מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שושנת אידוי?חיים12/01/2016
לגבי שושנת אידוי שושנה אמרת שאין בעיה לגבי שושנת אידוי מנירוסטה שהיא איכותית מה הפרמטר לאיכותיות יש איזה משהו ספציפי שאת ממליצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושנת אידוי? - תגובה
שושנה שרשבסקי12/01/2016נירוסטה, זה בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודה לשתיה בבישול קטניותמיה12/01/2016
שלום
האם סודה לשתיה בבישול קטניות הורס את הויטמינים והסיבים?
אם אבשל כך זה יגרום לי לאכול יותר חומוס ושעועית (עם שקיות מוכנות אני פחות מעדיפה) אז מה עדיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודה לשתיה בבישול קטניות - תגובה
שושנה שרשבסקי12/01/2016שלום מיה,
תראי את תגובתי לחנה ב 23 לדצמבר בשאלה על בישול קטניות, שם פירטתי הדרך הנכונה לבישול קטניות למניעה של גזים ושמירה על הערכים התזונתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אידוי?חיים07/01/2016
בוקר טוב ברצוני לדעת במידה ואשתמש בשושנת ברזל או סיליקון זו שנפתחת מעל הסיר שמשתמשים בה לאידוי אם אניח עליה ירקות ואשתמש בה לאידוי האם זה בטוח להשתמש בה הכוונה מבחינת הברזל האם בגלל החום הגבוה יכול הברזל או הסיליקון להספג במזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אידוי? - תגובה
שושנה שרשבסקי07/01/2016אם השושנה מנירוסטה, או סיליקון איכותי, זה בסדר גמור, (לא רצוי מאלומיניום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבים פחות חיוביים של מזון?חיים04/01/2016
בוקר טוב אם אפשר אשמח לקבל מילון מעין מורה נבוכים בכל הרכיבים הקיימים במזון הכוונה הפחות חיוביים הכוונה מה זה?
1)-מווסתי חימצון
2)חומרים משמרים
3)חומרים מתחלבים
וגם מה הסכנות הטמונות בחובן של רכיבים אלו אם אפשר?
בתודה מראש:).חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבים פחות חיוביים של מזון? - תגובה
שושנה שרשבסקי04/01/2016חומרים שונים מוכנסים למזון המעובד על מנת למנוע את קלקולו, השחמתו,לשפר את מרקמו, לייצב אותו
בין החומרים המשמרים: סולפטים וסלפיטים, ניטראטים וניטריטים, נוגדי חמצון, פוספטים
המטרה ,כאמור להכנסת חומרים אלו ,הוא דיכוי של חיידקים, פטריות ועובשים העלולים להיווצר במזון
הבעיה שברוב חומרי השימור יש רעלנים שאמורים לפגוע בחיידקים וכו', רעלנים אלו גם נכנסים לגופנו, לכן יש תקנות של משרד הבריאות על הכמות המותרת של חומרים אלו, כמות שנחשבת ללא מזיקה לאדם.
אנחנו מעדיפים להימנע מהם עד כמה שאפשר
יש לציין שלא כל חומרי השימור רעים: תוספת של נוגדי חמצון כמו חומצה אסכורבית (ויטמין C )לא בהכרח רע, או ויטמין E או A
חומרים מתחלבים, הם חומרים המאפשרים לחבר בין חומרים שבאופן טבעי אינם מתחברים, כמו שמן ומים , חומר בשימוש למטרה זו הוא לציטין , הלציטין אינו גורם לבעיות בריאותיות, יש עוד חומרים בשימוש, בדרך כלל ביחד עם המתחלב יש צורך להוסיף עוד תוספים ויש לנו חגיגה (חומרים מעבים, מקרישים,מיצבים, מלחלחים....
לא כל החומרים רעילים. האות E עם מספר המופיע במרכיבים הרשומים באריזת מזון כוללת גם מרכיבים טבעיים (תלוי במספר), בצד שני גם מרכיבים לכאורה לא בעייתיים עלולים להפוך לרעילים דרך הכנתם או הכנסתם למזון
לסיכום, נשתדל עד כמה שאפשר להתרחק מכל החומרים האלו,
לבסוף נוסיף: נוגדי חמצון טבעים נמצאים בשפע בפירות ,בירקות, בעלים ירוקים, לאכל בשפע כדי למנוע חמצון של התאים שלנו,,הם חשובים מאד לשמירה על בריאותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבולת שועל כמה ביוםאורית02/01/2016
הי
כמה ממומלץ לאכול שבולת שועל ובאיזה צורה שלא תגרום להשמנה? והאם צריכיפ לשתות הרבה מיים אחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבולת שועל כמה ביום - תגובה
שושנה שרשבסקי04/01/2016אפשר לאכל שיבולת שועל בכל צורה: כדייסה (על בסיס מים) וכתוספת למרק וכך מקבלים נפח ממי הבישול, אבל גם כ"גרנולה" לאחר קלייה בחום נמוך בתנור, לאכל עם חלב סויה, חלב שקדים או נוזל אחר
כמות: כ-3 כפות של שיבולת שועל
בהחלט לשתות הרבה משך היום,שתייה מספיקה היא חלק של תהליך ההרזיה או למניעת השמנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים פושריםאורית02/01/2016
הי
האם שתיית מים פושרים עם לימון על קיבה ריקה יגרום לירידה במשקל???
אני שוקלת 70 גובה 164 גיל 52 האם יתאים לי תפריט 1500 קלוריות ביום בשביל לרדת במשקל ? מעוניינת לרדת 5 קילו
והליכה על הליכון חצי שעה 4 או 5 ימים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים פושרים - תגובה
שושנה שרשבסקי04/01/2016שתיית מים פושרים עם לימון על הבוקר בריא וטוב , מסייע למעיים בתהליך סילוק הפסולת, מונע עצירות, מנקה כבד ומרה ,עשוי לעזור בתהליך הדיאטה הודות לסיבי פקטין הגורמים לשובע.
כל זה נכון כמובן אם אוכלים בצורה נכונה, ומתעמלים
הליכה על הליכון חצי שעה 4-5 פעמים בשבוע זה מעולה
בשיטה שלי, אני פחות מתעניינת במספר הקלוריות (יש קלוריות משמינות יותר ופחות!) אני שמה דגש על סוג המזון ועל איכות המזון וכל זאת בהתאמה אישית,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט
אורית05/01/2016הי
אני כותבת לך את התפריט שלי פחות או יותרתגידי לי מה דעתך והא זה יגורום להורדה במשקל ?
בבוקר חלב 1% כוס לאחר כשעה 2 פרוסות לחם קל שיפון עם מעט גבינה לבנה 1/2 % או אבוקדו עם 2 עלי חסה ומלפפון וחצי עגניה
לאחר שעתיים פרי או פתית 2 עם כוס תה ירוק
כוס קפה לפני
ארוחת צהריים אוכלת בלי לחם עם אורז צלחת קטנה אבל אוכלת בישול הבית רגיל לרוב בלי טיגון
לאחר שעתיים 2 פרכיות או פתית
בשעה 5 כוס חלב 1% ( לא אוכל לחיות בלעדיו)
ב7 כמעט 2 פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה 1/2
פרי אבל הבעיה שהלילה ראוך ואני נהיית רעבה לא יודעת מה לאכול לפעמים פתית או פרי
יש לי דלקת כרונית בקיבה אני רעבה בין הארוחות
האם תפריט זה יוריד לי מהמשקל 70 אני שוקלת בת 52
לפעמים בא לי עוגה אני אוכלת מעט ממנה (בלי קרם )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט - תגובה
שושנה שרשבסקי07/01/2016שלום אמווש,
יכול להיות שתורידי במשקל, אבל את אומרת שאת רעבה ושיש לך דלקת כרונית בקיבה, זה מראה שהתזונה שלך אינה נכונה.
אני לא יכולה להתאים לך את התזונה דרך הפורום
כל אדם הוא שונה וצרכיו הם שונים, וזה דורש תשאול מעמיק.
אני מציעה לך לקבל יעוץ מקצועי מנטורופתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר קוקוסרוביק01/01/2016
שנה טובה,
האם נכון שהערך הגליקמי של סוכר קוקוס - נמוך, ולכן הוא בריא כממתיק?
מהו ערכו הגליקמי? והיכן ניתן לראות אותו בהשוואה לערכם הגליקמי של ממתיקים ומזונות אחרים? לא מצאתי זאת באתרי תזונה שונים.
בברכה, רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר קוקוס - תגובה
שושנה שרשבסקי04/01/2016זה נכון, ערכו הגליקמי של סוכר קוקוס הוא בערך 30, זה ערך גליקמי נמוך, וזלכן גם אנשים הסובלים מסוכרת יכולים להשתמש בו, כמובן ללא הגזמה, ערך הקלורי שלו הוא כ-350 ל-100גרם.
יש בו גם ויטמינים ומינרלים.
בהשוואה לסוכרים אחרים: אידקס קליקמי של גלוקוז: 99
דבש: 87
סוכרוז: 61* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשלום30/12/2015
שלום, קניתי שמן פשתן של חברת D&B, כתוב מכיל שמן פשתן,ויטמין E. הבקבוק היה סגור אך לא היה במקרר,קניתי אותו בסופר. אני משתמשת בו מזה כמה ימים בבליעה לפחות 2 כפות ביום, כיוון שיש לי עור יבש והבנתי שזה יעזור. הבעיה שרק עכשיו קראתי שהוא מתחמצן מהר, ואני ערבבתי אותו בתפוחי אדמה חמים..בנוסף אין לי מושג אם אולי בסופר הבקבוק היה בשמש,או בחום..השאלה שלי, האם יכול להגרם לי נזק לעור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
שושנה שרשבסקי04/01/2016שלם,
שמן פשתן הוא שמן מאד עדין, מתחמצן מהר מאד, לכן יש חשיבות לקנות שמן פשתן בבקבוק כהה, מהמקרר של החנות כאשר גם השינוע נעשה עם אוטו קירור!
אני לא ממליצה להשתמש בשמן שלא היה בקירור באופן רציף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף מפורסםרוביק28/12/2015
שלום,
האם זה נכון שהתוסף Q10 הוא חסר ערך תזונתי/בריאותי כלשהו? רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף מפורסם - תגובה
שושנה שרשבסקי29/12/2015בהחלט לא נכון!
כמובן תלוי למי, למה , לא לוקחים סתם תוסף תזונה
כמה מילים על קן-אנזים Q10: (בקיצור!)
Q10 הוא חומר דמוי ויטמין, הוא מיוצר בגוף, וגם מגיע מהמזון (פולי סויה, תרד, אגוזים, דגנים מלאים, בשר, דגים), אך הספיגה מהמזון נמוכה מאד (הקו-אנזים נהרס בעיבוד, טיגון, הקפאה, אחסון וכו',)
לQ10 תפקידים רבים וחשובים , מונע חמצון של שומנים, מגן על רקמות הגוף , מחזק מע' החיסון ועוד הרבה
מספר גורמים לחסר של Q10 :תזונה לקויה, חסר ויטמינים (ויטמיני B ו-ב אחראים על יצור הקו אנזים בכבד), מחלות שונות , פעילות גופנית מאומצת, תרופות מסוימות, גיל, סטרס
תסמינים עיקריים שמעידים על חסר: עייפות, חולשת שרירים, כאבי שרירים
חסר עלול להחריף מחלות לב וכלי דם, סוכרת ,כליה
במצב של חסר, מומלץ מאד לקחת את התוסף (ביחד עם מזון שומני לספיגה טובה), על כך יש היום מחקרים רבים, עדכניים וחשובים.
למען הזהירות: לא לתת לנשים בהריון או מניקות(חסרים מחקרים)
התוויות נגד:
אנשים הלוקחים "קומדין" לדילול דם, אין לקחת את התוסף וכן אנשים הסובלים מהפרעות כבד
אנשים הנוטלים תרופות מרשם או חולים במחלות קשות להיועץ עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביים אורגניות -גילית26/12/2015
שלום,
מה המשמעות של ביצים אורגניות? האם זה אומר שהתרנוגולת אינן מקבלות אנטיביוטיקה ותרופות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביים אורגניות - - תגובה
שושנה שרשבסקי27/12/2015יש כמה רמות של ביצים אורגניות:
כן , תרנגולות ללא אנטיביוטיקה +
תרנגולות הנמצאות בלול מרווח (פחות תרנגולות למטר מרובע!)
טוב יותר: תרנגולות חופשיות (לא סגורות בלול)
גם משמעות לסוג המזון שמקבלות:
תרנגולות המקבלות מזון עשיר באומגה 3 (זרעי פשתן, זרעי מרווה)
לכן הכי טוב: אורגני, חופשיות, מועשר באומגה 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול קיטניותחנה23/12/2015
שלום,
האם נכון הדבר שמומלץ להביא לרתיחה ולשפוך את המים ולשים מים חדשים 3 פעמים?
נאמר לי שזה מקל על העיכול וגם יש בקטניות רעלים והם משתחררים למים. ברור שמדובר אחרי השריה של קטניות במים למשך לילה כמקובל.
הרי גם חומרים מזינים ומינרלים משתחררים למים. האם נשאר ערך בקטניה? והאם נשאר טעם?
בתודה
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול קיטניות - תגובה
שושנה שרשבסקי23/12/2015בישול קטניות:
להשרות למשך הלילה או 4-8 שעות
לשפוך את מי ההשריה
לשים את הקטניות בסיר עם 2 וחצי -3 כוסות מים לכל כוס קטניות.
אין שום צורך לשפוך את המים 3פעמים. בישול קטניות הוא פשוט, אינו אמור לדרוש התעסקות !
עצם ההשריה כבר מקלה על העיכול
אפשר להוסיף למי ההשריה כן למי הבישול עלה של אצות ים: ווקמה או קומבו, מקל על העיכול
בסוף הבישול אפשר להוסיף לימון סחוט להקלה על העיכול
מלח יש להוסיף רק לקראת סוף הבישול, לאחר ריכוכן, (המלח מקשה את זרעי הקטניות)
מי שמאד רגיש: רצוי להנביט את הקטניות, קטניות מונבטות קלות יותר לעיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חנה24/12/2015תודה רבה.
האם יש לשפוך את המים שבהם בושלו הקטניות? אני נוהגת להשתמש בהם ולהוסיף אותם למרק או כמרק שעועית וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
שושנה שרשבסקי24/12/2015חייבים לשפוך את מי ההשריה,
לאחר מכן רצוי מאד לשטף את הקטניות (הקשות) במי ברז נקיים
ורק אז לבשל אותם, אפשר להוסיף כאמור למעלה ג'נג'ר או אצות
אפשרויות נוספות: להוסיף תבלינים סופחי גזים כמו כמון, שום, בצל
עוד דבר: רצוי להוריד את הקצף הלבן שעולה לאחר הרתיחה הראשונה, גם זה עוזר לעיכול
לאחר כל הפעולות האלו, מי הבישול טובים ובריאים , בהחלט אפשר להשתמש בהם לבישול מרק או ירקות או כל מזון אחר
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חנה27/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימוןמיה20/12/2015
שלום
כמה לימונים (מהולים במים) מותר ביום?
אין לי צרבות, אולקוס..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סיכוייםאיזה בחור19/12/2015
יש בכלל פרובלמה לאכול
המבורגר עוף / צ'יקן / אנטריקוט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים - תגובה
שושנה שרשבסקי20/12/2015ככל הידוע לי, אנטריקוט מאד שמן (זה החלק בין הצלעות), שומן רווי, למעט!
המבורגרים (קציצות!), - מבשר רזה, מהודו או מעוף, לאחר שהוסר מהם עודם השומן, ונטחן בבית) זה תלוי איך מכינים אותם, מה מכניסים בתערובת , לכן המבורגר ביתי, שבו מכניסים בצל, שום, פטרוזיליה, ירקות, ביצה מעט פירורי לחם, ומטגנים במחבת פסים, או בתנור, זה בסדר, אין "פרובלמה"
הבעיה בהמבורגרים קנויים, מוכנים, לקרוא את האותיות הקטנות! מה יש שם בפנים: הרבה שומן רווי? פוספטים. ניטריטים? צבעי מאכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיגון ממושךמיה16/12/2015
שלום
האם טיגון ממושך של תפ"א באחת או שתיים כפות שמן זית על אש נמוכה זה בריא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיגון ממושך - תגובה
שושנה שרשבסקי20/12/2015שלום מיה,
לא, זה לא בריא במיוחד, עדיף לבשל קודם את תפוחי האדמה במים (הכי טוב בקליפה), בישול לא ארוך , שהתפוח אדמה לא תתפורר, ולאחר מכן לטגן אותם במעט שמן זית לטעם הטוב (אפשר גם בתנור)ת אפשר להוסיף עשבי תיבול, נהדר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואיJASON15/12/2015
נקניקיות ( עוף ) = בשר
מעובד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואי - תגובה
שושנה שרשבסקי16/12/2015להתרחק משניהם, זה מעובד וזה מעובד, התוספים : פוספטים, ניטריטים ..ועוד...לפעמים גם צבעי מאכל
אפשר לאכל עוף לא מעובד, הודו (לא מעובד), בשר רזה לא מעובד (לא החלקים הפנימיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)