מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בבטן תחתונה צד ימיןגיורא28/01/2011
שלום רב,
לפני כחמישה/שישה חודשים במהלך אימון חטפתי בעיטה ישירה לאיזור הטבור (אשר קיפלה אותי למספר שניות בהם הרגשתי את כל הקרביים שלי נפגשים)
לאחר כחודש וחצי התחלתי להרגיש בכאב קל מאוד בבטן התחתונה בצד ימין קרוב מאוד לטבור ולאזור הסרעפת. הכאב היה נעלם למספר ימים ואז חוזר. לאחר כחודש וחצי הכאב התגבר מעט לזמן ממושך יותר.
הייתי אצל כירורג אשר פסל בקע ושלח אותי לבדיקת אולטרא סאונד לאיברים פנימיים.
הבדיקה חזרה תקינה. בחודש האחרון הפסקתי להתאמן על מנת לא לאמץ את האזור ופניתי שוב לכירורג אשר המליץ על בדיקת אולטרה סאונד לשריר רקטוס R. הבדיקה טרם התקיימה.
השאלה שלי היא האם הכאב אכן נובע מהבעיטה הנ"ל למרות שהורגש כחודש אחרי ואם לא מה זה יכול להיות ? (אין לי בחילות , שלשולים, ירידה במשקל וכדו')
(אם אכן הכאב נובע מהבעיטה כמה זמן ניתן להעריך כי הכאב יעבור ?)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה צד ימין - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/01/2011לגיורא שלום,
פנייתך נשמעת לי מוכרת. ייתכן ונבדקת אצלי במרפאה. אין לי מה להוסיף על מה שכתבת כאן.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבטן תחתונה צד ימין
גיורא28/01/2011ד"ר אלון שלום רב,
אכן ביקרתי במרפאתך לפני מספר ימים. לא הבחנתי כי הינך מנהל בפורום זה כך שאכן הפניה אינה רלוונטית. מה שכן הכאב ממשיך להטריד יותר עם הזמן ורציתי לקבל כל פיסת מידע אפשרית למהות הבעיה שכן בדיקת האולטרא סאונד לשריר הרקטוס נקבעה לסוף פברואר ובזמן ממושך זה מודאג אני כי הכאב יגבר ויתגלה ממקור אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבטן תחתונה צד ימין - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/01/2011סה לבקש במכון הדימות להקדים את הבדיקה בשל הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי דו צדדי מינימליאמיר אריאל27/01/2011
שלום רב ד"ר,
אני מבולבל מאוד וצריך חוות דעת נוספת על מצבי:
לאחר איבחון של כירורג שיש לי בקע דו צדדי מימלי הופנתי לבידקת US, להלן התוצאות:
: *ממצאים
לא הודגם בקע דו צדדי (גם במאמץ).
בלוטות לימפה בודדות, קטנות במפשעות .
נכון לעכשיו יש לי כאבים מדי פעם בצד ימין (כולל אשך מדי פעם) או שמאל (לפעמיים בשניהם) היום לאורך כל היום היה כאב בגב התחתון (אני מניח באיזור הכליות) מעל האחוריים.
מדובר על כאב מטריד, שמרגיש כמו גב תפוס
חשוב לציין ש -3 רופאים שונים אבחנו בקע בימין ורופא אחד (ד"ר אליעד קרין) אבחן בקע גם בצד שמאל - בקעים מינמליים.
אני לא יודע כמה בדיקת US יכולה לקבוע האם אין או יש בקעים. יחד עם זאת היה אבחון זהה אצל 3 רופאים שונים שישנו בקע קטן\מינימלי.
החוסר וודאות בין התוצאות של ה US לאיבחון של הרופאים מגדיל את ההתלבטות שלי האם יש צורך בניתוח (האם בכלל יש לי בקע?)
בסיכומו של יום יש לי כאבים לאורך היום שגדלים בזמן פעילות בחדר כושר.
חשוב לי לציין שטרם הייתי בבדיקה חוזרת אצל הרופא לאחר בדיקת ה US שביצעתי היום.
אני ממש מבולבל מכל הסיטואציה וזקוק להמלצה מה לעשות מפה,
האם ניתוח יפתור אותי מהכאבים וחוסר הנוחות שאני חש - על כל המשתמע מביצוע ניתוח והסיכונים הכרוכים בכל ניתוח שהוא.
אשמח לתשובה בהקדם על מנת לדעת מה אני צריך לעשות מפה.
תודה מקרב לב
בברכה אמיר אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי דו צדדי מינימלי - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/01/2011לאמיר שלום,
אני מבין את הבלבול שלך. בדיקת US אינה חלק מבדיקות לאבחון בקע, חוץ ממקרים מיוחדים. הבדיקה הקובעת היא בדיקה גופנית ע"י כירורג. צריך לקבל ממך ספור מפורט של התלונות ולבדוק אותך ביסודיות כדי להחליט האם יש או אין בקע ובהתאם להמליץ על המשך הטיפול. אם יש בקע והוא גורם לתסמינים-ממלץ לנתח ולתקן את הבקע. אני מציע שתפנה לבדיקה יסודית אצל רופא כירורג שיש לך לך לגביו תחושות טובות.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר מפורט על התחושת
אמיר אריאל27/01/2011חשוב לציין שאני בן 36 בריא, רץ כ 40-50 קמ בשבוע ללא כל בעיה רפואית.
מדובר על כאב בצד ימין שגולש לאשך, לפעמים כאב בצד שמאל, לדוגמא לאחר ישיבה ממושכת יש כאב חד כאשר אני קם, הכאב הוא תמידי בין אם בגב בבטן התחתונה או באשך (מעולם לא בכל המקומוות ביחד) בדרך כלל בבוקר הכאב חד יותר.
בכל מקרה יש לי תור בשבוע הבא לכירורג שהפנה אותי ל US, בשורה התחתונה האם יש אפשרות שזה לא בקע בסופו של דבר.
תודה רבה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר מפורט על התחושת - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/01/2011יש אפשרות סבירה מאד שאין לך בקע. אולי מדובר בבעיה אורטופדית-מפרקית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחורנה..ברשותך
אמיר אריאל28/01/2011לאור זה שאני ממש כבר לא יודע מה יש לי (בקע / בעיה אורטופדית) אין איזה בדיקה חד משמעיית שניתן לקבוע האם יש בקע או לא. הפחד הכי גדול שלי זה שיחליטו שיש לי בקע ובניתוח ייגלו שאין.
האם אתה יכול להמליץ לי על רופא נוסף שייבדוק את מצבי הגופני וכמובן את הצילום USלפני שאני אקבל החלטה מה עושים מפה.
תודה מקרב לב
וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחורנה..ברשותך - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/01/2011אין בדיקה שתאבחן בודאות של 100% את הבעיה.
הפורום אינו נותן המלצות על רופא מסוים או אחר. מציע, שוב, לא להסתמך על האולטרא סאונד.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בחלק עליון וכאבים בחלק תחתוןמיכלי26/01/2011
שלום,
הייתי אצל כירורג שקבע ע"י בדיקה גופנית כי יש לי בקע באיזור הצלקת הניתוחית (כתוצאה מניתוח קיסרי) והמליץ לנתח. הלכתי להתייעצות נוספת ובה הכירורג לא הרגיש בקע והפנה אותי לבדיקת אולטראסאונד. בבדיקה זו נמצאה הפרדה דווקא בחלק העליון של הבטן.
האם יתכן כי הבקע יהיה בחלק העליון של הבטן והכאבים יורגשו מתחת לצלקת?
אילו בדיקות נוספות קיימות כדי לאשר את קיום הבקע?
תודה מרש,
מיכלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בחלק עליון וכאבים בחלק תחתון - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/01/2011למיכלי שלום,
בדרך כלל הכאב שמקורו בבקע יהיה באזור הבקע. לא סביר שבקע בחלק העליון יגרום לכאב בבטן התחתונה.
המושג "הפרדה" אינו ברור לי. ייתכן והתכוונו לרווח בין שני השרירים הישרים של הבטן-מצב הקרוי דיאסטזיס רקטי. זה אינו בקע וברוב המקרים אינו זקוק לתיקון ניתוחי.
לסיכום: נבדקת ע"י שני כירורגים וכל אחד אבחן משהו שונה. אולי כדאי לשקול חוות דעת נוספת... בקע ברוב המקרים מאובחן בבדיקה גופנית.
בהצלחה ביציאה מה"פלונתר" :-)
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע כואב בשכיבה ?הריונית :)25/01/2011
בת 26 בריאה בדר"כ .
לאחר סונר מפשעות נתגלה בקע קטן 0.9 עם שומן בתוכו .
כירוג טען שהכאבים שלי לא מהבקע מפני שאינו מרגיש אותו במישוש ושבקע לא כואב בשכיבה .
האם בקע באמת לא כואב בשכיבה ?
האם היתכן שבקע קטן שלא ניתן להרגיש במישוש יכול לכאוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע כואב בשכיבה ? - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/01/2011ש. שלום
אבחנת בקע נעשית ברוב המכריע של המקרים בבדיקה גופנית. בדיקת אולטרא-סאונד מבוצעת רק במקרים מיוחדים מכיון שזו אינה בדיקה מדויקת לאבחון בקע.
לרוב בקע אינו כואב בשכיבה מכיון שבמצב שכיבה התוכן בתוך הבקע נוטה ליפול חזרה לחלל הבטן.
בקע קטן, היוצא מפתח קטן בשריר, יכול לכאוב מכיון שתוכן הבקע נלחץ במעבר בפתח הקטן.
בברכה
ד"ר אלון,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע והריון?הריונית :)19/01/2011
בת 26 בריאה בדר'כ.
היום התברר לי באולטרסאונד שיש לי בקע 0.9 עם כניסת שומן בתוכו .
הגעתי לבדיקה כי התלוננתי על כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל .
אני בטיפולי ivf כבר חצי שנה ולפני טיפול נוסף .
האם אני יכולה להיכנס להריון ללא חשש?
האם הבקע יכול להפריעה לקליטה ?
הכאבים נסבלים , האם לטפל או להתעסק בניסיון להיכנס להריון ?
ממה ניהיה בקע ?
יש לי מלא סימני שאלה וחששות ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע והריון? - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/01/2011שלום ש
בדיקת אולטרא-סאונד אינה בדיקה מקובלת ואמינה לאבחון בקע (פרט למקרים מיוחדים).צריך להבדק אצל רופא כירורג כדי שיאבחן אם יש בקע או לא. לא ציינת בשאלה אם מדובר באזור המפשעה או הטבור. בכל מקרה אם ה"בקע" אינו גורם לבעיות אין כל חשש להריון, לטיפולי פריון וכו'.
בקע אצל אנשים צעירים הוא לרוב מולד (מלידה).אין כל סיבה לחששות ופחדים.
לסיכום: לכי לבדיקת כירורג והתייעצי איתו.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה על קולית....
ש20/01/2011ביום ראשון יש לי תור לכרוגית .
הבדיקה נעשתה במכון ממוגרף , u.s בטן ,בדיקה על קולית של מפשעה שמאלית, הודגם בקע ברוחב 0.9 ס"מ , עם כניסת שומן בתוכו.
אני סובלת מכאבים במפשעה בצד שמאל בגלל זה עשיתי את הבדיקה ...
ימליצו לי ניתוח ?
אם אני לא הנתח והמשיך בטיפולי פוריות והקלט להריון , יש סיכון בהריון או בליידה ?
האם להמתין ולגשת לניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה על קולית.... - תגובה
ד``ר רפאל אלון22/01/2011לש. שלום
עניתי לך כבר על השאלות. המלצתי שתבדקי אצל כירורג/ית ובשיחה עם הרופא/ה תקבלי מענה לשאלותייך.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע ימני חוזריהודה17/01/2011
אני מחפש המלצה למנתח בקע חוזר ימני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע ימני חוזר - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/01/2011יהודה שלום,
הפורום אינו מקום לקבל המלצה שמית על מנתח זה או אחר.
בהצלחה בניתוח החוזר
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי בהריוןרונית16/01/2011
שלום
אני בשבוע 21 להריון ראשון. לפני כמה ימים רופא הנשים איבחן אצלי בקע טבורי לא כלוא.הבנתי שבזמן ההריון לא נהוג לנתח. יש לי כאבים באים והולכים- בעיקר בלילה. אני נוהגת לעשות הליכות ופילאטיס ויוגה לנשים בהריון, האם עלי להימנע מפעילות גופנית זו? האם דין הליכה כדין פילאטיס/ יוגה?
תודה רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי בהריון - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/01/2011לרונית שלום
בעיקרון מומלץ להמנע מפעילויות בהן יש לחץ מוגבר בבטן. הליכה אינה כלולה בפעילות כזו. איני יודע בדיוק מה התרגילים המבוצעים בפילאטיס וביוגה אבל השתדלי להמנע מהפעלת לחץ תוך בטני. בנוסף כדאי להבדק אצל כירורג בענין הבקע הטבורי. בהצלחה בהריון.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר ניתוח בקעעזרא15/01/2011
הניתוח היה לפני 4 ימים הוכנסה רשת הנפיחות שהיתה (הבקע) נישארה האם כך צריך להיות או שהניתוח לא הצליח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/01/2011לעזרא שלום
לאחר תיקון בקע עם רשת יש נפיחות ונוקשות מסוימת באיזור הניתוח. זהו תהליך טבעי החולף עם הזמן, תוך מספר שבועות.
החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי בהריוןרונית13/01/2011
שלום! יש לי שאלה נוספת:
אני בשבוע 20+5 להריון, והרופא נשים שכאבים בטבור שיש לי (כואבים, לרוב כאב לא נוראי כמו של מתיחה, לעיתים כואב חזק כמו דקירה ולעיתים בכלל לא מורגש) הם בקע טבורי לא כלום והפנה אותי לכירורג. (יש לי תור לעוד שבוע). הבנתי שבקע לא כלוא זה פחות בעייתי , ושניתוח מומלץ רק לאחר הלידה. והשאלה שלי מה הסיכוי שהוא הופך לכלוא? איך ניתן למנוע זאת, אם ניתן? ואיך אני מזהה שהוא כלוא?
חוץ מזה - ממה זה נובע? אמנם הבטן שלי קצת גדולה , אבל לא עליתי הרבה במשקל בנתיים (רק 3 קילו)
תודה רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סכון בכניסה להריון עם בקע?
אור26/06/2012שלום
אני בת 32 לאחר 4 לידות ב"ה. לאחר הלידה הרביעית התגלה אצלי בקע 0.6 ס"מ ללא כליאה ב"ה. לעיתים יש לי כאבים קלים לא מציקים. אני מעוניינת בהריון נוסף (ואפילו הריןנןת נוספים) ורציתי לדעת:
א. אם אין סיכון של כליאה במהלך ההריון? האם זה נחשב בקע קטן?
ב. האם לחכות עם ניתוח עד לאחר כל ההריונות או לנתח לפני?
תודה רבה מראש! ורק בריאות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי בהריון - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/06/2012הסיכוי לכליאה הוא מאד מאד נמוך. הסיכוי יקטן עוד יותר אם תמנעי ממאמצים המעלים את הלחץ התוך בטני. הטבור הוא איזור חלש יחסית בדופן הבטן ובחלק מהאנשים מתפתח בו בקע. אין לך שום סיבה לדאגה. לאחר סיום מוצלח ש/ל ההריון והלידה פני להערכת המצב אצל כירורג. בקע קטן ולא סימפטומטי אינו מחייב תיקון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי בהריון - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/01/2011לרעות שלום,
על פי תיאורך יש לך כנראה בקע קטן מאד בטבור. סיכוי הכליאה בו שואף לאפס ולכן מומלץ להמתין עד לאחר הלידה ואז להחליט אם יש צורך בתיקון הבקע. הסיבה להוצרות הבקע קשורה להתפתחות העוברית. אצל כולנו, בשלב מסוים בהתפתחות העוברית, המעיים יוצאים דרך פתח בטבור, עושים סיבוב חלקי וחוזרים לחלל הבטן. הפתח בטבור אמור להסגר אך לעיתים אינו נסגר בצורה שלמה ואז יש בקע. כמו כן, אזור שנפתח ונסגר הוא חלש יותר מאזור שלא נפתח ולכן הטבור הוא אחד האיזורים המועדים לפתח בקע
. מאחל לך המשך הריון ולידה מוצלחים.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת תינוק לאחר ביצוע ניתוח בקעדוד12/01/2011
שלום,
לפני כיומיים ביצעתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי דו צדדי עם רשת.
יש לי בבית תינוק בין שלושה חודשים השוקל כשישה קילוגרם, ורציתי לדעת האם אני יכול לעזור בטיפול בו. אני לא מתכוון לסחוב אותו עלי שעות, אבל הייתי כן מעוניין להרים אותו כדי להאכיל אותו או להשכיבו לישון.
עד מתי אני צריך להמנע מהרמה בכלל ומתי אני יכול פה ושם כן להרים את התינוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת תינוק לאחר ביצוע ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דוד נויפלד12/01/2011לגמרי תלוי בך.
ככל שתמנע יותר זמן תבטיח את תקינות הריפוי.
כדאי גם להתייעץ עם המנתח. הוא היה שם והוא יודע הטוב ביותר המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרונולומה לאחר ניתוח בקעמאיר11/01/2011
עברתי ניתוח לפני חצי שנה של תיקון בקע במפשעה משמאל,
כבר חודש שיש לי כאבים חדים באשך שמאל ובאיזור הניתוח ומאחורי ירך שמאל.
לאורך הרגל,
לאחר בירורים וזריקות במרפאת כאב שלא עזרו
התגברו הכאבים נסעתי למיון ושם מצאו באולטרא סאונד:
בנקודה הרגישה אי סדירות במהלך הרשת ,ייתכן בנקודת עגינה,ייתכן גרונולמה
בנוסף בבדיקת שתן נמצאו ניטריטים שמעידים על דלקת
אורולוגית טענה שבמישוש הנקודה הכואבת ביותר נמצאת אצלי על הפוביס
ואולי זה עיבוי עצם זו בעקבות התפר.
איך לדעתך ניתן לטפל בגרנולומה ? מה עושים נגד עיבוי עצם זו שגורם לכאבים?
איך אדע אם הכאב הוא עצבי או דלקתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרונולומה לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/01/2011מאיר שלום,
מה שאתה מתאר קורה באחוז מסוים של ניתוחי בקע.
ניתן לטפל בשלב ראשון בהזרקה מקומית של סטרואידים לטווח ארוך (שחרור איטי של החומר המוזרק). בחלק לא קטן ההזרקה פותרת את הבעיה.
כאשר הכאב מקרין לרגל כנראה מדובר בבעיה עצבית.
החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים לטווח ארוך
מאיר13/01/2011האם דפו מדרול נחשב סטרואיד לטווח ארוך כי לאחר הזרקה שלו
עברו 3 שבועות ועדיין יש לי כאבים ואין שיפור?
אם יש עבוי עצם פוביס וגרונולמה מה עושים,סטרואיד יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים לטווח ארוך - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/01/2011דפו מדרול נחשב סטרואיד לטווח ארוך. כדאי לנסות הזרקה שלו. ניתן לחזור על הפעולה ללא חשש אם אין הצלחה בהזרקה הראשונה או אם ההשפעה חולפת
כדאי גם להתייעץ עם מומחה בטיפול בכאב.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני ניתוחים נכשלו. מה הלאה?צור ל.11/01/2011
ביצעתי ניתוח דו צידי לפני כשנתיים וחצי, עם רשת. אחריו נאלצתי להיות "מרותק" לכ- 90 ימי החלמה, מהם 60 הוכרו רפואית.
צד ימין פרץ שנית לאחר כעשרה חדשים.
לפני כשנה וחצי נערך בו ניתוח חוזר בתפירה, למרבה הפתעתי רמת הכאב וההחלמה הייתה מהירה הרבה יותר מאשר הרשת ונמשכה כשלושה שבועות בלבד (מה שמחזק את השערתי כי הניתוח הראשון לא היה מקצועי). שני הניתוחים נערכו בהילל יפה.
לאחר הניתוח השני הופיעו בצד ימין כאבים לסירוגין, לאחרונה פרץ שוב צד ימין. מתחילים כאבים גם במאמץ קל יחסית ובישיבה, ולעיתים מהבוקר ללא סיבה נראית לעין.
במקצועי הנני מדריך מחנאות וניווט, ולאחרונה התקבלתי למשרה חלקית כמורה לשל"ח. גופי הוא מקור הפרנסה שלי, פגיעה כזו מונעת ממני לעבוד חודשים רבים ולמעשה משמעותה פיטורין מידיים. במסגרת עבודתי אני מטייל הרבה עם תרמיל, רגלית, גם לטווח ארוך ועם משקל של 10-20 ק"ג למשך מס' ימים. איני יכול להרשות לעצמי מצב של תיקוני בקע מתמשכים.
הוסבר לי כי ייתכן מצב שבו ישנה פריצה לייד נק' החיזוק. (מוכר לי מתיקוני מחנאות בתפירה והדבקה, הכלל אומר כי נקודת חוזק מעמיסה על האזור שלידה ולכן תיתכן קרע או שבר ממש ליד נקודת ההדבקה). כן הבנתי שבזמן ניתוח תיתכן פגיעה בעצב.
אודה על חוו"ד ראשונית - מה עלי לעשות כדי לתקן את העניין אחת ולתמיד, תוך פגיעה מינימלית בפרנסה והמשך יכולת למאמץ גופני גבוה כשגרה?
- האם בדומה למצב של "נקע חוזר" בהליכה - ישנו גם מצב של בקע כרוני, חוזר וכו', העלול למנוע ממני לעסוק כל ימי בתחום הפרנסה שלי?
תודה
צור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני ניתוחים נכשלו. מה הלאה? - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/01/2011לצור שלום,
בעשור וחצי האחרונים תיקון עם רשת הוא תיקון שגרתי וסטנדרטי. מאז שהוחל בשימוש ברשתות אחוזי חזרת הבקע ירדו משמעותית. עדיין יש חזרה באחוז קטן מאד.
אין מצב כזה הקרוי "בקע כרוני". לא כתבת באיזו שיטה בוצע התיקון הראשון (הדו-צדדי). אם כל הניתוחים בוצעו בשיטה "פתוחה" רצוי לשקול הפעם תיקון בשיטה לפרוסקופית בצד ימין. אם הניתוח הראשון בוצע בלפרוסקופיה כדאי לשקול ניתוח לתיקון הבקע הנוכחי בשיטה פתוחה. לא ברור אם בתיקון השני גם השתמשו ברשת. כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום כדי לקבל החלטה נכונה וכדי שהתיקון הבא יהיה גם האחרון.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מצד שמאלאריה08/01/2011
ד"ר שלום .
אני סובל מכאבים תקופתיים בצד השמאלי ליד איבר המין כבר מעל 4 שנים . בהתחלה עשו לי את כל הבירורים ולא מצאו בקע עד שהתגלה בקע קטן בשני הצדדים . עברתי ניתוח לפרוסקופי לפני כשנתיים וחצי אך הכאבים עדיין בלתי נסבלים וכמו שהיו מלפני הניתוח . לאחרונה עברתי שוב בירור כירורגי ואולטרה סאונד אשכים ומפשעות ונתגלה בקע קטן שוב בצד שמאל איפה שבדיוק כואב לי . חייב לציין שלפעמים מתחילים אצלי הכאבים בירך החיצוני השמאלי ואז הם עוברים למקום הקבוע השמאלי במפשעה ועוד גולש לאשך .
חייב לציין שאין לי וריקוצל כי עברתי גם בירור נוסף של אורולוג .
שאלתי היא האם יתכן שמתחיל כאב בירך ואז גולש למפשעה(גם אורטופד בדק וזה לא קשור לשריריים או עצמות)?
האם יתכן שבקע קטנטן יגרום לכאב חזק מאוד שמכריח אותי לנוח עד שעבור ?
והאם את התיקון כדאי לבצע בשיטה הפתוחה כי זה מה שאמר לי הכירורג?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מצד שמאל - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/01/2011שלום אריה
בקע קטן יכול לגרום לכאבים חזקים יותר מאשר בקע גדול מכיון שתוכן הבקע נלחץ יותר במעבר בפתח קטן. הכאב שאתה מתאר יכול להיות מלחץ על עצב "המתורגם" לתחושות שאתה חש. באשר לשיטת התיקון: כאשר מדובר בבקע חוזר אחרי ניתוח לפרוסקופי, לרוב בתיקון השני משתמשים בשיטה הפתוחה.
הערה נוספת: אתה מספר כי הכאבים נותרו ללא שינוי לאחר הניתוח הראשון-יש צורך לבדוק את מקור הכאב. האם הוא באמת בשל הבקע או מסיבה אחרת. לרוב בקע חוזר אינו מופיע מיידית לאחר הניתוח והייתי מצפה לתקופה מסוימת של הקלה בכאב לאחר תיקון בקע.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע
אריה08/01/2011קודם כל תודה על המענה המהיר .
רק לא ענית לי לי האם יש קשר שכל פעם מתחיל לכאוב לי בירך השמאלית החיצונית כאילו נתפס לי שם השריר ואז זה עולה לכיוון האשך השמאלי ?
אורטופד בדק אותי ולא מצא משהו אוטופדי .
מה אתה מציע בסופו של עיניין ? למי לפנות לקבלת עזרה ? חוץ מרופאי כאב שרק רוצים להזריק סטרואידים וחומרי הרדמה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/01/2011אריה שלום,
אם זו בעיה עצבית הטיפול הוא במרפאת כאב. בשלב ראשון בהזרקה מקומית ובהמשך-טיפולים אחרים.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונה לאחר הרמת משאמ2807/01/2011
שלום
אני בת 31, בד"כ בריאה. לפני כ3 שבועות בערך הרמתי משך מחשב גדול
ואחרי זה היו לי כאבים בבטן התחתונה יום שלם.
הכאבים עברו ושכחתי מזה.
מאז בערך הבטן שלי נפוחה ולא קיבלתי מחזור.(שלילה להריון)
האם יכול להיות קשר בין השניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן התחתונה לאחר הרמת משא - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/01/2011למ28
לא נראה שיש קשר בין במאמץ שבצעת לתלונותייך. הכאב כנראה ממאמץ יתר של שרירי הבטן אך הוא חלף.
התייעצי עם רופא המשפחה בקשר לתלונות האחרות.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר בו זמניתלימור06/01/2011
שלום רב.
בעבר , לאחר ניתוח קיסרי היה לי בקע ביטני והושמה רשת. כיום , לאחר ניתוח קיסרי נוסף שוב אובחן בקע למרות הרשת. כמו כן, לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח שרוול קיבה ללא תוצאות. האם ניתן כעת בו זמנית לניתוח ההרניה לבצע ניתוח קיצור קיבה מסוג כלשהו? (לנצל את ניתוח ההרניה שעלי ממילא לעשותו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר בו זמנית - תגובה
ד``ר רפאל אלון06/01/2011לימור שלום
ניתוח להשמנת יתר הוא ניתוח המתבצע בחלק העליון של הבטן בעוד שתיקון בקע בצלקת ניתוח קיסרי הוא בחלק התחתון של הבטן.
אם ניתוח שרוול קיבה נכשל אצלך קרוב לודאי שתצטרכי לעבור ניתוח מעקף קיבה.
אם המנתח מתכנן לעשות זאת בשיטה לפרוסקופית ניתן לשלב את שני הניתוחים מפני שבזמן הלפרוסקופיה ניתן לשים רשת לתיקון הבקע. הכל תלוי במצב התוך בטני, האם יש הדבקויות קשות בעקבות הניתוחים הקודמים או לא.
אני מציע להתייעץ עם המנתח של "הקיבה" באיזו גישה ניתוחית הוא מתכנן לבצע את הניתוח, ואם הגישה היא בלפרוסקופיה-האם ביכולתו לתקן את הבקע בצלקת בבטן התחתונה באותו ניתוח.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)