מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורזמיה22/10/2014
שלום
ניסיתי כמה סוגי דגנים מלאים ללא גלוטן (קינוא, כוסמת, אורז לסוגיו)והיחידים שסבילים בעיני ושאני מתמידה לאכול אותם ללא תחושת גועל הם אורז בסמטי מלא, בסמטי לבן ואורז אדום.
האם שילובם בתפריט (עם קטניות) זה בסדר לשמירה על המשקל?
נניח 3-4 פעמים בסמטי לבן והשאר בסמטי מלא/אדום, כמובן בכמות סבירה עם שאר התפריט בריא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז - תגובה
שושנה שרשבסקי22/10/2014בסדר גמור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטוניןדינה19/10/2014
שלום,
רציתי לדעת היכן ניתן לקנות מלטונין לילדה בת 3 ללא מרשם רופא?
והאם יש אתר אמין להזמנה מחו"ל ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין - תגובה
שושנה שרשבסקי20/10/2014שלום, אני מבינה שלילדה יש קשיי שינה.
אני לא ממליצה לתת מלטונין כטיפול ראשוני לילדה בגיל הזה ללא רופא!. למה ילדה לא ישנה טוב, זה דורש בירור, יש טיפולים טבעיים מעולים (צמחים, תוספים, פרחי באך, ועוד כל מיני אפשרויות,) כמובן שצריך להכיר את הילדה ואת מקור הבעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלטונין -המשך
דינה20/10/2014שלום לך,
הילדה מקבלת מלטונין נוזלי שמכינים לה במיוחד בבית מרקחת עם הפניה מרופא.
הילדה עם פיגור התפתחותי וחלק מהעניין שיש לה בעיות וקשיים להירדם
בצורה טבעית וכבר שנה מקבלת מלטונין נוזלי . מישהי נתנה לנו כדורים
בטבליות והמסנו עם כפית עם מים ונתנו לה , ונראה שיש לזה יותר אפקט
והשפעה על יכולת ההרדמות שלה , ולא ניתן להשיג פה בארץ.
האם יש דרך אחרת לגרום לילדה לישון מלבד המלטונין ? לכן שאלתי
איפה ניתן להשיג את זה .
באינטרנט יש מלא אתרים כדי להזמין את המוצר, אני רק לא יודעת מהיכן להזמין .
אשמח להמלצות נוספות אם יש טבעיות שיעזרו לילדה לישון .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלטונין -המשך - תגובה
לירון אסייג20/10/2014היי דינה ,
את יכולה להיעזר גם בחליטות מרגיעות : קמומיל , מליסה, טיליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלטונין -המשך - תגובה - תגובה
שושנה שרשבסקי20/10/2014לדינה,
אני ממליצה לך מאד לגשת לנטורופתית, . כדי לעזור בצורה יעילה, צריך להכיר את הילדה. יש באמתחתנו הרבה דרכים לטפל בחוסר שינה , חליטות (כפי שכותבת לירון) ועוד אמצעים נוספים כפי שכתבתי בתגובה הראשונה.
מלטונין זה הורמון, אני לא חושבת שנכון שתקבל את זה לאורך זמן (גם אם קבלה בהמלצת רופא), שווה לנסות עוד אמצעים.
נ.ב. אין לנו אפשרות להמליץ על אתרים במסגרת פורום זה
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמח תירסמיה16/10/2014
שלום
האם קמח תירס הצהוב גרוס (לא האבקתי) הוא בריא? במיוחד בהקשר של סוכר והשמנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח תירס - תגובה
שושנה שרשבסקי20/10/2014שלום,
לקמח תירס צהוב גרוס יש סיבים תזונתיים, מינרלים כמו סידן, ברזל מגנזיום ועוד, לכן הוא מזין
אבל כמו כל קמח אינדקס גליקמי שלו גבוה, זה אומר שהוא מעלה את רמת הסוכר בדם באופן מהיר, לכן אנשים עם נטייה להשמנה או לסוכרת צריכים להימנע מלאכל כמויות גדולות.
הוא תחליף לקמח חיטה לאנשים עם רגישות לגלוטן (לצד קמחים נוספים)
יחד עם זאת הרבה אנשים רגישים לתירס, הוא אינו מתאים לכל אחד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ גזר- האם שמירה במקרר תאבד אתמוריה06/10/2014
הויטמינים?
אני יודעת שמומלץ ישר לשתות, אך כמה זמן עד שהמיץ מתחיל לאבד מהערך שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ גזר- האם שמירה במקרר תאבד את - תגובה
שושנה שרשבסקי06/10/2014רצוי לשתות תוך מספר שעות.
אפילו ירקות שנקנו טריים והוכנסו ישר למקרר, לאחר יומיים האנזימים שבהם כבר נהרסים.
הרצוי: לקנות כל יום יומיים טרי...(לא כל כך מעשי, נכון?!) ואת המיץ לשתות מיד כפי שכתבת, אבל יש רצוי ויש מצוי... וזה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך!!
מוריה06/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בריאהמורן04/10/2014
שלום רב נשים יקרות,
ברצוני לברר לגבי התזונה היומית שלי:
אני בת 33 +שני ילדים.
בדר"כ התזונה היומית שלי נראית כך:
קפה עם חלב שקדים או חלב אורז
בבוקר לעבודה :
כריך מלחם שיפון מלא + ממרח שקדייה+ חביתה או רצועות טופו וקופסת ירקות חיים.
ביניים:
כמה תמרים מג'הול ואגוזי מלך לא קלויים
צהריים:
אורז לבן או מלא ושתי קציצות עוף מבושלות ברוטב עגבניות.
ביניים :
יוגורט עיזים ודבש או תפוח עץ
ערב :
מרק ירקות עם עדשים כתומות או כריך שיפון וגבינת עיזים וסלט ירקות חי.
אשמח להערות בונות.
תודה,דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בריאה - תגובה
שושנה שרשבסקי05/10/2014שלום דניאל,
בסך הכל התזונה שלך נראית מעולה, כל הכבוד.
כמובן שכדאי לגוון, לדוגמה בצהריים, אפשר להחליף את העוף בדג (דג ים )או בגולש הודו, או בחלבון צמחוני, במקום האורז אפשר לגוון עם קינואה, או סוגי אורז נוספים או דגנים מלאים כמו כוסמת או דוחן.
אפשר להוסיף ליוגורט זרעי פשתן או זרעי צ'יה (עשירים בחומצת שומן אומגה 3)
לסלט אפשר להוסיף מעט גרעינים(חמניה, דלעת), עשירים במינרלים שונים, ולא לשכוח לתבל במעט שמן זית.
לארוחת הביניים : גוון אפשרי: פרי טרי ושקדים.
הגוון חשוב על מנת להיחשף לויטמינים ומינרלים מכל הקשת .
לא מומלץ לאכל עוף כל יום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ותזונהא01/10/2014
אני בת 33 + 2. לפני כשמונה חודשים התגלתה אצלי מיומה בגודל של 4 ס"מ. מאז ועד היום אני עוברת טיפולים של דיקור ולקיחת צמחי מרפא.
היום בבדיקת הרופא נמצא שהמיומה כלל לא קטנה ולהיפך, אפילו גדלה לגודל של 5 ס"מ!
המצב מטריד אותי כי אני מעכבת הריון בגלל סיבה זו.
בעקבות מאמרים שקראתי בנושא הורדתי מהתפריט עוף ובשר כי הם מקור להורמון האסטרוגן שמזין את המיומה.
האם אני פועלת נכון? ואם לא האם יש מזונות שכדאי להקפיד עליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה ותזונה - תגובה
שושנה שרשבסקי01/10/2014שלום אודליה,
את פועלת נכון, כדאי בהחלט להוריד מזונות המכילים הורמונים, לכן רצוי להוריד גם חלב ומוצריו.
חשוב להעשיר את התזונה בפיטואסטרוגנים (אסטרוגנים מהטבע): זרעי פשתן, מוצרי סויה *, ירקות כגון ברוקולי, כרוב, כרובית
לעבור לתזונה מלאה (דגנים מלאים), ירקות ופירות , הקפדה על עלים ירוקים
להוסיף מזונות עשירים בחומצת שומן אומגה 3 (דגי ים, אגוזים, זרעי צ'יה, זרעי פשתן)
להימנע מסוכר (ואלכוהול).
לשתות הרבה מים
בהצלחה
* מוצרי סויה אינם מתאימים לכל אחד, לשים לב אם טובים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמרים יבשיםמעיין28/09/2014
שלום
אם מכינים לחם מקמח כוסמין/שיפון מלא ומשתמשים בכפית שמרים יבשים על 3 כוסות זה בריא?
אין לי קנדידה, יש נטיה לנפיחות בבטן ואני מתלבטת בין שמרים לכפית אבקת אפייה ללא אלומיניום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמרים יבשים - תגובה
שושנה שרשבסקי01/10/2014שלום מעיין,
את צריכה לשים לב מה גורם לך לנפיחות בבטן, אם לחם עם שמרים גורם לך לאי נוחות בבטן, תנסי עם אבקת אפייה. אולי האשם אינם השמרים אלא השיפון או הכוסמין , לשניהם יש גלוטן (אמנם הרבה פחות מבחיטה ), תרגישי מה טוב לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוץ משושנה אף אחת לא עונה!מיה26/09/2014
פורום גרוע. ארבע תזונאיות מתפרסמות ובכלל לא מענין אותן לענות. שושנה היחידה שמגיע לה לשים פה תמונה. השאר לא נחוצות וגם בטח לא מפנה אליהן מחוץ לפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן כך. 3 אוכלות חינם שמקבלות פרסום
אבולל'ה26/09/2014העיקר אתן מפרסמות את עצמכן.
אני נותן לכן שבוע לענות לשאלות שנשאלו, אם לא, אני אדאג לכך שיטיסו את שלושתכן מהפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ סלקרינה25/09/2014
שלום רב
יש לי נטיה לשילשולים בעכבות תרופות שאני מקבלת,
רציתי לדעת אם מיץ סלק עלול להחמיר את המצב ?אני מתכוונת לשילשולים
וכיצד שותים את מיץ הסלק האם בצורה הטיבעית ללא בישול? סוחטים במסחטת מיצים?
בתודה מראש אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ סלק - תגובה
שושנה שרשבסקי01/10/2014שלום,
מיץ סלק שותים בצורה הטבעית. סוחטים במסרטת מיצים. אפשר (אפילו רצוי) לשתות ביחד עם עוד ירקות, לדוגמה סלק, גזר וסלרי.
כל מיץ או כל תערובת עלולים לגרום לשלשולים/מיחושים/עצירות, החרפת מצב קיים.
מיץ סלק, זה משהו טוב, אך לא לכל אחד!
להיות מודע לגוף, ולא לאכל או לשתות מזון שגורם להרגשה לא טובה, גם אם המזון הספציפי נחשב כבריא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אנרגיההראל17/09/2014
הבנתי ש:
גרם פחמימה=4 קלוריות.
גרם חלבון= 4 קלוריות.
גרם שומן= 9 קלוריות.
מה זה בעצם אומר? איך זה מחושב? והאם עדיף לצרוך שומנים מהסיבה שהם מכילים יותר קלוריות (קלוריות=אנרגיה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על אנרגיה - תגובה
פחמימות, חלבונים ושומנים הם אבות מזון ואנו זקוקים לשלושתם!
השאלה אינה כמה קלוריות יש בכל אחד מהם (כמובן שזה מדויק מה שכתבת), אלא איזו פחמימה אנו מכניסים לפה, איזה חלבון ואיזה שומן!
מה הטיב של המזון שאנו אוכלים.
פחמימה פשוטה או מורכבת, חלבון מהצומח או מהחי, שומן רווי או בלתי רווי, שומן מהחי, , שמן מהצומח (איזה שמן ), שמן מוקשה (שומן טראנס,) , מה החומרים הנלווים למזונות אלו, ועוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהמיה17/09/2014
שלום
1. מה עדיף להרזיה, קרקרים משיפון מלא של חברת waza או פריכיות אורז מלא?
2. האם לחם שיפון מלא אורגני גורם לנפיחות בבטן כמו לחם חיטה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה - תגובה
שושנה שרשבסקי01/10/2014אני בעד גוון! פעם שיפון, פעם אורז...(יתכן ולפריכיות אורז אינדקס גליקמי גבוה יותר),
לחם שיפון פחות אלרגני מחיטה, בדרך כלל הוא עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר דקליםמיה17/09/2014
שלום
האם הוא עדיף על דבש? מה יתרונותיו ?והאם הוא גורם להשמנה במינון מוגבל, ערך גליקמי וכו'
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר דקלים - תגובה
לא הכרתי את סוכר הדקלים, אז תודה, , התעניניתי ובדקתי
אכן סוכר חביב,, עשיר במינרלים וויטמינים, אינדקס גליקמי נמוך (אינדקס גליקמי של הדבש גבוה, מבחינה זו סוכר דקלים עדיף), אך המחיר!!... כפית לקפה נראה לי רעיון טוב (טוב הרבה יותר מתחליפי סוכר למיניהם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםםםמאיה14/09/2014
שלום יש לי כמה שאלות: אחת , מה יותר כדאי לקחת אומגה צמחית או אומגה מהחי.??? מה זה בדיוק אומגה צמחית . , ספרולינה זה משהו שצורכים על בסיס קבוע , בכלל כל הויטמינים והמינרלים צורכים על בסיס קבוע \ אמא שלי בת 64 והיא לוקחת כל מיני דברים ומפסיקה כי היא לא יודעת אם זה טוב לאורך זמן ... אשמח לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלוםםם - תגובה
שושנה שרשבסקי15/09/2014שלום,
חומצת שומן אומגה 3 בנויה מחומצות שומן מספר באורך שונה,
ALA , נמצאת במספר מזונות מהצומח, אגוי מלך, זרעי צ'יה, זרעי פשתן
EPA ו- DHA נמצאים במספר מזונות מהחי, בעיקר בדגי ים.
הגוף שלנו, במידה והוא בריא, (אם אנחנו אוכלים טוב ומקבלים את המינרלים והויטמינים הדרושים), יודע להפוך את ה-ALA ל- EPA ו- DHA, שהם חיוניים לגוף.
מה יותר כדאי? לצמחונים, כמובן אומגה צמחית, למי שאנו צמחוני, קודם כל כדאי לאכל דגי ים, לגבי לקיחת תוסף, תלוי לסיבה של הלקיחה, למצבים טיפוליים מסויימים, עדיף אומגה משמן דגים (אך לא כאן המקום להרחיב).
לגבי אמא שלך, אי אפשר כמובן לתת תשובה בלי להכיר אותה, הרקע הרפואי, וכו', אני ממליצה שתתיעץ עם נטורופתית, היא תוכל להמליץ לה על תזונה מיטבית ובמידת הצורך גם על תוספים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמח לבן רגיל וקמח לבן אורגנירחל05/09/2014
שלום. קראתי שלקמח אורגני (מלא או לבן) יש מבנה אחר שאפילו לא מכיל גלוטן, כיוון שמה שלא אורגני עובר בין היתר הינדוס גנטי.
אם כך, האם קמח לבן אורגני בעצם בריא?
תודה כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח לבן רגיל וקמח לבן אורגני - תגובה
כל סוגי קמח חיטה מכילים גלוטן בכמות גבוהה - אורגני או לא אורגני, לבן, מלא, כפרי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רחל16/09/2014שלום. אם כך, מהי הרגישות הזאת לגלוטן שצצה? אלפי שנים לחם/חיטה היה אוכל בסיס, ולפתע נראה כאילו מנסים רק להמנע מזה. מה השינוי? תודה וכל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שושנה שרשבסקי16/09/2014שלום רחל,
אכן החיטה של היום אינה דומה לחיטה מלפני אלפי שנים..בעיקר בחמישים שנים האחרונות, החיטה עברה הכלאות רבות. המטרה היא להגדיל את היבול וגם לשפר ולעדן את הקמח.
הכלאות אלו גרמו (וגורמים עד היום )לשינוי גנטי של החיטה ואינה דומה החיטה של פעם לחיטה של היום.
החיטה של היום עשירה מאד בחלבון גלוטן שהוא חלבון קשה לעיכול, הרבה אנשים מתקשים לעכל אותו לגמרי, דבר הגורם לצרות רבות. בנוסף החיטה של היום עשירה מאד בעמילופקטין, פחמימה מורכבת, שהופכת בגוף לגלוקוז, ומעלה במהירות את רמת הסוכר בדם, אפילו יותר מהסוכרוז, (הסוכר השולחני), דבר העלול לגרום עם הזמן למחלת הסוכרת.
ההמלצה: לצמצם אכילת מזונות מחיטה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו שושנה, הידע שלך מטורף
הראל02/10/2014בהודעה אחת גרמת לי לשנות את התפישה שלי על חיטה באופן מוחלט. אז אם החיטה עברה תהליכים כל כך משמעותיים, אז מה את ממליצה לצרוך במקום? בעיקר אילו סוגי לחמים טובים יותר?
אני מאוד אוהב ללמוד ממך, את ממש אלופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו שושנה, הידע שלך מטורף - תגובה
שושנה שרשבסקי02/10/2014שלום הראל,
תודה על פרגון
לחם כוסמין עשוי להיות חלופה טובה. אמנם הכוסמין הוא סוג של חיטה (יש בו גלוטן), אך הוא לא עבר את התהליכים הרבים כמו החיטה.
אפשרות נוספת: לחם שיפון. בדרך כלל מערבבים עם השיפון מעט חיטה (כי קמח השיפון קצת כבד), או מערבבים עם כוסמין. יש גם לחמים 100% שיפון.
אני ממליצה לקנות את הלחם בבתי טבע, שם מוכרים לחם ללא כל מיני תוספות לא רצויות כמו רוב הלחמים בסופרים.
נכון המחיר גבוה יותר, אני על זה לא מתפשרת!
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלחמים דווקא לא יקרים
הראל03/10/2014לדוגמא, בעדן טבע מוכרים לחם מחיטה מלאה 100% או 100% כוסמין מלא וזה עולה 11 שקלים ללחם די גדול.
תודה רבה על התשובה ובכלל על העזרה.
צר לי רק ששלושת מנהלות הפורום האחרות לא לוקחות יותר חלק פעיל בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות לקיחת שמן קוקוסשראלה02/09/2014
שלום
התחלתי לקחת 3 כפות שמן קוקוס בבוקר מספר ימים
סליחה על השאלה אך היציאות שלי קצת משונות מבדרך כלל.
יש לי גם תחושה מוזרה של כבדות בראש וחולשה קלות האם אלה תופעות ניקוי?
האם יש השפעה והשמן מנקה את דפנות המערכת עיכול?
האם מומלץ על לקיחת שמן מספר ימים בשבוע?
האם זה משמין?כי שמעתי שזה משפר משמעותית את חילוף את חילוף החומרים בגוף.
בתודה מראש
שראלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות לקיחת שמן קוקוס - תגובה
קודם כל 3 כפות שמן - זה המון.
גם שמן , אם הוא בריא, צריך לאכל אותו בתבונה, תתחילי עם כפית, וראי מה זה עושה לך! אם טוב לך הוסיפי עד כף אחד.
שמן קוקוס (אורגני בכבישה קרה) מתאים לאפייה ולטיגון, כי אינו מתחמצן מהר כמו השמנים אחרים (כי זה שמן רווי מהטבע), אך כמו כל מזון, לא מתאים לכל אחד.
תהיו קשובים לגוף שלכם, מה שעושה לכם לא טוב, אל תאכלו!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)