פורום התמכרות, התמכרויות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאביס
    אין שם
    30/08/2007

לצערי ולמרבה הבושה, אני מכורה לעישון חשיש (ומריחואנה). כן כן, מעשנת כל יום, כל היום. אני מתוסכלת מהמצב, כשאין לי "שאכטה" אני ממש שבר- כלי, עצבנית וחסרת מנוחה. אני מוציאה על ה"תענוג" כסף רב, משלמת על כך בחיי הפרטיים (עם אנשים שאינם "סטלנים" כמוני אין לי חשק להיפגש, שכן אני מעוניינת לעשן), הזכרון שלי כבר כמעט ואיננו מתפקד, ואני אף חווה צמרמורות ובחילות לאחר עישון רב. מה שמצחיק הוא שאני גם שרה, וכמויות הליחה האינסופיות והכדורים הירוקים שיוצאים לי מהגרון לא עוזרים לי לשיר. שלא לדבר על המוטיבציה שנפגעת קשות מעישון סמים קלים, ועל ימים מבוזבזים שבהם לא עשיתי סידורים הכרחיים אלא ישבתי והורדתי ראשים בבאנג. בקיצור, אני מאד מעוניינת להפסיק. אבל מה, אני חוששת לגשת לקופת החולים ולדבר על בעייתי, שכן אינני רוצה שיהיה רשום שם שאני צורכת סמים קלים, מה גם שבארצנו המופלאה, ברבים ממקומות העבודה יש לחתום על ויתור סודיות רפואית. מה אני יכולה לעשות?? האם ישנה תרופה, אולי זיבן, שתגרום לי לחוסר חשק לעשן? עליי לציין שכבר אינני חשה את האפקט של המריחואנה, היא רק מרגיעה אותי (אני בהחלט חשה את האפקט של חוסר במריחואנה.. אבל כבר לא מרגישה "היי" כשמעשנת). האם ישנה תרופה אחרת? ניסיתי מספר פעמים להפסיק ונחלתי כשלון מוחץ, מה שגורם לי לחשוב שכדאי לי לנסות פתרון תרופתי. עליי לציין כי אני נוטלת "סרוקסט" נגד דיכאון כבר כ-3 שנים. בתודה מראש על העזרה, בחורה המכורה לעישון גראס/ חשיש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאביס

הוספת תגובה

• קנאביס

פרופ` פנחס דנון
    30/08/2007

טיפול בנוגדי דיכאון כמו סרוקסט רק טיפול סימפטומטי לבעיתך
    לכן לא בטוח שיפתור את ההתמכרות...
    את צריכה טיפולים מיוחדים להתמכרויות כמו זיבן אך כדי לבנות טיפול נכון ממליץ לפנות לאיש מקצוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סם הזיה
    יוני
    29/08/2007

שבוע שעבר הייתי במסיבה ולקחתי סם הזייה. בהתחלה זה היה טוב - ראיתי כל מיני דמויות וצורות. אבל מאז יש לי פלאשבקים. מה קרה אתי? מתי זה יעבור לי? תעזרו לי כי אני מפחד

לקביעת תור
    סגירה
    סם הזיה

הוספת תגובה

• סמי הזייה

פרופ` פנחס דנון
    29/08/2007

שלום יוני,

אני מצטער להודיע לך שסמי הזייה אכן עלולים לגרום לפלשבאקים ולהציק לך תקופות ארוכות
    אני ממליץלא לחזור לשימוש אחד מדברים ראשונים ולאחר מכן לחכות שתופעות יעברו מעצמן....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות מוזרה
    צ'רלי
    28/08/2007

אני מכור ל....אוננות. פשוט חייב את זה פעמיים-שלוש ביום, אחרת אני לא נרדם. אני נשוי, אשתי יודעת וזה לא מפריע לה יותר מדי, אבל אני מרגיש לעתים שזה משתלט עלי. מה עושים כדי להפחית מינונים?

תודה, צ'רלי

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות מוזרה

הוספת תגובה

• התמכרות למין ולאוננות

פרופ` פנחס דנון
    29/08/2007

צרלי,
    אם אתה מכור לאוננותכמו שאתה מגדיר תופעה זו עלולה להיות אחת משתי אפשרויות
    א. התמכרות כמו למין, קניות, אינטרנט וכו
    ב. תופעה דומה להפרעה טורדנית כפייתית

לכן ממליץ לפנות אבחון וטיפול אצל גורם מוסמך כמו פסיכולוג, פסיכיאטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוב משפחה מהמר
    ש.
    26/08/2007

יש לי קרוב משפחה צעיר שמהמר באופן קבוע. הוא הסתבך כבר עם עולם הפשע שפגע ברכוש של המשפחה שלו אבל זה לא לימד אותו לקח. המשפחה שלו מחפה עליו ומשלמת לו כסף כשהם יכולים. בזמן האחרון הוא נכנס למעצר בית בגלל הסתבכות פלילית שקשורה לרכוש. אני חושב שהמשפחה שלו טועה שהם מגינים עליו ככה, הוא צריך ללכת לטיפול או לקבל עונש כי הוא פשוט לא לומד כששומרים עליו ככה. אפשר לקבל עצות מה אפשר לעשות בתור קרוב משפחה לא הכי קרוב אליו, שדואג בגלל הנזק שהוא עושה למשפחה?

לקביעת תור
    סגירה
    קרוב משפחה מהמר

הוספת תגובה

• הימור פתולוגי

פרופ` פנחס דנון
    29/08/2007

שלום,
    אחתמהבעיות הגדולות של הימורים הינה התייחסות של המהמר למצב
    בשבילו בדרך כלל הימורים כמו להפסיק לעשן אתה מחליט זהו !
    אך במציאות מהמרים זקוקים לעזרה ותמיכה נפשית כדי להתמודד עם המצב וחייבים לעבור גמילה
    כדי להגיע לגמילה מהמר חייב להסכים לטיפול
    ברגע שהוא משתףפעולה יש סיכוי טוב להחלמה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור ללקיחת כדור סובוטקס
    חיים
    25/08/2007

סובוטקס מציל חיים.
    מדוע משרד הבריאות כל כך מקשה על המטופלים בסובוטקס לקבל את הכדור ?

הוספת תגובה

• סובוטקס

פרופ` פנחס דנון
    29/08/2007

בכל העולם ישנם חוקים ברורים במתן סובוטקס וגם בארץ משתמשים בהם.
    למשל גם אני כרופא פסיכיאטר מומחה בגלל שלא עשיתי קורס במתן סובוטקס לא יכול לרשום...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נאלטרקסון - היכן?

ק. ואדים
    25/10/2007

שלום, אני רוצה להיות מטופל באנטאגוניסט לאופיאטים... היכן אני יכול לקבל את הנלטרקסון?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן לקבל סובוטקס באופן פרטי

דר מרצבסקי
    09/09/2007

זה נכון שמשרד הבריאות מקשה על רופאים פרטים לתת סובוטקס, אך הדבר חוקי ואפשרי. צריך שהרופאים יתארגנו ויבקשו רישיון למוסד רפואי אמבולטורי לטיפול בנפגעי סמים.

מרפאת הבטים קבלה רשיון כזה וכעת יש לנו סניפים לטיפול בסובוטקס בתל אביב, כפר סבא, באר שבע, אשדוד ואחרי החגים גם בנהריה.

הטיפול הוא פרטי, אך בהחלט לא טיפול יקר. הדבר היקר זה רכישת התרופה בבית המרקחת. לכך אין פתרון על ידי משרד הבריאות וגם אינני מאמין שיהיה פתרון בעתיד הקרוב.

עלות של טיפול בסובוטקס באופן פרטי, כולל רכישת התרופה בבית מרחקת פרטי היא בין 900 ל- 1600 ש"ח לחודש, תללוי בכמות התרופה.

ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב ובהצלחה לפורום החדש
    יהודית
    24/08/2007

לד''ר פנחס דנון, למערכת BeOK ולפונים לפורום התמכרויות מזל טוב ובהצלחה רבה !

הוספת תגובה

• תודה

פרופ` פנחס דנון
    29/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה