מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל מוצקכרמית14/02/2008
התאומים שלי בני 7 חודשים, ועד עכשיו ניזונים מהנקה בלבד.
לפני שבועיים ניסיתי להתחיל לשלב קצת אוכל מוצק (בטטה, גזר), אך שניהם הביעו חוסר עניין.
לאחר שבוע של ניסיונות, אשר התחילו להיות מלווים ממש בבכי - הפסקתי.
התחושה שלי היא שהם עדיין לא מוכנים (הם גם נולדו בשבוע 33+4, כך שהם קצת קטנים לגילם).
מבחינתי אין בעיה להמשיך בהנקה מלאה וגם נראה לי שההנקה מספיקה להם מבחינה תזונתית - הם רגועים, ישנים טוב ועולים יפה במשקל.
אחות טיפת חלב אמרה לי שאני צריכה להתעקש על האוכל המוצק, כי ככל שדוחים את ההתחלה זה נהיה קשה יותר.
האם מבחינה תזונתית יש בעיה להסתפק בחלב אם בלבד בשלב כזה? האם באמת ככל שאדחה את התחלת מתן המזון המוצק זה יהיה קשה יותר? האם תגובה של בכי ודחייה של האוכל החדש היא טבעית או שהם באמת לא מוכנים? עד איזה גיל אפשר לחכות עם שילוב מזון מוצק?
תודה רבה,
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לברר בפורום רפואת ילדים
סיגל לוי14/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית13/02/2008
נדב ונמרוד כבר בני שלוש וחצי - נדב גמול (מלא, כולל לילה) כבר חצי שנה, תהליך של שבועיים וזהו. נמרוד עם טיטול...
אני מיואשת ולא יודעת איך להגיב
כששואלים אותו איפה עושים פיפי/ קקי הוא עונה את התשובות הנכונות, אבל... אף פעם הוא לא רוצה ללכת לשירותים או לשבת על הישבנון!
הוא אינו מתריע כשיש לו משהו וגם אחרי שעשה ואנחנו שואלים הוא יאמר לפעמים: "לא אין לי" על אף שהטיטול מלא!!
חוץ מזה הוא ילד מקסים מוכשר רגיש ומה לא - כל מה שאמא היתה רוצה
אני נלחמת בתופעה כבר חודשים מבלי שיש לי קצה חוט של כוון מה מביא אותו להתנהגות הזו.. מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
סיגל לוי13/02/2008הי רוית
אולי כדאי לשקול עזרה מקצועית. הכוונה היא לקבל תמיכה לכם כדי לעזור לו.
קודם כל נמרוד כבר גדול ובהחלט יודע שמסביב הרבה ילדים כבר בלי טיטול
שנית, הוא רואה ויודע שלאחיו התאום אין טיטול ואין ספק שהוא מודע לכך
ייתכן שזה אולי מחזק אותו להיות "הקטן" בעוד אחיו בתפקיד "הגדול"
אולי הוא משתמש בענין הגמילה כדי לתרגל את ה"לא" שלו מולכם
בכל מקרה, נראה לי שאת חשה חסרת אונים וזקוקה לתמיכה. מישהו שישמע את הפרטים על נמרוד וידריך אותכם. כדאי מאד גם מישהו שמכיר את נושא התאומות, כי אין ספק שההשוואה משחקת תפקיד עבור נמרוד
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת12/02/2008
התאומות שלי בנות שנה וארבע ועדיין לא הולכות לבד. מה עושים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
סיגל לוי13/02/2008שלום רינת
לכל אחד קצב התפתחות משלו
הקצב גם יכול להיות קשור להתחלת ההתפתחות - האם למשל היו פגות, באיזה משקל נולדו וכו'
האם יש בעיה כמו למשל טונוס שרירים
האם אפשרת להם להתנסות מוטורית - זחילה חופשית למשל
אם את לא שקטה, התייעצי עם הרופאה בטיפת חלב
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואל10/02/2008
אפשר לקבל טיפים כיצד גומלים את הזעטוטים מלעבור אלי למיטה בלילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקביות
סיגל לוי11/02/2008יואל שלום
כדאי לעשות הכנה עם סיפור מתאים (יש כל מיני, יש בספר "הנשיקה שהלכה לאיבוד" ויש ספר על פיית השינה) ולדבר על כך שכל אחד ישן במיטה שלו. חשוב לברר מה מביא אותם - האם זה פשוט כי זה נעים, או שמדובר בפחדים ואז צריך אולי להרגיע אותם כשהם מתעוררים
ואז מתחילה העבודה הקשה...
כשהם באים, מחזירים אותם, בעקביות ולא מוותרים...
אין דרך אחרת
אם רוצים, אפשר להבטיח פרס, אם מצליחים לעמוד במשימה
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםחגית08/02/2008
שלום רב!
מקווה שאני בפורום הנכון.
אני בשבוע 32 עם תאומים (בן ובת). יש לי עוד בת גדולה בת 5.5 ובן בן 2.5.
כרגע המצגים של העוברים הם: העובר שהוא הנמוך - מצג עכוז והעוברית - שהיא העליונה - מצג רוחבי.
הרופא כרגע לא רואה סיכוי שהם יתהפכו ולכן זה מוביל אותי לניתוח קיסרי.
אני גרה באזור חדרה ורציתי לדעת האם למישהי יש המלצה לגבי איזה בית חולים כדאי לי לבצע את הניתוח? האם אני יכולה בכלל לבחור באיזה בית חולים לעבור את הניתוח? כרגע אני במעקב הריון בסיכון גבוה בחיפה.
את שני הילדים ילדתי בלידות רגילות.
אודה על תשובתכן.
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/02/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה לפני לידהיעל07/02/2008
שלום, אני בתחילת ההריון ונתבשרתי כי יש לי תאומים, לא ידוע בינתיים המין שלהם, האם גידול תאומי קשה יות רמאשר גידול של 2 ילדים עם הפרש יגיל ביניהם, האם יש לכן עצות עבורי מנסיונכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בו זמנית
סיגל לוי07/02/2008הי יעל
קודם כל מזל טוב כפול
זה בהחלט שונה משני ילדים בהפרש קטן, כי הצרכים שלהם הם בו זמניים. המשפחה נדרשת לטפל בצרכים (ובצרחות) של שניים, בניגוד לשני ילדים שלא נולדו יחד וכל אחד בשלב ובצרכים אחרים.
הריון הוא זמן ממושך
הזדמנות מצוינת לשמוע, לשאול, להכיר...
בקריאה, בפורומים של אמהות לתאומים וכו'
שיהיה הריון בריא ובטוח
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני 4.5נלי05/02/2008
התאומים שלי בני ארבעה וחצי חודשים. הלילות הם סיוט. הם קמים כל שלוש שעות.
ובאמצע גם כמה פעמים, ביחוד כשזה משעה 03:00 עד הבוקר. הם הולכים לישון בשבע בערב, עם טקס שינה. ארוחה אחרונה וכו' וזה לא עוזר. אנחנו מתכננים הלילה שלא לגשת אליהם ולנסות להחמיץ ארוחה אחת בלילה ואז לנסות לראות אם הם שורדים את זה. הבכי יהיה היסטרי וקורע לב. זה בטוח. איך מתגברים על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הם עוד צעירים
סיגל לוי05/02/2008אכן, הלילות עם תינוק כה קטן, על אחת כמה וכמה עם שניים הם סיוט
כדאי להיוועץ עם רופא ילדים או עם אחות טיפת חלב אם הנתונים והגיל שלהם מתאימים לדלג על ארוחה. אם לא, אין ברירה אלא להמשיך לטפל בהם גם בשעות הקשות.
העזרו אחד בשני, קחי כל עזרה שתוכלי כדי לנוח
תירגול של שינה נעשה בדרך כלל בגיל גדול יותר, בין חצי שנה לשנה...
מקוה שזה יסתדר בהדרגה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטולי03/02/2008
אני מצפה לתאומים. אני חושבת לעשות קיסרי. רציתי לדעת מה כדאי למרוח על הצלקת ע"מ למזער נזקים? כבר שמעתי על שמן עץ התה, ויטה מרפן יש עוד משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK03/02/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח?יפית31/01/2008
שמעתי ממישהו על גישה שטוענת שצריך להתחיל מרגע בקיעת השיניים. נראה לי הזוי לגמרי לצחצח את השיניים הקטנטנות האלה, כשבעליהן ממש לא מבינים מה אני רוצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK31/01/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=221 id=link]רפואת שיניים לילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהיעל29/01/2008
היי יש לי שאלה......
שבוע שעבר ביום שני עשיתי בדיקת הריון(יומיים לפני שהייתי אמורה לקבל) ויצאה לי בטא 386
ביום ראשון עשיתי שוב בדיקת בטא והערכים היו 4558 ואני בסה"כ היום יום שלישיבשבוע רביעי +שישה ימים .
האם הערכים לא גבוהים מדי?
האם יש יותר מעובר אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK29/01/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש לא מוכנה לזהשאשה28/01/2008
היום נאמר לי שיש לי כנאה תאומים ואני ממש לא מכונה לזה יש לי ילד בבית בן שלוש וזה מלחיץ אותי מאוד , כלכלית נפשית קיבלתי את הבשורה בבכי במקום בשמחה , מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשביל זה יש הריון
סיגל לוי28/01/2008שלום לך
זה אכן הלם
כל אחת שבהריון ספונטאני לתאומים היא די המומה
בעיקר אם לא ציפתה לכך בשל גנטיקה משפחתית
קודם כל את רק בתחילה ההריון
צריך לראות שהכל מתקדם בסדר כי זה הריון בסיכון
אבל יש מס' חודשים להתכונן לכך
לקרוא
לשאול
להתייעץ
לנסות להתארגן
זהו תהליך ואת רק בתחילתו
בהלה יכולה להיות תגובה
אך עיבוד וידע יעזרו לך להרגיש אחרת בעתיד
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתפנה מטפלת החל מ-1 בפברואר:שרה27/01/2008
שלום לכל האמהות
שמי שרה, ואני עוסקת שנים רבות בטיפול בתאומים, תינוק/ת החל מגיל 0 חודשים ועד הגיעם לגיל גן.
אזור העבודה שלי: רמת אביב ג', צפון תל אביב, רמת גן וגבעתיים.
אודה לכן ליצירת קשר להכרות ואולי להתקשרות תעסוקתית
שרה 050-2113557* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם אותך מפנה ל....
ורד בן פורת27/01/2008http://www.twins.org.il/apage/51.php, לוח מטפלות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהי מוכרת עגלת תאומים?איריס24/01/2008
אשמח אם תיצרו קשר [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ לחפש ב....
ורד בן פורת24/01/2008פורומים נוספים להורים לתאומים
http://www.twins.org.il/alinks/c1313.php
לוח ציוד
http://www.twins.org.il/apage/51.php* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיראל22/01/2008
החבר'ה הקטנים שלי בני שנתיים וחצי (תאומים בנים שאינם זהים) ואני שמה לב כבר כמה זמן שהם רבים המון.
כרגע הם הולכים לאותו הגן, האם, מניסיונכם, הפרדה במסגרת הבוקר תשפר את המצב? המריבות שלהם הן יותר הצקות מעצבנות זה לזה שנראה לי שאם יבלו פחות זמן ביחד אולי המצב ישתפר.
כמובן שהחלטה כזו אינה פשוטה כי אין לנו שני גנים ליד הבית וזה אומר שאחד יצטרך להיות בגן רחוק (חברים שלא מהאזור וכו') .
האם תוכלו לספר קצת מניסיונכם על ההחלטה לגבי הפרדה ומתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות ונפרדות
ורד בן פורת22/01/2008שלום לך. מריבות בגיל שנתיים (ובעצם לכל אורך השנים...) הן דבר נפוץ, ומראות לא פעם על קשר חזק, ואולי על צורך בהכוונה ומעורבות ביצירת קשר חיובי ודרכי התנהגות מקובלות. הן יכולות לאותת גם על צורך בנפרדות, אבל לא בהכרח במסגרת הגן, אלא במשפחה, עם ההורים, ביחס אישי, זמן בלעדי עם ההורה ועוד. הפרדה בגן היא רק עוד כלי ליצירת הנפרדות, ואינה תחליף להתייחסות נכונה בבית.
מפנה אותך למספר מאמרים על מריבות והפרדה. להתראות
http://learn.snunit.k12.il/galim/horut/upload/.twins/index.html* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותד.20/01/2008
אני צריכה ייעןץ. אם אני עשיתי את היעוץ הגנטי והבדיקות בביח' איכילוב אז גם אני חייבת לעשות שם את דיקור מי השפיר או שאני יכולה לעשות את זה גם באופן פרטי?
הפחידו אותי שאמרו לי שאולי אותו רופא שאעשה אצלו יבקש בדיקות קודמות וכו' ואז זה יהיה טרטור עבורי ויצטרכו לשלוח דגימות וכ' וזה סתם בלאגן.
מישהי יודעת אם זה באמת נכון? יש לי תאומים ומאד הייתי רוצה לעשות את הבדיקה אצל מישהו מיומן עם הרבה המלצות, אז מה באופן פרטי אין להם מעבדה משלהם?????
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK22/01/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)