מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סנדוויצים בריאיםאוריאל31/03/2014
שלום, רציתי לשאול איזה סנדוויצים בריאים אפשר להכין? בין אם זה לבית הספר לילדים או לעבודה.. אני אוכל ביום כ-8 סנדווצים במטרה לעלות במשקל. לכן אבקש מספר דוגמאות לסנדוויצים ואשמח אם יתווסף אתר שבו יש מתכונים לסנדוויצים בריאים (בלי מוצרי חלב, ובלי מזון מעובד) רצוי שהסנדוויצים יכילו כמות גבוהה של חלבונים. תודה לעוזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנדוויצים בריאים - תגובה
אורית טרגנו31/03/2014היי אוריאל,
דבר ראשון אפשר להעלות במשקל מעוד דברים ולאו דווקא מסנדויצ'ים.
אם כבר סנדויצ'ים אז רצוי שהלחם יהיה לחם איכותי, מקמח שיפון וטבעי לגמרי ללא חומרים משמרים. הממרחים יכולים להיות ממרחים תוצרת בית כגון: חומוס ביתי, טחינה, טחינה ירוקה, ממרח עדשים, ממרח קאשיו, פסטו, אבוקדו.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת...פחמימותטעות..שוב מור11/03/2014
שוב אני....
אני מאוד הייתי רוצה לוותר על פחמימות מתוך רצון להפחית במשקל.
הבעיה היא שמרק כתום עם עדים לא משביע אותי , למשל כארוחת ערב ואני מרגישה שאני צריכה מזון "כבד"יותר.
מה עושים?
איזה מזונות"כבדים"יותר קיימים ועדיין נטולי גלוטן?
תודה שוב...אתן מקסימות...מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת...פחמימות - תגובה
שושנה שרשבסקי13/03/2014שלום מור,
תנסי להוסיף :
1.קינואה או כוסמת,
2. את יכולה גם להוסיף 2 פרוסות לחם שיפון (לא אם יש לך צליאק כמובן, יש מעט גלוטן,
3. אפשרות נוספת: שעורה (גריסים מלאים, לא גריסי פנינה,) מבשלים במים כמו פסטה, אך יותר זמן! ואחר כך מוסיפים תבלינים שונים או ירקות, הכל לפי הדמיון והיצירתיות, אפשר גם להוסיף לכל מרק - יש מעט גלוטן.
לבריאות
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבטעות..שוב מור11/03/2014
שלום ,
אני בת 33 , בריאה ואם ל-2.
לאחרונה,מתוך הקשבה לגופי, נוכחתי שחלב בקפה וגבינות גורמים לי ללחה רבה.
התחלתי לקנות חלב אורז שאותו אני שותה בקפה של הבוקר והפסקתי לגמרי מוצרי חלב למעט פעם ביום שאני אוכלת "פינוק" של יוגורט חלב עיזים עם מייפל אורגני.
האם חלב אורז בריא או שכדאי לעבור לתחליף אחר?
מה לגבי חלב עיזים?מומלץ או להימנע גם?
תודה ,מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב - תגובה
שושנה שרשבסקי13/03/2014שוב שלום,
עשית נכון להפסיק חלב.
את יכולה להשתמש במעט חלב עיזים, שימי לב מה הוא עושה לך, אם גם הוא גורם לך לליחה, אל תשתמשי בו.
חלב אורז עלול לגרום לעצירות, אך אם זה רק לקפה, לא אמור להיות בעיה.
את יכולה לנסות חלב שקדים, (יש בקרטון אך גם אפשר לקנות ממרח שקדים 100 % שקדים ללא שום תוספות, להוסיף מעט מים, יש לך חלב שקדים).
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לקויהלאה09/03/2014
שלום,
אני אוכלת בעיקר לחמים וקורסונים לעיתים ירקות ,עשיתי בדיקת דם ולא נימצא חסך,
איך ניתן לשפר את התזונה שלא יהיה יקר ,?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
לאה09/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לקויה - תגובה
שושנה שרשבסקי10/03/2014שלום לאה,
תזונה בריאה אינה תזונה יקרה!
תזונה מבוססת על ירקות ופירות העונה, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים, היא תזונה בסיסית, בריאה ושווה לכל כיס.
אכילה לאורך זמן של מזונות עמילנים וסוכרים עלולה במוקדם או במאוחר לגרום לבעיות בריאותיות קשות (השמנה, סוכרת, ועוד).
לא צריך לחכות לבעיות לעשות שינוי, תמיד קל יותר למנוע מלטפל!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזון לחולי סרטן הערמוניתאמיר08/03/2014
רציתי לברר מה ניתן לקחת תוספי מזון לחולי סרטן הערמונית ממוקד עברתי ניתוח והקרנות לפני 3 שנים ומצבי כעת טוב פסא בסביבות אפס.שמעתי על הרבה תוספים {מיץ רימונים טבעי,ליקופן}אנא התיחסותכם .
תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון לחולי סרטן הערמונית - תגובה
שושנה שרשבסקי12/03/2014שלום עמיר,
יש תוספי תזונה מומלצים לחולי סרטן הערמונית, אך הפורום אינו מקום נכון לענות לשאלתך, בחירה נכונה של התוספים יכולה רק להיעשות רק על ידי תשאול מקיף (מחלות רקע, גיל, תרופות, וכו').
אני כן יכולה לתת הדרכה כללית קצרה לאורח חיים בריא ולתזונה מתאימה למחלת סרטן הערמונית.
ראשית, לבצע פעילות גופנית יומיומית 0לפי היכולת, כמובן), להגביל את צריכת הקלוריות ולהוריד משקל (במקרה ויש עודף)
תזונה:
תפריט עשיר בירקות מכל הסוגים עם דגש לירקות עליים ירוקים, הרבה ירקות ממשפחת המצליבים (ברוקולי, כרוב, כרובית, לפת, קולרבי ועוד)- נוגדי סרטן, עגבניות ומוצרי עגבניות (עשירים בליקופן).
טוב לאכל פירות, דגש על פרות אדומים,
אגוזים וגרעינים
קטניות: עדשים, מאש, חומוס, טופו ומוצרי סויה
דגנים מלאים...
זרעי פשתן טחונים
דגים שמנים מסוג סלמון, סרדינים, מקרל(מחקרים : מונעים סרטן הערמונית)
חשוב: זרעי פשתן טחונים (מספר פעמים בשבוע)
להימנע מבשר אדום (אפשר עוף או הודו)
לצמצם עד מאד מוצרי חלב
באופן כללי לצמצם אכילת שומנים רווים, סוכרים, מזון תעשייתי
בברכת בריאות טובה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןדפנה02/03/2014
שלום רב.
אני בת 24, בריאות כללית תקינה, פעילה ספורטיבית- כ-3 פעמים בשבוע רצה 10 ק"מ כל פעם..
בשנה האחרונה פעם בכמה זמן, בערך בחודש וחצי.. נתקפת כאבי בטן שמרגישים כמו דקירות קלות בבטן... לפעמים מלווה בגזים (בעיקר בסופש) ובטן נפוחה מאוד... התזונה שאני אוכלת היום היא אותה התזונה שאכלתי תמיד.. שמתי לב שכאבי הבטן החזקים מופיעים בעיקר אחרי שאני אוכלת בשר בקר אך אמא שלי טוענת שזה הכל בראש שלי ולא הגיוני ש"פתאום" אני מפתחת רגישות כזאתי..
מה הסיבה שיכולה להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן -
שושנה שרשבסקי08/03/2014שלום דפנה,
את מכירה את הגוף שלך, אם את לא מרגישה טוב לאחר אכילת מזון מסוים, אל תאכלי אותו לזמן מה. את יכולה שוב לנסות, ואם שוב הוא גורם לך לצרות, זה לא מזון בשבילך.
הרבה אנשים רגישים לבשר, זה לא בראש שלך...זה בבטן שלך....
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כורכוםטעות..שוב מור01/03/2014
שלום רב,
נאמר לי שכורכום יעיל כתרופה מניעתית.
האם אתן ממליצות .על לקיחת תוסף כורכום של אלטמן?
אני בחורה בריאה בת 33,אם ל-2 שאינני נוטלת שום תוסף אחר.
תודה,מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכום - תגובה
שושנה שרשבסקי01/03/2014שלום מור,
לכורכום סגולות רבות:
לאור מחקרים רבים נחשב נוגד חמצון חזק, אנטי דלקתי חזק, מסייע בהפחתת שומנים, מחזק חיסון, משפר פעילות עיכול, ועוד
אני ממליצה לך להשתמש בכורכום במטבח, להכניס כורכום לכל מזון (כמעט....)
אני לא נגד תוספים, אך לאדם בריא, בגיל שלך, אין צורך להוציא כסף על תוסף כאשר אפשר לקבל את הדברים דרך התזונה.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה לגבי כל הסגולות...
סיגל02/03/2014שנאמרו פה על הכורכום.. יש לו ערכים מאוד חשובים ובריאותיים.. הוא גם בנוסף מונע תהליכים סרטניים... לי אישית קשה עם הטעם שלו באוכל ולכן אני לוקחת תוסף תזונה בשם תמצית שורש כורכום... ככה אני גם מקבלת את כל המרכיבים החיוניים וגם לא נגעלת מהטעם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלפל אדוםרינה28/02/2014
שלום רב,
האם ירק פלפל אדום גורם לצרבת?
אשמח לקבל תשובה
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלפל אדום - תגובה
שושנה שרשבסקי28/02/2014שלום אהרן,
כמו שפרצופיהם של בני אדם שונים כך גם האיברים הפנימיים, זה אומר שכל מזון עלול לגרום לתגובה זו או אחרת אצל אנשים שונים, אתה היחיד שיכול להעיד מה עושה לך מזון מסוים. אם אכלת פלפל חריף, וחשת צרבת, אף אינך בטוח שזה מזה כי אכלת דברים נוספים , תעשה תרגיל: תאכל שוב מעט פלפל חריף ,אם יש לך שוב צרבת, אל תאכל להבא! כנראה אתה רגיש לפלפל חריף! (לי, הוא גורם לסומק והרגשת שריפה בפנים! אני לא נוגעת!)
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלפל אדום מתוק ירק
רינה28/02/2014שלום
בהמשך לתשובה,התכוונתי לירק פלפל אדום מתוק
האם גם הוא גורם לצרבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלפל אדום מתוק ירק - תגובה
שושנה שרשבסקי01/03/2014לא אמרתי שפלפל (חריף או מתוק...) גורם לצרבת,
אמרתי שכל מזון עלול לגרום לצרבת אצל מי שאותו מזון אינו מתאים לו,
כמובן לא רק לצרבת,
מזון תמים לחלוטין עלול להיות אלרגני לאדם רגיש לאותו מזון. אלרגיה או ניותר נכון רגישות למזון יכולה להתבטא בצורות שונות, מאי נוחות קלה בבטן, פריחה בכל הגוף, שיעול ועוד. (אלרגיה יכולה להוביל למצב מסכן חיים, אלרגיה מערבת מערכת החיסון, רגישות למזון מערבת מערכת העיכול, הם 2 דברים שונים )
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ ירקותשירלי25/02/2014
שלום רב,
אני שותה כול בוקר מיץ מירקות כמו פלפל חסה סלרי וגזר, מיכוון שיש לי נטיה לשילשולים אני יכולה רק לשתות את המיץ ולא אחרת,
רציתי לישאול מה אפשר עוד לגוון עם ירקות אחרים?
תודה
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ ירקות - תגובה
שושנה שרשבסקי25/02/2014שלום,
לא מומלץ לשתות מיץ ירקות טריים בזמן שלשולים (יכול לעורר גירוי במעיים מודלקים או רגישים),\
בתקופה זו יש להרבות בשתיית מים וחליטות צמחים (קמומיל, שומר ועוד).,להעדיף מזון מבושל, אפשר שייק מפירות יער, לאכל יוגורט המכיל חיידקים פרוביוטיים, אפשר להוסיף זרעי פשתן.
להימנע מסוכרים,גבינות,משקאות קלים.
לשים לב אם יש מזונות שגורמים לך לרגישות, להימנע מהם.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לארבעת המומחיות, צריכה את עצתכןנטע24/02/2014
אני עם בקע סרעפתי קטן, שבד"כ רגוע.
בתקופה האחרונה עקב לחץ גם הוא התעורר והחל להציק בכאב ובצריבה בגרון.
אני דוגלת בתזונה בריאה+חריגות של נס קפה ושוקולד. לא מטוגן לא חריף לא אלכוהול ולא עישון.
מה כי טוב לי לאכול?...שירגיע? לא יצרוב לי בגרון? אוכל + תוספי תזונה.
צריכה רק לאזן ולהרגיע את המערכת ואז לחזור לשגרה. כמו אקמול לחרום:) רק מהטבע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל שלא ענו לך, גם לי זה קורה
נטע10/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלארבעת המומחיות, צריכה את עצתכן - תגובה
לירון אסייג10/12/2014היי נטע ,
כאשר יש בקע סרעפתי מומלץ לאכול ארוחות קטנות בכדי לא ליצור עומס וחוסר נוחות .
בנוסף , קפה ושוקולד דווקא עלולים לעורר אצלך את התגובות האילו .
ישנם מחקרים הקושרים אכילת מזונות מלאים להקלה בתופעות אילו .
כמובן הקפידי על שתיית מים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מים עדיף לשתות מבחינה בריאותיתאוריאל17/02/2014
היי,אני רוצה להתקין בר מים או אוסמוזה הפוכה בבת, ורציתי לשאול לפני זה איזה מים עדיף לשתות מבחינה בריאותית מבין האפשרויות הבאות:
1.מים מינרליים מבקבוקים (אלה שמוכרים בחנויות)
2.מי ברז רגילים
3.מי ברז שעברו תהליך סינון אוסמוזה הפוכה
4.בר מים (כמו תמי 4 מים עדן וכל השאר..)
תודה רבה לכל העונים, והמשך שבוע מדהים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים מינרלים ומים מסוננים
דבורה18/02/2014בריאותית הרי אין הבדל בין מתקן של מים מינרלים שיש בבית, לבין מים מינרליים בבקבוק. או שאני מפספסת כאן משהו מהותי, אבל זה אותם המים. לא?
אני חושבת שמבחינה בריאותית כל האופציות הן טובות. הרי מים מסוננים זה מים שעברו תהליך ולכן הם בריאים וטובים לשתיה... אבל כדאי להמתין לתשובות נוספות ומקצועיות.
לנו יש בבית מתקן של מי עדן פיור קלאסיק. זה מים מסוננים ואני מרוצה ממנו. את יכולה למזוג מים ישר לבקבוק גדול משם, והוא קומפקטי יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפתוח את היום ב...טעות..שוב מור14/02/2014
שלום,
בת 33 בריאה.
אני עושה מהפך בריאותי בתקופה האחרונה.
כרגע כשמתעוררת שותה כוס מים ומיש אח"כ קפה.
במה אפשר להמיר את הקפה של הבוקר?
קניתי בלנדר ורציתי לשאול על מיץ ירוק :מה מומלץ ואיך עושים זאת?
תודה לכן נשים מקסימות,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפתוח את היום ב... - תגובה
לירון אסייג16/02/2014היי מורן ,
כל הכבוד על השינוי ובהצלחה!
אפשר לפתוח את הבוקר גם עם תה ירוק או לחילופין שייק ירוק ... את יכולה להכניס שם מלפפון , חסה ואת כל העלים הירוקים שיש בבית :) בנוסף, בייחוד בהתחלה כדאי להוסיף איזה שהוא פרי שייתן לשייק טעם מתקתק יותר .. כמו תפוח ותמר ...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אשלגן מומלצת בדםאורי14/02/2014
בקופ"ח רמות האשלגן התקינות הן בין 3.5-5 . האם זה נכון גם לדעת שיטות התזונה הטבעית?
אם אתם ממליצים על רמה שבין מספרים אחרים, מהי המלצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת אשלגן מומלצת בדם - תגובה
שושנה שרשבסקי16/02/2014שלום אורי,
לאדם בריא אין מקום לחשב את כמות האשלגן שהוא אוכל ביום, יש אשלגן בהמון מזונות, לכן אם אדם בריא ומגוון , הוא מקבל רמה מספיקה של המינרל, אין מצב של יותר מדי באכילה בריאה ומגוונת.
תרופות מסוימות גורמות לירידה / עלייה של האשלגן בדם. לדוגמה, "תיאזידים", תרופה משתנת שמקבלים אנשים הסובלים מיתר לחץ דם, עלולה לדרדר את רמת האשלגן לרמה מסוכנת. או תרופות"אוצרי אשלגן" שנותנים לדוגמה לאנשים הסובלים מאי ספיקת לב עלולה להעלות את הרמה של האשלגן לרמות לא רצויות, לכן אנשים הנוטלים תרופות צריכים לנתר את הרמה בדמם, ורמות המקובלות בקופת חולים הן הרמות הרצויות
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך. אחדד יותר את כוונתי
אורי16/02/2014תודה לך. אחדד יותר את כוונתי. ברור גם לי ששיטות התזונה הטבעית מסכימות שמעל 5 ומתחת ל3.5 זה לא טוב.
השאלה שלי היא כך. אם יש לאדם אשלגן 3.6 או 3.7 וכדו' הרופא בקופה לא יעשה מזה בעיה, כי מבחינתו זה בגבול התקין. השאלה שלי, האם גם בשיטות הרפואה הטבעית זה כך, או שהם ממליצים לכתחילה על רמות גבוהות יותר. וכמובן שכוונתי רק על רמות שאינם גבוהות מ5.
ואם אכן אתם ממליצים לכתחילה על רמות שונות מאשר כל המרחב שבין 3.5-5 - מהם המספרים היותר מומלצים על ידכם?
אני חשבתי שאולי הרפואה הטבעית מעדיפה יותר אשלגן בדם שכך הדם יותר בסיסי.
למה באמת לא נכון מה שחשבתי? הרי ה PH באמת גבוה יותר כשיש יותר אשלגן (ושוב, כמובן שאינני מדבר על רמה מעל למותר, אלא שלכתחילה מומלץ שהרמה תהיה גבוהה יותר מ 3.6-3.8, וקרובה יותר לגבול העליון(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך. אחדד יותר את כוונתי - תגובה
שושנה שרשבסקי16/02/2014אנחנו ממליצים על תזונה עשירה באשלגן (ומופחתת בנתרן).
האשלגן הוא מינרל חיוני, הוא משתתף בשמירה על מאזן הנוזלים בגוף, מאזן האלקטרוליטים ומאזן החומציות. הוא הכרחי לתפקוד תקין של השרירים ותאי עצב. מגנה מפני יתר לחץ דם ועוד.
אימוץ של תזונה בריאה, עשירה בפירות וירקות, קטניות ,אגוזים ודגנים מלאים לצד הפחתה משמעותית במזון מעובד (עשירה בנתרן) יבטיח לגוף את מלוא צרכיו באשלגן!
( הכמות המומלצת המינימלית ליום של אשלגן היא 2 גרם, רצוי יותר עד כ- 5גרם).
הערכים של אשלגן בדם צריכים להיות בטווח המומלץ על ידי הרפואה.
כאמור בתשובתי הראשונה, אין מצב של היפרקלמיה (יתר אשלגן בדם)מתזונה. הפרקלמיה נוצרת ממצבים בריאותיים לא תקינים ומתרופות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים לפני השינהחנה29/01/2014
שלום,
אני נמנעת מלשתות לפני השינה כיון שאני מתעוררת בלילה לשירותים. בדיוק בעניין זה קיבלתי אימייל שאני מעתיקה אותו כלשונו כאן ואשמח לדעת מה המלצות המומחים בפורום בנושא זה. מכאן הציטוט: "התקפי לב ומים.
כמה אנשים אתה מכיר שאומרים שהם לא רוצים לשתות משהו לפני ההליכה לישון
כי הם יצטרכו לקום באמצע הלילה !
אז הינה הקשר בין התקף לב ומים - חלקנו אף פעם לא ידע את כל זה !
שאלתי רופא : למה אנשים צריכים להשתין כל כך הרבה בלילה ?
הקרדיולוג הסביר כי – כוח הכבידה מחזיק את מים בחלק התחתון של הגוף שלך
כאשר אתה זקוף ( הרגליים מתנפחות ). כשאתה שוכב ופלג הגוף התחתון ( בטן תחתונה ורגליים ועוד) באותה גובה עם הכליות,
ואז קל יותר לכליות להוציא את המים מהגוף, זה מסביר מדוע אנשים קמים
מספר פעמים בלילה לשירותים!
ידעתי שאני צריך מעט מים כדי לעזור לשטוף את הרעלים מהגוף שלי , אבל
זה היה חדש לי: להלן אם כך הזמן הנכון לשתות מים ....
חשוב מאוד . ממומחה לב !
שתיית מים בזמן מסוים מעלה עד למקסימום את האפקטיביות שלה על הגוף :
2 כוסות מים אחרי שהתעוררת - מסייעות להפעיל את האיברים פנימיים,
כוס מים אחת, 30 דקות לפני ארוחה - מסייעת לעיכול ,
כוס מים לפני שעושים מקלחת - מסייעת בהורדת לחץ דם גבוה ,
כוס מים אחת לפני שהנך הולך לישון – מסייעת במניעת שבץ או התקף לב ....
וגם שתיית מים בזמן ההליכה לשינה, תוכל לסייע במניעת התכווצויות שרירים
ברגליים בשעת הלילה . שרירי הרגליים שלך מחפשים לחות כאשר הם מתכווצים ומעירים
אותך. " - עד כאן הציטוט.
האם יש דברים בגו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מים לפני השינה - תגובה
שושנה שרשבסקי12/02/2014יש דברים בגו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל:16/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולדשירלי29/01/2014
שלום רב
מה דעתך על המחקרים שמתפרסמים אודות יתרונות השוקולד?
גם לחולי סוכרת 2
איזה וכמה מותר ?
האם יש אמת בדברים ?
תודה שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקולד - תגובה
שושנה שרשבסקי29/01/2014שלום שירלי,
אכן, יש מחקרים רציניים על שוקולד, נמצא שהשוקולד הוא נוגד חמצון, כמובן מדובר על שוקולד אמיתי, (לפחות 70-80% שוקולד), אפשר לאכל 2 קוביות ליום. מותר גם לחולי סוכרת 2. מי שאוהב מאד שוקולד, לבריאות, אך כמובן שיש עוד הרבה מאד מזונות שהם נוגדי חמצון, ואין חובה לאכל שוקולד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)