מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חדים במפשעה - דחוףרונן בן זינו01/03/2011
שלום כבר 3 ימים שאני סובל מכאבים חדים במפשעה הם מתעצמים בשעות הערב עד כדי כך שאינני יכול לישון
אתמול הלכתי לביה"ח אסף הרופא והם שללו קילה וכו ואמרו שזה כנראה דלקת בגיד ונתנו לי טיפול ב
אתופן עבר יום (2 כדורים) ואין שיפור כלל ואפילו החמרה
מה ניתן לעשות?
לאיזה רופא עלי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חדים במפשעה - דחוף - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/03/2011לרופא שאליו היית צריך לפנות מלכתחילה במקום לפנות למיון - לכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לדחות ניתוח בקע מפשעתי?גל01/03/2011
אובחן אצלי בקע מפשעתי בצד שמאל,יש המלצה לניתוח,ואכן מיהרתי לקבוע תור לניתוח פרטי מהביטוח הרפואי,אציין שהכאב קל אך כאדם שעוסק בספורט וכושר,אינני מסוגל לתפקד כמו לרוץ או ללכת מהר,פרט לזה שאני בתקופה של לקראת מעבר דירה וכמו כן המחשבה שלא אוכל להיות פעיל מינית במשך זמן מה מכניסה לי התלבטויות בהקשר של מועד הניתוח,שאלתי האם אפשר לדחות הניתוח לחורף הבא,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לדחות ניתוח בקע מפשעתי? - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/03/2011אם לא נורא מפריע ולא היו אירועי כליאה - אז כן.
להזהר בהרמת חפצים בעת מעבר הדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבצע ניתוח לפרוסקופי חוזרשמואל28/02/2011
עברתי לפני שנתיים ניתוח לפרוסקופי בבקע משעתי בצד שמאל.כעת ,כנראה אני זקוק לניתוח חוזר ,עקב הישנות הבקע.האם ניתן לבצע שוב הפעם בניתוח לפרוסקופי,באותו מקום או יידרש ניתוח רגיל? בתודה רבה-שמואל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לבצע ניתוח לפרוסקופי חוזר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד28/02/2011רצוי לא - בשל ההדבקויות לרשת ובשטח בניתוח.
אזי, העדיף במקרה כזה - ניתוח פתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מקרב לב!
שמואל28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ודלקת בתבוראתי27/02/2011
שלום,
לפני כשבוע וחצי התחלתי לסבול מכאבים פנימיים מאחורי התבור. הכאבים הופיעו גם לא במנוחה.
היום שמתי לב כי יש לי בתבור ריח דלקתי ואכן יש שם נוזל כנראה דלקתי.
מה קורה שם? האם זה פנימי וחיצוני במקביל? ומה הטיפול?
אודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ודלקת בתבור - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/02/2011שלום אתי
כנראה מדובר בדלקת בטבור. הטיפול הוא לנקות היטב את הטבור במים וסבון, רצוי להשתמש בקיסם לניקוי אוזניים . ואח"כ למרוח משחה אנטיביוטית באותה צורה. פני לכירורג להמשך בדיקה וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעאביב27/02/2011
שלום רב
אחרי ניתוח תוספתן נוצר לי בקע בצלקת .עברתי ניתוח לתיקון בשיטה הפתוחה כולל רשת עבר חודש וחצי ועדיין יש כאבים נניח בהתעטשות האם זה אמור להיות כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/02/2011שלום לאביב
אחרי תקון בקע ייתכן כאב למשך מספר שבועות, במיוחד בהתעטשות שהיא פעולה בה בבת אחת יש הפעלת מתח על שרירי הבטן. הכאבים שאתה מתאר צפויים לסגת ולהעלם עם הזמן
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הישנות של בקע לאחר ניתוחיובל26/02/2011
שלום רב,
עברתי לפני כארבעה חודשים ניתוח לתיקון בקע דו צדדי בשיטה
הלפרוסקופית.
האם ככל שחולף הזמן מיום הניתוח, הסיכוי להישנות הבקע הולך ופוחת?
מתי הרשת מגיעה לחוזקה המכסימלי?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות של בקע לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/02/2011יובל שלום,
הרשת נדבקת למקומה תוך כ24 שעות. מאז שהוחל בשימוש ברשת, בכל סוגי הניתוחים, אחוז החזרה/הישנות של בקע ירד בצורה משמעותית והוא כיום נמוך מאד.
חוזק הרשת קבוע ואינו משתנה עם הזמן. מה שמשתנה הוא חוזק הצלקת באזור הניתוח. צלקת מגיעה לחוזק קרוב למירבי תוך כחודשיים ואח"כ במשך שנתיים חלים בה שינויים איטיים עד לחוזק המירבי.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה בהריוןתהילה25/02/2011
שלום ,
אני בת 30 בשבוע ה-35 להריון החמישי. כבר מההריון השני אני חשה בכאב מתחת לחזה. שנעלם מיד לאחר הלידה. כל הרופאים דחו אותי. עד שרופאת הנשים שלי בהריון הנוכחי שלחה אותי לבצע אולטראסאונד.
אבחנת האולטראסאונד היתה כזו:"בפסיה בין רקמת השומן לרקמת השריר הודגם הפסקת רצף באורך 0.6 עם תוכן שומני בתוכו. יכול להתאים להרנייה".
רציתי להבין מה המשמעות של המשפט הזה? האם יהיה עליי לעבור ניתוח? מימה עליי להיזהר בתקופה הנוכחית? והאם ישנו סיכון בלידה? והאם הדבר יכול להעלם מעצמו?
תודה
תהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה בהריון - תגובה
ד``ר רפאל אלון25/02/2011שלום תהילה,
ייתכן ויש לך בקע זעיר ברום הבטן. בקע כזה, במיקום שציינת אינו מהווה כל סיכון ויכול לכל היותר לגרום לכאב. אין כל סיכון להריון או ללידה. בקע אינו נעלם מעצמו וכנראה אצלך , אם יש בקע, הוא גורם לכאב רק בזמן הריון, כאשר הלחץ התוך בטני עולה בגלל ההריון. לסיכום: אין כל סיבה לדאגה.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
תהילה26/02/2011תודה רבה, האם עליי לעבור ניתוח לאחר הלידה?
תהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד27/02/2011אין הכרח. תלוי כמה מפריע לך בחיי היומיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בבטן לאימי הקשישהרחל24/02/2011
לרופא שלום רב !
אימי בת 85 עברה בקיץ ניתוח אפנדצית שהתפוצץ וכן בקע במפסעה בו זמנית . לאחר החלמה קשה כעת יש לה בקע בבטן כנראה כתוצאה מהניתוח ונראה לי שהבקע גדל שאלותי הם: מה אפשר לעשות ללא ניתוח . ? האם אפשר להמשיך לחיות כך ללא סיבוכים ? האם הבקע יגדל יותר ומה יקרה ?.והאם חגורה עוזרת וכמה זמן לשים אותה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בבטן לאימי הקשישה - תגובה
ד``ר רפאל אלון24/02/2011רחל שלום,
מפנייתך משתמע שלאימך יש בקע קטן בצלקת. בקע מטבעו נוטה לגדול עם הזמן. הטיפול היחידי ה"מרפא" בקע הוא ניתוח לתיקון. אבל, אם הבקע קטן יחסית ואינו מפריע-ניתן בשלב זה לא לנתח. אפשר להעזר בחגורה.אם הבקע גדל במהירות או גורם לסימפטומים כנראה שלא יהיה מנוס מניתוח. אם אמך עברה בשלום את הניתוח הקודם עם סיבוכיו נראה שתעמוד בניתוח תיקון בקע שייעשה בתנאים אלקטיבים אופטימלים (ולא כניתוח דחוף שיש בו יותר סיכונים).
מקווה שעזרתי
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה! ועוד שאלה קטנהתמר22/02/2011
אני אמא לתינוקת ששוקלת כתשעה וחצי ק"ג כמה זמן באמת אסור להרים, כי אני שומעת דעות שונות והתפקוד היומיומי נפגע.. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה! ועוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר רפאל אלון22/02/2011המנעי מהרמתה למשך 2-3 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה מוזרה לאחר ניתוחשי22/02/2011
שלום.
עברתי לפני שבוע ניתוח בקע מפשעתי מצד שמאל בשיטה הפתוחה.
בניתוח הוחדר רשת UHS.
יש כאבים עזים באזור הניתוח והרגשה של בשר רדום ופחות רך מצד ימין...
האם זה סיבוך או תופעה רגילה ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה מוזרה לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון22/02/2011שי שלום,
הנפיחות והנוקשות באזור הניתוח הן תופעות שכיחות המלוות את מהלך ההחלמה. הפגיעה בתחושה גם היא אופיינית ונגרמת מחיתוך סיבי עצב עדינים במהלך הניתוח. לרוב התחושה חוזרת בהמשך.
החלמה מהירה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח בקע במפשעהתמר22/02/2011
שלום רב,
לפני שבועיים בדיוק עברתי ניתוח (פתוח) בקע במפשעה, הצלקת נראית יפה והכל אבל הצורה החיצונית התת עורית באזור הניתוח נראית מוזר ויש התקשות וכאבים, האם זה הגיוני מבחינת הזמן שעבר? האם צריך להראות למישהו ואם כן אז למי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח בקע במפשעה - תגובה
ד``ר רפאל אלון22/02/2011תמר שלום,
המצב שאת מתארת הוא מצב רגיל אחרי ניתוח לתיקון בקע. בשבועות הראשונים יש נפיחות מסוימת ונוקשות וזאת בתגובה לניתוח ולרשת. המצב חוזר למצב "נורמלי" בהמשך תהליך ההחלמה. אם עדיין את מודאגת פני לבדיקה אצל המנתח.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום חוזר בטבוראודליה19/02/2011
בני בן 21 לפני 11 חודשים סבל מזיהום בטבור- קיבל אנטיביוטיקה ונשלח לאולטרה סאונד בטן. בבדיקה הודגם בקע טבורי קטן בביצוע וולסלווה. פרט לכך לא הודגם ממצא פתולוגי. מזה 3 ימים שוב אותם סמפטומים-כאבים באיזור הטבור ומוגלה פנה היום למיון וקיבל אנטיביוטיקה שוב. רציתי לשאול מה זה יכול להיות? והאם דרוש בירור בנוסף לאנטיביוטיקה? בברכה אודליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום חוזר בטבור - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/02/2011אודליה שלום,
הזהום בטבור אינו קשור לבקע שהודגם בבדיקת על-קול. כנראה שיש מוקד עם התלקחויות זהומיות בעור הטבור שבו יש לטפל. כדאי שתבוצע בדיקה על ידי כירורג כדי לאבחן אם אכן יש בקע בטבור (שלא חייבים לתקנו אם הוא קטן וללא סימפטומים) וכדי לנסות ולגלות את סיבת הזיהום החוזר.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום חוזר בטבור - תגובה
ד''ר דוד נויפלד20/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי כמה זמן מניתוח ניתן = = =אני17/02/2011
שלום! תודה על הפורום הנפלא, וכעת לשאלה:
יש לי בקע מפשעתי סקורטרי בצד ימין. והאורולוג המליץ שאעשה ניתוח ( אם כי כרגע אין לי כאבים, ואני כמעט ולא מרגיש את זה).
השאלה שלי: תוך כמה זמן מהניתוח ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית? (ריצות, הרמת משקולות (=במשקל סביר, לא "בשמים"...)?
אודה לשתובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי כמה זמן מניתוח ניתן = = = - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/02/2011לאני שלום,
לא ציינת את גילך אבל מרוח השאלה נראה שמדובר באדם צעיר. לאיש צעיר ופעיל גופנית אני ממליץ לתקן את הבקע. ניתן לחזור בהדרגה לפעילות גופנית אחרי כחודש מהניתוח.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרופא לא מוצא את הבקע - האם להמתין?ארז16/02/2011
לפני כחודש סבלתי מכאבים איומים במפשעות.
רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת אולטראסאונד, שם מצאו בקעים גולשים בשתי המפשעות, משהו כמו 1.2-1.3 ס"מ בכל צד, עם כניסה של שומן.
מיהרתי לכירורכ. הוא בדק היטב בידיו ולא מצא את הבקעים. ראשית, הוא הסתייג ואמר שלא כל אולטראסאונד הוא "תורה מסיני" ויש פעמים שרואים בערך ומאבחנים בערך. זה לא קדוש. קונקרטית הוא הסתייג מהרופא שביצע את האוטלראסאונד, מהיכרות מקצועית ביניהם.
הוא אמר שאם אני לא סובל מאוד (ונכון לעכשיו אני לא סובל, כי אני גם מאוד לא מתאמץ) אז עליי להמתין חודשיים, שלושה, ואז לעשות שוב אולטראסאונד ובמידת הצורך ללכת שוב לכירורג לבדוק האם ניתן לאתר את הבקע/ים.
אני חושש שהמתנה ממושכת תגרום נזק ואם צריך לנתח - יפה שעה אחת קודם. מאידך - הכירורג לא מצא את הבקע. האם הבעיה בו ? באולטראסאונד ? האם אפשר להמתין ? ואם כבר אני כותב... אז מה עדיף - פתיחה או לפרוסקופיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא לא מוצא את הבקע - האם להמתין? - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/02/2011לארז שלום,
בדיקת אולטרא-סאונד אינה בדיקה מהימנה בנושא בקע. הבדיקה הקובעת היא בדיקה גופנית על ידי כירורג. בדיקת על-קול לאיתור בקעים שמורה למקרים מיוחדים ויוצאי דופן. על פי המידע שמסרת כנראה שאין לך בקע ואין צורך להכנס לשאלה באיזו שיטה ומתי לנתח. אני מציע שתחזור לבקורת של בדיקה גופנית אצל הכירורג (או אחר) בעוד 2-3 חודשים.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח שברדני13/02/2011
לפני חודשיים עברתי ניתוח שבר פתאם שמתי לב שיש באשך שמאל וקצת על איבר המין ,כמין שטף דם השאלה האם יש קשר לניתוח למי לפנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח שבר - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/02/2011לדני שלום,
אחרי נתוח בקע יש לעיתם שטף דם קטן מתחת לעור שק האשכים או אבר המין. מדובר במעט דם מהניתוח שחלחל מתחת לעור והצטבר במקום בו רואים אותו. אין צורך בטיפול-זה נספג מעצמו.בכל מקרה אפשר להבדק אצל המנתח.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)