מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תולעת הפארקאור20/04/2009
בת 37 שבוע 28 תאומים. השבוע גיליתי שכלבתי נדבקה בתולעת הפארק.
האם יש פגיעה כלשהי בי או בעוברים ? מה הסכנות שיכולות להיות אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד''ר אלי רימון20/04/2009אנני יודע מהי תולעת הפארק ולא ידוע לי אם יכולה לגרום לנזק עוברי. התיעצי עם רופא זהומים לגבי איפיון התולעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SPINA BIFIDAאלה20/04/2009
אני בת 28 נולדתי עם SPINA BIFIDA חשוב לציין כי הפגיעה היא בחלק התחתון של עמוד השדרה האם הריון יפגע לי בעמוד השדרה ?
האם SPINA BIFIDA זהו מום תורשתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלה
ד''ר אלי רימון20/04/2009קרוב לודאי שלא אך נדרשת בדיקת אורטופד.
קיים סיכון מוגבר למומים במערכת העצבים להורים עם מומים כאלה- עלייך לגשת ליעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן 24 שעותkpoli20/04/2009
שלום
אני בהריון בשבוע 20 (בשני הרינות קודמים רעלת הריון בהריון שני אקלמפסיה+לידה מוקדמת) בבדיקה איסוף שתן 24 שעות תוצאה protein-u sample 8
protein-urine 24h 147.1 נפח1750mml עם תוצאה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף שתן
ד''ר אלי רימון20/04/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטומה בשבוע 7אבי19/04/2009
שלום,
לאשתי יש דמומים קלים זה כשבוע.
היום אובחן שיש לה מטומה ושהיא צריכה להמשיך ולנוח עוד שבוע.
יש דופק עוברי.אשתי בת 38.הריון שני,לאחר גרידה לפני חודשיים.
עד כמה המצב מסוכן,ומהם הסיכויים ללידה תקינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
אבי19/04/2009האם יש סיכוי שהדימום אם ימשך יוכל לגרום לצוואר הרחם להיפתח?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה
ד''ר אלי רימון19/04/2009במרבית המקרים "המטומו" נספגות וההריון ממשיך כהריון תקין
במיעוט המקרים מסמן שמדובר בהריון לא תקין שלא עתיד להמשיך
עליכם להיות במעקב הריון בסיכון להתיעצות ומעקב להמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' רימון
אבי19/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותדקלה19/04/2009
שלום,
1. האם FACTOR 5 ליידן הטרוזיגוט מחייב הזרקת קלקסן?
2. האם מזריקים קלקסן במשך 40 שבועות לבטן או שבשלב מסויים מזריקים לירך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אלי רימון19/04/2009רק במידה שהיה לך סיבוך הריון או אירוע קרישה בגפיים , ריאות
בכל אופן רצוי להתיעץ עם רופא הריון בסיכון גבוה
בטרימסטר השני עוברים להזרקה בירך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו הפלה?יעל19/04/2009
שלום רב,
בעבר-
לידה 1 תקינה לפני שנה ושלושה
2 הפלות שאחת מהן הסתיימה בגרידא הראשונה מבין השתיים) - ההפלה האחרונה היתה בחודש ינואר
וסת אחרון: 13/3
טרם קיבלתי מחזור
בדיקת הריון ביתית : חיובי
כבר יומיים מופיעים כתמים חומים בהירים
האם משמע הפלה נוספת?
אם כן, משמע שזו תהיה הפלה שלישית - למי עלי לפנות? (הבנתי שמרפאה להפלות זה רק מההפלה החמישית)
נ.ב. היום עשיתי בדיקת דם וטרם קיבלתי תשובה - אז אודה אם אקבל התייחסות לשאלותיי ולא להפנותי לביצוע בדיקת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם
יעל19/04/2009קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם - חלבון 11,000
האם הכל תקין למרות ההפרשות החומות?
שמתי לב שכשאני שותה הרבה מים - פוסקות ההפרשות החומות
מה המשמעות של זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
ד''ר אלי רימון19/04/2009בחלק מההריונות מופיע דימום בתחילת ההריון.
לצערי אין לנו דרך לדעת האם מדובר בהריון לא תקין שעתיד לא להתפתח או שמדובר בהריון שימשיך להתפתח כהריון תקין.
יש צורך במעקב בדיקות סונר ואם יש ספק אז מעקב רמות הורמון ההריון כדי לראות אם יש עליה סבירה לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- APLA ועודרוני18/04/2009
שלום רב לרופאים,
הוגדרתי ככל הנראה כ- APLA (בדיקה חוזרת בעוד 3 שבועות- אך יצא חיובי בשתי שיטות + הפלות בעברי). בנוסף יש לי ITP ובשל בעיות פוריות (FSH גבוה למרות גילי - 32) אני בטיפול של רופא פוריות. בינתיים ביצעתי הזרעה על ביוץ טבעי אך הזרקתי אוביטרל (ההזרעה היתה בין ימי החג) וכן אנדומטרין לתמיכה עד לתוצאות הביתא. בינתיים לא מקבלת קלקסן ונאמר לי להמתין עד לבדיקת ההריון. האם אין צורך בטיפול בקלקסן/אספירין לפני כן בשל קבלת האנדומטרין או האוביטרל? אני בעיקר מוטרדת מעוד הפלה וכמובן מקרישים. את הבדיקה עלי לבצע לקראת סוף השבוע - ביום חמישי. לא כדאי להתחיל קודם לכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
ד''ר אלי רימון19/04/2009אף כי תחום הקרישיות קרוב לליבי ולתחום המחקר שלי אין עדות שטיפול בקלקסן ואספירין במהלך טיפול השרית ביוץ מונע הפלות. יתרה מזאת אין עדות שמתן טיפול מבדיקת הריון חיובית שפרה תוצאות ואף על פי כן אנו מטפלים מוקדם כבר בשלב בדיקת הריון חיובית.
התהליך השרית הביוץ שאת עוברת אין צורך בטיפול נוגד קרישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההתיחסות המקצועית
רוני19/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמאיה17/04/2009
שלום
אני בת 25 היריון ראשון שלי אני כעת בשבוע 15+1 ימים
בבדיקת סקירה מוקדמת שעשיתי הכל יצא תקין (ברוך השם)
מה שכן מדאיג אותי שהרופא רשם "קפל עור צווארי 7.8 מ"מ .
האם זה לא תקין לא נורמלי ?
המליץ אקו לב עוברי.
ביצעתי סיסי שיליה בעקבות שקיפות עורפית שיצאה 5.8 מוגברת ויצא תקין.
כמו כן בדיקת דם לוירוסים-תקין
מה זה אומר "קפל עור צווארי" תרגיע אותי בבקשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
פרופ' יריב יוגב17/04/2009נראה לי כי את בידיים טובות
את מבצעת את הברור הנדרש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה מולטיציסטיתגליה17/04/2009
אני בת 28 ונמצאת בשבוע 20+3 להריוני ה-1 .
בסקירת המערכות המוקדמת שעשיתי בשבוע 16 נמצא שכליה השמאלית של העובר אורכה כ-13 מ"מ
וכליה ימנית באורך 12 מ"מ ,שבה רוב מבנה הכליה תקין , אך בהיקף מספר חללים ציסטיים קטנים.
(הבדיקה נערכה לפני כחודש).
ידוע לי שמצד בעלי , סבתו סבלה ממחלת כליות ,וגם לגבי הדוד שעבר הסרת כליה.
שאלתי היא, האם העובר נושא מחלה גנטית ? במהלך ההריון יתכן התפתחויות נוספות שליליות של הכליה ?
אודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה מולטיציסטית
פרופ' יריב יוגב17/04/2009על סמך המידע שמסרת קשה לתת מסקנות חד משמעיות
פני לייעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה...נטע17/04/2009
שלום דוקטור ,לאחותי מולד תינוק שזה עתה גילו בבדיקת סקר שככל הנראה יש לו PKU האם עלי לדאוג וללכת להיבדק גם? יש לציין שאני מנסה להרות בימים אלה... אני ממוצא אשכנזי ובעלי מזרחי ובבדיקות גנטיות שעשינו לא נתבקשנו לעשות בדיקה ל-PKU??כ"כ המחלה היא אוטוזומלית רצסיבית האם מספיק שאחד מאיתנו יעשה את הבדיקה דם ה??האם יש כזאת??? תודה והמשך לילה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
פרופ' יריב יוגב17/04/2009פני לייעוץ גנטי
יש מקום לביצוע הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפירגלי16/04/2009
לד"ר שלום רב!
הנני בשבוע 34+4, לפני כשבוע אושפזתי בבי"ח עקב מיעוט מי שפיר 52 מ"מ
למחרת בבדיקת אולטראסאונד כמות המים היתה 7 ואחרי יומים 120 מ"מ ושוחררתי.
היום לאחר כשבוע עשיתי בדיקת אולטרסאונד דרך קופ"ח ושם שוב ראו מיעוט מי שפיר 70 מ"מ, נשלחתי למיון ובמיון הרופא ביצע אולטרסאונד { במכשיר הישן}
וראה שכמות המים היא 9.7 כלומר 97 מ"מ, שוחררתי הביתה.
עכשיו אני נורא מבולבלת, מצד אחד יש מיעוט ומצד שני הכמות תקינה.
מה עלי לעשות בהמשך? אני מפחדת שהעובר יכנס למצוקה, ממה נובע ההבדלים בין הבדיקות? האם יש חשש שהשליה לא מתפקדת כראוי? האם כרגע כמות המי שפיר תקינה {97 מ"מ}? מה נחשב תקין בשבוע כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר
פרופ' יריב יוגב16/04/2009נפח מי השפיר כעת תקין המשיכי במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יוגב: לידה קודמת בניתוח.דנה16/04/2009
בהריון נוכחי, השיליה נמוכה (שבוע 22). במידה והשיליה תישאר נמוכה, האם יומלץ לי, להערכתך, לעבור שוב קיסרי? (אלד בבלינסון וכך היה גם בניתוח).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה נמוכה
פרופ' יריב יוגב16/04/2009יש צורך בהערכה סביב שבוע 34-35 ואז החלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה חדשה ?Leonardan15/04/2009
1. קיימת בדיקת PCR (גנטית) המאפשרת לבדוק קיום תסמונת נונן
(חיפוש מוטציה או חסר בגנים PTPN11, RAF1, SOS1, KRAS) :
מישהו יודע האם ניתן לבצעה בישראל, ואם כן - כיצד ?
רגישות הבדיקה נעה בין 63% - 85%.
2. בהנחה וממצא יחיד של קפל עור צווארי 4 מ"מ בשבוע 15+4 ו 6 מ"מ בשבוע 19+3,
כאשר כל השאר תקינים (שקיפות עורפית, סקירה, מי שפיר, אקו לב), יכול להעיד על אילו תסמונת נוספת פרט לנונן ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה חדשה
פרופ' יריב יוגב15/04/2009פני לייעוץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבס חיובירים15/04/2009
שלום רב
אני בשבוע ה-26 להריוני השני, סוג הדם שלי הוא A- , ובבדיקת הקומבס(ANTI KELL) יצא חיובי 1:2
,יש לציין שההריון הוא תקין וכל הבדיקות הן בסדר.
שאלתי היא מה זאת אומרת? האם זה מסוכן, ומה מידת הסיכון בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבס חיובי
פרופ' יריב יוגב15/04/2009פני לייעוץ למרפאה להריון בסיכון גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv והדבקות חוזרתטל15/04/2009
שלום וחג שמח
אני בשבוע 26, IGM שלילי ו igG חיובי מגדול מ 250. הערכים יציבים מזה 4 שנים לערך
עברתי בדיקת מי שפיר בשבוע 19 תקינה -לא נבדק הדבקות העובר ל cmv
שאלתי היא:
בשבוע ה 18 חליתי בווירוס קשה עם חום שיעולים וחולשה כללית חזקה. כאשר הרופאה טענה שלא ניתן לדעת אם זה cmv אך מאחר ואני מחוסנת אין מקום לדאגה. גם היום בשבוע 26 יש לי התקררות, ליחה בסמפונות עם שלפוחויות בשפתייםללא חום מן הסתאם לא ניתן לשלול שוב אם זה cmv או לא.
ואני בלחץ שכן אני יודעת שישמצבים של הדבקות חוזרת במחלה וקולגה מהעבודה שלי נאלצה לעבור לידה שקטה בשבוע דומה עקב הדבקות העובר במחלה. האם ייתכן שנדבקתי ממנה? מה הסיכוי שיש לי שוב את הווירוס?
הרופאה שלי לא מוכנה להפנותי ל בדיקות דם לגילוי הנגיף- זה כבר נהייה משהו עקרוני אצלה שהיא לא מוכנה לעסוק כהגדרתה ברפואה מתגוננת. מה עושים? האם אני אמורה להיות במתח עד ללידה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv והדבקות חוזרת
פרופ' יריב יוגב15/04/2009הרופאה שלך צודקת
את מחוסנת
יתא על כן לא ברורה כלל המשמעות (אם בכלל) של הדבקה שניונית בשבוע כה מאוחר(יש לזכור שיש תקופת חביון עד להופעת הנוגדנים ואבחון המחלה)
גם אני הייתי נוהג כמו הרופאה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)