מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ISSUE911/11/2015
יש בעיה לאכול הרבה גבינות
לא רזות ? ( צהובה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ISSUE - תגובה
שושנה שרשבסקי11/11/2015קודם כל יש בעיה עם "הרבה"
יש אנשים שאמליץ להם להימנע לחלוטין, לאחרים אפשר מעט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואי911/11/2015
איזה בעיות עושה
שומן טרנס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואי - תגובה
שושנה שרשבסקי11/11/2015ראה תשובה לעיל ב"סתם משהו"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתם משהו911/11/2015
במאפים שיש במקומות
ציבוריים ( סופרים וכאלה ) יש שומן
טרנס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתם משהו - תגובה
שושנה שרשבסקי11/11/2015שלום מייקל,
בכל המאפים שאתה קונה בחוץ יש שומני טראנס- קראוסונים, בורקס, עוגות ועוגיות .
שומני טראנס הם שמנים צמחיים (בלתי רווים) שעברו הידוגנציה (הוספת מימנים), תהליך ההופך את השמן הנוזלי בטמפרטורת החדר לשמן מוקשה (מרגרינה).
כאשר כתוב על האריזה רשימת החומרים וכתוב שיש שמן מוקשה או שמן מוקשה למחצית, זה שומני טראנס
שומני טראנס גורמים לסתימת העורקים שלנו, ומכאן למחלות לב, למחלות כלי דם, לסוכרת, ליתר לחץ דם, לסיכון לאירוע מוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנות מזון במגשיותאביגדור09/11/2015
בן 60 , התחלתי לקבל מהרווחה מישלוחי מנות של ארוחות במגשיות שניתן לחמם במיקרו אחת לשבוע הם מגיעים עם המגשיות הקפואות סובל מ, יתר שומני דם , יתר לחץ דם, מקבל טומבקור וקרדילוק ללב ולוקח מיקרופירין יש היצרות 25% באחד הקרוטידים בצוואר השאלה שלי בכללי, היות ואני לא יודע במה מישתמשים שם להכנת המזון למשל רוטב לאיטריות או שאר המרכיבים, לא ברור האם יש בהם שומני טראנס וכו' האם סידור כזה של הארוחות, רפואית, הוא בטוח, או שלאורך זמן עלולות לצוץ בעיות בריאות, כמו למשל מסיבת שימוש בשומן טראנס, למשל ,במידה ויש את זה באוכל המוכן הזה? איך רצוי להיתיחס לזה? האם עדיף לוותר על המגשיות ולאכל מה שיש בבית ? אני מעריך את העזרה, אבל לגמריי דואג ורוצה לאכל בריא בלבד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנות מזון במגשיות - תגובה
שושנה שרשבסקי10/11/2015שלום לך,
אינני יודעת מה איכות המזון שמוגשת לך, כדאי לברר,
חוששני שזה מה שנקרא "מזון מערבי", משהו בסגנון אורז לבן, משולש עוף עם העור ואיזה שהו ירק ברוטב (יתכן ומשתמשים בשמן סויה וכד', כולם מזיקים)
(לצערנו זה סוג המזון המוגש בבתי חולים)
אם זה המצב, זה לא מה שאתה צריך
אתה זקוק למזון בריא הרבה יותר
הרבה ירקות (בכל צורה של הכנה: טרי, מוקפץ( במעט שמן זית), מאודה, אפוי
עלים ירוקים
תבלינים (יחליפו עד כמה שאפשר את המלח)
דגנים מלאים בלבד (אורז מלא, קינואה...)
קטניות
דגים בעיקר ממים עמוקים
מעט עוף/הודו / בשר רזה
כל זאת ללא שמנים (חוץ משמן זית), ללא טיגון,
מעבר לכך, יש מזונות יעודיים למצב שלך, מזונות העשויים לשפר מאד את המצב, תאכל נכון, תוכל לחזור לבריאות מיטבית.
השאלה היא האם אתה יכול להכין לעצמך את המזון, או האם יש לך עזרה,
לאכל בריא וטוב דורש השקעה מסוימת, קניות, בישול ביתי, הכנת סלט..וגם ידע
אני ממליצה לך לקבל ייעוץ אצל נטורופתית, גם לגבי תכנית תזונתית מועילה עבורך, (וגם לעזור לך למצוא פתרונות מעשיים)
אם אתה מירושלים או הסביבה , אתה מוזמן להתקשר אלי לפגישה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית לימוןדני27/10/2015
היי,
אני שותה חצי לימון סחוט כל בוקר עם כוס מים. (כבר מעל חצי שנה)
יש פעמים(לא תמיד) אחרי השתייה שאני מרגיש כאבים ואי נוחות בבטן.
ברוב הפעמים(לא תמיד) זה גורם לי לרוץ לשירותים לאחר חצי שעה.
האם יש לתהליך זה אפקט של זירוז מערכת העיכול (בדומה לקפה) ?
האם זה מעיד על בעיה כלשהי ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית לימון - תגובה
שושנה שרשבסקי27/10/2015עקרונית , נכון ובריא להתחיל את היום בשתיית מים חמימים עם לימון .
אני נוהגת כך בעצמי וכך אני ממליצה למטופלי.
יחד עם זאת כל אחד צריך לשים לב האם זה עושה לו טוב או לא.
עצם הצורך להתרוקן בשירותים, זה בסדר גמור
מים ולימון מנקים את המערכת.
לחלק ממטופלי אני מציעה להוסיף גם כפית-כף של שמן זית, מנקה כבד מעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר להשאיר תבשיל בסיר בלי קירור?אפרת20/10/2015
כמה שעות אפשר להשאיר אוכל מבושל בסיר בלי קירור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להשאיר תבשיל בסיר בלי קירור? - תגובה
שושנה שרשבסקי27/10/2015רצוי להעביר למקרר כמה שיותר מהר, כמובן תלוי במזג האוויר,ובחום של המטבח.
פעם אמרו שלא להכניס מזון חם למקרר, היום, עם המקררים החדשים, קראתי שאין בעיה להכניס תבשיל חם במקרר (לא רותח כמובן, כדאי להעביר את התבשיל לכלי אחר, ולא את הסיר בו בושל המזון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיית בקבוק שמן ששתיתי ממנו מזדהמת?אפרת20/10/2015
מדובר בתקופה של כמה שבועות. אם כן, מה ניתן לעשות - ניתן לחטא את הפייה?איך?
ומה לגבי שתייה מפייה של בקבוק מים מינרליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיית בקבוק שמן ששתיתי ממנו מזדהמת? - תגובה
שושנה שרשבסקי27/10/2015מים וסבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמן עצמו לא הזדהם? וחיטוי באלכוהול
אפרת29/10/2015לחיטוי אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטה אחרי אימוןחיים19/10/2015
האם זה נכון לאכול פסטה אחרי אימון של כשעה ומשהו של הליכה מהירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסטה אחרי אימון - תגובה
שושנה שרשבסקי19/10/2015לא,
הרצוי הוא לאכל פחמימה (במקרה שלך הפסטה לפני האימון. פחמימות נותנות אנרגיה זמינה.
לאחר האימון, תוך שעה, רצוי לאכל חלבון ( מהצומח או מהחי) על מנת לבנות מחדש את השרירים.
באימון, אנחנו רוצים לפרק שומן, חשוב לנו לשמור על שרירים חזקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדוםרינה17/10/2015
שלום
ברצוני לשתות כוס של יין אדום אחת ליום,האם את יכולה להמליץ לי איזה יין כדאי לרכוש ואוכל לקבל את מיטב היתרונות שבו,יש כול כך הרבה מהם וכאחת שלא מבינה בזה ,אבקש את המלצתך מתוך ניסיון שלך או ידע שלך.
בתודה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין אדום - תגובה
שושנה שרשבסקי17/10/2015שלום אנא,
אכן, על פי מחקרים רבים שתיית כוס יין אדום יבש ליום בריא מאד, הודות לתכולה של חומרים כמו פלוונואידים, פוליפנולים (שהם בין היתר נוגדי חמצון),רזרוטרול ועוד, כל אלו טובים לבריאות הלב, מפחיתים סיכון לטרשת עורקים , ועוד.
לגבי סוג היין , אני לא מומחית כלל, אך אני לא חושבת שצריך לקנות דווקא יינות יקרים על מנת לקבל את התכונות הבריאותיות.
לחיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךמאי15/10/2015
תודה
מדובר סה"כ על לחם שיפון שיש בו חיטה מלאה של ד"ר מארק, 2 פרוסות בבוקר. (הלחם שיפון השני שלהם שהוא מכיל רק שיפון הוא מאד קטן ויקר)
ושהתכוונתי לכוסמין כוונתי היא שזה יחליף את הקמחים ללא גלוטן, בערך כוס או שניים לשבוע של קמח כוסמין מלא.
ולעיתים אם אני בחוץ לקנות קרקרים שיפון או כוסמין.
זה נחשב להרבה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
שושנה שרשבסקי15/10/2015אני ממליצה לך בשלב ראשון (לאחר הפסקה של שנה) לבחור בלחם שיפון או כוסמין ללא חיטה.
יש עוד כמה חברות שאופות לחמים טובים- לחם שאור- מכוסמין או משיפון (חוץ מדר' מרק), תמצאי אותם בחנויות טבע.
מבחינת הכמויות , אני לא מכירה אותך אבל נראה שבסדר גמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה הקודמתמאי14/10/2015
היי
אחרי שענית על הראשונה יש המשך.
.
למעשה הרצון שלי לעבור לתזונה שהפחמימות בה הם: כוסמין, שיפון, שיבולת, אורז מלא מלבד חיטה מלאה ולבנה וזה אומר שאני מעלה בחזרה את הגלוטן ובגלל זה החשש מהשמנה או נפיחות אך מצד שני שהתנזרתי מגלוטן רזיתי אבל אכלתי אורז לבן, תפא, גלידות ושוקולדים העיקר שלא יהיו בצקים. זה בהחלט עבד אבל האם מה שרשמתי בהתחלה יותר בריא ועדיין ישמר המשקל למרות הגלוטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה הקודמת - תגובה
שושנה שרשבסקי15/10/2015שוב, לא להעלות באופן מסיבי את כמות הגלוטן
באורז (כל הסוגים) אין גלוטן,
גם בשיבולת שועל אין גלוטן (לסובלים מצליאק, ממליצים להימנע כי עלול להימצא מעט גלוטן בגלל הקרבה של השדה עם שדות חיטה, אוכן במזון המעובד, יש תמיד שאריות של דגנים שונים , הכמויות אינן רלבנטיות לאנשים ללא צליאק)
החיטה של היום היא גרועה במיוחד, אינה דומה לחיטה מלפני 100 שנה, כמות חלבון הגליאדין (גלוטן) מהווה כ90 % של הגרעין, יש בו גם לקטין (חלבון ספציפי) בשם WGA אותיות ל -wheat germ agglutinin, קשה במיוחד לעיכול, עמיד מפני פירוק אנזימתי, לא נהרס בבישול, לכן מומלץ להימנע עד כמה שאפשר מכל מוצרי חיטה.
גם אין להגזים בדגנים אחרים הכוללים גלוטן, אך גם אין סיבה להימנע מהם כליל , כל עוד מרגישים טוב.
דגנים מלאים משביעים ומונעים "חטיפה" של ממתקים וסוכרים פשוטים !
חשוב שהתזונה תהיה מאוזנת ומגגוונת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמח כוסמין מלאמאי13/10/2015
שלום
האם קמח כוסמין מלא הוא טוב יחסית לקמח חיטה מלאה?
אני כבר שנה מתנזרת ממוצרי חיטה ומשתמשת בקמחים ללא גלוטן+שיבולת שועל.
קצת נמאס לי ובא לי לחזור לאפות מאפים המכילים קמח כוסמין מלא ושיבולת ומכיוון שרזיתי שהורדתי את כל מוצרי החיטה (גם המלאה) אני חוששת שאם אחליף את הקמחים ללא גלוטן (תירס, כוסמת, קוקוס, דורה) בכוסמין אז זה יגרום לי להשמין בעיקר בטן נפוחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח כוסמין מלא - תגובה
שושנה שרשבסקי15/10/2015כן, קמח כוסמין בהחלט בריא יותר מקמח חיטה.
אני מציעה לך להתחיל בפרוסה אחת ליום של לחם מקמח כוסמין (ממליצה על לחם שעור מקמח כוסמין מלא), ולבחון את התגובה שלך, (כל זאת כמובן אם את לא סובלת מצליאק כי בקמח כוסמין יש גלוטן).
בביתי אין חיטה בכלל, אני אופה לחם ,חלות וגם עוגות ועוגיות, הכל מקמח כוסמין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גויבותאנה12/10/2015
שלום
החלה עונה של גויבות,כמה אפשר לאכול מהם(למי שיש סוכר גבולי)והאם הגרעינים יכולים להזיק?
תודה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גויבות - תגובה
שושנה שרשבסקי13/10/2015הגויבה הוא פרי בריא מאד, עשיר בויטמין C, ו- B, וכן במינרלים כמו סידן , מגנזיום וברזל ובעוד חומרים טובים
גויבה אחת מהווה מנת פרי אחת מתוך מנות פירות היום (כ-3 מנות במצב של טרום סוכרת)
לא ידוע לי על בעיה עם הגרעינים, אני מאלו שאינם יכולים לסבול את הריח, לכן זה לא נכנס אלי הביתה על אף התכונות הטובות של הפרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך-נון סטיקחיים30/09/2015
הכוונה במידה וכתוצאה משימוש במזלג או כלי אחר ונוצרת שריטה האם זה מפריש חומר כלשהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך-נון סטיק - תגובה
שושנה שרשבסקי01/10/2015התחתית של "הנון -סטיק" היא מאלומיניום, אם הכיסוי ניזוק, המזון יהיה במגע עם האלומיניום, לא בריא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי סירי נון סטיק השחוריםחיים30/09/2015
האם זה נכון שאסור להשתמש בהם בכליברזל בגלל שזה גורם להפרשה של חומרים רעילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי סירי נון סטיק השחורים - תגובה
שושנה שרשבסקי01/10/2015אין להשתמש בכלי ברזל כי הוא עלול לפגוע בציפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)