מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלכוהוליזם ו NALTREXONEעו"ס יעקב סימ22/01/2008
מה מידת היעילות של תרופת ה NALTREXONE לטיפול באלכוהוטליזם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NALTREXONE
פרופ` פנחס דנון23/01/2008נלטרקסון נכון להיום אחת מהתרופות הכי יעלות בגמילה מאלכוהול גם מבחינה מחקרית וגם ניסיון טיפולי אישי
אך איננה נמצאת בארץ באופן שותף רק הזמנה מחו"ל ומחירים יחסית גבוהים
כמובן רופא מטפל צריך לדעת על תופעות לוואי אפשרויות עקב נטילת נלטרקסון. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתינת כסף למהמריהודית22/01/2008
בס"ד
בן משפחתי מהמר , לוקח הלוואות ויוצר חובות. ניסינו לעזור לו לסגור חובות. נתנו לו כספים אולם הוא כל הזמן ממשיך להיות חיב ולחפש הלוואות. אנו בלבטים . שכן מצד אחד אם ניתן לו כסף לסגור את החובות נשחרר אותו מהמצוקה המידית אולם מנסיוננו הוא שב ויוצר חובות . כיצד לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחחיב את המהמר
פרופ` פנחס דנון23/01/2008בוקר טוב,
את לא מחייבת את המהמר לעשות טיפול, לקבל עזרה או לסגור חובות בעצמו ע"י התחייבות לעבודה, חלק מהמשכורת וכוי תמשכי להיות בנק ללא החזר
אכן צריך לתת כסף במצוקת המורים עקב "שוק השחור" אך תניים לטיפול, לקבלת עזרה ואחראיות חייבים להופיע בעת נטינה ובהמשך. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיקוח על החזר החובות
יהודית23/01/2008בס"ד
האם צריך להיות פיקוח על החזר החובות.? בקשנו מהמהמר שאנו בעצמינו ניתן את הכסף למלוים , ישירות לחשבון הבנק שלהם , לקבל קבלה מן הבנק ובכך לתעד את התהליך של החזר החובות וסיומם.
הוא מסרב לכל בכל תוקף.
האם התניה זו משפילה אותו? האם נהגנו נכון?
מנסיננו בעבר מתן כסף ללא מנגנון פיקוח מסתיים תמיד בהלוואות נוספות חדשות איך יוצאים מן המלכוד הזה? הבחור נמצא אצל מטפל אולם הנקודה הזו נראית בלתי פתירה.
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד"ר דנון23/01/2008האם מהמר לא יסכים להסדר שנותן שליטה לאלו עוזרים מבחינה כלכלית אין סיכוי שכסף יוזר ואין סיבה לחשוב שזה יהיה פעם אחרונה. . .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא בהסטריה רוצה לדעת !lin21/01/2008
שלום לדר' דנון .
אני אמא מבועתת שמצאה אצל הבת שלה כדור , אולי זה סתם כדור ואולי לא , אבל אשמר אם תוכל על פי שמו של הכדור , לומר לי האם יש קשר בינו לבין סוג של סם .
על הכדור מופיע השם ALZA 36
האם עלי לדאוג ?????????????????
בבקשה ענה לי בהקדם
מודה לך מקרב לב
אמא בהסטריה רוצה לדעת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללין
פרופ` פנחס דנון22/01/2008שלום,
אינני ידוע מה הכדור הזה אך ברור לי שיש בתוכו חומר ממכר
מה יכול להיות רוב הסיכויים ממריצים או "אקטה"
בפחות סיכוים חומרים הזיתיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה לדאוג- זה דמוי רטלין
סטודנטית05/03/2011הבת שלך היא בטח תלמידה או סטודנטית. זה כדור שעובר מיד ליד אצל סטודנטים בדר"כ, והוא עובד כמו רטלין רק יותר חזק (לכן בדר"כ צורכים רק חצי).
זה לא באמת ממכר, אני התחלתי להשתמש עכשיו וזה עושה לי רק טוב.
את יכולה להיות רגועה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מה לדאוג- זה דמוי רטלין - תגובה
פרופ` פנחס דנון06/03/2011אין מקום לטיפול בריטלין ונגזרות של ריטלין בלי השגחה של רופא
ריטלין ככדור עלול להיות מאוד מסוכן. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפסולה לבנה ?
אנונימי26/03/2011קונצרטה 36 מ"ג , אם הילדה בבית ספר יסודי
אם היא בתיכון , אז אני לא בטוח מה זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפסולה לבנה ? - תגובה
פרופ` פנחס דנון27/03/2011לפנות לרופא שנותן את המרשם ולקבל הסבר על בחירת סוג, ומינון של הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה באלכוהולריקי20/01/2008
אני מחפשת מרכזי גמילה סגורים לגמילה מאלכוהול לחבר, האם אתה יכול לתת לי רשימה של מספר מקומות וגם לתאר מה מתבצע במקומות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכזי גמילה אשפוזיים
פרופ` פנחס דנון21/01/2008אנו בארץ נמצאים בחוסר של מרכזי גמילה ממשלתיים
שתי אפשרויות אשפוזיות הן בחיפה ובבאר שבע שדורשות הפניה מסודרת מגורם מטפל מקצועי
(זמן המתנה ארוך לאשפוז באופן יחסי)
מקומות פרטיים לא מספיק מבוקרים לכן לא רוצה להמליץ..
בחו"ל מקומות כמו BETTY FORD CLINIC באמריקה מאוד טובים אך גם מאוד יקרים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר אור...אודל17/01/2008
הי קודם כל תודה לך על התשובה,הבנתי והפנמתי.
עדיין הייתי רוצה לשמוע מה הדעה שלך בעניין הסיפור שלי,על כך שנפרדתי מאהבת חיי רק בגלל ההתמכרות שלו{יש לציין שהוא נקי עכשיו כשנה וחצי} בגלל שפחדתי כל כך שתיהיה עוד איזו נפילה שלו...
האם עשיתי נכון?....האם האימרה "שמי שנופל פעם אחת יפול כל החיים"?.....
תודה רבה לך על הקדשת הזמן והתשובות המפורטות,מעריכה זא ,שירן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
פרופ` פנחס דנון20/01/2008בוקר טוב,
אין תשובה חד משמעית לשאלתך
ישנם כאלה שמצליחים להפסיק ולא חוזרים לעולמים בהרך 50%
מצד שני מאלו שנגמלים יש כאלה לנופלים בחזרה
שנה ראשונה הכי קשה לגמילה. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך ד"ר..אודל16/01/2008
היי,זאת אני שרשמתי את הסיפור הארוך,על החיים לצד מכור....אני בעיקרון את ההחלטה שלי עשיתי אבל אשמח לדעת ג את הצד שלך בעניין...עוד משהו רשמת פה באחת התשובות שמכור הוא לא באמת מכור....זה קצת אבסורד כי אני יודעת שבכל מוסדות הגמילה והקבוצות מבהירים להם שיש את "הנורמטיבים" ויש את ה"מכורים"....ושזאת "מחלה" לכל החיים ופשוט צריך להתמודד איתה,אז איך אתה מסביר זאת?...
בתודה מראש,שירן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
פרופ` פנחס דנון17/01/2008בוקר טוב,
התמכרות לכל חומר ולא משנה מה כוללת כמה מרכבים בתוכו. ישנו מרכיב הביולוגי שאנו מנסים לעזור למכורים ע"י תרופות, מרכיב סביבתי-משפחתי וגנטי על זה ישנם הרבה מאוד מחקרים ועבודות
ישנו מרכיב אישיותי של אותו בן אדם. כשכתבתי הוא אומר שהוא לא מכור דיברתי על טובנה ושיתוף פעולה של אותו בן אדם שרוצה להגמל
וכש הוא לא רוצה אף תוכנית גמילה לא יכולה להצליח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מאלכוהול- שאלהאחת שחשוב לה16/01/2008
האם הגיוני לגמול אדם בביתו וברצונו עם בנזודיאזפינים?
האם יש גורם שיכול ליעץ בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להגמל מהכול
פרופ` פנחס דנון16/01/2008שלום לך,
אפשר להגמל מהכול אם רוצים להגמל
בשביל זה צריכים שלושה דברים בסיסיים
1. רצון והסכמה של המכור להגמל
2. עזרה ויעוץ פסיכולוגי-פסיכיאטרי
3. סביבה ומשפחה עוזרת ושומרת את אותו אדם בתהליך הגמילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך...אודל15/01/2008
אני חייבת להמשיך את הסוף כך תוכל להבין....בקיצור הייתי מבקרת אותו בקהילה לאט לאט התחלתי להבין שזה עולם שלם,כל ההתמכרויות והסמים ומלא אנשים שתומכים,והיה לי קשה לקבל את זה..."אני"?..."הוא"?...אני רוצה לציין ששנינו אנשים מלומדים הפועלים בהגיון...לכן גם היה לי לקבל את זה שבן אדם כמהו{הוא לומד רפואה} נמצא במצב כזה בהתחלה לא האנתי ואז הבנתי עם הזמן שהוא מכור והוא יהיה כך כל החיים....
מאוד היה לי קשה לחזור לעצמ ולחיים הרגילים שלי,שלא לדבר על להכיר בן זוג חדש.. והחלטתי שאני עוברת לחו"ל ללמוד וגם לשכוח את כל העבר הזה...
הבעיה זה שעד היום אותו בחור לא מרפה ממני ותמיד שולח מכתבים ומתקשר ומבקש את סליחתי ושנחזור..
אני כבר לא יודעת מה לעשות,אני עדיין אוהבת אותו ורוצה להיות איתו בכל מאודי,אבל מצד שני פוחדת מהמחלה שלו מההתמכרות...אני בהחלט לא רוצה למצוא את עצמי מבקרת אותו במוסד כלשהוא של גמילה עם ילד בידיים...אשמח לקבל עצה,עזרה..
וגם אם לא הייתי שמחה שהיית לי לאוזן קשבת,זה עוזר...
י בברכת יום טוב וחיים וחורף חם.תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את לא יכולה לעשות במקומו גמילה
פרופ` פנחס דנון16/01/2008בעיה הכי גדולה בהתמכרויות הינה חוסר שיתוף פעולה מצד המכור
בעצם הוא לא מכור כבסך הכול הוא שותה או מעשן וכו' קצת.. הוא יכול להפסיק מתי שהוא רוצה
לכן כל המשפחה בדעה אחת חייבת להתגייס כדי לכוון אותו לגמילה. לשמור אליו מעצמו, לעזור לו להתמודד עם חוסר חומרים ושלבי גמילה פיזיים. בנוסף חייבים טיפול פסיכולוגי-פסיכיאטרי צמוד לשלבי גמילה
אם כל התניים לא קיימים סיכויים מאוד קלושים להצליח בגמילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלה של התמכרות לאלכוהול
גילה24/06/2008בעיתי היא מורכבת מאוד מדובר בבעלי תמיד היתה לו משיכה לאלכוהול רק שלאחורה הוא מגביר את הכמויות אין יציאה מהבית לאירוע או לחוג ריקודים בלי חצי כוס וויסקי לאחרונה אפילו יצאנו לטיול בוקר והוא מהל אלכוהול בבקבוק מים מינרלים ושתה על הבוקר הוא עדיין שולט בזה ולא שותה יום יום עובד מתפקד ואחראי למשפחה הענין הוא שהוא התחייל לבלוע כדורי רסיטל שאני יודעת שלא מומלצ כלל לשתות איתםץ
הענין הוא שאני לא יודעת איך לנהוג כי גם היחסים שלנו קצת בירידה והוא לא ממש מקשיב לי אני מתלבטת אם לזרוק את כל השתיה ולנהוג בצורה תקיפה אזלא נראה לי שזה יעזור אם אין שיתופ פעולה ומודעות מצידו אני גם לא רוצה להפסיד את החוג ריקודים שהוא בא איתי ואני מאד נהנת
יש לא במשפחה בני דודים ששותים הרבה אחד מבוגר נפטר והיה ממש מכור
בקיצור יש קצה חוט על מנת למנוע התדרדרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמיד אותו בעובדות
פרופ` פנחס דנון24/06/2008צריך לעמיד אותו בעובדות שהוא הופך את עצמו ל"מכור"
תנסי להסביר לו את הבעיתיות ולנסות להפסיק
ואם זה לא יצליח לפנות לעזרה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולרלי15/01/2008
שלום
יש לי אבא מכור לאלכוהול הוא שותה המון בירה וודקה ארק כל רק מה שיש בסביבה לפעמים גם באמצע היום בנוסף הוא שותה כדורים נוגדי דיכאון אני ממש חסרת אןנים ואנו לא יודעים מה לעשות בנידון הוא מתנהג לא יפה הוא מקלל מדי פעם אך מעולם לא הרים יד עלינו או על אימי הוא לא מוכן לבוא ליעוץ או תמיכה מבחינתו הוא לא מכור והוא גם לא רוצה לעשות בדיקות רפואיות מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתמודד ביחד
פרופ` פנחס דנון15/01/2008בעיה זו מאוד מוכרת כחוסר קבלה של המצב..
מכור עצמו לא מוכן לקבל עזרה ואף מתנהג בגסות ומתעצבם שמצאים לא עזרה
במצבים כאלה כל המשפחה בקול אחד (אחים, אחיות, הורים וילדים) צרכים לדבר באופן חד משמעי ולנסות לשכנעו לפניה לטיפול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול12314/01/2008
שלום!
יש לי סיפור לא נחמד הנוגע לחבר שלי.
הוא אוהב לשתות אלכוהול.אני לא פוחדת לקרוא לזה "התמכרות", אבל כנראה זה זה.כשאחנו יוצאים, הוא שותה המון בטענה שזה משחרר אותו , ומילא זה- אבל אסור לו בתכלית האיסור מכוון שהוא עבר 2 ניתוחי לב .
ניסיתי לדבר איתו, אבל הוא בן אדם כזה שהשיחות לא עוזרות- אי אפשר ללכת איתו ראש בראש,והטיעונים שקשורים למצבו הבריאותי גם לא עוזרים.יש לציין שהוא אדם אחראי ומאוד שקול לגבי שאר הדברים בחיים שלו, אבל כנראה פה, אני מניחה, דווקא בגלל שאסור לו הוא מתגרה ביכולות הבריאותיות שלו.
אני פונה כאן בפורום כי הבנתי שאני לבד כבר לא יכולה להתמודד עם זה- מה גם שלא רק אני, אלא המשפחה הקרובה שלו (הורים, אחיות) לא מצליחים להשפיע עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צריכה עזרה והדרכה
פרופ` פנחס דנון15/01/2008המלצתי לפנות לאחד מהגורמים שנותנים הדרכה למשפחות איך להתמודד עם התמכרויות
1. עמותת אפשר לאלכוהול והימורים
2. אלכוהוליסטיים אנונימיים גם להם יש תוכניות הדרכה
3. אל סם למרות שעוסקים באופן ישיר בנושא אלכוהול יכולים לתת טיפים בהתמכרויות
4. יעוץ פרטי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעקוב13/01/2008
אני מכור לחשיש. וזה הורס לי את החיים. אני מעשן כל יום כבר 10 שנים. ולכן הדימוי העצמי שלי נמוך. אני מרגיש כמו נרקומן ולכן קשה לי יותר עם בנות. ובכלל קשה לי להסתכל לאנשים בעיניים - אני מרגיש כאילו רואים את הסמים עלי.
מה אני יכול לעשות כדי להפסיק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה לא לבד
פרופ` פנחס דנון13/01/2008אכן אתה זקוק לעזרה
תפנה לגורם מטפל מקצועי שיעזור לך בגמילה פיזית ופסיכולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי מחשבפיני10/01/2008
שלום, נראה לי שהתמכרתי למשחקי מחשב, אני מבלה את רב הזמן שלי בבית מול המסך, אני אל יכול לעזוב את המשחק. הגעתי למצב שאני חושב בעבודה מתי אחזור הביתה לשחק וגם חולם בלילה על המשחק. האם אני מכור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקי מחשב
פרופ` פנחס דנון11/01/2008בוקר טוב פיני,
אם אתה מפחד להיות מכור למשחקי מחשב
1. לנתק את עצמך מאנטרנט לחודש חודשיים
2. כל משחקים לשים בבוידם
3. להפסיק להשתמש במחשב חוץ ממטרות לימודיות ועסקיות
4. תקבע לצאת עם חבריך ומשפחה ותהיה בחוץ יותר
5. תפסיר גם משחקים בסלולרי
הצלחת לעמוד בתוכנית אתה עשית גמילה
לא הצלחת תפנה לעזרה מקצועית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנשים שוניםעליזה08/01/2008
כיצד יש אנשים המכורים להרבה דברים ומצד שני יש כאלו שאינם מתמכרים לכלום. האם כל אדם מכור למשהו? האם כשמישהו נגמל ממשהו אחד הוא מתנחם בהתמכרות למשהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות "טובה"
פרופ` פנחס דנון10/01/2008בוקר טוב,
התמכרות כהתנהגות הינה חלק מחיינו. יש כאלה שמכורים לנכדים, ילידים, משפחה וכו'
לא כל התמכרות בעיתית
אלה בן אדם או סביבתו רואים שישנן בעיות אישיות, סביבתיות או פסיכולוגיות עקב התמכרות
לדוגמה עצבנות, חוסר שינה, עייפות, הפסד כספי, גניבות, מצב רוח ירוד, שקרים, חרדות, ועוד....
והאם יש לך בעית התמכרות את חייבת להסתכל במה פוגעת בחיים אישייים וסביבתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לחוסר מעשעמירם06/01/2008
שלום, התמכרות מבחינתי זה כל דבר שפוגע בסביבה ובאחרים. אני מובטל ונוהג לשחק קלפים עם חברים. זה נמשך שנתיים ויכול להמשיך עד אין קץ. אישתי עזבה עם הילד והיא גרה אצל הוריה, אני מנסה להפסיק ולהיכנס למסגרת ולא מצליח. אני חי מקצבת נכות וגם זה בקושי מספיק. ההתרגלות לחוסר המעש חזקה ממני אני רוצה לחזור לשגרה ולחיים נורמאלים לא יודע איך לא יודע מאיפהל להתחיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימורים
פרופ` פנחס דנון07/01/2008כבר מחר בבוקר לפנות לגורם מטפל מוסמך
3 אפשרויות קיימות :
1. עמותת אפשר יש להן שרות כמעת בכל הארץ
2. קבוצות של מהמרים אנונימיים GA יש להן קבוצות בערים גדולות
3. טיפול פרטי אצל פסיכולוג או פסיכיאטר מומחה בתחום....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורנייםסימה03/01/2008
אני אוכלת ציפורניים כל הזמן. אנשים חושבים שאני משוגעת או עצבנית, וזה לא נכון אני פשוט מכורה לזה. וזה מכוער לאישה. מה אפשר לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים
פרופ` פנחס דנון04/01/2008שלום,
תופעת אכילת ציפורניים מופרזת מוגדרת כתופעה דומה להפרעות ממשפחת חוסר שליטה על דחפים IMPULSE CONTROL DISPORDERS ובפסיכולוגיה מוכרת NAIL BITTING. בארץ אינני מכיר מאמרים או ספרים בנושא אך האם את יודעת אנגלית יכול להמליץ על שני ספרים בנושא
IMPULSE CONTROL DISPORDERS1 של J GRANT & E HOLLANDER
2. עבודות ומאמירם של DAN STEIN מדרום אפריקה...
לכן מומלץ לפנות למקורות אלו כדי לקבל המלצות על גמילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)