פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדת תאומים
    שרון
    26/02/2009

ילדיי בני 4 תאומים בן ובת, נמצאים במסגרת גן פרטי ביחד. בשנה הבאה אני מתכוונת להפרידם (בגן עריה) לשני גנים צמודים נפרדים. הסיבות רבות, למרות היותם אחים קרובים נראה לפעמים שקצת "צפוף" וכל אחד צריך את המרחב שלו. כמו כן מתחילים מאבקי כוח, תחרותיות בעיקר סביב ה חברים. אני משוכנעת בצורך להפרידם, שאלתי: אביהם נפטר כשהיו בני עשרה חודשים, האם הם עשויים להרגיש אובדן ש"ישב" על אותו המקום של אובדן אביהם? האם הפרדה עלולה להחלישם בשל המצב המשפחתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרדת תאומים

הוספת תגובה

• על הפרדה ואובדן

סיגל לוי
    26/02/2009

שלום שרון
    ייתכן שהם רגישים מילדים אחרים שלא סבלו אובדן בגיל צעיר כל-כך
    וזה באמת יכול להקשות
    אבל
    את מרגישה את הצורך בהפרדה
    וזה שקשה, לא אומר שצריך לפחד להפריד
    כי המטרה היא בסופו של דבר לחזק כל אחד מהם במעגל חברתי משלו
    אז אם את סבורה שזה הזמן
    דברי על זה איתם
    חזקי אותם
    צרי להם גאוות יחידה בכל אחד מהגנים
    ודאי שלכל אחד יש חברים שהוא מכיר
    והאמיני בכוחות שלהם להתמודד
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים ומוטציה
    מאי
    25/02/2009

שלום שמעתי שתאומים זוהי מוטציה. האם זה נכון ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים ומוטציה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיגל לוי
    25/02/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה תמיד להיות ראשון
    אמאל'ה
    22/02/2009

שלום!יש לי תאומים,בנים,בני כמעט 4 מתוקים מאוד.אצל אחד מהם יש קטע חזק מאוד של תחרותיות.תמיד תמיד רוצה להיות ראשון.בהכל-מי יגיע ראשון מהחדר לסלון,מי יצא ראשון מהאמבטיה(אפילו שכיף לו מאוד ורוצה להשאר-חייב לצאת ראשון)מי יבחר ראשון סיפור וכו'.כשהוא לא ראשון-בכי נוראי.אנחנו כל הזמן אומרים לו שבחיים לא תמיד ראשונים.לפעמים אתה ראשון ולפעמים שני,שלישי.כמובן שלא עוזר.ניסינו לתקופה להגיד-שאצלנו כווולם ראשונים-אתה ראשון מה-אופקים (אם למשל שמו הוא אופק)ואתה ראשון מה-אמירים.לרוב לא עוזר.ואחיו-הוא ילד מאוד וותרן-והמון פעמים כשהוא רואה שמתחילה סצינה של אחיו-מיד מוותר ונותן לו להיות ראשון,בלי שאמרנו מילה כמובן.בהתחלה היינו אומרים -תגיד תודה לאח שלך שוויתר לך,אבל הבנו שזה מעודד את הוותרן יותר-לוותר תמיד,כאילו שאנחנו כבר מצפים ממנו לוותר-ובזה כמובן לא רצינו.אז כרגע כשזה קורה-אנחנו לא אומרים כלום ונותנים להם לנהל את עצמם.הוותרן יותר גם לפעמים כבר אומר לאח שלו-עוד לפני שאומר מילה-"היום אתה בוחר ראשון סיפור" כדי למנוע בלאגן.שאלתי היא:מה עושים?? גם עם התחרותיות הזו אצל אחד(שאני יודעת שבמינון נכון-השגיות מצוינת לחיים..) וגם-עם הוותרנות של השני? האם משהו בהתנהגותנו מקבע אותם על התפקידים האלו?? איך להגיב נכון?? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה תמיד להיות ראשון

הוספת תגובה

• תחרותיות

סיגל לוי
    23/02/2009

שלום לך
    אכן זה מאד קשה עבור התאומים שיש כל הזמן למי להשוות
    נראה לי שעד עכשיו נהגתם נכון כשהתפעלתם כשחש גאה שהיה ראשון
    אך עם המסר שלא תמיד אתה ראשון בחיים
    לא צריך גם שהבכי שלו ירתיע אותכם
    ואתם צריכים גם לעודד את ה"ותרן" להיות ראשון במה שהוא טוב בו
    שלא יפחד מכך
    זה לא שאתם צריכים לעודד תחרות
    להגיד, כל אחד טוב בדברים שמיוחדים לו
    לשמוח עם הנצחון
    לנחם עם ההפסד
    כואב לו קשה לו, אך זה חלק מהחיים
    הוא יצטרך ללמוד לחיות עם הכאב של לא להיות תמיד ראשון
    ואחיו יצטרך ללמוד שגם לו לפעמים מותר לנצח
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל תודה

אמאל'ה
    25/02/2009

על תשובתך.מרגיע לשמוע שאנחנו בכיוון הנכון..עם תאומים עולות כל כך הרבה דילמות תוך כדי הגידול השמח והאינטנסיבי הזה..אז תודה על הפורום-זו תחושה טובה שיש מישהו מקצועי לפנות אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחרותיות וקנאה

נטלי
    12/03/2009

יש לי שלישיה ואצל שניים מהם התחרותיות קיימת כל הזמן כשהם יחד (משום מה השלישי אינו משתתף במשחק הזה)
    לדעתי זה עובר עם הגיל,אני מנסה לא להפלות בינהם וכשאני מחמיאה לאחד מיד מלטפת את השני
    פשוט מדהים איך הם שמים לב לדבר הכי קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים זהים mc ba
    shiri
    16/02/2009

האם זה אומר שזה או בנים או בנות שאין אפשרות שיהיה מין שונה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים זהים mc ba

הוספת תגובה

• תאומים זהים

סיגל לוי
    16/02/2009

בנשיונל גיאוגרפיק ראיתי מקרה נדיר שיש תאומים זהים בן ובת (לבת היה XX ולבן XXY) אולם מרבית המקרים הם 2 בנים או 2 בנות
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי לתאומים
    אמא'לה
    02/02/2009

שלום, לפני כשלושה חודשים בבדיקת אולטראסואנד גילו שיש לנו תאומים. לצערנו הרבה שניהם היו ללא דופק ונאלצנו לבצע גרידה. נכנסתי להריון כאשר אני מניקה. האם ההנקה משפיעה על ההולדת תאומים? אצלינו במשפחות אין בכלל תאומים.. לכן נדהמנו וכל-כך שמחנו... עכשיו אני שוב בהריון. נכנסתי להריון בפעם הראשונה שהיינו ביחד מאז הגרידה. האם יש סיכוי שיש לנו תאומים?? האם הגרידה משפיעה על הורמנים בגוף שמשפיעים על הולדת תאומים?? אגב, אם זה קשור אני עדיין מניקה... תודה רבה ובשורות טובות!!!

לקביעת תור
    סגירה
    סיכוי לתאומים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיגל לוי
    02/02/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדה בגן טרום חובה
    שירלי
    01/02/2009

שלום רציתי להתייעץ, יש לי תאומים, בן ובת בני שלוש וחצי שעומדים להכנס לטרום חובה בשנה הבאה. מתלבטת האם להפריד כבר בשנה הבאה או לחכות לכתה א'.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדה בגן טרום חובה

הוספת תגובה

• אין תשובה גורפת

סיגל לוי
    01/02/2009

שלום שירלי
    אין תשובה אחת
    הדבר המרכזי הוא שאלת הנפרדות
    אם כל אחד מהם מרגיש שהוא עולם ומלואו גם ללא נוכחותו הצמודה של האח התאום
    אז זה בסדר גם אם יהיו יחד וגם אם לחוד
    על מסר שכל אחד הוא נפרד שונה ומיוחד אפשר ומומלץ גם לעבוד כששניהם באותה המסגרת
    וכמובן באופן בלתי פוסק בבית
    ישנם שיקולים נוספים שכדאי לקחת בחשבון
    האם יש באזור 2 גנים טובים
    האם הגן הוא לשנתיים
    האם הילדים בגן ילכו עם ילדך לאותו ביה"ס
    האם מישהו ינזק מן ההפרדה
    האם מישהו ירויח ממנה
    כפי שאת רואה יש מגוון שיקולים
    נסו לגבש את התמונה המלאה ולהחליט לפיה
    אם אינכם מצליחים, אפשר גם להיוועץ בשאלה זו באופן ספציפי עם איש מקצוע
    מקוה שנתתי כיון מחשבה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדת שלישייה
    ענבר
    28/01/2009

הנני הם לשלישייה בני 5.5 כיום בגן חובה. בשנה הבאה הם אמורים לעלות לכיתה א', כאשר 1 מהם איננו מוכן. מה עושים במקרה כזה?( מעלים את שלושתם למרות הקושי, משאירים את שלושתם בגן, או להשאיר בגן את הילד בעל הקושי ואת השאר לעלותלבה"ס). תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדת שלישייה

הוספת תגובה

• על הפרדה בין א' לגן

סיגל לוי
    28/01/2009

שלום ענבר
    ראשית, תשובתי היא כללית, בשעה ששווה להתייעץ באופן ספציפי על ילדיך, למשל עם פסיכולוגית הגן של הבן שאינו מוכן
    בדרך כלל לא מומלץ ליצור פער שהוא בלתי הפיך
    צריך לשקול מה הסיבה שהוא אינו מוכן
    האם אלו קשיי בשלות שצפויים לעבור בשנה נוספת בגן
    האם אלו קשיי למידה ואולי הוא יזדקק לחינוך מיוחד (ואז אולי לא כדאי להשאירו)
    מה יקרה אם הוא יוקפץ בטרם יהיה בשל - האם אפשר לתגבר אותו ולתמוך
    האם ביה"ס יהיה מספיק מכיל וסבלני לצרכיו?
    מה יקרה אם אחיו ישארו עוד שנה בגן?
    מורכב, נכון...
    אין תשובה גורפת נכונה
    צריך לראות איזו החלטה קולעת בצורה המירבית ולוקחת בחשבון את התמונה כולה
    תמיד אפשר להעזר גם בגורם מקצועי אם זה מורכב מדי לעשות זאת לבד
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השארה שנה נוספת בגן חובה

ענבר
    30/03/2009

ראשית תודה על תגובתך.
    בגן של הילד שטרם מוכן ממליצים להשאיר שנה נוספת ולדעתם בשנה זו הפער יצטמצם ונוכל שלשלב אותו בכיתה רגילה בשנה אחרי.

השאלה אם כדאי בכלל לחשוב על לעלות את השניים הנוספים לכיתה א או להמתין גם איתם שנה נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להפריד

סיגל לוי
    30/03/2009

שלום ענבר
    זכרי שתשובתי היא כללית מבלי להכיר את ילדיך
    על מנת לענות לעומק, כדאי אולי להיוועץ בפסיכולוגית של הגן אליו הולך כל ילד ולגבש תשובה מלאה
    כללית, אם אין הערכה שמישהו יפגע מהישארות, ולא נראה שזה שמתעכב הוא ילד שזקוק לחינוך מיוחד, כדאי לא ליצור פער שאי אפשר יהיה לצמצם (2 בא' ו-1 בגן)
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחת גמולה והשני לא
    יערה
    25/01/2009

ליג ינפל םילוטיטמ הלמגנ יתיב םישדוח 7-ו םייתנש ינב ןבו תב ילש םימואתה תאז תמועל ינב .הנכומ שממ התייה איה - רתויב הקלח הרוצב הלילבו םויב םייתנש .ךילהתל לשב רבכ אוה יכ השיגרמ ינניאו למגנ םרט שקבל םוקמב םינותחתב היכרצ תא תושעל תויתגרדהב - בוש הלחה יתיב שדוחכ ינפל השיגרמ איה םהב תומוקמבו ןונגבו תיבב דחוימב תאז השוע איה .םיתורישל תשגל לוכי םויה לכ זאו המצעל תרזוח איה םהב םימי שי תאז תמועל . תאז תושעל חונב הניא איה הל רכומ תוחפש םוקמב תאצמנ איהשכ ןכ ומכ ."םיסופסיפ" אלל רובעל שממ איה,התטילשב ירמגל אשונה לכ .הכירצשכ םיתורישל תשגינו ללכ תאז השוע .םייסנכמב תושעל יתמו םיתורישל תשגל יתמ תרחוב שיתמ הזו ןמז יד רבכ ךשמנ הז לבא ןיינע תושעל אלו םינלבס תויהל םילדתשמ ונחנא ...הסיבכה תויומכ לע רבדל אלש ידמל האנק ומכ ילוא , הפלחהה תעב לופיטל הכוזש היחאב האנקמ איה ילואש םיבשוח ונא .םירחא האנק ינמיס םוש הלגמ אל שממ איהש תורמל ןטק חא לש בצמב ןמזמ רבכ הלומג איה ןכש ךכ גוהנל הלחה איהש הלצא ררועתה המ ןיבהל םיסנמ ונא .וכו םיתורישל הכילה לע םיקוזיח לבקל הבהא דואמו איהש תרמוא ףאו תקונית איה וליאכ קחשל תגהונ םג איה הנורחאלש ןייצל בושח .הנטק תקונית תויהל הצור תפיטח לש עקר לע כ"דב םהניב תובירמהו דחיב הפי םיקחשמ םירושק היחאו איה בל תמושת לע אלו 'דכו קחשמ תוצע תדבוא ינא

לקביעת תור
    סגירה
    אחת גמולה והשני לא

הוספת תגובה

• אנא שאלי שוב, יצא משובש

סיגל לוי
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוחון וורמיס -לרופאים
    חוששת....
    25/01/2009

שלום רב הריון תאומים ראשון , שבוע 16, בשקים נפרדים, לפני כמה ימים עשיתי סקירה ראשונה הרופא אמר לנו כי אצל אחד העוברים כל האיברים תקינים מלבד המוחון וורמיס, האם זה נורמלי? מה הסיכוי שבעוד מספר שבועות האיבר כן יהיה תקין? אצל העובר השני הכל תקין . בבקשה הרגיעו אותי, אני מאוד חוששת... תודה על התשובה .

לקביעת תור
    סגירה
    מוחון וורמיס -לרופאים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    25/01/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על מטפלת מדהימה לתאומים!!!
    אריאל
    22/01/2009

מטפלת חמה ומדהימה, מקצועית מאוד, מחפשת משפחה חדשה באזור ת"א - רמת גן - גבעתיים החל מחודש 01.03.2009.

הוספת תגובה

• דרושה מטפלת לתאומות מקסימות

נטלי
    12/02/2009

שלום, אנו מחפשים מטפלת מקסימה חמה, אוהבת ומחבקת, בעלת ראש גדול עם ניסיון לטיפול בתאומות. המלצות תדרשנה (לפחות 2 המלצות). נטלי 054-2346868

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדה??
    שיר
    18/01/2009

שלום ( זאת אני מההודעה הקודמת) התאומים שלי ( בנים -2.5)מאוד קשורים ואוהבים אחד את השני חשבתי בעקבות מצבי הרוח של הקטן וריבים בינהם בזמן האחרון, אולי להפריד בקבוצות הגננת אמרה שניקח שבוע והיא תעשה בינהם הפרדה בתוך הקבוצה ונראה מה יהיה כי היא לא רוצה להקשות על הקטן עכשיו (עי הפרדה) יש צדק בדבריה אני יודעת שאם אפריד יהיה לו קשה וגם ככה הוא בתקופה של קושי ( מעין התמרדות ותוקפנות) ואולי יחשוב שזה "עונש" ההפרדה. אז מה לעשות והאם בכלל זה לא גיל צעיר מידי להפריד הרי אני רוצה שיהיה להם קשר טוב יותר מאחים ,קשר של תאומים שאם אפריד אולי זה ירחיק בינהם?? אני תמיד חשבתי שלא ארצה להפריד גם בכיתה א' ,יש כאלה שדווקא אומרים לא להפריד וגם ביסודי ביחד.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדה??

הוספת תגובה

• מתי להפריד

סיגל לוי
    18/01/2009

מצבי הרוח של הקטן מעידים על כך שהוא רגיש וצריך תמיכה
    אין זה אומר שהוא צריך להיות בנפרד מאחיו
    בגיל הרך נוהגים לדבר על נפרדות ולאו דווקא על הפרדה
    הנפרדות היא לתת לכל אחד תחושה שהוא יחיד ומיוחד ואינו רק חצי מצמד
    על הנפרדות זה דווקא מצוין לעבוד באותה המסגרת
    להדגיש את הייחודיות של כל אחד
    לפנות לכל אחד לחוד
    לראות שכל אחד מתנסה בדברים שונים
    לומד ליצור קשרים מחוץ לתאומות
    אפשר לעבוד בקבוצה קטנה עם אחד ללא אחיו, אך לא צריך שיהיו כל היום בקבוצות שונות
    זה גיל צעיר ואין צורך להעלים להם את האח התאום
    מתי הלאה להפריד?
    תלוי בתנאים שיעמדו לרשותך, בהתפתחותם - יש עוד זמן...
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה???
    שיר
    15/01/2009

שלום יש לי שני בנים בני 2.5 הם מגיל 5 חודשים במעון. (אני חייבת כרגע לעשות השוואה אבל בחיי היומיום אנחנו לא משווים בינהם ) הגדול חברותי עם בטחון עצמי גבוה מדבר שוטף יודע לקחת את התשומת לב אוהב חיבוקים ומגע. הקטן רגיש שקט מאוד חכם משחק יפה עם המון סבלנות אוהב סיפורים מתעצבן מהר מאוד ונעלב מהר מאוד ,שובב נופל וקם( לעומת הגדול שנופל ובוכה) לא אוהב שמחבקים או נוגעים בו . לקטן יש תקופות של עצבנות יתר שלרוב אני עולה על הבעיה וזה נפתר. לדוג:מטפלת שעזבה והיה קשור אליה מאוד - הפסיק לדבר , עצבנות ותוקפנות.. בשבוע- שבועיים אחרונים אומרים לי בגן שהוא לא אוכל , לא משחק עם אף אחד , לא נותן לאף אחד להתקרב אליו עומד ובוהה. וכשאני באה לקחת אותם מהגן הוא רץ אליי ונותן לי חיבוק שזה ממש לא אופייני לו. אני בטוחה שיש אזושהי בעיה כי היו לו תקופות כאלה ותמיד זה התלווה למשהו ( אבא שעבד עד מאוחר וראו אותו רק בבוקר , אז היום הוא חוזר מוקדם יותר ועוד... ) השאלה מה לעשות?? ולמה זה לא נפסק? כל כמה חודשים משהו מציק לו לשבוע אנו עולים על זה ואחרי כמה חודשים משהו חדש? וחוץ מזה מגיל שנתיים קבוע ב-4 לפנות בוקר הוא בא למיטה שלנו וממשיך לישון.( זה לא מפריע לי אבל אוליי זה אומר משהו) מה לעשות?? תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה???

הוספת תגובה

• רגיש

סיגל לוי
    15/01/2009

שלום שיר
    נשמע שאחד התאומים שלך הוא רגיש מאד לכל מיני שינויים הקשורים לאנשים הקרובים אליו שסביבו
    כל מקרה לגופו
    גם אם נפתר מקרה אחד, זה לא מונע את הקושי של מצב חדש
    את צריכה להיות מוכנה לכך שאיתו זה עלול לקרות יותר
    הוא עדין צעיר בשביל להסביר במילים מה מפריע
    ועובדה שבהדרגה את עולה על הקושי ומצליחה לפתור
    סבלנות
    אהבה
    ותמיכה תמיד עוזרים
    בקשר לכך שמגיע למיטתכם, כדאי להחזירו ולתמוך בו כדי שיתרגל לחזור לישון במיטתו לפני ששניהם יעברו אליכם דרך קבע (השני לא ישאר פרייאר כשיגלה זאת...). יכול להיות שלפנות בוקר הוא מתקשה להרדם שוב ומאבד בטחון. גם אם זה קשה באמצע הלילה, חשוב לתמוך בו ולהחזיר לו תחושת שליטה על הענינים.
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידת תאומים
    מירי
    12/01/2009

צהריים טובים אני בשבוע ה 33 להריוני עם תאומים זהים ששניהם במצג ראש נאמר לי שיש בתי חולים שמתחילים את הלידה של תאומים בחדר ניתוח ואני ממש רוצה להתחיל בחדר לידה רגיל יש לכן מושג בבתי החולים במרכז איפה מתחילים בחדר לידה רגיל ואיזה מהם בחדר ניתוח? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לידת תאומים

הוספת תגובה

• מאיר כפר סבא

סיגל לוי
    12/01/2009

הי רחלי
    קודם כל בהצלחה ושכולכם תהיו בריאים
    יכולה לתרום רק מנסיוני - במאיר ילדתי לידה טבעית, בחדר ניתוח
    למיטב ידיעתי הם אינם רוצים להסתכן ומוכנים לכל תסריט ולכן הולכים על חדר ניתוח
    למשל יתכן שהשני שבמצג ראש עלול להתהפך לאחר הולדת הראשון (אצלי השנייה התהפכה במצב זה ממצג עכוז למצג ראש)
    שווה לברר בבתי חולים שאת שוקלת ללדת בהם
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרון
    08/01/2009

שלום. רציתי לדעת אם יכולים להיות סימנים כלשיהם להריון (בחילות וכד') ישר אחרי שאשה נקלטת (אחרי קיום יחסים)? כמה זמן מרגע הקליטה יכולים להופיע סימנים ? ומהם? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    08/01/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שליות מחוברות
    תמר אינגרם
    03/01/2009

במשך כל ההריון שלי עם התאומים נראה היה שהשליות נפרדות.בחדר הלידה התברר שהן מחוברות.לא שאלתי אז אבל נורא מעניין אותי מה זה אומר.למישהו יש מושג? אשמח לשמוע.

לקביעת תור
    סגירה
    שליות מחוברות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    03/01/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה