מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לד"ר יוגב: באיזה שבוע פונים ל"הריוןמיכל09/07/2009
בסיכון" לתיאום קיסרי. הומלץ לי על ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאום ניתוח
פרופ' יריב יוגב10/07/2009שב 35-36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת והריוןדני מור09/07/2009
אני סכרתית ומזריקה אינסולין לנטוס כ 3 וחצי שנים
מתכננת הריון
האם אוכל להזרקי גם בהריון?
האם ההריון בסיכון גבוה? של שמירת הריון?
האם יש משקל גבולי שמותר לסוכרתית להעלות במהלך ההריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת והריון
פרופ' יריב יוגב09/07/2009לנטוס אינו מומלץ בהריון
פני למרפאה להריון בסיכון גבוה לצורך הכנה מסודרת טרם ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידהגילי08/07/2009
היכן ניתן באינטרנט לראות טבלאות עבור מדידת העצמות FL, TL, HL, UL, RADIUS, FIBULA ?
הכוונה היא לטבלה שמפרטת באיזה אורך אמורה להיות כל עצם בכל שבוע + אחוזונים אם אפשר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידה
פרופ' יריב יוגב09/07/2009פני לפורום אולטרהסאונד בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר לידהאסתי08/07/2009
שלום! אני לידתי לפני שלושה חודשים. היה לי הריון מאוד קשה בסיכון גבוה. כל ההריון סבלתימל"ד גבוה, חלבון בשתן, סכרת הריונית ובסופו של דבר לידה מוקדמת בשבוע 35. כיום אני מרגישה שינויים במרגש, יש לי סחרחורות, חולשה, הזעת יתר, בחילות, הפרשות מנרתיק, כאבים בבתן תחתונה (דומים לאלה שהיו לי בתחילת הריון) האם היוני ואפשרי להיכנס להריון ישירות אחרי לידה? האם זה יכול להיות משהו אחר? מה לעשות ולמי לפנות?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר לידה
פרופ' יריב יוגב09/07/2009תבצעי בדיקת הריון ופני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפיצפונת08/07/2009
שלום
אני בהריון שני ,ילדתי לפני שנה.
הרופא לא נתן לי לעשות בבדיקות כלליות cmv.
בהריון ראשון היו לי נוגדנים והכול היה תקין.
האם לא חובה שוב לעשות?.....למה הוא לא נתן לי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצפונת
פרופ' יריב יוגב08/07/2009במידה והיית מחוסנת בהריון הראשון המורך בבדיקה חוזרת נמוך אם בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטיןדנה07/07/2009
שלום אני טופלתי במקרודנטין 4 פעמים בשבוע למשך 10 יום עכשיו אחרי שבוע סיום כדורים עוד פעם התגלה חיידק בשתן זה אומר שלא עבר אפילו
היום רופא נתן לי אוגמנטין למשך 7 יום 2 ביום אני דואגת האם אפשר לקחת אוגמנטין והאם הוא יעיל נגד דלקת שתן?איך זה יכול להיות שזה אפילו לא עבר לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין
פרופ' יריב יוגב08/07/2009יש להתאים את הטיפול האנטיביוטי לחיידק בשתן
אין מניעה מטיפול באוגמנטין בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וצייטוטקליה07/07/2009
שלום רב,
בשל קרישי דם שנשארו ברחם בעקבות גרידה מאוחרת (שבוע 15), קיבלתי השבוע מנה חד פעמית של 4 כדורי צייטוטק 200 מ"ג במתן פומי.
רציתי לשאול כמה זמן יש להימנע מהריון לאחר נטילת צייטוטק.
המון תודה מראש.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וצייטוטק
פרופ' יריב יוגב08/07/2009אין צורך להמתין מבחינת נטילת הציטוטק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחםחיבה07/07/2009
הריון תאומים לא זהים עברתי תפרת רחם בהריון ועוד הריון קודם קסרי . אני רוצה לדעת אם יהיה לי לידה מוקדמת או לא ?
יש לי חלבון בשתן פטריה בנרתיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וצייטוטק
פרופ' יריב יוגב08/07/2009על סמך הנתונים שסיפקת לא ניתן לנבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירנ.א07/07/2009
אני בת 31 אם ל2 בנים בריאים . הריון 3.שבוע 19. בדיקת שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת היו תקינות.
בחלבון עוברי נמסר לי סיכוי 1:343 ולכן הופניתי לדיקור מי שפיר.(נעשה לפני יומים) אני עדין ממתינה לתוצאות. בינתים הרופאה שביצעה את הדיקור ראתה באולטראסאונד שיש מיעוט מי שפיר. מתחת לאחוזון 2.5. והפנתה אותי לרופאה המטפלת. לרופאה המטפלת לא היה הרבה מה לבדוק. בבדיקה שלה אין דליפה של מי שפיר, והיא צפתה בשלפוחית שתן+כליות של העובר. והפנתה אותי למרפאה בסיכון גבוה.
מה צפוי לי? ומה יכול לקרות? אמרו לי בינתים לנוח (שלושה ימים במקום יומים אחרי הבדיקה) ולשתות המון. אתמול שתיתי 5 ליטר מים- והיום אני קוראת באינטרנט שאסור יותר מ 2.5 ליטר ביום? למי להאמין? מצד שני רושמים , שבשלב הזה מי שפיר הם כבר לא מהשתיה של האם -אז יש קשר בין הדברים? לא ידוע לי שירדו לי מים -אולי לא הרגשתי וזה התערבב עם זיעה או הפרשות?
אני נורא חוששת שיקרה משהו לתינוק/ת,הרי אם חסרים לו מים הוא לא יכול להתפתח.
בנוסף גם יש לי כאבים בבטן התחתונה, בלי קשר לדיקור זה היה גם לפני,ועדין לא בעיטות/תנועות של העובר(לא זכור לי מהריונות קודמים)?
מה אני צריכה לעשות???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר
פרופ' יריב יוגב08/07/2009בשבוע הריון זה מעוט מי שפיר מבטא פרוגנוזה הריונית לא טובה
יש צורך ביותר פרטים כדי לתת ייעוץ מסודר
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ
אין צורך בשתיה מרובה ההשפעה על נפח מי השפיר העוברי זניח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר 100 בחודש תשיעירגב07/07/2009
אני כרגע בסוף שבוע 36.
ביצעתי בשבוע 24 העמסת סוכר 50 שיצאה תקינה.
לאחר הערכת משקל בשבוע 28 שהראתה עובר במשקל 1.300, החליטו שאני אעשה סוכר 100.
התוצאה של בדיקת הסוכר היתה תקינה לחלוטין בכל הפרמטרים.
בשבוע 31+4 , הערכת המשקל היתה 2.200.
בשבוע 36+3 , הערכת המשקל היתה 3.300. החליטו שאני אעשה שוב סוכר 100.
התוצאות:
צום - 83 (הטווח הוא עד 95)
לאחר שעה - 150 (הטווח הוא עד 180)
לאחר שעתיים - 161 (החריג היחידי) (הטווח הוא עד 155)
לאחר 3 שעות - 114 (הטווח הוא עד 140)
האם יש לי סכרת ? מה לעשות בשלב זה של ההריון ? האם נגרם איזשהו נזק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
פרופ' יריב יוגב08/07/2009בשבוע ההריון בו את נמצאת יש להקפיד על דיאטה
נראה לי כי יש מקום למעקב סוכרים במשך מספר ימים במידה והערכים תקיניפ פרט לדיאטה אין כל צורך בטיפול נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה בשבוע 6שרון06/07/2009
שלום, יש לי שאלה נוספת ברשותכם לגבי ההמטומה: האם הריון עם המטומה זה הריון בסיכון? אם ההמטומה היתה פי 3 מהעובר ועכשי היא פי 2 זה כיוון חיובי נכון? (אין לי דימומים) וגם - האם זה לא יפריע לו להתפתח כי אני מבינה שעכשיו זה שבועות חשובים בייצור השלייה והיא ממש צמודה אליו באולטרסןאנד כאילו "דבוקה" אליו. אני חוששת מאד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
פרופ' יריב יוגב08/07/2009סכון מוגבר להפלה לידה מוקדמת ובהמשך גם היפרדות שליה
יש צורך במעקב סונוגרפי ובדיקה במידה ומופיע דמם לדני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת הריון - שתי שאלותנוש06/07/2009
שלום רב!
אני בשבוע 29+1, אובחנה סוכרת הריון לפני כחודש. מטופלת בדיאטה נכון ומאוזנת פרט לבקרים(ערך ממוצע בבוקר 100-102)
שאלותיי הן:
1. האם בערכים כאלה בבוקר ניתן לתמרן איכשהו בלילה (ניסיתי כבר ארוחות לילה לפי המלצות הדיאטנית שלא עזרו - עזרה רק ארוחת ערב גדולה פעם אחת)? הרופא טען כי אזדקק לאינסולין אך הבנתי כי קיימות המלצות (של האגודה האמריקאית לסוכרת) של אינסולין בהריון רק מעל 105 בצום.
2. בבדיקת US נמצא כי העבוד בגודל ומשקל תקין, בטן תקינה אך BPD מתאים לשבוע 31+1. האם יש קשר בין גודל הראש לסוכרת? האם ישנן השלכות ללידה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריון
פרופ' יריב יוגב08/07/20091. במידה וערכי הצום גבוהים מ 95 יש לשקול טיפול תרופתי כיום אין צורך בטיפול בזריקות אינסולין ניתן לטפל בכדורים ברמת בטיחות ויעילות זהה לפחות לאינסולין
2. אין קשר בים היקף הראש וסוכרת הריונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחיצות בדיקת MRI ושאלות נוספותליאת06/07/2009
רציתי לשאול שוב בעיקבות התפתחויות חדשות:
בנתיים דחינו את הMRI לשבוע 30 ופנינו לאולטראסאונד סקירת מוח מכוונת.
המומחה טוען שכרגע כל הנתונים בגדר הנורמה והחדרים בגודל 9.8.
אם המצב כך, האם יש טעם לעשות את הMRI?
האם העובדה שהיתה הרחבה וכעת אין , מחזירה אותי למצב שווה לכל אישה שלא היו לה
ממצאים כלל?
בעבר שאלתי היתה:
לאחר 2 הריונות תקינים אני כעת בהריון שלישי.
בשבוע 23 עשיתי סקירה מורחבת ונאמר לי שחדרי מוח ליטרליים מורחבים כ-10.7
חוץ מזה הסקירה היתה תקינה.
עשיתי מי שפיר בשבוע 20 בגלל תוצאות חלבון עוברי, יצא תקין
בדיקות לcmv ,ebv,טוקסופלזמוזיס , תקינות.
הפנו אותי לברור ומעקב בבי"ח לביצוע אולטראסאונד בגלל ההרחבת חדרים בשבוע 27 והתברר ש"הקרניים האחרויות של החדרים מורחבים עד 11 מ"מ (ללא דינמיקה מבדיקות קודמות), הקרניים הקדמיות מודגשות ורוחבן עד 4 מ"מ. " כמו כן ריבוי מי שפיר (240 מ"מ).
הפנו אותי לMRI ולאחר מכן ייעוץ נוירולוגי , האם זה מוצדק? אני חוששת מבטיחות הבדיקה , ושואלת אם יש אלטרנטיבה אחרת?
כמו כן מה זה אומר שהקרניים הקדמיות מודגשות?
האם הייתי צריכה אולי להתיעץ עם מומוחה מיוחד לאולטרסאונד מוח עוברי?
תשובתכם:
נחיצות בדיקת MRI ושאלות נוספות? ד''ר יריב יוגב
27.06.09 22:15
ל MRI מול העובר בנוכחות ממצאים סונוגרפיים מידע משלים רב
הבדיקה אינה מסכנת אותך או את העובר
ד''ר יריב יוגב
רופא בכיר היחידה לרפואת אם-עובר בי"ח בילינסון
מרפאה פרטית: רחוב קהילת סלוניקי 7, ת"א 054-4218690
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב - את הסקירת מוח מכוונת עשיתי
ליאת06/07/2009אגב - את הסקירת מוח מכוונת עשיתי בשבוע 28.3
כשבוע וחצי לאחר הבדיקה בבית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשך ברור
פרופ' יריב יוגב08/07/2009גם בנוכחות סקירה חוזרת תקינה יש ערך ב MRI מה גם שהבדיקה אינה חודרנית ואינה מסוכנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם הירךAccounter06/07/2009
בסקירות שערכנו עצם הירך תמיד היתה קצרה יותר :
שבוע 15 - קצרה יותר ב 6 ימים מגיל ההריון
שבוע 23 - קטנה יותר ב 9 ימים מגיל ההריון
שבוע 27 - קטנה יותר ב 9 ימים מגיל ההריון
שבוע 31 - קטנה יותר ב 16 ימים מגיל ההריון
1. הבנתי שפער של עד שבועיים, מקסימום שלושה (?) הינם תקינים,
האם אנו לא נמצאים על סף הנורמה ?
2. האם עצם (תרתי משמע) הגדלת הפער לאורך השבועות, לא מעיד בפני עצמו על בעיה ?
תודה רבה !
להלן שאר המדידות והנתונים :
שבוע 15+4
HC הוא 12.3 מתאים ל 16+3
AC הוא 9.54 מתאים ל 15+6
FL הוא 1.7 מתאים ל 14+5
שבוע 23+3
HC הוא 20.7 מתאים ל 22+2
AC הוא 18.5 מתאים ל 23+1
FL הוא 3.9 מתאים ל 22+1
BPD הוא 5.3 מתאים ל 22+2
שבוע 27+3
HC הוא 25.6 מתאים ל 27+4
AC הוא 22.1 מתאים ל 26+3
FL הוא 4.9 מתאים ל 26+1
BPD הוא 6.5 מתאים ל 26+3
שבוע 31+3
HC הוא 29.6 מתאים ל 32+2
AC הוא 26.9 מתאים ל 31+1
FL הוא 5.6 מתאים ל 29+1
BPD הוא 7.9 מתאים ל 32+1
HCG בתבחין המשולש תקין : MON 0.63 ו IU/ML 14.3
בסקירה המוקדמת הבעיה היחידה היא קפל עור צווארי בעובי 4 מ"מ, נאמר שחסר משמעות, נעלם מאוחר יותר
מי שפיר תקינים
אקו לב בוצע הן בסקירות והן באופן ספציפי פעמיים - תקין
אנו יחסית גבוהים, אני 1.85 מ' ואישתי 1.70 מ'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם הירך
פרופ' יריב יוגב08/07/2009יש להשלים סקירת עצם מלאה מה אורך שאר העצמות?
במידה וגם דיקור מי שפיר תקין יש להשלים הערכה סונוגרפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודדנה06/07/2009
שלום אני בשבוע 7+ פעם ראשונה נמצא אצלי חלבון - רמה 10 כשנורמה זה שלילי או 0-30
כל הזמן היה לי שלילי
וגם לקוציטים 500 האם זה אומר שיש לי משהו חריף? מה אומר חלבון האם זה מסכן הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ' יריב יוגב08/07/2009לא נראה לי כי עלייך לדאוג
אני מניח כי מדובר בבדיקת שתן
פני לרופא נמטפל ובררי באם תרבית השתן תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)