פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמות לתאומים
    אורי
    07/11/2007

שמות שנתפסים כזוגות כמו עמי ותמי, אמנון ותמר וכדומה. האם יש להם השפעה פסיכולוגית על הילדים במובן הבידול או שאין לדעתך בעיה עם העניין? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמות לתאומים

הוספת תגובה

• שמות ונפרדות

ורד בן פורת
    08/11/2007

שלום אורי. ישנן גישות שונות הנוגעות ליצירת נפרדות אצל תאומים, ובאילו דרכים לעשות זאת. כשמדובר בשמות - נהוג לראות בהם כיוצרים זהות, היות ואנחנו "מטעינים" אותם בציפיות, זכרונות, הקשרים משפחתיים ועוד. לכן, כששמות שני ילדים קשורים בצורה ברורה כל כך אחד בשני - כאילו ואמרנו בכך משהו לגבי הזהות המחוברת שלהם. עם זאת - לא השמות הדומים הם אלו שמשפיעים בסופו של דבר, אלא הגישה העמוקה יותר של ההורים לגבי ההתייחסות השונה והייחודית לכל אחד מהילדים. ובקיצור - אם מתאים להורים לקרוא כך לילדים - מצויין, רק לא לשכוח את העיקר! בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסביבה נוטה לחבר בין תאומים

סיגל לוי
    08/11/2007

הי אורי
    אני מצטרפת לכל מה שורד אמרה
    רוצה להוסיף עוד נקודה למחשבה - הסביבה נוטה במילא לראות בתאומים צמד ולעיתים לכנות אותם בכינוי משותף "התאומים" או משהו דומה. שמות שיוצרים דפוס כמו "עמי ותמי" למשל, עלולים ליצור בסביבה דפוס משותף שיקשה על אנשים לראות אותם כנפרדים, ולא יגרום להם להתאמץ ולהבחין מי הוא מי.

לשיקולכם...

סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתאומות קצת יותר גדולות....
    שקדאיריס
    05/11/2007

אחותי, תאומה זהה לי, לוקחת גלולות למניעת הריון מסוג פמינט. יש לי חבר חדש והיא הציעה לי להשתמש בגלולות שלה. האם זה באמת אפשרי, בלי ללכת לרופא?

הוספת תגובה

• ללכת לרופא!

ורד בן פורת
    06/11/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה הנוגעת לתאומים זהים בני שנה
    אוהד
    04/11/2007

שלום

קודם כל, כל הכבוד על פתיחת פורום מקצועי בנושא.
    יש לנו תאומים זהים בני שנה בדיוק (וילדה בת 3.5). הם בהחלט שמנמנים ואוהבים לאכול (אף שלא יצאו לאף אחד מהם שיניים). אף שאנו כמובן נותנים להם ארוחת ערב המתבססת על מאכלים אחרים, לפני השינה אנו נותנים להם מטרנה +דייסה, בתקווה שישנו טוב במיטותיהם. בפועל, הם קמים ל-2 עד 3 האכלות נוספות (או אחד מהם או שניהם). המציאות שלנו היא שאחד מהם מתעורר, שותה מטרנה במיטה שלנו ונרדם במיטה שלנו, זאת מכיוון שהם מתעוררים בקלות אחד מהשני. לאחר מכן השני מתעורר ורוצה גם הוא לשתות/לאכול. אני ואשתי קמים ומחליפים ביניהם. האחד חוזר למיטתו והשני עובר לאכול במיטתינו. כך זה חוזר מספר פעמים בלילה (!), לרב זה מלווה גם בבריחות פיפי מהחיתול והחלפות בגדים. זה מוביל לצריחות חזקות שמובילות להערת התאום השני, ולכן אנו מפרידים. מאחר שהם גדולים ומבינים, כמובן שהם רוצים לישון במיטה של אבא אימא. אני חושש שזהו אחד מהגורמים שמפריעים להם להיכנס לשינה עמוקה של מספר שעות.
    אנו יודעים שיש ילדים שמספיק להם בקבוק מים, עליהם זה לא עובד. שניינו עובדים, ויש קושי עצום בלילות. כמות הקימות שלהם בלילה דומה לזאת שהייתה להם בחודשים הראשונים.
    יש מה לעשות? (לפחות הבת הגדולה שלנו ישנה "כמו תינוקת").

תודה, אוהד.

הוספת תגובה

• במיטותיהם וביחד

סיגל לוי
    05/11/2007

שלום אוהד
    אכן מטלה קשה ביותר להעביר לילה עם תאומים בני שנה...
    הבעיה היא שבשל העומס, נקלעתם למצב שבסופו של דבר מכביד עליכם יותר, וגם אינו טוב עבור התאומים
    כפי שאמרת, הם כבר מבינים שיותר נעים עם אבא ואמא במיטה וזה מועדד אותם להתעורר מס' פעמים בלילה ולכן, גם אם אינם אוהבים זאת, חשוב להרגילם לחזור לישון במיטותיהם.
    זה נכון שתאום לעיתים מעיר תאום אחר, אך עדין מומלץ מאד לא להוציא את הבוכה מן החדר, כי אז התאום שמתעורר גם עלול להבהל שאחיו נעלם וגם כאשר הוא מבין שאחיו עם הוריו, הוא חש שהוא מחמיץ משהו וגם זה מעודד אותו להתעורר.
    אני חושבת שזה הזמן לאסוף כוח ולהקנות להם הרגלי שינה במיטתיהם. טקס שינה מסודר ואישי לכל אחד מהם ובלילה לתת את מינימום הטיפול הנדרש ולהחזיר אותם למיטותיהם (מומלץ להתייעץ עם רופא אם הם זקוקים לכל-כך הרבה האכלות. יתכן שירגעו גם עם מים או מוצץ אם יתרגלו לכך).
    המשימה קשה ודורשת התארגנות וכוחות אך התוצאה תהיה טובה לכולכם
    ]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש תודה!!!

אוהד
    08/11/2007

עשינו שינוי מקיף על פי עצתך, ובתוך 3 לילות חל שפור עצום.

תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות בחודשים הראשונים
    סופי
    24/10/2007

ילדתי תאומים בן ובת לפני חודש וחצי ובני הבכור בן 3.5, יש לי עזרה של מטפלת בשעות היום אך בכל זאת קשה לי מאוד הטיפול בהם בגלל האינטנסיביות, שאלתי נוגעת לאופן הטיפול בהם,
    1. האם כדאי להאכיל אותם יחד ואם כן כיצד עושים זאת(לא מניקה) או כל אחד בנפרד כך שיוצא להאכיל בממוצע כל שעה וחצי?
    2. הבת סובלת מאוד מגזים לאורך כל היום מתי זה עובר?
    3. הם ישנים בלילה לידי, במיטה שלי עם מספיק מרחב לכולם (המיטה מספיק גדולה ולמרות כל ההערות בחרתי שזה הכי נוח כרגע) מתי כדאי להעביר אותם למיטת תינוק לבד בחדר שלהם ובכלל מה המלצתכם בעניין ?
    4. אם יש לי אפשרות בחירה בין מטפלת בבית שלי/ מטפלת בבית שלה/ מעון מגיל חצי שנה מה עדיף? (אני מכירה את כולם באותה מידה והם טובים אך המטפלת בבית שלה הכי טובה) האם כדאי לוותר על מטפלת בבית שלי לשם כך או לוותר על הכי טובה רק שתגיע מטפלת הביתה? (עד גיל שנה)

הוספת תגובה

• עומס רב

סיגל לוי פסיכולוגית קלינית
    24/10/2007

אכן, העומס הוא רב בחודשים הראשונים, בעיקר שיש עוד אח צעיר יחסית בבית שגם זקוק עדין לתשומת לב...
    ככלל, זכרי שאין "תשובות נכונות" ואת יכולה לסמוך יותר על האינטואציה שלך. כל אחת נוהגת אחרת לפי מה שמתאים לאישיותה, לכוחותיה, לתקציבה, למידת העזרה שמקבלת וכו'...
    1. אכן יותר קל להאכיל אותם יחד מבחינת העומס וסביר שהם גם יתרגלו לכך. עם זאת, לא כדאי להיות נוקשה - לא כדאי להעיר תינוק ישן כי אחותו אוכלת וכו'...
    2. בנוגע לגזים, כדאי אולי לשאול בפורום רפואת ילדים
    3. לגבי השינה, זה אמנם מאמץ גדול יותר לקום מהמיטה שלך, אך חשוב ליצור להם פינה משלהם, לכל אחד בנפרד, שיתרגלו אליה, דבר שעוזר להם לבנות את הזהות שלהם כנפרדת זה מזו. אולי בהתחלה יקל עליך אם תשימי 2 עריסות, או מיטה בה ישנו במשותף, עד שתעבירי על אחד למיטה משלו בחדר משותף. יהיה לך גם יותר קל להקנות להם הרגלי שינה במיטות משלהם.
    4. הכי טוב אם היתה לך מטפלת שאת רוצה מאד, בסביבה הטבעית שלהם, בביתם, אך אם אין ברירה, הגורם האנושי, כלומר מי המטפלת, נראה לי הכי משמעותי
    בהצלחה
    ממליצה לך להעזר בכל מי שרק אפשר כדי להקל על העומס...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעבוד?
    ליהי
    24/10/2007

היי , אני אמא לתאומים מקסימים שנולדו פגים ושהו בפגיה חודשיים כיום בני 10 חודשים.

יש לי כמה שאלות. איך מסתדרים לבד בלי שאחד יבכה ברקע או בכלל האם אצטרך עזרה כל הזמן?

אני רוצה לטפל בעצמי קצת מה שלא הספקתי אחרי הלידה,בעלי עובד כל היום וגם בלילה..

ולפי דעתו אני חייבת לשים אותם במעון וכך אוכל להתפנות לדברים אחרים וכמובן לעבודה בהמשך אבל לי קשה בטירוף לעזוב אותם במיוחד אחרי ששהו בפגיה כ"כ הרבה זמן. האם אני יחידה במחשבות האלו? אפשר לצאת מהבית כשאני איתם לבד? זקוקה לכמה טיפים של הורים לתאומים...

כתבתי בבלאגן- מצטערת, אבל אשמח לכל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    לעבוד?

הוספת תגובה

• איך מסתדרים

ורד בן פורת
    24/10/2007

שלום לך ליהי. את מתארת מצב מאד מוכר להורים לתאומים, כך שחשוב שתרגישי ותדעי שאת "בחברה טובה" , שהחוויה שלך אופיינית לכל מי שהיה או עודנו שם. אין ספק שהחלום על הורות שקטה ומסתדרת בקלילות נתקל במציאות מורכבת הרבה יותר כשמדובר בטיפול בשניים, ואין הרבה ניסים או דרכים לעקוף את זה. אבל מה שכן ניתן - להתאים את הציפיות למצב. סביר שלשניהם "יש מה להגיד" כל הזמן, והם לא מסונכרנים, וטוב שכך. ילדים הם יצורים סתגלנים ומקבלים את המציאות, והם פחות "מתרשמים" אם אמא לא פנוייה כל הזמן, אם צריך קצת לבכות ולחכות. הקושי הוא אצלנו ההורים.... חשוב שתמציא זמן לעצמך, ואם בעלך עסוק בוודאי ניתן למצוא דרכים להתאוורר אפילו לזמן קצר, לבלות עם חברה, לשתות קפה לבד, ועוד כמובן. אולי יש לך חברה שיכולה לתת לך "מתנה" שחברה ולשמור על ילדייך לזמן מה ? או לטייל אתכם בגינה? חשוב שתהיי יצירתית במציאת פתרונות, כי אי אפילו ה"מכונה" המסורה והאוהבת שנקראת אמא צריכה תיקון וחידוש עם הזמן...
    כך תוכלי לשקול ללא לחץ את אפשרויות המעון או המשך הטיפול הביתי, שיתאים למה שאת רוצה ומאמינה, ולא רק כתשובה לעומס המתמשך. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי ללידת תאומים
    דיקלה
    21/10/2007

במשפחה שלי יש היסטוריה של לידת תאומים: בנות דודות שלי הן תאומות לא זהות, לסבא שלי יש תאום זהה ויש עוד כמה במשפחה הרחוקה יותר.
    מה הסיכוי שגם לי יוולדו תאומים (או תאומות)?

לקביעת תור
    סגירה
    סיכוי ללידת תאומים

הוספת תגובה

• ראי תשובה של ורד בן פורת

21/10/2007

שלום דקלה
    ורד בן פורת התייחסה בתשובתה לגורמים המגבירים את הסיכוי ללדת תאומים (בשאלה המתייחסת לנושא התורשה). אולי התייעצות עם הרופא נשים שלך על ההיסטוריה המשפחתית תניב עוד מידע. בסופו של דבר, הטבע יקבע...
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגת תאום ברחם
    ש.
    18/10/2007

שלום,בעקבות ההריון של קרובת משפחה קרובה, אני מתעניינת בנושא של פסיגת תאוםברחם. שמעתי דעות שמתארות שתאום אחד נבלע פשוט איכשהו ברחם, אבל לפי הסברים אחרים הבנתי שהוא בעצם "נבלע" בתאום השני ולפעמים נשארים ממש חלקי אברים אצל התאום השני. זה באמת ככה?

לקביעת תור
    סגירה
    ספיגת תאום ברחם

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    21/10/2007

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להירדם!!!
    מישהי
    16/10/2007

הילדים שלי בני שנה וחודשים עד עכשיו הם אהבו להירדם במיטה לבד אולי עם טיפה בכי שאחד מהם היה חולה או צמחו שיניים אז הם ישנו בעגלה או לידינו.

עכשיו שאני שמה אותם במיטות הם צורחים לא מוכנים ורוצים רק בעגלה להירדם.
    מה לעשות אני לא יכולה לתת להם לצרוח?

לקביעת תור
    סגירה
    להירדם!!!

הוספת תגובה

• שינה בשניים

16/10/2007

קשה להרגיל תינוק בוכה להרגע ולהרדם, על אחת כמה וכמה שניים.
    אני מפנה אותך למאמר שלי "שינה בשניים" באתר www.sigal.name
    בינתיים כמה נקודות מתוך המאמר:
    צריך ליצור את ההרגל של הכנה לקראת שינה, של טקס שינה מרגיע (סיפור, שיר) ולעשות זאת בנפרד לכל אחד מהתאומים (בנוכחות השני). כך זה נותן לכל אחד זמן משלו עם ההורה, והוא יכול להרגע לקראת הלילה.
    גם אם תינוק מוחה ובוכה לא צריך להתרגש יותר מדי. התארגנו מראש (צריך כוח וסבלנות) ביחד עם בן זוגך וגשו בכל 5 דקות. הרגיעו, השכיבו, אמרו "לילה טוב" וצאו שוב. הם יגלו שאין להם ברירה אלא לישון ושהבכי לא משתלם. חשובה סבלנות ועקביות. אפשר גם לסדר להורה מזרון בחדר שלהם ולהחשיך את החדר אולם הם בוודאי ינסו למשוך את תשומת ליבו בכל דרך אפשרית. חשוב לזכור שגם אם זה קשה באותו הרגע, בהדרגה הם ילמדו להרגע ולהרדם לבד וזה מה שחשוב.
    חשוב מאד לא להוציא תינוק בוכה מן החדר, כי אז הוא ילמד שכדאי לו לבכות, וגם אחיו התאום ירצה לאמץ שיטה זו כדי לזכות בתשומת לב.
    זה על קצה המזלג - פירוט במאמר.
    הרבה כוח, עקביות וסבלנות - זה קשה, אך משתלם בסוף...
    לילה טוב...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר רוחני בין תאומים
    נילי
    14/10/2007

האם באמת יש קשר רוחני/טלפתי בין תאומים כמו שרבים טוענים או שזאת סתם שמועה שנולדה אולי מהרצון שלנו שיהיה דבר כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    קשר רוחני בין תאומים

הוספת תגובה

• מה חושבים התאומים שבינינו

14/10/2007

שלום נילי,
    האמת היא שאני לא יודעת אם זה נחקר באופן מדעי. יכול להיות דמיון רב בצורת החשיבה בשל שני גורמים: תורשה (אצל תאומים זהים, שיכולה לגרום לנטיות דומות) וסביבה - אותם הורים המתייחסים בדרך כלל אל הילדים ביחד, במצבים דומים...
    הסביבה אוהבת מאד את הרעיון הזה ומצאה דרך לבטא זאת בפתגם "נפש תאומה" שהיא כמו בבואה של האדם עצמו.
    בראיונות מצולמים, לעיתים ראיתי זוגות של תאומים הנכנסים זה לדברי זה ומשלימים אותם.
    בכל מקרה, אין ספק שזה טבעי שתאום יחוש שיש לו קשר קרוב במיוחד אל אחיו התאום.
    מעניין לשאול את הגולשים התאומים האם הם חשים מן קשר שכזה, והאם הם זהים או לא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לכל הגולשות
    דנית
    11/10/2007

היה לי ויכוח עם חברה - האם תאומים זה יותר קל? מצד אח ד יש את העול הכפול שנופל על ההורים. מצד שני - לטוווח ארוך - חלק גדול מההורים, גם בגלל מניעים כלכליים יותר לא יביאו ילדים לעולם וככה בשיטת "זבנג וגמרנו" גומרים עם ההריונות הבאים...

מה אתן אומרות - אשמח לשמוע התיחסויות מגולשות וגולשים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לכל הגולשות

הוספת תגובה

• קל זה בטח לא

12/10/2007

הי דנית
    קודם כל, זו שאלה לגמרי תאורטית, כי אנחנו לא ממש בוחרים אם יהיו לנו תאומים או לא, כך שמי שאין לו, זה לא ממש רלוונטי לו...
    יש שנים שבהן יש יתרונות שמקלים על הטיפול בתאומים, כמו בגיל שבו ההתפתחות החברתית יותר משמעותית, ובדרך כלל לתאום יש חבר קרוב מאד ויחד הם יוצרים עולם ומלואו.
    מעבר לכך, ההתמודדות היא קשה ביותר. ההבדל בין אחים קרובים לתאומים היא שהכל קורה בו זמנית ולכן בגילאים הצעירים, העומס הוא קשה מנשוא, חייבים עוד זוג ידים, וגם אז, העומס הכפול נגמר בתשישות קשה. מעבר לכך, ההתמודדות היא גם מורכבת מבחינות נוספות - יש כאן שני ילדים שאמנם מטפלים בהם יחד אך צריך לתת לכל אחד לבנות עולם משלו, יש גילויי קנאה קשים, וכל משימה התפתחותית כמו גמילה מחיתולים, כניסה לגן וכו' הופכת מורכבת כשמדובר בשניים העוברים אותה בזמנים פחות או יותר שווים.
    למרות הקושי, יש ייחוד רב ונפלא באתגר זה
    מעניין לשמוע מה חושבות שאר הגולשות
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטיב תורשתי?
    שני
    10/10/2007

שלום לכן !!!

אחד ההריונות של אימי (מזמן....) היה על תאומים - אך ביש המזל - נגמר בהפלה.

העובדה שהיו (נוצרו) לה תאומים - האם מנבאת סיכוי שגם לנו - לבנותיה - יש סיכוי לתאומים? או שזה מיקרי?

תודה וסליחה אם אני מפגינה בורות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    מוטיב תורשתי?

הוספת תגובה

• סיכוי לתאומים

ורד בן פורת
    10/10/2007

שלום לך. ממליצה לך לחפש נתונים בספרים או אפילו בגוגל. בינתיים - שולחת לך מידע על סיכוי ללידת תאומים, לקוח מכאן:[a href=http:// id=link]http://www.ifeel.co.il/page/177[/a]
    שכיחותם של תאומים בלתי זהים משתנה באזורי עולם ‏השונים, ותלויה בגורמים אחדים:‏
    ‏1. תורשה - הסיכוי לתאומים עולה במקרים שלקרובים ‏מדרגה ראשונה של האם יש תאומים. לאם עם תאומים ‏בהריון קודם יש סיכוי גבוה פי שניים(!) ללידת תאומים ‏בהריון נוסף. לעומת זאת, ההיסטוריה המשפחתית של ‏האב אינה תורמת לשכיחות היווצרותם של תאומים.‏

‏2. גזע האם - משפיע על שכיחות התאומים. השכיחות ‏הגבוהה ביותר היא בקרב שחורים (10-40 ל1000- לידות), ‏נמוכה יותר בקרב לבנים (7-10 ל1000- לידות) והנמוכה ‏ביותר בקרב הגזע האסייתי (3 ל1000- לידות).‏

‏3. גיל האם - השכיחות עולה בקרב יולדות מעל גיל 35.‏

‏4. משקל האם - נשים שמנות הן בעלות סיכוי גבוה יותר ‏ללידת תאומים.‏

‏5. שימוש בתרופות להשראת ביוץ במסגרת טיפולי פריון ‏לאם - הסיכוי להריון תאומים עולה עד ל-10% לאחר ‏שימוש באיקקלומין, ועד ל-30% מכלל ההריונות לאחר השראת ביוץ באמצעות פרגונל ‏ודומיו.‏

עקב הצלחות טיפולים אלו בשנים האחרונות וריבוי ‏השימוש בהם, יש עלייה מתמדת בשכיחות ההריונות ‏מרובי העוברים.‏

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנות בכסאח...
    ירין
    10/10/2007

אני אמא לתאומות בנות שנתים וחצי שכרגע אני בקשיים איתם ורציתי לדעת אם יש עוד שמרגישים כמוני. הם פשוט לא מקשיבות לי- אני מרגישה שאני מדברת עם עצמי. אומנם זה רק בשבועיים האחרונים, אבל כל מה שאני אומרת הם אומרת לי "אמא לא" ולפעמים מרביצות לי... הצילו...

לקביעת תור
    סגירה
    בנות בכסאח...

הוספת תגובה

• בדיקת גבולות

ורד בן פורת
    10/10/2007

שלום לך. את בעצם מתארת מצב של בדיקת גבולות אופיינית לגיל שנתיים, שה"בונוס" הוא שזה כפול שתיים! אני בטוחה שיש הרבה (!!) הורים לילדים בגילאי בנותייך שמרגישים ממש כמוך, ובוודאי כשמדובר בהתמודדות שלך, בחיקוי שלהן אחת את השנייה, בצורך האישי של כל אחת לבדוק בנפרד אותך ואת עצמה. מפנה אותך למאמר רלוונטי, מקווה שיסייע לך גם בהתמודדות. מוזמנת לחזור ולהתייעץ. להתראות
    [a href=http:// id=link]http://learn.snunit.k12.il/galim/horut/upload/.twins/twins22.html[/a]

ואגב - מוזמנת לסדנא להורים לתאומים בגילאי שנתיים -שלוש שנפתחת השבוע בתל אביב. הפרטים כאן. להתראות
    [a href=http:// id=link]http://www.vered10.net/45647/הסדנאות_הבאות_[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    לילו
    08/10/2007

יש לי תאומים שני בנים מקסימים בני 3 חודשים הם היו חודשיים בפגיה וחודש הם בבית אני לא מצליחה לעשות כלום חוץ מלטפל בהם אני כרגע גרה אצל ההורים עד שאני יקבל את הבית שלי ויש לי המון עזרה אבל אני חושבת מה יהיה שאני יעבור לבית שלי ( עוד 3 חודשים) מה עם כביסות בישולים נקיונות איך אפשר לעשות את כל הדברים האלה?

הבית של ההורים 2 קומות אני לא מוכנה לעזוב את שניהם ישנים ולרדת למשל למטה האם זה נורמלי? לא שהם ישנים הם רוצים לישון רק על הידיים וזה ממש בעיה כי אני לא יכולה להשאר איתם רגע לבד. אני היחידה שלא נשארת לבד או שיש עוד כמוני אני כבר לא יודעת מה לחשוב. איך מסתדרים???

ולנושא השני, כמו שציינתי הם בני 3 חודשים אשר היו חודשיים בפגיה מתי הם מתחילים לעשות כל מיני דברים כמו: לחייך, לקשקש כשהם מתעוררים ועוד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• עומס ומתח רב

08/10/2007

לילו שלום
    מתאורך נשמע שזו אכן תקופה עמוסה ומתוחה מאד בחייך...
    לא ציינת אם אלה ילדיך היחידים. אם כן, הרי שקודם לכן מעולם לא היית אמא וזה באמת מלחיץ, במיוחד עם שניים כה קטנים. חשוב לציין ששניהם שהו בפגיה ובוודאי חששת לא מעט לבריאותם. יתכן שהתרגלת שמשגיח עליהם צוות רפואי 24 שעות ביממה. אולם כעת שחררו אותם הביתה, כך שכנראה אין בעיה שיהיו ללא השחה רפואית צמודה. אם לא נאמר לך אחרת, אין לך מה לחשוש כשהם נרדמים (סוף סוף). את לא צריכה לעמוד שם ולשמור את שנתם, אלא להפך, לנצל רגע לנוח. הם כבר ישמיעו קולם כשיתעוררו...
    גם זה שאת בבית הוריך מצד אחד עוזר ומצד שני מוסיף ללחץ שאינך במקום משלך. כשתעברי לבית משלך, חשוב שתארגני לך הרבה תמיכה, או ע"י המשפחה או בתשלום, עד שתתרגלי ותראי שאת מתחילה להסתדר. צריך הרבה כוח וסבלנות וזה קשה לכולם!
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים וכועסים
    שושי
    06/10/2007

אני אמא לתאומים לא זהים בני 25
    שונים מאוד, אחד הצהיר על עצמו כהומו,מאוד רוחני
    השני מצליח וכמעט נשוי.
    יש ביניהם יחסים מאוד עכורים, הרבה כעס, אין תקשורת ואין הבנה
    אנחנו משדרים הרבה אהבה,רגישות והבנה אבל כלום לא עוזר.
    לא ידעת מה עוד אני יכולה לעשות על מנת לגשר בינהם או לא להתערב???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים וכועסים

הוספת תגובה

• המשיכי לתמוך בשניהם

08/10/2007

שושי שלום
    שניהם בנייך. את עושה מה שאת צריכה ותומכת בשניהם. למרות היותם תאומים, כל אחד התפתח לכיוון שונה בחיים ואולי לכן הם מתרחקים זה מזה כעת. נראה שלאחד חשוב להגדיר את עצמו כהומו ולשני חשוב להגדיר שהוא אינו כזה. הגדרה של זהות מינית כהומו מכתיבה לרוב גם את החברה שאדם מסתובב בה, ולכן כעת אין ביניהם הרבה מן המשותף מבחינה חברתית. אם תמשיכי לשדר מסר של כבוד הדדי, אולי בעתיד יוכלו גם לחוש שוב את הקרבה שיש ביניהם, או שלפחות הייתה ביניהם כשני אחים תאומים. מותר לריב ולכעוס, אך אם יכבדו זה את זה, אולי בעתיד גם יתפייסו. נקווה...
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימת תאומות
    סיגל
    03/10/2007

האם מציאותי הדבר שיש סיסכסוך קינאה בין תאומות, הרווקה משפיעה - חוסמת את הנשואה להיכנס להריון?

לקביעת תור
    סגירה
    חסימת תאומות

הוספת תגובה

• חוסמת באיזה אופן

08/10/2007

סיגל שלום
    לא היה ברור לי מתוך ההודעה שלך למה הכוונה "חוסמת את הנשואה להיכנס להריון" - מבקשת ממנה? באיזה אופן היא חוסמ?
    זה אכן קשה לאחות רווקה הרואה את אחותה נשואה ורוצה משפחה, אך... כל אחת היא עולם בפני עצמה וצריכה לנהל את חייה שלה. אם קשה לרווקה, היא צריכה לראות כיצד היא פועלת להשגת זוגיות, ואם קשה לה בתחום זה, היא יכולה למשל לפנות ליעוץ, לתמיכה. אם תרצי לפרט עוד, אולי אוכל לעזור יותר...
    בהצלחה לנשואה בהריון...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה