מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוכר תמריםמיה15/12/2015
היי
היכן ניתן להשיגו והאם ידוע לך איך מכינים בבית?
האם ניתן לייבש תמרים מסוג מג'הול בתנור ולטחון לאבקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר תמרים - תגובה
שושנה שרשבסקי16/12/2015אפשר להשיג בחנויות טבע מובחרים
לזכור: סוכר תמרים הוא רובו סוכרוז (כ-85%)
(יש בו גם כמות קטנה של סיבים וכן מינרלים וויטמיני B ובטא קרוטן)
אם רוצים להשתמש ,רק בכמות קטנה!
לגבי השאלה השנייה, אני לא יודעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שתיה ממים מדודי שמש אמאייל בטוחה?חיים14/12/2015
ערב טוב שמעתי שיש בעיה בשתיה של מים מדודי שמש שמצופים מבטון האם זה נכון ןהאם שתיה של מים מדודי שמש אמאייל היא בטוחה ובלי סכנה של דליפת חומרים למים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם שתיה ממים מדודי שמש אמאייל בטוחה? - תגובה
שושנה שרשבסקי14/12/2015ככל הידוע לי, אין בעיה באמייל עצמו, הבעיה כאשר נסדק,
אבל למה לשתות מים מדוד שמש?
עדיף לשתות המים היוצאים מהברז למים לא מחוממים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חיים14/12/2015כאשר אני פותח את הברז גם כשהוא על.
קרים יוצא מים פושרים בזה אפשר להשתמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
שושנה שרשבסקי16/12/2015אם אתה רוצה להקפיד, תן למים הראשונים לצאת (3 שניות!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי מים פושרים
חיים16/12/2015בוקר טוב שושנה אחרי 3 שניות או יותר אפשר להשתמש בלי הגבלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי מים פושרים - תגובה
שושנה שרשבסקי16/12/2015תרגיש שהמים כבר לא חמים או פושרים
בכל בנין , גובה הדירה , לחץ המים וכו' זה שונה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של אוכלאילון01/12/2015
בבורקסים ( פילו )
יש שומן טרנס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג של אוכל - תגובה
שושנה שרשבסקי02/12/2015בצק פילו בדרך כלל אינו כולל שומן טרנס (שמן מוקשה), אבל רצוי תמיד לקרוא את האותיות הקטנות.
בצק פילו הוא בצק דק ,מכיל גם פחות קלוריות מבצק עלים לדוגמה לכן טוב יותר (או גרוע פחות...).
כמובן זה לא הופך את הבורקס למאכל בריא: קמח לבן, שמן מזוכך, המילוי בדרך כלל עם הרבה נתרן (מלח)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סשןאילון30/11/2015
מה שהמסעדות אומרים ( שהבשר אצלם
לא מעובד ) זה נכון או RABBISH ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סשן - תגובה
שושנה שרשבסקי30/11/2015כמי שאינה אוכלת בשר בקר כבר שלושים שנה וכמי שאינה מבקרת כמעט במסעדות, קשה לענות לך!
אני מתארת שיש מסעדות אמינות וכאלה שפחות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה לגבי פירות בסוכרחיים26/11/2015
ענית מקודם לגבי התפוחים הירוקים שהם בריאים יותר מבחינת החומצה המאלית האם האדומים הם עם אותו ערך תזונתי או שיש הבדל?,והאם מבחינת הכמות אפשר לצרוך אותו דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה לגבי פירות בסוכר - תגובה
שושנה שרשבסקי26/11/2015אין הבדל משמעותי בין תפוחים ירוקים לבין אדומים בנוגע לאינדקס הגליקמי . הוא שווה.
יש הבדל בין שתיית מיץ לבין אכילת התפוח על קליפתה. הסיבים מאיטים את עליית הסוכר בדם.
אפשר ליהנות גם ממיץ וגם מהפרי השלם. אפשר לגוון, להוסיף למיץ גם ירקות או פירות אחרים. הכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סוכר בפירותחיים26/11/2015
אני מתאמן כ4-5 פעמים בשבוע בצורה סדירה הליכה מהירה ויש לי בבית מסחטת פירות ואני שואל אם צריכה של 3 תפוחים בכוס על בסיס יומי תיצור לי בעיה של סוכר בגוף כי המיץ של התפוחיםמאוד מתוק האם זה סוכר בעייתי והאם אני צריך לצרוך פחות תפוחים אם זה על בסיס יומי מה האיזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי סוכר בפירות - תגובה
שושנה שרשבסקי26/11/2015שלום,
אין שום בעיה לשתות כוס מיץ תפוחים כל יום, עדיף להשתמש בתפוחים ירוקים, התכולה שלהם בחומצה מאלית גבוהה יותר, חומצה זו בריאה, מנקה כבד ומרה,
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חיים26/11/2015ולגבי האדומים יש איזו הגבלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיתי שיפון - המשך לשאלהמאי23/11/2015
רשום שזה עשוי 100% פתיתי שיפון
כוונתי אם דרך הכנתם במפעל (כמו שלוקחים גרעיני שיבולת שועל שלמים ודוחסים אותם כך דוחסים ומשטחים גרגירי שיפון או כוסמין) זה משאיר את הויטמינים וזה טוב כמו קמח שיפון/כוסמין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיתי שיפון - המשך לשאלה - תגובה
שושנה שרשבסקי24/11/2015גרעיני שיבולת שועל עוברים חימום מסוים, חיתוך ומעיכה כדי להפוך לפתיתים, זה עיבוד מינימלי, הגורם לאיבוד מסוים של נוטריאנטים. גם קמח- עובר טחינה, ומשהו נאבד, אותו הדבר לגבי כל הגרעינים (שיפון, כוסמין וכו'). אנחנו לא יכולים לאכול את הגרעינים ללא עיבוד כל שהוא (בישול, טחינה, חימום...), זה בסדר גמור, זה בריא וטוב.
רק הנבטה שומרת על כל מרכיבי הגרעין ומשבחת אותו מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פירות במסחטהחיים22/11/2015
ערב טוב ברצוני לשאול לסחיטה של כוס פירות במכונה צריך 4 תפוחים או שזיפים או כל פרי מתוק אחר האם צריכה כזו על בסיס יומי לאדם בריא יחסית היא בעייתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פירות במסחטה - תגובה
שושנה שרשבסקי22/11/2015מצוין,
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סוכרחיים22/11/2015
בוקר טוב לאחרונה קיבלתי מסחטת מיצים ואני סוחט פירות שונים בשביל הקטע הבריאותי אבל זה פחות טעים מהמשקאות הרגילים אני שואל בעצם.
אם אוסיף סוכר לכוס של פירות סחוטים זה יאבד את האפקט הבריאותי ואם כן באיזו מידה או מינון.
דבר נוסף האם תוכלי להמליץ על סוכר או ממתיק שאוכל ליהנות ממנו וגם שיהיה בריא:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי סוכר - תגובה
שושנה שרשבסקי22/11/2015אין להוסיף סוכר למיץ פירות/ירקות סחוטים. הוספת סוכר יעלה לך את הסוכר בדם במהירות רבה! ממש לא בריא.
אם זה נחוץ ממש אפשר להוסיף סטיביה, שהוא ממתיק טבעי מעלי סטיביה
המתקה בדבש או בסילאן (דבש תמרים) בריאה יותר מהתקה בסוכר.
ראה גם תשובה שנתתי על דבש וסוכר קוקוס (17/11/15)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומני טראנס במזוןיצחק18/11/2015
יש לי שאלה בעיניין שומן הטראנס
ממש בכל הלחמים שאני מוצא בסופרים רשום שהם מכילים שומן טראנס
אומנם0.5 ג'ר אבל בכל זאת זה שם
אז אין לחמים ללא שומן כזה?
מה עם לחם שחור רגיל? כמה שומן טראנס יש בו?
וגם בכל הסלטים שעל המדפים יש שומני טראנס, אני לא יכול למצוא סלט בקופסא ללא השומן הזה?
אפילו בשיבולת שועל, קינואה, בכל דבר ממש.
כולל לחמים שנחשבים כלחמי בריאות לסוכרתיים.
אני לא רוצה לצרוך את השומן הזה אבל אני רואה שהוא נמצא בכל הגבינות, לחמים ועוד, אז מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומני טראנס במזון - תגובה
שושנה שרשבסקי22/11/2015בחנויות טבע תמצא שפע של לחמים בריאים ומזונות לא מעובדים.
נכון שברוב הלחמים הנמכרים בסופר יש שומני טראנס
בקינואה ובשיבולת שועל לא אמור להיות שומני טראנס (גם בסופר), אלא אם זה מזון מעובד.
בגבינות , יש שומן רווי, לא טראנס, זה לא אותו דבר (ראה את התשובות שנתתי בימים האחרונים
סלטים: בבית לעשות רוטב משמן זית, לימון, ועשבי תיבול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיתי שיפון וכוסמיןמאי18/11/2015
היי
האם פתיתי שיפון/כוסמין של חברת רפאל'ס זה בריא וערכם התזונתי כמו הקמחים הנ"ל?
(נראים כמו שיבולת שועל דחוסה בגוון חום)
מצורפת תמונה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיתי שיפון וכוסמין - תגובה
שושנה שרשבסקי18/11/2015אינני מכירה את החברה, לא ראתי אות הפתיתים בחנות הטבע שאני קונה. תקראי את האותיות הקטנות, נראה לי שאין בעיה.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאי18/11/2015רשום שזה עשוי 100% פתיתי שיפון
כוונתי אם דרך הכנתם במפעל (כמו שלוקחים גרעיני שיבולת שועל שלמים ודוחסים אותם כך דוחסים ומשטחים גרגירי שיפון או כוסמין) זה משאיר את הויטמינים וזה טוב כמו קמח שיפון/כוסמין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר קוקוס או דבשמאי17/11/2015
שלום
סוכר קוקוס או דבש (בקפה ותה)
מה יותר בריא?
ערך גליקמי, ויטמינים, משמין וכו'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר קוקוס או דבש - תגובה
שושנה שרשבסקי17/11/2015ההבדל העיקרי הוא בערך הגליקמי: ערך הגלקמי של סוכר קוקוס נמוך,(כ-35) אינו מעלה מהר את הסוכר בדם (הודות לסיב בשם אינולין), וזה מה שעושה אותו בריא יותר , הוא עשיר בויטמיני B, ברזל, מגנזיום, אבץ, חומצות אמינו, ערכו הקלורי גבוה מעט מדבש
אינדקס הגליקמי של הדבש גבוה יותר (בערך 58 אך נמוך מסוכר =99!), יש בו בברזל, סידן, מגנזיום, אבץ אשלגן ו, ויש לו תכונות תרפויטיות רבות,(סגולות) אנטי דלקתי, טיפול בפצעים, טיפול בשיעול ועוד
לשאלתך: גם דבש גם סוכר קוקוס, הם סוכרים, הם קלוריות, לכן לא להגזים באכילתם.
אם יש בעיה של סוכרת, עדיף הקוקוס על דבש, אך סטיביה יותר טוב!
אם מחפשים את הערך התרפויטי, מעט דבש בתה, זה גם מצוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואיאילון17/11/2015
יש בעיה לאכול
שוארמה ? ( הודו )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואי - תגובה
שושנה שרשבסקי17/11/2015אין בעיה לאכל שוארמה הודו, כל עוד זה מוכן בצורה בריאה, יש הרבה ברזל בהודו אדום, להוריד את השומן הנראה לעין לפני ההכנה
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נעימותחיים17/11/2015
לא נעים אבל אני סובל מעצירות אפשר לקבל המלצות למשקה כלשהו שאוכל לאלתר בבית שיעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נעימות - תגובה
שושנה שרשבסקי17/11/2015א. לשתות הרבה מים! לפחות 8-10 כוסות ליום
ב. על הבוקר, לשתות כף שמן זית (על קיבה ריקה!
ג. אם יש לך פירות יבשים בבית (שזיפים , תמרים דבלים להשרות במים בלילה ולשתות בבוקר
ד. אפשר לרכוש בבית מרקחת זרעי פסיליום, (אלו סיבים הסופחים מים היטב ותופחים, דבר המשפר מאד את היציאות, עם הרבה שתיית מים
הכי חשוב: התזונה באופן כללי:
מזון עשיר בסיבים: פירות , ירקות
דגנים מלאים, לחם מלא, שיבולת שועל
קטניות
להימנע ממזון מטוגן, חריף , ארוחות כבדות
קפאין
קמח לבן, סוכרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- INFOאילון17/11/2015
שומן צמחי = שומן
טרנס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר INFO - תגובה
שושנה שרשבסקי17/11/2015לא, שומן צמחי אינו שווה שומן טרנס
שמן קוקוס (וכן שמן דקלים), הם שמנים רווים מהטבע, הם אינם טרנס
הם בריאים הרבה יותר משומני שהפכו אותם לרווים באופן מלאכותי, (טרנס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)