פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים - מי אחראי לגן?
    שלומי
    05/10/2009

שלום יש לי שאלה שנורא מסקרנת אותי...
    אני יש לי במשפחה תאומים, לסבתא שלי מצד האבא ולאחות של אמא שלי
    (ז"א בשתי המשפחות שלי יש תאומים).
    לאישתי אין כלל תאומים במשפחה, לא מצד האמא ולא מהאבא.
    שאלתי היא, מי אחראי על הגן של התאומים, הגבר או האישה?
    ההגיון אומר שהאישה בגלל הביציות.
    אם זה כך הסיכוי שלי לתאומים הוא אפסי לא?
    אשמח לקבל תשובה מה הסיכוי שלי מי אחראי לגן התאומים ולמה.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים - מי אחראי לגן?

הוספת תגובה

• ידע אישי

סיגל לוי
    05/10/2009

שלום שלומי
    אני פסיכולוגית ולא מומחית בצד הביולוגי
    אנסה להשיב מהידע האישי שיש לי
    תלוי האם במשפחתך תאומים זהים או לא
    אם הם זהים, זה מקרה וזה לא גנטי כך שזה לא עובר בין הדורות
    אם מדובר בגן, האשה היא זו שיכולה לשחרר 2 ביציות משני הצדדים בו זמנית
    הבעל אינו יכול לגרום זאת לאשתו
    אך הוא יכול להוליד בת שתשא גן זה
    ואולי יהיה סבא לתאומות של בתו...

אם אתה רוצה להיות בטוח כדאי שתקרא יותר
    להתראות
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המקרה שלי מעניין ואולי יעודד אותך

רוצה להתפטר
    24/10/2009

לי אין במשפחה הקרובה תאומים, רק לסבא שלי מצד האמא היו אחיות תאומות, שעד שהריתי לתאומים לא ידעתי על כך בכלל...
    בעלי תאום, ובמשפחתו מספר תאומים - לאחיו תאומים, לבן דודו מצד אביו נולדו תאומים, ולדודו מצד אמו תאומות זהות (שזה, כך אומרים, בפוקס ולא בתורשה).
    למרות כל התורשה המפוארת הזו, אני חושבת שהתאומים שלנו לא הגיעו ממנה, פשוט השתמשתי בגלולות תקופה, וכשסיימתי השחלות התפרצו ושחררו שתיים...
    אז הכל משמיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    לימור
    01/10/2009

יש לי תאומים בן ובת בני חצי שנה האמת שאני מההתחלה הרגלתי אותם לישון במיטה איתי והיום אני סובלת מיזה הם גם לא מפריעים אחד לשני וגם לא ישנים טוב בכלל כול הלילה הם מתעוררים ורוצים לאכול או סתם לנדנד אני לא יודעת מה לעשות אני קורסת מעייפות. וחוץ מיזה שהם גם לא אוהבים לטייל בעגלה ואין לי מוסג למה ומה עושים כדי שירצו.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• הרגלים

סיגל לוי
    04/10/2009

שלום לימור
    הקניית הרגלים חשובה לכל תינוק בן חצי שנה
    ובטח לשניים
    כי אחרת ההורים גמורים
    קני להם מיטות משלהם
    הרגלי אותם שלכל אחד פינה משלו, מצעים ובובה משלו
    בלילות הראשונים צפוי בכי
    תצטרכי להכנס, ולהרגיע שוב ושוב
    אך הם יתרגלו
    יתרגלו שאמא לא זמינה 24 שעות ביממה
    ושבלילה ישנים

לגבי העגלה
    יתכן שהם נולדו פגים
    יתכן שהם רגישים
    נסי לזהות למה
    האם האור חזק להם מדי
    או רועש להם מדי
    נסי לחפש סביבה שקטה
    לצאת כשהאור לא חזק מדי
    וכו'
    נסי להרגיל אותם לאט לאט
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האטה בצמיחת היקף הבטן של אחת העוברי
    דניאלי
    25/09/2009

היי,
    לפניי כשבועיים(בשבוע 34) אובחנה האטה בצמיחת היקף הבטן של אחת העובריות המתקות שלי.
    בשבוע שעבר בוצעה בדיקת גדילת עובר ובדיקת זרימות עורק חבל הטבור ועורך מוח מרכזי ולהלן התוצאות לעוברית עם ה"הבטן הקטנה":

BPD מ"מ 84 מ מתאים לשבוע 33W 6D (
    OFD מ"מ 102.5
    HC . מ"מ 299.7 מתאים לשבוע מתאים לשבוע 33W2D
    AC מ"מ 271.1 מתאים לשבוע 31W1D (היקף בטן)
    FEMUR מ"מ 67.6 מתאים לשבוע 34W5D
    ממצוע גיל הריון = 34W

זרימת דם - תקינות ב"ה , כמות מי שפיר- תקינה ב"ה

אתמול, בביקור אצל הרופאה שלי- דר' יסכה לנדסברג, נאמר לי שאם עד שבוע הבא (אהיה בשבוע 36) לא תהיה גדילה יצטרכו ליילד אותי...! מאוד נלחצתי .. מכיוון שאני מעדיפה שכל התהליך יעבור באופן טבעי ללא צורך בזירור כלשהו...:(

בבקשה - אשמח לקבל חוות דעת מקצועית. האם ההבדל בערך ב היקף הבטן משמעותי

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיגל לוי
    25/09/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ישנים טוב בלילה
    אם לתאומים
    21/09/2009

י שלי תאומים (בן ובת) בני שנה ו-4 חודשים. מאז שנולדו הקננו להם הרגלי שינה טובים(בלי ידיים בלי נידנוד למעט האכילה בלילה) אך הם טרם ישנו לילה שלם. לאחר שהתגברנו גם על קשיי ההרדמות ע"י שיטת 5 הדקות והטקסים הקבועים, ההרדמות טובה אבל השינה לא. את התחליב חלב החלפנו במים כבר לפני 4 חודשים. הבת שותה המון 2 בקבוקים לפחות במהלך הלילה באופן עצמאי (והיא קמה בבוקר רטובה כולה בשלולית מים) בעבר היא היתה בוכה ונרגעת כששתתה, אבל היום היא בוכה המון, יותר נכון צורחת הרבה פעמים וגם הבקבוק מים והמוצץ לא מרגיעים אותה לגמרי. הבן לעומת זאת, מאוד מפונק וגם אם הבקבוק והמוצץ יהיו מונחים לידו הוא ימשיך לשבת ולבכות ולצרוח עד שאני אגיש לו את בבקבוק או המוצץ. ניסיתי מס' לילות לתת לו לבכות ושיסתדר לבד במהלך חופשת הקיץ אבל תמיד חום, צינון או משהו דומה הרס את ההצלחה. בספטמבר הם נכנסו לגן חדש ולכן לא ניסיתי לשנות להם את ההרגלים, עכשיו שלאט לאט הם התרגלו לגן, אני רוצה להפסיק את הצורך בבקבוק מים(מפחדת שהם יתקררו בחורף כשהם רטובים) וההתעורריות האין סופיות הללו. איך להתחיל?

לקביעת תור
    סגירה
    לא ישנים טוב בלילה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה

סיגל לוי
    21/09/2009

נראה שאת אכן הקנת להן הרגלים כפי שצריך
    עדין לילד קשה לעיתים להיות מווסת
    לעיתים דברים מפריעים לו כמו שיניים או מחלה
    המשיכי להתמיד
    אם ילד מתעורר השתדלי לא להוציא אותו
    אחרי 5 דקות בכי לגשת להרגיע, להשכיב, להגיד בסמכותיות שהולכים לישון ולילה
    ולהתמיד
    זה הכי קשה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ישנים טוב בלילה

אם לתאומים
    22/09/2009

תודה רבה על התגובה המהירה.
    אני אף פעם לא מוציאה אותם מהמיטהכשהולכים לישון לא בשנת הצוהריים ולא בלילה. השאלה היא האם להרגיע רק באמירה וההשכבה חזרה ללא במוצץ והבקבוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור לישון

סיגל לוי
    24/09/2009

הם כבר מספיק גדולים לקחת לבד מוצץ או בקבוק מים
    זה יכול להיות לצידם במיטה (או כוס חד כיוונית שאם מתהפכת לא תנזל)

מילת המפתח היא התמדה וסבלנות
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכרת עגלה לשלישיה
    שרית
    15/09/2009

העגלה לשלישיה במצב נהדר מגיל 0ועד3 מסודרת ונקיה

לקביעת תור
    סגירה
    מוכרת עגלה לשלישיה

הוספת תגובה

• שלום לך שרית

איתן
    30/09/2009

היא לרוחב או בטור ובאיזה מצב העגלה וכמה את מבקשת עליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לשלישייה

שרית
    14/10/2009

העגלה במצב מצויין העגלה לאורך כי אין בארץ עגלה לרוחב אני ביקשתי מדודה שלי שתביא איתה מארצות הברית העגלה כחדשה ואני מבקשת אליה 2400ש"ח ואם אתה רוצה תמונה תשאיר לי מספר ט"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרית, העגלה לשלישיה עוד אקטואלי?

שירה
    04/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לשלישייה למכירה

שרית
    14/10/2009

זה עדיין עוד אקטואלי מ"ס ט"ל 052-5400312

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לשלישייה שרית

שרית
    14/10/2009

לשירה זה עוד אקטואלי העגלה למכירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה שלישיה

ורדה
    05/04/2010

העגלה עדין למכירה ????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות של תאומים בגן בגיל 3
    אושרת
    08/09/2009

ש לי זוג תאומים בני 3, בן ובת. היחסים ביניהם נהדרים, דואגים אחד לשני, מסתדרים טוב, לא אוהבים להפרד אחד מהשני. החלטנו להכניסם לגן לראשונה לאחר שעד כה היו עמי בבית והיו רגילים להפרד ממני במשך שני בקרים בשבוע, כאשר בייביסיטר היתה משגיחה עליהם בשעות האלו. מעולם לא היו לנו בעיות בפרידה ממני, במקרה של קצת אכזבה שאמא הולכת, הייתי מצ'פרת במשהו מתוק ואז הפרידה היתה בחיבור ונשיקה. הגענו לגן לראשונה, והשניים לא מוכנים לשמוע על האפשרות שאני אעזוב אותם שם לבד. לדעתי, התחלנו מהר מדי עם עניין הפרידה, לאחר יומיים בגן חדש לגמרי כבר ניסו לרמוז לי לעזוב אותם ואני ניסיתי, זה עבד רבע שעה והם צרחו ולפי הגננת, גם הלהיטו זו את זה, ברגע שאחד התחיל גם השני ורק כאשר הפרידו ביניהם זה עבד. הגננת מייד קפצה לפתרון שיש להפריד ביניהם לכמה ימים בתוך הגו. אני לא מסכימה לכך מכיוון שבאופן כללי הם יותר משרים ביטחון אחד על השני. הם לא יסבלו את העובדה שהם לבד לגמרי. עד היום, שבוע לאחר תחילת השנה, אני נמצאת יום יום בגן מנסה לשבת בצד ולא לקחת חלק פעיל בטיפול בהם, אך בתי לא מתרחקת ממני כמעט בכלל, בני משחרר והולך לשחק, אבל חייב לראות אותי בזוית עיניו.

האם יהיה לזה סוף? האם סבלנותי משתלמת? אני בגישה שלא אעלה את נושא הפרידה לשבוע שבועיים עד שירגישו בנח עם הגננת ושאר הילדים ואז אנסה להפרד. שוב. תוך כדי שהם שמים לב שאני האם היחידה, אני מקפידה להראות להם שהילדים נפרדים בבוקר והאם חוזרת בצהריים וגם כל דבר שמבקשים ממני אני מפנה לגננת.

הוספת תגובה

• קשיי פרידה

סיגל לוי
    13/09/2009

שלום אושרת
    את נשמעת לי כמו אם מסורה ואוהבת
    חשוב מאד שתבדקי האם אין לך קשיי פרידה מהם
    האם את מוכנה לבטוח בצוות הגן
    לתת להם הזדמנות לעשות את מלאכתם
    למצוא את מקומם אל ילדיך
    הזדמנות להכירם אישית

כל עוד את יושבת שם את מחבלת במאמצים אלה
    בעיקר אם זה כבר שבוע
    למה שיעדיפו איש צוות על פניך
    הם מתבוננים ומחכים בחשש לרגע שתרצי ללכת

חשוב לעשות פרידה באופן ברור
    לא למרוח אותה יותר מדי
    לקחת בחשבון שבהתחלה זה קשה
    אך כבר עברתם את ההתחלה ועוד לא נתת להם להתאמן...

ואם זה לא הולך, תבררי אם את שלמה עם הגן
    ואם כן, כדאי לך להעזר בטיפול כדי שתצליחי את לתת להם ללכת לדרכם בברכת הדרך
    ולא לתת להם תחושה שאת מפקירה אותם סובלים

המון בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה בקשר לבן יחיד בתוך שלישייה
    הילה
    01/09/2009

שלום וערב טוב.כן,

שאלה בעניי בעייתי במיוחד:
    .
    יש לי שלישייה, שתי בנות ובן. לפני כחודש רשמתי אותם לגן ומאז הבן מביניהם יורד מהמיטה בזמן שינה (מיטת לול) ואני מחזירה אותו, ככה כמה פעמים. רק כשהוא מתעייף, הוא מפסיק לרדת מהמיטה.

יש לציין שלפני הגן הוא הראשון מהשלישייה שהיה נרדם ראשון, כמו-כן יש ממש שינוי בתנהגותו .

מה גורם להתנהגות הזו ומה אני יכולה לעשות?

תודה רבה בעבור התשובות!

הוספת תגובה

• לרדת מהמיטה

סיגל לוי
    02/09/2009

שלום הילה
    אין לי מושג אם הוא יורד לאחר הכניסה לגן
    או שאין קשר בין הדברים
    יתכן שהוא פשוט גילה שהוא יכול לרדת
    ושהוא מפותח מוטורית מן הבנות
    ויתכן שהוא יותר חסר שקט בשל המעבר
    אין ברירה אלא להחזירו
    לומר לו שאסור לרדת
    ששוכבים לישון
    ולתמוך בו ובאחיותיו עד שיסתגל לגן

בהצלחה עם כולם
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קרן
    25/08/2009

הבן שלי בן ארבעה שבועות סובל מגזים
    הוסבר לי שלא מומלץ לתת טיפות לגזים
    אבל.. שמעתי על משהו מיוחד שחברות שלי השתמשו בזה ושזה ממש עוזר
    טיפות מיוחדות טבעיות בלבד מצמח הקמומיל..
    קניתי את זה בבית מרקחת מיוחד שרק שם יש את זה..
    לאחר מכן הגעתי הביתה הילד התחיל לצרוח מכאבי גזים
    נתתי לו טיפה ולאחר מכן לא שמעתי אותו בכלל בוכה ולא סובל והוא ישן כל הלילה!

בבית מרקחת אמרו לי שאין לי מה לדאוג ושזה טבעי ושהרבה באים לקנות את זה כי זה באמת עוזר

ואפשר גם לתת טיפה אחת לפני האוכל..

השאלה האם זה בסדר לתת לו משהו כזה? זה לא יזיק לו? אני נורא חוששת למרות שזה עוזר
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיגל לוי
    26/08/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=212 id=link]רפואה משלימה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א ביחד או לחוד?
    מלי
    17/08/2009

בימים אלו אני ניצבת מול ההחלטה האם לרשום את בנותיי התאומות באותה כיתה או להפריד בניהן.
    אני מודעת מאוד לכל אחת מהאופציות על יתרונותיה וחסרונותיה אך יחד עם זה אני סבורה שכל מקרה הוא מקרה פרטני ונטית הלב שלי היום היא להשאיר אותן בכיתה זהה .
    מס פרטי רקע חשובים בנותיי אומצו בהיותן בנות שנה וחצי ,עד כה הן היו בגן זהה בשל אופיין השונה לחלוטין אחת אוהבת "משחקי בנים" ואילו האחרת מעדיפה את חברת הבנות ומשחקי בובות הבחירות החברתיות שלהן שונה ופועל יוצא שכל ההיתנהלות החברתית שונה ודבר נוסף מאוד משמעותי הוא שבתקופה זו הן חוות נטישה של מי שקרוי בפיהן אבא ומיזה שנה אינו ראה אותן בשכלול הדברים בסופו של דבר אני מאוד חוששת כאם חד הורית לתאומות כי לא אוכל לעמוד לרשות כל אחת בניפרד בפעילויות מקבילות בכניסה לבית הספר ביומן הראשון,מסיבות,טיולים, ימי הולדת ...ודברים נוספים שכעת אני לא ממש מודעת להן מבחינתי אני סבורה שאוכל לעמוד לרשות בנותיי טוב יותר אם הן יהיו בכיתה זהה בנוסף לעובדה כי אנו בתקופה מאוד קשה ונטית הלב שלי אומרת שבתקופות כאלו חשוב להמנע משינויים חדים.
    מאחר שאני בשלב של התלבטות קשה בנושא זה ,
    אשמח מאוד מאוד לשמוע חוויות של הורים במצב דומה לשלי.

מודה מראש על כל תגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א ביחד או לחוד?

הוספת תגובה

• ביחד או לחוד

סיגל לוי
    20/08/2009

שלום מלי
    באמת חשוב לבדוק את הנסיבות בכל מקרה
    קראתי מה שכתבת
    הסיבה שממליצים להפריד בגילאים אלה היא שלכל אחד יהיה עולם חברתי משלו
    חברים לכיתה
    מורה
    שלא תהיה נטיה לסביבה להשוות
    נראה לי שהסיבה שאת רוצה שיהיו ביחד זה כי לך קשה יותר אם כל אחת תהיה במקום משלה
    כלומר את בוחרת להצמיד אותן מסיבות שלך
    נראה לי שאת זקוקה לתמיכה על מנת להצליח לתת להן את הצרכים שלהן
    כניסה לכיתה א היא כרטייס כניסה למסע של 6 שנים
    ההחלטה מאד חשובה
    לדעתי חשוב שתקבלי תמיכה ותני לכל אחת הזדמנות לבנות עולם נפרד ושלם משלה
    בהצלחה
    סיגל לוי
    יתכן שגם הן יזדקקו לתמיכה רגשית אך אין זה אומר שהצעד לא נכון לעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדה
    אתי
    16/08/2009

סיגל שלום,

בני התאומים בני ה - 4 וחצי עומדים לפני הפרדה לגן טרום חובה. אחד מהם עובר לגן עם קבוצה חדשה כאשר השני ממשיך עם הקבוצה בה שניהם היו בשנה שעברה.
    יש לציין ששני הגנים בשנה הבאה יהיו סמוכים.
    התייעצתי איתך בעבר ואני מודה לך על עזרתך. שאלת אותי האם הילדים זהים ותשובתי היא לא אך הם מאוד דומים. ילדים מבחינים ביניהם מכיוון שאחד מרכיב משקפיים. אין לכל אחד מהם חברים משלו והתכנון הוא שההפרדה תעזור בעניין זה. אין אחד אשר הוא יותר חברותי אבל הבחירה לבסוף התבצעה תוך הסתמכות על ה"אינסטיקט האימהי" והמלצת הגננת.
    שאלתי מתייחסת לצהרונים: העדפתי היתה כי הילדים ישהו בנפרד חצי יום ובחצי השני בו הם בצהרון תינתן להם האפשרות להיות ביחד. מהנהלת הצהרונים הודיעו לי כי אם ברצוני ששניהם יהיו ביחד בצהרון, עלי להחליט על צהרון אחד שבו ישהו שניהם לאורך כל השנה (לא משנה באיזה צהרון - החדש או זה עם הילדים מהשנה שעברה, זאת מכיוון שביקשתי את האפשרות לשני הצהרונים על מנת שזה עם החברים הישנים לא ייתפס כ"עדיף"). השאלה שעולה היא האם דבר זה לא יסבך את ההפרדה (לי נראה שזה יכול לסבך)? מצד שני האם יש לך רעיון שיוכל לגרום להפרדה להיות קלה יותר?
    מקווה שלא הלאתי אותך.

בתודה מראש על תשובתך,
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדה

הוספת תגובה

• צהרון משותף

סיגל לוי
    17/08/2009

שלום אתי
    צהרון משותף זו באמת אפשרות
    חשוב שתביני שהפרדה בגנים אינה יוצרת בהכרח חוויה של נפרדות
    זה שילדייך לא פיתחו חברים נפרדים יכול לרמוז על כך שייתכן שיש להם קושי בנפרדות
    על נפרדות עובדים דווקא כשהם כן ביחד
    לתת לכל אחד התייחסות נפרדת
    לעזור לכל אחד לגלות את המיוחד שבו

כדאי להקדיש מחשבה באיזה צהרון הם יפגשו
    האם בזה שבו יש חברים מהגן הקודם ואז זה יכול להיות נעים לפגוש חברים ישנים ומצד שני, לתאום שעדין איתם יכולה להיות עדיפות והשני הפך מוגלה
    יש אפשרות ששניהם ילכו לצהרון ובו ילדים מהגן של התאום שעובר לגן חדש
    השתמשי גם כאן באינטואציה אמהית והחליטי בין שתי האפשרויות

חשוב מאד לא להרדם בשמירה...
    הפרדה במסגות אינה מספקת
    בנו לכל אחד את ההבנה שהוא שונה יחיד ומיוחד
    אם לא עובדים על כך גם לאחר שהופרדו
    הם מיד נצמדים לאחר המסגרת
    או נצמדים לחבר בתור תחליף תאום במסגרת החדשה

בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראמא
    כאתיה
    14/08/2009

אני בשבוע 17+6 הריון שני בתאומים בנות

לפני שבוע העליה שלי במשקל היתה 3.5 קילו.
    בשבוע הזה עליתי עוד 1.5קילו

גובה 1.70 ומשקלי לפני הריון 69.5 עכשיו אני שוקלת 74.4
    אני מאד שומרת בסוג האוכל שלי

אני מאד מודאגת מהעליה שלי במשקל זה יותר מדי

מה עלי לעשות?

כמה היה צריך לעלות עד כה נא תנו לי תשובה על אופן העלייה במשקל בהריון תאומים כ י כל המחשבונים מתייחסים לעלייה במשקל בהריון עובר אחד

לקביעת תור
    סגירה
    ראמא

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיגל לוי
    15/08/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיכוי להיכנס להריון עם תאומים
    ח. קראוס
    12/08/2009

ערב טוב סיגל, מה שלומך?

אני ובעלי מנסים להיכנס להריון ורציתי לדעת - האם העובדה שיש לו אחיות תאומות מגדילה את הסיכוי שלנו ללדת תאומים? ז"א, האם יש משהו גנטי בלידת תאומים (שלא כולל הורה - ילד, דהיינו לא מדובר במקרה בו בעלי הוא חלק מזוג תאומים, אלא רק באחיותיו)?

בנוסף, האם קצבת ילדים להורים לתאומים היא כפולה גם כן, או שמתייחסים לכל לידה כאל לידה של ילד אחד בכל מקרה?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• סיכוי ללדת תיאומים

סיגל לוי
    12/08/2009

שלום לך
    אני עונה לך על סמך ידע אישי ולא כמומחית
    אם מישהו מומחה קורא ורוצה לתקן או לחדד משהו, הוא מוזמן
    בעל אינו יכול לגרום לאשתו ללדת תיאומים
    אם יש במשפחה תיאומים לא זהים, שנוצרו באופן ספונטני ולא מטיפולי פוריות, הרי שהוא יכול ללדת בת ולבת זו יהיה סיכוי מסוים ללדת תאומים

קצבת לידה היא גבוהה יותר לתיאומים וחד פעמית
    קצבת ילדים מקבלים לפי מס' הילדים ללא קשר להיותם תיאומים

כל טוב
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדים לא ישנים
    מיואשת
    09/08/2009

אני אמא לתאומים בני שנה וחודש (בן ובת) שפשוט לא ישנים! הם לא מוכנים לישון במיטות שלהם , הם כבר שנה ישנים איתי במיטה וגם אז הם מתעוררים בין 5-10 פעמים בלילה (ואני לא מגזימה). מיותר לציין שאני שבר כלי ובעיקר מיואשת כי נראה לי שהבעיה הזו לא תיפתר לעולם.
    עזרה בבקשה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הילדים לא ישנים

הוספת תגובה

• הקניית הרגלי שינה

סיגל לוי
    10/08/2009

שלום לך
    זה באמת קשה מאד
    ברור שבשל הקושי הרב לא הקנת להם הרגלי שינה
    אין ברירה אלא לאזור כוח
    ליצור להם מיטות נעימות, אישיות
    לערוך טקס שינה לכל אחד בנפרד (שיר, דיקלום וכו')
    לשים כל אחד במיטה
    אפשר להשאר ולשכב על מזרון על הרצפה
    או לצאת ולהכנס להרגיע כל 5 דקות
    אין כל ספק שהם ימחו, יצעקו, יתרגזו על ההרעה בתנאים
    אך איני מכירה כל דרך אחרת
    ואותו הטקס לגבי התעוררות בלילה
    כשיבינו שלא ירוויחו מכך תועלת, יפחתו ההתעוררויות
    כמובן שצריך לוודא שאין כאבי שיניים, חום וכו' הגורמים להתעוררויות
    קראי מאמר בנושא באתר שלי "שינה בשניים"
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיואשת
    13/08/2009

הי סיגל

קודם כל תודה רבה על התגובה (למען האמת לא ציפיתי לה ולא במהירות כזו)!
    קראתי את המאמר ושמחתי לגלות שני דברים:
    1. שאני לא גרועה ממש ושרבים מההורים לתאומים חווים את אותה חוויה
    2. שהיא ניתנת לפיתרון
    מה שפחות שמחתי לגלות הוא שאין פיתרון פלא.
    רציתי לשאול שתי שאלות טכניות:
    1. המטרה היא שאחד מהם יירדם לגמרי ורק אז להרדים את השני?
    2. איך מתגברים על הבכי המטורף שכל אחד מהם יבכה (גם זה שאני ארדים וגם זה שיצטרך
    לחכות בסבלנות)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השכבה משותפת

סיגל לוי
    13/08/2009

כמו שאמרת, אין פתרון פלא
    הבכי הוא מחאה
    זכותם למחות כשמשכיבים אותם לישון ולא מתחשק להם לישון
    יכול להיות גם שזה יפריע אחד לשני
    זה חלק מהתאומות
    בסוף הם יתרגלו שאין בכך תועלת
    שאת עומדת על שלך וששוכבים לישון וזה סופי
    ואולי גם אחד יפריע לשני
    גם זה בסדר
    אל תפרידי ביניהם
    אם תהיי עקבית וסבלנית בסוף הם יבינו שאין ברירה
    ותכנסו לשגרת השכבה
    בהצלחה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת עגלת שלישייה
    הילה
    29/07/2009

שלום לכולם
    הלוואי ותוכלו לעזור
    אני מחפשת בנרות עגלת שלישייה , לא יכולה להרשות לעצמי לקנות מחנות
    אני אשמח אם יש למישהי למסור או למכור.
    כמו כן חיפשתי ביד 2 וב"הומלס" אין שום דבר.

אשמח להצעות

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת עגלת שלישייה

הוספת תגובה

• עגלות יד שניה

סיגל לוי
    02/08/2009

נסי בלוח של העמותה לתאומים ושלישיות
    או בפורטל תאומים
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עגלה לשלישיה במצב מציון

שרית
    15/09/2009

אני מוכרת את העגלה שלי לשלישיה לפרטים:0525400312

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לשלישייה למכירה

שרית
    14/10/2009

אני מוכרת את העגלה שלי ,היא במצב מצויין מ"ס ט"ל052-5400312

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה טיפים (:
    דודה
    29/07/2009

שלום לכם, אני חדשה באתר ואשמח אם תוכלו לעזור לי , כתבתי את ההודעה גם בפורום להיות הורים, ואני רושמת גם כאן כי אני מאמינה שיהיו לכם תשובות בשבילי :)

אני מעתיקה את ההודעה:

יש לי שלישיה מקסימה, אופיר , דורון וסתיו... הם בני כמעט שלוש.

לדורון, הבת היחידה בשלישיה יש אלרגיה לבוטנים (מוזר שהיא היחידה מבין השלושה)
    בין כה וכה היא מרגישה קצת זנוחה בשלישיה שלהם ותמיד מנסה להשתלב יותר, אני נותת לה את מלא תשומת הלב האפשרי וזה זורם יחסית בסדר

הבעיה שלי, כשמגיע הזמן שאני מפנקת אותם קצת בג'נק וחטיפים, והבנים רוצים במבה - והיא לא יכולה..
    וחוץ מבמבה אני לא מכירה יותר מידי חטיפים שאני יכולה לתת להם בגיל הזה..
    אני אשמח לטיפים ורעיונות למזון קליל כזה שיעשה אותם שמחים, שגם היא תוכל להשתתף בחגיגה.

עד עכשיו לא הסתכנתי עם המטוגנים למינהם והקריספים, אני עדיין רוצה להמנע מזה...
    אז אם יש לכם רעיונות לחטיפים שמיועדים לילדים בגיל הזה, זה מעולה!!!

תודה לכם!

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה טיפים (:

הוספת תגובה

• עצה

סיגל לוי
    02/08/2009

שלום גלית
    עצתי כמובן כאמא ולא כמומחית
    כשבנותי היו קטנות היו עוגיות רמדיה שהיו נמסות בפה
    ביסקויט מיוחד לתינוק
    בטח יש משהו כזה בשוק היום
    את יכולה להפנות שאלה זו לחברות המייצרות מזון תינוקות
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה