 שנה), זה מגיע בתקופות של משבר..אף פעם לא הלך לטיפול אינטנסיבי וקבוע... המשבר האחרון שלו שבר את כול משפחתו ונמאס לנו סופית, אימי רוצה גט ובצדק רב ואנחנו ילדיו לא יודעים איך לעזור לו ולה... בבקשה אני צריכה לדעת למי לפנות אנחנו מתוסכלים נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרויות לטיפול
פרופ` פנחס דנון25/03/2008אם הוא מענין לקבל עזרה ישנן שלוש אפשרויות
1. ארגונים ועמותות כמו מהמרים אנונימיים, אפשר התמחותן בהימורים
2. מרפאת בריאות הנפש באיזור מגוריך (טיפול פחות ידוע אבל ללא תשלום)
3. פרטי כמו מיינד קליניק שאני עובד עם צוות רב מקצועי בטיפול להימורים
שוב לציין שחשוב ביותר לגרום לו להגיע לטיפול ולשתף פעולה בלי שיתוף פעולה שלו אף טיפול לא יצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכור לסמים או לא?יוני23/03/2008
שלום, אני נוהג להשתמש באקסטזי בכל סופ"ש בד"כ בחמישי ושישי, איני יודע אם אני מכור אך פעמים רבות אני מתרגל לחיותל כך ואפילו רוצה לעשות זאת מעבר לכך, אבל יודע דאיני יכול כי אסור לי. האם שליטה כזו יכולה לעבוד? כלומר אם כבר שנה שלמה אני מקפיד רק בסופ"ש אז אני עדיין יכול להיות מכור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ` פנחס דנון23/03/2008תשובה היא כן קודם תנסה לא לקחת אקסטזי בחודש הקרוב ונראה אם אתה יכול להפסיק באמת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרותי להימוריםעידו18/03/2008
שלום,
הנני מודע לעובדה כי אני מכור להימורים ואף הצלחתי להפסיק למשך 7 שנים את התמכרותי זו (יותר נכון לרסן או לעצור).
לדאבוני הרב חזרתי ובגדול-השקרים הולכים וגדלים וכמובן נפגעים עקריים הם משפחתי האהובה.
מפחיד אותי לפתוח שוב בפני אישתי קופסת שרצים זו שמה זה ימוטט אותה .
בחיפוש אחר קבוצות תמיכה כדוגמת הגי-איי לא צלחתי-כנראה התפרקו.
מה לעשות? האם קיימת איי שם עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לאבחון ועזרה מקצועית
פרופ` פנחס דנון19/03/2008אם אתה מענין לקבל עזרה ישנן שלוש אפשרויות
1. ארגונים ועמותות כמו מהמרים אנונימיים, אפשר התמחותן בהימורים
2. מרפאת בריאות הנפש באיזור מגוריך (טיפול פחות ידוע אבל ללא תשלום)
3. פרטי כמו מיינד קליניק שאני עובד עם צוות רב מקצועי בטיפול להימורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיגריותיפית18/03/2008
אני מכורה לסיגריות, לא מצליחה להפסיק, אולי אפילו מפחדת להפסיק כי זה ממלא לי הרבה רגעים. יש הרבה דרכי להפסיק בתשלום, האם אתה מכיר שיטה טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסקת עשון
פרופ` פנחס דנון19/03/2008הצלחה בהפסקת עשון הינה פחות מ 40% ברוב השיטות פעולות כיום
בימים אלו (קרוב לוודאי אחרי פסח) יהיה מחקר בגרייה מגנטית אבל אוכל לתת לך אנפורמציה רק אחרי פסח על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ממסטקיםהדר15/03/2008
שלום! אני סטודנטית ויש לי בעיה- מכורה למסטיקים, זה גורם לי לכאבי בטן וממש לא נעים אבל לצערי ללא מסטיק קשה לי להתרכז ביומיום, האם יש למישהו פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוז ומסטיק
פרופ` פנחס דנון16/03/2008שחום לך,
אנני מכיר את התופעת "התמכרות" למסטיקים
אולי יש צורך בסוכר זמין ? לא לגזוז ציפורניים ? או לשמור על המשקל ע"י מסטיק ?
בכל מקרה צריך קודם לבדוק את הסיבה ולאחר מכן לנסות לפטור את הבעיה. . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכרות לקניות?
סוזן19/07/2008שלום, אחותי נשואה ויש לה ארבעה ילדים מזה 10 שנים היא נוהגת להתנהג בצורה בלתי נורמלית: גונבת כסף, פותחת חשבוני בנק בכל הבנקים , לוקחת הלוואות , מסתבכת בצ'יקים, קונה בחובות,משקרת ללא הפסק, קונה מלא אך לא ברור לנו אם אכן סגומי הכסף מתבזבזים על הקניות האלו והיא טוענת שזה לא בשליטתה.. האם זה נקרא התמכרות לקניות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחות
פרופ` פנחס דנון21/07/2008את צודקת אחותך סובלת מהתמכרות לקניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת12/03/2008
הכרתי בחור בן 30. יפה, מוכשר, אלגנטי, מפנק, אבל, מכור לגראס. הוא מעשן כל לילה. לי זה מאוד מפריע כי כשהוא מסטול הוא מוזר.
ביקשתי ממנו שיפסיק עבורי והוא אומר שהוא לא יכול ולא רוצה - הוא אוהב את זה
אפשר לקבל טיפים איך לנהוג בנושא? לעזוב אותו? לשכנע אותו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שחשוב לך ?
פרופ` פנחס דנון13/03/2008כמה שחשוב לך ?
זאת השאלה רלוונטית עבורך . .
ואם כן חשוב תדברי איתו על הפסקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה חשוב לך ?
פרופ` פנחס דנון13/03/2008סליחה לא כמה ש.. אלה כמה חשוב לך הקשר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלקס09/03/2008
שלום רב,
אני בן 17 ואני מכור למשחקי מחשב. בגלל זה החיים שלי נהרסים. אני לא לומד, לא יוצא עם בנות ועם חברים.
עולם המשחקים כל כך מהנה בעיניי זו בריחה מושלמת מהמציאות וזה כיף גדול.
אבל אני רוצה להפסיק. איך אני יכול להפסיק. אפשר לקבל המלצות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקי מחשב
פרופ` פנחס דנון10/03/2008אלקס שלום,
קודם תנסה להתנתק מהמחשב להעביר מקום מחדר שלך לסלון על יד אנשים אחרים
אם לא מצליח לקחת את המשחרים לבוידם או להתנתק באופן זמני מאיטרנט. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובוטקס זריקה במקום כדוררפי05/03/2008
שלום!!!
יש לי שתי שאלות, אחת מה יכול לקרות בעת אזרקת כדור סובוטקס במקום לשים מתחת ללשון?כי שמעתי שהתרופה מכילה איזה שהוא חומר פלסטי ויכול לסטום את הוורדים ושאלה שניה שלי היאאיך ניגמלים מי הזרקה עצמה?
תודה על העזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובוטקס
פרופ` פנחס דנון06/03/2008בוקר טוב,
סובוטקס כהומר פעיל אי אפשר להזריק כעלול לגרום לבעיות גופניות ואפילו תופעות לוואי קשות
לגבי הזרקה זורקים את כל המחטים, מזרקים וכשמרגישים צורך במקום לדקור את עצמך מנסים לדבר עם מטפל-קרוב שינסה להרגיע אותך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרועי02/03/2008
אני מכור לסקס עם נשים חדשות. הבעיה הזו הורסת לי את החיים. אני בונה קשרים ואחרי חודש הורס אותם. אני כל הזמן רודף אחרי בחורות. באמת שהייתי רוצה להיות אדם של אישה אחת. מה יכול לעזור לי, אפשר לקבל המלצות לטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרועי
פרופ` פנחס דנון03/03/2008אני מבין שניסית לשנות את ההתנהגות ללא הצלחה
אם התמכרות זו מפריעה לך ולעתידך זה הזמן לפנות לעזרה מקצועית
ממליץ על יעוץ אצל פסיכולוג או פסיכיאטר לצורך אבחון מדויק וקבעת תוכנית טיפולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימוריםיפעת27/02/2008
שלום רב,
אני חושדת שאבי מפתח התמכרות להימורים. הייתי רוצה לדעת אילו סימנים מחשידים עלי לחפש שיכולים לעזור לי לאמת את חששותי, כרגע לא מדובר על סכומים בלתי סבירים - בסביבות 8000 ש"ח חובות שלא היו קיימים קודם לכן. יש מספר גורמי רקע שנראה לי שחשוב לציין. מזה שנים רבות(15 שנים) שהוא משחק בכספים בברסה, אבל בצורה מאוד שקולה, והוא לא נכנס לחובות על בסיס זה. מזה כשמונה שנים הוא לא עובד ועד לפני שנתיים היה מבלה הרבה בחדרי עסקאות בבנקים. לפני כשנתיים הוא עבר תאונת דרכים קשה שמנעה ממו לעבוד בכלל, הוא עבר שיקום ארוך והוא מתפקד בצורה מלאה היום אבל לא יכול לעבוד. בחודשים האחרונים הוא נכנס לדיכאון מצבי והוא מטופל על ידי פסיכיאטר כולל כדורים. יש לציין שהמצב השתפר עם הזמן אבל בת בבת התחיל עניין ההימורים הוא הולך להמר מספר פעמים בשבוע ומבלה שם די הרבה זמן הוא טוען שזה עוזר לו לצאת מהדיכאון כי הוא פוגש שם אנשים ומעביר את הזמן בנעימים. כשהערנו לו על זה ואמרנו לו שזה לא לעניין הוא היה הולך פעם בשבוע במשך תקופה אבל לאט לאט הוא חזר ללכת ארבע חמד פעמים בשבוע. אנחנו לא יודעים מה הוא עושה כל היום וסביר להניח שלפחות חלק מהיום הוא מהמר\. אני מאוד מודאגת ולא כל כך יודעת אם החששות שלי אמיתיים או לא, ובמידה והן כן אמיתייים איך להתמודד איתו, בצורה נעימה או שצריך עימות חזיתי? הם כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל? אני בעיקר צריכה עצה מקצועית והפניה לחומר קריאה רלוונטי
האם אני דואגת ללא סיבה?
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
פרופ` פנחס דנון27/02/2008את חייבת לדבר עם המשפחה ולאחר מכן לדבר איתו כדי לברר את העיניינים
בלי קשר להימורים אם את חושבת על מצב דיכאוני או חרדתי לפחות לפנות לרופא משפחה לערכה ראשונית.
ואם הוא יחליט הוא יכול להפנות אותו לטיפול פסיכולוגי-פסיכיאטרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאדג'טיםגליה26/02/2008
נראה לי כי אני מכורה לגאדג'טים, איני מסוכגלת לעזוב לרגע את מכשיר האייפוד שלי, אני מתכוננת לרכושד מכשיר יותר מתקדם עם יותר פונקציות, אך קצת מםפחדת מהתמכרות, איך אני יכולה לבחון זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליה
פרופ` פנחס דנון26/02/2008את לא חייבת לקנות שום דבר חדש
זה המבחן שלך במקום לקנות להמשיך להשתמש בקיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)