מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר ניתוח בקעקורן05/10/2010
שלום דוקטור,
לפני כ10 ימים עברתי ניתוח בקע מפשעתי לפרוסקופי בימין ובשמאל ביחד.
מאז המצב השתפר, אך היום התחילו לי מדי פעם לקראת ערב כאבים אקראיים באשך ימין, ויחד איתם כאב בכתף ימין, ומרגיש כאילו הכאבים קשורים.
מה זה יכול להיות? מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/10/2010לקורן שלום רב
כאב באשך, לאחר תיקון בקע הינו תופעה לא נדירה כלל. לרוב הכאב חולף תוך זמן סביר והטיפול היחידי הוא תרופות נוגדות כאב לפי הצורך. סיבת הכאב בכתף אינה ברורה לי. מציע שתפנה לביקורת אצל הרופא המנתח. קרוב לודאי שמדובר בכאב שרירי שאינו קשור ישירות לניתוח.
החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בבקע משפעתי?סיון05/10/2010
שלום,
אני בת 29, כשלושה חודשים לאחר לידה.
לפני כשבועיים התחלתי להרגיש כאב קל ואי נוחות בצד ימין של המפשעה - כיום התחושות מתגברות...
האם יתכן כי מדובר בבקע? לאיזה רופא עלי לפנות לאבחון וטיפול? (משפחה? אורטופד?).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מדובר בבקע מפשעתי? - תגובה
ד``ר רפאל אלון05/10/2010סיון שלום רב,
כדי לדעת אם מדובר בבקע יש צורך להבדק אצל רופא כירורג. לא ניתן לאבחן על פי התיאור שנתת..
מזל טוב ללידה..
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בקעמריו01/10/2010
שלום רב,
עברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי דו צדדי (לפרוסקופי) ביום ראשון (כלומר לפני 5 ימים). עדיין יש לי כאבים, אמנם פחות מההתחלה אך עדיין ישנם כאבים משמעותיים. בנוסף הבטן נפוחה מהרגיל, וגיליתי גם מעין שטפי דם על איבר המין.
הייתי רוצה לדעת - האם שטפי הדם הם נורמליים? האם הם יעברו מעצמם או שיש צורך בהתערבות חיצונית?
בנוסף, תוך כמה זמן אמורה הנפיחות בבטן (באיזור הטבור עד איזור המפשעה) לרדת, והאם גם שם יש צורך בהתערבות חיצונית?
ושאלה אחרונה - מה מומלץ מבחינת עמידה הליכה שכיבה ישיבה - איזה מצב הכי טוב לקיבוע הרשתות במקומן כמה ימים לאחר הניתוח?
תודה, ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי תיקון בקע
ד``ר רפאל אלון01/10/2010למריו שלום רב,
התופעות שאתה מתאר הן סבירות לאחר ניתוח מהסוג שעברת. שטפי הדם נובעים מחלחול של דם אל מתחת לעור. הם ייספגו מעצמם תוך שבוע-שבועיים ואין צורך לנקזם. הנפיחות גם היא סבירה אחרי ניתוח לפרוסקופי ותעלם מעצמה. אין צורך בשום תנוחה מסוימת-אתה לחיות חיים רגילים. הרשתות אמורות להתקבע תוך כ24 שעות.
החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספתןשי26/09/2010
שלום רב אני אחרי ניתוח תוספתן 6 חודשים וסובל מהרגשת דקירות בצלקת וכאבים בשכיבה וקימה . הלכתי להיבדק והכירוג אומר שיכול להיות שיש בקע בצלקת והוא הוסיף ואמר שניתוח כזה לא תמיד מצליח ומסובך האם הדבר נכון ואם כן איזה בית חולים מתמחה בזה תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצלקת ניתוח כריתת תוספתן
ד``ר רפאל אלון27/09/2010לשי שלום,
בקע בצלקת של ניתוח כריתת תוספתן הוא מאד לא שכיח. גם פרק הזמן שחלף מהניתוח אינו מתאים לאבחנה של בקע בצלקת, במיוחד שאינך מתאר סיבוך של זיהום קשה בפצע הניתוח לאחר כריתת התוספתן. סביר יותר שהינך סובל מכאבים בצלקת ניתוח שזהו מצב שכיח יותר. אני מציע שתפנה לבדיקה נוספת אצל כירורג אחר. תיקון בקע בצלקת כריתת תוספתן (אם אכן יש בקע כזה) הוא ניתוח פשוט ומבוצע בכל מקום.
חג שמח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירה בסוג ניתוחסטודנט24/09/2010
שלום,
אני בן 23,אובחנה אצלי הרניה אינגוינלית, ללא סימני כליאה בצד ימין.שני אחיי גם סבלו מהרניה האחד אינגוינלית והשני אומבליקלי.
הכירוג שבדק אותי טען כי יש שני סוגי ניתוחים רגיל, ולפרסקופי.ולא נקב באיזה הוא ממליץ.
עשיתי קצת ש.ב. ופתחתי sabiston אבל ראיתי שם המון דברים סותרים ובסוף לא מצאתי תשובה חד משמעית-איזה ניתוח עליי לבחור?
שאלה שנייה-האם ישנם מומחים שאתה יכול להמליץ עליהם בבי"ח רמב"ם/כרמל לצורך ביצוע ניתוח שכזה?
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לילדה בת שנתיים וחצי
ליאנה29/09/2013שלום לכם הילדה שלי בת שנתיים וחצי איבחנו אצלה בקע סופרה אומבליקלי המכיל לולאת מעי
מה הייתם ממליצים במקרה כזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא לילדה בת שנתיים וחצי - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/09/2013בקע כזה יש צורך לתקן בניתוח ולא להתעכב כדי לא להגיע לסיבוך של כליאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאנה29/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירה בסוג ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/09/2013התוצאות לטווח ארוך זהות בשתי השיטות.לכל שיטה היתרונות והחסרונות. בד"כ בבקע חד צדדי לא מקובל לבצע תיקון לפרוסקופי. עליך להתייעץ עם הכירורג שלך. הפורום אינו ממליץ על רופא /מחלקה/בי"ח כאלה או אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירה בסוג ניתוח
ד``ר רפאל אלון26/09/2010לסטודנט שלום רב
בעיקרון יש שני סוגים עיקריים לתיקון בקע במפשעה-שיטה "פתוחה" (רגילה) ושיטה לפרוסקופית. לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה. בטווח הארוך התוצאות זהות בשתי השיטות. היתרון בשיטה לפרוסקופית הוא החלמה קלה יותר. החיסרון-כאשר יש סיבוך הוא בד"כ חמור יותר. יש גם מגבלות אחרות-השיטה הלפרוסקופית יקרה יותר בשל הציוד הדרוש. בבי"ח ציבורי השיקול הכלכלי אינו משמעותי למנותח.
הפורום אינו ממליץ על מנתחים מסוימים.אני בטוח שיש מנתחים מעולים לשתי השיטות בבתי החולים שציינת.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בטבור ובקע במפשעה ימיןקרן21/09/2010
שלום רב,
אני בת 32 ולפני כשנה אבחנו אצלי בקע טבורי - "מיד כרניאלי לטבור הודגם בקע בגודל 0.9X0.1 ס"מ. הבקע מכיל רקמה אקוגנית (כנראה שומן) ומעט אוויר (כנראה בפיתול מעיים). אין בתוכו זרימת דם. לסיכום - בקע Para -Umbilical "/
יש לציין שאין לי כאבים כלשהם והמשכתי להתאמן כרגיל. (אני רצה והולכת לחדר כושר, פעילות במאמץ קל - בינוני).
השבוע התברר שיש לי בקע נוסף במפשעה ימין - "במבחן VALSALVA מופיע מבנה יכול להתאים לבקע. מרווח תוך פרקי תקין. לא הודגם נוזל בתוך המפרק. הקפסולה לא מעובדה. גיד ושריר ADDUCTOR הודגמו תקינים". בעל פה הרופאה אמרה שיש לי בקע קטן.
יש לי ממש מעט כאבים שם לעיתים נדירות.
עד היום שני הבקעים לא הפריעו לי בשגרת חיי.
3 שאלות - 1. יש בעיה להמשיך להתאמן? זאת אומרת לרוץ וללכת לחדר כושר, כ - 3 - 4 פעמים בשבוע? לא באופן מקצועי אלא חובבני.
2. האם העובדה שיש לי 2 בקעים מסוכנת יותר?
3. כדאי לנתח לפני כניסה להריון?
תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בטבור ובמפשעה
ד``ר רפאל אלון22/09/2010לקרן שלום רב,
אם אין לך תלונות מהבקעים-את יכולה להמשיך בשגרת חייך כולל פעילות גופנית.
כדאי שתבדקי על ידי כירורג כדי לדעת אם באמת יש בקע במפשעה וכדי לקבל המלצה בפגישה ישירה ולא בהתכתבות באינטרנט..
אין בבקע/ים שלך שום סיכון.(אני מטיל ספק בבקע המפשעתי-אבחון בקע במפשעה נעשה בבדיקה גופנית. בדיקת על קול-אולטראסאונד- נעשית רק במקרים מיוחדים וכתוספת לבדיקה הגופנית..).
אם את שוקלת ניתוח לתקון-כדאי לפני הריון.
חג שמח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואש - מחפש מידע על כאבי מפשעה-אגןשמואל21/09/2010
שלום רב,
שמי שמואל, בן 35, ומזה שנתיים אני סובל מכאבים באיזור המפשעה הימנית, שמחמירים בזמן פליטת זרע ופעילויות גופניות מסוימות (ריצה, כיפוף ברך לחזה, ישיבה בזוית קהה מדי וכו')
לרוב זה מתבטא בתחושת שריפה באיזור הפין והאשכים ומרכז האגן, ולפעמים גם בכאבים במפשעה הימנית (באיזור האינגואינל ליגמנט), שלא מופיעים מיד לאחר תנועה מסוימת, אלא לאחר זמן מסוים. יש גם שרירים תפוסים מעל האגן ורגישות למגע של עצם האגן באיזור המותן.
הכאבים באים והולכים, אך נשארים לפרקי זמן ארוכים של כמה שעות, לפעמים ימים.
ראיתי יותר מ-15 רופאים קונבציונליים, כולל אורולוגים, כירורגים ואורטופדים - כולם שוללים משהו מתחום המקצוע שלהם.
צילומי סי טי וMRI ללא הזרקה לא העלו דבר.
ישנם טיפולים שהקלו במעט את המצב, אך לתקופה קצרה בלבד (אוסטיאופתיה וכירופרקטיקה).
אני בטוח שזה משהו מכני לגמרי הקשור לאגן ולשרירים באיזור שנגרם מפציעת ספורט ישנה, אך לא מצליחים לעלות על מה זה.
לדעתי יש שם משהו שמפעיל לחץ על מערכת המין (על העיצבוב או על משהו מהשרירים והרקמות הרכות), וזה מאד מגביל את חיי - אני לא יכול לקיים יחסי מין, מוגבל מאד בפעילות גופנית, וחווה כאב לפרקי זמן ארוכים במשך היום.
לאחרונה עלתה סברה שאולי מדובר בבקע סמוי באיזור שבו צינורית הזרע נכנסת לקרום הבטן, או משהו שקשור בבקע ספורטאים - אך בינתיים זה משהו ברמת האמירה בלבד.
מה עושים? איך מאבחנים מה יש שם?
אשמח לכל בדל של מידע או כיוון לאבחון ברור וטיפול אפשרי.
המון תודה,
שמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפשעה-אגן
ד``ר רפאל אלון21/09/2010לשמואל שלום,
מפנייתך עולה כי הינך סובל מכאב הקשור למערכת השלד והשרירים. עברת בירור מקיף על ידי רופאים מתחומים שונים ובדיקות הדמייה כולל MRI וCT. בהעדר כל ממצא בכל סדרת הבדיקות שעברת, אני מציע לגשת לטיפול במרפאת כאב בנסיון למצוא טיפול לשיפור איכות החיים.
מה שאתה מגדיר כ"בקע סמוי" אמור להתגלות בבדיקות שעברת.
ניתן גם לפנות למרפאה המתמחה בפגיעות ספורט לייעוץ נוסף. יש מרפאה כזו בבית החולים איכילוב בת"א.
חג שמח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית אחרי ניתוחרן20/09/2010
שלום רב ,
לפני כ5 שנים עברתי ניתוח הרנייה בצד ימין (אינגווינלי). היום אובחן אצלי בקע בצד שמאל (כנ"ל). אין לי כאבים, רק מיחושים פה ושם. רציתי לשאול לדעתכם, כמה זמן עליי להמתין לאחר הניתוח בשביל לתופף בתופים שזהו מקצועי.התיפוף כמובן בישיבה , ברכיים בכ90 מעלות, אולי קצת פחות, כיפוף, והרגל עולה ויורדת, ממש כמו רקיעה של אדם על הריצפה למשמע מוסיקה. למעשה שתי הרגליים מבצעות תנועה דומה. בזמנו, אחרי הניתוח הקודם לא תופפתי כך שאין לי מדד השוואתי.
תודה מראש וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית אחרי תיקון בקע
ד``ר רפאל אלון20/09/2010רן שלום,
לפי תיאורך ניתן לחזור לתופף זמן קצר לאחר הניתוח-אני מעריך זאת כשבועיים שלושה. כאשר מדובר בפעולות הדורשות מאמץ פיזי רב או הרמת משאות כבדים ההמלצה היא לחזור בהדרגה לפעילות לאחר כחודש מהניתוח. כיום, כאשר הבקעים מתוקנים תוך שימוש ברשת, התקופה של המנעות ממאמצים ופעילות התקצרה משמעותית לעומת התקופה בה לא היו רשתות בשימוש.
החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות אחרי תיקון בקע
רן21/09/2010תודה רבה ד"ר אלון,
האם עדיף (וזה תלוי רק בי) לבצע ע"י לטרוסקופיה ואם כן, האם זה מחייב הרדמה כללית?
תודה שוב
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע פמורלי- שאלותשואלת20/09/2010
שלום,
אתמול נבדקתי אצל כירורג שאיבחן אצלי בקע פמורלי. אני מאוד חוששת מניתוחים (מעולם לא עברתי ניתוח..) ועקב החרדה הקלה שתקפה אותי מסמיק שכחתי לשאול את הרופא מס' שאלות:
1. ממה עלי להיזהר/להימנע עד הניתוח?
2. האם ישנן סכנות בקיום יחסי מין במצב הנוכחי (לפני הניתוח)?
3. האם יש דרכים לעבור את הניתוח ללא הרדמה מלאה? מה החסרונות?
4. האם העובדה שאני סובלת מהליקובקטר (שחלק מתסמיניו הינם עצירות וגזים) מעלה את הסכנה לבקע כלוא?
תודה מראש חיוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות...
ד''ר דוד נויפלד20/09/20101. מהפעלת מתח על שרירי הבטן (הרמת משקל...).
2. אם תזהרי ולא תשתוללי, לא רואה סיבה לדאגה מעבר לדאגות הרגילות...
3. כן, אפשר באזורית ואפשר גם במקומית. תלוי בך ובמנתח שלך.
4. לא מכיר הקשר בין שבר להליקובקטר. אפשר לעשות ארדיקציה של החיידק בעזרת אנטיביוטיקה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית19/09/2010
שלום רב,,
לאחר שבבדיקת דם נתגלה עליה קלה ב- GPT( 68 ) נשלחתי לU.S. בבדיקה נתגלו "אבנים קטנות בכיס מרה ( לפחות 3 ), אבן אחת בגודל 5 מ"מ נמצאת בצוואר כיס המרה".
1. האם יש קשר בין העליה ב-GPT לאבנים בכיס המרה.
2. האם יש דרכים אחרות לפתור את הבעיה חוץ מניתוח?
3. האם יש סכנה באבן שגודלה 5 מ"מ ונמצאת בצוואר כיס המרה?
4. מה היית ממליץ לי בהתחשב ששנת הלימודים עומדת להתחיל? כמה זמן יקח לי להתאושש ( אני בעל תפקיד ניהולי, מחנך ומורה לחינוך גופני).
אני מבקש לציין שאין לי כאבים גדולים. אני לא בטוח שהכאב הקל שאני מרגיש הוא פיזי או פסיכולוגי...
אודה מראש על תשובותייך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדמה לי שזה...
ד''ר דוד נויפלד20/09/2010לא הפורום המתאים.
אבל...
אם העליה ב-GPT תתמחיד או תחמיר, יש לשקול ביצוע אולטראסאונד אנדוסקופי לראות אם יש אבן בדרכי המרה. לפני כן, אולטראסאונד חיצוני חוזר, לראות אם מתפתחת הרחבה של צינורות המרה.
אבן בצוואר יכולה לגרום לדלקת חריפה של כיס המרה אם תתקדם ותסתום את צינורית כיס המרה.
המלצות בהתאם למהלך המחלה, ובהתייעצות עם הכירורג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד שמאל מעל המפשעה השמאליתמיקי10/09/2010
שלום !
אני בן 28 ועושה ספורט בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע . מזה כבר 5 שנים שאני סובל מכאבים שהולכים ובאים בצד השמאלי התחתון של הבטן ממש מעל המפשעה שיורדים לאשך ובמנוחה אף הכאבים חולפים.
עשיתי כבר את כל הבדיקות ועברתי ניתוח הרניה דו צדדי בשיטה הלפרסקופית כי אבחנו הרניה קטנה משמאל וגם מימין שחשבו שהכאבים משם אך הכאבים לא עוברים . נבדקתי אצל מספר כירורגים כולל המנתח שלי שאמרו שלא חשים בהרניה חוץ מאחד ששלח אותי לאולטרה סאונד שראה איזו מין בליטה קטנה שהמנתח שלי אמר שזה לא הרניה וכי הוא לא ממליץ על ניתוח או התערבות כירורגית .
חייב לציין שהכאבים מתחילים לאחר מאמץ אבל לא תמיד , הכאב הוא סוג של מתיחה לחץ כאשר אני עומד על רגל ימין שיורדים לאשך שמאלי .
הכאבים יכולים להופיע פעם בחודש או יותר כבר לצערי התרגלתי אבל איכות החיים נפגעת מזה .
מרפאת כאב הציעו לי להחדיר לשם סטרואידים או לעשות אפידורל דבר שאני לא רוצה .
מה אתה מציע ? האם כדאי שוב לעבור התערבות כירורגית ? אולי זו הרשת שלפעמים עושה לי כאבים למרות שהם היו גם לפני ? יכול להיות שזה מעמוד השדרה(למרות שאורטופד ראה סיטי שלי ושלל עצב תפס) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
מיקי10/09/2010הכאבים מגברים לאחר מאמץ לאחר שאני נשען יותר על רגל שמאל ולא ימין כמו שציינתי בטעות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב במפשעה לאחר נתוח בקע
ד``ר רפאל אלון10/09/2010למיקי שלום
התופעה שאתה מתאר מוכרת ומתרחשת אצל אחוז קטן ממנותחי הבקע. ברוב המכריע של המקרים אין מדובר בבקע חוזר אלא כנראה בפגיעה עצבית. פגיעה כזו אינה ניתנת למניעה בזמן הניתוח. הטיפול בבעיה הוא אצל המומחים לכאב-מרפאת כאב. אם יש לך סבל משמעותי ו/או פגיעה באיכות החיים כתוצאה מהבעייה אני מציע לך לשקול בחיוב טיפול שהוצע לך במרפאת כאב. יש סיכוי הצלחה טוב לטיפול שכזה.
שנה טובה וללא כאב
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
מיקי10/09/2010קודם כל תודה על התשובה המהירה!!!
ד"ר איך זה יתכן שלפני הניתוח ואחרי הניתוח הכאבים לא השתנו , כמו שהיה ככה נשאר ? אז כנראה זה לא קשור לניתוח שנעשה??
בכל מיקרה עשו לי סיטי לפני הניתוח וראו בקע קטן שאני לא חושב שעושה לי את הכאבים האלה שממש לוחצים בזמן העמידה על רגל שמאל כאשר אני אחרי מאמץ .
אני מפחד שיזריקו לי סטרואידים לאזור כי יש שם מקום רגיש :אשכים , וחס וחלילה ישפיע על הפוריות שלי .
אולי תוכל להמליץ לי על מישהו ממוחה לאזור הזה שיוכל פעם אחת ולתמיד לעזור לי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב במפשעה
ד``ר רפאל אלון10/09/2010למיקי שלום,
הפורום אינו מיועד להמלצה על מטפלים..אני מעריך שהרופא שבדק אותך במרפאת כאב הינו מומחה בתחום.
הסיפור שלך קצת לא שגרתי-בד"כ אין צורך בCT כדי לאבחן בקע. אם הכאב לפני ואחרי הניתוח הינו זהה ייתכן ויש בעייה שאינה קשורה לבקע או לניתוח. כאב לאחר הניתוח יכול להיות מפגיעה עצבית או מתגובה דלקתית (לא זיהום!) לרשת שהיא גוף זר. להזרקה מקומית אין השפעה על הפוריות וכדאי לעשות נסיון טיפולי כזה. אם הכאב יחלוף-הרי שטפלת בבעיה. ואם לא יחלוף אולי יתן כיוון לאבחנה מדויקת יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיקי10/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי בהריוןמיטל07/09/2010
אני בהריון שבוע 32 עם אבחנה מכירורג של בקע במפשעה. רציתי לדעת באם קיומו של הבקע לא מאפשר ללדת לידה רגילה ומצריך ניתוח קיסרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי בהריון
ד``ר רפאל אלון07/09/2010בקע מפשעתי אינו מחייב לידה בניתוח קיסרי. את יכולה ללדת בלידה רגילה ובלב שקט. ממליץ שלאחר הלעדה תעברי ניתוח לתיקון הבקע.
שנה טובה ולידה מוצלחת..
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשביםסן05/09/2010
אני בן 19
מזה שבועיים אני סובל מכאבים באשכם יותר בימין-הכאבים לסרוגין ומתגברים לאחר מאמץ ניבדקתי אצל רופא לדבריו אין נפיחות(למרות שלפעמים אני מרגיש שהאשכים יותר כבדים)
איזה בדיקות עלי לעשות כדי לברר למה הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור ראשוני...
ד''ר דוד נויפלד06/09/2010יכלול בדיקת אולטראסאונד של המפשעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה בהריון וטיסהקרן03/09/2010
שלום,
אני בשבוע ה - 25 להריוני השלישי. בשבועות האחרונים נמצא שאני סובלת מהרניה במפשעה - בעת עמידה ישנה נפיחות גדולה יחסית, אליה נלווה כאב בעיקר בשעת מאמץ רב, עמידה ממושכת או לחיצה על המקום.
בעוד כשבועיים אני צפויה לטוס לאילת. האם לדעתך עליי להמנע מהטיסה ולהגיע במכונית?
בנוסף, יש לי גם סוכרת הריונית (אני מניחה שהמידע מיותר, אבל שיהיה.... :)...).
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע, הריון וטיסה..
ד``ר רפאל אלון04/09/2010לקרן שלום רב
את יכולה לטוס ללא חשש לאילת. לא צפוי סיכון או סיבוך לבקע בשל הטיסה. תשתדלי רק לא להניף מזוודות כבדות.. בהצלחה בהריון. שנה טובה. לאחר הלידה ממליץ על תיקון של הבקע.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרניה בהריון - טיסה
קרן04/09/2010תודה על התגובה המהירה והמרגיעה.
שנה מצוינת!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בטבוראברהם31/08/2010
נכבדי אני בן73 בריא, לפני 6 שנים עברתי נתוח שבר בטבור, ושמו רשת, היום כאשר אני בשכיבה ומרים חצי גוף עליון, יש בליטה מעל הטבור, בעמידה זה לא נראה, רופא המישפחה טוען שזה הרניה, אין לי כאבים ולא מפריע, אציין שגם לפני הניתוח לא היו לי כאבים, השאלה האים כדאי לעשות שנית ניתוח, אני די חושש תודה אברהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע חוזר בטבור? דיאסטזיס רקטי?
ד``ר רפאל אלון31/08/2010לאברהם שלום רב
על פי התיאור שלך כנראה שלא מדובר בבקע (המילה העברית הנכונה ל"שבר") אלא למצב בו יש רווח בין השרירים הישרים של הבטן, מצב הנקרא בלועזית "דיאסטזיס רקטי". מצב זה אינו דורש תיקון ניתוחי. כמובן שכדי לאבחן במדויק את מצבך עליך להבדק אצל רופא כירורג. גם במידה ויש בקע חוזר, אם אין לך כל תלונות או סבל ממנו-לא חייבים לנתח.
שנה טובה ונטולת חששות
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)