מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבחון בקע מפשעתירונית05/01/2011
אני בת 45. מבנה גוף ממוצע.
אובחן אצלי באולטרסאונד בקע קטן בצד שמאל.
כירורגית גם ראתה זאת בבדיקה ידנית.
נכון לעכשין יש לי כאבים חזקים והכירורגית המליצה על ניתוח.
שאלתי היא 1. איזה מהניתוחים מומלץ בהתחשב בעובדה שהבקע קטן.
2. האם יש עוד בדיקה שכדאי שאעבור לפני הניתוח.
3. האם זה הגיוני שיהיו לי כאבים כה חזקים בהתחשב בעובדה שטוענים שהבקע קטן מאוד.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/01/2011רונית שלום,
אין צורך בבדיקות נוספות.
ניתן לבצע הניתוח הן בשיטה פתוחה והן בשיטה לפרוסקופית.
בקע קטן כואב לעיתים יותר מבקע גדול מפני שתוכן הבקע נלחץ יותר במעבר דרך פתח קטן.
בהצלחה בטיפול
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור עצב לאחר ניתוח בקעמאיר03/01/2011
שלום רב לאחר ניתוח בקע משמאל ,חצי שנה עברה.
מזה חודשיים רק לאחר קיום יחסים אני מרגיש כאבים חזקים בניתוח, באשך, ומאחורי ירך שמאל.
באיזו בדיקה מאתרים עצב לכוד, פגוע.
MRI ,סיטי או יש משהו אחר?
זריקות דפו מדרול וולטרן לא עזרו לי .
מה עושים?
יכול להיות שהבקע מתרחש דרך וריד או צינורית הזרע איפה שהרשת לא קיימת בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתור עצב לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/01/2011למאיר שלום,
הכאב שלך הוא כנראה מפגיעה עצבית (משהו שקורה ולא ניתן למנוע אותו בזמן הניתוח)
במקרה של בקע חוזר האבחון הוא בבדיקה גופנית אצל כירורג.
פגיעה עצבית מאובחנת על פי התלונות והממצאים בבדיקה גופנית. בחלק מהמקרים התופעות חולפות לאחר זמן ממושך יחסית (שנה ויותר). ניתן לטפל במרפאת כאב בנסיון לאתר את העצב הפגוע ו"לשתקו" בעזרת הזרקה מכוונת למקום. בדיקות דימות כמו CT או MRI אינן תורמות במקרה כזה.
אני מציע להמשיך בטיפול במרפאת כאב
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בקע מפסעתיגניה03/01/2011
אני ,בת 34, עובדת בבית חולים . אחרי הרמת מטופלים יצא לי בקע בצד שמאול . בניתוח לפורוסקופי התגלה גם בצד ימין. בוצע תיקון דו צדדי עם רשת. שאלה שלי :האם אני יכולה להמשיך להרים חולים בלי לסכן את הבריאות שלי שוב.
תודה מראש על התייחסות לשאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח בקע מפסעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/01/2011לגניה שלום
את יכולה לחזור לפעילות רגילה כעבור תקופת החלמה. מקובל להמליץ על המנעות ממאמצים גופנים חריגים והרמת משאות כבדים למשך חודש מהניתוח. ייתכן שלאחר תיקון עם רשת התקופה יכולה להיות גם קצרה יותר מחודש.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע+וריקוצלהמאיר30/12/2010
עברתי ניתוח לפני חצי שנה של תיקון בקע במפשעה משמאל,וקשירת וריד ספרמטי גדול משמאל,
רק בזמן קיום יחסים יש לי כאבים חדים באשך שמאל ובאיזור הניתוח ומאחורי ירך שמאל למשך שבוע.
אולטרא סאונד ובדיקות רבות לא העלו דבר.
האם קיים הידוק של הרשת על צינורית הזרע,רקמה פיברותית ,האם ההידוק יילך ויתרחב ואז יפחתו הכאבים?
האם הגורם יכול להיות הקשירה של הוריד?
האם MRI זו בדיקה יעילה לבדיקת מקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע+וריקוצלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/01/2011למאיר שלום,
לא נראה לי שבדיקת MRI יכולה לתרום לטיפול בבעייתך. הכאב נובע כנראה מלחץ על עצב באזור הנתוח. כשלב ראשון לטיפול בבעיה אני מציע לפנות לבדיקה במרפאת כאב הצרות או קשירה של צנור הזרע לא אמורים לגרום לכאב שאתה מתאר.
בהצלחה
ד"ר אלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע+וריקוצלה
מאיר02/01/2011כבר הייתי במרפאת כאב ונתנו לי זריקת 40 מ"ג של דפו- מדרול לאיזור הניתוח
עברו שבועיים וזה לא עזר ,ההפך המקום כאב מאוד מהזריקה
ו3 ימים היה לי לחץ דם גבוהה ,וקשיים להירדם.
מה ניתן לעשות מעבר לזה ? אם זה עצב לכוד איך מאתרים אותו ומטפלים בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע+וריקוצלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/01/2011ההזרקה היא שלב ראשון בטיפול. אם הוא נכשל שי עוד פעולות שניתן לנקוט. פנה שוב למומחה לטיפול בכאב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני יכול לדעת אם יש לי קילה בקענתנאל29/12/2010
שלום אני נער בן 16 ואני בכלל ולא מרים דברים
ואתמול יצאה לי להרים קרטונים שהם יחסית כבדים
ועליתי איתם מדרגות ורצתי איתם הרמתי איזה 3 וחצי קרטונים
אחשב היום בבוקר עד אחשב אני מרגיש כאבים בכרית בצד שמאל וגם באשכים
האם זה יכול להיות סימן לבקע קילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אני יכול לדעת אם יש לי קילה בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/12/2010נתנאל שלום
לפי התיאור שלך לא ניתן לאבחן בקע. רוב הסיכויים שלא מדובר בבקע אלא בכאב שרירים בעקבות מאמץ שאינך מורגל בו. כדי לדעת בודאות, עליך להבדק אצל רופא כירורג.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר רפאל יש לי עוד שאלה
נתנאל29/12/2010רגע רציתי לשאול אותך יש לי כאבים חלשים וקצת קצת חזקים הם חלשים כאלה
זה בצד שמאל - בכרית עצמה לבין האשכים יש שריר נכון אז כנראה האמצתי אותה כי בפעם אחת הרי לא יכול להיות בקע האם זה נכון אני מאוד מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח הרניה באדם בן 79בתיה טישלר24/12/2010
שלום רב
בשל כאבים לעיתים אובחן אצל אבי הרניה.
בבקור אצל הכירורג נאמר לנו שההמלצה החד משמעית להרניה היא נתוח,אך בשל גילו של אבי ובשל היותו בעל סוכרת קלה,לחץ דם(מטופל בתרופות בשני המקרים)ולפני 4 שנים עבר נתוח בטן גדול להוצאת גדול במעי,ההמלצה היא לא לנתח.
אני בדילמה,:בשל חשש מהסיבוכים שעלולים להיווצר מההרניה האם זה נכון לא לנתח?האם הסבירות לסיבוכים ללא נצוח גבוהים?
מה דעתך והמלצתך בענין זה,לנתח או לא?
בברכה ובתודה
בתיה טישלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח הרניה באדם בן 79 - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/12/2010לבתיה שלום,
אם אביך סובל מהבקע אני ממליץ לתקן את הבקע בניתוח פשוט. מחלות הרקע שלו והגיל אינן מהוות הוראת נגד לניתוח.
כדאי להבדק ולהתייעץ עם כירורג מנוסה.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח בקעראובן24/12/2010
שלום,
לפני כחודשיים עברתי ניתוח בקע דו צדדי בשיטה הלפרוסקופית.
לאחרונה התחלתי לחוש את אותם הכאבים שהיו לי לפני תיקון הבקע.
האם משמעות הדבר היא בהכרח כי הבקע חזר?
מה הסבירות לכך?
כמו כן, אני מתאמן בחדר כושר ועדיין לא מרים משקולות במשקלים שהרמתי בעבר.
האם כעת לאחר כחודשיים ימים אני יכול להרים משקלים כבדים ללא חשש שהנ"ל עלול לגרום להישנות הבקע? (בהנחה שהבקע לא חזר למרות הכאבים).
תודה על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דוד נויפלד26/12/2010יכולים להיות כאבים.
הבקע יכול לחזור - צריך להבדק.
אם יש כאבים - לא כדאי להתעסק במשקולות עד שמבררים את הבעיה.
כדאי לדבר עם המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני22/12/2010
אני שבוע אחרי ניתוח הרניה צד שמאל במפשעה -האם זה נורמלי שיש עוד כאבים בעיקר בהליכה ?
האם עשיתי טעות שחזרתי אחרי 6 ימים לעבודה [ללא הרמת משאות]
כמה זמן אחרי הניתוח מותר לקיים יחסי מין ?
יש לי ליד מקום החתך מקום רדום האם דבר זה אמור לעבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/12/2010לדני שלום,
כאב כשבוע לאחר ניתוח הוא סביר בהחלט. לוקח מס שבועות עד שהכאב חולף לו בהדרגה. לא גרמת שום נזק בחזרה מוקדמת לעבודה.
מותר לקיים יחסי מין ברגע שאתה מרגיש מוכן לכך.
החתך הניתוחי גורם לפגיעה בסיבי עצב תוחשתיים (לא ניתן לזהותם בניתוח ולא ניתן שלא לפגוע בהם) וזאת הסיבה לאזור עם הפרעה בתחושה. גם זו תופעה שכיחה שבד"כ חולפת כעבור שבועות עד חודשים (ריפוי של עצבים לוקח זמן ארוך בהשואה לריפוי של חתך בעור או בשרירים).
המשך החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
דני24/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע?דני22/12/2010
שלום רב, בני בן 3.5 חודשים היום אצל הרופא ילדים הבחנו לראשונה כי אשך שמאל נפוח ,יתכן וזה אף נוזלים בשק אשכים. הרופא רשם חשד להרניה, האם זה חשש לבקע במפשעה? או האם זה יכול להיות הידרוצלה? אנו כמובן נפנה לכירורג .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע? - תגובה
ד``ר רפאל אלון22/12/2010לדני שלום,
שתי האבחנות שכתבת בשאלתך אפשריות. הפתרון בבדיקה אצל כירורג.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעשי21/12/2010
שלום בילדות סבלתי מ 2 בקעים ועכשיו (גיל 30) סובל שוב מבקע גדול ולקראת ניתוח
1. האם יכולות להיות השלכות עקב ריבוי הבקעים על התפקוד בגיל מבוגר?
2. האם יש אלמנט תורשתי/נטייה שיכולה לעבור לילדיי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/12/2010לשי שלום,
לא ידוע על נטיות תורשתיות בנושא הבקע
בקע מפשעתי מולד, חד או דוצדדי, הוא תופעה שכיחה ומקובל לתקן את הבקע/ים בגיל צעיר בעת האבחון. עכשיו אתה סובל כנראה מבקע חוזר. צריך לתקן את הבקע ורוב הסיכויים שלא תהיה חזרה שלו (התיקון אצל מבוגרים שונה מזה של הילדים ומשתמשים בו בטלאי רשת המפחית בצורה משמעותית את אחוז החזרה). אין לכך כל השלכה לגבי התפקוד בגיל המבוגר.
בהצלחה בניתוח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורימור20/12/2010
שלום.
בת 19,עקב כאבים בטבור אובחן אצלי (לדברי הכירורג) בקע טבורי קטן.
הרופא אמר שאין צורך לנתח בקע כה קטן וצריך ל"שמור עליו",להמנע ממאמץ וכו'.
שאלתי היא האם הצורך "בשמירה" הוא מוגבר יותר בזמן הקרוב? לא הבנתי כ"כ מדברי הרופא האם בגלל שזה יצא בימים האחרונים צריך לשמור יותר.
ובנוסף האם יש טווח גדילה של בקע טבורי ?הכוונה מבחינת פעילות יומיומית שעלולה להגדיל את הבקע או זמן מסויים שבו הבקע פשוט גודל ועד שמגיעים לניתוח.
אציין שהאזור כואב בנגיעה,בהתכופפות בישיבה וכו'.
תודה מראש ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/12/2010בקע טבורי סימפטומטי - כואב - אפשר לנתח. אם קטן - אפשר לעקוב ולראות.
כרגע היה התקף - וכמו עם נקע בקרסול צריך להזהר איך דורכים עד שיעברו הכאבים.
בנגוד לנקע, הבקע לא יעלם אף פעם. יכול להיות שישאר בגודלו ויכול להיות ויגדל. באשה זה מסתבך בגלל הריונות שאז יש מתיחה מקסימלית ויש נטיה שהבקע יגדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםישראל כ19/12/2010
האם יש קשר בן ניתוח בקע לכאב מותני באותו צד?
אודה מאוד על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד19/12/2010בד"כ לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע דו צדדיאריאל19/12/2010
עברתי לפני כ 4 חודשים ניתוח בקע דו צדדי בבית חולים באזור השרון.
ברצוני להבין האם יש כמה סוגי רשת בהם משתמשים בבית החולים? ןאיזו עדיפה?
איך אני אדע איזה סוג שמו לי?
בנוסף יש לי עדיין כאבים באזור המפסעה וגם באזור הניתוח יש לי תחושות של דקירות
האם החוטים שמחברים את הרשת נמסים וגורמים לכאבים באופן טבעי ויחלפו?
או שהתפרים נשארים במקום ? ואולי מחברים עם סיכות?
שאלה אחרונה..האם יש מצב שיש פגיעה בצינור הזרע ? מה הסטטיסטיקה לכך?
תודה לתשובתכם ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע דו צדדי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד19/12/2010סוג הרשת עפ"י העדפת המנתח. איך ידיעת הסוג משנה לך משהו - היא כבר שם. בד"כ מופיע בדו"ח הניתוח.
כאבים לא תמיד ניתן להסביר. בד"כ מקבעים בסיכות מתכת. כיום עוברים לסיכות מסיסות.
באופן תיאורטי - כן. אין רלבנטיות לסטטיסטיקה. מה שקובע זו הסטטיסטיקה של המנתח שלך. כל השאלות שלך היו אמורות להשאל לפני הניתוח. כרגע המעשה מוגמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר 10 חודשיםאריה17/12/2010
שלום רב,
אני לאחר ניתוח בקע בצד שמאל שמעשה לפני 10 חודשים. לאחר כ- חודשיים
שלושה חזרתי לתפקוד כמעט רגיל. לאחרונה מופיעים לי כאבים באזור הניתוח
בעיקר כשאני מתכופף או מבצע פעולה בה האזור מתכווץ. אגב, בניתוח השתמשו גם
ברשת. האם שינויי מזג האוויר חום/קור יכולים להיות סיבה לכאבים? רופא משפחה שבדק אותי אמר שהבקע לא חזר, ביקשתי הפנייה לאולטרסאונד, האם צילום כזה יכול לסייע?
תודה, אריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר 10 חודשים - תגובה
ד''ר דוד נויפלד19/12/2010אם יש חזרה אז כן, אני בספק.
מקור הכאבים לא תמיד ברור. יכול להיות שתצטרך ללמוד לחיות עם זה, ויתכן שעם הזמן ישתפר או לחילופין יחמיר. לגבי מזג האויר - אין לי דעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח פתוחאריאל16/12/2010
שלושה חודשים קודם עברתי 3 ניתוחים פתוחים בפרקים של חודשיים
2 ניתוחים בקע מפסעתי 2 צדדים , ו 1 בטבור.
כיום יש לי כאבים חזקים במפסעה ובאזור עצמו כמו דקירות בעיקר כאשר
אני מתכוףף ! מה הפתרון שלכם?
בנוסף בעבודתי אני עובד במאמץ בכל פעם שאני מרים משהוא יחסית כבד
או שוכב על 4 בכפיפה , אני משמיע צעקות מרוב כאבים
לאחר הניתוח הרופא נותן שבועיים חופש מחלה איך ייתכן לעבוד במצב כזה ???
שאלה נוספת אני חבר קופ"ח ונותחתי בבית חולים באזור הדרום ע"י רופא שהמליצו
לי עליו וביקשתי שהוא ינתח אותי ואמרו לי שאם אני מעוניין שהוא ינתח אותי אז זה כרוך בתשלום והוא (רופא כירוג) קיבל אותי במרפאה שלו ושילמתי הרבה כסף
והניתוח בוצע בבית החולים ! האם זה מקובל ??
אודה מאוד לתשובתכם הכנה
דורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
אריאל16/12/2010הרופא ביקש ממני תשלום בעבור הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/12/2010לדורון שלום,
איני יכול להתייחס לנושא התשלום בפורום זה. זו אינה בעייה רפואית אלא בעייה התנהגותית/אתית/מוסרית/חוקית...(מחק את המיותר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאחר ניתוח פתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/12/2010לדורון שלום רב,
לאחר הניתוחים שעברת לא אמורים להיות כאבים כפי שאתה מתאר. אני מציע שתבדק בהקדם אצל הרופא המנתח שלך לבירו סיבת הכאב ולטיפול בבעייה.
מקובל לתת חופשת מחלה בין 2-4 שבועות לאחר ניתוח "פתוח" לתיקון בקעים. לפי הצורך אפשר להאריך את חופשת המחלה. באשר לנושא הכספי-זה אינו נושא לדיון בפורום זה.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר !
אריאל16/12/2010אני מבין ע"פ תשובתך שיש ספק בעניין התשלום שהרופא גבה ממני ! אולם אל תשיב לי על כך
הוא אף ביקש ממני תשלומים נוספים בפגישות נוספות רק של בדיקות ! מנסה לנצל את תמימותי במצב שכזה כמו יתר ניצול במגזרים אחרים ! הגברתי את קולי ללא משמעות מרוב שחשתי נלחץ והוא ביקש שאשקוט וויתר על כך !
בכל אופן תודה לתשובתך הרפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)