מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני בשבוע 6 עם תאומים זהים...אורלי17/05/2009
אני מתה מפחד , אני בת 41 , זה ההריון השני שלי , והיום נודע לי שזה הריון של תאומים זהים , שמעתי שיש הרבה מאוד בעיות בהריון מסוג זה , אני מתה מפחד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות
סיגל לוי18/05/2009הי אורלי
החששות טבעיים
זה מצב מיוחד שלא היית בו מעולם
אולם לא כל הריון הוא בעייתי
כדאי להתייעץ עם רופא הנשים שלך
להקפיד על מעקב
לוודא שהוא מתמצא בנושא תאומים
לקרוא יותר, לדעת
לקבל תמיכה בפורומים של נשים במצבך
להתרגל לרעיון לאט לאט
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהיכן מתחילים ?מנחם10/05/2009
היי סיגל ,אנו אחרי טיפול הפרייה והתבשרנו על הריון תאומים
אישתי שמחה מאוד ,רק אני מאוד בלחץ היסטרי
הדבר האחרון שהייתי רוצה שיקרה לי זה תאומים
רציתי רק ילד אחד כשלב ראשון , למרות זאת אני מסתיר מאישתי את הלחץ שאני שרוי בו
על מנת לא לקלקל לה את השמחה ואת המצב רוח כי היא חשובה לי.
אבל בתוכי אני שרוי בפחד מהלא נודע
מהיכן מתחילים ? ,אני מאמין שככל שהודאות תתבהר כך יוקל.
איך מגדלים תאומים ? מהם השלבים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעכל לאט לאט
סיגל לוי11/05/2009שלום מנחם
גם אם ציפית לתינוק זה באמת שונה לחשוב על שניים
לא לחינם יש הריון ממושך
נותן זמן לחשוב, לקרוא, לדעת, לתכנון
אין אפשרות לענות לך על שאלה כל כך רחבה
בסופו של דבר מה שיעניין אותך קשור למה שיהיה לך בבית
התחל לאסף ידע
זה עוזר להבין יותר מה צפוי ולהערך לכך
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא לדביר בן-6 ולשלישיה קסומה
שרית15/09/2009אני מבינה אותך גם אני פחדתי בהתחלה מה יהיה ואיך ניסתדר אבל הכל מיתגמד שאתה ניקשר ורואה בעניים את היצור הקטן הזה ותאמין לי שפיתאום אתם תילמדו לאהוב אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לווי הריוןסברינה07/05/2009
אני בהריון ה1 שלי אחרי הרבה טיפולי פוריות ובאולטראסאונד ה1 שלי אובחנו שני שקי הריון שבשנהם הודגם דופק .
שאלתי היא האם אני צריכה רופא מיוחד שיטפל בי וילווה אותי במהלך ההריון (בגלל הקושי שהיה בלהשיג את ההריון אני דואגת )בגלל שזה תאומים או שאני יכולה ללכת לכל רופא נשים ?
נמצאת כרגע בשבוע השמיני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי07/05/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שקי הריון אולטרסאונד ראשוןשלי06/05/2009
שלום,
אני בהריון ראשון, באולטרסאונד אמרו לי שזה שבוע 7 , מחזור אחרון היה לי ב6.3
הייתי היום באולטרסונד ואמרו לי שייש עובר אחד ועוד שק ריק.
ז,א 2 שקים אחד מלא ואחד ריק. יש סיכוי שיהיו 2?
ומה זה אומר שייש שק ריק זה יכול להפריע לעובר הקיים?
ואיך הוא יוצא מהגוף?
2 שקי הריון אולטרסאונד ראשון
תודה
שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי07/05/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדה נחוצה אך אולי לא בכל מחיר?אתי05/05/2009
ילדיי התאומים (בנים, לא זהים אבל דומים) בני 4.3 נמצאים באותו גן (טרום טרום חובה). חשוב להדגיש כי אני מרגישה שהם זקוקים להפרדה. עם זאת, בשנה הבאה כל ילדי הגן אמורים לעבור כחטיבה אחת לטרום חובה ולהישאר עם הצוות של הטרום טרום (הגננת והעוזרת של השנה שהן נהדרות). לעניות דעתי, הטראומה שתיווצר מהפרדה של אחד מהם לגן עם ילדים שאינו מכיר וצוות אחר הינה גדולה יותר ולכן חשובה פחות מיצירת הזהות הנבדלת. מה דעתך?
ואם אדע על גן שאליו עוברים ילד אחד או שניים מהגן הנוכחי (כי בינתיים כולם מתכוונים להישאר ביחד), האם עדיין לשקול הפרדה כאשר אחד יישאר עם הצוות המוכר וכל החברים?
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף על מה
סיגל לוי07/05/2009שלום אתי
אין תשובה חד משמעית
יצירת זהות נפרדת חשובה מאד
אך אפשר לעבוד עליה עם צוות הגן
באתר עמותת תאומים ושלישיות יש איגרת לאנשי חינוך
כדאי לך לקרוא על כך ולעבוד על כך עם צוות הגן כדי לחזק התייחסות נפרדת לכל ילד
כן כדאי לשקול להפריד אם את חשה שאחד הילדים או שניהם יפגעו אם ישארו ביחד בשנה הקרובה
אם אחד פורח על חשבון השני.
גם זה עניין שאפשר לעבוד עליו עם הצוות
הקפידי שכל אחד יזמין חברים משלו ושלא יבוא חבר סתם כך לשניהם מבלי להחליט למי
בא' כבר בהחלט כדאי לדבר עם ביה"ס לשבץ לכל אחד חברים משלו ולהפריד
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?אםל05/05/2009
יש לי תאומים בני שנה וחודשיים וילדה שגדולה מהם בשנה
הבת נמצאת בגן והתאומים איתי בבית אני רוצה להכניס אותם לגן
שאלתי היא האם זה בסדר ששלושתם יהיו באותו גן שאין בו חלוקה לגילאים לכן שלושתם יהיו כל היום יחד?
אני חוששת שהבת תפתח שוב קנאה כלפי התאומים כמו בתקופה שהם רק נולדו
האם חשובה ההפרדה בינהם או שבגיל שלה זה לא כל כך נורא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחים ביחד
סיגל לוי05/05/2009אמל שלום
אם יש לך אפשרות, כדאי להפריד בינה לבינם
אחים תאומים לוקחים תשומת לב מרובה מההורים
וכך יהיה גם בגן, לגבי הצוות
כדאי לתת לה מקום משלה, אם זה אפשרי כמובן
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לנו לילה ואין לנו יום הצילו....המיואשים04/05/2009
אני אמא לתאומים זהים (פגים) בני שלושה חודשים, גיל מתוקן 3 שבועות, הם באו אלינו אחרי 10 שנות נסיון, נולדו בשבוע 29 פלוס, שהו בפגיה במשך חודשיים וחצי והנה הגיעה הברכה אבל, עד כה הבנים שלנו ערנים יותר בלילה, למרות הנסיונות שלנו להפוך להם את סדר היום, אנחנו מותשים ועייפים.
מה עושים? איך עושים סדר בבלגן???
ההורים המודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ויסות
סיגל לוי05/05/2009קודם כל מזל טוב!
ילדיכם עדין אינם מווסתים, גם בשל הפגות וגם כי בפגיה הייתה תאורה במשך 24 שעות ובכל הזמן הזה ניתנו טיפולים והיה רעש
נסו ליצור הבחנה בין יום ולילה - ביום אור, פעילות, קולות שונים בלילה יחסית חשוך, רגוע, מעט גירויים
לאט לאט זה מסתדר
בינתיים השתמשו בתמיכה, נצלו כל רגע לישון
ייתכן שבגלל הציפיה הממושכת יש תחושה של אכזבה - כל כך ציפיתם לילד ולפתע זה ממש קשה מתיש ומיאש.
המון סבלנות וכוחות
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רבים עד כאבקרן שוחט24/04/2009
יש לי זוג תאומים זהים בני 4 שכל הזמן מתגוששים בניהם בשבועיים האחרונים הם מרבים לריב וביחוד בגן ו אחר נותן מכה מסוכנת לאחיו ויום למחרת השני מחזיר לי כתגמול על המכה של אתמול אני מנסה להסביר להם שזה כואב אך ללא הועיל מה אפשר לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבים בין תאומים
סיגל לוי28/04/2009שלום קרן
להורים מאד קשה כשהילדים שלהם רבים
יש גם הורים שחשבו שתאומים הם צמד הרמוני, ידידי נפש
האמת היא שריבים הם סימן בריא לנפרדות
כל אחד מנסה להגדיר את עצמו מול אחיו
כל אחד מנסה לעמוד על שלו
לא צריך להלחם בתופעה
צריך לתת לה כללי משחק ברורים, כמו שאסור להשתמש באלימות
עם העימותים הופכים בלתי נסבלים ומפריעים להם לתפקד בגן אפשר לשקול הפרדה לשנה הבאה ולעשות להם הכנה בהתאם
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לעשות יוגה בהריון תאומיםאני22/04/2009
בס"ד
שלום רב:
אני בשבוע 12 בהריון ראשון . בת29.5 תאומים זהים בטיפול הפריה .
ברוך השם הכל תקין אצלי .
ברצוני להתחיל יוגה להריון,
השאלה מאחר וזה תאומים זהים,,עלי להמנע,או שיש משהו מסוים בתרגילים שעלי להימנע מהריון רגיל?
לציין כי כרגע אני במנוחה ולא עובדת,מרצון ובקשה מיוחדת מהרופא על מנת שאוכל לתת את כולי להריון.ולאכול בזמן,מאחר ועבודתי היא דורשת מאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי23/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוגה בהיריון
לילי12/06/2009אני בהיריון עם תאומים, שבוע 12 וחצי. התחלתי יוגה כשנה לפני ההיריון וכשידעתי שאני בהיריון עברתי לקבוצת יוגה בהיריון. למיטב ידיעתי אין שום מניעה - חשוב רק למצוא את המורה המתאימה עם ניסיון מתאים בנשים בהיריון (ולא סתם אחת שפתחה קב' היריון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעסוקה לבני שנהג'קי30/03/2009
יש לי תאומים בנים בני שנה, פעילים מאוד.מה לעשות איתם כשהם חוזרים מהגן?(בשעה 16:00)
הרבה סבלנות אין להם.הם בעיקר מעוניינים לטפס ולחקור את כל פינות הבית.
ועוד שאלה,מה אפשר לעשות איתם בחופשת חול המועד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעסוקה לקטנטנים
סיגל לוי30/03/2009שלום ג'קי
אין צורך לעשות משהו מיוחד לבני שנה
כל דבר מגרה אותם לחקור, לטפס לבדוק
כדאי ליצור בבית מרחב מוגן שבו מותר להם להסתובב, לחקור, לבדוק
ועוד יותר כדאי להוציאם לגינה, שיזחלו או ילכו, ינועו, יאכלו קצת חול...
אח"כ חוזרים, אוכל, מקלחת, טקס שינה ו... בתקוה ללילה טוב
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים והרגלי שינהמיכל29/03/2009
שלום
יש לי תאומים בן ובת בני חודשיים. עד כה לא הצלחתי להבין מה השיטה הטובה ביותר להשכיב אותם לישון בלילות כך שזה יהייה הכי פחות מתיש מבחינתינו ההורים. הם קמים לפחות שלוש פעמים כל אחד בלילה לאכול.. כך שהלילות שלנו לבנים לפחות כמו הסדינים שאנחנו "מנסים" לישון עליהם.
האם יש איזו שיטה המקנה להם הרגלי שינה טובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
סיגל לוי29/03/2009שלום מיכל
אכן קשה, מתיש...
הם בגיל רך שהשינה בו עדין לא מגובשת
כדאי להיוועץ עם אחות טיפת חלב, או עם יועצת הנקה אם את מניקה
ולראות האם יש בעיה בנוגע לתזונתם (האם הם מקבלים מספיק אוכל, האם הם שבעים...)
חשוב לראות אם משהו רפואי מציק
ואם שוללים הסבר אחר
פשוט צריך סבלנות
והמון המון המון
כי לוקח זמן לרכוש הרגלי שינה ושינה רצופה
לעתיד
רצוי מאד לא להרגיל אותם לפתרונות שתלויים באחרים
כמו הרדמה בעגלה, בנדנוד, על הידיים וכו'
רצוי שישכבו לישון באותו החדר אף שהם מעירים זה את זה
אחרת יתעוררו כדי לבדוק מה קורה עם השני
אין קיצורי דרך
נצלו כל זמן אפשרי להשלים שעות שינה
בהצלחה ובברכת לילה טוב לכולכם
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה- רוצה אבל לא מוכן.קרן אנקונינא23/03/2009
שלום, אני קרן אמא לשלישיה מקסימה בני שנתיים ותשעה חודשים. נגה הצד הנשי בחבורה גמולה כבר. גילעד ועידו אינם מוכנים, אך החליטו שהם רוצים גם. בהתחלה ניסנו ללכת עם רצונם אך נראה כי גילעד מצליח להתמודד עם האתגר בבית באופן חלקי ובגן בכלל לא. ואילו עידו אינו מבין כלל את הקשר בין זה שאין לו חיתול לכך שהוא נזקק לעשות את צרכיו בסיר או באסלה. כאשר יש פספוס שניהם מסוגלים להמשיך לשחק ולהתנהל רגיל כאילו לא קרה דבר. לא מפריע להם כלל שהם רטובים או מלוכלכים. מה כדאי לעשות בעניין? האם להמשיך עם רצונם של הילדים למרות חוסר מוכנותם או לחכות עוד מעט על מנת להגיע לבשלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלות לגמילה
סיגל לוי24/03/2009שלום קרן
רצון של ילד להוריד חיתול הוא אחד הסימנים לבשלות גמילה מחיתולים, אך יש עוד סימנים
חשובה רמת התפתחות מוטורית מסוימת (ישיבה על האסלה, העלאת והורדת המכנסיים וכו')
רמה שפתית מסוימת
רמת הבנה - אם לא אלך מהר כשאני צריך "יברח לי"...
אם לא מפריע להם שהם רטובים, אין עם מה להתחיל לעבוד
עקרונית כדאי לראות אם הם מוכנים לחזור לחיתולים ולעודד אותם לומר מתי יש להם ואז להוריד ולעשות.
אם יש התנגדות לחזור לחיתול, זה שלב ביניים ולא כדאי להכריח את זה
בכל מקרה, כמו שהיה עם הבת, כל אחד בקצב שלו...
אולי רצו גם להגמל כדי להיות כמוה, אבל לא באמת מתוך בשלות
סבלנות ותמיכה...
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה?ליזי19/03/2009
אני במתח גדול אנא עיזרו לי לאחר איחור של יום עשיתי בדיקת הריון 139 בטא ולאחר שבוע איחור היה 2735 בטא ולאחר שלושה ימים זה אומר 4 שבוע ו6 ימים של הריון 12000 בטא יש מישהי שמכירה את את זה מה יכול להיות 2 עוברים ? המחזור שלי מדויק והכל ספור כמו שצריך אנא תגידו לי מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיגל לוי24/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהאורטל09/03/2009
תאומות בנות שנה מאד פעילות בקרוב הולכות הבעייה היא הרגלי השינה שלהן אני יודעת שהרגלי השינה שלהן ברובן הן אשמתי מגיל קטן נרדמות תוך כדי נדנוד או בעגלה. כיום הן ישנות איתנו ובכל זאת מתעוררות המון בלילה ולא רוצות לחזור לישון(לפעמים ערות כמה שעות באמצע הלילה),הן גם מעירות אחת את השנייה ומסרבות לחזור לישון עד שהתאומה השנייה לא נרדמת מה עושים??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אורטל09/03/2009נדיר שהן מסכימות לישון שנ"ב או שנ"צ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה
סיגל לוי09/03/2009שלום אורטל
הרגלי שינה צריך להקנות
יש מעט תינוקות שזה פשוט מסתדר להם לבד
שאר התינוקות יעדיפו באופן ברור לישון עם ההורים או שינדנדו אותם
אתם צריכים להחליט שאתם מוכנים לתהליך ותומכים זה בזה
אתם צריכים להתחיל להרגיל אותן לישון במיטותיהן בעקביות
סדר יום קבוע, ארוחת ערב, מקלחת, טקס שינה (שיר, דיקלום, סיפור לכל אחת בנפרד - חשוב מאד)
וזהו
מפסיקים המשחקים עם ההורים
זה ברור שהן ימחו כי לגביהן זו הרעה בתנאים
וכן זה קשה בהרבה בשניים כי גם אם אחת תחשוב להרדם השנייה יכולה להעיר אותה
אך זהו ההרגל שהן צריכות לרכוש
יש שיטות של כניסה כל 5 דקות, הרגעה ויציאה
יש שיטות "רכות" יותר, כמו למשל לשכב על מזרון ולא להוציאן עד שירדמו
אך הכי חשוב
זה התמדה
תמיכה הדדית
ועקביות
בדקו אם יש לכם את הכוחות לתהליך כדי שלא פשוט תשברו כי זה דורש כוחות
מהרגע שתתמידו, זמן המחאה יתקצר
את יכולה לקרוא את המאמר "שינה בשניים" באתר שלי
מקוה שעזרתי לך ובברכת לילות יותר שקטים
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת לידת תאומיםדנה02/03/2009
האם הצורך בעזרה של מטפלת בחלק מהיום הוא הכרחי ובלתי נמנע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה ממטפלת
סיגל לוי02/03/2009שלום דנה
קודם כל בהצלחה לקראת הלידה
זה שיקול מאד אישי וכל משפחה נוהגת אחרת
תלוי בתקציב
תלוי אם יש עזרה מסבים, סבתות, בן הזוג
תלוי אם יש עוד ילדים בבית
תלוי כמה את טיפוס לחוץ או זורם ורגוע
נסי להעריך נתונים אלה
מקסימיום, תראו איך אתם מסתדרים ובהתאם תחליטו
כן הייתי ממליצה לחשוב על עזרה כלשהי כי העומס הוא רב
שיהיה במזל טוב
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)