פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רויטל
    30/12/2008

שלום, אולי תדעו לענות לי. אני בשבוע 12 ושלושה ימים לפי בדיקת אולטרסאונד אורך העובר 19 מ"מ האם יש מקום לדאגה? מה זה אומר כשהאורך מתאים לחודש קודם? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    30/12/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תאומים
    ירון
    25/12/2008

שלום לנו תאומות בנות 2 ו 4 חודשים ,עד 2 וחודש היו בבית ,לאחר מכן בגן רגיל, הן לא מדברות ,אוכלות לבד,מתרפסות עלינו ההורים,שמות לב כשהולכים ובוכות מעט,מצד שני לא מצביעות,לא תמיד מסובבו ת ראשן,מסדרות דברים בסדר שלהן וחוזרות על זה. יש צורך לפנות למומחה,איזה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תאומים

הוספת תגובה

• התפתחות

ורד בן פורת
    26/12/2008

שלום לכם. מסכימה לפי התיאור שלכם שרצוי לפנות לבדיקה. מה אומרת הגננת? מה אומר/ת רופא/ת הילדים שלהן? בכל מקרה - צריך להתחיל בביקור אצל הרופא/ה ומשם תקבלו הפנייה הלאה. ממליצה לכם לא לדחות את התהליך. בהצלחה! ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על הפרדת תאומים
    י.
    10/12/2008

שלום, שני בני תאומים בני ארבע וחצי (לא זהים), בגן עירוני טרום-חובה. השנה הפרדתי ביניהם לראשונה בגנים, והם נמצאים ב"אשכול" בו שני הגנים נמצאים באותו מבנה, אך כמובן שלכל גן יש צוות ופעילויות משלו. מתחילת השנה נחשפנו למצבים בהם תאום אחד מקבל משהו בגן שהתאום השני לא קיבל באותו יום (חלה לשבת, סוג מיוחד של יצירה וכיו"ב). היו קצת דמעות אבל התגברנו, כל עוד דובר בדברים קטנים מהסוג שציינתי. אני חוזרת ומסבירה להם שלכל אחד יש גן אחר שעושים בו דברים אחרים, עם גננת אחרת וילדים אחרים, והם מבינים בתאוריה.... לאחרונה התחילו גם דברים גדולים יותר, כמו טיולים בגן - אחד נסע בשבוע שעבר לבית-בד ומסק זיתים, והשני נסע יומיים אח"כ לפרדס לקטוף תפוזים. עבר בשלום. עכשיו התחילו ימי הולדת. תאום א' הוזמן למסיבה של ילדה מגנו, תאום ב' נשאר בבית ובכה. הוא אמר "בפעם הבאה יזמינו אותי", ולבי נשבר, כי רצה הגורל והשבוע יש עוד פעם יום הולדת, אבל זה עוד פעם בגן של התאום שכבר היה לו. מה לעשות, חוץ מלהסביר? האם עדיף במקרה כזה לבקש רשות מהאמא של בעל השמחה להביא גם את התאום השני, או להתעקש על המשך ההפרדה? ומה עושים עם חברים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על הפרדת תאומים

הוספת תגובה

• ההפרדה קשה

סיגל לוי
    10/12/2008

שלום לך
    זה שזה קשה להם עוד לא אומר שזה לא נכון
    זה רק אומר שבאמת קשה להם לפנים את הנפרדות
    ויותר קשה מזה לעמוד מנגד כשהשני נהנה ואתה לא בסיפור

את הנפרדות לומדים דווקא בבית
    האחד בנוכחות השני
    כשההתיחסות לכל אחד היא שונה
    גם כשהם יחד

אין טעם להצמיד אותם רק כי לאחד קשה
    אלא לתמוך בו, לחזק אותו

זו נדנדה ובפעם הבאה היא תתהפך
    תאמיני שזה צעד שיחזק אותם ויתן לכל אחד עולם מלא משלו
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    07/12/2008

הבן שלי בן חודשיים וחצי והוא מסתכל כשאני מסתכלת עליו וכו'. אבל כשאני למשל קוראת לו לפעמים מקרוב הוא מסתכל לצדדים ולא מסתכל עליי האם זה אומר משהו לגבי בעיה בהתפתחות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גירויים

סיגל לוי
    07/12/2008

שלום חני
    הוא עוד מאד צעיר
    אם הוא כבר מחייך ויוצר קשר עין לא נראה שיש סיבה לדאגה
    אולי צליל או מראה אחרים מסיחים את דעתו באותו הרגע
    את יכולה להיוועץ בטיפת חלב אם את עדין מוטרדת
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהשכבת התאומים לישון
    מוריה
    03/12/2008

התאומים שלנו בני שנה ו 9 חודשים. עד לפני חודשיים ישנו במיטות תינוק והיה נהדר. לפני כחודשיים אחד מהם טיפס ושבר את הכתף, ואחותו כמובן מנסה לחקות אותו... מיד החלפנו למיטות מעבר, ומאז התחיל הסיוט. חשוב לציין שאנחנו מאוד מקפידים על טקס שינה קבוע מאז שנולדו, בשש אחרוחת ערב, בשש וחצי אמבטיה ובשבע במיטות, הבעיה היא שהבת שהיתה נרדמת בקלות לא מסוגלת להרדם כי הבן מסרב להתרגל למיטה החדשה ולעובדה שלא יורדים ממנה וכל יום עד עשר בלילה אנחנו מנהלים מאבק עיקש שכולל ישיבה לידם למשך כל הזמן הזה והמון ייאוש... מה עושים? האם יגיע שלב שהוא פשוט ילמד לא לרדת? חשוב גם לציין שבאופיו הוא ילד מאוד שובב, מטפס המון, ילד טכני, אבל ילד נוח בסך הכל לעומת אחותו שהיא ילדה מאוד חכמה, מדברת שוטף , יודעת צבעים, לספור , מתה על ספרים אך דווקא היא בעלת אופי קשה בהרבה ממנו, עקשנית, קריזיונרית... ולענין השינה היא הרבה יותר נוחה.. משוועת לעצות.. המון תודה.

הוספת תגובה

• מי מתיש את מי...

סיגל לוי
    04/12/2008

שלום מוריה
    אכן שלב מאד מתיש
    בגלל שבנך כבר מטפס, התפתחותו המוטורית קודמת להתפתחות של יכולתו להתאפק ולא לרדת מהמיטה
    אין ברירה אלא להתמיד
    בסבלנות
    ולהבהיר שאינכם מרוצים כשיורד מהמיטה
    לא לצחוק איתו
    לא לשחק
    להחזירו ולהגיד בקול ברור "עכשיו ישנים!"
    בסוף הוא יבין שאין לו ברירה ואתם רציניים...
    סבלנות ולילה טוב...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    03/12/2008

שלום רב, אני בשבוע ה 18 להריון, ורציתי לדעת איזו התעמלות אני יכולה לבצע. לפני ההריון הייתי שוחה, אך כעת, בנוסף לשחייה, הייתי רוצה ללכת לחוגים. ידוע לי שאירובי פחות מומלץ, במיוחד אם לא עסקתי בכך בעבר. אך האם פילאטיס, טאי צ'י, יוגה, וכדומה הם סוגי התעמלות שמומלצים בזמן ההריון? או שקיים בהן סיכון כלשהו? מבחינה בריאותית, אני אדם בריא ואינני סובלת מבעיות כלשהן בשלב ההריון הנוכחי. תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• התעמלות

סיגל לוי
    04/12/2008

כדאי לבדוק עם רופא הנשים שלך...
    שיעבור בשלום...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אתי
    30/11/2008

אולי זה לא הפורום הכי מתאים, אבל אולי אתן יודעות: אני עכשיו בתחילת שבוע 10 והיו לי בחילות די חזקות משבוע 6. אבל מאתמול הם נעלמו. היתה לי הפלה כבר בקיץ ואני די מודאגת מעוד אחת. האם זה נפוץ לבחילות לעצור ככה ושההריון עדיין נשאר תקין? האם למהר לעשות אולטרסאונד? אציין שאין לי כאבים מיוחדים או דימום. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    30/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פזית
    26/11/2008

אולי במקרה תדעו. הייתה לי הפלה טבעית 27.10.08 בשבוע 7.3 עשיתי אולטסאוד ב16.11.08 היה לי קצת דימום הרופא נשים אמר לי שיש חוומר שאני צריכה לעבור גרידה קבעו לי ב20.11.08 הדימום הפסיק 20.11.08בדקה אותי רופאת נשים במיון ואמרה לי יתכן שזה פוליפ אמרה לי לחזור על אולטרסאונד בעוד חודש אחרי המחזור האם הפוליפ הפריע להריון שהוא הסתיים ? האם זה לא מסוכן ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    26/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוני
    19/11/2008

קראתי שניתן לעשות היפוך של העובר במקרה של מצב עכוז השאלה היא האם ניתן לעשות פעולה זו כאשר יש תאומים כרגע אנחנו בשבוע 35 תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    19/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים, אחד מדבר והשני לא
    אורה
    19/11/2008

שלום, התאומים שלי בני שנתתים, אחד מהם כבר מדבר וחוזר על כל מה שאומרים לו. הוא מבין הכל בפעם הראשונה שמבקשים ממנו לעשות פעולה. והשני לגמרי אחרת, הוא לא אומר אף מילה, לפני כמה חודשים הוא היה אומר אבא ו עוד, אבל גם את זה הוא הפסיק, גם את הפעולות שמבקשים ממנו צריך לחזור עליהם כמה פעמים . האם אני צריכה לדאוג? או שאני משווה בינהם, אציין כי השני נולד ממש פג במשקל של 1,200 והיה בבי" ח חודש, ושמתי לב שכמעט כל דבר שלו בא באחיר אחרי אח שלו, גם בזחילה וגם בהליכה , האם ככה זה צריך להיות ? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים, אחד מדבר והשני לא

הוספת תגובה

• התפתחות

ורד בן פורת
    19/11/2008

שלום אורה. ישנן שתי שאלות בפנייתך, ואני אענה על על כל אחת לחוד. בקשר לפערים בהתפתחות - זה נורמלי, כמו פער בין שני ילדים באותו גיל, והסיבה להשוואה היא היותם תאומים. האם לדעתך הם אמורים להתפתח בדיוק באותו קצב? התשובה ברורה....
    לגבי הדיבור - ילדים רבים אינם מדברים בגיל זה, אבל את מדברת על נסיגה של אחד הילדים - כאן אני ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים, או הרופא במכון להתפתחות הילד (האם הוא עדיין במעקב פגים?). יכולות להיות סיבות שונות, כמו נוזלים באוזן ולכן הפרעת שמיעה ועוד ועוד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומות שלא רוצות לישון - מצב מייאש
    אתי
    16/11/2008

שלום רב, לאחי יש תאומות בנות 11 חודש. הן נולדו בסוף חודש שמיני, אך כיום מתפתחות יפה, פעילות, מתוקות, אבל לא ישנות בלילה. מאז שנולדו, לאחי ולגיסתי לא היה לילה אחד של שקט. היה שיפור קל כשהן היו בנות שבעה-שמונה חודשים, אך כשמלאו להן תשעה חודשים הן חלו באבעבועות רוח ומאז אין יותר שינה בלילה. הן גם חולות הרבה, כל יום חום וצרות אחרות, ולכן גם בוכות הרבה ומתעוררות המון (כל שעה-שעה וחצי) ולוקח המון זמן להרגיע אותן. אחי וגיסתי כבר אובדי עצות ומיואשים. שניהם עובדים, ובגלל שהם גרים בגולן ואנחנו במרכז (עובדים כולנו) אין לנו כמעט אפשרות לעזור. אחי לא ישן בלילות ועובד בבקרים בנסיעות, גיסתי עובדת, אך חווה ימים שבהם היא פשוט ממוטטת ובוכה. שניהם חיכו זמן רב לילדים (עשו טיפולים במשך 4 שנים) ובסוף - כשזו התוצאה - הם לא זוכים ליהנות מהבנות, כי הם על סף התמוטטות כל הזמן. מה עושים? אשמח לכל עצה.. תודה

הוספת תגובה

• התשה

סיגל לוי
    17/11/2008

שלום אתי
    זו באמת מתיש ושוחק ומצריך כוחות פיזיים ותעצומות נפש מרובים
    את מתארת שבתקופה האחרונה, לפני שהן חלו היה שיפור, אז אולי בקרוב המצב יהיה טוב יותר
    אם מציקות להן בעיות פיזיות כמו חום ומחלות, אין פתרון קל - פשוט צריך לשרוד את התקופה הקשה
    כשהן יהיו בריאות, כדאי לעבור באופן מסודר על הרגלי השינה שלהן, אולי עם אחות טיפת חלב
    האם הן אוכולות בלילה?
    האם זה נחוץ בגילן?
    האם הן ישנות יותר מדי במשך היום?
    אולי מוציאים אותן מהמיטה כשהן בוכות ואז הן כבר מתקשות להרדם?

תציעי לאחיך ושאשתו לפרט מה המצב ואולי התשובה תוכל להיות יותר מדויקת עבורם
    והעצה הכי טובה זה סבלנות
    אין דרך קיצור....
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בשמירה על תאומים למשפחה במצוקה
    שירן
    14/11/2008

שלום לכולם אני כותבת בשם חברתי שיש לה תאומים (בן ובת) בני 4.5 חודשים היא ובעלה נתונים בקשיים כלכליים והביאו את התאומים לאחר נסיונות הפריה רבים כיום הם עומדים בפני מצב בו מסתיימת חופשת הלידה של חברתי בעוד שבוע ואין להם סידור לשמירה על הילדים (אין אף בן משפחה שיכול או מוכן לשמור). חברתי חייבת לחזור לעבודה ואינה יכולה להישאר זמן נוסף עם הילדים שכן אם לא תחזור הם לא יצליחו לעמוד בנטל הכלכלי של גידול הילדים בנוסף להוצאות של שכירת דירה. בנוסף, ממקום העבודה שלה הודיעו לה כי היא תפוטר כחודשיים לאחר חזרתה לעבודה ועל כן היא חייבת לחזור לאחר חופשת הלידה על מנת שתוכל לקבל את הפיצויים. מכיוון שאני עדיין לא אמא, אין לי מושג באיזה ערוצים ניתן לפעול על מנת לקבל עזרה במצב שכזה אודה לכם על כל עצה שתוכלו לספק לי תודה רבה מראש למשיבים

הוספת תגובה

• עזרה

ורד בן פורת
    14/11/2008

שלום שירן. המצב שאת מתארת אכן קשה ומלחיץ. אני מניחה שאין פתרון פלא, גם אם נראה שזה הדבר היחיד שיעזור...
    ישנן אגודות ועמותות שמעניקות סוגים שונים של סיוע, אוכל, בגדים וכו. בכל עיר או איזור ישנם סניפים, כך שכדאי לחפש את הקרוב אליהם. אמנם לא תמיד הסיוע הוא ישירות בטיפול בילדים, אבל משלוחים של אוכל בשבת, או בגדים משומשים וכו יכולים להוריד את הנטל. באינטרנט ישנן קהילות שניתן לפנות אליהן בבקשה לציוד למשל ב"תפוז".
    כמו כן רצוי לברר במחלקת הרווחה שאליה הם משוייכים, איך ניתן לקבל הנחות והקלות.
    מקווה שמשהו מכל אלה יעזור קצת... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעמ"ת

אודליה
    01/12/2008

היי , אני יודעת שבנע"מת המחירים די זולים (לפי ההכנסות של ההוריים ),ידוע לי שאפשר לקבל הנחה משמעותית 1,500 ש"ח לחודש לשני הקטנטנים . מאחלת להם בהצלחה . אודליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תשובתי

לימור
    02/03/2009

אני אמא לתאומות אחרי הלידה החלטתי שאני לא רוצה לחזור למקום עבודתי הודעתי לעבודה שאני מתפטרת קיבלתי את הפיצויים מכתב פיטורים מותר לאישה אחרי לידה להתפטר לצורך שמירה על התינוקות קיבלתי הכול והלכתי לביטוח לאומי והתחלתי לחתום על דמי אבטלה 100 יום היא יכולה לעשות אותו דבר במשך ארבעה חודשיים בערך להחליט מה לעשות מעון עבודה חדשה אני הכנסתי תבנות לש"ס שזה עולה לי 1200 ש"ח בחודש אים את רוצה יותר פרטים תתני לי את הטלפון שלך ואני אסביר לך מה לעשות בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם שינה עם תאומים בני שנתיים
    שרית
    13/11/2008

שלום, הילדים שלי היו ישנים עד 21:00-21:30 ואז היה לי ולבעלי ערב שלם ושקט.מאז שהתחילו לרדת מהמיטה אין שום שליטה עליהם והם עושים בלגאן אני צעקת והם צוחקים לי בפרצוף, אנחנו מחזירים אותם למיטות וככה כל ערב לבסוף הם נרדמים בשעה 22:30 או אפילו אחרי ,ניסיתי להפריד בניהם יש ימים שזה יסתדר אבל הרוב לא,כל ערב ניהיה סיוט מתגעגת לימים שהם היו עיפים אחרי מקלחת וישר נרדמים.אין יותר ערבים שקטים וכשהם נרדמים אני כל כך מותשת עייפה ועצבנית. מה עושים????? יש לציין שהם גם קמים בלילה כמובן במשמרות. אני מקפידה על שינת צהרים שתיהיה גג שעה עד שעה וחצי. אודה לעזרה דחופה, תודה!

הוספת תגובה

• בעיות בהליכה לישון

סיגל לוי
    13/11/2008

שלום שרית
    נראה לי שאת ניצבת כעת מול השלב הקשה של המרד (הכפול כמובן) של גיל שנתיים
    החבורה שלך גילתה ששניים זה כוח
    לפעמים התאומים מתגייסים יחד ומורדים יחד, אך למעשה מה שהם צריכים זה שתהיו מספיק חזקים כדי להתמודד עם שניהם ביחד ועם כל אחד לחוד

אין קיצורי דרך
    צריך להשגיח שלא ירדו
    צריך להחזירם למיטות אחרי שעת השינה שוב ושוב
    אם שומעים בלאגן ושהם ירדו מהמיטות לחזור ולהחזיר אותם

הפרדה לא תתאים כי אז ינסו להגיע זה אל זה ולבדוק שאינם מפסידים דבר
    גייסו כוחות
    היו עקביים, ברורים וסמכותיים
    והוכיחו להם שאתם ההורים יותר חזקים מהם
    קשה אבל משתלם והכרחי
    לילה טוב...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרושה עזרה באזור רחובות אחרי הלידה
    נוימי
    12/11/2008

שלום רב, אני בהריון ואמורה ללדת את התאומים שלנו סביב חודשי מרץ-אפריל אצטרך אחרי הלידה עזרה כנראה פעמיים בשבוע בלילה ו/או ביום ממישהו/י מנוסה בטיפול בתאומים/טיפול במספר תינוקות אנו גרים באזור רחובות. נא ליצור עמי קשר דרך כתובת האימייל המצורפת בברכה, נוימי

הוספת תגובה

• מידע

ורד בן פורת
    12/11/2008

שלום לך. ראשית - מאחלת לך הריון ארוך ו"משעמם" ולידה קלה! ממליצה לך לברר את הפרטים האלו באתרים ופורומים של הורים או מטפלות, וכן באתר עמותת תאומים שבו לוח מיוחד לנושא. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.
    ניר
    11/11/2008

טוב זה שאלה קצת מביכה יש לי זוג תאומים בנים בני 15 וחצי יש להם אותם חברים והכול אותו דבר למרות שניסינו להפריד קצת בניהם. לאחרונה שמתי לב שהם רואים סרטי פורנו מאוננים אחד ליד השני ביחד. מה אני צריך לעשות להגיד להם לא לאונן יחד לקחת את סרט הפורנו לא נעים לי זה מביך אותי גם לאשתי לא אמרתי את זה. מה אני עושה עם זה ?? אני חייב פיתרון

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.

הוספת תגובה

• התבגרות מינית

סיגל לוי
    12/11/2008

שלום ניר
    אני רוצה להתייחס לשני דברים שציינת:
    לגבי ההתפתחות המינית -
    אני חושבת שכדאי לך לדבר עם שניהם ביחד
    לומר שאתה יודע שהם עושים זאת
    להסביר להם מה העמדה שלך לגבי סרטי פורנו
    לבדוק מהיכן הנגישות שלהם לנושא
    להסביר להם שאוננות היא חויה אישית ולא "קבוצתית" ושישמרו על צנעת הפרט
    נראה לי שמשהו בביחד מגביר את התרגשותם, אך זה נושא שחשוב שכל אחד יפתח בינו לבינו
    אין לך מה להתבייש מאשתך - הם בנים של שניכם, שתף גם אותה

לגבי זה שהכל אותו דבר
    זה טבעי שתאומים יהיו קשורים אחד לשני
    אך אם זה מגביל את התפתחותם ואת חופש הפעולה זה כבר דבר אחר
    אולי כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי איך לשפר את הנפרדות בינהם
    כדי שיגדלו להיות כל אחד עולם מלא ולא חצי מזוג

בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה