מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהעדי12/08/2010
שלום רב, אולי אתן יודעות:
מה הגיל שאפשר להתחיל לעשות עיסוי לתינוק?
האם מותר בגיל פחות מחודש ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי תינוקות
מירי רבין12/08/2010נראה לי שלא מומלץ לפני גיל חודשיים. כדאי להפנות את השאלה לפזיותראפיסט/ית מהתפתחות הילד בקופ"ח או טיפת חלב שמעביר/ה סדנאות עיסוי תינוקות, כדי לקבל תשובה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןטל עיואן04/08/2010
שלום רב,
אני בשבוע 15+5 בהריון תאומים (הריון ראשון, טיפולי IVF) מאתמול בערב התחילו לי כאבים מציקים בבטן התחתונה מצד ימין, הכאב קיים כל הזמן, אפילו בלילה הוא העיר אותי, אבל מידיי פעם הוא מחמיר.
אני לא יודעת האם כדי לסבול את הכאב או לעשות משהו?
בבקשה האם המצב נורמאלי או אני צריכה לגשת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
מירי רבין04/08/2010הכאב יכול לנבוע ממגוון סיבות לא מדאיגות הקשורות לשינויים הפזיולוגיים וגדילת העוברים, אך אני לא רואה שום סיבה להימנע מלגשת לרופא להיבדק, הרי מדובר בתחושה המתמשכת יותר מיום, שמעוררת אי נוחות ואולי אף דאגה והינך זכאית להיתייעץ עם רופא לודא שהכל בסדר. על אחת כמה וכמה, שמדובר בהריון יקר ובסיכון. במידה ועודך מתלבטת, אני מציעה להפנות את השאלה לפורום רפואי בנושא הריון, שקיים גם אצלנו בbeok.
תרגישי טוב ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה בקשר לתאריך הלידהשלומית03/08/2010
היי אני נמצאת כרגע בשבוע 19 בהריון תאומים:) אני נמצאת בלוס אנג'לס ואמא של אמורה לבוא להיות איתי לפני הלידה, התאריך שנתנו לי הוא 29.12 אבל זה ל 40 שבועות ואני יודעת שתאומים נולדים מינימום ב32 שבועות עד 36 שזה נחשב לטוב ואני לא רוצה להיות לבד בלידה היא אמורה לבוא לחודש וחצי בערך ורציתי שתהיה איתי קצת לפני וקצת אחרי מה אעשה ( בינתיים אין לי ניתוח קיסרי אלא לידה רגילה)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית
מירי רבין03/08/2010נראה שתיכנון של ביקור לקראת שבוע 32 יכול להתאים. לפעמים לקראת שבוע 24-26, אפשר לקבל תמונת מצב מסוימת לגביי ההריון. תופעות כמו צירים מוקדמים, התחלה של פתיחה או צורך כזה או אחר בשמירת הריון עשויות לאפשר הערכה לגבי משך ההריון. זוהי כמובן הערכה בלבד. לכן, אם יש אפשרות לחכות עוד מס' שבועות עם תאום הביקור. אולי מצב ההריון נכון לאותו זמן יוכל לסייע לך לתכנן זאת, כך שזה יענה לצרכייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
שלומית04/08/2010תודה , אני אחכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןבהריון26/07/2010
אני בהריון תאומים בשבוע 13 ועכשיו הבטן מתחילה קצת לתפוח לי,
ויש לי כאבי בטן לפעמים. הכאבים הם לא כאבים חדים וגם לא נראה שהם באים מבפנים,
אלא יותר כאבים של מתיחת הבטן. מדי פעם מגיע עם זה גם כאב גב חלש.
עשיתי אולטרסאונד לפני כמה ימים ונראה שהכל בסדר עם העוברים, אז מה
יכולה להיות הסיבה לכאבים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
מירי רבין27/07/2010האם מדובר בהריון ראשון? לפי מה שתיארת, זה נשמע כמו תגובות של הגוף לגדילה של הרחם. אם מדובר בהריון ראשון יתכן והתחושות חזקות יותר, כי השירים נמתחים לראשונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בהריון27/07/2010אכן זה הריון ראשון, וגם ככה אני שוקלת 45 ק"ג כך שזה נשמע הגיוני...
תודה, הרגעת אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם שלישייהמירי20/07/2010
שלום לכולן,
מעניין אותי לדעת האם יש כאן אמהות לשלישיות וללמוד מנסיונן. אני בשבוע 10 עם שלישייה והרופא ממליץ על דילול. אנו מתנגדים לכך. חשוב לציין שהלידה הראשונה שלי בוצעה בקיסרי והרופא חושש שגם הצלקת עלולה להיפתח. מי מיכולה לעזור לי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון משולש
אלי01/08/2010מזל טוב זכית בפיס מאלוהים וכמובן אי אפשר להשוות זאת לזכייה בפיס רגיל, אם את מרגישה טוב ואין בעיות עם העוברים למה לדלל??? אל תישכחי שיש סכנות גם בדילול למשל שאת עלולה לאבד את כולם או פגיעה בנותרים. במידה ותדללי בעתיד אני בטוח לא תישני טוב כאשר תיסתכלי על הילדים החיים ולא תפסיקי לחשוב על ההוא או ההם שדוללו, בקיצור אישתי ואני היינו בסיטואציה הזו לפני שנתיים וחצי עם הרביעייה שלנו שהיום הם בני שנה וחצי ופשוט מדהימים ויש לנו חיים שרק מעטים זוכים להם, בהצלחה והמון מזל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים...זה שמחה...חני14/07/2010
הי,יש לי 2 ילדים מקסימיים הגדול בן 2 והקטן חצי שנה (נכנסתי להריון של הקטן עם גלולות לשמירה מהריון...)מיד אחרי הלידה של הקטן שמתי התקן ורק כדי להיות בטוחה רצתי מידי פעם לוודא שהכל במקום אצל הרופא שלי.לפני כשבוע וחצי התחילו לי הקאות ובחילות וביום בהיר הובהר לי שאני בהריון ...ולא סתם תאומים..זהים באולטרסונד היא אמרה לי ששנהם בשק אחד,אני כרגע בשבוע 7 סובלת נורא מבחילות הקאות והלם אני בקושי אוכלת בשבועיים האלה ומאז שגילתי על ההריון הזה הפסקתי לעבוד עד שיעברו הבחילות, סורי על האורך הייתי חייבת להוציא את זה.אתם חושבים שאני צריכה פסיכולג?אני מרגישה שאני עומדת להשתגעעעעע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני
מירי רבין14/07/2010נראה לי שהדבר החשוב ביותר כרגע, מהכיוון הפרקטי, הוא לגייס כמה שיותר מקורות תמיכה וסיוע שיקלו עליך. נראה, כי זו הולכת להיות תקופה בה הפניות שלך לילדך, יכולת התפקוד בבית וכוחות ההתמודדות באופן כללי יהיו בנסיגה. נראה לי, שחשוב שתקבלי זאת בהבנה והשלמה ותפעלי מתוך ידיעה שהתארגנות עם כוחות סיוע חיצוניים תסייע לך גם בהמשך, לאחר הלידה. יתכן ותוכלי למצוא סיוע בקרב בני משפחה או חברות ואולי תאלצו לקבל החלטה לרכוש סיוע בכסף ולהבנות סדרי עדיפות כלכליים, כך שזה יהיה בסדר עדיפות גבוה ביותר. כמובן שבתוך כל זה גם לסיוע וליווי רגשי יש מקום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות והקאות - תחזיקי מעמד...
נטלי19/08/2010שמי נטלי בהריון תאומים לא זהים שבוע 10 עקב ריבוי הקאות ובחילות נעדרתי
מעבודה שבועיים לא יכולתי לתפקד .
בהתייעצות עם רופא הנשים שלי בהריון תאומים אנחנו הנשים סובלות פי שתיים מהקאות
מאשר הריון עם עובר אחד ובדרך כלל לזמן רב יותר .
זה לא קל אך חשוב להישאר חזקה הכל עובר בחיים ובסוף לראות שניי קטנטנים שווה הכל!
מחזיקה אצבעות לכולן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגדיםדנה12/07/2010
האם אתם בעד לקנות סטים של בגדים נפרדים לתאומים לעידוד האינדבידואליות או לאפשר להם ללבוש את הבגדים אחד של השני ואפילו להתחזות זה לזה? התאומים שלי בני שבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
דניאלה אלי סול12/07/2010כדי לבנות את הנפרדות הפסיכולוגית של התאומים, מאד חשוב לקנות סטים נפרדים של בגדים לכל אחד, ששונים זה מזה, אני מאד ממליצה לך ללכת להדרכת הורים לתאומים כדי לקבל כלים ומודעות שיעזרו לך לעזור לכל אחד מהתאומים לפתח את האישיות האינדיבידואלית שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדת תאומים לא הוגנת?אילן10/07/2010
יש לנו תאומים בנים בני 6 העולים לכתה א.
בית הספר הוא איזורי, וישנם עוד שני בנים מהישוב שלנו. כל ארבעת הילדים היו ביחד באותו הגן, ומכירים זה את זה היטב.
בבית הספר שתי כיתות, ולנו היה ברור שכל תאום ישובץ לכיתה אחרת עם עוד ילד אחד מהישוב.
אבל שני הילדים האחרים, כלומר ההורים שלהם, ביקשו להיות ביחד באותה הכיתה.
וכך נוצר מצב בו אחד התאומים שלנו יהיה עם עוד שני חברים בכיתה, בעוד השני יהיה לבד בכיתה.
אנחנו מתנגדים בתוקף למצב הזה, מה גם שלא נוכל להכריע בשאלה מי מהם ישאר לבד.
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילן הפרדת תאומים
מירי רבין12/07/2010תחושת האי נוחות והחשש שלכם מובנים. אתם רוצים לאפשר לשני בניכם נקודת פתיחה מעט קלה יותר בבי"ס גם במישור החברתי והתחושה של אי שיוויוניות עלולה ליצור תחושה של מצב בו אתם מאפשרים לאחד להרוויח ולשני להפסיד ומי זה יהיה? יתכן וההתמודדות תהיה קלה יותר, אם תוכלו להסתכל על כך כנקודת פתיחה, אך לא יותר מזה. בין כה וכה היצע החברים במקום המגורים אינו רב ויתכן שאף מגביל ומצמצם אפשרויות של חיבורים נוספים ויתכן שאף טובים יותר, ואולי זה יהיה הרווח של ילדיכם אם כניסתם לביה"ס האזורי. כמו כן קשה לדעת איך כל אחד מילדיכם יתרם מההתמודדות החברתית החדשה. חשוב שתמצאו מקום רגוע בהתייחסות שלכם ותהיה מודעים לכך שהתאקלמות חברתית הינה מורכבת יותר מחבר מלווה בכיתה.חשוב שתהיו פנויים לסייע לכל אחד מהילדים בשלבי ההסתגלות השונים בביה"ס שמין הסתם יהיו כרוכים גם בהנאות וגם ברגעים מתסכלים, הן מעצם החוויה הראשונית של ההפרדה ביניהם והן מחוויות לימודיות וחברתיות שביה"ס יזמן להם. חשוב שאת הקשיים לא תשייכו לאורך זמן לעובדה שאחד מהם שובץ בכיתה ללא חבר, אלא תוכלו לסייע באופן עינייינו ולעזור לילדים לרכוש כלים להתמודדות עם קשיים שעולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים ובחילותמור04/07/2010
שלום
אני בשבוע 13+0 הריון תאומים, הבחילות אינן פוחתות, הן רק מחמירות.
יחד עם זאת מתחילת ההריון ירדתי במשקל 3.5 קילו
האם זה תקין?
תודה, מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות בהיריון
מירי רבין04/07/2010אומרים כי הריון הוא לא מחלה, אך אין ספק, כי כל אחת עוברת אותו שונה ברמת הקושי. לגביי בחילות, כדי להתייעץ עם דיאטנית, אולי יהיו לה עצות שעוד לא ניסית לתזונה שתקל במעט. לגביי הירידה במשקל, כדאי לעקוב במעקב הרפואי. חשוב להשתדל לשתות כמה שיותר, במיוחד בעונת הקיץ החמה, כדי להימנע ממצב של התייבשות.
בהצלחה והמשך קל יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשותפה לבעייתך...
בהריון26/07/2010גם אני בהריון תאומים בשבוע ה- 13 והבחילות וההקאות לא נחלשות לצערי...
וגם אני - בגלל הבחילות וההקאות- ירדתי איזה 2 קילו מתחילת ההריון.
לפי מה שאני הבנתי, בחודשים הראשונים זה הגיוני לרדת קצת במשקל,
אבל צריך לשים לב שבהמשך העלייה במשקל צריכה להיות פחות או יותר
חצי קילו לשבוע בהדרגה...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות בהריון תאומים
נטלי מגירה26/07/2010היי מורן, זה תקין לחלוטין, אני ילדתי תאומים לפני חצי שנה והבחילות נמשכו לי עד שבוע 18.
אני לא רוצה ליאש אותך אבל בסוף ההריון שוב פעם התחילו לי הבחילות.
שיהיה בהצלחה. אם תקחי את זה בכיף ובקלות זה יהיה כך...
זה דבר מדהים והאושר הוא עצום כך ששווה ההריון הקשה הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני, הפעם פותחת שבוע 20 ובחילות
אילנה22/08/2010היי
אני שלחתי את ההודעה לגבי בחילות בשבוע 13
סתם רציתי לשתף שאני פותחת שבוע 20 ונחשו מה? עדיין בחילות, קשות למדי וגם הקאות מידי פעם.... עליתי אולי קילו אחד מתחילת ההריון..
אבל חיכיתי להריון הזה כל כך הרבה זמן וקיבלתי מתנה משמיים- תאומות
מי אני שאתלונן?
מקבלת הכל באהבה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת אחיםליזי01/07/2010
שלום,
אני אמא לשני בנים, בן שנתיים ובן שלשה חדשים. מאז הלידה מתניידת עם מנשא לקטן ועגלה לגדול, זה מתחיללהיות כבד.... אשמח לקבל המלצות על עגלת תאומים מוצלחת, קטנה, קלה ובעלת יכולת נסיעה טובה. מישהי מכירה מניסיון את טריומף של מקלארן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגלת אחים
אירנה11/10/2010יש לי את פג פרגו לאחים דגם אריה הוא פשוט מצויין הוא קל פשוט ונוח
יש לו מושב אחד גדול והשני טיפה יותר קטן (הבת שלי בת שנתיים וארבע חודשיים והקטן בן 3 חודשיים) בנתיים אין לי מילה רעה להגיד על העגלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםניב01/07/2010
האם יש דרך טבעית לעודד את הגוף להריון תאומים? אנחנו מאוד רוצים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאןמים
מירי רבין04/07/2010לא שידוע לי. אולי כדאי לבדוק בפורומים רפואיים בנושאי פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם תאומיםמאיה29/06/2010
שלום,
אני מחפשת מישהי שתעזור לאמא לתאומים בשעות הלילה.
האם קיים כזה תפקיד? מישהי אולי מכירה מישהי כזאת?
אשמח לקבל עזרה. זה דחוף. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאיה
דניאלה אלי סול29/06/2010הי מאיה,
לדעתי כדאי לך לפרסם באתרים של מטפלות, או לתלות שלט בסמינר הקיבוצים, ובמקומות שבהם לומדות סטודנטיות לחינוך, מכיוון שזו עבודה שתוכל להתאים לסטודנטית, מנסיון אני נעזרתי בסטודנטית לחינוך כשהבנות שלי נולדו, והיא עזרה לנו בשעות הלילה, וזה מאד עזר לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני חודשייםשרונה27/06/2010
שלום,
אני אמא לתאומיםבני חודשיים ומאכילה אותם בסימילק ( לאחר נסיונות לא מוצלחים של הנקה)
האם זה בסדר שאני משתמשת באותם בקבוקים עבור שניהם, ( כמובן שרוחצת בין שימוש לשימוש ופעם במס ימים אני משרה במים רותחים)? כמו כן האם צריך להחליף את הבקבוקים מדי פעם חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרונה
דניאלה אלי סול27/06/2010הי שרונה,
לדעתי אפשר להשתמש באותם הבקבוקים לשניהם, אבל רצוי לעשות הפרדה בפטמות של הבקבוק, אך אם זה מקשה עלייך זה לא הכרחי, מה שחשוב בתקופה הזו שתהיה מודעות לגבי הנפרדות של הדברים המהותיים, קביעות במיטה, סט בגדים שונה לכל אחד, אך בדברים הפחות מהותיים זה פחות משנה, העיקר שתעברי את התקופה הזו בקלות, לגבי ההחלפה של הבקבוקים זה תלוי בסוג הבקבוק, לדעתי מומלץ להחליף פעם בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים בין תאומיםשרון23/06/2010
שלום רב, יש לי תאומים בן ובת בני 5.5. לאחרונה שמתי לב שהם מרבים להתנשק בשפתיים ולהתחבק. פעם אחת גם ראיתי אותם שוכבים באחת המיטות מחובקים.
כיצד עלי להתייחס לתופעה זו?
האם להעיר להם ואם כן כיצד להעביר להם מסר שזה לא מקובל בין אחים בלי לפגוע בחיבה שלהם זה לזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
דניאלה אלי סול23/06/2010הי שרון, התאומים שלך נמצאים בשלב האדיפלי, ולכן בשלב הזה מאד חשוב להיות מודעים לנושא של הנפרדות כדי שהתאומים לא יצרו ביניהם סימביוזה שבה כל אחד מהם ממלא את הצרכים של השני. חשוב לשים גבול, אמנם בצורה עדינה ולהסביר מה מותר ומה אסור. כמובן שאפשר להראות גילויי חיבה ולהתחבק אך להתנשק בשפתיים זה כבר גבול אדום. כדאי גם להפסיק רחצה משותפת בגיל הזה, ולעורר מודעות לגבי האזורים הפרטיים של כל אחד ואחת, ושלכל אחד מהילדים יהיה גם אזור פרטי משלו בחדר שבו הוא יוכל להתלבש.
כמובן שלא צריך להילחץ מגילויי האינטימיות, אך חשוב להיות מודעים לכך שזה לא יחצה את הגבולות המתאימים, ובד בבד גם לפתח את העולם החברתי של כל אחד מהתאומים, כדי שהם לא יצרו לעצמם מיני קבוצה שבה הם משחקים רוב הזמן אחד עם השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת...עינת22/06/2010
אני מקווה שההודעה שלי לא תראה פוגעת למישהו. בעוד כמה חודשים אני ובעלי רוצים להתחיל במאמצים להרות. והאמת היא שיש לי פחד שאולי יהיו לי תאומים (יש לנו במשפחה). זה אמור להיות ילד ראשון וכל העניין גם ככה מלחיץ ולחשוב על זה שיהיו שניים בבת אחת שאני אצטרך לטפל בהם .... זה פשוט נורא מפחיד אותי. אתן מבינות, אני רוצה להיות אמא טובה לא רוצה לפשל. אשמח אם תוכלו להרגיע אותי בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות לקראת הריון
מירי רבין22/06/2010עינת שלום, מהפרטים שמסרת לא ברור לי אם מאמצים להרות,כוונתם סיוע בטיפולי פוריות. במידה וכן, אכן טיפולי פוריות, החל מתרופתיים דרך הזרעות ועד הפריות מלאכותיות מגבירים סיכוי להריון תאומים. תאומים במשפחה גם עשויים להצביע על אפשרות, אך אינם מחייבים זאת. בכל אופן, המעבר מתא משפחתי זוגי ליחידה משפחתית הכוללת בתוכה תינוק, מלווה באופן טבעי בחששות וסימני שאלה רבים. איך יראו החיים החדשים כאם? עד כמה המשימה תהיה קשה? איך אקבל את התינוק ואיך התינוק יגיב אליי? האם אצליח לעמוד במשימה. למעשה יש יתרון מסויים בהבנה, כי לידת ילד הינה לא רק שינוי מבורך אלא גם כרוכה במאמץ רב והסתגלות. כך גם ניתנת אפשרות לעבד חששות אלו ולבוא יותר מוכנים ומציאותיים ליום הלידה. במידה והלחץ הוא רב, אני מציעה לחפש דרכים כגון קב' תמיכה ו/או הדרכה שנותנות מקום למתחים ולחששות אלו או ליווי פרטני או זוגי. כדי לבדוק דרך קופ"ח או תחנת טיפת חלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)