מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים כ-4 חודשים לאחר ניתוח ?דורון27/08/2010
אהלן,
בתחילת אפריל ביצעתי ניתוח קילה לפרוסקופי דו"צ,
את בדיקת "החודשיים האחרי" הקדמתי קצת ע"ר תחושות מוזרות בצד ימין. הרופא אמר רק מילה אחת "בטון" וסיכם בכך שתחושות ומעט כאבים זה דבר טבעי אחרי ניתוח ויכול להיעלם אפילו רק לאחר מספר שנים.
עד היום (ארבעה חודשים ויותר אחרי) הכל היה בסדר אלא שלאחרונה התחילו לי מעט כאבים בצד שמאל, אך לא בדיוק במפשעה אלא מעט למעלה (ראו תמונה מצורפת).
השבוע הייתי בטיול של מספר ימים בהם קפצתי למים, סחבתי דברים כבדים וכדו' והכל היה בסדר גמור אך עדיין מפעם לפעם (מופיע אחת ליום או יומיים) אני מרגיש כאבים (לא חזקים מדי) בעת תנועות מסויימות.
האם יש לכך קשר לניתוח ?
האם מדובר בכאב טבעי ?
האם מצריך בדיקה חוזרת אצל הרופא ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב אחרי ניתוח לתיקון בקע
ד``ר רפאל אלון27/08/2010לדורון שלום,
בניתוח לפרוסקופי מניחים רשת המקובעת לדופן הבטן במהדקים דמויי בורג/נעץ. הכאב שאתה מתאר יכול לנבוע מלחץ של אחד הקיבועים או של הרשת עצמה על סיב עצב תחושתי. לא ניתן להמנע ממצב כזה בזמן הניתוח כי הסיבים הללו אינם ניראים. לעיתם הכאב נגרם מתגובה דלקתית לגוף הזר (רשת, בורג). לרוב הבעיה חולפת מעצמה. אם היא מהווה הפרעה משמעותית לאיכות החיים ניתן בשלב ראשון לטפל בתרופות נוגדות דלקת כמו וולטרן ודומות לה.אם הכאב יחמיר מציע שתחזור להבדק אצל הרופא שלך.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיכוי שמדובר בחזרה של הבקע ?
דורון28/08/2010בהתייחס למיקום הכאב כפי שציינתי בתמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב לאחר נתוח בקע
ד``ר רפאל אלון28/08/2010הסיכוי מאד מאד קטן. חזרה של הבקע אמורה להתגלות בבדיקה גופנית שאותה עברת אצל המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
דורון28/08/2010האם חזרה של הקילה תתאפיין במיקום מסויים או שתהיה בעלת מאפיין כזה שניתן יהיה להבחין בו על פני העור ? כלומר בליטה מסוימת או צבע מיוחד ?
תודה מראש (שאלה אחורנה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה של בקע לאחר תיקון
ד``ר רפאל אלון28/08/2010זרה של הבקע אינה מלווה בשינוי צבע בעור. אם הבקע מספיק גדול ניתן לראות נפיחות מקומית. המיקום בבקע מפשעתי שלא עבר ניתוח הוא בד"כ באזור מעל קו המפשעה לכיוון אבר המין. בבקע חוזר, הבקע יכול לבלוט גם במקומות אחרים. אם נבדקת והרופא לא מצא בקע, הסבירות של בקע חוזר נמוכה מאד מאד, בייחוד בתקופה כ"כ קצרה לאחר הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודב רבה דוק !
דורון28/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בארט - הסרה בגלי רדיומיצפטיל27/08/2010
מישהו שמע על הטיפול/פרוצדורה רפואית,
שהיא בעצם סוג של גסטרוקופיה ושימוש בגלי רדיו להסרת רירית בארט ?
במידה וכן, אשמח למעט פרטים :
1. האם יש למישהו לינק להסבר באנגלית על הפרוצדורה ? (
2. הבנתי שהנ"ל הגיע לאיכילוב, מישהו יודע מתי אמור להיות פעיל, והאם יש במקומות נוספות בארץ ?
3. האם הטיפול הנ"ל נפוץ בעולם ? כמה שנות ניסיון (בערך) יש לו בעולם ?
4. האם יש ביכונים בפרוצדורה ?
(שמעתי על סיכון שחלק מרירית הבארט עלולה לחדור עמוק יותר, לא תראה יותר על פני השטח בבדיקות המעקב,
אבל תמשיך להתפתח ואף עלולה להפוך לממאירה בעתיד, מבלי שניתן יהיה לזהותה)
5. האם הפרוצדורה אפשרית גם כאשר מדובר בבארט ללא דיספלזיה,
או שללא דיספלזיה אין אינדיקציה והרופאים לא יסכימו לבצע את הפרוצדורה ?
6. האם ביטוח משלים של קופת חולים ו/או ביטוח בריאות פרטי עשויים לממן פרוצדורה כזו בארץ ו/או בחו"ל ?
(במיוחד כאשר אין דיספלזיה, ואולי במצב כזה הניתוח נחשב אלקטיבי (?))
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית בארט
ד``ר רפאל אלון27/08/2010למיצפטיל שלום,
את השאלה כדאי להפנות לגסטרואנטרולוג מכיוון שהם המטפלים בבעיית רירית בארט. הטיפול שהזכרת אינו מוכר לי. ייתכן וזהו חידוש מהתקופה האחרונה. בעיקרון ברירית בארט ללא דיספלזיה אין צורך בטיפול אלא במעקב בלבד. הטיפול הניתוחי נעשה רק כאשר יש שינוי לכיוון ממאירות ואז מדובר בניתוח גדול יחסית של כריתת קטע ושט תחתון והחלק העליון של הקיבה (לפחות).
בהצלחה בחיפוש המידע העדכנ י אצל גסטרואנטרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר סיכונים?
שמחה17/10/2010בוקר טוב,
יש לי את אותה הבעייה.
כשאתה כותב לסכן למה הכוונה? והאם חיוני להכנס לניתוח כשיודעים מלכתחילה לגבי הסיכונים?
אודה על תשובתך ואם ניתן להרחיב בנושא הסיכונים והכשלונות ומה ההבדל ביניהם.
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע עננק בדופן הבטן
שמחה17/10/2010בוקר טוב,
לשאלתי הקודמת, בקע ענק בדופן הבטן.
בקע בצלקת ניתוחית
שבוע טוב
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע ענק בדופן הבטן
שמחה21/09/2010תודה על תשובתך המהירה
כשאתה כותב כשלונות למה הכוונה מה הסיכונים האם חלילה לא אצא מהניתוח יש לך המלצה על רופא מסויים שמומחה בנושא, האם ניתוחים כאלה נעשו בעבר.
מצטערת על הבקשה הלא מנומסת אפשר לדבר עם אדם שעבר מקרה דומה.
אני מוטרדת מאוד כי אני חוששת מסיבוך נוסף
ממתינה לתשובה מפורטת יותר מה זה אומר כשלונות ובמה זה מתבטא
תודה רבה וחג שמח
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע ענק בדופן הבטן
ד``ר רפאל אלון21/09/2010לשמחה שלום
כשלון אומר שתיקון הבקע ייכשל ובסופו של דבר תשארי עם בקע בדופן הבטן. אין הכוונה לסכנת חיים...
הפורום אינו מקום להמליץ על רופא או מחלקה. אני בטוח שהכירורג שלך יוכל לעשות עבורך.
ניתוחים כאלה אינם נדירים. יש מחלקות כירורגיות, בכל אזורי הארץ, עם נסיון לא מבוטל בתיקון בקעים כאלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות בצד ימין בבטן
שמחה24/10/2010בוקר טוב
לאחרונה אני מרגישה דקירות אחת לכמה שעות בצד ימין בבטן למטה מעל המפשעה.
אודה לך אם תוכל למסור לי מה הם האברים שנמצאים בבטן בצד ימין וממה נגרם הדקירות.
אודה על תשובתך בהקדם האפשרי
בתודה ובברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות בצד ימין בבטן - תגובה
ד``ר רפאל אלון24/10/2010לשמחה שלום,
אין אפשרות לומר לך, בודאי מבלי שנבדקת, מה הגורם לדקירות. ייתכן וזה כאב הנובע מהקע.
בבטן הימנית התחתונה יכולים להיות מספר רב של איברים, ממערכת העיכול ומערכות אחרות. יכולים להיות מעיים דקים, מעי גס ימני, תוספתן. יכולות להיות שחלות וחצוצרות וגם שלפוחית שתן.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מקום לדאגה
שמחה24/10/2010בוקר טוב,
תודה על תשובתך
יש לי תור לכירורג ב-15.11.2010, יש מקום לדאגה?
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מקום לדאגה - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/11/2010יני סבור שיש מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בצלקת ניתוח
שמחה17/11/2010בוקר טוב
בהמשך לתשובתך הייתי אצל הכירורג על-מנת לתאם תור לטרום ניתוח ובין הסיכונים נמסר לי שיש גם תמותה.
אני בהתלבטות מאוד גדולה לגבי הניתוח,ללא ניתוח זו בעייה מחשש לסיבוך ולהמשיך עם חגורה זה קשה.
מבקשת את עזרתך בקבלת החלטה ובסיכונים
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בצלקת ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/11/2010לשמחה שלום
לא יכול לענות על שאלתך מבלי שבדקתי אותך.
הסיכונים לסיבוכים ותמותה הם בבקעים מאד גדולים ומסובכים לתיקון.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה בטבוררויטל24/08/2010
שלום אני עברתי ניתוחי הטריות בבטן כתוצאה מהחידק הטורף וכתוצאה מכך נהיה לי הרניה גדולה ניסו בזמן סגירת הבטל לתקן אך ללא הצלחה נאמר לי שלא אוכל לעשות ניתוח ליפני שנה שנה וחצי מיום הסגירה . כיום יש לי כאבים חזקים במיוחד בערב האם יש סיכוי לנתח בזמן הקרוב דבר נוסף החידק הטורף היה ליפני שלושה חודשים וסגירת הבטן ליפני חודש וחצי (עדיין יש פצע פתוח בצד) מה אפשר לעשות לא יכולה לתפקד בצורה כזאת עוד שנה וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ברירה...
ד''ר דוד נויפלד25/08/2010אם יש סיכוי להצלחה זה רק עם המתנה סבלנית שהפצעים יסגרו (אולי בעזרת השתלת עור) ורק אז להעריך את מידת הנזק ואיזה תיקון יתאים, אם בכלל.
ד"א, על רקע מה היה הזיהום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
רויטל25/08/2010מה הכונה עם בכלל יכול להיות שלא יוכלו לנתח? הרקע של החידק הטורף היה ניתוח קיסרי.
לגבי השתלה הדין מחכים שהרקמות יגדלו והפצע יתאים להשתלה מקוים שיתרפה לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגודל הזה...
ד''ר דוד נויפלד25/08/2010עושה רושם שכדאי השתלה ע"מ לזרז התהליך.
יש מצבים כשהחסר ברקמה הוא כ"כ גדול שאי אפשר לסגור בלי לסכן אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניראה לי שיש לנו חוסר הבנה
רויטל25/08/2010כיום הפצע שלי הוא קטן 7 ס"מ על 4 ס"מ מצורף קובץ השאלה לגבי ההרניה מתי אפשר לנתח ובאיזה דרך כי היא מפריעה לי לתפקד באופן נורמלי בלי כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו תמונה אחרת לגמרי!
ד''ר דוד נויפלד25/08/2010נראה שהקודמת נועדה להשוויץ?!?
בגודל הזה באמת אין טעם להשתיל עור.
לגבי כל השאר אני עומד על דברי.
לחכות לראות תוצאות הבשלת הפצע ואז ניתן יהיה להעריך כראוי את גודל הדפקט ולפי זה להחליט לגבי סוג הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשויץ????
רויטל25/08/2010ממש לא להשויץ יש תמונות הרבה יותר גרועות. התמונה הראשונה זה בישביל שתיראה את גודל ההרניה . ולפי זה תגיד לי מה ניתן לעשות פשוט ליפני הסגירה ראו את ההרניה טוב. האם צריך באמת לחקות שנה שנה וחצי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה= לחכות
רויטל25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצוי...
ד''ר דוד נויפלד25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע ענק בכל דופן הבטן בצלקת ניתוחית
שמחה21/09/2010שלום רב,
ב-21.7.2010 אושפזתי עקב אבן זעירה בכיס המרה עקב כך עברתי ercp שהסתבך בפרפורציה נלקחתי ללפרוטומיה חוקרת ב-23/7/2008 שם נמצא כיס מרה דלקתי (שנכרת) לבלב בצקתי ואיזור שומן נמקי פרינפרי מימין ובפלקסורה ההפרטית בהמשך פיתחתי חום גבוה על רקע זה בוצע ב-10.8.2008 CT בטן שהדגים קולקציה רטרופריטונאלית מימין המשתרעת עד האגן עברתי ניקוז מלעורי.
ב-12.8.2008 נכנסתי להלם ספטי והוחלט על לפרוטומיה חוקרת נוספת בה נמצא רקמה נקרוטית לפני ומאחורי הכליה עד הפסואס, עברתי הטריה והושארו מפיות והועברתי להמשך טיפול במסגרת טיפול נמרץ והם הונשמתי בשיטת PSV.
כיום אני מועמדת לניתוח סגירת בטן עם חששות כבדים ביותר.
נודע לי שנדרש ניתוח מורכב ביותר עם קשיים וסיכונים וללא ניתוח צפוי מוצא עגוים ומסובך.
שאלתי מה יכולים להיות הסיכונים, האם הניתוח צריך להתבצע במקום שבו ביצעתי את הניתוח הראשון, האם ניתוחים כאלה בוצעו, מהם אחורי ההצלחה והאם היו כישלונות. (היום אני מתהלכת עם חגורת בטן).
אני בדילמה קשה ביותר והחשש שלי שככל שאני לא מבצעת את הניתוח מוקדם הסיבוך יהיה קשה יותר (עברו מאז שנתיים).
אודה על תשובתך
חג שמח
ד``ר רפאל אלון21/09/2010לשמחה שלום,
בקע ענק ה"מחליף" את רוב דופן הבטן הקדמית מהווה מחלה קשה בפני עצמו, ואתגר כירורגי רציני ביותר. הצורך בניתוח הוא חיוני כי בקע כזה, שאינו מטופל מהווה מחלה מקצרת חיים... ישנן שיטות לתיקון הבקע, ברובן עם שימוש ברשת.
ולשאלותייך: 1) ישנן הצלחות בתיקון בקעים כאלה אך גם כשלונות. קשה להעריך את סיכוי ההצלחה מבלי לבדוק אותך ואת צילומי CT בטן הדרושים לתכנון התיקון. 2) את התיקון רצוי לבצע במחלקה כירורגית שיש לה ניסיון עם תקון בקעים כאלה (ולאו דוקא במקום בו נותחת) כדי להגדיל למקסימום את שיעור ההצלחה. 3) לא כדאי לדחות את הניתוח כי ככל שעובר הזמן הבקע גדל ושארית שרירי דופן הבטן נסוגה בהדרגה לצדדים, מה שמקשה עוד יותר על התיקון.
חג שמח והחלטה נכונה..
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב אחרי זהום בדופן הבטן וניתוחי הט
ד``ר רפאל אלון21/09/2010לרויטל שלום,
מה שמכתיב את מועד הניתוח לתיקון הבקע במקרה שלךהוא מצב הרקמות. לא ניתן להסתכן ולנתח כאשר הרקמות לא החלימו בצורה מלאה מה"טראומה" של הזיהום וההטריות. כאשר יש חסר משמעותי של דופן בטן, סגירת הבטן בתהליך הריפוי נגרמת מצמיחה של רקמת גרעון ובהמשך ציפוייה בשכבת עור. עד שתהליך הריפוי לא יושלם באופן טבעי לא רצוי, ואף אסור, לנסות תיקון ניתוחי. לכן, לדעתי, תאלצי להמתין את פרק הזמן עד התייצבות מצב הרקמות.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך יודעים שתהליך הריפוי הושלם
רויטל22/09/2010האם כאשר הפצע שנישאר לי יסגר לבד ויגדל עור זה אומר שהתהליך הושלם ?
בעיקרון אני צריכה גם תיקונים פלסטים והפלסטיקאי אמר שאוליי אפשר יהיה לעשות לי ניתוח משולב הכולל שניי רופאים גם פלסטיקאי וגם כירוגי.
בלי שום קשר אני מרגישה שההרניה גדלה ונהיה לי בליטה כמו ראש של תינוק.
האם זה מסוכן ? האם יש סיכוי שלא יצליחו להכניס לי את ההרניה ביגלל הגודל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליך הריפוי
ד``ר רפאל אלון22/09/2010רויטל שלום,
תהליך הריפוי יושלם כאשר כל הפגם בדופן הבטן יהיה מכוסה בעור תקין. צבעו יכול להיות ורדרד מהרגיל.
ייתכן והבקע גדל מכיוון שבקע נוטה לגדול עם הזמן בשל לחצים תוך בטניים ובשל נסיגה הדרגתית לצדדים של שרירי הבטן. אין בכך סיכון, אך ברור כשכל שהבקע גדול יותר-התיקון קשה יותר. כפי שהסברתי, במקרה שלך חייבים להמתין לריפוי שלם של הרקמות.
בהחלט מקובל לבצע ניתוח משולב הכולל כירורג כללי וכירורג פלסטי בתיקונים כאלה.
חג שמח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקערון23/08/2010
יש לי שאלה ליעוץ.
מכר שלי סובל מבקע חמור ומסוכן לפי בדיקת הרופאים.
גיל החולה או 77 הוא עבר 2 צינתורים ויצא ממחלת הסרטן מעי הגס.
בגלל תנאים אלה הניתוח הופך למסובך ומסוכן.
מצד שני לא לעשות ניתוח זה גם מאוד מסוכן.
איך מחלטים מה לעשות???
שום רופא לט לוקח אחריות ומיעץ מה כדאי לעשות.
מה לעשות הגרלה??
אשמח ליעוץ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון23/08/2010לרון שלום,
ניתוח בקע כשלעצמו אינו מסוכן. ממכתבך אני מבין שהחולה סובל ממספר מחלות רקע שהן מהוות גורמי סיכון בניתוח. בעיקרון גיל אינו מהווה הוראת נגד לניתוח. גם מחלת סרטן בעבר אינה מהווה גורם משמעותי (במיוחד אם החולה החלים ממחלתו). את מצב תפקוד הלב צריך להעריך קרדיולוג ולתת את המלצותיו. לא פרטת במה הבקע עצמו מסובך ומסוכן ולכן לא אוכל להתייחס לכך.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח דו צדדי-בני22/08/2010
האם ניתוח דו צדדי מומלץ בפעם אחת ?
האם זה משנה שזה נעשה בלפרוסקופית ?
תחת איזו הרדמה ? מקומית או כללית ? או שיש שינוי מאדם לאדם ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון בקע מפשעתי דוצדדי
ד``ר רפאל אלון22/08/2010לבני שלום,
בהחלט מקובל לבצע ניתוח אחד לתיקון בקע מפשעתי דוצדדי. בגישה לפרוסקופית לרוב המהלך לאחר הניתוח קל יותר (פחות כאבים, חזרה מהירה יותר לפעילות).
תיקון לפרוסקופי מבוצע תחת הרדמה כללית, בעוד שתיקון בגישה "פתוחה" ניתן לבצע גם בהרדמה איזורית. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות ועליך לבקש מהרופא המנתח שיסביר אותם.
התוצאות לטווח ארוך דומות בשתי השיטות.
בהצלחה בניתוח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר -
בני23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםליאור18/08/2010
שלום רציתי לברר משהו לגבי כאבים,קודם כול אני רוצה להגיד שחסר לי סידן וויטמין d קצת שזה ויטמין השמש נקרא
עכשיו כבר במשך יומים יש לי כאבים בצד שמואל בבטן זה מין בטן תחתונה ועליונה זה כזה באמצע אבל זה כאב שהולך ובא פעם שעברה היה לי כאב דומה לזה הרופא נתן לי כדורים ואמר לי שזה יעבור זה גידים,עכשיו הכאבים קצת יותר חזקים אבל זה נראה לי כמו שריר אני תמיד סובל מהצד הזה אחרי התאמצות קלה בשירותים וגם הקאתי בלילה האם זה קשור?הרופא נתן לי כדור אבל איני יכול לשתות אותו הוא עושה לי קוצר נשימה אשמח לתשובות מעמיקות מה זה יכול להיות?(יש לציין שיש לי עודף גזים בבטן עקב השראה של מעי רגיז עד לבדיקת קולנוסקפיה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד``ר רפאל אלון18/08/2010שלום ליאור
התיאור שלך קצת מבולבל. מציע שתלך להבדק אצל רופא כירורג. ייתכן והכל קשור לתסמונת המעי הרגיז שהזכרת, א ב ל איני יכול לתת שום המלצה או דיעה מבלי שבדקתי אותך.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים חוזרים באיזור ניתוח בקע
יפעת22/08/2010שלום,
בגיל 9 עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין. כיום אני בת 28 ומיזה מספר שנים אני מרגישה כאבים באיזור כאשר אני עוסקת בפעילות ספורטיבית מאמצת (עמידה ממושכת, הרמת משקולות קלות, הליכה ממושכת).
כאשר שאלתי את רופא המשפחה שלי לפשר העניין הוא טען שהיות ועברתי ניתוח בקע בעבר אז המקום רגיש ולכן במאמץ גדול יחסית האזור כואב אך אין חשש לבקע חוזר.
הייתי מעוניינת לדעת האם עלי להמשיך בפעילות ספוטיבית ולהתעלם מהכאב (שעובר אחרי מספר ימים של מנוחה)?
בנוסף, אני ובן זוגי נהיה מעוניינים להכנס להריון בעתיד הקרוב, ורציתי לדעת האם יש סיכון לבקע חוזר במהלך ההיריון עצמו/במהלך הלידה?
תודה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באזור ניתוח בקע
ד``ר רפאל אלון22/08/2010ליפעת שלום רב,
כדי לענות כראוי על שאלותייך-רצוי להבדק אצל כירורג. רוב הסיכויים שאכן אין בקע חוזר. אולי בבדיקה תתגלה הסיבה לכאב. ייתכן גם שהכאב נגרם מ"עומס יתר" על שרירי המפשעה בזמן מאמץ. ואשר להריון-הוא אינו נחשב כגורם סיכון לבקע חוזר במפשעות.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורינירו17/08/2010
שלום אבחנו אצלי בקע טבורי קטן לאחר לידה שניה. הרופא שאליו הלכתי טען שכל עוד אין לי כאבים הנטייה היא לא לטפל בזה. גם אם ישנה אפשרות שהוא יגדל בהריון הבא פשוט כי זה מבנה הגוף שלי לפי הטענה שלו.
האם זה נכון שרצוי לא לטפל גם במחיר האפשרות שהוא עלול לגדול בזמן הריון נוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי
ד``ר רפאל אלון17/08/2010לנירו שלום,
בעבר היה מקובל לתקן כל בקע כדי למנוע סיבוך אפשרי של כליאה (אם מצב המטופל איפשר זאת). כיום הגישה יותר ליברלית ואם יש בקע שאינו גורם להפרעה, אין חובה לתקנו בניתוח. כאשר הבקע גורם לתסמינים רצוי לתקנו. במקרה שלך, ואני מבין שאין לך הפרעה מהבקע, ההחלטה על תיקון הבקע בידך. אם הבקע יגדל (ולא חייב שיגדל) בהריון הבא- ויפריע לך - ניתן יהיה לתקנו בעתיד.
בהצלחה, ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ונפיחות לאחר ניתוחיניב14/08/2010
שלום רב
לפני 12 יום עברתי ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע מפסעה צד שמאל.
מיד לאחר הניתוח הופיעה נפיחות בכיס עליון באשך.הרופא המנתח הסביר לי שבאיזור הצטבר נוזל ודם לאחר הניתוח שאמור להיספג עם הזמן.
לפני יומיים הגוש הנפוח התחיל להיות קשה וכואב.מנתח הסביר שהנוזל שהצטבר מתקשה ולכן אני חש בכאב ושזה התהליך שלפני הספיגה....והכל עיניין של זמן.
האם הספיגה לא אמורה להיות לפני ההתקשות??
האם זה תהליך נורמאלי?
כמה זמן עשויה להימשך נפיחות כזאת עד שהכל נספג?
רצוי לציין שלפני שהופיע אותו כאב בנפיחות כבר חשתי מצויין...ואין שום שינוי בצבע במקום בו נפוח
תודה
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ונפיחות לאחר ניתוח
ד``ר רפאל אלון14/08/2010ליניב שלום,
קשה לענות בצורה מדויקת לשאלתך מבלי לבדוק אותך. אני מניח שמה שאמר המנתח שלך נכון. במקרה של הצטברות נוזל ודם זמן הספיגה תלוי בכמות שהצטברה. הכאב יכול להיות מלחץ של שטף הדם על סביבתו. צריך רק לבדוק שאין במקום תהליך זיהומי-שטף דם יכול לעיתים רחוקות להזדהם ואז יש צורך בניקוז ו/או כיסוי אנטיביוטי.
החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרנייה ענקית בבטן התחתונהפנחס לבקוביץ14/08/2010
מדובר בבן אדם בן 88 שההרנייה הענקית שלו נופלת הרבה כלפי מטה לעבר מפשעותיו.
כמובן שמפאת גילו ניתוח לא בא בחשבון. הוא סובל גם מא ספיקת לב מסויימת.
שאלתי היא האם לא חייבים להתאים לו חגורה שתתמוך מלמטה בהרנייה ותהיה תלויה בכתפיו.
לאחרונה ההרנייה נפלה עוד כלפי מטה
תודה גדולה מראש על ההתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע ענקי
ד``ר רפאל אלון14/08/2010לפנחס שלום רב,
ראשית-גיל אינו מהווה הוראת נגד לניתוח. אם יש צורך בניתוח מנתחים גם בגיל 88 ויותר. נשאלת השאלה עד כמה הבקע מהווה בעייה אמיתית לאיכות החיים ולתפקוד. אם חלילה תהיה בעיה דחופה בבקע (כגון כליאה) יהיה צורך בניתוח דחוף למרות הגיל ומחלות נלוות. בקע גדול מאד, ענק כדבריך, מהווה גם בעיה בזמן ניתוח מפני שבמקרים כאלה, שאינם שכיחים, אין מקום בחלל הבטן להכיל את תוכן הבקע שצריך להחזירו לחלל הבטן. אם ההחלטה היא שאין מקום לניתוח, חגורת בקע רגילה אינה מתאימה וכדי להקל על המטופל ניתן להתאים כעין תחתונים שיתמכו בבקע הגדול. כל אילתור, כעין כתפיות, להקל על נשיאת הבקע יתקבל בברכה.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ניתוח בקע סרעפתי, האם זה עוזראשה13/08/2010
שלום! אני עומדת לעבור ניתוח בקע סרעפתי, האם יש פה אנשים שעשו ויכולים לספר האם זה עזר להם? במה זה כרוך ובאופן כללי לתרום מנסיונם!
תודה לעונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון בקע סרעפתי
ד``ר רפאל אלון13/08/2010תיקון בקע סרעפתי מתבצע בשנים האחרונות בשיטה לפרוסקופית-כלומר ללא "פתיחת בטן" אלא חדירה לחלל הבטן דרך מספר פתחים קטנים בדופן הבטן. דרך פתחים אלה מבצעים תיקון של הבקע הנמצא בפתח דרכו עובר הושט מהחזה אל הבטן. בחלק מהמקרים משתמשים בטלאי רשת. בשיטה זו הניתוח מאד קל למנותח/ת והתהתאוששות ממנו קצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות שרירים בעקבות לידת תאומיםשיר08/08/2010
שלום רב,
על אף שהנושא אינו מופיע ברשימת נושאי הפורום הנוכחי, הוא נראה לי המקום בו אוכל לקבל את התשובות ההולמות ביותר לשאלותיי. אני סובלת ,לצערי, מבעיית הפרדות שרירי בטן קשה (דיאסטוזיס רקטי). אני שנה ועשרה חודשים לאחר לידת תאומים. ילד אחד נולד במשקל 3.280 והשני 2.570. כיום, אני נראית בערך בחודש רביעי- חמישי.לפני ההריון התאמנתי בסטודיו לעיצוב ועשיתי תרגילי בטן. בהריון הפסקתי עם כפיפות הבטן כבר בהתחלה ועבדתי רק על הבטן התחתונה. התאמנתי עד סוף שבוע 36. ילדתי בסוף שבוע 38. כיום אני לא עושה כפיפות בטן אלא רק תרגילים לבטן התחתונה ("שאיבות"). אני חייבת לציין שהבטן שלי, עוד לפני ההריון וההפרדות שנוצרה, היתה ועודנה מתנפחת אחרי אכילה, ברמות משמעותיות. חלומי הגדול הוא לעשות את הניתוח(שבו מתבצעת הכנסת רשתות לבטן על מנת לקרב בין השרירים) ולהתפטר מהבעיה, אולם את הניתוח עושים אחרי סיום ההריונות, ואני מתכננת ילד נוסף. אודה לכם מאד אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות:
1. האם במצבי ניתן להכנס להריון ?(מבחינה רפואית כמובן)
2. נאמר לי ע"י רופא שהניתוח שפותר את בעיה (הכנסת רשתות לבטן לקירוב השרירים) הוא ניתוח מסוכן מאד (5% הצלחה)עם התאוששות קשה ביותר, ואילו במקומות אחרים קראתי ההפך. האם הניתוח אכן פשוט? האם תדירות ביצועו בארץ גבוהה?
3. האם יש רופא בארץ שמתמחה בביצוע ניתוחים מסוג זה?
4. במידה שהניתוח עובר בהצלחה, האם אוכל בעתיד לעסוק בספורט? אם כן, לאחר כמה זמן? האם תהיה לי הגבלה לגבי פעילות מסויימת? (אירובי, בטן)- אני שואלת שכן אני רוצה לעשות הסבה מקצועית ולהיות מדריכת כושר, ותשובה זו חשובה לי כדי שאוכל להגיע לקבלת החלטה מושכלת יותר.
תודה רבה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאסטזיס רקטי
ד``ר רפאל אלון09/08/2010לשיר שלום רב,
דיאסטזיס רקטי הוא מצב בו יש רווח בין שני השרירים הישרים של דופן הבטן, משני עברי קו האמצע. זה אינו מצב הנחשב בקע אלא בעצם וריאציה אנטומית. ייתכן ולחץ תוך בטני מגבר, כמו למשל רחם הריוני גדול עם תאומים, גורם להחמרה במצב. את מציינת שהבטן הייתה מתנפחת גם לפני ההריון וייתכן שמצב אנטומי זה גרם לבטנך להראות נפוחה גם לפני ההריון. ובאשר לשאלותייך:
1) אין מניעה להכנס להריון במצב זה.
2) תדירות הניתוחים לתיקון מצב זה היא נמוכה ביותר, מכיוון שזה אינו בקע כפי שהסברתי.
3) לא ידוע לי על רופא מסוים המתמחה בכך.
4) לדעתי כדי לתקן את המצב אין צורך בהכנסת רשתות אלא בכריתת עודף רקמת הפסיה שבין השרירים. ניתן לחזק את החיבור החדש עם טלאי רשת. איני רואה סיכון מיוחד בביצוע ניתוח כזה. סיכוי החזרה של הבעיה לאחר ניתוח,אמור להיות דומה לשיעור הופעת בקע בצלקת ניתוחית דומה.
5) כעבור פרק זמן של החלמה מהניתוח לא צריכה להיות מגבלה בעיסוק בספורט או ביצוע מאמצים. אני מעריך את פרק הזמן כתקופה של 2-12 חודש (תלוי בשיטת התיקון)
מקווה שעזרתי לך
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נכון עבוריסמדר05/08/2010
אחרי ניתוח תוספתן נמקי שנה לאחר מכן תיקון בקע עם רשת. עכשיו אחרי שנה יש נפיחות כמו כדור טניס שהוכנס פנימה. מה הסיבות? החלשות שרירים??? כך זה נראה גם יום אחרי ניתוח הרשת אז מה הסיבות? ומה האפשרות לתיקון כי אין בקע... אבל ישנה הבעיה הנראית לעין ...
פלסטיקאי או ניתוח חוזר????
או כל פיתרון אחר.. אני בת 45 ובריאה בדרך כלל שוקלת 68 גובהי 170 תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב אחר תיקון בקע בצלקת
ד``ר רפאל אלון05/08/2010לסמדר שלום רב,
כאשר מתקנים בקע בצלקת נתוח לעיתים קרובות נשארת כעין בליטה באזור התיקון מכיוון שהרשת, בניגוד לרקמת שריר דופן הבטן, אינה בעלת כושר התכווצות אלא היא "פסיבית" ולכן נדחקת כלפי חוץ על ידי הלחץ התוך בטני. החלטה על איך ואם לתקן יכולה להתקבל רק לאחר בדיקה אצל כירורג. אם העיוות בדופן הבטן בולט מאד ומפריע לך ניתן לשקול ניתוח נוסף אולם זה יוגדר כניתוח קוסמטי ולא מסיבות רפואיות. ניתן להסיר חלק מהרשת כדי להשיג מתיחה טובה יותר שלה ובכך לצמצם את התבלטותה כלפי חוץ. כאמור-פני לבדיקה והתיעצות אצל כירורג.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
סמדר06/08/2010למה קוסמטי??? זו תוצאה של חתך ארוך מידי ..... או במיקום החתך???
זה תיקון של יד מנתחת ולא הרצון שלי להיות יפה יותר.... לתשובתך אודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב אחרי תיקון בקע בצלקת
ד``ר רפאל אלון07/08/2010חתך הניתוח הראשון שעברת נוצר בקע בצלקת. הבקע תוקן עם רשת, כמקובל. המצב עכשיו הוא שאין בקע אך התוצאה הקוסמטית אינה לרוחך. מבחינה רפואית אין שם בקע ולכן אין מדובר בתיקון בקע חוזר אלא ב"שיפוץ" המצב הקיים. אם הרופא שיבדוק אותך יאבחן את הבעייה כבקע חוזר-מדובר בבעייה רפואית.
בברכה. ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על החידוד
סמדר09/08/2010אם הניתוח לא נעשה כמו שצריך כלומר לא מתחו את הרשת או לא חתכו או עוד אפשריות שאינני יודעת עליהם.... אי אפשר לעשות ניתוח חוזר נקודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ד``ר רפאל אלון09/08/2010בפורום זה אני יכול לענות רק באופן כללי מכיוון שלא בדקתי את השואל/ת. המלצתי לך לפנות לבדיקה אצל מומחה כדי לקבל המלצה נכונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע .נופר01/08/2010
בגיל 6 עברתי ניתוח בקע מפשעתי,
הרופאים תמיד אמרו לי לא להרים מעל 4 קילו אחרת הקבע יחזור לי
וזה באמת מה שעשיתי.
לאחרונה התגייסתי והרמתי נשק שהוא 3 קילו , אפוד ושאר הדברים ..
הכל הגיע לסך של 8 קילו..
לאחר כמה ימים היו לי כאבים חזקים שבאו בגלים באיזור המשפעה.
מה עלי לעשות? הרופא אומר שאין כל קשר להרניה שטופל בנוגע לפטור כל שהוא ממשקל,
אבל ממש כואב לי.
למי אני יכולה לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בילדות
ד``ר רפאל אלון01/08/2010לאחר תיקון בקע בילדות אין כל הגבחה בפעילות גופנית או הרמת משאות כבדים. הכאב במפשעה הוא כנראה תוצאה של מאמצים גופניים שלא היית מורגלת בכאלה. רק כדי להיות בטוחה רצוי להבדק כדי לשלול אפשרות (לא שכיחה) של חזרת הבקע. הטיפול הוא מנוחה ומשככי כאבים.
בהצלחה בשירות הצבאי
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בהריוןמיטל31/07/2010
הנני בשבוע 26 להריון. יש לי נפיחות באיזור התחתון מאד של הבטן- מתחת לקו התחתון ולכיוון איבר המין. לעיתים אני חשה בתחושה לא נעימה באיזור ובגבשושיות. האם זה יחלוף לאחר הלידה? יש דברים שכדאי להמנע מהם? האם אצטרך לעבור ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מפשעתי בהריון
ד``ר רפאל אלון31/07/2010שלום מיטל,
התלונה שלך מאד אופיינית לשלב הזה של ההריון. כדי לדעת אם יש בקע מפשעתי צריך להבדק ע"י כירורג. סיכוי גדול שכאבייך מקורם במתיחה של רצועות התומכות ברחם ושאן מדובר בבקע. במקרה כזה התלונות תחלופנה לאחר הלידה. אם יאובחן בקע ממלץ לתקנו בניתוח פשוט לאחר הלידה. אם קיים בקע רצוי להמנע ממאמצים גופניים והרמת משאות כבדים או כל פעולה אחרת הגורמת לכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים לאחר ניתוח קילהליאם29/07/2010
כשבוע לאחר בניתוח קע ימני (רשתות). בבדיקה חוזרת אצל המנתח,נראה כי היתה פגיעה בעצב?!
מנסה להבין את המשמעות, עיקר הבעיה בתזוזות, שינוי תנוחות מהליכה לישיבה, מישיבה לעמידה וכ"ו. מה ניתן לעשות ומתי אמורים להתחיל לעבור הכאבים החדים בדופן הבטן? בנוסף, אזור החתך מנומל, האם אמור להטריד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי ניתוח
ד``ר רפאל אלון29/07/2010ליאם שלום,
שבוע אחרי ניתוח זהו עדיין פרק זמן סביר שיש בו כאב, בעיקר בתזוזה,שינוי תנוחה ומאמץ. רוב הסיכויים שהכאב יתחיל לסגת מעצמו תוך זמן קצר. האזור שמתחת לצלקת "רדום" בגלל חיתוך סיבי עצב זעירים העוברים באיזור החתך בעור. זוהי תופעה רגילה בניתוח כזה.
פגיעה עצבית משמעותית היא מאד לא שכיחה ומגיעים לאבחון רק כאשר הכאבים הם כרוניים ונמשכים חודשים רבים.
החלמה מהירה, ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)