מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומים סוכרתאיילה15/06/2010
שלום
יש לי תאומים מתוקים בני 8, לגדול יש סוכרת, הוא מאוזן בלנטוס כיום וקצר ואני מעוניינת לדעת אם לתאום השני יש סיכוי לפתח סוכרת כמו כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילה
דניאלה אלי סול15/06/2010הי איילה,
האם הם תאומים זהים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים זהים- סוכרת
איילה17/06/2010אכן
מה הסיכוי לקטן לפתח סוכרת ואם יש איך למנוע אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת
דניאלה אלי סול17/06/2010הי איילה,
כאשר התאום זהים, הווה אומר שהמטען הגנטי שלהם זהה, ולכן יש גם סיכוי לקטן לפתח סוכרת, אך גם אם יש סיכוי זה לא אומר שהיא תתפתח, לדעתי עלייך להתייעץ עם רופא מומחה לסוכרת, ולשאול באילו דרכים של תזונה ואמצעים אחרים אפשר לעזור למנוע, אני אינני רופאה ולכן אינני בקיאה בתחום זה,
בברכה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלישייהשלומית11/06/2010
שלום לכולם
אני בת 30 אחרי טיפולי IuI בהריון בשבוע 12 עם שלישייה כאשר בלי ברירה בעוד שבועיים אעבור הפחתה לתאומים.
התחלתי את הטיפולים רק לפני 4.5 חודשים במצב של תת משקל ( אחרי אנורקסיה של שנים, וטיפול ממושך ועלייה במשקל)בתחילת ההריון כבר שקלתי 50 בגובה של 1.69, היום אני אוכלת בריא מאוד ולא אוהבת גם בלי קשר מתוקים בצקים ושטויות אוכלת הרבה פרוטאין עוף, גבינות, ביצים, לחם דגנים... עדיין קצת קשה לי עם העלייה במשקל וההרגשה של הרעב כל היום אבל אני מתגברת וכיום בשבוע ה 12 אני שוקלת 57 ואני לא יודעת אם זה בסדר לפי החישוב רשום בכל מקןם לעלות עם שלישייה 0.5 קילו לשבוע ואם זה ככה אז אני בסדר אבל רציתי לוודא:)yes ומעניין אותי לדעת מה יהיה אחרי הפחתת העובר? אני אחשב במשקל יתר?( לתאומים זה כמובן הרבה 7 קילו )frown
אשמח מאוד לקבל תשובה
בהצלחה לכולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית
דניאלה אלי סול11/06/2010הי שלומית,
לגבי הנושא של המשקל, הייתי מציעה לך לשאול בפורום הריון ולידה, אולם אני רוצה להדגיש את החשיבות של לאכול אוכל מזין בהריון עם תאומים , (ואני מאד שמחתי לשמוע שהתזונה שלך מגוונת ובריאה, המשיכי כך), ולקיחת ויטמינים, מכיוון שזה הריון בסיכון יותר גבוה לדעתי את צריכה להמשיך לאכול טוב ובריא, ולטפל בעצמך, והחשיבות של המשקל שאת מעלה היא משנית כרגע, אולם כדאי גם להתייעץ בפורום הריון ולידה.
מאחלת לך ולעוברייך בריאות,
בברכה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בגיל 8 חודשיםענת08/06/2010
התאומים שלי בני 8 וחצי חודשים, בן ובת, הבן ישן בלילה טוב, הילדה מתעוררת כמה פעמים בלילה, אם זה כשנופל לה המוצץ או שהיא רעבה, או שהיא סתם נודניקית, השינה שלה לא חזקה.
השאלה שלי האם יכול להיות שעדין היא סובלת מגזים בגיל כזה? ואם כן מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
דניאלה אלי סול09/06/2010הי ענת,
בגיל 8 וחצי חודשים תינוקות סובלים בד"כ משיניים, ולא מגזים. איכות השינה היא טמפרמנט מולד, אך למרות הטמפרמנט אפשר לעזור לילד ללמוד להרדם באופן עצמאי במידה והוא מתעורר בלילה. לגבי המוצצים אפשר לשים מס' מוצצים במיטה, שבמידה ואחד נופל היא תוכל למצוא מוצץ אחר, ולגבי ההתעוררויות, הכי חשוב לא להוציא אותה מהחדר, (שזו הטעות הנפוצה, מהחשש שהיא תעיר את אחיה) אלא לעזור לה להרדם בחזרה מבלי להוציאה מהמיטה.
בברכה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים...נונה07/06/2010
שלום,
אודה לכן אם תוכלו לייעץ לי. לםני כמה ימים הרופא הודיע לי שאני מצפה לתאומיםץ זה די בלתי צפוי. יש לנו תאומים במשפחה אבל אף פעם לא חשבתי שיהיו לי. אני ובעלי נשואים שנה וחצי וגם ההריון היה קצת הפתעה ופתאום זה תאומים. זה לא שאני לא שמחה אבל אני חוששת שיהיה קשה מדי ואני םשוט די המומה מהמצב. אודה לכן אם תוכלו לייעץ לי מה כדאי ומה להכין ואיך בכלל מתמודדים עם זה ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נונה
דניאלה אלי סול08/06/2010קודם כל תקחי נשימה עמוקה, ותרגעי, נכון שגידול תאומים טומן בחובו אתגרים , אבל הוא גם כיף גדול.
כרגע אני ממליצה לך להתרכז בהריון, לאפשר לעצמך לנוח, לאכול נכון, ולהתחזק מכיוון שגם הריון של תאומים לוקח המון משאבים מהאם, והמטרה היא שתגיעי לשבוע מתקדם, ושהם לא יוולדו לפני הזמן.
לגבי סדנאות הכנה להורות לתאומים, אני ממליצה לך להכנס לאתר של עמותת תאומים ושלישיות, או של המרכז לתאומים, ולברר לגבי מפגשים בנושא וסדנאות. למרות שכמו שאת יודעת יש את התאוריה ואת המעשי, וכמה שאנחנו מתכוננים עדיין כשהם מגיעים זה תמיד מפתיע, מאד חשוב לארגן לעצמך מערכת תמיכה שתתמוך בך בחודשים הראשונים לאחר הלידה, סבים, סבתות, מטפלת, ואת כל מי שניתן, כדי לעזור לך לעבור את ההתחלה עם תמיכה. חשוב גם לקרוא ולהתייעץ כדי להיות במודעות לפיתוח הנפרדות והאישיות האינדיבידואלית של כל תאום מהיום הראשון.
בסוף כולם גדלים ואנחנו מספיקים לשכוח עד כמה ההתחלה הייתה קשה,
בהצלחה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםדנית28/05/2010
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע השמיני להריון. שני העוברים בגודל המתאים לשבוע של ההריון. עם זאת, שק ההריון של עובר אחד גדול באופן משמעותי ומתאים לשבוע מתקדם יותר (השק השני בגודל מתאים). הגניקולוגית שלי לא מכירה מצב כזה. האם מישהו מכיר? האם עלי לדאוג?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
דניאלה אלי סול28/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיה גנטיתשולה27/05/2010
אני ובעלי מנסים להביא ילדים. אני מאד רוצה תאומים. אבל שמעתי שזה מושפע מהגנטיקה של האישה. אצלי במשפחה אין תאומים אצלו דווקא יש. האם זה אומר משהו לגבי הסיכויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטייה גנטית
דניאלה אלי סול28/05/2010הי שולה,
הסיכוי לתאומים עולה במקרים שלקרובים מדרגה ראשונה של האם יש תאומים. לאם עם תאומים בהריון קודם יש סיכוי גבוה פי שניים, ללידת תאומים בהריון נוסף. לעומת זאת, ההיסטוריה המשפחתית של האב אינה תורמת לשכיחות היווצרותם של תאומים.
בברכה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
תאומים20/07/2010ראשית כל אציין שאני בהריון עם תאומים שבוע 13+4 , ואצלי במשפחה אין תאומים.
ההריון הוא טבעי, והרופא אמר שהתאומים הם מבעלי!!!!! ולכן הכל אפשרי.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה עם תאומותמירב26/05/2010
שלום למנהלות הפורום, אני אמא לשתי תאומות מקסימות בנות 3. עד כה הכל היה מצוין, אבל פתאום אחת מהן התחילה להרביץ לשניה. מצד אחד אני חוששת כל הזמן להעניש אותה כדי לא ליצור מצב בעייתי בו אחת כל הזמן הרעה, אבל מצד שני אני הרי לא יכולה להתעלם. מה תוכלו להמליץ לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם תאומות
מירי רבין27/05/2010מירב שלום, התופעה של שימוש באלימות, כדרך להבעת תסכול, קנאה תחרות ושלל נוסף של רגשות מאפיינת את הגיל ולא פוסחת, ואולי אפילו קיימת יותר בין אחים (לאו דוקא תאומים) בתוך המשפחה. התאומות, לעיתים מקשה יותר על ההורה לפעול, כי יש פה שני ילדים על אותו רצף התפתחותי והחשש שאת ביטאת, כי פעולה שלך תסמן אחת מהן באופן שלילי היא רק דוגמה אחת לחששות שעלולים להתעורר אל הורים לתאומים במצבים בהם עליהם להגיב ולפעול באופן ספציפי כלפיי אחד מהם (דרך אגב, לעיתים חוווים גם קושי בהקשר זה סביב תגובות חיוביות). נראה לי, כי מה שיכול לסייע במצבים אלו הוא לשמור על תגובה עיניינית. כלומר לנקוט בפעולה הורית שעוצרת באופן פיזי את האלימות ומלווה את זה במלל מכמו "לא מרביצים, אסור להרביץ, בואי תגידי לי מה קרה, תסבירי במילים, לא מרביצים לאחותך וגם לא לאף אחד אחר, זה לא נעים" וכדו'. מה שנראה לך מתאים לסיטואציה ולמשפחה שלכם. כך אולי תוכלי להרגיש פחות, מתייחסת שלילית מצידך לאחת מהן, אלא שאת מבצעת פעולה הורית -חינוכית חשובה וגם מעבירה מסר שלא תאפשרי לאף אחת מהן לפגוע או להיפגע. כדי גם לקחת בחשבון בתאומות את מה שמכונה "הנדנדה". יתכן ותופתעי לגלות בעוד פרק זמן קצר של מס' שבועות או ימים, כי נושא האלימות ימשיך להעסיק אותך והפעם מהכיוון של האחות התאומה, שעד עתה לא הראתה סימנים לכך. ואז תצטרכי לפעול באותו אופן, אך הפעם כלפיי בתך השניה. ודבר אחרון שיש לזכור כהורים- גם כשעסוקים סביב סוגייה שלילית שמופיעה אצל הילד, לא לשכוח לצד זה ובנפרד לראות ולציין דברים חיובים שקיימים. דוקא בתקופות אלו יש לכך חשיבות רבה למה שעובר הילד וההורה כאחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדה או לא לקראת כיתה א'גלי16/05/2010
שלום רב. בנותיי תאומות בנות 5.8 עולות לכיתה א' בשנת הלימודים הקרובה.
עד כה לומדות באותן מסגרות גן. לאחר התייעצות עם הצוות שמכיר אותן (גם בתום שנת הלימודים הקודמת לפני שעלו לגן חובה) - אף אחד לא ממליץ לנו להפריד בניהן בכיתה א'.
הן שונות לגמרי בחיצוניותן, יש להן תחביבים דומים אך גם שונים, חברים/ות גם משותפים וגם שונים, כל אחת מביעה את דעתה ולא ממש משנה דעתה לפי מה שהאחרת חושבת / אומרת וכד'.
כמובן שיש בניהן גם תחרות וקנאה - אך אני חייבת להדגיש כי נראה שזה לא באופן שונה מאחים אחרים.
כיום יש לנו המון התלבטויות לקראת כיתה א'. אם נפריד - עד כמה זה הכרחי? אילו השלכות יהיו לזה עליהן? אם נשאיר ביחד - עד כמה התחרות יכולה לתפוס דומיננטיות (מה שהיום לא קורה), מה עשויות להיות ההשלכות של צעד זה עליהן?
נראה לנו שאם נפריד מראש וזו לא תהיה החלטה נכונה - יהיה קשה להחזיר אותן להיות באותה כיתה מבחינת תפיסת ביה"ס. לעומת זאת אם נחליט שתתחלנה באותה כיתה שזה יותר הכיוון שלנו- אז ביה"ס יותר יתמוך בנו אם נרצה להפריד. אבל גם כאן יש דילמה. אם נרצה להפריד - איזו ילדה מוציאים מהכיתה בה הן לומדות לכיתה אחרת? ועוד....
ראוי לציין כי הן עולות בלי חברים שמכירות (האחרים הולכים לבי"ס אחר). כמו כן, למרות שהן לא אלו שקובעות, היה חשוב לנו לבדוק איתן מה הן אומרות על כיתה א', איך מרגישות שלא עולות עם חברים שמכירות וגם הכנסנו את השאלה איך ירגישו אם לא יהיו עם האחות בכיתה? שתיהן פקחו עיניים ואמרו שירצו להיות עם אחותן באותה כיתה.
סליחה שזה ארוך. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדה או לא לקראת כיתה א'
מירי רבין16/05/2010גלי שלום, כבר הוזכרה פה בעבר חשיבותה של ההפרדה, כדי ליצור עבור כל אחד מהתאומים מרחב בנפרד מאחיו. את מציינת, כי בנותיך אינן דומות חיצונית וכי סיגלו לעצמן תחומי עיניין ועיסוקים חברתיים הן בנפרד והן משותפים. אפשר להבין מדוע יכול רעיון של הפרדה להראות לכם וגם להן, במצב כזה מיותר ואולי אפילו מוזר. יחד עם זאת, יתרונות ההפרדה ברורים. זוהי תחילה של יצרת מעגלי חברה והתמודדות לימודית נפרדים. גם אם כיום לא מורגשים מתח ותחרות באופן מיוחד או מצב של תלות אחת בשניה, הכניסה לבי"ס, מסגרת חדשה וחברה לא מוכרת עלולים לעורר זאת. כמו גם שלבים נוספים שלבים של טרום התבגרות, גיל ההתבגרות ובהמשך הדרך. לכן, נראה לי, שכדאי להציג את הצורך בהפרדה לאו דוקא מתוך מקום של קושי, אלא כשלב טבעי ורצוי בהתפתחות של כל אחת מהן. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית,תודה. ושנית...
גלי17/05/2010השאלה היא האם ההפרדה היא פתרון חיצוני ונוח להתמודדות עם התחרות (כדי ליצור מצב שיקל על ההתמודדות עמה, אז נפריד)? כי הרי ניתן גם לראות את התחרות כמשהו חיובי שצומחים ממנו וניתן לפתח ממנו מיומנויות. אני ובעלי שנינו מתחומי הטיפול ובלי להשתחצן, אנו בהחלט חווים כי המסרים שהבנות קיבלו עד היום ויקבלו בעתיד יעודדו נפרדות ויעודדו התמודדות טובה ככל הניתן לגבי תחרות.
האם מבינים למה התכוונתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרדה בכיתה א'
מירי רבין18/05/2010גלי שלום,
אכן מדובר בצעד חיצוני, שיכול לאפשר הזדמנות קלה יתר ליצרת מעגלים חברתיים נפרדים והתייחסות השגית לימודית נפרדת. כמובן שלא מדובר בהפרדה טוטאלית ובמניעה טוטאלית של התמודדות אחאית עם תחרות ואת הפאן החיובי שמתלווה לזה, במידה ויש התייחסות בונה לעיניין, אלא אפשרות למצבים וזמנים פנויים מהנושא הזה. זוהי ההמלצה, אך אתם ההורים, שמכירים מקרוב . לשיקולכם. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
גלי19/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גלי
נועה30/05/2010אני אמנם לא מומחית בתחום אלא מדברת בתור מי שיש לה אחות תאומה (זהה במקרה),
והופרדה ממנה בבית הספר,
מסכימה עם דעת המומחים שזה רק עוזר ותורם להתפתחות אישית של בנותייך,
אחותי ואני היינו יחד בהפסקות ועם חברים כמעט כל הזמן למרות ההפרדה,
מה שאפשר לנו להתפתח בנפרד בכיתה, לרכוש חברים נפרדים וקצת מקטין מתחושת ההשוואה, שמה לעשות, מלווה אחים ובייחוד תאומים, כל החיים...
אל תחששי, תמיד תהיה להן אחת את השנייה אם יצטרכו וסה"כ זה לא בי"ס נפרד רק כיתה נפרדת..
המון בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה א'ברכה שנדובר11/05/2010
שלום. יש לי תאומים בן ובת בני 6.5 בגן חובה. יש לציין שנולדו בשבוע 30. שניהם עברו "אבחון" קצר של פסיכולוגית כדי לקבוע בשלות לכתה א'. הפסיכולוגית קבעה כי הבן מאד צריך להשאר גם בגלל חוסר בשלות רגשית וגם בגלל קושי שפתי- הוא נמצא בטיפול אצל קלינאית כבר. הבת שלי דווקא יכולה לעלות לא'.
יש לציין כי הם ילידי אדר! כך שלהשאיר אותם שנה יש השלכות מאד משמעותיות. במיוחד הבת שלי אשר רב חברותיה יעלו והיא תשאר מאחור (אם כי יש לה מספר מועט של חברות קטנות. הבן שלי, על אף הגיל, אני דווקא רואה מקום להשאיר.
שאלתי היא- הרבה יוצאים נגד ההפרדה, אך האם זה כ"כ גרוע? האם עדיף שיעלו יחד ושם יהיו לדעתי השוואות יותר קשות- תעודה, מעמד חברתי, כאשר הבן אולי ישתרך מאחור. אולי עדיף להפריד ולשדר שכל אחד מקבל את הדרוש שלו- יש לציין כי בני דווקא מעוניין להשאר עוד שנה בגן.
וכמובן, האם בכלל כדאי להשאיר ילידי אדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לכתה א'
דניאלה אלי סול12/05/2010הי ברכה,
אני מודעת לכך שהתלבטות קשה עומדת לפנייך, אך בנוגע לשאלה שלך התשובה היא חד משמעית לא לעלות אחד מהתאומים לכיתה א' ואת השני להשאיר בגן, אלא לעשות את כל המאמצים האפשריים שזה לא יקרה. פשוט ההשלכות שיש לכך שתאום אחד נשאר בגן ואחותו עולה לא' הם מאד קשות. זה מקבע את ההירכיה ביניהם, ויכול מאד לפגוע בדימוי העצמי של התאום שנשאר בגן. אני הייתי מציעה לשקול אפשרות של בדיקה של מסגרת אחרת של כיתה א' שיכולה לתת מענה לצרכים של האח שמתקשה, ואם אין אפשרות אחרת אז עדיף להשאיר את שניהם מכיוון שאם ילדתך תכנס בשלה יותר לכיתה א' עדיף על האופציה של לעלות ילד לא בשל לכיתה א' (וכל ההשלכות הנובעות מכך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת לגבי הפרדת תאומים זהים בכיתהרונית05/05/2010
שלום רב,
אני אמא לתאומים זהים בני 6 וחצי העולים בשנה הבאה לכיתה א'.
אנחנו גרים בישוב קטן, ועד כה הם היו באותו הגן ובאותה מסגרת חברתית. שניהם מסתדרים מעולה אחד עם השני, אין חלוקת תפקידים ברורה.
עם העליה לכיתה א' והכניסה לבית ספר בו לומדים ילדים במישובים נוספים אני בהתלבטות גדולה מה הכי נכון, האם להפריד אותם בין 2 כיתות או לא?
לאחר קריאת המון חומרים המעודדים את ההפרדה, ומאחר ותחושת הבטן שלי לא מעודדת הפרדה, אשמח לשמוע את התנסותכם ודעתכם בעניין, בין אם הפרדתם ובין אם לא.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדת תאומים זהים בכיתה א'
מירי רבין07/05/2010רונית שלום, נראה שהכניסה לכיתה א' והרחבת האפשרויות החברתיות, היא הזדמנות טובה להתחיל את ההפרדה. כך כל אחד יוכל לבלות זמן נפרד מאחיו, לא נתון להשוואות, עומד בפני עצמו מול המשימות הלימודיות וההתמודדיות החברתיות. ניתן היה לחשוב שהישארות יחד תקל על ההתמודדיות, אולי יש בכך יתרון מסויים אך מצד שני הישארות יחד לא תאפשר גילוי הכוחות ואולי גם החולשות של כל אחד מהילדים כאשר הם לא נמצאים ביחד ותחריף מתחים , שממילא , כמו אצל כל אחים קיימים, סביב תחרות וקנאה. והכי חשוב, כדאי לבחון את הצומת הזאת בראייה לעתיד הרחוק ולא דוקא הקרוב. ההפרדה תחזק כל אחד מהם לבנות לו את חייו ותעזור במניעת תלות. יוכל להיווצר קשר נכון יותר ובריא יותר של שני אחים שלכל אד יש את חייו בנפרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות בנות שלושדליה05/05/2010
היי, האחייניות שלי בנות שלוש ובכל פעם שאני ואחותי מגיעות אנחנו משחקות איתן ביחד. השאלה שלי שמעתי שאומרים שצריך להפריד קצת בין תאומים כדי שכל אחד יתפתח בעצמו. אני יודעת שאנחנו רק באות לשחק איתן כל כמה זמן אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת אם כדאי אולי שכל אחת מאיתנו תיקח לעצמה תאומה בנפרד כדי לשחק איתה במקום כולם ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדליה דודה לתאומות
דניאלה אלי סול05/05/2010הי דליה, בתאומות חשובה בניית הניפרדות הפסיכולוגית, עוד לפני ההפרדה הפיסית, כדי לבנות אותה אפשר שכל אחת מכן תשחק עם תאומה אחת במשחק אחר כשאתן נמצאות באותו החדר, ואז זה תורם לבנייה של הניפרדות הפסיכולוגית כאשר כל אחת יכולה לשחק במשהו אחר לצד אחותה, ולאו דווקא באותו משחק. אפשר גם מידי פעם, להפריד פיסית כך שכל אחת מכן תעשה פעילות נפרדת עם תאומה , אך צריך לראות שזה לא יוצר אצלם התנגדות, ושזה נעשה בהנאה, בכל מקרה אני מאד מעריכה את המודעות שלך לנושא,
בברכה,
דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה א'מאיה30/04/2010
שלום,
יש לי תאומים בנים בני כמעט 5 (עולים לגן חובה) כשאחד הוא מתקדם מאוד יפה (לדוגמא מזהה וכותב את כל המספרים והאותיות, יודע פעולות חשבון פשוטות וכו''). השני לומד בגן שפתי בגלל איחור בדיבור.וההתעניינות שלו בלמידה היא מועטה.
אני מאוד רוצה שהם יעלו ביחד לכיתה א' אבל יש מצב שאני אשאיר שנה את הילד השני.
מה הם השיקולים וההשלכות כשיש לך תאומים בלהשאיר שנה ילד נוסף או ליצור בניהם פער?
אציין שהם תאומים לא זהים
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א'
מירי רבין02/05/2010מאיה שלום. לשאלתך, באופן כללי, ההמלצה היא לעשות כל שניתן, כדי שאחים תאומים יעלו יחד לכיתה א', אך אין ספק שיש מקום גם למצב שזה לא קורה ויש לשקול כל מקרה לגופו. טוב שהתחלתם כבר בשלב זה לחשוב על הנושא. יש לפניכם עוד שנת לימודים של התפתחות ונתינת סיוע לצרכיו של התאום הזקוק לכך, בהתאם ליכולותיו. לקראת סוף שלב זה תוכלו לבחון את המצב ולבנות תוכנית מתאימה שתתן מענה לצרכיו של כל ילד. אחת האפשרויות היא, שיעלו יחד לכיתה א' בבי"ס בו יש מענה של כיתה קטנה או תרכנית אחרת של סיוע לילדים בעלי קשים לימודיים. מה שחשוב הוא להעריך נכון את צרכיו של התאום המתקשה וזאת ניתן יהיה לעשות בסיוע של צוות השרות הפסיכולוגי שמלווה אותו במסגרת הגנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להפריד בשינה?חן25/04/2010
יש לי תאומים בני חודש ישנים באותה עריסה המליצו לי לא להפריד אותם עדיין כדי שירגישו יחד כמו ברחם אך עד מתי כדאי? כמה זמן לוקח להם לסדר את הלילות כי בינתיים זה סיוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפריד בשינה
דניאלה אלי סול25/04/2010הי חן,
לדעתי אפשר להפרידם לשתי עריסות נפרדות, ולשים את העריסות בסמיכות אחת לשנייה, כדי שעדיין יוכלו להרגיש את הנוכחות של התאום. לגבי הנושא של הלילות לא רשמת האם את מיניקה, בכל אופן גם אם את מניקה מומלץ לשלב הנקה עם בקבוקים בלילה כדי שיתעוררו פחות, ולעשות משמרות עם בן הזוג, לחלק את הלילה ביניכם, הלילות בהתחלה באמת קשים, ולוקח זמן עד שזה מתאזן, לכן מומלץ להעזר במי שאפשר כדי לעבור תקופה זו בשלום
בהצלחה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת משחק לבד או עם אמא?שירלי18/04/2010
שלום, יש לי תאומים בנים בני שנה וארבעה חודשים (נולדות בשבוע 28 ולכן מתאימים להתפתחות של גיל שנה), בזמן האחרון בשעות אחה"צ הם התחילו לשחק לבד (לפעמים יחד לפעמים לחוד) ואני מתלבטת האם ל"הפריע" להם ולשחק איתם משחקים התפתחותיים כמו הכנסת חישוק לעמוד, הקראת סיפור, הכנסת קוביות לצורה המתאימה וכו', או לתת להם לשחק עם עצמם (כשהם משחקים עם עצמם אז זה לא עם המשחקים שציינתי)? תודה, שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת משחק לבד או עם אמא
מירי רבין18/04/2010שירלי שלום. בתיאור שלך מופיעים שני סוגי משחק. משחק משותף של גירוי תחומי התפתחות קוגנטיביים ומשחק לבד, חופשי על פי בחירת הילדים. מבחינת ההתפתחות התקינה, שני סוגי משחק אלו חשובים בגיל זה (וגם המשך). הסוג הראשון של המשחק, המשותף, חשוב כגרייה שכלית ועידוד אינטראקציה בין אישית ואילו הסוג השני, החופשי בו ילדיך משחקים עם עצמם, חשוב לצורך התפתחות תחושת היכולת להיות לבד מבלי הרגיש מצוקה רגשית וכן כדי לפתח את תחושת העצמי. בגיל זה, יש חשיבות לנוכחות הורית מורגשת בזמן שהילד משחק לבד, כך שהילד יוכל לקבל במידת הצורך התייחסות מעודדת, מתפאלת או מסייעת וכך יוכל להרגיש לבד, אך לא בודד. הורים אשר מתערבים במהלך משחק זה ומנסים להציע משחק חלופי או משותף עלולים לגרום לילד לתחושת חודרנות וכן לצמצם את תחושת המסוגלות לנפרדות. את סוג המשחק הראשון שהזכרנו, המשותף ניתן לשמור למצבים בהם נראה, כי הילד זקוק לגירוי החיצוני ופנוי לכך. המשחק של הילד עם עצמו הוא זמן טוב לפעילות משותפת עם ילדים אחרים בבית שפנוים לכך, שנעשה באותו חדר או בקרבת מקום, או לעיסוקים אחרים שיש לך שלא קשורים דוקא בילדים. צריך גם לזכור, כי במשך הזמן ,ילדיך ככול שיגדלו, יזמו גם שימוש במשחקים התפתחותיים וחשוב שתאפשרי לעצמך משחק משותף אתם גם במשחקים שנראים עבורם מעניינם כמו סיבוב גלגל של מכונית או זריקת כדור או כל דבר אחר שמעניין אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוד תאומים בכיתה האודליה14/04/2010
ערב טוב!
ברצוני להתייעץ איתך לגבי הפרדת ילדיי התאומים (לא זהים), כיום אני נמצאת בפרשת דרכים, שניהם בכיתה ד' בכיתות נפרדות.(בביה"ס לומדים עד כיתה ח').
בתחילת השנה ביקש ממני ש. לעבור לכיתה של אחיו ד. בזמנו פניתי למנהלת למחנכת ולכל צוות ביה"ס המטפל בנושא ולאחר המלצתם לא לאחד את השניים, השבוע זומנתי לוועדת שילוב ובה אני אמורה להחליט אם אני מעוניינת לאחד בין השניים.
שוחחתי עם ילדיי בא וביקשתי שירשמו בפניי את היתרונות והחסרונות במעבר ש. לכיתה של ד. (ברצוני לציין שד. מחונן, ולש. יש קושי בלימודים כמובן שמקבל עזרה בבית והשלמה ממורה פרטית).
ד. רשם כי הוא ישמח לעזור לו במהלך הלימודים, ילמדו ביחד,יהנו מחברת החברים בכתתו,לגבי החסרונות כתב כי הוא חושש כי המקובלות שלו ושל אחיו יפריעו אחד לשני.
ש.כתב כי ד.יעזור לו בלימודים, לגבי החברים הוא יודע שהוא מקובל בכיתה של ד, אך חושש שברגע שיעבור לכיתה המקבילה יאבד את חבריו מהכיתה בה למד.
שניהם יודעים את יתרונותיהם וחסרונותיהם והדבר אינו מהווה תחרות ביניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוד תאומים בכיתה ה'
מירי רבין15/04/2010אודליה שלום,
נראה כי זו הזדמנות עבורכם להעלות ולחדד את נושא התאומות ומקומו הייחודי והנפרד של כל אחד מילדיכם במשפחה ובתחום החברתי והלימודי. במידה והבקשה היתה מופנית במקביל מצד שני הילדים, אולי היה מקום להתלבט ולבדוק את העיניין יותר לעומק. אך את מתארת בקשה מצד ש' מתוך תפיסה, כי ירוויח מכך סיוע לימודי מאחיו ואת אחיו ד' לא מתנגד, אך חושש שהשינוי יביא איתו גם שינויים במצבו החברתי שלא ימצאו חן בעיניו. ההפרדה במשך שעות ביה"ס תורמת לכל אחד מהילדים בכך שמאפשרת למידה חופשית לרכוש כלים להתמודדות עם קושי וכן זמן משוחרר מ"תפקידים" של חלש / חזק, עוזר / נעזר. יתכן וכדאי לשמוע מש' מה חשב שירוויח מהשינוי. יתכן וציפה, כי אחיו יוכל להיות פנוי אליו בעת הצורך ושיעשה זאת ברצון ובכך יפתור את קשייו הלימודיים. כאן חשוב לדבר גם על צרכיו של אחיו ועל האפשרות שיהיו מצבים בהם ד' לא יהיה פנוי לעזור או ירגיש מתוסכל מכך שעליו לשמש מסייע לאחיו. ש' עלול לחוש אכזבה על כך שגם "ויתר" על חבריו לכיתה וגם עדיין צריך להתמודד עם קשייו בתחום הלימודי ולא זוכה לעזרה אותה ציפה לקבל מאחיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחוד תאומים
דניאלה אלי סול15/04/2010הי אודליה,
בנוסף להתייחסות של מירי, ברצוני לחדד את הנושא שמאד חשוב לשים לב לכך שד. המחונן לא יקח את התפקיד הטיפולי של עזרה לאחיו המתקשה, זה לא תפקידו, ולא באחריותו, הוא יכול להיעזר בו לפעמים, אך האחריות למתן עזרה לש. המתקשה מוטלת עליכם ההורים. אני בטוחה שלש. המתקשה בלימודים יש כישורים אחרים שבהם הוא מצטיין, אני חושבת שכדאי גם לחזק את הכישורים הללו של ש., ולעבוד על הדימוי העצמי שלו, כדי שלא תתקבע התפיסה שד. הוא החזק והמוצלח, וש. הוא המתקשה. כך אפשר לשמור על עקרון הנדנדה שפעם אחד מהתאומים למעלה, ופעם השני.
בהצלחה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)