מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקהאסתי28/01/2010
שלום וברכה
אני כעת בהריון בחודש שביעי והחלטתי שאיני רוצה להניק כלל. בבקשה לא לנסות לשכנע!
אני יודעת שאין תחליף להנקה וזה הדבר הכי בריא והכי טבעי אבל לצערי לא אוכל עמוד בו. לכל דבר יש מחיר...
האם יש כדורים שעלי לקחת אחרי הלידה כדי למנוע היווצרות חלב?
מה השיטות היום?
תודה מראש
אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייבת להניק
סיגל לוי31/01/2010שלום אסתי
לא אנסה לשכנע אותך
אף שאני הנקתי
כי העומס הוא אכן גדול מאד כשיש תאומים
זה תובעני מבחינת הגוף, כוחות האם וחוסר היכולת להחליפה
ולכן צריך להכנס לזה רק מרצון
ואם זה לא מתאים זה לגמרי בסדר
ועוד אפשר לקבל עזרה בהאכלה...
כדאי לשאול בארגון התנדבותי העוסק בהנקה
כעקרון, הנקה יוצרת עוד חלב
אם לא תניקי, יבש החלב מעצמו
בהצלחה עד הלידה, וכמובן אחריה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל26/01/2010
יש לי תינוק בן שנה ושלושה חודשים. מזה כמה חודשים הוא ישן במיטתי.
איך לעשות את הפרדה כדי שישן במיטתו ולא יצור טראומה?
נתונים: יש לי ולתינוק חדר ביחד, אנו גרים בינתיים אצל אימי. אני אם חד הורית כך שאין אב בתמונה שעשוי לעזור.
שאלה שנייה: האם בגיל הזה כבר אפשר להעביר למיטה שהיא לא מיטת תינוקות אלא לגיל יותר גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי27/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות...נילי26/01/2010
אני אמא לשתי תאומות מקסימות בנות 5 חודשים. אני אוהבת אותן מאוד אבל לעתים אני פשוט מרגישה עייפה כמו שלא הרגשתי בחיי. אני לא מדברת על כך שאין לי זמן לעצמי, שאת השלב הזה כבר עברתי מזמן, אלא שאני פשוט רוצה לישון וקצת שקט ושלווה. בעלי עובד בעבודה מאוד דורשנית, הוא עוזר כמיטב יכולתו אבל זה לא מספיק. ההורים שלי ושלו גרים רחוק ואין לנו עוד קרובי משפחה בסביבה. איני יכולה להרשות לעצמי לקחת מטפלת, כי גם ככה העומס הכלכלי כרגע הוא עצום עם זה שאני לא עובדת גם. אני מניחה שאני פשוט רוצה לשמוע שמתישהו המצב משתפר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות רבה מאד
סיגל לוי27/01/2010שלום נילי
האם זה מנחם לשמוע שאת נורמאלית
שזה אכן קשה ומעייף?
השנה הראשונה היא מאד מאד מתישה
הבנות שלך בשלב שאולי הן יכולות לחכות כמה רגעים עד שהבקבוק יגיע ולא מיד לצרוח
נסי אולי ליצור זמן פנוי אם הן מוכנות להביט בקלטת עם מראות וצלילים, כמו ביבי מוצארט למשל
ולשכב כמה רגעים
כשיש לך רגע פנוי (למשל כשהן נרדמו) או אם בא אדם נוסף, נצלי זאת להפוגה ולא לסידורים שלעולם לא נגמרים, בשבת קחי לך פסק זמן ושלחי את בעלך לטיול בעגלה וכו'...
זה אכן משתפר, אך הקצב הוא אישי
יש תאומים שלומדים לישון טוב יותר בגיל של בנותיך
ויש כאלה שזה מתייצב מאוחר יותר
סבלנות... סבלנות...
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בביתאושרית18/01/2010
ראיתי שענית למישהי שלא נהוג ללדת תאומים בבית?
האם אכן אי אפשר גם "במחיר" של 2 דולות?
מה הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה ביתית
סיגל לוי18/01/2010איני מתמחה בנושא לידות ביתיות
כדאי להתייעץ עם רופא נשים שאת סומכת עליו
שיעריך את מידת הסיכון בהתאם למצבך הספציפי
לידת תאומים עלולה להסתבך כי מדובר בשניים
למשל התאום השני עלול להתהפך פתאום לאחר צאת השני ועוד ועוד
לשיקולך...
אני אגב ילדתי בחדר ניתוח (כי כך יולדים תאומים במאיר)
אולם הלידה עברה בקלות ובמהירות ללא כל חומר מאלחש
עם רווח של 10 דקות בין אחת לשנייה
אולם השנייה היתה במצג עכוז והתהפכה כשהראשונה יצאה...
בהצלחה!!!
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגדי תאומיםדנה17/01/2010
שלום, אני אמא לתאומים בני 4 חודשים. שמעתי הרבה על זה צריך להלביש אותם בבגדים שונים כדי שיפתחו זהות שונה. האם זה באמת קריטי? הם ככ חמודים בבגדים תאומים... וגם - האם יש איזה גיך שכדאי להתחיל את ההפרדה הזו או שממש מהלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגדים שונים
סיגל לוי18/01/2010שלום דנה
חשוב להפריד את בגדי התאומים
אנו עושים זאת לפני שהם בעצמם מבחינים בכך
איננו יודעים מתי בדיוק הם מתחילים בהבדלים
ולכן אנחנו מקדימים אותם
וכל אחד לומד להבחין שהוא שונה כשהוא רואה את עצמו בביגוד שונה מאחיו
זה מאותת לכולם שהם שונים
לכם
לסבים
למטפלת
לכל הסביבה
וזה מסר חשוב מאד
להלביש אותם באופן תואם יוצר קישור של שעשוע ולא של שני ילדים שכל אחד הוא עולם שונה ונפרד מאחיו
בהצלחה בגידולם
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלישיהגילי07/01/2010
שלום,
אני בשבוע ה-28 ויש לי שלישיה. זה הריון ראשון ואני ובעלי ממש לא יודעים מה נעשה עם זה שזה 3 תינוקות בבת אחת. איך לא קורסים תחת העומס? אנשים באמת מצליחים לעמוד בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלישיה
סיגל לוי07/01/2010שלום גילי
אכן העומס קשה ונחוצה התארגנות
כדאי לגייס עזרה לפחות בהתחלה
(בעל, אמא, חותנת, מטפלת או אפילו חברה...)
עד שמקבלים קצת יותר מיומנות
חשוב להכנס בהדרגה לסדר יום מובנה
לתפקד באופן יעיל
להיות מוכנים שיש תינוק שבוכה אבל אתם כרגע עסוקים ובעוד רגע תגשו אליו
אין ברירה..
נחוצה המון סבלנות
האם יש כאן הורים לשלישיות שמוכנים ליעץ מנסיונם?
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאם השלישיה שבדרך
חיה10/01/2010קודם כל שיהיה במזל ותנסי לסחוב כמה שיותר את ההריון.
לעניין גידולם, קחי עזרה!!!!!!!!!!!
ועוד עזרה, כמה שתוכלי, אמא,אבא,אח, אחות,חברה, מטפלת, לפחות לחצי השנה הראשונה.
אח"כ זה קל יותר.
לא צריך להתרגש מכל בכי, לשמור על קור רוח, לסדר הרבה מקום בסלון (זה יעזור).
השלושה שלי כבר בני חצי שנה ויש לי עוד ילדה בת שנתיים שזה כמו רביעיה.
תשמרי על אופטימיות ותזכרי שאחרי שנה זה הרבה יותר קל והשנה הזו עוברת ממש מהר.
בהצלחה בהמשך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור30/12/2009
שלום רב,
ביתי בת 3 חודשים אוכלת סימליאק בכמות של כ120 כל 3 שעות
במהלך היום ישנה כ-4 שעות ובלילה שינה רצופה מ-22 וןעד הבוקר
ביומיים האחרונים היינו כ-4 שעות מחוץ לבית עם הרבה אנשים
היא ישנה ביום שישי מ-18:00 ועד 4 בבוקר
ואתמול היא ישנה מ-16:00 ועד 3 בבוקר
אין לה חום אך ייתכן שזה משהו אחר? זה לא מסוכן שהיא ישנה כ"כ הרבה שעות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי30/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני22/12/2009
שלום רב,
בתי בת חודש וחצי וישנה רוב היום על הבטן. האם שינה על הבטן עוזרת להתפתחות המוטורית?
מגיל שבוע הנחתי אותה על הבטן ומגיל שבוע היא החלה להרים את הראש לסירוגין.
בזמן ערות היא לא כל כך אוהבת להיות על הבטן ומתעצבנת מהר..
אני מגרה אותה עם מובייל מעל ראשה, היא עוקבת במבטה ומוציאה קולות (כאילו מנסה לדבר..)
היא מחייכת חיוך מלא כשאני מדברת לה, שרה לה..היא מגיבה לקול שלי..
האם זה לא מוקדם מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי22/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך להרגיש אותם...??שירה19/12/2009
אני בהריון תאומים (בן ובת) בשבוע 20, אך עדיין לא מרגישה אותם כל הזמן, אלא רק בעיטות עדינות אחת ליומיים או שלושה.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי20/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםנעמה13/12/2009
אני לא יודעת אם זה בדיוק המקום לסוג ייעוץ כזה, אבל פשוט לא מצאתי מישהי אחרת שמומחית לתאומים, ואני ממש צריכה כל מידע בנושא הזה, ולכן אשמח על כל מידע שיוכל לכוון אותי.
אני סטודנטית להפרעות בתקשורת, ואני מחפשת חומר על התפתחות משחק משותף אצל תאומים, לצורך עבודה: מאמרים, מחקרים, אזכורים וכו' וכן, רציתי לשאול אותך, האם מניסיונך ומהידע שלך האם נמצא שאצל תאומים המשחק המשותף מתפתח מוקדם יחסית לילדים אחרים?
תודה רבה לך מראש על כל מה שתוכלי לתרום לי!!!!!!! נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מחקר ישראלי לתאומים
סיגל לוי13/12/2009הנערך באוניברסיטה העברית
נסי לברר שם
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת תאומים?רחל13/12/2009
שלום רב,
אנו מנסים להיכנס להריון ורציתי לדעת,לי יש אח תאום ולבעלי יש אחים תאומים מה זה אומר על הסיכוי שלנו?
הודה מראש להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי13/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידת תאומים
מירב18/12/2009ילדתי תאומים בלידה טבעית בשערי צדק בירושלים.
אמנם לא באזור התחום שבקשת, אך מומלץ ביותר למי שרוצה לידת תאומים טבעית עם מילדות ורופאים מיומנים והכי חשוב אנושיים להפליא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהריון תאומיםלילי08/12/2009
שלום
אני בהריון ראשון עם תאומים מסיימת את שבוע 19, הרופא נשים אמר לי להישקל כל שבוע
ושהעלייה צריכה להיות בערך 200 גר לשבוע.
אני נשקלת ומעלה בממוצע בשבוע בין 600 ל800 גר!!! וכבר מתחילה להיבהל?
האם עלייה זו באמת חורגת מן הרצוי / המצוי?
תודה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי10/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחבצלת06/12/2009
האם יש למישהי רופא מומלץ לשקיפות עורפית/סקירת מערכות מוקדמת שמומחה בתאומים?
אשמח לקבל המלצות לרופאים באיזור המרכז....
האם יש איזה דברים נוספים שצריך לדעת לקראת הבדיקות האלה שמדובר בתאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי07/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דודה לתאומותשיראל01/12/2009
אני דודה לתאומות וסופגת מגיסתי הערות ותלונות לגבי היחס שלי כלפיהן בכל פען שאני מדברת איתן ברבים:
"איך היה לכן בחופש" אתן בחוג בלט?" וכדומה
היא מבקשת שלא אדבר איתן אלא אל כל אחת בנפרד. לעיתים זה נדרש לדבר ברבים, דבר שאני עושה עם אחייניות שאינן תאומות. האם היא מגזימה? האם זה נכון שצריך "לבנות אותם בנפרד?" כפי שהיא קוראת לזה?
כרגע זה גורם למצב שאני פשוט לא פונה אליהן כי הזהירות הופכת את הדו-שיח ביננו ללא טבעי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה ברבים
סיגל לוי02/12/2009שלום שיראל
מה שגיסתך מבקשת אינו קטנוני אלא חשוב מאד
נכון שזה יוצר משהו מלאכותי
אך פניה ברבים יוצרת אי מובחנות ביניהן
לשאלה "איך היה לכן בחופש" - אל מי מהן היא פונה
אולי לאחת היה כייף ולשנייה לא
הפנייה האישית מזמינה תשובה אישית
הפנייה הכללית נותנת תחושה של משהו כללי ולא מכוון אל א אחת באופן ספציפי
ומה את רוצה, ששתיהן יענו בבת אחת?
בקיצור, היא צודקת
סתם שני אחים אינם כמו תאומים שהתפתחו כל הזמן יחד
אם קורה שפנית ברבים, לא נורא
אבל השתדלי לשים לב
זה יתן להן תחושה של יחס אישי לכל אחת מהן
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע בת מיצווה לשלישיהסיגל מימון30/11/2009
שלום לכןלם מבקשת לקבל טיפים איך חגגתם בתמיצווה לשלישיה??
לי יש 3 בנות,מחפשת טיפים ןמנסה ליחד כל אחת בניפרד!!
אשמח לכל סיוע ועצה או ראיון!!!
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייחוד של כל אחת
סיגל לוי02/12/2009שלום סיגל
מזל טוב משולש
הן כבר גדולות
חשבי איתן יחד איך כל אחת הייתה רוצה לציין את ייחודה
למשל, עבודות יצירה שלה, מצגת, קליפ, ריקוד...
אל תעשו זאת ארוך מדי כדי לא ליגע את האורחים
אך צרו לכל אחת פינה משלה
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)