מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורז מתוקמיה12/07/2014
היי
יש מוצר שנקרא אורז מתוק של חברת טעם טבע.
מה ידוע לכן עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז מתוק - תגובה
שושנה שרשבסקי10/08/2014יש הרבה מאד סוגי אורז, הידועים ביותר בארץ הם, אורז לבן, ואורז מלא מסוגים שונים,ארוך, עגול, אדום, בר, ועוד ועוד וגם אורז מתוק. האורז המתוק עשיר בעמילן, בחלבון, בשמן,(גם בויטמינים ובמינרלים יותר מרוב סוגי האורז האחרים, הוא כבד יותר, מתאים לקשישים, לילדים . אינו מאד מתוק! מתאים מאד לדייסות
אפשר לערבב אותו עם עוד סוג, ולעשות תבשיל מעניין.
הנה קישור על אורז והכנתו שכתבתי לפני זמן מה עבור Beok:
http://www.beok.co.il/Category/Article/12788* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםםםםמאיה05/07/2014
שלום רציתי לדעת מה עדיף לקחת אומגה 3 צמחית או רגילה.??? והאם זה מפחית דיכאון וחרדה ?. תודההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 ודיכאון
אלינור- אלטמן06/07/2014שלום מאיה,
בסקירה סטטיסטית גדולה שערך ד"ר מן (מהפסיכיאטרים המובילים בעולם בתחום הדיכאון), הוא מצא שכאשר אנשים הסובלים מדיכאון קליני נטלו כמוסות ששיעור חומצות השומן EPA מקבוצת אומגה 3 היה גבוה בהן מאוד, ניכרה הפחתה ברורה בתסמיני הדיכאון. ומכאן ההמלצה ליטול כמוסות אומגה 3 בעלות יחס גבוה של EPA.
בברכה,
אלינור שילק,
מחלקת הדרכה- אלטמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיות חד פעמיות לשתיה חמה מסוכן?חיים לוזון30/06/2014
לילה טוב האם כפיות חד פעמיות מפלסטיק פשוט.
או פלסטיק בכלל הן מסוכנות לבריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיות חד פעמיות לשתיה חמה מסוכן? - תגובה
שושנה שרשבסקי13/07/2014בבית תשתמש בכפיות רגילות זה יותר אקולוגי, כשאתה בחוץ , אל תראה סכנה בכל דבר...זה לא בריא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוסות חד פעמי לשתיה חמה זה בטוח?חיים לוזון22/06/2014
האם זה בטוח לשתות שתיה חמה בכוסות החד פעמיות.
שיש לי בעבודה? או בכלל בכוסות חד פעמיים לשתיה חמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוסות חד פעמי לשתיה חמה זה בטוח? - תגובה
שושנה שרשבסקי23/06/2014כוסות קרטון זה בסדר.
אין להשתמש בכוסות מקלקר (אני חושבת שהוציאו אותם מהשוק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמן בקופסת הטונה האם מזיק?חיים לוזון20/06/2014
שבת שלום רציתי לבדוק האם זה נכון שהשמן בקופסת הטונה צמחי או רגיל.
זה בריא וטוב לאכילה או שלא והאם יש הבדל בין הצמחי לרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמן בקופסת הטונה האם מזיק? - תגובה
לירון אסייג21/06/2014ישנם כל מיני סוגי טונה
במידה ואתה מעדיף טונה בשמן מומלץ לבחור בשמן זית.
(זה מצוין על הקופסא)
בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבניות אפיה מאלומיניוםמיה18/06/2014
מה הנזק באפייה בתבנית אלומיניום? ניסיתי בתבניות ניר ובתבנית קרמיקה וזה ממש לא נוח לי. בעיקר האם זה מסרטן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבניות אפיה מאלומיניום - תגובה
שושנה שרשבסקי19/06/2014שימי נייר אפייה על תבנית האלומיניום. לא מומלץ מגע ישיר בין תבנית האלומיניום לבין המזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון מזון בכלי זכוכית עם מכסה ברזלחיים לוזון17/06/2014
המכסה מברזל נגע בחלק מהמזון העליון יותר עדיין אפשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחסון מזון בכלי זכוכית עם מכסה ברזל - תגובה
שושנה שרשבסקי17/06/2014לדעתי אין בעיה, מקסימום תסיר את החלק העליון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לאחסן במקפיא בכלי מתכתי?חיים16/06/2014
בוקר טוב אחסנתי במקפיא מזון בכלי זכוכית בכיסוי מתכתי ומכרה שלי אמרה לי שזה מסוכן האם זה נכון?,והאם מותר להשתמש באוכל או עליי לזרוק אותו דרך אגב האוכל היה במקפיא כ24 שעות+-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לאחסן במקפיא בכלי מתכתי? - תגובה
שושנה שרשבסקי17/06/2014המזון היה בכלי זכוכית, רק המכסה ממתכת, לא נוגע במזון, לדעתי ממש לא בעיה, לא צריך לזרוק את האוכל, בוודאי אם רק 24 שעות במקפיא
בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
חיים לוזון17/06/2014המכסה נגע רק בחלק העליון של המזון אפשרי לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמרים או אבקת אפייהמיה13/06/2014
שלום
מה עדיף מבחינה בריאותית באפיית לחם/קרקרים, כף שמרים יבשים או כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום??
עם שניהם המאפה מצליח אבל חשוב לי שיהיה גם בריא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמרים או אבקת אפייה
מיה21/06/2014שלום
מה עדיף מבחינה בריאותית באפיית לחם/קרקרים, כף שמרים יבשים או כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום??
עם שניהם המאפה מצליח אבל חשוב לי שיהיה גם בריא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דיאטת פליאוהראל12/06/2014
קראתי על דיאטת פליאו (תזונת האדם הקדמון) ואני מתכוון ליישם אותה כדי לשפר את היכולות הגופניות והשכליות שלי. אני אדם בריא לחלוטין. מה אתן חושבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על דיאטת פליאו - תגובה
שושנה שרשבסקי15/06/2014שלום הראל,
אני חושבת שדיאטה זו הייתה מתאימה לאדם הקדמון, הוא היה חי על ציד, בתנועה מתמדת, מזון החי היה טבעי....
היום חיים 'חיים יושבניים' למדי, איכות הבשר ירודה, המזון שהבהמות אוכלות אינו נקי (הדברה וכו'), מקבלות אנטיביוטיקה והורמונים...יש הרבה שומן רווי,. דיאטה של 60 % בשר ממש לא מתאימה לנו,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שושנה
הראל15/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ ירקותרינה29/05/2014
שלום רב,
מתי מומלץ ורצוי לשתות מיץ ירקות שאני סוחטת?
תודה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ ירקות - תגובה
שושנה שרשבסקי29/05/2014מומלץ ורצוי לשתות אותו מיד לאחר הסחיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחונות וירידה בלחץ דםאלכס29/05/2014
שלום,
הפסקתי לאכול בשר לפני כחמישה חודשים, ואני מתאמן בחדר כושר כבר קרוב לתשעה חודשים. בחודשיים האחרונים החלו נפילות לחץ דם אחרי האימונים ובשבועות האחרונים תוך כדי האימונים. האם זה קשור להפסקה של הבשר והאם יש דרך להעלות את לחץ הדם באופן קבוע ללא חזרה לבשר?
תודה,
אלכס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוי לציין שאני בן 26 ובריא בד"כ
אלכס29/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחונות וירידה בלחץ דם - תגובה
שושנה שרשבסקי29/05/2014שלום אלכס,
חשוב שתבדוק רמת הB12 שלך, (בכלל כדאי שתעשה בדיקת דם כללית)
מחסור בוויטמין B12 ובחומצה פולית עשוי לגרום לאנמיה ולירידה בלחץ הדם.
במידה וזו הבעיה, ניתן לקחת תוסף של B12 אם אינך רוצה לחזור לאכל בשר.
כמובן שיש להקפיד על מזון מגוון, עשיר בויטמינים ומינרלים, הרבה ירוק. לפני האימון לאכל דגן מלא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תיאבון בבוקרהראל28/05/2014
אני אוכל את הארוחה האחרונה של היום בסביבות 21:00 בערב והולך לישון בסביבות 24:00.
אני קם בערך כל בוקר ב9:00 ואני מכין לי כוס תה מתוך הרגל, מעבר לכך, אני לא מרגיש אפילו מעט תיאבון עד השעה 13:00. רק בשעה הזאת אני מתחיל להרגיש מעט רעב.
הפחד שלי הוא שאולי אני פוגע בבריאות או בקיבה שלי, האם מצב זה נורמלי בשביל הגוף?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תיאבון בבוקר - תגובה
שושנה שרשבסקי28/05/2014השעות שלך בהחלט לא רגילות, בכל אופן רצוי לאכל משהו קל מוקדם יותר, ולא לחכות עד שהקיבה מציקה, אתה עושה צום של כ-15 שעות, זה הרבה. בלי להכיר את אורח חייך,קשה להמליץ לך על סדר יום תזונתי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי שושנה, תודה רבה את מלכה
הראל29/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנבטהטעות..שוב מור22/05/2014
שלום,
לפני ארבעה ימים הנבטתי עדשים ירוקות ולא הספקתי לבשל מאז והעדשים במקרר.
שמתי לב שגם בתוך קופסא במקרר הן גדלו עוד יותר...
שאלתי היא תוך כמה זמן מותר להשתמש מרגע ההנבטה ועד הבישול?
תודה,מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנבטה - תגובה
שושנה שרשבסקי25/05/2014שלום מור,
העדשים המונבטים נשמרים היטב במקרר יותר משבוע, אפילו שבועיים , בקופסה סגורה. (שימי לב אם הם עדיין נראים טוב ).
את יכולה גם להשתמש בהם ללא בישול, פשוט להוסיף לכל סלט או אפילו לאכל אותם כנשנוש...
לגבי בישול, אני מציעה לאדות אותם במסננת מעל מים רותחים כ-10 דקות, לא צריך יותר!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהשרון17/05/2014
שלום
איך ייתכן שישנה השמנה עקב שימוש בכדורים אנטי דיכאוניים הנ"ל והעינין הוא שאוכלים בדיוק אותה כמות (אין רעב יתר עקב ההפחתה בדיכאון במקרה זה) עושים פעילות ויש יציאות סדירות 1-2 ביום (עקב ריבוי סיבים)
מה אתן מציעות במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
שושנה שרשבסקי28/05/2014תרופות נגד דיכאון פועלות על נוירוטרנסמיטרים במח. ולהן תופעות לוואי רבות. הן משפיעות בצורה שונה על אנשים שונים. לדוגמה התופעות לוואי של התרופות נוגדי דיכאון טריציקליים יכולות להיות יובש בפה,עצירות, קצב לב מואץ,בלבול, ירידת לחץ דם בשינוי תנוחה וגם השמנה וזאת ללא קשר לכמות האוכל וכו'
אם ההשמנה מטרידה, תפני לרופא שלך, אולי הוא יוכל להחליף את התרופה לתרופה ממשפחה אחרת.
בכל מקרה המשיכי לאכל מסודר ובריא, זה חשוב ביותר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)