מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורי פרסולטקרן17/07/2009
שבת שלום,
אני בשבוע ה- 26 להריוני. עם תפר צווארי עקב אי ספיקת צוואר בהריון הקודם והפלה בשבוע 21.
בשבוע 23.5 אושפזתי מכיוון שהיו לי קצת צירים מוקדמים אבל צוואר הרחם סגור באורך 3.7 ס"מ.
בבי"ח לא נתנו לי טיפול לצירים אולם עדיין יש לי התכווציות והתקשויות של הבטן מידי פעם.
אתמול הרופא רשם לי כדורי פרסולט. להתחיל 3 פעמים ביום ולעלות בהדרגה ל- 6 כדורים.
שאלתי היא כשאני מגיעה למינון של 6 כדורים. כיצד לקחת אותם? במרווח של 4 שעות כל כדור או שני כדורים כל פעם 3 פעמים ביום?
שאלה נוספת, האם להמשיך בכדורים עד להודעה חדשה או עד להפסקת ההתכווציות?
בתודה מראש על תשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר אלי רימון17/07/2009אני לא יודע כי אני לא נוהג לתת את התרופה במינון זה
פני לרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס סי והנקהעינת17/07/2009
לד"ר שלום רב,
אני חולה בהפטיטיס סי ונמצאת בשבוע 31 להריון. בסיור בחדר לידה באיכילוב נאמר לנו כי בבית חולים אינם מעודדים הנקה ביולדות עם הפטיטיס סי. זוהי פעם ראשונה שאני שומעת על הגבלה כזאת.
האם באמת לא מומלץ ליולדת עם HCV להניק? ואם כן, מה הסיבות לכך?
תודה רבה
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר אלי רימון17/07/2009למיטב ידיעתי אין הורית נגד להנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת :)אני17/07/2009
ד"ר , מה שלומך?
שבוע 34 בת 24 הריון ראשון טבעי , סכרת הריון .
התלוננתי שבוע שעבר שיש לי דקירות של מחטים באזור למטה ושהבטן גם ירדה לי קצת ..
והסברת לי שזה בגלל שהראש של העובר כבר למטה ..
העניין הוא שהדקירות קצת מתחזקות בעיקר כשאני הולכת ועומדת
אני לא דואגת מזה יותר מידי .. אבל השאלה האם עליי להיות "ערנית" לדקירות האלה ?
תודה רבה רבה על תשובתך
שבת שלום :) שמרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אני17/07/2009מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמרית
ד''ר אלי רימון17/07/2009אין צורך לדאוג
הסיבה היא כפי שהסברתי לך
אם בנוסף יש צירם=התקשיות של הרחם בתדירות גבוה את צריכה להבדק
אם את מבקרת את הפרופסור בקשי שיבדוק אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת התמיכהמישהי17/07/2009
אז זהו הגיעה לה העת להפסיק את התמיכה שלי (אוטרוגסטן 3*3 )
תזכורת אני עם שלישייה.
הרופא שלי אמר בשבוע 9+5 להפסיק.
השאלה שלי (מהמלוצתייך כמובן למטופלות שלך)
ביום שבת זה 9+4,ביום ראשון 9+5
מתי עליי לקחת בפעם האחרונה את התמיכה?
והאם השילייה כבר מתפקדת כראוי?(שחלילה לא יהי מצב להפלה בגלל הפסקת התמיכה??)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
ד''ר אלי רימון17/07/2009תנהגי לפי הנחיות הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפל עור בצוואר בעובי 6.4 מ"מ-דחוף-מילי16/07/2009
שלום רב!
אני בת 23 בשבוע 22+4 הריון שני. היום חזרתי מ ס. מערכות שנייה ונאמר לי שהכל תקין חוץ מקפל עור בעורף הצוואר בעובי של 6.4 מ"מ. כמובן שהממצא מדאיג ונאמר לי לפנות לייעוץ גנטי ואקו לב.
אני רוצה לציין שכל הבדיקות היו תקינות עד כה. שקיפות עורפית בשבוע 12+ יצאה 1.4 מ"מ,עשינו בדיקות דם גנטיות שיצאו כולם תקינות, כמוכן חלבון עוברי תקין. השאלה שלי מה גרם לקפל לגדול ומה הסיכונים בכך? והאם יש סיבה ממשית לדאגה? ועל איזה בדיקות אתם ממליצים? אולי סקירה נוספת באופן פרטי או דיקור מי שפיר..
אודה על היתייחסות מהירה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למילי
ד''ר אלי רימון17/07/2009לא ברור מה הגורם
לדעתי יש לשקול סקירה מכוונת ומי שפיר
כמובן שעלייך לפנות ליעוץ גנטי לסיכום הנתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין הריון להפלהשושי16/07/2009
שלום רב
אני בת 41 וגיליתי היום שאני בהריון הבנתי מהרופא שההריון שלי יהיה אם אחליט להשאיר אותו יהיה הריון בסיכון גבוה בגלל הגיל בגלל 2 ניתוחים קיסריים בעבר ובגלל השמנת יתר שיש לי
אני מאד מתלבטת ולא יודעת מה לעשות ולהחליט האם להשאיר את ההריון או שזה יכול לסכן אותי ואת בריאותי .מצב בריאותי באופן כללי תקין
אודה לך מאד על תגובתך בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושי
ד''ר אלי רימון17/07/2009סכמת את הדברים בצורה מיטבית
איש לא יוכל לחליט במקומך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
שושי17/07/2009לאור הנתונים ולפי נסיונך בכל זאת מה היית ממליץ אם הייתי באה אליך לייעוץ? והאם יכול להיות שגם הכל יעבור בשלום ולא יהיה סיבוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשושי
ד''ר אלי רימון17/07/2009הייתי אומר שיתכן והמהלך יהיה נטול סיבוכים אך קשה לצפות את הדברים.
אם את נכונה לקחת את הסיכונים שפרטת מבחינתינו הרופאים ניתן לך את העזרה המקסימלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
שושי19/07/2009כשאתם הרופאים מגדירים סיבוכים וסיכונים למה הכוונה ?
האם יש סכנת חיים?
בתודה מראש וסליחה על הנודניקיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשושי
ד''ר אלי רימון20/07/2009סכנת חיים נדירה אך יתכנו סיבוכים כמו מיקום שליה בעיתי, דימום בלידה
סיבוכים בניתוח לאור הדבקויות והשמנת יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסכרת והשימוש באינסוליןרנה16/07/2009
שלום
אני בת 25 ויש לי סכרת נעורים כבר 7 שנים
כיום מזריקה לנטוס
,אני ובעלי מתכננים הריון
ורציתי לדעת איך זה בהריון?מותר להמשיך ען האינסולין לנטוס?
אני פשוט סופסופ מאוזנת ומפחדת שיתחילו צרות עם ההריון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרי
ד''ר אלי רימון16/07/2009המידע לגבי לנטוס בהריון מצוצם
פני לרופא מרפאת סוכרת להתאמת טיפול טרם ההריון
קחי ח פולית 5 מ"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שהגיעואורית16/07/2009
שלום שלשום סיימתי לקחת אוגמנטין נגד דלקת שתן ובימים אחרונים הרגשתי עדיין צריבה ואז אתמול הלכתי לעשות בדיקת תרבית שיצאה היום שלילית
אך עדיין אני מרגישה טיפה צריבה מה זה יכול להיות ולמה אומרים לעשות תרבית שתן אחרי שבוע סיום של כדורים?האם בגלל שעשיתי ישר אחרי סיום יום אחרי זה יצא שלילי? אם זה עדיין טיפה צורב לי האם זה יכול להיות פטרייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד''ר אלי רימון16/07/2009תרבית שלילית משמעותה שאין זיהום בשתן כעת לאחר שסיימת טיפול
פני לבדיקה כי יתכן שמדובר בפטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהדנה15/07/2009
שלום אני בשבוע 9 כבר 3 שבועות אני לוקחת אנטיביוטיקה נגד חיידק בשתן- אמרו לי שיש לי דלקת שתן ואני צריכה לקחת אנטיביוטיקה- לקחתי שבוע מקרודנטין שלא עזר ועכשיו לקחתי אוגמנטין שבוסיימתי לפני כמה ימים ועשיתי בדיקת שתן נוספת שהראתה עוד הפעם חיידק איך זה יכול להיות- צורב לי מאוד שם- ואני מאוד דואגת אין - לפני הריון אף פעם לא הייתה לי דלקת שתן- מה עכשיו אפשר לעשות אחרי ש 2 אנטיביוטיקות לא עזרו? סונר כליות רופא לא יעשה כי לי לא היו אף פעם בעיות עם כליות האם זה משהו מסוכן אם אני ל א מגיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אלי רימון15/07/2009המקרה שלך מורכב
עלייך לפנות להתיעצות, אולי אצל רופא זהומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק חלבון ללא עובר.אינגה מור15/07/2009
שלום,
כבר הריון שני הסתיים לי בהפלה עקב הריון עם שק חלבון ללא עובר.
רציתי לדעת מה הגורם לכך?
האם זה בעיית זרע או ביוץ?
איזה בדיקות לעשות כידי לגלות סיבה לכך ולמנוע הריון נוסף כזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאינגה
ד''ר אלי רימון15/07/2009אינני יכול לפרט כאן את כל הסיבות להפלות חוזרות וללא בירור לא נוכל לאמר מה הסיבה
עלייך לפנות ליעוץ רופא הריון בסיכון עם סיכום הנתונים של ההריונות להערכה ויעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתן עזרהדנה15/07/2009
שלום בבדיקת שתן היום Urobilinogen (U) יצא 2 כשנורמה עד 1 לפני שבוע עשיתי אותם בדיקות יצא לי שלילי מה זה אומר ?
PROTEIN -10 כשנורמה מ 0-30
GLUCOSE NORMAL
NITRIT NEGATIVE
LEUCOCITES NEGATIVE
PH - 5_8
Urobilinogen (U מה אומרת רמה שלי ? האם זה מסוכן ומצריך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אלי רימון15/07/2009אין צורך בטיפול או מעקב מיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לשמירת הריוןליזי15/07/2009
שלום!
אני בהריון שלישי כרגע ולקראת לידה שניה.
ההריון הראשון הסתיים בניתוח קיסרי עקב האטות בדופק של העובר בשבוע 39+4.
ההריון השני הסתיים בהפלה טיבעית ולאחר מכן גרידא בשבוע 8.
וכרגע,אני בשבוע 28+6 עם צירים מוקדמים ומוכחים במוניטור ( משבוע 27 ) ללא דינמיקה צווארית או עדות ללידה.
הצירים המוקדמים כבר הפכו לחלק מהשיגרה שלי. מעיין "התרגלתי" לכאב.
כשאני נמצאת בפעילות כלשהי- הם מתגברים וכשאני במנוחה-הם מורגשים אך לא באותה עוצמה.
אני כבר לאחר שני אשפוזים במחלקת יולדות כשבפעם הראשונה טופלתי בנר אינדומד-ללא הועיל ובפעם השניה טופלתי בכדור T.pressolat שהרחיק את הצירים אך הם לא נעלמו לגמרי.
בביה"ח לא מצאו סיבה לצירים.
קיבלתי עד כה 16 ימי מחלה והמשך טיפול בכדורים T.pressolat למשך שבוע-3 פעמים ביום.
אני עובדת בגן ילדים כשכירה- מה שאומר שהעבודה בעמידה,תנועתית, עבודה פיזית ובגובה העיניים של הילדים (בני 3+) מה שמקשה עליי מאוד לאור הצירים.
האם לאור העובדות שלעיל אני זכאית לשמירת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליזי
ד''ר אלי רימון15/07/2009איננו קובעים זכאת לשמירת הריון
זוהי החלטה של הרופא המטפל או רופא תעסוקתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שניכאתיה15/07/2009
אני בת 30 זה הריון שני אני בשבוע 13 + 5 ימים
אני בהריון עם תאומים עד עכשיו עליתי 2 קילו האם זה טבעי או שאני השמנתי יותר מדי?
מה טווח העליה במשקל בתאומים?
רציתי לציין שאני רוב היום רעבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרורו
ד''ר אלי רימון15/07/2009זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לאפלהשרון15/07/2009
האם תחת הטיפול שקיבלתי כל ההריון (קלקסן ואספירין) יש מניעה ללידה רגילה? האם יכולה להיות בעיה של שליחת קריש אם אתאמץ או פגיעה בעובר בעת הלידה? הרופא כלל אינו שולל לידה שכזו ובכלל לא מדבר על הצורך בקיסרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר אלי רימון15/07/2009אין מניעה ללידה רגילה ב-APLA
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עוברשרון15/07/2009
אני בסוף שבוע 35. אני נמוכה יחסית (1.50). עד לU/S לפני שלושה שבועות העובר היה מעט גדול. השבוע +4 ימים בערך. בבדיקה האחרונה הגודל תאם יותר את גיל ההריון . בינתיים הערכת המשקל היא 2.600 ובתחושה של הרופא ידנית אולי מעט יותר. האם יש בעיה אם זה שיש "עצירה" ? לציין שאני במעקב הריון בסיכון על רקע בעיית דם ובלידה הקודמת לפני כ- 6 שנים התפתחה רעלת בסמוך ללידה. העובר בבדיקה אז לא גדל בין שבוע 36 ל- 39 ונולד 2.300.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר אלי רימון15/07/2009נראה שאת בסיכון לסיבוכי הריון
מהנתונים שציינת לא ניתן לקבוע אם יש עצירה בהתפתחות העובר
פני ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)