מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שנים כבר מתבצעת בדיקת MRI לעוברליאת27/06/2009
כמה שנים כבר מתבצעת בדיקת MRI לעובר בארץ? וכמה בעולם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שנים כבר מתבצעת בדיקת MRI לעובר
פרופ' יריב יוגב27/06/2009מזה זמן רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן רב זה אומר 10 שנים ? 20?
מלי28/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחיצות בדיקת MRI ושאלות נוספות?ליאת27/06/2009
לאחר 2 הריונות תקינים אני כעת בהריון שלישי.
בשבוע 23 עשיתי סקירה מורחבת ונאמר לי שחדרי מוח ליטרליים מורחבים כ-10.7
חוץ מזה הסקירה היתה תקינה.
עשיתי מי שפיר בשבוע 20 בגלל תוצאות חלבון עוברי, יצא תקין
בדיקות לcmv ,ebv,טוקסופלזמוזיס , תקינות.
הפנו אותי לברור ומעקב בבי"ח לביצוע אולטראסאונד בגלל ההרחבת חדרים בשבוע 27 והתברר ש"הקרניים האחרויות של החדרים מורחבים עד 11 מ"מ (ללא דינמיקה מבדיקות קודמות), הקרניים הקדמיות מודגשות ורוחבן עד 4 מ"מ. " כמו כן ריבוי מי שפיר (240 מ"מ).
הפנו אותי לMRI ולאחר מכן ייעוץ נוירולוגי , האם זה מוצדק? אני חוששת מבטיחות הבדיקה , ושואלת אם יש אלטרנטיבה אחרת?
כמו כן מה זה אומר שהקרניים הקדמיות מודגשות?
האם הייתי צריכה אולי להתיעץ עם מומוחה מיוחד לאולטרסאונד מוח עוברי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחיצות בדיקת MRI ושאלות נוספות?
פרופ' יריב יוגב27/06/2009ל MRI מול העובר בנוכחות ממצאים סונוגרפיים מידע משלים רב
הבדיקה אינה מסכנת אותך או את העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות חשובות
מלי28/06/2009כמו כן מה זה אומר שהקרניים הקדמיות מודגשות?
האם הייתי צריכה אולי להתיעץ עם מומוחה מיוחד לאולטרסאונד מוח עוברי?
שאלה שהכי חשובה לי לדעת:
האם שבוע 27.3 זה זמן טוב לביצוע הMRI מבחינת בשלות המוח ויכולת ניתוח התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהורד27/06/2009
הריון ראשון, שבוע 25 + 4, אני נחשבת הריון בסיכון גבוה עם מספר בעיות (אצלי, ההריון תקין לחלוטין) ובשמירת הריון כבר חודש וחצי, בתחילת השבוע הייתי במיון עם חשד לרעלת הריון (בצקות, כאבי ראש, כאבי עיניים) שנשללה בנוסף העמסת סוכר 50 עם תוצאה גבוהה מהשבוע. החל מיום רביעי פריחה בזרוע ימין (בפס קיפול הזרוע) שהחלה אחרי בדיקת דם מלווה בגרד, יום חמישי התפתחה אותה פריחה בדיוק בזרוע השנייה בדיוק באותו מקום, החל מאתמול בערב התפשטה הפריחה ביד ימין מהקפל מטה עד שורש כף היד והחלה פריחה מקומית בחלק מהבטן. זה משהו מדאיג? האם מצריך בדיקת רופא עור / נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' יריב יוגב27/06/2009ברור מאליו שבאינטרנט לא ניתן להתיחס לפריחה עורית. פני לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי עם חתך Tלירי27/06/2009
שלום,
לפני 4 שנים ילדתי בניתוח קיסרי עם חתך T, נאמר לי שבלידה הבאה אני חייבת שוב ניתוח קיסרי, רציתי לדעת האם צפויות סכנות כלשהן בהריון בשל חתך זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף, הניתוח בוצע בשבוע 32.
לירי27/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיסרי עם חתך T
פרופ' יריב יוגב27/06/2009יש צורך בניתוח קיסרי חוזר
במידה וחשה בצירים פני לחדר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בהריון
לירי28/06/2009אך רוצה לדעת מה הסכנות לפני שמתכננת הריון נוסף, תוכל לפרט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהחסוי26/06/2009
בס"ד
בוקר טוב לכולם. אשמח אן תוכלו לעזור לי:
אני בשבוע 18+2. הריון ראשון. כל הבדיקות תקינות ברוך ה'. ויש לי מספר שאלות:
לגבי תנועות עובר: אני מדי פעם מרגישה פעילות/ או אולי תנועות עדינות בבטן. אבל מאתמול לא מרגישה כלום... האם עליי להילחץ ולקפוץ למיון או להירגע? ועוד משהו: אני הייתי לפני שבוע אצל רופא נשים שלי והוא אמר לי שעד שבוע 24 לא צריך בכלל לספור תנועות ושיש מצב שאני לא ארגיש אפילו שבוע שלום וזה לא נורא.. נראה לי הזוי למדי... מה אתם אומרים. אני לחוצה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
פרופ' יריב יוגב26/06/2009הרופא נשים שלך צדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי-אסטריול גבוהgiss26/06/2009
בבדיקת חלבון העוברי ערך ה אסטריול 1.07
מה המשמעות?
חלבון עוברי 1.42
HCG - 0.77
רצוי לציין כי אני בת 37 וביצעתי מי שפיר לפני קבלת תוצאות החלבון העוברי
כעת אני ממתינה לתוצאות מי השפיר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי-אסטריול גבוה
פרופ' יריב יוגב26/06/2009השלימי סקירת מערכות
ייעוץ גנטי
והמתיני לתוצאות דיקור מי השפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגיל 42 ובדיקת שקיפות עורפיתרעות426/06/2009
שלום
אני בת 42 נמצאת בשבוע 10 ויומיים להריון.
קבעתי תור לשקיפות עורפית בשבוע 12 ונאמר לי שלמחרת הבדיקה יש צורך ללכת לעשות את בדיקת הדם. אתמול היתה לי שיחה עם הרופא נשים שאמר לי שהוא רוצה שאני יעשה את השקיפות העורפית אבל ללא בדיקת הדם. לדעתו בגלל הגיל שלי התוצאות יכולות להיות נמוכות וסתם להלחיץ אותי ללא צדק. הוא שאל אם אני מתכוונת ללכת על מי שפיר וזה ברור כי בגילי אני ממש לא אקח צ'אנס אז הוא אמר חד משמעית אל תעשי את בדיקת הדם אין טעם להכנס ללחץ מיותר.
הייתי מאוד שמחה לשמוע גם את חוות דעתכם כדי לעשות את הדבר הנכון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל 42
פרופ' יריב יוגב26/06/2009במידה ומעוניינת לבצע מי שפיר בנוכחות שקיפות עורפית תקינה אין צורך בבצוע בדיקות הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך עלייה בתפקודי כבד בהריוןעינת26/06/2009
לד"ר שלום רב
אני בהריון שבוע 27, חולה בהפטיטיס סי.
תפקודי הכבד לפני ההריון היו כמעט תקינים (חריגה מועטה ביותר מהנורמה).
בשבוע שעבר קיבלתי ערכים:
ALT 69
AST 32
כעבור שבוע חזרתי על הבדיקה והתוצאות חמורות בהרבה:
ALT 100
AST 86
1. האם זו עלייה מדאיגה? האם עליי לגשת לרופא גסטרו המטפל ומה דרכי הטיפול במצב זה?
2. בימים האחרונים אני מרגישה גירודים בכפות הרגליים והידיים - הייתכן שזה קשור לתפקודי כבד לקויים?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך עלייה בתפקודי כבד בהריון
פרופ' יריב יוגב26/06/2009פני בהקדם לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתשלי25/06/2009
אני בת 35, הריון שלישי.
עברתי בדיקת סיסי שלייה, וספירת הכרומוזומים יצאה תקינה (אין תסמונת דאון).
עברתי סקירה מוקדמת (שבוע 15 +6 ימים), בבדיקה עורף העובר יצא 5 מ"מ. האם יש לזה משמעות?
הופנתי לבדיקת אקו לב עוברי וייעוץ גנטי, למה עלי לצפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה נוספת
שלי25/06/2009האם עלי לבצע בדיקת חלבון עוברי, אם ידוע בסיסי השלייה שהעובר בריא (שאין ת. דאון)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
פרופ' יריב יוגב25/06/2009שאלתך אינה פשוטה
עיבוי עורף העובר בשבועות 11-13 קשור למומי לב ולהפרעות כרומוזומליות
בנוכחות קריוטיפ תקין (מספר הכרומוזומים) לאחר סיסי שליה ניתן לשלול תסמונת דאון ולכן אין מקום לביצוע חלבון עוברי
פרט למומי לב (לכו יש לבצע אקו לב עובר) עדיים קיים סיכון מוגבר למספר תסמונות
יש להשלים ייעוץ גנטי מקיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירעדי24/06/2009
שלום רב לד"ר היקר
שבוע 33+1,בבדיקת הערכת משקל נמצא כי יש לי מיעוט מי שפיר 76 מ"מ
משקל 2.180 ודרגת שליה 3
אני נורא מפחדת,האם זה אומר שני ילד בזמן הקרוב?
האם עישון גורם למיעוע מים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר
פרופ' יריב יוגב24/06/2009מיעוט מי שפיר אינו בהכרח מנבא לידה מוקדמת
הפסקת עישון תמיד רצויה
יש בשלב זה להמשיך מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
עדי24/06/2009האם יש בעיה בפעילות פיזית
כמו ניקיון הבית או הרמת דברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' יריב יוגב25/06/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים-ראייה של נקודות שחורותהילה24/06/2009
שלום
אני בהריון תאומים (2 שיליות) בשבוע 33.
לאחרונה אני רואה נקודות שחורות כמה שניות ואז זה נעלם. למיטב זכרוני זה קרה לי 4 פעמים בחודש האחרון (לפני כן זה לא קרה).
ההריון הוא הריון שני אחרי הריון ראשון תקין.
בבדיקה שערכתי השבוע אין לי רעלת הריון.
אני נמצאת בשמירה בעקבות לחצים בבטן התחתונה.
אין לי טשטוש ראיה או כאבי ראש.
יש לי בצקות בכפות הרגליים.
מחכה לתגובה
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים-ראייה של נקודות שחורות
פרופ' יריב יוגב24/06/2009יש מקום לבדיקת רופא עיניים והערכה נוירולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הפקק הרירינטי23/06/2009
שלום רב, שמי נטי, ואני בשבוע 30 להריון, מצטערת על הפרטים האינטימיים אבל אין לי את מי לשאול כרגע לכן אצטך את עזרתכם, היום הבחנתי בהפרשה צמיגית מהנרתיק בצבע צהוב בהיר ושקוף, ללא כל סימן לדימום ולפי מה שקראתי זו בהחלט יכול להיות הפקק הרירי, האם יש סיכון ללידה מוקדמת? מה עליי לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הפקק הרירי
פרופ' יריב יוגב23/06/2009פני להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי בהריון תאומיםעפרי22/06/2009
אני בהריון רביעי (שלושה ילדים בריאים בבית) מתכוננת ללידה רביעית של תאומים.
אני בשבוע 34 והיום לאחר התלבטויות רבות קבעתי תאריך לניתוח לתחילת שבוע 37.
הבנתי שעדיף לקבוע שבוע קדימה אבל מכיוון שזוהי לידה רביעית יש חשש שאתחיל לידה טבעית מוקדם יותר, בנוסף, יש לי בעייה חמורה של הפרדות מפרקי האגן שגורמת לי לכאבים עזים ולחוסר תפקוד.
בקיצור אשמח מאוד לסיים את ההריון מוקדם יותר כמובן לא על חשבון בריאות העוברים.
האם תחילת שבוע 37 הוא תקין בהתאם לכל הנתונים?
תודה מראש על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי בהריון תאומים
פרופ' יריב יוגב22/06/2009לא פרטת איזה סוג תאומים מדובר
אך שבוע 37 הינו בהחלט זמן סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון תאומים- ניתוח קיסרי
עפרי22/06/2009מדובר בהריון תאומות לא זהות שתי שליות שני שקים, אחת במצג ראש והשניה במצג עכוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרטים
עפרי24/06/2009בוקר טוב ד"ר יוגב,
בהמשך לשאלתי על קביעת תאריך הניתוח, ביקשת עוד פרטים אז מדובר בתאומות לא זהות שתי שליות ושני שקים אחת במצג ראש והשניה עכוז
תודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחת צלקת ניתוחאלונה22/06/2009
שלום רב,הנני בהריון לפני לידה שלישית.לידה קודמת הסתיימה בניתוח קיסרי בשל חשד למצוקה עוברית. שבוע שעבר בזמן סקירה מוקדמת נצפה דהיסנס של צלקת הניתוח. ברצוני לשאול מה משמעות ממצא זה וכיצד עליי לנהוג כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחת צלקת ניתוח
פרופ' יריב יוגב22/06/2009אינני משוכנע במידת הדיוק של אבחנה זו
בכל תחושת צירים יש לפנות לחדר לידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל22/06/2009
שבוע 37, סכרת הריונית (מאוזנת עם דיאטה בלבד).
סובלת מפטריה בנרתיק במשך רוב ההריון (הולכת ובאה), ניסיתי טיפול באגיסטן (גם נרות) אך כאמור היא חוזרת... האם הפטריה מסוכנת לתינוק עכשיו/בזמן הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת נרתיקית
פרופ' יריב יוגב22/06/2009אין כל סכנה ליילוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)