פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קצת אחרת
    יעל
    12/04/2010

הוזמנתי למסיבת יום הולדת חברתי שיש לה בנות תאומות שיהיו בנות 5. אני יודעת שהשאלה קצת שונה, אבל אשמח אם תוכלו לענות לי בכל זאת. אני מאוד מתלבטת אם לקנות לשתיהן אותה מתנה או מתנות שונות או אולי מתנה גדולה שיוכלו לשחק ביחד. אני לא ממש יודעת מה הדינמיקה ביניהן ולא רוצה להרוס כלום. מה תוכלו להמליץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת אחרת

הוספת תגובה

• תשובה ליעל על מתנות לתאומות

דניאלה אלי סול
    13/04/2010

הי יעל, אני מברכת אותך על הרגישות והמודעות, בד"כ מומלץ לקנות שתי מתנות נפרדות כדי שכל אחת מהתאומות תרגיש שהיא מקבלת משהו משלה, וזה תורם לבניית הנפרדות, לדעתי המתנות לא צריכות להיות זהות, אלא אפשר להתאים לכל אחת מהתאומות מתנה שמתאימה לה, אך הייתי מתייעצת לפני כן עם האם לראות אם היא מעדיפה שתי מתנות שונות או מתנות דומות,
    בהצלחה,
    דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול בהריון
    דנה
    31/03/2010

סליחה על השאלה המרתיעה....
    אני בשבוע 13+4 , היציאות סבירות, לאחרונה קצת קשות יותר מהרגיל כנראה בגלל לקיחת פרנטאל...
    היום אכלתי ארוחת בוקר וטעמתי מגבינה שהייתה מסתבר מקולקלת...
    לפני כחצי שעה בערך שלשלתי.
    האם יש צורך לדאוג?
    אציין שאיני נוגעת במצות....

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול בהריון

הוספת תגובה

• תשובה לשלשול בהריון

דניאלה אלי סול
    01/04/2010

לדעתי, אין צורך לדאוג, אלא אם זה נמשך מס' ימים, בכל מקרה אני מציעה לך לפנות באותה שאלה לפורום הריון ולידה.
    בברכה,
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגותיות
    ד'
    23/03/2010

שלום
    יש לי תאומים בני 8.5 כאשר תאום א' נולד עם בעיות בכליות ודרכי השתן,אשר התגלו עוד במהלך ההריון.
    תאום א' עבר 3 ניתוחים וטיפולים שונים והוא נמצא פעמיים בשנה במעקב בתל השומר עם בדיקות צילומים וכו'.
    תאום ב' נולד בריא תודה לאל אך בערך בגיל 5 הוא החל להקריח,היינו אצל רופאים שונים הילד קיבל טיפולים שונים אך ללא הועיל,רופא אחד אמר שהילד תולש את שיערו ,קצת התקשיתי להאמין כי מעולם לא ראיתיו עושה זאת.
    אולם הילד אישר שכן, מייד גילחנו את ראשו ע"מ שלא יוכל להמשיך אולם השיער המשיך לנשור והיינו כולנו בצער גדול.
    רופא המשפחה הפנה אותנו לפסכיאטרית באסף הרופא ,לאחר כמה שיחות היא הפנתה אותנו למרפאה לבריאות הנפש.
    הילד עבר איבחון פסיכולוגי והוחלט שנקבל טיפול משפחתי,ברצוני לציין שהתאומים אובחנו עם בעיית קשב וריכוז מטופלים בריטלין ,והם מאוד שובבים ויש איתם בעיות משמעת וכיוצא בזה.
    כרגע אנחנו נפגשים עם הפסיכולוגית אחת לשבוע ,הילד משחק בחדר ואני משוחחת עם הפסיכולוגית .
    דבר נוסף שרציתי לציין שאני טיפוס חסר סובלנות אני נוטה לצעוק עליהם המון כי הם לא מקשיבים לי ,הספיכולוגית ביקשה שאעשה טבלת התנהגות לשניהם שיוכלו לקבל פרסים ולעודד אותם להתנהג יפה .
    לפני כחודשיים החל תאום ב' ללכלך את תחתוניו בצואתו,בתואנה שבורח לו.
    עשינו טבלאות חילקתי פרסים כאשר הוא צבר חייכנים ,אולם אני חושבת שיש מעבר לזה.
    כרגע הופסק הטיפול מפני שאני לא מצליחה לשלוט בעצמי ולצעוק עליהם כאשר הם לא מתנהגים כראוי,הפסיכולוגית טוענת שכמו שלי קשה להשתנות אז גם להם ואני מבינה את זה ,אולם אין טיפול אחר לבעיית ההתלכלות.
    דבר חשוב ששכחתי לציין שהשיער של בני צמח שוב והוא ממשיך לחבוש כובע על ראשו ולא מוכן להורידו.
    אשמח לחוות דעת נוספת.
    יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגותיות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגותיות

דניאלה אלי סול
    24/03/2010

שלום ד', קשה לי לתת חוות דעת מכיוון שזקוקים לי פרטים נוספים ויותר מקיפים על המשפחה. האם התאומים שלך זהים? מדברייך ניתן להבין שאת מתמודדת עם קושי רב, ותסכול. ניתן לראות שרוב המשאבים הופנו בתחילת הדרך לטיפול בתאום א' שנולד עם בעיה רפואית, ותאום ב' פיתח בעיות התנהגותיות משלו כדי לקבל תשומת לב. לדעתי את צריכה כרגע להוריד את רמות המתח בבית ולנסות להפסיק לשנות ולהשתנות, ולהתחיל קודם לקבל את ילדייך כמו שהם ולמצוא את התכונות החיוביות בכל אחת מהם ולהעצים אותם. פחות להתמקד במשמעת ולראות כיצד את יכולה להנות איתם במשחק.
    אני ממליצה על הספר של: "ד"ר רונית פלוטניק, שהיא פסיכולוגית התפתחותית, המתמחה בתאומים ובהפרעות קשב וריכוז: "לגדול אחרת", יש שם הרבה כלים שיוכלו לעזור לך להבין את ילדייך ולעזור להם, וגם לקבל את זה שרגשות הכעס והתסכול שאת מרגישה, הם טבעיים, ולהבין שאת לא לבד בסיפור הזה. הייתי מציעה לך ללכת למטפל שאת מתחברת אליו, כדי לקבל תמיכה ויעוץ, ולעבור תהליך של קבלה עצמית. מתוך זה שתקבלי ותאהבי את עצמך כמו שאת, ואת ילדייך, תבוא הצמיחה,
    בברכה,
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגותיות

ד'
    25/03/2010

דניאלה שלום
    אני מודה לך על ההתיחסות,כשאת כותבת לי לגשת למטפל האם את המתכוונת לפסיכולוג או משהו טיפולי מסוג אחר ?
    הייתי שמחה אם יש מישהו או מישהי כמובן שאת מכירה או ממליצה,למסור לי לאן לפנות.
    ותודה שוב ד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגותיות

דניאלה אלי סול
    25/03/2010

הי ד',
    בתגובה לשאלתך, לגבי המלצות, אני ממליצה על אייל קנדינוף, מנחה פורום הורים ומתבגרים באתר, מאמן הורים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז.
    בברכת חג שמח,
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכוי לתאומים???
    שרית
    22/03/2010

שלום רב,
    אני טופלתי בפוריגון 100 יח' ליום במשך 6 ימים לאחר מכן הזרקתי את האוביטרלובייצתי,
    לאחר ניסיונות של שנה וחצי הצלחתי להיתפס ברוך השם!
    ווסת אחרונה ב 6-2-10
    בדיקת בטא בתאריך 21-3-10 תוצאה 2172
    באותו היום בוצע US ולא נמצא שק היריון
    קראתי בפורום שיש אפשרות שבגלל שיש יותר משק היריון אחד עדיין לא רואים את זה כי זה גם מוקדם מידי,
    האם באמת יתכן ויש לי תאומים?
    או שעדיין לא רואים שק היריון כי זה עדיין מוקדם מידי וזה קטן מידי (ויש עובר אחד)
    תעזור לי בבקשה סקרנית מאוד היריון ראשון שלי לאחר מאמצים קשים!!!
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש סיכוי לתאומים???

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

דניאלה אלי סול
    22/03/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בנוגע לבדיקת שקיפות עורפית
    גלגלית
    16/03/2010

אני בת 38, בהריון עם תאומים זהים בשבוע 9. אני מתכוונת לבצע בדיקת מי שפיר בכל מקרה, הן מכיון שמדובר בהריון תאומים והן בשל גילי. אני מתלבטת אם כדאי לי לבצע שקיפות עורפית אצל רופא פרטי, או להסתפק בשקיפות עורפית ללא עלות אצל רופא של קופת החולים מכבי. מה דעתכם ?

הוספת תגובה

• בדיקת שקיפות עורפית

מירי רבין
    16/03/2010

ראשית שיהיה בהצלחה ובקלות. קשה לי להמליץ משהו חד משמעי. אולי כדי להפנות את השאלה לפורום הריון ולידה שם יש מידע גם על בדיקות במהלך ההריון.
    בברכה,
    מירי רבין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתה לתאומים או תאומות לא משנה
    ליאור
    14/03/2010

מה היסיכויים שלי לתאומים .אבי נולד תאום ולבעלי 2 אחיות תאומות לא זהות .אני בת 36 לאחר 6 לידות עים עובר יחיד .האים יש לי סיכוי לתאומים מה הסיכוי באחוזים

הוספת תגובה

• סיכויים ללידת תאומים

דניאלה אלי סול
    14/03/2010

שלום לך, ממליצה לך לחפש נתונים בספרים או אפילו בגוגל.
    בינתיים - שולחת לך מידע בסיסי על הסיכויים ללידת תאומים.

שכיחותם של תאומים בלתי זהים משתנה באזורי עולם ‏השונים, ותלויה בגורמים אחדים:‏
    ‏1. תורשה - הסיכוי לתאומים עולה במקרים שלקרובים ‏מדרגה ראשונה של האם יש תאומים. לאם עם תאומים ‏בהריון קודם יש סיכוי גבוה פי שניים, ללידת תאומים ‏בהריון נוסף. לעומת זאת, ההיסטוריה המשפחתית של ‏האב אינה תורמת לשכיחות היווצרותם של תאומים.‏

‏2. גיל האם - השכיחות עולה בקרב יולדות מעל גיל 35.‏

‏3. משקל האם - נשים שמנות הן בעלות סיכוי גבוה יותר ‏ללידת תאומים.‏

בברכה
    דניאלה עצמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    08/03/2010

שלום,
    בני בן 7 חודשים.
    לפני 3 ימים הופיעו לו בלחיים כתמים אדומים ולא מוגלתיים.
    מרחתי את המשחה ששמים על הטוסיק של התינוק - זה לא עבר אלא רק יבש אותם.
    מה את ממליצה לי לעשות ...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

דניאלה אלי סול
    09/03/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=230 id=link]רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת ספרים בנושא של תאומים
    הילה ספקטור
    28/02/2010

שלום, אני אחת מרביעייה בת 26 ואני מחפשת ספרים בנושא של תאומים ולידות מרובות
    תודה
    הילה

הוספת תגובה

• ספרים בנושא תאומים

דניאלה אלי סול
    28/02/2010

יש מס' ספרים בעברית העוסקים בפן הפסיכולוגי של תאומים:
    ד"ר רונית פלוטניק "שנינו ביחד וכל אחד לחוד"
    שרה סמילנסקי - תאומים - פסיכולוגיה וחינוך
    לאורה באור - תאומים לגדל ולגדול
    והספר הזה עוסק בנושא של הריון רב עוברי:
    הריון בגדול - מדריך להריון רב-עובריים / איריס בר-ניר כהן וענת גת
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך:)

הילה ספקטור
    28/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרים בנושא תאומים - בירור

ליאת
    18/03/2010

היי, אני לא מצליחה להשיג דרך חנויות הספרים את הספר :תאומים לגדל ולגדול" וגם לא מצאתי אפשרות להזמנת הספר באינטרנט. האם תוכלי לעזור בעניין ? מכירה אפשרות נוספת לרכישת הספר ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרים בנושא תאומים

דניאלה אלי סול
    18/03/2010

אני אברר אצל ליאורה באור מחברת הספר היכן אפשר לקנות אותו, ואחזור אלייך עם תשובה,
    בברכה,
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת על הספר של ליאורה באור

דניאלה אלי סול
    22/03/2010

הי ליאת, בתשובה לשאלתך בבירור עם ליאורה באור ניתן לפנות למוציאים לאור: "אחיאסף" ולבדוק איתם אם נשארו להם עותקים שאפשר לקנות מהם ישירות, אם לא, אז בנתיים אין דרך להשיגו בחנויות מכיוון שלא הודפסה מהדורה נוספת, אולי תודפס בעתיד,
    בהצלחה,
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה במחלה בין תאומות
    שירי
    27/02/2010

שלום
    אני אמא לתאומות בנות 4 ורציתי לברר לגבי קנאה. ברור לי שיש קנאה גדולה בין תאומים אבל רציתי לברר איך להתנהג מול קנאה במקרה של מחלה. בתי (התאומה) טוענת שהיא חולה כל פעם שאחותה מפתחת מחלה כמובן עם אותם סימפטומים. ברגע שאחותה החולה בוכה על כאבים גם היא מתחילה לכאוב, לה יש חום גבוהה אז גם לי יש חום גבוהה וכו. כמובן שבדקנו ואין לה כלום אבל איך אני אמורה להגיב? כאשר היא רוצה תרופה? כאשר היא אומרת שכואב לה? לעודד את הפינוק או לדרוש שתפסיק? הקנאה רק מחמירה עם הגיל וממש קשה לי גם לטפל בחולה וגם בחולה מדומה. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה במחלה בין תאומות

הוספת תגובה

• קינאה במחלה בין תאומות

דניאלה אלי סול
    27/02/2010

אכן כן, הקינאה היא רגש מאד טבעי, והוא מועצם פי כמה בין תאומים. הילד המקנא מבקש לא את מילוי הצורך אלא אמפטיה לרגש שהתעורר בו. התחרות שאת מתארת היא על תשומת הלב שלך, שבשלב האדיפלי (בגיל 4) היא הולכת ומתעצמת. מה שאני מציעה לך הוא להיות איתה בתחושת הקינאה. לתת לה לבטא את הרגש ולדבר על כך. אפשר לומר: "אני מבינה שמאוד קשה לך ואת מקנאה שאחותך חולה, ונשארת בבית ואת צריכה ללכת לגן". עצם הבעת האמפטיה וההרגשה שאת נותנת לה שיש לזה מקום, בד בבד יחד עם הצבת גבול שהיא הולכת לגן, למרות שכואב לה, יכולה לעזור.
    רק להיות איתה בתחושה.
    להיות איתה בקנאה, לחלוק איתה את הרגש ולאו דווקא "להשוות" ולהשקיט את הקנאה.
    חשוב גם להבהיר לתאומה הבריאה, שאין קואליציות מאחורי גבה, ושאחותה לא עושה דברים מיוחדים וכיפיים עם אמא בעוד היא הולכת לגן, וכשהיא חוזרת מהגן להעניק לה תשומת לב, ולהיות איתה, כדי שהמסר לא יהיה , שרק כשחולים זוכים לתשומת לב אמהית.

בהצלחה,

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קצרה
    חן
    10/02/2010

שלום יש לי שאלה מהי הסבירות שיצא תאומים או שלישיה .?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצרה

הוספת תגובה

• חפשי באינטרנט, איני יודעת

סיגל לוי
    11/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי ללדת תאומים?
    יהודית
    09/02/2010

שלום רב!
    אנוכי ובעלי מעוניינים מאוד ללדת תאומים,השאלה היא מה הסיכוי?
    לי יש אח תאום,ולו יש אחים תאומים האם זה מגדיל את הסיכוייים?

לקביעת תור
    סגירה
    סיכוי ללדת תאומים?

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיגל לוי
    09/02/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים

שירלי
    16/02/2010

אם יש לכם במשפחה יש הרבה סיכוי כי זה בגנים גם שלו וגם שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי ללידת תאומים

דניאלה אלי סול
    16/02/2010

שלום לך, ממליצה לך לחפש נתונים בספרים או אפילו בגוגל.
    בינתיים - שולחת לך מידע על סיכוי ללידת תאומים.

שכיחותם של תאומים בלתי זהים משתנה באזורי עולם ‏השונים, ותלויה בגורמים אחדים:‏
    ‏1. תורשה - הסיכוי לתאומים עולה במקרים שלקרובים ‏מדרגה ראשונה של האם יש תאומים. לאם עם תאומים ‏בהריון קודם יש סיכוי גבוה פי שניים, ללידת תאומים ‏בהריון נוסף. לעומת זאת, ההיסטוריה המשפחתית של ‏האב אינה תורמת לשכיחות היווצרותם של תאומים.‏

‏2. גיל האם - השכיחות עולה בקרב יולדות מעל גיל 35.‏

‏3. משקל האם - נשים שמנות הן בעלות סיכוי גבוה יותר ‏ללידת תאומים.‏

בברכה
    דניאלה עצמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאומים שלי לא זהים
    Oba
    08/02/2010

יש לי ארבעה ילדים. הגדול בן 6+ והקטנים (תאומים) בני 8 חודשים.
    תאומים לא זהים, בן ובת. הוא זוחל גחון כבר כמה חודשים ולא מוכן להתהפך לשום כיוון. אבל הוא נתפס ברהיטים ונעמד.
    היא לעומת זאת מתהפכת חופשי וזוחלת ממש יפה. אני נלחצת מכמה הוא לא מתפתח.

לקביעת תור
    סגירה
    התאומים שלי לא זהים

הוספת תגובה

• אכן לא זהים

סיגל לוי
    09/02/2010

שלום לך
    זה שהם בני אותו גיל ובנים לאותה אמא לא גורם לצפות שיתפתחו באותו קצב...
    אם את מודאגת, נסי לברר בטיפת חלב האם יש לו קושי
    אולם אין צורך ולא נכון להשוות ביניהם
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהבים לחטוף אחד לשני
    שירלי
    05/02/2010

שלום, יש לי תאומים בנים בני שנה וחודש והרבה פעמים קורה שאחד משחק עם משהו והשני חייב לחטוף לו, כל פעם זה מישהו אחר והם לא מוותרים אחד לשני (לא תמיד מגיע לבכי), האם להתערב? האם לתת לשני משחק אחר או את אותו צעצוע אבל אחר (למשל בלון, חישוק שיש לי יותר מאחד)? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אוהבים לחטוף אחד לשני

הוספת תגובה

• חטיפות

סיגל לוי
    09/02/2010

שלום שירלי
    זה מאד טבעי בהתפתחות של תאומים
    כל תאום רואה צעצוע ביד של השני. השני מפעיל את הצעצוע וגורם לצעצוע להראות יותר מושך ומעניין - המשחק עצמו מפנה את תשומת ליבו של התאום שאינו אוחז בצעצוע
    שנית, חטיפות הן שלב בלמידה ובהכרה של הגוף, הגוף של התאום האחר ומה שהוא מחזיק או עושה, גילויים של קנאה ראשוניים וכו'
    לא הייתי מתערבת אם אין תגובה אלימה, למשל האחד משך לשני בשיער כשראה שיש משהו שהוא גם רוצה, או נשך וכו'. תני להם להתנסות שחטפו להם וללמוד להתמודד עם זה
    התבונני האם זה קורה יותר שהאחד חוטף מן השני או ששניהם חוטפים לשניהם
    אפשר גם להרגיע תאום מתוסכל בחיבוק או בצעצוע אחר
    כעקרון - אם זה לא אלים, תני להם להתנסות זה עם זה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץץץץץץץץץץץ
    בובית
    04/02/2010

אנחנו אחרי טיפול ivf ראשון עם בעיות זרע,תודה לאל הטיפול הצליח ויש לנו תאומים.
    בספירה אצלי מתחילה ב-15/11 ז"א שבוע 11+ ביום שלישי האחרון עברתי אולטרסאונד וגודל העוברים היה 5 ס"מ,אני קצת מודאגת מגודלם,מפני שאני קוראת שבשבוע זה הגודל צריך להיות 7 ס"מ,אני מקבלת עדיין תמיכה וגינלית ותוצאות בדיקות הדם+הספירה יצאו טובות.
    האם ישנה סיבה לדאגה מגודלם של החמודים שלי?
    ומתי ממומלץ לערוך שקיפות עורפית?
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    לחץץץץץץץץץץץ

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סיגל לוי
    04/02/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בין תאומות - גיל 8
    אפרוחית
    31/01/2010

יש לי תאומות בנות 8, לומדות בכתה ג', כל אחת בכתה אחרת.
    למען האמת בשנה האחרונה הקנאה ממש החריפה והן אומרות שהן שונאות אחת את השנייה.
    הן משחקות יחד ורבות בלי סוף, לא מוכנות לוותר אחת לשנייה בכלל, זה מגיע אפילו למכות אחת לשנייה.
    חייבת לציין שאחת מהן היא מאוד מאוד ילדותית, תלמידה ממוצעת, צריכה עזרה רבה בהכנת שעורי הבית.
    ואילו השנייה מאוד מאוד בוגרת (ממש צד שני) , תלמידה מצטיינת, לא זקוקה כלל לעזרה שלנו בשיעורים.
    האמת שאנחנו מאוד מקפידים לתת להם יחס שווה בשווה. כשהן רבות אנחנו לא מתערבים אלה אם כן
    זה מגיע למכות .
    לאחרונה המצב בנהם ממש הורע ולנו כהורים זה ממש ממש חורה.
    יש לנו עוד שני ילדים גדולים יותר 12, 14 וחצי והם דווקא נותנים לבנות דוגמא הפוכה, הם מסתדרים נפלא ואוהבים מאוד לשחק אחד עם השני. (הם רבים כמו כל זוג אחים אבל ברמה נורמאלית כמו בכל משפחה) הם דואגים אחד לשני בצורה בלתי רגילה.
    ואת זה אני ממש לא רואה אצל הבנות.
    אחת מהבנות עברה ניתוח השניה לא טרחה להפרד ממנה ולאחל לה בהצלחה, לא רצתה לשוחח
    איתה בטלפון בעת האשפוז בבית החולים. (לי זה מאוד צרם, חברות מהכתה כן יתקשרו)
    אשמח לשמוע את חוות דעתך.
    האם צריך לעזוב את זה ולתת לזה לעבור, או שזה כבר דורש טיפול מסיבי יותר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בין תאומות - גיל 8

הוספת תגובה

• קנאה

סיגל לוי
    31/01/2010

שלום לך
    קשה להורים לראות קנאה קשה ויריבות בין ילדיהם
    מצד אחד, הקנאה היא סממן בריא של נפרדות
    וטבעי מאד בין תאומות
    בעיקר אם האחת נחשבת "מוצלחת" והשניה לא
    מצד שני, יש מידה לכל דבר
    לרוב היחסים הם יחסים של קרבה/מרחק
    אם לא היה עניין באחות שעברה ניתוח זה נראה כבר קושי ביחסים
    לא פירטת מי מבין השתיים עברה את הניתוח
    אם שתיהן מפגינות גילויי קנאה
    אז כדאי לעשות שיחה עם שתיהן
    להסביר להן שהן פוגעות זו בזו
    לתת דוגמאות של הקשר של האחים הגדולים
    ולקוות שזה ירכך מעט את התופעה
    אם אחת בעיקר מקנאה לשנייה
    צריך לראות, אולי היא צריכה תמיכה שלכם
    או תמיכה מקצועית.
    כדאי לפתוח איתה שיחה איך היא מרגישה
    לנסות לראות אם היא חשה מקופחת
    לראות אם אתם תורמים לתחושה זו
    ולחזק אותה
    מוזמנת לשתף
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

אפרוחית
    31/01/2010

שלום
    ובכן הילדה שעברה את הניתוח היא דווקא הילדה הבוגרת, זאת שמצליחה מאוד בלימודים.
    חייבת לציין שזה לא מעכשיו שאנחנו ראינו אצל הילדה הילדותית יותר בעיות של חוסר ביטחון וכדי
    לעזור לה ראינו שהיא ממש טובה בציור אז שלחנו אותה לחוג ציור ואמרנו לה שזה חוג רק עבורה,
    בגלל שהיא מציירת כל כך יפה. והיא ממש מרוצה שיש לה חוג אחד לבד.
    כי הם בחוגים נוספים אבל ביחד מתוך בחירה שלהן.
    פרט לכך גם הכנתי ביחד איתה חידון לחג חנוכה ונתתי לה לעשות בכתה. (כדי לחזק את הבטחון שלה)
    שתיהן מגלות קינאה אחת לשניה, חסר לי לחבק אחת ולא לחבק מייד אחר כך את השנייה.
    אולם אצל הילדה הבוגרת , היא פחות דורשת, פחות זקוקה לנו, ודווקא השניה הילדותית שאנחנו נותנים לה כל כך הרבה חיבוקים, נשיקות, יושבים איתה על שיעורים דווקא היא כל הזמן בודקת שחס וחלילה לא ניתן משהו לאחותה ולה לו.
    ואנחנו ממש משתדלים לא לעשות הפליות. ולא לשבח את אחותה בפניה.
    מה שלא נעשה תמיד הילדותית יותר חשה מקופחת.
    ותמיד הפרצוף שלה כועס .
    אנחנו כל הזמן מסבירים שלכל אחד יש דברים שבהם הוא חזק יותר ויש דברים שבהם הוא חזק פחות,
    אבל זה ממש לא עוזר.
    לי ממש צרם היחס שלהן אחת לשניה כשהילדה הבוגרת חזרה מבית החולים.
    אולי גם יש בה כעס על כך שאני ובעלי היינו איתה בבית החולים במשך 3 ימים והיא בקושי ראתה אותנו. ועכשיו אני איתה בבית כי היא עדיין לא יכולה לחזור לבית הספר.
    האם נראה לך שבעיית הקינאה בניהן היא כבר מעבר לנורמל?
    מה ניתן לעשות? איך ניתן לעבוד על כך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קנאה

סיגל לוי
    31/01/2010

לא הופתעתי מכך שזו הבוגרת היא זו שהייתה בבית חולים
    כי אם זה היה הפוך, אולי היא כן היתה מביעה דאגה והתעניינות באחותה

הדוגמה הזו כן מצביעה שאולי זה חורג במידת מה מהנורמה
    ואולי כדאי לשקול חיזוק הביטחון העצמי באמצעות טיפול כלשהו
    אולי אפילו טיפול באומנות (שימוש גם בציור)
    שיעזור לה לחוש יחידה ומיוחדת

ייתכן שהיא לא הביעה התעניינות כי פשוט קינאה
    היא לא הבינה שאחותה סובלת
    היא רק ידעה שהיא מקבלת תשומת לב משניכם
    והיא נותרה מאחור...

בכל אופן, קנאה הוא חלק מחיי תאומים
    נסו לבחון עד כמה זה מטריד ומעסיק אותה ולפי זה להחליט אם היא זקוקה לתמיכה מקצועית או לא

בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בין תאומות המשך

אפרוחית
    31/01/2010

שלום
    חשוב לי לציין מספר דברים שמטרידים אותנו כהורים אצל הילדה הילדותית,
    כל דבר קטן מכעיס אתה וגורם לה לצעוק ולבכות, בפנים כשהיא כועסת היא עושה פרצוף
    מאוד כעוס וזועף, היא מרימה ידיים על אחותה מאוד בקלות.
    יחד עם זאת היא אוהבת מאוד מגע, יחס חם, חיבוקים, וזה יכול להיות מכל אחד,
    מההורים, מהמדריכים בחוגים, מילדים גדולים ממנה או חברים בכתה.
    וזה לא שיש לה חוסר מהבית, כי בבית היא מקבלת ים של אהבה.
    עוד דבר שנראה לנו כמוזר הילדים שלנו מאוד אוהבים שעושים להם נעים בגב לפני השינה,
    היא להבדיל מכולם אוהבת שמגרדים לה בגב.
    האם יש משהו מהדברים הללו שצריך להדליק לנו נורה אדומה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סיגל לוי
    01/02/2010

לכל אדם יש רגישות אחרת למגע
    כל מגע הוא תקין
    צריך רק לראות שיש לה גבולות, כלומר שלא תחפש זאת אצל אדם זר למשל...
    פניה לגורם מקצועי לעזרה קשורה לרמת התסכול שהיא מפגינה ביום יום
    אם זה קיצוני, אולי כדאי לשקול זאת
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה