מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- cmvמוני14/04/2009
שלום אני בשבוע ה- 26 להיריון.
בשבוע השמיני עברתי בדיקת דם ואובחנתי בקשר לוירוס cmv כדלקמן:
CMV IGG גדול מ- 250 חיובי
IGM חיובי חלש
יש לפנות בהקדם לרופא המטפל.
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY גבולי
CMV IGG AVIDITY 45%
EQUIVOCAL - מומלץ מעקב
ערכי ייחוס:
IGG WITH LOW AVIDITY
קטן מ- 35%
IGG WITH HIGH AVIDITY
גדול מ- 45%
בשבוע ה- 25 עברתי בדיקת דם חוזרת בקשר ל- CMV:
CMV IGG גדול מ- 250
CMV IGM גבולי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY שלילי
CMV IGG AVIDITY 45%
אודה על קבלת התייחסותך לבדיקות? מה המשמעות?
האם קיים סיכון או סיכוי שהעובר נדבק בנגיף?
יש לציין כי בדיקת סקירת מערכות מורחבת שבוצעה בשבוע ה- - 23.5 העלתה מיעוט קל במי שפיר ( 10 במקום 12 ) אך העובר נראה תקין.
האם אפשר לוותר על בדיקת מי שפיר?
נודה על קבלת תשובתכם. אנו מאוד מודאגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
פרופ' יריב יוגב14/04/2009הייעוץ לגבי הידבקות ב CMV והמשמעות והחלטה לגבי דיקור אינה רציניצ ומעמיקה שתעשה על סמך הנתונים שסיפקת. במידה ומעוניינים בייעוץ מסודר פנו למרפאה להריון בסיכון גבוה באחד מבת"יח או קבעו פגישת ייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברי גבוהה- דחוףshardim14/04/2009
שלום ,
אני בת 30 עם סכרת טרום הריונית ,מאוזנת עם mixtard, הריון שני - תאומים נמצאת בשבוע 29+יום .מטופלת ע"י רופא להריון בסיכון גבוהה.
הריון ראשון הסתיים בIUFD בשבוע 41.
ברשותי נמצא מכשיר בייבי לינק ( מוניטור ביתי) שמודד את הדופק העוברי . כרגע בדקתי את אחד העוברים והדופק שלו מהיר מידי לדעתי - קרוב ל170 ואף טיפה יותר .
האם זה מעיד על משהו ? האם עליי לפנות למיון ?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניטור עוברי
פרופ' יריב יוגב14/04/2009לא ניתן להתיחס לניטור עוברי מבלי לראותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףףףףףשרון13/04/2009
בס"ד
היי, ד"ר.
אני מחר מתחילה שבוע 8 ברוך ה'...
הרופא המטפל שלי אמר לי לחזור אליו רק כשאהיה בשבוע 11.... מאחר וההריון הושג לאחר הרבה ניסיונות, אני נורא מפחדת... איך אני אדע שהכל בסדר? האם במידה וחס ושלום היה משהו משתבש אני הייתי יודעת מזה.??
האם אולי אתם מכירים רופא מאיזור חיפה, קריות, נהריה שנקבל בפרטי ועושה מעקב הריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
פרופ' יריב יוגב14/04/2009אין פורום זה ממליץ על רופא זה או אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה בהריון-דחוף, צריכה להחליט היושרית13/04/2009
שלום,הבוקר גיליתי שאני סובלת מהתקף אסתמה והטיפול שניתן לי הוא אנהילציה פעמיים ביום עם בודיקורט וונטולין. אני מאוד חוששת שחומרים אלה ישפיעו ויזיקו לעובר.
מה דעתכם? אני אמורה להתחיל היום את הטיפול ולכן אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה והריון
פרופ' יריב יוגב13/04/2009אין כל סכנה לעובר מחומרים אלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרשיות יתר וסוכרתדנה13/04/2009
שאלה לד"ר יוגב
שלום רב הנני חולת סוכרת סוג 1 לאחר 2 הפלות רצופות נמצא F-V LEIDEN הטרוזיגוט
MTHFR הטרוזיגוט לאחר התייעצות עם המטולוגיה הוחלט על מתן 40 מ"ג בהריון.
באיזה שלב בהריון יש להתחיל בזריקות. ההפלות התרחשו בשבועות מוקדמים 6,7שבועות לאחר שנצפה עובר ללא דופק והריון לא התפתח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה
דנה13/04/2009בעבר 2 לידות רגילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרשיות יתר וסוכרת
פרופ' יריב יוגב16/04/2009מתן קלקסן מיד עם אבחנת ההריון
סליחה על האיחור בתשובה שאלתך "קפצה" לי ולא שמתי לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דינמיקה של צואר רחםקרן13/04/2009
שלום רב,
אני בשבוע 32 + 4 להריון שהיה עד כה תקין, בריא ומהנה.
החל מהשבוע ה- 28 לערך היתה ירידה קטנה של תנועות העוברית. בבדיקת אולטרהסאונד ראיתי שהעוברית התהפכה (למצב עכוז) בינתיים חזרה למצג ראש. כמו כן, הרופא ראה שצואר הרחם שלי קצר/התקצר (ביחס לבדיקה אבדומינלית בשבוע ה- 26 בו עמד על 5.2 ס"מ) ועד השבוע ה- 28 +3 בו עמד עד 28.8 מ"מ.
מאז שבוע 28 ועד היום בבדיקות חוזרות שאני עושה מידי שבוע אורך הצוואר נע בין 21-27 מ"מ.
בבדיקה שעשיתי היום אורך הצוואר עמד על: 20-22 מ"מ. כתוצאה מכך ניתנה לי זריקת צלסטון וכן החלט טיפול בפרסולט (10 מ"ג X 3 ביום).
שאלותיי:
1.האם ההשוואה בין בדיקה אבדומינאלית לבדיקה ואגינלית של הצוואר אכן אפשרית (האם באמת הצוואר התקצר כל כך הרבה בין השבוע ה-26 לשבוע ה-28? (באותה תקופה אכן חשתי פחות תנועות של העוברית וכן פעמים חשתי מיובשת).
2. האם זה מה שנקרא "דינמיקה צוארית"? מה משמעות ההשלכות לגבי סיכון ללידה מוקדמת?
3. מה מומלץ לעשות בשלב זה (מנוחה?).
4. האם אני יכולה לעשות תרגילים פשוטים בבית להכנה ללידה (חיזוק צוואר הרחם, הרפיות, נשימות)?
כמובן שאני בודקת את העניין גם עם רופאי קופת החולים - פשוט הרופאה שלי בחו"ל וחוזרת רק בשבוע הבא, ובינתיים אני שומעת המון המון דעות שונות של רופאים - שכוללות "הפחדות" (כלשון הרופא עצמו...) ומצד שני, המלצה לנוח ולחכות (מצד רופאה אחרת).
הרבה תודה,
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינמיקה של צואר רחם
פרופ' יריב יוגב13/04/20091. קשה לדעת באם המדידה הראשונה מהימנה (הבטנית) אך ייתכן ואורך הצוואר התקצר
אין קשר בין תנועות עובר וקיצור הצוואר
2. דינמיקה צווארית מתייחסת הן לשינוי באורך הצוואר והן לפתיחה ומחיקה של הצוואר בבדיקה לדנית הסיכון ללידה מוקדמת ע"פ תיאורך אינו גבוה מאחר ואין צירים ואורך הצוואר יחסית קבוי ואינו משתנה מה גם שלאחר שבוע 34 אין נהוג לעצור לידה ואת די קרובה למועד זה
3. טיפול בפרסולט- יעילותו שלא בנוכחות צירים ומעבר ל 48 שעות מוטל בספק אין הוכחה כי מנוחה משפרת את או מאריכה ההריון ברור לחלוטין כי אין הכוונה למנוחה מוחלטת במיטה מאידך וכן רצוי כנראה מעט להפחית את הקצב אך אין עלייך להיות מרותקת למיטה
4. כן כן כן למרות שאני אינני מכיר תרגילים לחיזוק צוואר הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום העובר בבטןמ12/04/2009
שוב אני .
שבוע 29+4 העובר נמצא בבטן בתנוחה שמכאיבה לי ,כבר כמה ימים הוא לוחץ לי על צד יד של הבטן..כאילו כולו נמצא בצד ימין ...ומרוב חוסר מקום הוא לוחץ את הבטן ימינה ...
אני מידי פעם דוחפת חזרה והכאב נרגע אבל העובר שוב לוחץ אחרי זמן קצר....
זו שאלה קצת מגוחכת אבל יש משהו לעשות בנידון???
האם הדחיפות שלי יכולות להזיק לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום העובר בבטן
פרופ' יריב יוגב12/04/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון קלקסן ומיקום הזרקההומוזיגוטית12/04/2009
חג שמח ד"ר
לאחר 8 טיפולי IVF התברר כי יש לי בעיית קרישיות שמצריכה קלקסן - קביעת המוטולוג.
הד"ר אמרה בהתחלה רק לאחר דופקף אך בשל בעיות בהריון שנפל בעבר ולידות מוקדמות, היא ביקשה שאקח 40 מג קלקסן ביום עם החזרת העוברים.
האם המינון לא נמוך מידי בהנחה שאני שוקלת יותר מכפול המינון?
מה המינון הנכון ומאיזה מועד?
האם ניתן להוסיף עוד משהו ?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
פרופ' יריב יוגב12/04/2009לא פרטת באופן ברור מה ההתויה בגינה את אמורה להיות מטופלת בקלקסן. ברוב המקרים המינון שהומלץ לך תואם את המינון המקובל למניעה. ייתכן שיהיה מקום להעלות את המינון בהמשך ההריון במידה ותעלי עוד במשקל (לא מומלץ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה של הקרישיות
הומוזיגוטית12/04/2009Factor VIII יצא 61 והומוזיגוטי פוזיטיב
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' יריב יוגב13/04/2009אין זה משנה את תשובתי לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהוקים??מ12/04/2009
אני בשבוע 29+4 ומלפני בערך שבועיים התחלתי לחוש בשיהוקים של העובר...
אני יודעת שהוא במצג ראש וזו הרגשה של דפיקות חלשות וסדירות מאוד מתחת לפופיק שנמשכות בערך 2 דקות...
הבנתי מהרופאה שהעובר מגהק עקב בליעת מי שפיר .
בימים האחרונים אני מרגישה שהוא מגהק לפחות 3 פעמים ביום והדבר מדאיג אותי .
האם זה תקין? האם זה יכול לגרום למיעוט מי שפיר? או למי שפיר עכורים? (בעקבות השתן שלו)??
הגיוני שהוא מגהק כ"כ הרבה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למ
ד''ר אלי רימון12/04/2009התחושות שאת חשה תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחצה בים המלחהילה10/04/2009
שלום רב,
אני בשבוע הרביעי להריון. עם בעיה של קרישת דם (לוקחת קלקסן ואספירין).
האם עלי להימנע מרחיצה בים המלח?
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד''ר אלי רימון10/04/2009לא נראה לי שיש מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןאני09/04/2009
רציתי לשאול האם קיים איזשהוא קשר בין צירים מוקדמים לבין סכרת הריון??
אפרט קצת:
אני בשבוע 29 סובלת מצירים מוקדמים מחודש שלישי בערך....מטופלת בפרסולאט ונמצאת במעקב אחר צואר הרחם שכרגע ארוך וסגור תודה לאל.
בשבוע 27 עשיתי בדיקת העמסת סוכר של 100 ויצא ערך אחד גבוה מהרגיל, קיבלתי יעוץ מדיאטנית ושיניתי את התזונה...כמו כן נדרשתי לקנות מכשיר לבדיקת סוכר ולבדוק אחרי כל ארוחה..
מאז ההתמדה על תזונה נכונה והפחתה בסוכרים ופחמימות אני מרגישה רגיעה מצד ההתקשויות בבטן, האם יכול להיות קשר?
בנוסף רציתי לציין שעד שבוע 27 העובר זז המון המון בבטן ולפעמים זה אפילו הדאיג אותי שהוא כ"כ משתולל ומהשינוי התזונתי הוא נרגע ועכשיו ממש ברור מתי הוא ישן ומתי ער , והוא כבר לא זז בהיסטריה. כשהוא ער אני מרגישה את תנועותיו בבירור...ועוקבת אחר זה (3 פעמים בחצי שעה) האם יש קשר לכמות הסוכר בדם? שגרמה לו להיות בחוסר שקט וכרגע שהמינון נכון הוא רגוע יותר ומצליח יותר לישון?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר אלי רימון10/04/2009אין קשר בין צירים ללידה
יתכן שדיאטה תשפיע על תנועתיות העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרדקלה09/04/2009
שלום,
בת 33 בעלת MTHFR הומוזיגוט ופקטור 5 ליידן הטרוזיגוט. הריון ראשון לפני שלוש שנים עבר ללא כל טיפול נוגד קרישה (התייעצתי עם המטולוגית) ונולד לי תינוק במשקל 3.800 ק"ג. כשבוע לאחר הלידה התפתח לחץ דם גבוה עם אירוע של TIA של מס' דקות (בביה"ח לא הגיעו להחלטה אם זו הייתה רעלת או לא) אשר התאזן לאחר מס' חודשי טיפול בנורמיטן. כיום לחץ דם תקין, הומוציסטאין תקין (לוקחת טריכרדיה כל יום.). מעוניינת בהריון נוסף. התייעצתי עם המטולוגית לגבי הריון שני והיא אמרה שאין צורך בקלקסן אלא רק באספירין ןלא נגד הקרישיות אלא כדי להפחית סיכון לרעלת, אם אכן זו הייתה רעלת אחרי לידה. לאור ניסיונך, מה דעתך על המלצתה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת-קרישיות יתר
דקלה09/04/2009אין בעברי אירוע תרומבוטי ולא הפלות. ערכתי בירור לקרישיות כי אבי עבר אירוע מוחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירי
ד''ר אלי רימון09/04/2009המקרה מורכב והתשובה מורכבת מכדי שנדון בה באתר.
פני לרופא הריון בסיכון עם סיכום מחלה מההריונות השונים ואירוע TIA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באספירין לאחר הפחתץ עובריםהבעל הדואג09/04/2009
שלום,
בעבר אשתי עברה מספר הפלות לא מוסברות (לפני דופק), ולכן הפעם נתנו לה לקחת גם אספירין.
עכשיו היו לנו 3 עוברים, ועברנו הפחתה לפני יומיים לשניים.
אשתי הפסיקה לקחת את האספירין 5 ימים לפני ההפחתה, ונאמר לה לקחת שוב יום יומיים לאחר הדילול.
הבעיה היא שהיא לוקחת גם מוקסיפן ל- 5 ימים בגלל הדילול, וקראנו בטופס נלווה של האספירין שיש לאספירין תופעות בין תרופתיות עם תרופות אנטיביוטיקות.
השאלה היא האם יש להמתין עם האספירין עד שהיא תסיים עם המוקסיפן, או שהיא יכולה להקחת במקביל את שתי התרופות ?
יש לנו חשש שהאספירין תנטרל את המוקסיפן, ומצד שני יש לנו חשש לא לקחת את האספירין יותר מדי ימים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבעל
ד''ר אלי רימון09/04/2009ניתן להמתין עם הטיפןל באספירין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןshardim08/04/2009
שלום ,
אני בשבוע 29 - הריון שני- תאומים עם סכרת טרום הריונית .הריון ראשון הסתיים ב-iufd בשבוע 41. מטופלת באינסולין מסוג mixtard ודי מאוזנת . לאחרונה בבדיקת שתן ע"י סטיק הופיע חלבון בשתן ( פעם אחת שני פלוסים ופעם אחת פלוס אחד). בבדיקת שתן לתרבית - protein 50 , הרופא המליץ על איסוף של 24 שעות . היום קיבלתי את התוצאה והיא PROTEIN- URINE 24h-401, PROTEIN- U SAMPLE -23.
מה זה אומר ? אני מודאגת , כי לא אוכל לפנות אליו הרבה זמן בגלל החגים .
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרדים
ד''ר אלי רימון08/04/2009זהו סימן בעיקר לרעלת הריון
עלייך לפנות ליעוץ רופא הריון בסיכון שכן את בשלב מוקדם בהריון וסיפור מילדותי לא נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה בבקשה לבירור קצר
shardim09/04/2009האם יתכן שיש לי רעלת הריון רק על סמך חלבון בשתן . לחץ הדם שלי תקין לחלוטין , אפילו לא מגיע ל 120/80- תמיד נמוך יותר ( לחץ הדם שלי לפני ההריון תמיד כ-90/60) , אך לעיתים קרובות יש לי כאבי ראש אפילו באמצע הלילה ולפעמים כמה פעמים ביום (עוברים עם אקמול , אבל חוזרים תוך כמה שעות ) ?
האם חלבון יכול להופיע גם כתוצאה של סכרת?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעלת
ד''ר אלי רימון09/04/2009חלבון יתכן על רקע סוכרת קשה עם פגיעה כליתיתידועה וזה לא המקרה. לכן יש להניח שמדובר ברעלת
כפי שאמרתי פני ליעוץ רופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבת העוברדנית08/04/2009
שלום רב,
לאחר ICSA. בסקירת מערכות מוקדמת שהתבצעה בשבוע 15+5, הרופא שביצע את הסקירה מסר כי קיבת העובר נראית קטנה יחסית לשבוע ההריון וזימן אותי לביקורת. בביקורת לאחר יומיים, נראתה מלאות של הקיבה. הרופא ציין שכשיש מלאות קרוב לוודאי שאין חסימה של הושט. האם נכון?
לאחר זמן קצר (כמה שעות) מכיוון שעדיין לא הייתי רגועה, ביקשתי מהרופא שמלווה אותי בהריון - רופא אחר- לבדוק את הקיבה וזה ציין שהיא לא תקינה ושוב זימן אותי לביקורת. האם יכולים להיות מומים נוספים הקשורים לגודל הקיבה? האם ניתן לגלותם בבדיקות גנטיות או במי שפיר למרות שזהו פגם מבני?
אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנית
ד''ר אלי רימון08/04/2009הקיבה מתמלאתומתרוקנת לסרוגין ולכן קשה לקבוע
יש מומים שקשורים לקיבה קטנה חלקם רק מבניים שניתן לגלות בסונר וחלקם דורשים דיקור מי שפיר
לדעתי יש לחזור על הסונר להחלטה האם הקיבה קטנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)