מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה מניתוח בקע טבורייעל אלפרוביץ16/12/2010
כמה זמן אחרי ביצוע הניתוח צריך להימנע מהרמת משאות כבדים / תינוקות במשקל 8 קג?
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח בקע טבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/12/2010ליעל שלום,
ההמלצה המקובלת היא להמנע מהרמת משאות כבדים למשך כחודש מהניתוח. אם בוצע תיקון עם רשת ניתן אפילו לקצר במעט תקופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה מניתוח בקע טבורי
שרית04/08/2014מתי מחלימים לחלוטין מניתוח בקע טבורי עם רשת? האם זה נורמלי שאחרי חודש מהניתוח עדיין יש עדיין תחושת אי נעימות באזור הבטן? מעט כאבים מדי פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מעל הצלקת הניתוחיתמי15/12/2010
שלום
לםני כשנתיים וחצי עשט לי ניתוח קיסרי חירום , אציין שהסגמנט לא היה מוכן . כעבור שנה בזמן שהייתי במחזור ןהרמתי את הילד הרגשתי כאבים וחשתי בגוש קטן מעל הצלקת הניתוחית . אציין שהגוש הזה מאז לא נעלפ אף פעם אני חשה אותו בכל תנוחה בין במאמץ ובין במנוחה . יש זמנים שאני לא מרגישה בו ויש זמנים החל מהיום השני לוסט ועד אחרי הביוץ שזה ממש כואב . גם לגעת בו זה כואב והוא מקרין כאבים לכל האזור . באולטרסואנד ראו גוש ( רדיולוג רשם שזה קרע בדופן הבטן או בצלקת ) , רופאי נשים חשבו שזה צבר תפרים מהניתוח .....הייתי אצל כירורג שאמר שזה אולי אנדומטריוזיס ושלח לדיקור אבל בביה"ח סירבו לדקר את זה כי זה קטן . רופאת משפחה חושבת שקרעתי גיד . .......זה כואב לי ומרתיע אותי מה יהיה עם זה בהריון הבא , האם זה יכול להיות בקע ( כי אתמול נתקלתי ברופאת נשים שטענה שזה 90 אחוז בקע ) ?
כי זה תמיד שם זה אף פעם לא בא והולך .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש מעל הצלקת הניתוחית - תגובה
ד''ר דוד נויפלד15/12/2010שבר בא והולך.
אני מצביע עם הכירורג שלך - אנדומטריוזיס בצלקת.
השאלה אם מעל או מתחת למעטפת הבטן. עם מעל - כלומר מחוץ לבטן - אפשר בניתוח קטן להוציאו.
אם אכן זה קרע בדופן - כפי שרשם הרדיולוג, גם כן ניתוח.
הכירורג שלך צריך לדבר ישירות עם הרדיולוג ואז להחליט איזה ניתוח את זקוקה- תיקון שבר או הוצאת הגוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע קטן במפשעהאיציק14/12/2010
שלום,
ידוע לי הצורך ברופא מלווה וכירורג להמשך טיפול,
אך אשמח לקבל חוות דעת באמצעות פורום זה,
לאחר כאבים \ מחושים במפשעה צד שמאל, היום עשיתי בדיקת אולטרא-סאונד מקיפה ואחד הממצאים היה על מפשעה צד שמאל : "בקע קטן במפשעה המופיע בעת וולסלבה בגדול 0.7 ס'מ"
מפשעה צד ימין "בקבע המופיע במפשעה בעת וולסלבה המכיל רקמת שומן בגודל 0.9 ס'מ"
1. האם זה אומר שיש לי בקע "רציני"
2. האם זה מחייב ניתוח
a. אם לא, האם יש טיפול תרופתי ?
3. אני מעריך שיש חשיבות לגודל שהודגם , מה המפתח ?
מה זה אומר 0.9 ס"מ ?
4. האם בשלב זה לא כדאי לי בכלל לעסוק בספורט או בהרמת משאות ?
תודה רבה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע קטן במפשעה - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/12/2010לאיציק שלום,
בדיקת אולטרא-סאונד (US) אינה הדרך הרגילה לאבחון בקע. האבחנה נעשית ברוב המכריע של המקרים בבדיקה גופנית אצל רופא כירורג. בדיקת US של המפשעות שמורה למקרים מיוחדים לפי שיקול דעת הכירורג. במקרים רבים בהם מאובחן בקע בUS אין כלל בקע בבדיקה. הגדלים המפורטים בבדיקה שעברת הם מזעריים וחסרי משמעות. המלצתי היא להתעלם מממצאי הUS ולגשת לבדיקה אצל רופא כירורג.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח בקערפאל08/12/2010
שלום רב,
כיום חלפו כחמישה שבועות מאז שעברתי ניתוח לתיקון בקע דו צדדי בשיטה הלפרוסקופית.
בימים האחרונים חזרו לי הכאבים במפשעה בצד אחד, כאבים הדומים לכאבים שחוויתי לפני הניתוח.
כמו כן, אני סובל מתחושה של הירדמות בצד החיצוני של הירך, לעיתים התחושה ממש חזקה, בעיקר בשכיבה.
האם תופעות אלו אופיניות לאחר ניתוח בקע והאם הן אמורות לחלוף?
האם לאחר פרק זמן של 5 שבועות מאז הניתוח לא יכולה להיות תזוזה של הרשת עקב הגדילה של הרקמה?
האם כיום אני כבר יכול לשוב לפעילות גופנית רגילה לחלוטין הכוללת בין השאר ריצה והרמת משקולות?
תודה מראש על תשובותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/12/2010לרפאל שלום,
הכאבים והתחושות שאתה מתאר מתאימים לבעיה עצבית. ייתכן ונפגע עצב בזמן הניתוח או שהוא נלחץ ע"י הרשת. במקרה כזה צריך להמתין מס חדשים עד שנה (זה פרק הזמן שלוקח לעצב להתאושש).
הרשת אינה זזה עקב גדילה של הרקמה. היא מקובעת לדופן הבטן. אתה יכול לחזור לפעילות רגילה כולל פעילות ספוטיבית.
אני מציע שתבדק שוב אצל הרופא המנתח כדי לוודא שהכל תקין.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה ניתוח להעדיףbar06/12/2010
שלום.
אני כמעט בן 70 .
11 שנים אני סובל מארמונית מוגדלת עם טיפול תרופתי prostata ) ) ואולי אזדקק לניטוח.
עכשיו נתגלה אצלי hernia inguinal unilaterial
איזה סוג ניטוח של hernia יותר מתאים לי:
ב 1. הגישה המסורתית (ה"פתוחה"), מבוצעת דרך חתך באזור הבקע. החתך עובר את השכבות השונות עד לאזור הפגום. הפגם מתוקן על ידי תפירת רקמות בריאות זו לזו או הנחת טלאי מלאכותי במקום הפגם. ניתוח זה מבוצע בהרדמה מקומית, אזורית (אפידורלית או ספינלית) או כללית, לפי המקרה.
או ב 2. הגישה הלפרוסקופית, מבוצעת על ידי החדרת לפרוסקופ המחובר למצלמת וידאו ממוזערת, דרך חתך זעיר בדופן הבטן. דרך חתכים זעירים נוספים מוחדרים מכשירי ניתוח והניתוח מתבצע מצידו ה"פנימי" של הפגם. המנתח מניח רשת סינטטית המכסה את הפגם ומקובעת לרקמות סביב.
בתודה מראש
עוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה ניתוח להעדיף - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/12/2010לbar שלום רב,
שתי השיטות טובות ויעילות. הניתוח הלפרוסקופי מבוצע בהרדמה כללית בעוד שהניתוח הרגיל יכול להתבצע גם בהרדמה איזורית ומקומית.
תיקון לפרוסקופי יכול, באופן תיאורטי, להפריע לניתוח פתוח של הערמונית בעתיד (יותר במקרה של תיקון דוצדדי). עליך לדון בשתי האפשרויות עם המנתח שלך ולהגיע יחד להחלטה באיזו שיטה לבחור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסכנה?נגה04/12/2010
מה עלול לקרוא לאישה בגיל 74 שלא מוכנה לטפל בבקע טבורי במשך 7 שנים? ניראה שהבקע הולך וגדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסכנה? - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/12/2010לנגה שלום,
בכל בקע ישנה סכנה אפשרית של כליאה, כלומר התוכן בתוך הבקע נלחץ ועלול לעבור נמק בשל הפרעה בזרימת הדם. הסיכון אינו גבוה. אם האישה אינה סובלת מהבקע ואינה מעוניינת בניתוח, צריך להדריך אותה כי בכל הרעה במצב הבקע, כאב מקומי, כאבי בטן והקאות-עליה לפנות לבדיקת רופא במהירות, כדי לשלול אפשרות של כליאה המחייבת ניתוח דחוף.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע חוזר לאחר תיקון לפרוסקופיגל02/12/2010
עברתי תיקון בקע מפשעתי לפרסקופי דו"צ.
מה הכוונה של בקע חוזר? האם הכוונה להשנות הבקע הקיים, במקום זהה (איך, הרי החור כוסה ברשת), האם בקע במקום סמוך, שם אין רשת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע חוזר לאחר תיקון לפרוסקופי - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/12/2010לגל שלום,
קיימת חזרה של בקע לאחר תיקון, הן בשיטה פתוחה והן בלאפרוסקופיה. בשתי השיטות משתמשים ב"טלאי" רשת לתיקון הבקע. יש מספר סיבות אפשריות לחזרה של הבקע: טעות טכנית בניתוח, הפרדות של הרשת מהמקום בו קובעה לרקמה, התפתחות פגם נוסף בדופן הבטן בסמוך לתיקון, אי זיהוי פגם קיים נוסף בדופן הבטן בזמן הניתוח ועוד.
מאז שהוחל להשתמש באופן שגרתי ברשת, אחוז החזרה של בקעים לאחר תיקון ניתוחי, ירד באופן משמעותי.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי בהריוןמישהי30/11/2010
שלום. עברתי 2 הריונות בשלם עם בקע טבורי. לאחר ניתוח כיס מרה שעברתי לפני שנתיים בלפרוסקופיה, תוקן לי הבקע. מיותר לציין שהבקע חזר ובגדול- עד שלפני חודשיים היה לי התקף, הטבור ממש יצא החוצה והיה כחול כולו, עם כאבים עזים בבטן. נכנסתי להריון בהפתעה ואני בשבוע 7. אני מתלבטת האם עליי לבצע הפלה בשל החשש להתקף נוסף ? האם קודם עליי לנתח ואז להיכנס שוב להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי בהריון - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/11/2010לשואלת שלום,
ניתוח בשליש הראשון של ההריון מסכן את ההריון. לכן בשלב זה מבצעים ניתוחים רק כאשר אין ברירה. אם ההריון יקר לך-אל תפסיקי אותו. בכל כאב בבקע פני לבדיקת כירורג. לא ניתן לנבא אם ומתי יהיה האירוע הבא. ככל שיתקדם ההריון, הרחם, עם העובר שבתוכו, יגדל ויעבור את גובה הטבור (החל משבוע 20 לערך) ואז תהיי "מוגנת" עד לאחר הלידה. לאחר הלידה ממלץ לתקן את הבקע בהקדם מכיוון שכבר היה אירוע של כליאה.
מקווה שעזרתי לך בתשובתי
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי בהריון - תגובה - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/12/2010בהמשך לתשובתי הקודמת: הסיכון לניתוח בשליש הראשון של ההריון קשור להרדמה כללית. ניתן להפחית משמעותית את הסיכון כאשר מבצעים הרדמה איזורית (ספינלית או אפידורלית). אני מציע שתבדקי אצל כירורג שיעריך את מצב הבקע ויחד תגיעו להחלטה מתי וכיצד לתקן את הבקע.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי דו צדדידודו30/11/2010
ערב טוב
בבדיקת אולטרסאונד- לאחר תלונות על כאבים- התגלה בקע דו צדדי
בצד אחד 14*10 בצד שני 10*4
שאלתי היא האם יש צורך בניתוח, אם כן, האם גודלו מתאים לניתוח לפרוסקופי והאם ניתן לנתח את שני הבקעים במכה אחת... לציין כי אני סובל מכאבים בעיקר בצד ימין..
וגם, במידה וצד שמאל לא מתאים לניתוח, האם בעקבות ניתו בצד ימין אפשר "לתפוס" אותו "על הדרך"?
וגם מה משך ההחלמה? העדרות מהעבודה? במקרה של לפרוסקופי כפול, לפרוסקופי רגיל או חלילה אם אין אפשרות ללפרסקופיה מה משך העדרות אז, שוב בתיקון בודד או כפול
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי דו צדדי - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/11/2010דודו שלום רב,
בדיקת אולטרא-סאונד אינה מדויקת באיבחון בקע מפשעתי. השימוש באיבחון בUS שמור למקרים מיוחדים.
ניתן לתקן את שני הבקעים באותו ניתוח. את סוג הניתוח תבחר בהתייעצות עם רופא כירורג שיסביר את היתרונות והחסרונות בכל שיטה.משך ההחלמה נע בין מספר ימים לשבועיים-שלושה בהתאם לטכניקת הניתוח. כל הפרטים וכל התשובות צריכים להנתן בפגישה עם כירורג.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן בגלל בקע במפשע???רמי30/11/2010
אני אולך להשתין כל שעה יש אפשרות שזה
בגלל הבקע שיש לי. במפשע משני הצדדים???
ושזה גורם לי להשתין הרבה זה תופעה המוכרת לכם
מנסינכם .יש מצבים שזה מגרה את שלפחית השתן
ובמידה ואני יחגור חגורה לשבר זה יכול לעזור לי.
השמח לקבל הסבר מנסינכם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן שתן בגלל בקע במפשע??? - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/11/2010לרמי שלום,
בקע יכול לגרום לתלונות ממערכת השתן כאשר לשק הבקע נכנס חלק משלפוחית השתן. זה אינו מצב שכיח ולכן כדאי להבדק גם אצל רופא אורולוג.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגורה לשבר במפשערמי30/11/2010
אני בן 65 יש לי נפיחות משני הצדדים של הפין
בקע אני יכול בינתים לקנות חגורה ןללכת איתה
עד שאני יחליט לגבי הניטוח זה לא יכול
לגרום לנזק בלתי אפיך???
השמח להסבר
נ.ב סליחה על השגיעותעולה חדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגורה לשבר במפשע - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/11/2010לרמי שלום,
ניתן להשתמש בחגורת בקע כפתרון זמני עד הניתוח. אם "מרכיבים" את החגורה בצורה נכונה לא גורמים לנזק. בעיקרון, אם הבקעים מפריעים כדאי להקדים ולתקן אותם בניתוח.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש קשה לאחר ניתוח בקעשמעון30/11/2010
אבי בן 65 עבר לפני כ5 חודשים ניתוח בקע בצד שמאל.
כמו כן, לפני שנה ו3 חודשים הוא גם עבר פרוסטוטקטומי (עקב סרטן ערמונית) , רק אח"כ יצא לו הבקע מפשעתי בצד שמאל.
לאחר הניתוח סבל מנפיחות גדולה מאוד ושטפי דם במשך חודש ימים, בכל שק האשכים.
לאחר כחודש נוסף הופיע גוש קשה ממש מעל שק האשכים ומתחת לבן התחתונה בצד שמאל בגודל של כאילו אשך שלישי (3 ס"מ). יש לציין שהאזור לא רגיש לכאב.
היום הוא עבר בדיקת אולטראסאונד ואף הטכנאי לא הבין מה הוא רואה במקום, לפי דבריו, מדובר במעין ציסטה מלאה בנוזל ומשהו נוסף לא ברור צף בפנים.
מה זה יכול להיות? איך מטפלים בזה? האם זה מסוכן לבריאותו? ואיך היית מציע להמשיך מכאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש קשה לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/11/2010לשמעון שלום רב,
על פי התיאור כנראה מדובר בשטף דם מאורגן שחלקו עבר התנזלות. אין כל סכנה במצב כזה. ניתן לנקר ולשאוב את הנוזל. בכל מקרה כדאי לגשת לביקורת אצל הרופא המנתח.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר קיסרירינת29/11/2010
שלום
ילדתי לפני 4 חודשים בניתוח קיסרי ועדיין נשארה לי בטן יחסית גדולה כמו צורת אגס הבטן לא כואבת אבל בגלל צורתה אני קצת מודאגת יכול להיות שזה שבר ואם כן איך ניתן לזהות.
תודה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר קיסרי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד29/11/2010צריכה להבדק ע"י כירורג.
צריכה לעשות דיאטה והתעמלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון גופני לאחר תיקון בקע מפשעתימוטי27/11/2010
כשבוע וחצי לאחר תיקון לפרוסקופי חזרתי לאימונים קלים במכון כושר (משקולות+הליכה). אני מרגיש טוב ולא סובל מכאבים בזמן או אחרי האימון.
האם חזרה כה מהירה עלולה לגרום נזק? האם הרשת יכולה "לזוז" ממקומה? המנתח אמר לי שאני יכול לעשות הכל, במידה ואין כאבים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון גופני לאחר תיקון בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/11/2010למוטי שלום,
כנראה שהמנתח שלך צודק.. בדרך כלל מקובל להמליץ על המנעות ממאמצים למשך החודש הראשון אך זו קביעה שרירותית.
הרשת אינה יכולה לזוז ממקומה. המשך פעילות מהנה.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתימוטי27/11/2010
לפני שבועיים עברתי תיקון לפרסקופי של בקע מפשעתי.
במקום הבקע עדיין יש נפיחות. האם הנפיחות היא תופעת לוואי של הניתוח או שהיא מעידה שהבקע לא תוקן כהלכה?
הנפיחות קיימת גם בשכיבה, בעוד שהבקע היה נעלם בשכיבה. כמו כן, אני מרגיש מעין רקמה קשה מתחת לנפיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/11/2010למוטי שלום,
הנפיחות והנוקשות באזור בו היה הבקע נגרמים מתגובת הרקמות לניתוח ולהכנסת הרשת. זוהי תופעה רגילה לאחר הניתוח והיא תיסוג עצמונית במהלך השבועות הקרובים.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)