פורום הרניה, שבר, בקע, קילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות לאחר ניתוח בקע
    שלום
    04/11/2010

שלום רב,
    עברתי בשבוע האחרון ניתוח בקע, ובזמן אוננות נתקלתי בכאבים עזים לגמור עד כדי כך שלא הצלחתי.. זה סביר? יש לפנות למנתח? עוד לא עבר שבוע מאז הניתוח...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוננות לאחר ניתוח בקע

הוספת תגובה

• אוננות לאחר ניתוח בקע - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    04/11/2010

לאן אתה ממהר? תנוח קצת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה, עוד שאלות

שלום
    04/11/2010

עוד שאלות ברשותך, גרמתי לנזק כלשהו? הרגשתי כאבים עזים בצורה בלתי רגילה..
    ולמה זה קורה? הבנתי שצינור השתן מתכווץ או משהו, יש קשר לעניין? (מתי אני כן אוכל לחזור לתפקד בערך?) מעריך מאוד את העזרה שלך! תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה, עוד שאלות - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    04/11/2010

לא צינור השתן אלא צינור הזרע. הוא זה שעובר בתעלה המפשעתית ובעטיו יש שם חולשה בדופן הבטן אשר במקרים מסוימים יכולה להתפתח לשבר.
    באשר לניתוח - אם גרמת נזק - אבוד.
    הזמן יעשה את שלו ולכשתרגיש טוב יותר תוכל לחזור לפעילות מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!!

שלום
    04/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי קילה פרטים בפנים
    דרור
    02/11/2010

שלום, דבר ראשון גילי 18
    לפעמים קורה לי ממאץ לדוגמא: בזמן אוננות, מאמץ חזק של ריצה, קפיצה, שכיבה על הבטן או על הגב לקראת שינה, או במצב של צואה בשירותים מלחץ, שהאשך השמאלי עולה למעלה לאזור המפשעתית בערך זה מלחיץ ומפחיד ואחרי שאני מעסה את המקום כ 30 שניות בערך האשך חוזר למקומו, אני מפחד שהאשך ישאר תקוע שם אני מדבר רק על אשך אחד
    מצורפת תמונה
    לתשובה תודה

הוספת תגובה

• המשך ופירוט

דרור
    02/11/2010

בעיקר זה קורה לי כשאני מאונן או במצב של לחץ בשירותים ביתר המצבים האמת שאני לא ממש זוכר בגלל שפעם ראשונה שזה קרה לי הייתה בגיל 13 בערך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי קילה פרטים בפנים - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    03/11/2010

זה לא קשור לשבר.
    המצב הזה הוא רגיל אם כי מוגזם.
    מתאבקי סומו לומדים בגיל צעיר לבצע התרגיל הזה בשני האשכים כדי שלא יפריע בעת קרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זה אומר שהכל בסדר אצלי

דרור
    03/11/2010

זה פשוט מפחיד שזה יעצר ולא ירד, זה קרה לי עד היום אולי 7 פעמים בערך
    זה קורה לי רק בשמאלי, יש איזה שהיא דרך לעצור את זה שזה לא יקרה טיפול או משהו או שאין צורך ?

ומה זאת אומרת שזה קצת מוגזם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז זה אומר שהכל בסדר אצלי - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    04/11/2010

ודם כל - הכל בסדר.
    "מוגזם" הכוונה לתדירות לא לעצם התופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות המהירות ושאלה אחרונ

דרור
    04/11/2010

למה זה בעצם קורה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות המהירות ושאלה אחרונ - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    04/11/2010

זה בזכות שריר מיוחד הכרמסטרי שתפקידו למשוך האשכים כלפי מעלה.
    למה הוא קיים? כדי שמתאבקי סומו יוכלו להאבק טוב יותר... אין לי תשובה תובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע טבורי
    מילי
    02/11/2010

שלום.. רציתי לדעת האם ייתכנו הידבקויות מעיים כתוצאה ולאחר ניתוח לתיקון הרנייה טבורית ובבשיטה המסורתית ( חתך דרך הטבור הפרדת שכבת שומן ותפירה ידנית של השריר בחוט עבה שנמס לחלוטין אחרי 6 חודשים) מאז הניתוח לפני ארבעה חודשיים עדיין אזור הטבור קשה ( השריר מרגיש נוקשה) ומאז הניתוח כך האזור של אברי הבטן שמתחת לניתוח קשה כאילו המעיים או אברי הבטן שמתחת לטבור מתרכזים מהאזור שמתחת לניתוח כאשר האזור גם נראה בצורת בליטה עגלגלה כאשר לפני הניתוח הבטן שלי היתה שטוחה לחלוטין. האם ייתכן שבמעיים נדבקו לאזור הניתוח? אם כן כיצד ניתן לבדוק את העניין ואם לא מה יכול לפגרים לאברים שמתחת לטבור פתאום להתרכז שם ולבטח לקבל צורה עגלגלה?

לקביעת תור
    סגירה
    בקע טבורי

הוספת תגובה

• בקע טבורי - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    03/11/2010

יכול להיות. אם זה מטריד אותך, תבצעי US.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אולטרסאונד עלי לבקש?

מילי
    05/11/2010

אולטרסאונד בטן או רקמות רכות?

האם יש לבצע את הבדיקה במכון רגיל של הקופת חולים זה מספיק טוב או שכדאי לבצע US אצל ממוחה לענייני בקעים?
    אפשר לקבל המלצה למומחה בבקעים שמבצע בדדיקות US

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אולטרסאונד עלי לבקש? - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    07/11/2010

אולטראסאונד לבקע.
    עדיף אצל מישהו שמתמחה בענין.
    לא נהוג פה להמליץ...
    תנסי מכון ממוגרף ברעננה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע טבורי בהריון
    נעמה
    01/11/2010

שלום,
    אני בהריון ראשון שבוע 33, לאחר שהתלוננתי על כאבים באזור הטבור, אובחן אצלי בקע טבורי. הסיבה לכך היא ככל הנראה שילוב של ההריון, חלושה מולדת באזור הטבור ושיעולים מאומצים לאחר התקררות שנמשכה זמן רב. הבנתי שרצוי לנתח לאחר הלידה כדי לתקן את הבקע ויש לי מספר שאלות:
    1. האם הבעיה תחזור /תהיה קשה יותר בהריונות הבאים?
    2. האם יכולה להיות לכך השלכה על מספר הילדים אותם אוכל להביא?
    3. האם בעת הלידה מותר לי ללחוץ כרגיל בעת צירי הלחץ או שמא יש בכך סיכון?
    4. לפני שהתחילו הכאבים הייתי מאד פעילה ספורטיבית. גם לפני ההריון וגם במהלכו. רציתי לדעת האם יהיו לכך השלכות על זמן ההחלמה והחזרה לספורט?
    5. האם ניתן לשפר את ההרגשה באיזשהו אופן, מלבד על ידי מנוחה שבאמצעותה ההקלה חלקית בלבד?
    6. האם ניתן לחזק את השרירים באזור הבקע באיזושהיא צורה, כדי לשפר את היכולת שלי לעמוד בצירי הלחץ בלידה, וכדי לשפר את היכולת שלי להחלים מהבקע?

מצטערת שיש לי הרבה שאלות, אבל חוסר הידיעה משאירים אותי מתוסכלת מאד.
    אשמח אם תוכלו להתייחס לכל השאלות שהעליתי.

תודה רבה,
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה
    בקע טבורי בהריון

הוספת תגובה

• בקע טבורי בהריון - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    01/11/2010

לנעמה שלום
    1) לא צפויה החמרה בהריונות הבאים
    2) אין קשר למספר ההריונות בעתיד
    3) מותר ללחוץ כרגיל בזמן הלידה מפני שבשלב זה של ההריון הרחם עובר את גובה הטבור
    4) אחרי הלידה תוכלי לחזור לפעילות כמקודם
    5) בזמן ההריון אוכל רק להמליץ על מנוחה ו/או המנעות מפעולות הגורמות לכאב
    6) לא ידוע לי על טיפול לחיזוק השרירים שתקל על הבקע
    בכל מקרה\ מכיון שמדובר בבקע סימפטומטי אצל אישה צעירה, אני ממליץ על תיקון הבקע תוך זמן סביר לאחר הלידה ובכך תסירי מעלייך את כל הבעיות הכרוכות בבקע.
    בהצלחה בהריון ובתיקון העתידי של הבקע
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נעמה
    02/11/2010

תודה על תשובתך המהירה והמפורטת, וכן על העידוד
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח
    יוני
    31/10/2010

אני חייל בשירות קרבי ולאחר 4 חודשים של הכשרה עברתי ניתוח לטיפול בבקע. הניתוח היה בשיטה הרגילה, חתך רגיל, הצלקת התאחתה ובבדיקות נאמר לי שהחלמתי, אך לאחר קיום יחסים, או אוננות אני חש כאבים ונפיחות באזור שק האשכים, כמו כן השתן שיוצא לי אחר כך, בפעם הראשונה-שניה הוא בצבע מאוד כהה, מה יכולה להיות הסיבה? הפנתי את תשומת ליבו של הרופא הצבאי לנפיחות, שלי לפרט... והוא אמר שזו צלקת שצריכה להחלים, האם זה באמת ככה? האם זה צריך להשפיע על המשך שירותי הצבאי- מאמץ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    31/10/2010

לגבי שתן כהה אין לי מה לומר.
    לגבי נפיחות באשך אחרי פעילות מינית, זה כנראה יעבור. הסגירה סביב צינור הזרע קצת מהודקת ועם הזמן יש להניח שיתרופף. בכל מקרה רצוי להבדק ע"י הרופא המנתח ולתשאל אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הרניה בילדות
    חנה
    30/10/2010

שלום רב. בגיל 5 נותחתי עקב הרניה מעל הטבור שהתפתחה כתוצאה משיעול כרוני. כיום, בגיל 23 עלו בי חששות לגבי הריון. האם הצלקת תימתח ותיקרע, או שהבקע יכול לחזור? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הרניה בילדות

הוספת תגובה

• ניתוח הרניה בילדות - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    30/10/2010

חנה שלום,
    בגיל 5 עברת נתוח לתקון בקע מעל לטבור (בקע אפיגסטרי). הסיכוי שהבקע יחזור אחרי שנים רבות כ"כ או בעקבות הריון הוא קלוש ביותר. אין לך סיבה לחשוש.
    בהצלחה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע בצלקת
    אביב
    26/10/2010

שלום רב נוצר לי בקע צלקתי אחרי ניתוח אפנדצית רצית לדעת מה דעתך על שיטת תפירת רקמות ללא רשת האם זה הוכיח את עצמו והאם זה חזק כמו הניתוח עם הרשת תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בקע בצלקת

הוספת תגובה

• בקע בצלקת - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    26/10/2010

לאביב שלום רב
    בעיקרון, כאשר זה אפשרי, רצוי לתקן עם רשת. אחוז ההצלחה גבוה יותר בתיקון עם רשת.
    בהצלחה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע
    אביב
    25/10/2010

שלום רב רציתי לשאול מה דעתך על משתלים ביילוגים לתיקון בקע בצלקת אחרי ניתוח תוספתן האם השיטה יעילה האם ההחלמה קלה יותר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בקע

הוספת תגובה

• בקע - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    25/10/2010

לשי שלום,
    לא ברורה לי כוונתך במשתלים ביולוגים. אם הכוונה לרשתות שחלקן נספג עם הזמן-אני סבור שאין הבדל משמעותי בינן לבין רשת שאינה נספגת, לא בתוצאות לטווח ארוך ולא בקצב ההחלמה.
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    26/10/2010

אם הכוונה לרשת ביולוגית, הרי שהיא מאד! יקרה, אין הכרה מקופות החולים, בשב"ן יש החזר של 50%. אם יש ביטוח רפואי, אז ההוצאה מוחזרת. מדובר באלפי שקלים לפי גודל הרשת. עליך לדבר עם חברת טייקו או חברת ג'ונסון וג'נסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור לפעילות ספורטיבית לאחר ניתוח
    שלום ח.
    24/10/2010

אני כשבועיים לאחר ניתוח בקע טבורי כולל התקנת רשת. האם מותר לי לבצע הליכה מאומצת כ 5 ק"מ
    האם ניתן להתאמן עם משקולות קלות עם ידיים בלבד

האם יש אתר שם מוסבר באופן כללי כיצד ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית ?

הוספת תגובה

• לחזור לפעילות ספורטיבית לאחר ניתוח - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    25/10/2010

אפשר ללכת, משקולות לא.
    אתר לא מכיר.
    רצוי להתייעץ עם המנתח שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע בצלקת
    אביב
    21/10/2010

שלום רב
    אני חצי שנה אחרי ניתוח תוספתן נבדקתי על ידי כירוג שקבע שיש לי בקע בצלקת הבנתי מהכירוג שזה ניתוח מורכב וארוך כשעתיים לערך. שאלתי מה עדיף בשיטה הפתוחה או בלקרסקןפית הבקע קטן. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בקע בצלקת

הוספת תגובה

• בקע בצלקת - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    22/10/2010

לשי שלום רב
    שתי השיטות "לגיטימיות" באותה מידה.
    הניתוח אמור להיות פשוט וקצר (לא בדקתי אותך אבל מסיק זאת מתיאורך).
    בשיטה פתוחה הגישה תהיה דרך הצלקת הקיימת. בשיטה לפרוסקופית יהיה צורך
    ב2-3 חתכים נוספים מרוחקים מאיזור הצלקת.לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות. הבחירה היא שלך לאחר קבלת הסבר מפורט מהרופא המנתח.
    בהצלחה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת התייעצות
    יעקב
    20/10/2010

ערב טוב .
    יש לי הידרוצלה באשך ימין , נפגשתי עם פרופסור מומחה כירורג , שבמבט ראשון ללא בדיקה פיזית רצינית,, אמר לי יש לך גם שבר ,קילה , במפסעה מימין, והמליץ לנתח דרך המפסעה , לאתר את השבר ולטפל בו ובמקביל לטפל בהידרוצלה . הכל ניראה ונישמע טוב .
    אבל לא ידעתי ולא הרגשתי בשום שבר , לא כאבים ולא כלום, רק הפרעה אשך מוגדל , ( לציין שכל הבדיקות הנדרשות מסבי ניראו תקינות ) .
    לא עירערתי בפני הפרופסור על החלטתו כי אמר הגעת למומחה מספר 1 . ואמרתי לעצמי שאבקש בדיקת אולטראשסאונד , ובבדיקה זו נאמר לי מפורשות לא רואים שום שבר ושום ממצא . ותמיהה למה ניתוח שבר . ולמה פניתי לרופא כירורג ולא לאורולוג שינתח את ההידרוצה בלבד .
    אני כרגע מבטל את הניתוח שניקבע לשבוע הבא עד להחלטה ובירו מעמיק יותר של מומחה נוסף .
    השאלות שלי הם :
    1) האים הניתוח יזיק ניתוח שבר דרך המפסעה ומשם לא יראה שיש שבר ואז יעבור לטיפול ההידרוצלה . ואו יראה שיש שבר ויטפל בשניהם , ואו בכלל יש לטפל בהידרוצלה , ואין צורך בחתך במפסעה לנגיע לטיפול בהידרוצלה , אלה יש דרך קלה ופולשנית פחות .
    לא נעים לי להגיד , שיש לי חשש , שניקבע הבחנה לשבר, כי זה ניתוח פרטי , ויש רווח בצד לניתוח נוסף, שיבוצע או לא יבוצע אך ידרשו לשלמו ולכסותו .
    אבקש תשובה והדרכה .

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת התייעצות

הוספת תגובה

• בקשת התייעצות - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    20/10/2010

ליעקב שלום רב,
    אשתדל לעזור בתשובתי.
    1) הבדיקה הנכונה כדי לקבוע אם יש בקע היא בדיקה גופנית. בדיקת אולטרא-סאונד (US)אינה תמיד מהימנה והשימוש בUS שמור למקרים מיוחדים. לכן כדי לקבוע אם יש לך בקע יש צורך בבדיקת המפשעה.
    2) אש יש בקע והידרוצלה הגיוני לבצע את שתי הפעולות דרך חתך אחד במפשעה.
    3) אם יש רק הידרוצלה ניתן לבחור בין גישה דרך המפשעה לבין גישה ישירה דרך שק האשכים. אין עדיפות ברורה לשיטה מסוימת וכל מנתח נוהג לפי ידיעתו ונסיונו.
    4) הידרוצלה מנתחים רק אם הוא מפריע למטופל. ניתן לבצע ניסיון דיקור וריקון הנוזל ובאחוזים קטנים, לפי המזל..., אין חזרה של הנוזל.
    5) איני רוצה להתייחס לצד הכספי/כלכלי מכיוון שהפורום אינו עוסק בכך.
    המלצתי-גש להבדק אצל כירורג כדי שיקבע אם יש בקע או לא.תיקון בקע מבוצע ע"י כירורג. ניתוחי הידרוצלה מבוצעים הן ע"י כירורגים והן ע"י אורולוגים.
    בהצלחה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

יעקב
    20/10/2010

ראשית ממש תודה על התשובה המהירה .

יש לי שאלות הבהרה נוספות.
    * התמיהה שלי, שאין לי תופעות לוואי "לשבר" אם קיים .ושאלתי האם ייתכן שיש לי שבר ללא תופעות לוואי , או שההידרוצה היא אחת התופעות ?

אים הבנתי נכון, בשיטת חתך דרך המפסעה, בכול מקרה עושים אותו חתך בשני המקרים ?
    בהנחה שכן, לאחר החתך המנתח רואה אם יש בקע ואים אין אז לא עושה דבר ,ועובר להידרוצלה ?
    או שאתה מציע שאגש למומחה נוסף ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    22/10/2010

ליעקב שלום,
    לא כל מקרה של בקע זה מלווה בתופעות/תלונות שונות. בהחלט יכול להיות בקע ללא סימפטומים.
    הידרוצלה אינו חלק מתופעות הקשורות לבקע.
    ניתוח משולב לבקע + הידרוצלה מבוצע דרך חתך במפשעה.אבחון הבקע נעשה בבדיקה גופנית פשוטה לפני הניתוח ולא בזמן הניתוח עצמו.
    ניתוח להידרוצלה בלבד ניתן לבצע דרך חתך ישיר בשק האשכים או בחתך דרך המפשעה-לפי נסיון ובחירת המנתח.
    מכיוון שאינך שלם עם הגישה של הרופא אצלו נבדקת, מקובל בהחלט לקבל חוות דעת נוספת ממומחה אחר.
    בברכה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח בקע דוצ בלפרוסקופיה
    אורן (שם בדוי
    17/10/2010

היי ד"ר רפאל אלון ובוקר טוב!
    ביום חמישי בלילה עברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי דו-צדדי
    בגישה לפרוסוקופיה. לפי הרופא המנתח והמרדים, הניתוח עבר חלק ללא כל סיבוכים וכך גם נרשם בדוח. בזמן התאוששות והשלושה ימים האחרונים, אני נותן שתן רגיל, ללא חום ו/או תופעות לוואי אחרות.
    אלא רק כאבים באיזור הניתוח והרגשת בטן נפוחה כמו בלון.
    אך, בנוסף לכאבים אלה, יום לאחר הניתוח כבר שמתי לב שאשך ימין שלי התנפח לכמעט פי שתיים מגודלו בדר"כ ואילו אשך שמאל הצטמק לחצי גודל. מאוד חששתי והתקשרתי לכירורג שלי. הוא טען שהכל בסדר ואין לי סיבה לדאגה ויש לחץ על האיזור הזה מהרשת וזה יעבור. כמו כן, בבית החולים הוא אמר לי שלא הייתה פגיעה בכלי דם ו/או צינורית הזרע במהלך הניתוח.

ובכל זאת, לאחר קצת יותר מ48 שעות לאחר הניתוח, אני מאוד חושש למצב האשכים. האם לרוץ במהרה חזרה לבית החולים ולדווח על כך?
    או לחכות זמן נוסף?
    אני אוסיף ואומר שכשאני שוכב על הצד במיטה אני כמעט ולא מרגיש כאב והרבה יותר נוח לי. כשאני עומד או שוכב על הגב יש כאב מציק באשך ימין.

אודה לעזרתך!
    תודה רבה,
    אילן.

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח בקע דוצ בלפרוסקופיה - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    19/10/2010

לאורן שלום,
    על פי תיאורך אני מניח שהמנתח שלך צודק. תופעות מהסוג שאתה מתאר מתרחשות בחלק מתיקוני הבקע, הן בשיטה "פתוחה" והן בשיטה לפרוסקופית. ברב המכריע של המקרים אין בעיה ממשית והתופעה חולפת עם הזמן.
    אבל אם אתה מודאג אני ממליץ שתפנה לבדיקה אצל הרופא שניתח אותך.
    החלמה מהירה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין שבר בקע והיצרות צינור השתן
    יעקב
    16/10/2010

האם יש קשר בין היצרות צינור השתן ושבר בקע.
    האם ההצירות הנ"ל גורמת לבקע ?
    תודה על תשובתכם

הוספת תגובה

• הקשר בין שבר בקע והיצרות צינור השתן - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    16/10/2010

ליעקב שלום רב,
    היצרות בצנור השתן המוביל את השתן משלפוחית השתן החוצה יכולה לגרום לכך שיהיה צורך בהפעלת לחץ תוך בטני גדול כדי לרוקן את השלפחית. תופעה דומה יכולה להגרם מעצירות כרונית בה החולה מפעיל לחץ גדול עם שרירי הבטן כדי להתרוקן. גם שיעול יכול לגרום לתופעה דומה. מצבים אלה יכולים לגרום להיווצרות בקע בשל הלחצים המופעלים, או להתבטאות בקע שהיה קיים ולא אובחן קודם.
    בברכה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לבקע בהריון
    יעלה
    15/10/2010

שלום ,
    זה ההריון הרביעי שלי. בין הלידות ילדתי שלישיה בלידה קיסרית, גם הלידה אחריה היתה קיסרי.
    היום אני בשבוע 19 וסובלת מכאבים במפשעה בצד ימין ליד איבר המין.
    בעיקר לאחר עמידה ממושכת, מאמץ והרמת קול.
    האם זהו בקע הריוני?
    למי עליי לפנות לבדיקה אבחונית?
    אולי כדאי לציין שאובחנתי בשליית פתח נעוצה!!
    תודה יעלה

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לבקע בהריון

הוספת תגובה

• חשש לבקע בהריון - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    15/10/2010

ליעלה שלום
    כאב באזור המפשעה בזמן הריון, במיוחד בשלבים לא מוקדמים של ההריון, הוא שכיח. ברב המקרים זה אינו בקע אלא כאב הנגרם ממתיחה של רצועות ושרירים כתוצאה מגדילת הרחם עם העובר שבתוכו.
    פני לבדיקה אצל רופא כירורג כדי להגיע לאבחון מדויק.
    בהצלחה בהריון
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי דו-צדדי
    אורן (שם בדוי
    06/10/2010

שלום רב,
    אני בן 22, בריא בדר"כ.
    לפני חודשיים התחילו לי כאבים באיזור מפשעה ימין ולאחר בדיקות אלוטרא-סאונד
    גילו לי בקע מפשעתי קטן דו-צדדי.
    אצל כירורג אחד קבלתי המלצה לעבור את הניתוח בשיטה הלפרוסקופית.
    ואילו הלכתי להתייעצות אצל כירורג אחר, קיבלתי המלצה לעבר בשיטה הפתוחה.
    השיטה הלפרוסקופית מאוד מפתה ונשמעת מעולה,
    אבל השיטה הפתוחה נשמעת כעדיפה לתיקון הבקע פעם אחת ולסיים עם זה.
    שכן, הכירורג השני הסביר לי כי בשיטה הפתוחה, החתך איננו גדול כ"כ כמו שמתארים
    והראה לי עם האצבעות שלו כ3~5 ס"מ בכל צד.
    הוא הציג לי את השיטה הפתוחה כזו אשר לכל בקע שמים רשת פנימית וחיצונית ובנוסף גם פקק המחובר לרשתות! וכל זה בתפרים שמתמוססים בבטן, ללא סיכות.
    קיום 2 רשתות (פנימית וחיצונית) ופקק בחור הבקע נשמעים לי עדיפים הרבה יותר
    מאשר רשת אחת פנימית בניתוח לפרוסקופי.
    הבנתי שבניתוח לפרוסקופי ישנה אפשרות שהרשת תזוז מהמקום אליה היא מקובעת לאחר כמה שנים ואז הבקע חוזר וגם שהרשת יכולה לזוז בחלל הבטן.

אני פשוט מבולבל וכבר לא יודע איזה שיטת ניתוח כדאי...

אשמח לעזרה,
    תודה רבה, אורן

לקביעת תור
    סגירה
    בקע מפשעתי דו-צדדי

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי דו-צדדי - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    07/10/2010

לאורן שלום רב,
    לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות..בטווח הארוך התוצאות דומות בשתי השיטות עם אחוז חזרה נמוך מאד (של הבקע). היתרון בשיטה הלפרוסקופית הוא ברמת כאב נמוכה יותר אחרי הניתוח וחזרה מהירה יותר לתפקוד. הסיכוי שהרשת תזוז ממקומה הוא נמוך מאד. בודאי שהיא אינה יכולה לנדוד לחלל הבטן..
    עליך להחליט באיזו שיטה לבחור. מציע שתלך על פי הרגשתך לגבי המנתח... (גם בספרות הכירורגית תמצא העדפות לשיטה זו או אחרת, מה שמלמד שאין שיטה אחת העדיפה באופן משמעותי על האחרות)
    בהצלחה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה