מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפית + מי שפיר ??????מצפה לקטנטנים19/03/2009
היום אני בשבוע 13+2 עם תאומים ( הריון IVF|) עשו לי שקיפות עורפית ב 10+6 ומצאו באחד העוברים 3 מ"מ רציתי חוות דעת נוספת ועשיתי עוד שקיפות בשבוע 12+2 ויצא 1.5+1.9 שני העוברים בסדר כשהלכתי לרופא בסיכון הריון עם התוצאות הוא שלח אותי חזרה לבית חולים שעשו לי את הסקירה הראשונה לחוות דעת נוספת והיום היא היתה, זה היה תחת הכותרת יעוץ גנטי ושם אמרו לי שהבדיקה השניה לא מבטלת את הבדיקה הראשונה ושעדיין יש סיכוי, אומנם קטן יותר, אבל עדיין יש סיכוי לתסמונת דאון לאחד העוברים והמליצו לי על מי שפיר ( כי עבר כבר התאריך שאפשר לעשות סיס שליה, והאמת שטוב שכך כי פחדתי מהבדיקה הזאת מאוד מאוד) מה דעתכם? האם לא מסוכן לעבור בדיקה זו עם תאומים? מכירים מדקר טוב שמומחה בתאומים? הצילו אני בלחץ!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית + מי שפיר
פרופ' יריב יוגב19/03/2009אין פורום זה ממליץ על רופאים
אני משוכנע שהסבירו לך במסגרת נייעוץ הכנטי את תוספת הסיכון לאובדן הריון בדיקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 16 שאלה בעניין נוזל פריקרדיאלישרון19/03/2009
שלום , רקע-כרגע אני בשבוע 16 להריון בסיכון גבוה עקב סכרת הריונית אך מכיוון שאבי ואחיו וסבי היו בעלי סכרת נעורים וגם אני קיבלתי את הסכרת הזו מיד עם תחילת ההריון בשבוע 10 אובחנתי הרופאה שלי קוראת לי סכרת טרום הריונית . שאלתי היא: עברתי סקירת מערכות שלשום ונאמר לי שהכל תקין פרט לנוזל פריקרדיאלי 2.4 ממ. מומלץ . נאמר לי שעלי לבצע אקו לב + בדיקה לוירוסים . אקו לב נקבע לי ל1/4/09 והיום בצעתי את בדיקות הדם של הוירוסים . שאלתי , מה זה בעצם אומר? האם עליי להיות מודאגת? ואם כן מדובר בוירוס, האם אקבל איזה אנטביוטיקה או שמדובר בהפלה . נא תשובתכם בהקדם ! מאוד מאוד מודאגת . (עליי להגיע לחוות דעת נוספת שהרופאה שלחה אותי אליה שתהיה רק בשבוע הבא). תודה שרון :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנוזל הפריקרדיאלי ליד הלב של העובר
שרון19/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל פריקרדיאלי
פרופ' יריב יוגב19/03/2009נראה לי שאת בידיים טובות
אקו לב עובר, סקירת מערכות מדוקדקת ובדיקה לוירוסים
יש לשקול ייעוץ גנטי
ומעקב סונוגרפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע 9+גלית19/03/2009
שלום. הריון 2. הראשון גנמר בעקבות הפלה טיבעית שבוע 7+ עם חשד לזיהום CMV. לאחר שנה ( כיום) הריון סופונטני שבוע 9.5 דופק ותנועה ++. בשבוע 6 - היו דימומים לסרוגין עם חשד להתנתקות שק ההריון מהרחם- ההמטומה נעלמה לאחר כשבוע. אתמול (שבוע 9.4) , שוב דימומים, לאחר בדיקה וגנאלית נוצר חשד להמטומה מאוחרי השלייה ( במרכז הרחם קרוב לפונדוס). עשיתי בדיקות קרישה(במהלך ההריון) מפני שרק אז נודע לי שלאבי יש טרומבוציטופנייה. נתוני הבדיקות שלי אומרים ש LAP ( לופוס אנטי קואגולנט) גבולי ... (קבעתי תור להמטולוגית.). השאלות: 1. שמעתי שיש נשים שמדממות - מעט (כמוני) כל ההריון, והכל בסדר. מתי יודעים שזה המצב? מתי יש לי אור ירוק לא להלחץ מזה ולא לרוץ לרופא שלי שירגיע אותי... 2. האם כדאי בכל מקרה לתת לי זריקות קולגן ע"מ לתת לכל כלי הדם הקטנים שלי את "המזון" שהם זקוקים לו ואולי לא מקבלים ממני כמו שצריך ולכן משהו מתנתק שם..(ידוע יל - שנתוני הקרישה עלולים להשתנות במהלך ההריון אז איך נדע? ) האם מתן מדלל דם כלשהו עלול להזיק להריון במידה ואנני זקוקה לו ? 3. האם יש סיבה רציונאלית למצב הזה? תודה . אני פשוט מחפשת את ההגיון/ הסבר כדי להשען עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שבוע 9+
פרופ' יריב יוגב19/03/20091. יש לבצע סונר לתקינות ההריון
2. אין מספיק נתונים לגבי החלטה לשימוש במדללי דם במקרה הפרטי שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 34-דחוףףמ18/03/2009
חברה שלי בשבוע 34 מרגישה מהבוקר כאילו העובר עומד לצאת לה והמון לחץ על שלפוחית השתן. מרגישה כל רגע צורך לפיפי ולא באמת יש לה.. האם זה אופייני לשבוע שבו היא נמצאת??? לפני שבועיים היא עשתה אולטרא סאונד וראו שהעובר במצג ראש והתמתקם כבר כנראה ללידה . האם יש סיבה לדאגה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 34
פרופ' יריב יוגב19/03/2009שתפנה לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות - אשמח לדעתךהריונית18/03/2009
שלום ד"ר מה שלומך? אני בשבוע 16+ אך לפי הסקירה מוקדמת נתנו לי שבוע 17 בכל מקרה , ברקע בת 23+ הריון ראשון , טבעי, הקאות חמורות ירדתי 10 ק"ג במשקל מקבל עירוי לפחות פעמיים בשבוע (2 ליטר) לא עזר פראמין גם לא דרך הווריד לא כדורי גינג'ר .. אני כבר מקיאה 3 חוד אז לצערי "די התרגלתי" אך מה שמטריד אותי מאוד.. ההפרשות החומות לאורך כל ההריון .. ב"ה כל הבדיקות של האולטרא' תקינות - הופנתי למומחה להריון בסיכון גבוה נראה לי בגלל ההקאות (הבדיקות דם לא מזהירות) ובגלל ההפרשות.. בבדיקה האחרונה שבוצעה ביטני הרופא אמר שאורך צוואר הרחם תקין אך לא הסכמתי לבצע בדיקה וגינאלית .. האם תקין הפרשות חומת בהריון? זה בגלל עניין החוסר תזונה שלי(הקאות) ? מאמצים (אם אפשר לקרוא לזה ככה.. אני רוב הזמן בבית) ? אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית בברכה והמשך יום מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות
פרופ' יריב יוגב18/03/2009יש צורך בבדיקה מסודרת לצורך התייחסות מסודרת לפנייתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות בהריון תאומי6מיכל17/03/2009
האם יש מניעה לביצוע התעמלות במהלך הריון עם תאומים? אני עושה פעילות עיצוב בלבד (סטודיו C מדובר בסוג פעילות שנהגתי לבצע תקופה ארוכה לפני ההריון הרופא שלי טוען שהתעמלות עלולה להגדיל את הסיכויים ללידה מוקדמת מאידך מנסיוני מהריונות קודמים ההתעמלות עוזרת לעבור את ההריון בקלות רבה יותר ואף מסייעת בלידה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות בהריון
פרופ' יריב יוגב17/03/2009הריון אינו מחלה
התעמלות בהריון הנעשית בפקוח תוך הבנת המגבלות הינה רצויה מוסיפה לבריאות הגוף והנפש
תהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ביוכימי טרימסטר ראשון-דחוףףףףףשרית17/03/2009
אני ה-מ-ו-מ-ה!! עשיתי בדיקת שקיפות עורפית שהיתה תקינה והתוצאה היתה 1:1019 בנוסף עשיתי סקירת מערכות מוקדמת שיצאה מצוינת ולא נמצאו מומים. אך בבדיקת הסקר הביוכימי כתוב סיכום סקר שליש ראשון : סיכון גבוה ללידת תינוק עם תסמונת דאון(סיכון משולב חריג) עלייך לפנות למרפאה לייעוץ גנטי. והערכים יצאו: 1.84 NT-NUCHAL TRANSLUCENCY 2.00 NT-NUCHAL TRANSLUCENCY PAPP-A 1.26 PAPP-A 2709 FREE BETA HCG 1.44 FREE BETA HCG 40.3 MATERNAL AGE -RELATED RISK 1/770 DOWN'S SYNDROME RISK 1/200 TRISOMY 18 RISK 1/20000 אשמח מאוד מאוד לקבל הסבר על הערכים הנ"ל ולדעת איך ייתכן שכל הבדיקות תקינות וזו שלילית כ"כ. אנא הרגיעו אותי דחוףףףףףףף תודה רבה רבה, שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר ביוכימי טרימסטר ראשון
פרופ' יריב יוגב17/03/2009מדובר בשילוב סטטיסטי. שקיפות עורפית תקינה אך בחישוב עם בדיקות הדם הסכון לתסמונת דאון גבוה יותר
במידה ומעוניינת ביעוץ מפורט לגבי המשך הברור פני למכון הגנטי או קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סקר ביוכימי+שקיפות- המשך...
שרי18/03/2009תודה על תשובתך המהירה. לאחר בדיקת הסקר הביוכימי עשיתי סקירה מוקדמת שיצאה תקינה וללא מומים. האם אני יכולה להסתמך על כך למרות שיצא בסקר 1/200 ? אני פשוט לא מעוניינת בשום אופן לעבור מי שפיר מה דעתך? אם כל הבדיקות תקינות יש מצב שהסקר טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת סקר ביוכימי+שקיפות- המשך...
פרופ' יריב יוגב18/03/2009שרית שלום
אני מניח שאת לא מצפה לשתובה מעמיקה ומסודרת מעל דפי האינטרנט
פני לייעוץ גנטי מסודר או קבעי פגישת ייעוץ מסודרת לצורך הסבר מפורט ומעמיק לגבי הסיכונים והאפשריות העומדות בפניך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריון תאומיםדינה17/03/2009
ברמת ההמלצה הכללית- עד איזה שבוע אפשרי לקיים יחסי מין בהריון תאומים? האם הסיכון נובע מהמגע עם הזרע או שעצם האורגזמה גורמת להתכווצויות מסוכנות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בהריון תאומים
פרופ' יריב יוגב17/03/2009הריון תאומים אינו שונה מהריון יחיד כל עוד לא מתפתחים גורמי סיכון ייחודים המונעים יחסי מין ניתן לקיים יחסי מין לכל אורך ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםety17/03/2009
שלום רב אני בשבוע 10 ובדיקות דם שביצעתי בקופת חולים ערכים מהבדיקה יצאו מהתחום ערכי הנורמה אני רוצה לציין שהריון קודם היה הריון בסיכון גבוה ובמהלך ההריון הוכנס סטנד להרחבת הכלייה אשמח לדעתך הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 10.8- 4.8 K/ul 8.1 WBC 8.1- 4.2 M/ul 4.8 RBC 16- 12 g/dl 13.6 HB 52- 37 % 39.6 HCT 400- 130 K/ul 305 PLT 94- 80 fL 81.7 MCV 31- 27 pg 28.1 MCH 37- 33 g/dl 34.4 MCHC - % 12.6 RDW - fL 8.6 MPV 5.2- 0.9 1.2 LYMP.abs 48- 19 % 14.3 LYM% 8- 1.9 6.4 NEUT.abs 74- 40 78.5 NEUT% 1- 0.16 0.2 MONO.abs 9- 3.4 % 2.8 MONO% 0.8- 0 0.3 EOS.abs 7- 0 % 3.5 EOS % 0.2- 0 0.0 BASO abs 1.5- 0 % 0.2 BASO %
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
פרופ' יריב יוגב17/03/2009אין מטרת פורום זה להחליף רופא מטפל. הבדיקות תקינות.
פני לרופא ששלח את בדיקות הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלסמה - תשובות מאבו כביראלה17/03/2009
שלום, בבדיקות שהתקיימו בשבוע 8 התגלה כי תוצאות בדיקת טוקסופלסמה שלי חיוביות IGM- חיובי IGG - חיובי - 60.70 avidity - 0.53 בבדיקה נוספת שעשיתי בשבוע 12 אשר נשלחה לאבו כביר והתקבלה כעת אלו התוצאות: 1 - IU/ml 72.30 Positive TOXOPLASMA IgG 2 - Positive TOXOPLASMA IgM 3 - Toxo IgM POS TOXO IgM(Add.-VIDAS) 4 - פסול TOXOPLASMA AVIDITY מה עליי להסיק מזה? מה הכוונה AVIDITY פסול? ומה זה אומר שערכי ה-IGG עלו במהלך תקופה זו? יצויין כי בבדיקה הראשונה -AVIDITY היה גבוה, והבנתי שזה אומר שזה דווקא טוב, זה אומר שנדבקתי לפחות שלושה חודשים ממועד הבדיקה הראשונה אודה לתשובה מהירה בנושא בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלסמה - תשובות מאבו כביר
פרופ' יריב יוגב17/03/2009אני מניח כי את נוטלת טיפול תרופתי ובמעקה מרפאה להריון בסיכון גבוה
אנא פני בחזרה למרפאת האם עם תשובות הבדיקות בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלסמהאילנית17/03/2009
IgG- 10.2 IgM-חיובי,תשובה נוכחית בשיטת ליאזון 2nd result by VIDAS CMV IgG-4.9 positive ובנוסף כתוב שאת ה- TOXOPLASMA AVIDITY-לא ניתן לבצע (והוסבר טלפונית שאי-אפשר להשתמש בדם ששם לבדיקה חוזרת) הופנתי להריון בסיכון גבוה, עשיתי אתמול שוב את הבדיקה ומחכה לתוצאות.. שאלתי היא,איך ניתן לדעת אם נידבקתי לפני ההריון? האם אני צריכה לחכות עד לבדיקת מי-השפיר או שאפשר משהו לפני כן? תודה אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלסמה
פרופ' יריב יוגב17/03/2009לא ברור משאלתך באם מדובר ב CMV או טוקסופלסמה כמו כן באיזה שבוע הריון נמצאת
מציע כי תמשיכי ברור במסגרת מרפאה לסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוקסופלזמה
אילנית17/03/2009מדובר בטוקסופלזמה שבוע 8,יש לי תור במרפאת זיהומים שבוע הבא,אשמח לקצת עזרה עד אז...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוקסופלזמה
פרופ' יריב יוגב18/03/2009סובל דיחוי
אין מספיק פרטים בהודעה
קבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספק לקרישיות יתר שבוע 33עדי17/03/2009
שלום רב אני נמצאת בשבוע 33+4 להריון,(הריון 1) בשמירה עקב מיעוט מי שפיר (לא דרסטי) ועיכוב בגדילה של בטן העובר בכשבועיים, העוברית כולה קטנה, אחוזון 30 בבירור לקרישיות יתר שנעשה לי כל הבדיקות יצאו תקינות מלבד בדיקות ה LAC, שנעשו פעמיים, בהפרשים של חודש אחת מהשנייה. באחת יצא LAC RVVT 1.42 (נעשתה בתחילת פברואר) ובשנייה יצא 1.36 (נעשתה בתחילת מרץ). לחץ הדם שלי תקין בבית, אולם כשמודדים לי בבי"ח\קופ"ח הוא גבוה (כנראה תסמונת החלוק הלבן), הדופק שלי במנוחה כ-100, לא יודעת אם זה קשור... ההמטולוג המליץ לי לא לקחת שום טיפול כרגע ורק במשכב הלידה במשך 6 שבועות להזריק קלקסן כל יום... אני חוששת שאולי גם עכשיו אני צריכה איזושהיא טיפול, ומצד שני אם הקלקסן שאחרי הלידה בכלל נחוץ... אשמח לעצתך על סמך נתונים אלו בתודה מראש, מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספק לקרישיות יתר שבוע 33
פרופ' יריב יוגב17/03/2009מסכים עם ההמטוךוג
יש צורך במעקב תנועות, מעקב גדילה סונוגרפי אחת לשבועיים ומעקב מרפאה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100RAPA16/03/2009
שלום יש לי היסטוריה של 3 הריונות 2 של הפרדות שילייה (לידה כתוצאה מהפרדות שבוע 31 ושבוע 36), ואחד של ריבוי מי שפיר והריון עם צירים מוקדמים שבוע 31. עכשיו הריון רביעי נמצאת בהריון בסיכון, שבוע 23+4 התינוקת גדולה בשלושה שבועות מגיל ההריון ונשלחתי ישירות לבצע העמסת סוכר 100. מתי לעשות את הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100
פרופ' יריב יוגב16/03/2009בימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות אוטיאומוניותמיטל16/03/2009
שלום רב, אני בת 27 ובשנתיים האחרונות גילו אצלי מחלות אוטואימונית רבות: היפותירואיד,צליאק, היפטטיס אוטואימוני ועברתי PE שנה שעברה ואני מטופלת בקומדין. יש לציין כי הבדיקות לAPLA ולופוס היו חיוביות פעם אחת ובכל שאר הפעמים שליליות אבל כמובן הרופאים לא מוכנים להפסיק עם הקומדין ולקחת אחריות ואני מטופלת בהמון תרופות: פלקווניל, פרדניזון 7.5 מ"ג אימוראן אורסוליט , קומדין ואלתרוקסין. מבחינת בלוטת התריס אני מאוזנת וגם המחלה בכבד בשליטה... אני רוצה להיכנס להיריון- רופאיי הסבירו לי כי כמובן שזה יהיה היריון בסיכון גבוה ואני אצטרך קלקסן ואספירין וללהיות במעקב, גם לגבי כל התרופות-שום דבר לא ישתנה בהיריון, האם כל התרופות הנ"ל מותרות בהיריון? לא ייפגעו בעובר??? יש מחקרים על זה??אני ממש חוששת מכל התרופות בזמן ההיריון זה נראה לי מאוד הרסני לעובר... לפני שאני אכנס להיריון אילו בדיקות אני צריכה עוד לעבור? האם אני צריכהנ לפנות למחלקת היריון בסיכון גבוה? מכל הנתונים הנ"ל האם אהיה בשמירת היריון?מאושפזת? מהי המלצתך לגבי פרופ' מומחה לטיפול בהיריון במצב כזה...? אשמח לקבל תשובות..מהירות (אני יודעת שהמצב די מסובך ומורכב אבל...אני ממש רוצה להרות ---) תודה רבה, מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות אוטיאומוניות
פרופ' יריב יוגב16/03/2009פני לייעוץ טרום הריוני מסודר באחת ממרפאות ההריון בסיכון גבוה באחד מבתי החולים. עד אז המנעי מהריון!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול פילים בהריוןגבריאלה16/03/2009
שלום, אני בהריון בשבוע 22 ואני נוסעת לתאילנד. אני רוצה בבקשה לדעת אם ניתן לעושת טיול פילים וג'יפים בהריון? האם כרוך בזה סיכון כלשהו? האם עדיף להמנע מכך? תודה, גבריאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול פילים בהריון
פרופ' יריב יוגב16/03/2009כל עוד את רוכבת על הפיל ולא להפך אין כל מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)