מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלוריות עצומות!!!מיטל06/12/2013
אכלתי היום בצ'יינה טאון אורז מטוגן עם ירקות בקופסא של 750 גרם
כתוב שב-100 גרם של אורז מטוגן 500 קלוריות ואני אכלתי 750 גרם אז זה יוצא 7.50 כפול 500 = 3,750 קלוריות
האם זה מסוכן לאכול בארוחת צהריים 3,750 קלוריות???
האם זה העלה אותי קילו של שומן?
איזה טעות עשיתי שאכלתי את האורז המטוגן עם השמן והשומן עכשיו אני מרגישה שמנה!!! ונפוחה!!!
אני עכשיו מרגישה הכי שמנה בעולם
והאורז נכנס לי לבטן וניפח אותו כמו בלון אני לא יכולה לנשום.!
אני מרגישה שהתפוצצתי!!!
עליתי בגלל האורז 4 קילו במשקל
בבוקר שקלתי 4 קילו פחות ועכשיו בגלל האורז אני 4 קילו יותר.
איך אני עכשיו יוציא את השומן של האורז מהגוף שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות עצומות!!! - תגובה
לירון אסייג08/12/2013היי מיטל ,
בלי לחץ!
נסי לאזן זאת בימים הבאים ע"י תזונה בריאה ועל פי הקלוריות המתאימות לך.
כמובן שכדאי לשלב פעילות גופנית
שיהיה בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חלב סויההראל03/12/2013
היי,
החלב סויה של תנובה שנמצא במקרר של הסופר ליד החלב הרגיל, האם הוא בריא? יש המון סתירות בנושא הזה של סויה, מצד אחד פיטו אסטרוגן שנקשר עם סרטן, ומצד שני יש האומרים שזהו מוצר מזין ובריא במידה יוצאת דופן.
למי להאמין? האם אני יכול לשתות את חלב הסויה בכמויות שאנשים שותים חלב פרה? או שמא יש סיכון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על חלב סויה - תגובה
שושנה שרשבסקי08/12/2013תמיד כדאי לקרוא את האותיות הקטנות, האם זה חלב סויה נטו או שיש כל מיני תוספים, כמו סוכר למשל או צבעי מאכל...
עקרונית ,לאדם בריא שאינו אלרגי, חלב סויה יכול להיות תחליף טוב לחלב פרה, אך כמובן שאין להגזים, אנשים שותים הרבה יותר מדי חלב פרה... לא צריך להתחרות בהם... תזונה מגוונת יכולה גם לכלול חלב סויה, זה בריא וטוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלדינה03/12/2013
שלום רב, ברצוני לדעת האם בישול שיבולת שועל אינו פוגם בערכה התזונתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל - תגובה
שושנה שרשבסקי08/12/2013רצוי לבשל מעט או לקלות בתנור בטמפרטורה נמוכה שבושלת שועל גסה , ללא בישול/קליה לא תיספג טוב או עלולה לגרום לכאבי בטן. אין צורך לבשל/לקלות שיבולת שועל דקה, אך בעבה יש יותר סיבים, היא יותר מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהמעיין01/12/2013
היי
האם מותר לקחת כל יום פרוביוטיקה?
האם מותר לקחת את זה גם כשמטופלים באנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה - תגובה
שושנה שרשבסקי01/12/2013פרוביוטיקה הוא תוסף מעולה למי שזקוק לו, אך אין צורך לקחת אותו באופן קבוע אם אין שום בעיה...
כמובן שחשוב מאד לקחת את התוסף אם מטופלים באנטיביוטיקה, וגם להמשיך לתקופת מה לאחר הטיפול באנטיביוטיקה על מנת לחדש את הפלורה הטובה של המעיים,
בזמן לקיחת האנטיביוטיקה, אין לקחת את הפרוביוטיקה בו-זמנית, אלא בהפרש של שעתיים לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונהמעיין25/11/2013
היי
אני לוקחת 3 תוספי תזונה ביום:
כדור סידן
טיפות ויטמין D
חומצה פולית
השאלה שלי, מתי לקחת כל אחד מהם? האם אפשר ביחד את כולם?
עדיף אחרי האוכל? בבוקר/צהריים/ערב?
בשילוב עם איזה אוכל רצוי או לא רצוי?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה - תגובה
שושנה שרשבסקי25/11/2013שלום,
אינני יודעת איזה סידן את לוקחת, ולמה, אך בדרך כלל רצוי סידן ציטראט עם ויטמין D (או/ן מגנזיום לספיגה טובה יותר
בכל מקרה, סידן, רצוי לקחת בשעות הערב ,נספג טוב יותר בלילה, לא עם חלב ולא עם קפה. אם אין ויטמין D בכדור, תקחי את ה-D גם בערב, אחרת אםשר לקחת את הטיפה בבוקר עם הארוחה
חומצה פולית עם האוכל בבוקר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מאיה25/11/2013הכל אני לוקחת בהמלצת רופא!
זה משנה מה אני אוכלת בבוקר עם החומצה הפולית?
שוב תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך - תגובה
שושנה שרשבסקי25/11/2013אין הגבלה,
באופן כללי נכון לקחת את הויטמינים עם אוכל, הם תוסף תזונה, ולא "במקום תזונה",* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מקרקע ומרגיעטל20/11/2013
שלום,
אשמח בבקשה להמלצה שלכן למזונות בנחשבים למקרקעים או/ו מרגיעים בתקופות של המון לחץ ומתח ואף חרדות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל מקרקע ומרגיע - תגובה
שושנה שרשבסקי20/11/2013אין כמו מרק שורשים (בצל, גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, בטטה, לפת....)
וכן מרקים על בסיס קטניות וירקות: מרק עדשים, מרק מאש.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלטל20/11/2013
היי,
באיזה שלב של הבישול מומלץ להוסיף שיבולת שועל למרק?
אני כרגע מוסיפה את השיבות שועל ממש בהתחלה.
מה דעתכן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל - תגובה
שושנה שרשבסקי20/11/2013שיבולת שועל עבה (גס), כדאי להכניס בתחילת הבישול
אם את משתמשת בשיבולת שועל דקה, אפשר לקראת סוף הבישול
עדיף שיבולת עבה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינואהטל18/11/2013
שלום,
האם שמעתן על תופעה שקינואה מנפחת את הבטן לכמה שעות?....
אני מזהה שלאחר אכילת קינואה, אני מרגישה תחושה של נפיחות וכבדות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינואה - תגובה
שושנה שרשבסקי18/11/2013שלום טל,
תאורטית כל אדם יכול להיות רגיש למאכל זה או אחר. זה לא צריך להיות תופעה!
אם את חשה אי נוחות בבטן לאחר אכילת קינואה, אל תאכלי קינואה, על אף שהוא נחשב למאכל קל לעיכול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמו פשתן ודבשטל18/11/2013
שלום,
כל בוקר אני שותה כוס מים 1
ואז לאחר כחצי שעה
אני שותה 1 כף שמן פשתן עם כפית של דבש
1. האם זה בסדר? כלומר האם אפשר ביחד לקחת כף שמן פשתן עם דבש?
2. האם יש לכן הצעה אחרת/נוספת לטקס של הבוקר?
3. האם אני יכולה להתייחס לכף שמן פשתן כתחליף לאומגה 3?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמו פשתן ודבש - תגובה
שושנה שרשבסקי18/11/2013שלום טל,
אם את מרגישה טוב עם זה, זה בסדר גמור.
שמן פשתן עשיר באומגה 3, תחליף טוב למי שאינו אוכל דגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקים וערך תזונתימעיין17/11/2013
היי לכולם,
האם מרקים באמת בריאים אם כל ערכם התזונתי של הירקות לא נשמר בבישול??
חוץ מגזר ועבניה שהבנתי שכן נשמר..
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקים וערך תזונתי - תגובה
שושנה שרשבסקי18/11/2013שלום לך,
קודם כל, מרק הוא משהו טוב לחורף, מחםם, מקרקע...
ערך התזונתי של המרק נמצא דווקא במים... המינרלים נשמרים במי המרק ובמידה פחותה גם הויטמינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאט קולהמעיין14/11/2013
אני מכורה לדיאט קולה, מנסה להיגמל!!
רציתי לדעת עד כמה זה נורא לשתות ביום בקבוק קטן של חצי ליטר?
אני יודעת שהכי טוב לא לשתות בכלל
אבל כמה זה נורא רק חצי ליטר ביום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאט קולה - תגובה
שושנה שרשבסקי14/11/2013שלום לך,
כן, זה ממש לא כדאי לך, חצי ליטר ביום זה הרבה!תנסי להיגמל כמה שיותר מהר!
א. רוב משקאות הדיאט, כולל קולה ממותקות בממתיק מלאכותי בשם אספרטיים. בצריכה מוגברת הוא עלול לגרום לנזקים קשים לגוף.(רשימת הנזקים ארוכה מאד!)
ב. בקולה (רגיל או דיאט) יש כמות גבוהה של זרחן, עודף זרחן מפריע לספיגה של הסידן בגוף, הדבר עלול לגרום למחלת האוסטאופורוזיס (בריחת סידן או דלדול עצם).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לצמחונות או תבעונותמעיין12/11/2013
היי לכולם,
אני ממש רוצה להיות צמחונית ואפילו טבעונית אבל מפחדת לפגוע בבריאותי..
לא ברור לי איך אפשר להתנהל בלי עוף, בשר, דגים, ביצים ואפילו גבינות.. כאילו מה אוכלים???
איך אפשר לעשות זאת מבלי לגרום לנזק לגוף?
יש אתר שאפשר ללמוד ממנו?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לצמחונות או תבעונות - תגובה
לירון אסייג12/11/2013היי מעיין ,
אפשר לקיים אורח חיים צמחוני ללא פגיעה בבריאותך . למעשה קיימים מחקרים רבים אשר דווקא מוכיחים כי אדם המנהל אורח חיים צמחוני מגוון ובריא מועד פחות לחלות במחלות למינהן .
( אני עושה זאת במשך למעלה מ10 שנים)
כדאי להיוועץ עם איש מקצוע אשר יתאים עבורך את התזונה המתאימה ..
בכדי שלא תגיע למצב של חסרים תזונתיים .
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לצמחונות או תבעונות - תגובה
חנה הרשקוביץ12/11/2013שלום מעיין!
ישנן בפייסבוק קבוצות רבות שעוסקות בטבעונות בריאה. ממליצה לך להצטרף לשם לקבל מידע ותמיכה בתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך..
מעיין12/11/2013חיפשתי ולא ממש מצאתי משהו מקצועי..
תוכלי לרשום לי בבקשה
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה למעיין
הרי12/11/2013ראשית, את לא חייבת לעשות שינוי פתאומי לצמחונות, את יכולה לעבור בהדרגתיות להיות צמחונית. לגבי טבעונות- קודם תראי איך את מסתדרת עם הצמחונות (טבעונות זה קשה משמעותית, שכן כל דבר הכי קטן היום מכיל ביצים, חלב וכו׳ ככה שיהיה לך מאוד קשה בהתחלה).
הדבר הכי חכם שאת יכולה לעשות בשביל עצמך הוא לקנות קטניות (קטניות הם התחליף העיקרי לבשר, עוף ודגים) ותראי איך את מסתדרת עם זה. (קטניות= עדשים מכל הסוגים, חומוס מבושל, פול, שעועית לבנה, ויש עוד המון סוגים).
המעבר לצמחונות הוא יותר מוזר מאשר קשה, אבל מכל הלב אני אומר לך שזה שווה כל רגע. אני יכול להבטיח לך שקשה הרבה יותר לעשות דיאטה מאשר להיות צמחוני משום שיש אלפים של אפשרויות לאכול.
אם את מעט מפחדת תה ע״י בדיקות דם פעם ב-3 חודשים ותראי איך את מסתדרת עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הרי
מעיין12/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על צמחונותהראל28/10/2013
האם בני האדם במהלך כל שנות האנושות, היו יכולים לחיות ללא אכילת בשר?
תמיד אומרים שבלי בשר בני האדם לא היו מצליחים לשרוד.
מה אתן אומרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על צמחונות - תגובה
חנה הרשקוביץ29/10/2013שלום הראל!
יכול להיות שבתקופות מסוימות או במיוחד באזורים מסוימים בעולם לא היה מספיק מזון ללא אכילת בשר.
כיום ידוע בוודאות שאין לאדם שום נזקקות פיזיולוגית לבשר ואלפי אנשים משגשגים בבריאות וחיוניות על תזונה צמחונית וטבעונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
הראל29/10/2013אתחיל בכך שאני מעריץ את הידע שיש לכן בנושא תזונה, אני קורא מדי כמה ימים את השאלות ששואלים ואת התשובות שלכן, מדי פעם גם שואל בעצמי שאלות.
אז תודה רבה קודם כל, ושנית, רציתי לשאול לגבי התזונה הצמחונית.
אני צמחוני כבר מעל שנה ועשיתי מאז 3 פעמים בדיקות דם.
הכל תקין מלבד בי 12 וברזל, ולצערי יש לי הרגשה שאני צריך להקפיד על אכילת קטניות בלי סוף, ושאם אזניח את נושא הקטניות אז יהיה לי מחסור בברזל.
יש תקופות שפשוט אין לי חשק לאכול קטניות פעמיים ביום, ואני לא מקפיד, אז יוצא לי לאכול שתי מנות קטניות בשבוע.
אני יודע שכשאכלתי בשר אז גם אם היו תקופות שלא אכלתי בשר בכלל אז אף פעם לא הרגשתי עייפות או מחסור בברזל.
לגבי B12 אני כבר לא יודע מה לחשוב, גם כשהאוכל מאוד מגוון מכל הבחינות יש מחסור בבי 12.
אשמח לתשובות ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
לירון אסייג29/10/2013היי הראל,
אני צמחונית כעשור .
כאשר אוכלים תזונה צמחונית יש צורך להקפיד יותר באכילה מגוונת .
מתי עשית בדיקות דם לאחרונה ?
האם ישנו מחסור חמור ב-B12? האם קיים מחסור גם בברזל ?
ייתכן ותצטרך השלמה דרך כדורי מציצה של בי 12 לתקופה.
האם ביצים אתה אוכל ?
בנוסף, הקפד לאכול את המזונות המכילים ברזל (קטניות, ,טחינה משומשום מלא, , אגוזים וגרעינים) בסמוך למזונות המכילים ויטמין C וכך תעזור לספיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה - תגובה
חנה הרשקוביץ29/10/2013גם אוכלי בשר יכולים לסבול ממחסור בברזל ובי 12 משום שהעניין כאן הוא לא כמות הצריכה אלא איכות הספיגה.
קטניות פחות מועילות כי הן קשות לעיכול.
כשקשה למערכת העיכול היא סופגת פחות.
לכן המפתח הוא ארוחות פשוטות (עם פחות מרכיבים) וקלות לעיכול.
ברזל מעלים ירוקים ופירות נספג מצוין למרות הכמות הקטנה לכאורה.
בי 12 מיוצר אצלנו במערכת העיכול ע"י חיידקים. כל דבר שפוגע באוכלוסיית החידקים הטובים פוגע בייצור בי 12 (תזונה גרועה, עיכול לקוי, מתח ועוד) כמו גם צריכה חיצונית שלו ממוצרים מהחי ומוצרים מעובדים עם תוספות כמו קורנפלקס ובמבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא סגור על הb12
הראל29/10/2013ניסיתי לקרוא הרבה מאוד מידע על הויטמין בי 12.
יש כאלה שאומרים שאין אפשרות להשיג אותו ממוצרים שהם לא מהחי כי הוא נמצא רק בחלבון מהחי, יש כאלה שכותבים שהוא נהרס בחימום ולכן רק אם נאכל בשר נא אז נקבל אותו, משהו שלא הגיוני ולכן לא ריאלי שנקבל בי 12 מבשר.
יש כאלה שאומרים שיש מאגרים טבעיים של בי 12 בגוף וצריך רק לשמר אותם.
מעולם לא סבלתי ממחסור בבי 12, אך מאז שעברתי לצמחונות, ודווקא אז הקפדתי לאכול אוכל מגוון יותר, סלטים מגוונים עם ירק ירוק (כוסברה, פטרוזיליה וכו') ומשום מה בבדיקות הדם היה לי מחסור בבי 12.
אני כבר אובד עצות בעניין הזה, זה עדיין תעלומה מבחינתי.
כמובן שאני צורך בכדורים ואין לי מחסור בחודשים האחרונים, אבל ברגע שאפסיק אני מאמין שהמחסור יחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא סגור על הb12 - תגובה
חנה הרשקוביץ30/10/2013שלום הראל!
אכן, אם אתה מחפש B12 בתזונה, תמצא אותו רק במזון מהחי. ואכן, הוא נהרס בחום.
כמו שכתבתי, גם אוכלי בשר סובלים ממחסור בבי 12 כי העניין כאן הוא ספיגה - ראה תגובתי הקודמת.
דווקא צריכה מרובה של בשר יכולה לגרום לניצול יתר של הויטמין משום שבשר - כמו גם דגנים - עשירים בחומצה האמינית מתיונין, שלצורך פירוקה הגוף נזקק לבי 12 (ואם חסר לו הוא צובר הומוציסטאין שזה שלב בינתיים בפירוק).
שוב אנחנו לומדים שהתזונה המערבית שמבוססת על דגנים ומוצרים מהחי פוגעת בבריאותנו.
הרבה פירות וירקות חיים וארוחות פשוטות הם המפתח לבריאות מערכת העיכול והגוף כולו.
[אגב, לפעמים כשעוברים לצמחונות מרגישים צורך לבדוק את רמות הויטמין בדם ומגלים שהוא נמוך אבל א. גם כשאוכלים מוצרי חלב וביצים אמורים לקבל בי 12 כך שזה מצחיק להאשים את היעדר הבשר, וב. הויטמין נאגר בכבד לתקופה של כמה שנים ולכן צריך לעבור הרבה זמן של מחסור כדי לגרום לחסר רציני. ועוד - בדיקת הדם הרגילה לא מאוד אמינה ויש הטוענים שהטווח הנמוך בבדיקות הוא לא באמת כל כך נמוך - כדי לאבחן מחסור בבי 12 צריך להעריך גם את הסימנים הקליניים].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה לכן!!
הראל30/10/2013כמו תמיד אתן תמיד עוזרות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה לכן!! - תגובה
חנה הרשקוביץ31/10/2013בשמחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת אוכלשני27/10/2013
האם ניתן להקפיא בשר/עוף שבושל ולאחר מכן חומם כבר פעם אחת? מבחינה בריאותית ולא מבחינת טעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת אוכל - תגובה
שושנה שרשבסקי27/10/2013שלום שני,
לא מומלץ!
כל חימום גורם לחמצון (קלקול מסוים של המזון) וכן לאיבוד חומרים טובים, להקפיא מזון (בודאי בשר/עוף) שהוא "קצת מקולקל", לא רצוי, גם אם הוא עדיין בסדר גמור לאכילה מידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מעיין12/11/2013לכמה זמן מותר להקפיא עוף שניקנה מופשר וישר הכנסתי אותו למקפיא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
שושנה שרשבסקי12/11/2013עוף טרי לגמרי וארוז טוב נשמר היטב במקפיא טוב (-18 מעלות) כ-8 חודשים! עדיף להקפיא בחלקים, כי ככל שהחלק יוקפא מהר בטמפרטורה נמוכה, כמעט ולא יהיה איבוד של חומרים מזינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וספורטלירון20/10/2013
היי,
לאחרונה נרשמתי לחדר כושר והתחלתי לעסוק בספורט באופן כמעט יום יומי (4-5 פעמים בשבוע). אני עושה פילאטיס,עיצוב, אירובי, מדרגה וגם מכשירים בחדר כושר כמו הליכון וסקי. משום מה בתקופה הזו אני רואה עלייה במשקל וזאת למרות שאני מקפידה מאוד על תזונה טבעית עם מעט פחמימות (תמיד מלאות) שומן טוב במידה (טחינה,אבוקדו, שמן זית) והמון ירקות ופירות. איך יכול להיות שאני עולה במשקל (עליתי שני קילו מ-48 ל-50 וגובהי 1.65).
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וספורט - תגובה
שושנה שרשבסקי20/10/2013שלום לירון,
את מחזקת את השרירים שלך! העלייה במשקל אינו של שומן אלא של שריר, וזה בסדר גמור. המשקל שלך כרגע נמוך, תמשיכי לאכל בריא כמו שאת עושה והמשקל שלך יתייצב. תאכלי את הפחמימות המלאות לפני האימון. אחרי האימון תוסיפי חלבון לצד הירקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)