מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לוהנגו-ממתיקליאת29/11/2014
שלום
מה דעתכם על הממתיק הזה? לפי הפרסומים הוא מושלם, אבל אני יודעת שגם הסטיוויה בהתחלה קיבל המון מחמאות והיום לאחר מחקרים הוא שנוי במחלוקת.
אשמח לדעתכם לגבי הלוהנגו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוהנגו-ממתיק - תגובה
שושנה שרשבסקי30/11/2014אין לי מידע מוסמך, אשתדל להתענין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינהמיכל29/11/2014
שלום וברכה,
איזה סוג טחינה כדאי לקנות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
מיכל01/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטה מחיטה מלאהמיכל29/11/2014
שלום וברכה,
האם צריך להימנע לחלוטין מחיטה או זה בסדר מדיי פעם לאכול משהו מחיטה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסטה מחיטה מלאה - תגובה
שושנה שרשבסקי29/11/2014תלוי מי!
יש אנשים שצריכים להימנע לחלוטין מקמח, ויש אנשים שזה בסדר גמור לאכול מעט חיטה מלאה.
בקליניקה לאחר תשאול ואבחון אני משתדלת להתאים את התזונה המיטבית לאדם לפני.
אנשים הם שונים והצרכים שלהם שונים. מזון יכול להיות טוב ומועיל לאחד ומזיק למשהו אחר!
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לך
מיכל29/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקאומיכל29/11/2014
שלום,
האם אפשר לשלב קקאו בתזונה או עדיף להימנע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקאו - תגובה
שושנה שרשבסקי29/11/2014אני לא בעד קקאו! אפשר מדי פעם שוקולד 60-80% מוצקי קקאו.
לשתייה, במקום קקאו, אפשר אבקת חרובים, זה טעים ובריא יותר (לא אם יש עצירות!)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמח טפיוקהמיכל29/11/2014
שלום וברכה,
האם מומלץ לשלב קמח טפיוקה בתזונה הבריאה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח טפיוקה - תגובה
שושנה שרשבסקי29/11/2014שלום מיכל,
קמח טפיוקה הוא קמח עמילני ללא גלוטן, אז הוא מהווה תחליף למי שרגיש לגלוטן,
אין סיבה לשלב אותו בתזונה בריאה שאינה נטולת גלוטן (גם לא מומלץ במיוחד לנמנעים מגלוטן, זה עמילן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילובליאור29/11/2014
היי שושנה,
ראשית אשמח להודות לך על כל התשובות שלך והידע שלך
אני שמחה ומודה על הזכות שאת עונה לנו :)
אשמח לשאול לגבי שילוב נוסף:
האם חלבון עם חלבון וחלבון זה בסדר?
האם בכלל זו שאלה רלוונטית או שהכל בסדר וכל שילוב הוא שילוב טוב?
לדוגמא: עכשיו אני שילבתי
סלט + אורז + עדשים + טופו + שקדים :)
לפי מה שאני מבינה יש פה מלא חלבונים
זה תקין?
אשמח לדעת ממך עם ובלי קשר לשאלה זו, האם יש שילוב שהוא אסור?
כדי לא לשאול אותך יותר שאלות מהסוג הזה :)
תודה שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב - תגובה
שושנה שרשבסקי29/11/2014שלום ליאור,
אין לשלב 2 חלבונים מהחי ביחד, או בשר, או עוף, או ביצה.
אבל אפשר לשלב חלבון מן החי עם ירק, גם אם הוא עשיר בחלבון, לדוגמה, בשר הודו ואפונה, או שעועית.
אפשר לשלב ירקות שונים ביחד, גם אלו שעשירים בחלבון.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מומלצת של חלבון מלאצ29/11/2014
שלום,
אני מעוניינת להוריד את כמות החלבון מן החי שאנו צורכים בבית ולכן רציתי לברר:
מהי הכמות המומלצת לאכילת חלבון מלא בשבוע אצל:
-ילד בן 5
-ילדה בת שנה וחצי
-מבוגרים
יש לציין כי שני ילדי אינם צורכים כמעט מוצרי חלב בגלל רגישות.
תודה רבה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מומלצת של חלבון מלא - תגובה
שושנה שרשבסקי29/11/2014שלום,
אני כותבת בערך כמות החלבון המומלצת ליום , כולל מהחי ומהצומח. לא מוכרחים לתת כל יום חלבון מהחי, אפשר לתת תחליפים, מה שטוב לילד.
כתבתי לגיל חמש, לגיל שנה וחצי, מנות קטנות יותר (בגיל הזה החלבון מהווה לא יותר מ20% מסך כל מה שהפעוט אוכל.
לילדים גדולים יותר ולמבוגרים כמות החלבון יכולה להיות גם 30% מסך המזון, (אבל גם פחות וגם יותר, מאד תלוי בבני אדם... אני מאמינה בתזונה מותאמת אישית....
לילד בן 5: מנה אחת של בשר או תחליף בשר ליום: המשמעות:
50 גרם בשר הודו/עוף/דג//כוס אפונה מבושלת/ כוס עדשים מבושלת//2 כפות חמאת בוטנים/אגוזים/שקדים ...כל אחד מהם נותן בערך 10גרם חלבון
(50 גרם בשר זה גודל קציצה)
ועוד 2 מנות של מוצר חלבי או תחליף: כוס חלב עזים/ חלב אורז/ כוס משקה סויה//ביצה// 4 כפות טחינה משומשום מלא// כל מנה כזאת נותנת עוד 7גרם חלבון
כמובן שיש גם מעט חלבון בירקות וכו'
הצריכה היומית המומלצת 0.8% חלבון לקילוגרם גוף למבוגרים, קצת יותר לילדים (0.95% )במילים אחרות אם ילד שוקל 20 קילו הוא זקוק בערך ל19 גרם חלבון ליום,
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי תזונה בהנקהמריה28/11/2014
אני מקפידה על תזונה טבעית, בעיקר צמחית, לא מעובדת וכמעט ללא מוצרים מן החי (לעתים רחוקות ביצה אורגנית/ דג/ עוף אורגני) ומקבלת את עיקר החלבון מן הקטניות.
אני מניקה והתינוק שלי סובל מגזים קשים. אני מתלבטת אם לנסות להוציא את הקטניות מהתפריט, כי אולי הם מחמירים את המצב. הבעיה היא שאני לא יודעת מהיכן לקבל את החלבונים... אם אוכל יותר מוצרים מן החי אקבל אמנם חלבון, אבל מעבר לכך שהדבר מפריע לי מבחינה פסיכולוגית ולא בריא, זה יפגע באיזון החומציות בגוף: היות שאני לא אוכלת מוצרי חלב כלל (יש לי רגישות אליהם) אצטרך יותר סידן בכדי לאזן את החומציות ואני עלולה לסבול ממחסור בסידן... בקיצור: מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי תזונה בהנקה - תגובה
שושנה שרשבסקי29/11/2014שלום מריה,
תנסי לאכל קטניות מונבטות, ההנבטה מונעת גזים (אצלך, אולי גם לתינוק)
אפשרות נוספת היא לבשל את הקטניות כאשר בתחתית הסיר שמה אצה (נורי, סושי, גם קומבו)
עוד טיפ: הקטניות הקפואות של "סנפרוסט" לא גורמות לגזים.
אינני יודעת אם זה יעזור לתינוקך, אך שווה לנסות.
טיפ לטיפול בגזים אצל תינוק: תמצית פרחי באך מספר 16 (Honeysuckle), (ניתן להשיג ברוב בתי טבע)
2-3 טיפות של התמצית במעט שמן זית , לעסות את הבטן מסביב לטבור, אפשר גם לשים את הטיפות ישר מסביב לטבור, אך עיסוי עושה נורא טוב לתינוק, ממש מרגיע
מזונות נוספים עשירים בסידן: שקדים, גם אגוזים, טופו, פירות יבשים, בעיקר תאנים, אבל גם משמשים וצימוקים (כדאי אורגניים), ירקות ירוקים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגןליאת27/11/2014
שלום
האם החומר המשמר פוטסיום סורבט מעלה ערכי אשלגן בגוף? אבי חולה דיאליזה ורציתי לדעת האם להימנע ממוצרים המכילים את החומר הזה כמו שנמנעים ממזונות עשירים באשלגן? (החומר קיים בהמון מוצרים..)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשלגן - תגובה
שושנה שרשבסקי27/11/2014נכון ,חומר זה עשויה להימצא בהמון מוצרים מעובדים,גבינות צהובות,מרגרינה, יוגורטים מסוימים,פיצות קפואות ,מוצרי מאפה, מיונז, תחליפי בשר, משקאות קלים ועוד...
אינני יודעת אם החומר מעלה ערכי אשלגן בגוף, צריך לשאול מומחים בתחום הכימיה והרפואה
אבל
הייתי מאד ממליצה לאבא , אדם חולה, להימנע מכל מזון מעובד, מזון זה מזיק לו, מכביד עליו.
תנסו להכין לו מזון טבעי, ירקות מבושלים או מוקפצים מעט, מרקים, דגנים מלאים וכו' , כמות וסוג החלבון על פי המלצת הדיאטנית המטפלת, ותתרחקו ממזון מעובד, ממזון באריזות מוכנות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 חלבוניםליאור26/11/2014
היי :)
1. מה קורה אם אוכלים באותה הארוחה 2 סוגי חלבון ללא דגן?
לדוגמא:
טופו עם עדשים וירקות
(ללא תוספת של דגן)
2. האם כל סוג של דגן (ולא רק דגנים מלאים) בתוספת של טופו או עדשים זה שילוב טוב של חלבון מלא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 חלבונים - תגובה
שושנה שרשבסקי27/11/2014שלום,
הטופו הוא חלבון מלא
העדשים הם עשירים בחלבון אך יכולים להיחשב גם כפחמימה (ב100 גרם עדשים מבושלים יש כ-20 גרם פחמימה ו- 9 גרם חלבון!)
לכן השילוב הזה בסדר גמור, ביחד עם ירקות, ארוחה מאוזנת
כל דגן הולך עם טופו (כאמור הטופו חלבון מלא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעדן לילדהאורית26/11/2014
הי
מה אם אוכלים כל יום מעדן 0% במיוחד לילדה בת 14 וחצי כארוחה לפני הלימודים ..האם מזיק? וגם שואלת בקשר לריבה בלי סוכא דאיט האם תזיק לה? כממרח על לחם קל ..היא שוקלת 62 גובה 167* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעדן לילדה - תגובה
שושנה שרשבסקי27/11/2014משקל של בתך בסדר לגילה בהתאם לגובהה.
לא מומלץ לאכל מעדן 0% שומן, המעדן הזה יש לו יותר פחמימות, הרי משקל המעדן לא משתנה.
אנחנו זקוקים למעט שומן כדי לספוג ויטמינים מסיסי שומן, לכן אני מציעה לאכל ביו-יוגורט טבעי בין אחד וחצי לשלושה %, (אפשר להוסיף בו חתיכות פרי, מעט דבש, וכו')
מזון דיאט אינו בריא, אם היא אוהבת ריבה, אפשר לקנות 100% פרי, ללא סוכר או תוספות אחרות ולמרוח על הפרוסה שכבה דקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוחי אדמהמיכל26/11/2014
שלום וברכה,
באיזה תדירות מומלץ לאכול תפוחי אדמה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפוחי אדמה - תגובה
שושנה שרשבסקי26/11/2014שלום מיכל,
אין שום המלצה לאכל תפוח אדמה. הוא ירק עמילני, המעלה את הסוכר בדם במהירות כמו קמח וסוכר.
נכון שהוא טעים מאד, אז אפשר לשלב אותו מידי פעם בארוחה (יש בו מעט ויטמינים). תמיד טוב לגוון!
יש לא מעט אנשים רגישים לתפוח אדמה, להם נמליץ להימנע מאכילת תפוחי אדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפוחי אדמה המשך
מיכל26/11/2014תודה על התשובה,
אם אני לא מרגישה צורך לאכול תפוחי אדמה אז עדיף להימנע לחלוטין? חשבתי לאכול רק לעיתים רחוקות כדי לא להפסיד את מה שכן נמצא בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפוחי אדמה המשך - תגובה
שושנה שרשבסקי27/11/2014כאמור, אין שום חובה לאכל תפוחי אדמה. אם את לא נמשכת לתפוח אדמה, אין סיבה לאכל אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבש ושמןטלי26/11/2014
שלום
השאלה הראשונה שלי היא לגבי דבש. הבנתי שלא כדאי לבשל עם דבש כי בתהליך החימום שלו הוא מאבד ערכים ואף הופך ללא בריא.
האם זה אומר שגם המתקת תה או משקה חם עם דבש לא מומלצת?
השאלה השנייה היא לגבי שמן. עם איזה שמן הכי מומלץ לבשל ולטגן (לא טיגון עמוק)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש ושמן - תגובה
שושנה שרשבסקי26/11/2014שלום טלי,
1.ממליצים לחכות כמה דקות לפני המתקת התה בדבש, חום גבוה אכן הורסת חלק מהאנזימים הנמצאים בדבש (כמובן להקפיד לקנות דבש שלא חומם!)
2. לבישול וטיגון(כמובן רק מעט שמן), להשתמש בשמן זית, השמן זית מתחמצן רק בטמפרטורה יחסית גבוה. עדיף לא לחמם בחום הכי גבוה, אלא בינוני (להבה בינונית בגז)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילובים של אוכלליאור23/11/2014
שלום,
שושנה, ראיתי שבאחת מתשובתייך כתבת לשלב קטניות עם דגנים מלאים:
סוגי קטניות: שעועית (מש, לבנה , אדומה, אזוקי,,,), חומוס, סויה (פתיתי סויה, טופו, ולא שניצי סויה שמוכרים....), אפונה (הקשה) ועוד
דגנים מלאים, כולל לחם מקמחים מלאים (שיפון, כוסמין, חיטה...), כוסמת, דוחן, וגם אורז מלא (כל הסוגים: פרסי מלא, אדום, פראי, עגול מלא, ועוד), שיבולת שועל.
השאלה:
1. האם קוסקוס מחיטה מלאה נחשב חלק מהדגנים? ואז האם שילוב שלו עם קטניות גם מהווה חלבון מלא?
2. האם פסטה מחיטה מלאה נחשבת דגן מלא? ואז האם שילוב שלה עם קטניות גם מהווה חלבון מלא?
3. האם שילוב של אורז בסמטי (לא מלא) ביחד עם קטניות מהווה שילוב טוב של חלבון מלא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילובים של אוכל - תגובה
שושנה שרשבסקי24/11/2014החיטה היא דגן, לכן שילוב של חיטה מלאה (גם קוסקוס) בשילוב עם קטנית מהווה חלבון מלא, כנ"ל לגבי האורז. באורז חסרה חומצת אמינו חיונית אחת , אכילה של אורז עם קטנית מהווה חלבון איכותי.
אני לא ממליצה לאכל הרבה מוצרי חיטה, כדאי לגוון עם דגנים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופוליאור23/11/2014
שלום,
1. האם טופו מוכן לאכילה כמות שהוא או שחייבים לטגן/לבשל אותו?
2. האם יש כמות מסוימת של טופו שאסור לצרוך יותר ממנה במנה אחת?
3. האם עדשים וטופו זה שילוב שיכול ללכת ביחד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופו - תגובה
שושנה שרשבסקי24/11/2014מומלץ להקפיץ/לטגן (במעט מאד שמן) את הטופו, 10 דקות מספיק.
מוכרים גם טופו מתובל (סדרה טופו יפני), שלא צריך לבשל, אפשר להוסיף לסלט
כמות: משהו כמו כוס, זה מנה נורמלית
אפשר לאכל ביחד עם עדשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)