מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון בסיכון גבוהרעות422/06/2009
כשהריון נחשב בסיכון גבוה למה בדיוק אני זכאית דרך קופת חולים מכבי? איזה דברים אני יכולה לדרוש?
ראוי לציין שהרופא נשים שעובד דרך הקופה לא עושה שימוש כלל באולטראסאונד (גם אם יש לו כזה בחדר) ובכל פעם שיש צורך שולח אותי למכון האולטראסאונד במרכז לבריאות האשה. האם זוהי המדיניות או שאם אני נחשבת להריון בסיכון גבוה יש לי זכויות אחרות?
תודה רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון גבוה
פרופ' יריב יוגב22/06/2009פני לקופת חולים מכבי לברור זכיותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת שתן ומקרודנטיןדנה22/06/2009
אני בהריון צעיר- שבוע 6 + 3 בתרבית שתן יצא לי שיש לי דלקת שתן- חיידקים- - ESCHERICHIA COLI נתנו לי מקרודנטין ל5 ימים 3 פעמים ביום- היום כבר יום 4 ועדיין יש לי תחושה של צריבה בנרתיק
האם זה אומר שמקרודנטין לא משפיע עלי?אתמול שמתי תמיכה אנדומטרין היו לי קצת כאבים בעת יחסי מין-האם זה בגלל דלקת בדרכי השתן?האם האנטיביוטיקה לא הייתה אמורה כבר להשפיע עלי??אני מאוד דואגת -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת שתן ומקרודנטין
פרופ' יריב יוגב22/06/2009יתכן שתחושת הצריבה מקורה מפטרת נרתיקית משנית לטיפול האנטיביוטי פני לבדיקת רופא נשים מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוח מורחביםמלי22/06/2009
לאחר 2 הריונות תקינים אני כעת בהריון שלישי.
בשבוע 23 עשיתי סקירה מורחבת ונאמר לי שחדרי מוח ליטרליים מורחבים כ-10.7
חוץ מזה הסקירה היתה תקינה.
עשיתי מי שפיר בשבוע 20 בגלל תוצאות חלבון עוברי, יצא תקין
בדיקות לcmv ,ebv,טוקסופלזמוזיס , תקינות.
סוכר תקין,שתן תקין ,התגלתה אנמיה -מוגלובין 10.9 ונרשמו לי כדורי ברזל.
הפנו אותי לברור ומעקב בבי"ח לביצוע אולטראסאונד בגלל ההרחבת חדרים בעוד יומיים כשאני עכשיו בשבוע 27.
אני מודאגת ולא ממש מבינה מה יכולות להיות ההשלכות של כל זה .
אפשר לקבל הסבר?
כמו כן האם כדאי לי לעשות בדיקות דם נוספות לזיהומים וכד'?
(אגב בשבוע 21 היה לי בחילות וכאבי בטן כנראה כתוצאה מוירוס , חלף אחרי 3 ימים, כנראה נדבקתי מהילדים שלי- האם יש קשר? )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 11.3 היתה התוצאה לפני 4 ימים
מלי22/06/2009שכחתי לציין שעשיתי עוד אולטראסאונד :
11.3 (שבוע 27) היתה התוצאה לפני 4 ימים בבדיקת אולטראסאונד אצל הרופא המטפל
(כאמור 10.7 בסקירה המורחבת בשבוע 23)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדרי מוח מורחבים
פרופ' יריב יוגב22/06/2009יש צורך במעקב
חדרי מוח מורחבים יכולים להיות קשורים בהפרעות ותסמונות נוירולוגיות
יש תלות במידת ההרחבה הסימטריות של החדרים ועוד
פני למרפאת האולטראסאונד לשם המשך מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר הפרעות נורולוגיות?
מלי23/06/2009מה זה אומר הפרעות נורולוגיות?
האם זה אומר בעיה בהתפתחות? האם זה אומר שצריך לעשות הפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
מלי23/06/2009מה זה אומר שלאחר חודש ההרחבה גדלה מ10.7 ל 11.3?
מהו הגבול העליון של רוחב החדרים? האם זה אמור להתרחב בהתאם לגיל העובר?
תודה
(אני מאד מודאגת ומקווה לקבל קצת תשובות עוד לפני שאגיע למעקב שנקבע לי.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
פרופ' יריב יוגב23/06/2009הנושא מורכב מכדי לדון בכל האספקטים שלו מעל דפי הפורום
מציע כי תמתיני לביקורת נוספת ובמידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת בטא משמעותיתסימונה21/06/2009
האם קפיצה של בטא מ 160 כעבור 3 ימים ל 1000 יכולה להעיד/לרמוז על הריון רב עוברי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצת בטא משמעותית
פרופ' יריב יוגב21/06/2009לא בהכרח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יוגב: בשבוע 20 הועלה חשדמיכל21/06/2009
לשיליה נעוצה. בהערכת משקל היום, שבוע 32, יש ספק בעניין. השיליה נמוכה, נמצא אזור קטן לא ודאי, שיתכן ויש בו חיבור. האם יש לבצע לי הערכה נוספת או שההחלטה תעשה על סמך בדיקה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה נעוצה
פרופ' יריב יוגב21/06/2009קשה על סמך סונר לנבא לגבי שליה נעוצה. האבחנה הסופית הינה במהלך ניתוח בלבד או לאחר הלידה. יש לשקול הערכה חוזרת סונוגרפית או ביצוע MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטזיס בהריוןמירה21/06/2009
שלום,
בהריוני הראשון, לפני שנה וחצי, סבלתי מכולסטזיס הריוני ויולדתי בשבוע 36.
אני בתחילת הריון נוסף ורציתי לדעת מה הם הצעדים שעלי לעשות מבחינת מעקב בהריון זה.
האם יש אפשרות להימנע מילוד מוקדם, גם אם הכולסטזיס יחזור (טיפול תרופתי אולי)?
מה הסכנות בכולסטזיס?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטזיס בהריון
פרופ' יריב יוגב21/06/2009לנשים להם היה כולסטזיס בהריון יש נטיה מוגברת לחזרה אך אין זה מחייב
יש לעקוב אחר רמות אנזימי הכבד
אין טיפול מונע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv-אשמח לתשובות משני מנהלי הפורוםגלית19/06/2009
ד"ר שלום,
נדבקתי בתחילת שליש שני ב CMV
אמורה לבצע אולטרה סאונד ומי שפיר סביב שבוע 30-כדי לקבל החלטות על המשך הריון בהתאם לתשובות (האם העובר נדבק או לא)
שאלתי היא - באם העובר נדבק:
1. האם נכון שבאם לא רואים פגיעות באולטרה סאונד, יתכן שאו שאין פגיעות, או שיש אך לא קשות?
2. האם נכון שרק פגיעות קשות ייראו באולטרה סאונד?
תודה,גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד''ר אלי רימון20/06/2009. האם נכון שבאם לא רואים פגיעות באולטרה סאונד, יתכן שאו שאין פגיעות, או שיש אך לא קשות? העדר סמני פגיעה בסונר לא שולל פגיעות קשות!
2. האם נכון שרק פגיעות קשות ייראו באולטרה סאונד? כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות משונות בהריוןמיכל19/06/2009
שלום וברכה,
אני עכשיו בשבוע 35, ומדי פעם יש לי תחושה של קפיצות בבטן. אני מבינה שאלה מעין שיהוקים של התינוק.
לפני כחודש או יותר- היו לי תנועות שהרגישו כמו פרכוסים.
האם צריך לעשות איזושהי בדיקה? או שאפשר לישון בשקט?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד''ר אלי רימון19/06/2009לישון בשקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכוןאיילת19/06/2009
שלום רב
ילדתי לפני 9 חודשים בקיסרי כי הלידה לא התקדמה כמו שצריך, 4 ימים לאחר הניתוח קרה לי ארוע של דמם תת עכבישי שבו פירכסתי, במהלך ההריון עשיתי בדיקות של קרישיות יתר ויצא שאני הומוזיגותית ל MTHFR , ההומוציסטאין יצא נמוך כך שאף אחד לא ממש חשב שיב=כול לקרות לי משהוא.
עליי לציין כי אני בת 36 , זהו הריון ראשון. שני דברים היו לי במהלך ההריון עצמו - קרע ברשתית למרות שאין שום סיבה וכמו כן הייתי סוכרתית והתאזנתי ע"י דיאטה בלבד.
כיום אני סובלת בעיקר מכאבי ראש וסחרורים נאמר לי ע"י הנאורולוג כי לוקח זמן עד שהראש משקם את עצמו.
שאלתי היא האם בכלל כדאי לי לשקול הריון נוסף? ואם כן כמה זמן אחרי הלידה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון19/06/2009נראה לי שהריון יכול להיות מסוכן לך ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיקי19/06/2009
שלום רב!
אני בשבוע 5, לפני כשנה עשיתי שתי חיסונים נגד אדמת בהפרש של חצי שנה בערך.
והתוצאה מלפי 4 חודשים: 24.7 כייל נמוך RUBELLA Ab IgG
האם ניתן להיות במגע עם ילדים, צריך לבדוק האם ילד מחוסן?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
ד''ר אלי רימון19/06/2009לא מבין את השאלה?
האם תבדקי כל ילד אם הוא מחוסן לפני שתפגשי אותו?
בתקופת הדגירה של הילדים אין סמנים והם מדביקים!
מצד שני רוב הילדים מחוסנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד גבוהים + HCVעינת18/06/2009
לד"ר שלום רב
אני חולה בהפטיטיס סי, עכשיו בהריון שבוע 26. גיליתי את דבר מחלתי ממש לפני כניסה להריון, אולטרסאונד כבד ופיברוטסט היו תקינים.
מאז תחילת ההריון תפקודי הכבד היו קצת גבוהים - ALT בסביבות 40.
לפני שבוע קיבלתי טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי של PIPRIL בעקבות חשד לחידק בדרכי השתן.
אחרי שבוע מקבלת האנטיביוטיקה ALT עלה ל-69, ערך גבוה שלעולם לא היה לי קודם.
האם הדבר מדאיג ומצריך פנייה לרופא גסטרו או לרופא נשים?
תודה רבה
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר אלי רימון19/06/2009זהו מהלך מוכר בהפטיטיס
בשלב זה דרוש מעקב שבועי אחר ת כבד
אם ימשיך לעלות פני לגסטרו אם כי אין לו כלים להתערב בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות העובריםהילה18/06/2009
אני בהריון אם תאומים תחילת שבוע 25 וברצוני לשאל מה היא התדירות בה אני צריכה להרגיש בשלב זה את תנועות העוברים יש לציין כי אני מרגישה אותם פעם ולכל היותר פעמיים ביום תנועות קטנות וקצרות
השלייה שלי היא שלייה קידמית אולי זה מה שגורם לי להרגיש אותם פחות?
קצת בלחץ
תודה והמשך יום טוב ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
ד''ר אלי רימון19/06/2009רצוי 3 פעמים לאחר אוכל 4-5 תנועות
בהריון תאומים קשה להפריד את התנועות, המנחים מקשים ומבלבלים
אופי התנועות משתנה
במגבלות האלה עדיין השתדלי להתרגל לדגם התנועות של כל עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר רימון -סכרת הריוןשמרית18/06/2009
ד"ר רימון היקר , מה שלומך?!
אני בעקרון מטופלת שלך אבל רוצה להירגע ולקבל את דעתך עד התור שלנו (שבוע הבא בע"ה.)
הריון ראשון שבוע 30 , סכרת הריון - מטופלת ע"י דיאטה
העניין שאני לא מסתדרת עם התפריט שהדיאטנית הביאה לי ..
הערכים יוצאים לי גבוהים אחרי שעתיים של אוכל או נמוכים לפני אוכל..
לפעמיים אני מרגישה מורעבת בודקת סוכר לפני אוכל והוא 65
ולפעמים אחרי אוכל הכי הרבה שהיה לי השבוע זה 170..
היו ערכים מאוזנים אבל תמיד יש חריגה אחת ביום (בעיקר ארוחת צהרים)
מה גם שאני לא מספיקה לאכול לפני השינה..אני פשוט נרדמת מאוד מוקדם
האם זה משפיע על הבדיקה שבבוקר ? (צום)
אני מאוד מנסה ומבינה את החשיבות של עניין האיזון של הסוכר --אך לא מצליחה לאזן זאת ע"י הדיאטה שקיבלתי...ובכלל ביומיום.. . אני נורא דואגת מהעניין שהעובר גדול כ"כ..
האם חריגה של פעם אחת ביום נוראה ככ??
תודה רבה רבה רבה רבהרבה לך בברכה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית
ד''ר אלי רימון19/06/2009חריגות בודדות אינן בעיה
לדעתי הפגשי עם הדיאטנית פעם נוספת
אם נראה שאת לא מסתדרת נתחיל טיפול באנסולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vasa previaסיון18/06/2009
שלום רב
אני נמצאת בשבוע 29 להריון, אובחן אצלי vasa previa. רציתי לדעת מה מומלץ במקרה כזה, האם כדאי להתאשפז להשגחה ומתי? ובאיזה שבוע כדאי לבצע ניתוח קיסרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיון
ד''ר אלי רימון18/06/2009אם אבחנה נכונה כדאי להיות בהשגחה באשפוז
מועד ניתוח תלוי גם במיקום שליה בבדכ לאחר 37 שב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rh מינוס והריון שלשישירלי ב17/06/2009
סוג הדם שלי הוא ab מינוס. אני כעת בשבוע חמישי להריון שלישי. הריון ראשון תקין (בת שנה וחצי) וקיבלתי את חיסון האנטי די בהתאם לצורך. בהריון שני עברתי הפלה בשבוע שמיני פלוס שלוש (לאחר עשרה ימים של דימום ואחרי שנצפה דופק עובר הוא הפסיק להתפתח) עברתי גרידה (ב02/04/09) וקיבלתי באותו יום חיסון אנטי די (במשך הדימום של עשרה ימים לא פניתי לקבל חיסון אנטי די). כיום (חודשיים אחרי) אני כאמור בהריון. ביצעתי בשבוע שעבר בדיקת coombs שיצאה חיובית.
אני בחרדה ושאלתי היא האם יכול להיות שכתוצאה מדימום בריון קודם היתה נגיעה של דם העובר עם הדם שלי ופיתחתי נוגדנים? (הבנתי שעלי לבצע בדיקה נוספת כדי לראות את רמת הנוגדנים..) אולם, אני מבקשת לדעת באיזה מצבים יש סיכוי שדם העובר והאם יתערבב? האם מדימום ממושך של עשרה ימים (דימום של מחזור) ייתכן ופיתחתי נוגדנים ותיהיה בעיה עם ההרין הנוכחי והבאים? בבקשה תשובתך בהקדם ומפורטת ככל הניתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירלי
ד''ר אלי רימון17/06/2009יתכן ריגוש במהלך דימום בהריון
יתכן גם שהבדיקה מצאה מבטאת את הנוגדנים שקבלת לפני כחודשיים
יש לחזור על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)