מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זריקות פרוגסטרוןגל04/03/2009
שלום רב, אני נמצאת בהריון שני בשבוע 16. הריון ראשון הסתיים בשבוע 26 בעקבות צירים - שעד שאני זיהיתי ועד שבבית חולים קלטו שמדובר בדבר האמיתי התפתחו ללידה. ההמלצה שקיבלתי להריון הנוכחי היא זריקות פרוגסטרון ומעקב אורך צואר רחם. מחיפושי אחרי מידע על פרוגסטרון אני מוצאת שהרופאים אומרים בבטחון שאין תופעות לוואי לא לאם ולא לעובר. יחד עם זאת אני מבינה שמדובר בתרופה יחסית חדשה (מ2003) והמעקב אחרי התינוקות היה לאורך 4 שנים. האם אני יכולה להיות שקטה ולא לחשוש מה ההשפעה העתידית לאיברי הרבייה של העוברית שלי?. גם אם חיצונית הילדים האלה בני 4 ולכאורה הכל נראה נהדר, הייתכן שבעוד 20 שנה כשהן ינסו להכנס להריון יתבררו דברים, או עוד לפני כן כשהם יגיעו לגיל ההתבגרות?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד''ר אלי רימון04/03/2009ברפואה אין 100%
נכון לעת הזו אין עדויות לנזקים לאברי המין של העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה להסברפנינה04/03/2009
לצוות הרפואי שלום. אני בת 29 הריון ראשון , שבוע 4 .4 הריון תוך רחמי. לאחר טיפול באיקוקלומין וזריקה . מזה חמישה ימים הפרשות חומות, בכמות מעטה . ירידה של E-2 תוך 4 ימים מ195 ל 183 ירידה של פרוגסטרון תוך 4 ימים מ 8.42 ל 6.06 בטה ממשיכה לעלות ועומדת על 2985 שאלתי היא: האם הערכים המוכים של פרוגסטרון וE-2 + ההפרשה החומה מרמזים על בעיה בעובר ? מה אמורים להיות הערכים התקינים של מדדים אלו? האם ניתן לעשות משהו על מנת לעלות את הערכים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנינה
ד''ר אלי רימון04/03/2009לדעתי אין חשיבות לרמות המדויקות של פרוגסטרון , חשוב מעקב HCG וסונר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvא04/03/2009
שלום רב, כאשר הייתי בשבוע 8 להריון נתבקשתי ע"י הרופא שלי לערוך בדיקת דם להימצאות וירוסים כמו אבעבועות, אדמת וכן CMV. לצערי בבדיקת דם נתגלה שגם IGG וגם IGM חיובי. כלומר היחשפו ראשונית. נקבע לנו תור להפסקת הריון אך לשמוע דעה נוספת נסענו לתל השומר. לאור תוצאות הבדיקות נאמר לנו שמאחר וזה תחילת ההריון יש סיכוי של 95% שהכל בסדר עם העובר. ורק 5% שהעובר נפגע ולכן הם המליצו לחכות למי שפיר. כמובן שכל שביב של תקווה היינו מוכנים לקחת. כל הבדיקות עד המי שפיר היו תקינות (שקיפות עורפית, סקירה ראשונה וכו). בשבוע 22+3 עברנו ניקור מי שפיר שלצערנו הרב התוצאות הגיעו למחרת -חיובי (כלומר נפלנו על ה 5%!!!!) ידענו שאם יגיעו תוצאות חיוביות עם כל הכאב אנחנו נפסיק את ההריון וכך היה. עברנו תהליך מאוד קשה פיזית ורגשית אבל לא רצינו לקחת את הסיכון שאם נפלנו על 5% לא רוצים לקחת את הסיכון אם יש פגיעה או אין פגיעה (שלצערי את זה עדיין לא היה ניתן לגלות) אבל החלטנו שברגע שיש חשיפה לא לוקחים שום סיכון . עדיף שיכאב עכשיו מאשר כל החיים. ההודעה הזו ארוכה מאחר והייתי מאוד רוצה שנושא זה יכנס למודעות של הרופאים ושל הנשים שזו סה"כ בדיקת דם פשוטה לפני הריון או בתחילת הריון ויש צורך לבצע אותה. לצערי אין לכולן מודעות בנושא זה ויש נשים שאפילו לא שמעו על כך. ואם בזכות הרופא שלי לא הייתי מבצעת בדיקה זו החיים שלנו אולי היו נראים אחרת. ועדיין המחשבות האם עשינו נכון. בכל מקרה עברו שבועיים מאז הפסקת ההריון ועשיתי שוב בדיקת דם ל CMV וכמובן אצלי הסיוט אינו נגמר. התוצאות היו כאלה - U/ml 99.50 POSITIVE EBV VCA IgM - IU/ml 49.80 POSITIVE CMV IgG - חיובי CMV IgM 1 - 0.45 CMV AVIDITY פירוט הערות מציין הערה 1 ומעלה נשללת AVD 0.3 ב הידבקות ראשונית במשך לושה חודש' לפני דגימה זו אני מבינה שהוירוס עדיין אצלי בגוף אך מה זה אומר לגבי ההמשך? האם עלי לחכות לכניסה להריון וכמה זמן? תודה ושוב מצערת על אורך ההודעה זה פשוט מאוד חשוב לי שידעו כולם ויהיו מודעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד''ר אלי רימון04/03/2009אכן סיפור מצער
לדעתי מומלץ להמתין כ-6 חודשים עד ניסיון להרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-עברתי את התאריך-דיאנה03/03/2009
עברתי את התאריך לידה משוער דיאנה 14:33 03/03 התאריך הוא 27.2 והיום 3.3 ==4ימים אחרי רק היום בערב אעבור אולטרסאונד וניתור במרפאת נשים שלי האם הרופאה במרפאה זו יכולה לבצע זירוז או רק בבי"ח? האם כדאי להגיע לבי"ח ולבקש זירוז מאחר ואני לקוית שמיעה ואמי מספרת שילדה אותי לאחר השבוע ה42 ואני חוששת מחוסר תפקוד השיליה או פגיעה אחרת בעובר אם אתקרב לשבוע 42 תודה דיאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדיאנה
ד''ר אלי רימון03/03/2009השראת ליד מקובת סביב 41 שב - שבוע מתאריך הצפוי
זרוז נעשה רק בבית חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת סוף הריון וקרישיות יתרדריה02/03/2009
שלום, אני בשבוע 40. מקבלת קלקסן עקב קרישיות יתר (הטרוזיגוטיות לפקטור 5 וגם לMTHFR). שתי לידות קודמות היו בשבוע 36+, באופן טבעי. שאלותי: 1.בשבוע 39 ויומיים העובר התאים לגודל ההריון אך בקרב המדידות היה פער של שבועיים (HC 39.3, AC 38.2 וFL 37.2). האם הפערים יכולים לרמז על תחילת עיכוב בצמיחה? (אני מציינת כי לאורך ההריון, בשבוע 31+, היו פערים דומים : HC 32.6, AC 31.4 וFL 30.5. בשבועות שאחר כך, כמעט ללא פערים בין המדדים). 2. האם עם בעית קרישיות קלה יחסית כמו זו, כשכמות המים, התנועות ושאר מדדי האולטראסאונד והמוניטורים נראים תקינים, יש צורך להשרות לידה ועד מתי כדאי לחכות? אודה לכם מאוד על תשובתכם, ריני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריני
ד''ר אלי רימון03/03/2009ממליץ השראת לידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדני כליה מורחביםיעל02/03/2009
שלום רב, אני כרגע בשבוע 39. לאורך כול ההריון אגני הכליה של העובר (זכר) היו מורחבים מעט, אבל בגבול הנורמלי. בשבוע 37+4 בבדיקת האולטראסאונד הם נמדדו 11 ו-13 ובשבוע 38+4 הם היו 13 ו-15, שעד כמה שהוסבר לי זה כבר מחוץ לתחום הנורמאלי. יש לציין שכמות מי השפיר הייתה בסדר גמור וגם העובר ממשיך לזוז כרגיל והדופק שלו היה נורמאלי. עשיתי גם בדיקת מי שפיר, כך שפסלנו אפשרות של תסמונת דאון. עד כמה שהבנתי צריך לבדוק את התינוק אחרי הלידה ולעקוב אחרי המצב ולשקול לתת לו אנטיביוטיקה. שאלותי הן: האם יש צורך לשקול זירוז ואם כן מדוע? תחת אילו תנאים הייתם שוקלים זירוז? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אלי רימון02/03/2009אין צורך בבשראת לידה בנתונים אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיקרדלופין - אפלאמיכל01/03/2009
היי, בבדיקות נמצא אנטיקרדלופין 15, הראומטולוגית טוענת שזה מבטא אפלא מלבד הבדיקות שהתגלו לפני 10 שנים במקרה, ללא ביטוי קליני או מחלות מה הסיכון להריון או לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אלי רימון02/03/2009יכול להיות קשור להפלות מוקדמות, הפלות מאוחרות והאטה בצמיחת העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נחשב גורם סיכון לרעלת הריון?
מיכל02/03/2009אם כן האם ניתן למנוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
ד''ר אלי רימון03/03/2009מניעה על ידי מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפלא הינה תורשתית גנטית
חני03/03/2009האם אנטיקרדלופין חיובי משמעותו ליקוי גנטי או שזו תופעה נרכשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
ד''ר אלי רימון03/03/2009גם וגם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילומי שיניים ועקירת שןיעל01/03/2009
שלום רב.אני נמצאת בשבוע 13 להריון. בעקבות כאב חזק בשן פניתי לרופא שיניים אשר אמר כי השן מתנדנדת, יש לערוך צילומים וכנראה לבצע עקירה. מה ההמלצה לגבי צילומים דנטליים במהלך ההריון (סטטוס ונשך) ולגבי ביצוע עקירה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אלי רימון01/03/2009ניתן לבצע אותם עם הגנה מתאימה לבטן.
חובה לטפל בבעיות שיניים בהריון כי הוכח שזהומים בחלל הפה יכולים לגרום לסיבוכים כולל לידות מוקדמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל02/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריון צעירגלית01/03/2009
שלום רב, אני בת 27 נ+0, הריון שני. הראשון נפל בשבוע 7+, באותה תקופה CMV היה חיובי. ( IgG avidity 42, IgM positiv, IgG high ) . עברו מאז שמונה חודשים. כיום הריון ספונטני, דופק+, שבוע 7 + 1 לפני כ ארבעה ימים החלו דימומים קלים ומעטים. היום היתי אצל הרופא בקופה שבדק אותי ואמר שהכל נראה תקין אצל העובר ( 9.1. mm ) אבל נראה דימום ליד שק ההריון שמסמל התנתקות קטנה של השק מן הרחם. קיבלתי אוטרוגסטן 200mg. השאלות שלי: 1. האם מנוחה בבית יכולה לעזור לשמירה של ההריון? - חשוב לציין כי העבודה שלי דורשת הליכה מרובה ועמידה ממושכת ( נציגה) מדי פעם סחיבה של תיק לא כל כך קל.. 2. האם יש בדיקה שאני יכולה לעשות ע"מ לבדוק מה גורם לתופעה הזו? 3. האם יש עוד משהו אני יכולה לעשות ע"מ לשמור על ההריון ... שיקר לי ... תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ד''ר אלי רימון01/03/2009לצערי אין ברשותינו טיפול מוכח
גם טיפול בנירות פרוגסטרון אינו מוכח
מנוחה לא הוכחה כמיטיבה כי התהליך קשור להתפתחות השליה
מצד שני ברב המקרים הדברים מסתדרים והדימופ פוסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמ01/03/2009
אני בשבוע 23 וסובלת מצירים מוקדמים ...מטופלת בפרסולאט ופרוגסטרון. מאז שהתחלתי טיפול בכדורים ההתקשויות בבטן פחתו אך לא פסקו. לאחרונה אני חשה התקשויות בעיקר כאשר אני עוברת בבמצב של שכיבה/ישיבה, למצב עמידה. זה מטריד אותי מאוד ורציתי לשאול איך אפשר למנוע זאת,ומה גורם לזה? אציין שאני משתדלת לקום באיטיות, אני בשמירת הריון ונמצאת רוב היום במנוחה. לתשובתך אודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעטרת
ד''ר אלי רימון01/03/2009חשוב שתפנימי שאת עושה כל שניתן ומטופלת בצורה מיטבית
איננו יודעים לאמר מה הסיבה לצירים המוקדמים.
אם הצואר אינו מתקצר אז זהו סימן טוב ומנבא להמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםלילי01/03/2009
בהריון קודם לפני כ-5 שנים סבלתי מלחץ דם גבוה שהחל בסוף חודש חמישי. בתחילת ההריון לחץ הדם היה גבולי - 140./90. ברצוני להרות שוב אך לחץ הדם שלי היום גבוה. אם אינני לוקחת תרופה הוא יכול להות 150/100. אני מאוזנת תרופתית ע"י ויזודיפ ונורמיטן. הבעיה שהפעם אחל את ההריון כבר עם תרופות, מה שבפעם הקודמת היה רק בשלב מאוחר של ההריון. בפעם הקודמת סבלתי מרעלת הריון, שאף נמשכה ימים לאחר הלידה. האם זה מה שצפוי לי גם הפעם? אם אכנס להריון, יס סיכוי למשוך לפחות עד שבוע 36 כפי שקרה בפעם הקודמת? אני בת 39.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד''ר אלי רימון01/03/2009התמונה שאת מתארת אינה פשוטה.
עלייך להתיעץ עם רופא הריון בסיכון ולפרוש בפניו את סיפור ההריון הקודם ולשקולבירור מקדים
קבעי פגישה טרם ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשהחגי27/02/2009
שבוע 12 הייתי אצל בדיקה כרגע אצל הרופא שלי על מנת שיבדוק את אורך צוואר הרחם כי אני אמורה לעבור תפר ביום שלישי, לידה ראשונה הסתיימה בהפלה וירידת מיים שבוע 17, לאחר מכן נעשה צילום רחם והרופא אז לפני 12 שנה לפי הצילום אצ צריכה תפר בכל הריון, הריון שני תפירה בשבוע 12 ילדתי שבוע 40 משקל הילד 3.250 לידה רגילה הריון שלישי אותו תהליך בדיוק, יצאתי מהרופא עצבנית כי לטענתו לא צריך הפעם תפר הוא טוען שהצוואר סגור יפה, ואם הייתי מוצאת את הצילום הרחם זה היה טוב, הוא טוען כי הוא לא רואה סיבה לתת לי הפניה לתפר, מה אני יעשה? יש לי סיוט ממה שעברתי בלידה הראשונה לא רוצה לעבור את שוב האם זה יתכן שאחרי 2 לידות עם תפר מוצלחות הפעם לא צריך ? בבקשה סליחה על אורך השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפר צווארי
פרופ' יריב יוגב27/02/2009כבר עניתי לך
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס???רוני26/02/2009
בת 32 לאחר 2 הפלות בשבועות מוקדמים, הריון תקין באמצע והריון כעת שהסתיים ויתכן והיה הריון חוץ רחמי (דימום במועד הווסת הצפוי ולאחר שבוע נתגלתה ביתא 49 שעלתה הכפלה יפה במשך מספר ימים ואז ירדה באופן עצמוני (ללא טיפול - נכון לאתמול ירדה הביתא ל45)). לא אותר שק הריון ב- US שונים שהתבצעו לרבות על ידי פרופ' מייזנר בבילינסון. ברקע ITP ידוע מגיל 16, בהריון התקין טופלתי בסטרואידים וב- IVIG. עברתי לאחרונה מרפאה המטולוגית ונערכו בדיקות נוספות וחוזרות לבירורים שנערכו כבר בעבר בשתי מרפאות. בביקור בבילינסון בערבות הריון חוץ רחמי זה, התברר כי ה- LAC חיובי (ראו שהגיעו תוצאות). התור להמטולוגית הינו רק בעוד חודש ובינתיים אני מנסה להבין האם יתכן ויש לי לופוס ללא הסימנים המאפיינים (למעט ITP ואפטות) ומבלי לסבול במהלך המחלה. היתכן והמחלה תוקפת רק בהריון? האם יתכן וזהו הגורם להפלות? כיצד יתכן ועברתי הריון בריא (באופן יחסי)? בעבר היו לי שני מקרים של חום נמוך ממושך (מספר שבועות) מלווה בעייפות רבה וחולשה. לאחר בירורים שנערכו אז (בסוף שנות ה-90 ותחילת 2000) מצאו לבסוף כי יש מיקופלזמה (היו לי גם תחושות של דלקת בשתן עם תרבית שלישית). האם תופעות אלו עשויות היו להיות התפרצויות של לופוס? ומה עלי לעשות לפני ההריון הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס???
פרופ' יריב יוגב26/02/2009לפנות למרפאה להריון בסיכון לצורך ייעוץ מסודר והערכה טרם ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותליטל26/02/2009
הרופא שלח אותי לבדיקת Streptolysin 0 (ASLT) Ab ויצאה לי תוצאה אדומה טווח 0-200 ולי יצא 242 מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליטל
פרופ' יריב יוגב26/02/2009אינני חודע מדוע נשלחת לביצוע בדיקה זו
אנא התייעצי עם הרופא ששלח בדיקה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים לאחר הפריה דחוףף בבקשהטלי26/02/2009
שלום , אני נמצאת בשבוע 14 +להריון לאחר הפרייה והפרופ' ביקש ממני לקחת אנדומטרין 4 פעמים ביום ולאחר דימומים מתמשכים הוסיף לי גם את זריקת הגסטון. כיום אני לוקחת רק את הנרות לתמיחה ויש לי כאבים בצד שמאל והפרשות חומות מהנרתיק האם יש חשש לדאגה ? האם אני צריכה ללכת להבדק?? או שזה דבר לגיטימי לשבוע זה אני מאוד אודה על שתובה בהקדם . תודה רבה על הכל ! טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים לאחר הפריה דחוףף בבקשה
פרופ' יריב יוגב26/02/2009פני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)