מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונהפליקס03/06/2015
היי אני בן 32 בריא בדרך כלל בעקבות בעיות במהגנון הבליעה שהתפתחו כנראה מריפלוקס היה לי קושי בבליעה מה שהוביל לתזונה של 1000-1300 קלוריות ליום (רק יוגורטים ומעדני חלב) במשך 3 חודשים וכמובן ירידה חדה במשקל 12 קילו עכשיו הכול הסתדר והשאלה שלי היא האם אוכל לחזור לתזונה של מאכלים קשים כגון בשר ירקות ולחם באופן מהיר או שעליי לעשות זאת בהדרגה? והאם אוכל לחזור ישר לצריכה נורמלית של קלוריות )2000-2500) ישר או שבהדרגה בכדי לא להעמיס על הגוף שיתרגל לתת תזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
שושנה שרשבסקי03/06/2015ממש בהדרגה, להתחיל במזון קל, ולאט להוסיף, להיות קשוב לגוף, איך הוא מגיב, לשים לב איזה מזון טוב לך ואיזה מזון לא כל כך
בשר הוא קשה יותר לעיכול, להכניס רק כאשר המערכת עובדת טוב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קוקוסמאיה21/05/2015
שלום,
האם את ממליצה להשתמש בשמן קוקוס להכנת חביתה ו/או לטיגון ירקות בסיר במקום שמן זית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קוקוס - תגובה
שושנה שרשבסקי21/05/2015לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה במיםמאיה20/05/2015
שלום,
אשח לדעת אם שמעת על הטיפ שיש לשטוף את הטונה המים במסננת?
והאם זה מפחית את כמות הכספית בטונה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונה במים - תגובה
שושנה שרשבסקי20/05/2015האמת שלא שמעתי, אבל אני חושבת שזו המלצה טובה ונכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיתים מחיטה מלאהמאיה19/05/2015
שלום,
האם פתיתים מחיטה מלאה מומלצים כמנה פעם שבוע-שבועיים?
האם מאד טעימים :)
נ.ב. האם יש הבדל בין לחם מחיטה מלאה שעשוי מחיטה מלאה לבין פיתיתם מחיטה מלאה שעשויים מאותם המרכיבים? :)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיתים מחיטה מלאה - תגובה
שושנה שרשבסקי20/05/2015אם את לא רגישה לחיטה (ולא רוצה לרדת במשקל)את יכולה לאכל את הלחם ו/או את הפתיתים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפונה וגזרמאיה19/05/2015
שלום,
לאחרונה, אני מכינה את הרוטב לפסטות ולדגנים עם קופסת שימורים של אפונה וגזר.
על קופסת השימורים ברכיבים מצויין שאין תוספת סוכר.... ושמדובר ברכיבים טבעיים בלבד.
אשמח להמלצתך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפונה וגזר - תגובה
שושנה שרשבסקי20/05/2015עדיף אפונה וגזר קפואים.
בשימורים יש תמיד הרבה נתרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פשתןמאיה19/05/2015
שלום,
מה הכמות המומלצת לשמן פשתן ביום?
האם תמליצי על כף 1 בסלט ירקות כל יום/יומיים? :)
על הבקבוק הם ממליצים לאכול את זה בצרוף גבינות, אך איני אוכלת גבינות :)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פשתן - תגובה
שושנה שרשבסקי20/05/2015כף בסלט זה בסדר גמור
רק לא לחמם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת סירפד ללא בישול או חליטהחדווה18/05/2015
שלום, אני אוכלת סירפד טחון, בלי חליטה (מערבבת בתוך גבינה ומצרי חלב), לאחרונה קראתי שלא בריא לאכול את הסירפד כשהוא ללא בישול או חליטה, ושיש חשש לפגיעה בכבד.
רציתי לשאול אם אכן אני צריכה לשנות ממנהגי, כי האמת היא שמאוד נוח לי לערבב זאת באוכל בלי בישול או חליטה.
את הסירפד אני קונה בחנויות טבע כשהוא מיובש כך שאיני יודעת אם זה עלים צעירים או בוגרים, ולפעמים נראה שיש שם גם את הגבעולים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת סירפד ללא בישול או חליטה - תגובה
שושנה שרשבסקי20/05/2015לא רצוי לאכל באופן יום יומי סרפד ללא בישול או חליטה(במיוחד אם העלים אינם צעירים
2-3 חליטות ליום זה מצוין, אפשר גם להשתמש לקציצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבטן ולעיתים כאביםנועה18/05/2015
אני סובלת בזמן האחרון מנפיחות בבטן לא יודעת אם יש קשר אבל ושמתי לב שזה התחיל אחרי שהתחלתי לשתות כף שמן זית מידי יום בגלל שסבלתי מעצירות פעם אחת ולקחתי את זה וזה עזר מאוד ומזרז את חילוף החומרים אז המשכתי עם זה . השאלה שלי היא האם הנפיחות בבטן יכולה להגרם כתוצאה מהכף של השמן זית שאני שותה כל יום על הבוקר ?? למרות שאפילו אחרי שאני שותה ישר אני נכנסת להתפנות? לאחר מכן הבטן נהיית קטנה ומשתטחת אבל אחרי כמה דק שוב מתנפחת כמו בלון.למה זה קורה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן ולעיתים כאבים - תגובה
שושנה שרשבסקי18/05/2015שלום נועה,
לא נראה לי ששמן זית הוא הסיבה להתנפחות, אבל את יכולה לעשות מבחן פשוט: הפסיקי לקחת את השמן משך 3 ימים ותראי אם אין נפיחות. כל אדם מגיב שונה למזונות מסוימים, אין כלל.
אינני יודעת למה זה קורה לך, צריך לבדוק מה את אוכלת , מתי את אוכלת, כמה את אוכלת, צירופים של מזונות..
כדאי לך לפנות לייעוץ ואבחון אצל נטורופת/ית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה קפהרינה16/05/2015
שלום
לאחרונה מרבים לפרסם כתבות בנושא כמה בריא לשתות קפה,האומנם?
כאחת שלא נוהגת לשתות בכלל קפה,בגלל שתמיד אמרו שזה מזיק לבריאות
הייתי מבקשת לדעת אם יש אמת בדברים,ובכול זאת בריא לשתות קפה,וזה לא עניין שיווקי
ואם כן כמה מומלץ לשתות ביום, ואיזה רצוי לקנות ,האם עדיף ללא קופאין או שעם קפאין ?
אשמח לקבל את דעתך
תודה רבה מראש
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקה קפה - תגובה
שושנה שרשבסקי17/05/2015אם את לא רגילה לשתות קפה, אל תתחילי!
נכון שיש בקפה גם חומרים טובים כמו נוגדי חמצון, יש אנשים שזקוקים למעט קפה, וזה בסדר, אך נזק שהוא גורם בשתייה בכמות עולה על התועלת.
מומלץ לשתות תה ירוק, נוגד חמצון חזק, מתאים לכולם (אם אוהבים את הטעם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן שומשוםמאיה14/05/2015
שלום,
הם שמן שומשום נחשב כחלק מתזונה נכונה שהיית ממליצה עליה?
האם אפשר לטגן איתו חביתה למשל?
האם אפשרלשים אותו כתיבול לסלט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן שומשום - תגובה
שושנה שרשבסקי17/05/2015לא, אני לא ממליצה על שמן שומשום, אלא כדי לתת טעם מיחד למזון זה או אחר
לשימוש יומיומי עדיף
שמן זית (כבישה קרה, חומציות עד 0.8%) לטיגון קל ולתיבול סלטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה מקופסאנחום14/05/2015
שלום,
יוצא לי לאכול טונה מקופסא כמעט מדי יום(בדר"כ סטארקיסט בשמן קנולה)
האם זה בעייתי? (הבנתי שיש בעיות כספית)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונה מקופסא - תגובה
שושנה שרשבסקי17/05/2015אני לא ממליצה לאכל כל יום טונה אכן עלול להימצא שאריות כספית, אם אוכלים כל יום ,זה כבר הופך ליותר משאריות....
המלצתי: עד פעמיים בשבוע במים ולא בשמן (השמן בו לא איכותי במיוחד)
אפשר פעמיים סרדינים, זה דגים קטנים, אין בעיה של כספית ויש בהם סידן ואומגה 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ISSUE913/05/2015
חטיפים ( ביסלי ) יכולים
להעלות ת'טריגלצרידים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ISSUE - תגובה
שושנה שרשבסקי13/05/2015בטח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשבי תיבולמאיה13/05/2015
שלום,
מלבד לטעם, האם יש הבדל בערכים התזונתיים בין פטרוזילה, כוסברה ושמיר? :)
להוסיף את כל אלה לסלט, לפעמים מאד טעים
אך האם יש לכך משמעות תזונתית גם?
שאל נוספת: איך את ממליצה לשטוף את עשבי התיבול והעלים הירוקים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשבי תיבול - תגובה
שושנה שרשבסקי13/05/2015לכל ירק הייחודיות שלו, גם מבחינת הרכב המינרלים והויטמינים וגם בהשפעה השונה על הגוף, לכן הוספה לסלט אינו רק עניין של טעם אלא הרבה יותר מזה!
לשטוף קודם תחת מי ברז, ולאחר מכן לשים בקערה עם מים +חומר מחטא (יש אורגני, טבעי)משך 3 דקות, לשטוף, ליבש
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקמאיה12/05/2015
שלום רב,
האם ניתן מבחחיהת העיכול, לאכול סלק חי (חתוך לקוביות) בסלט? :)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלק - תגובה
שושנה שרשבסקי13/05/2015אם אין לך קיבה רגישה, אפשר לאכול סלק חי, הכי טוב חיתוך דק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון נכון במקררעדנה11/05/2015
שלום
לא שאלה בענייני אוכל פרופר אלא : אני מבשלת אורז או כוסמת בסיר טוב המצופה
כולו טפלון. שאלתי : האם ניתן , אפשר, כשמתקרר - לאחסן במקרר כמה ימים או לא
רצוי אפילו בסיר כזה, אלא להעביר לכלי אחסון מפלסטיק. תודה על תשובה,
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחסון נכון במקרר - תגובה
שושנה שרשבסקי13/05/2015הכי טוב בכלי פלסטיק מיוחד לקירור והקפאה עם סגירה הרמטית (קליק ב-4 צדדים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)