פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטפלת לתאומים
    רמי גור
    24/04/2008

הי,
    אנחנו מחפשים מטפלת לתאומים לתחילת שנת הלימודים. הם יהיו בני 11 חודשים.
    יש למישהו המלצות על מטפלת או איפה ניתן לחפש?
    תודה
    רמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטפלת לתאומים

הוספת תגובה

• מטפלת לתאומים

אתי
    15/08/2009

שלום שמי אתי. ברצוני להציע את עצמי כמטפלת לתאומים. הטל. 0545615435

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סטודנטית בת 21 עם ניסיון, התינו

רומי
    04/06/2008

התינוק הכי קטן שטיפלתי בו עד כה היה בן 8 חודשים.
    אני פנויה מ20 באוגוסט ועד תחילת נובמבר, יש לי המלצות ( אני נתנייתית).
    אם אתם מעוניינים תשאירו מייל ואני אחזור אליכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת לעבוד עם תאומות?

חן
    27/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לשכר למטפלת(נדחפת לשרשור

לי
    22/05/2010

סליחה על ההתפרצות לשרשור המטפלת....רצוני לשאול בערך מה הסכום שמשלמים עבור מטפלת לתאומים בני שנה וחצי (המטפלת של ילדיי מקבלת 35 לשעה ורוצה להעלות ל40 ...האם זה בסדר או יקר מדי?תודה ושוב סליחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינת
    23/04/2008

באיזה משקל ממוצע צריכים להיוולד תאומים?
    ובאיזה משקל זה כבר נמוך מדי ומסוכן?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    23/04/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים
    נאוה
    15/04/2008

שלום, נודע ליכי אני נושאת ברחמי זוג עוברים, אני מאד חוששת מהגידול שלהם, נראה לי שזה כמו שני ילדים ומאד בעייתי, האם יש קבוצות שאפשר להתייעץ איתן לגבי התהליך?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון תאומים

הוספת תגובה

• גידול תאומים

ורד בן פורת
    15/04/2008

שלום לך נאווה. ראשית שיהיה לך הריון קל ומשעמם...
    למה כוונתך קבוצות שאפשר להתייעץ? את מחפשת קבוצת תמיכה או מידע? או ייעוץ רפואי מקצועי?
    שולחת לך בינתיים רשימת פורומים של הורים לתאומים. להתראות

http://www.twins.org.il/index.php?sid=444&lang=he&act=links&cat=1313

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול תאומים

אלמירה מירה
    27/03/2011

נולדו לי שתי בנות בנות חודשיים וברצוני לדעת..
    מתי אני יכולה לעשות להם סדר יום קבוע? ואיך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלה
    13/04/2008

שלום רב,
    אני בשבוע 29, וכל רבע שעה בערך הבטן שלי מתקשה והופכת קצת לקונוס ונראה כאילו התאומים רוצים לצאת מהפופיק.

אני נוטלת פרוסלט.
    אפשר לקבל עצה, מה הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    13/04/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה בכיתה שיש בה תאומים
    ניצן
    08/04/2008

אני מורה ובכיתתי יש תאומות
    התאומות שתלטניות בכיתה ומי שאינה עושה את רצונן מיד את עושות חרם וסוחפות אחריהן
    עוד בנות.כאשר בדקתי את הנושא התברר שבכיתות נוספות שיש בהן תאומות המצב דומה.למה ? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חברה בכיתה שיש בה תאומים

הוספת תגובה

• תאומים זה כוח

סיגל לוי
    08/04/2008

שלום ניצן
    בדרך כלל בכיתות בית ספר תאומים מופרדים זה מזה, אולם לא בכל המקרים
    הרעיון הוא לתת לכל אחד להתפתח באופן עצמאי ללא תלות באחיו התאום.
    מהגיל שבו ילד מתחיל ללמוד בבי"ס (תקופת החביון), הנושא המרכזי הוא קבוצת החברים, תחרותיות, מי שייך לקבוצה ומי לא.
    נראה שזוג התאומות האלה חוששות שלא לפעול בתיאום זו עם זו, ואם הן כן פועלות כך, ברור שהן כוח משמעותי בכיתה.
    כדאי לעשות שיחה עם ההורים על המצב (עם היועצת), לשמוע על היחסים ביניהן בבית ולראות כיצד ה"ביחד" שלהן לא יפגע בהתפתחותן, ולא באקלים הכיתתי
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים לקראת כיתה א'
    דניאלה
    07/04/2008

שלום, יש לי תאומים בני חמש וחצי (וגם בת גדולה מקסימה בת 12) שעולים לכיתה א' בשנה הבאה.
    הם לא זהים ומאוד שונים באופי, במראה ואפילו במה שאובהים לאכול. אחד מהם מאוד רציני ובוגר והשני מאוד שמח ומצחיק. שניהם פקחים מאוד. יש להם חברים שונים וגם בגן הם לא כל הזמן ביחד , אלא כל אחד בעיסוקיו. אבל במהלך השנה האחרונה השני לא רצה לעשות דברים שידע שהוא לא כ"כ מצליח כמו אח שלו (כגון פאזלים וכד) למרות שאם היה מנסה היה מצליח. אני כמובן עבדתי איתו בנפרד ולא ליד אחיו כיוון שכשהיה ליד אחיו הייתי שמה לב שהוא מפסיק לנסות . מצד שני הראשון מאוד רגיש ולוקח כל דבר בצורה קשה ועם אח שלו הוא יותר משוחרר . בחודשים האחרונים אני לוקחת את השני לריפוי בעיסוק ויש שיפור גדול מאוד בכך שהוא התחיל להאמין בעצמו ומנסה לעשות דברים . אני לא יודעת מה לעשות בכיתה א' ? אם אני מפרידה ביניהם אני אצטרך לשלוח אותם לביה"ס אחר ללא חברים מכיוון שבביה"ס הקרוב ישנה כיתה אחת. ולכן אני בהתלבטות כיוון שהם יצטרכו לעלות כל אחד לכיתה אחרת גם ללא אח וגם ללא חברים. אשמח לקבל מכם עצה בענין .
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים לקראת כיתה א'

הוספת תגובה

• תאומים בבית ספר

ורד בן פורת
    07/04/2008

שלום דניאלה. את מציגה דילמה לא קלה, ולמרות שכמובן שאין ביכולתי להקיף בתשובה את המורכבות של המצב, אנסה להתייחס לנקודה חשובה: הפרדת תאומים בבית ספר מאד מקובלת, ויש לה סיבות טובות, אבל חשוב לזכור שזוגות תאומים רבים למדו יחד מאז ומתמיד, ו"עם כל הכבוד" - עברו יפה את שנות בית הספר, והצליחו לפתח ולחזק זהות נפרדת. כך שההפרדה לא נכונה בכל מחיר. את מספרת על תחרות והשוואות, אבל ישנן הרבה דרכים שניתן לכם ההורים ולסיוע מקצועי כמו שאתם משתמשים בו, כדי להתמודד ולמצוא דרכים מתאימות לכל אחד ולשניהם יחד. על כן אני מציעה להתייחס למכלול הנתונים בשיקוליכם לגבי שנה הבאה. מה דעתך? מוזמנת להמשיך. להתראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

דניאלה
    08/04/2008

ורד,
    תודה על התשובה. אני מניחה שנצטרך להחליט בזמן הקרוב- לא פשוט בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים וכל כך שונים
    נטע
    06/04/2008

שלום רב,

אני אמא לשני ץאומים בני 6 ולא ברור לי כיצד הם כל כך שונים זה מזה, הם ממש לא אוהבים את אותם דברים ואותו אוכל לבוש וכדומה, וזה מאד מוזר ככל שזה מתחוור לי יותר ויותר כיוון שהם נולדו באותו יום ואותה שעה כמעט

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים וכל כך שונים

הוספת תגובה

• אכן שונים, כמו אחים

סיגל לוי
    06/04/2008

שלום נטע
    לא ציינת אם התאומים זהים או לא
    אם הם זהים, יותר שכיח שיש נטיות דומות
    אם הם לא, אז הם דומים כמו כל זוג אחים (לעיתים יותר לעיתים פחות)
    ובנוסף, השני המקרים, הרבה פעמים הם יבחרו דברים שונים כדי להבחין ביניהם, כעבודה על כך שכל אחד מהם נפרד מאחיו
    זה תהליך טבעי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יום הולדת לתאומים בני 4
    הילה
    03/04/2008

שלום, רציתי להתייעץ, איני יודעת אם לחגוג את יום ההולדת לתאומים שלי יחד או לחוד, לעשות לכל אחד משהו ייחודי או שלא נורא לעשות הכל אחיד?

לקביעת תור
    סגירה
    יום הולדת לתאומים בני 4

הוספת תגובה

• יום מיוחד

ורד בן פורת
    05/04/2008

שלום לך. ובכן, כמובן שאין תשובה אחת ובוודאי לא חד משמעית בעניין זה, אבל כעקרון - נסי לחשוב על יום ההולדת כעל משהו אישי, גם עבור שניים שנולדו יחד. לכל אחד היסטוריה משלו, ובגיל ארבע יש כבר הרבה מה לספר עליה.... כך שגם אם החגיגה משותפת, נראה שכדאי ליצור משהו ייחודי עבור כל אחד מהם, בהתאם ליצירתיות, לאפשרויות ולאופי של כל אחד. את בוודאי מרגישה שחשובה להם ההתייחסות הנפרדת, ואין כמו יום הולדת להאיר ולהדגיש את היחס המיוחד. מה דעתך? מפנה אותך למאמר בעניין.

http://learn.snunit.k12.il/galim/horut/upload/.twins/teomim5.html

שיהיה שמח ובמזל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם מדובר במסיבה בגן...

קרן
    25/05/2008

היי,
    לי היתה אותה בעיה: כבר בגיל שנתיים, כשהילדים שלי (בן ובת) היו בגן, התלבטנו בשאלה.
    מצד אחד, כדאי לחוד (ברור למה) ומצד שני זה בלבול מח כפול (2 עוגות, 2 הפתעות וכו').
    החלטנו ללכת על יום הולדת נפרד בגן (למרות שהגננות הופתעו...), ובדיעבד ראינו שזה היה כדאי:
    לכל ילד את האופי שלו וכך בהתאם גם החגיגה: לבן שלנו, שהוא מופנם יותר, התאימה חגיגה "עדינה" יותר, ואילו הבת אוהבת להיות מרכז העניינים. אם היינו חוגגים יחד, היא היתה המוקד ולא זו המטרה ביום ההולדת. בנוסף, כל אחד בחר את העוגה שלו , את ההפתעה שחילקו לילדים האחרים ועוד.
    בנוסף, חשובה גם התפיסה של הסביבה: ההפרדה הזו מחזקת גם את התפיסה של הסביבה והילדים האחרים בגן שלא מדובר באותו ילד...לכן גם בימי הולדת לאחרים אנו מביאים 2 מתנות (לא דומות)- אחת מכל אחד.
    היום הם בני ארבע, ועם הזמן אני רק רואה כמה זה היה חשוב. יחד עם זאת, כשחוגגים במשפחה, אנו עושים יחד, היות ונהוג ממילא כשיש אחים שנולדו בסמיכות לחגוג יחד (גם אם אינם תאומים), ואופי החגיגה הוא שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי לתאומים

סיגל לוי
    04/06/2008

נוית היקרה
    אם תתחתנו, הוא לא יכול לגרום לך להרות תאומים
    אך אם יוולדו לכם בנות, וזה תורשתי במשפחתו, אולי הן יהיו אמהות לתאומים...
    האמת - אין לדעת...
    שלך
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוגז
    פאני
    30/03/2008

שלום, יש לי שתי תאומות בנות 7 הן רבות הרבה ותקופה ארוכה הן ברוגז, הן לא מדברות, לא מוכנות ללכת יחד, לא משתפות פעולה ועוד. זה נמשך כבר מספר שבועות ונראה לי כי זה נמשך קצת יותר מדי זמן, מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    ברוגז

הוספת תגובה

• על ריבים ונפרדות

סיגל לוי
    31/03/2008

שלום פאני
    ריבים הם חלק מהגדרת הנפרדות של תאומים
    "אני זה לא אתה, אני לא רוצה מה שאתה רוצה". לא ללכת יחד זו בדיוק דוגמה
    מההיבט הזה, הכל בסדר, לא צריך להתרגש
    מהצד השני, מספר שבועות זה זמן רב. כדאי לנסות לעזור ולתת להם כלים להדברות, להתפייסות, לסליחה, כדי שהכעס והקנאה הטבעיים לא ימנעו מהם גם להנות זו מזו
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים- אחד קטן
    אורלי
    26/03/2008

שלום,
    שי לי תאומים (בנים) בני שנה וארבעה חודשים, הם נולדו בשבוע 34 ואחד מהם היה בפגיה חודש .
    עכשיו אני רואה שיש הדל משמעותו בניהם בהתפתחו.
    הראשון כבר הולך ועושה הרבה דברים שמתאמים לגילו. והקטן אפילו לא עומד לבד , ולא עושה דברים שאמור לעשות.
    האם אני צריכה להתחיל לפחד שיש פה קושי מסויים, או שזה יבוא לו לאט לאט,
    דרך אגב כל הדברים שלו לקחו הרבה זמן אחרי אח שלו .
    אודה לתשובה .

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים- אחד קטן

הוספת תגובה

• התפתחות פגים

סיגל לוי
    27/03/2008

שלום אורלי
    כדאי להוועץ ברופא משפחה כדי לדעת האם הוא חורג מנורמות התפתחות של פגים שנולדו בשבוע שלו ובמשקלו, ולא להשוות לאחיו התאום אף שהם בני אותו הגיל...
    סבלנות ואופטימיות גם עוזרות מאד... (אך לא במקום הבירור)
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידת תאומים - מתי יודעים
    שירי
    25/03/2008

שלום, אולי תוכלו לענות לי, באיזה שלב של ההריון רואים שני עוברים ובוודאות ניתן לגעת כי מדובר בתאומים?

לקביעת תור
    סגירה
    לידת תאומים - מתי יודעים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    25/03/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכות בין תאומים
    שנידן
    22/03/2008

שבוע טוב, התאומים שלי בני שנה ושלושה חודשים כמעט. בן ובת.
    הבן שנולד קטן יותר תמיד פחדנו עליו שהבת תכה אותו . אך התחלפו היוצרות, בלי שום קשר ששניהם זאטוטים אפילו לא שוקלים 8 קילו.
    אך הבעיה היא שהבן בכל הזדמנות מושך לבת בשערות ואפילו נהנה מכך. עבדתי בשיטת עונש בלול, מסר שאסור אך זה לא עזר. האחים הגדולים צועקים עליו, למרות שאני לא מרשה.
    כיצד אני צריכה להתייחס לסיטואציות אלה? אני רוצה לציין שגם לי הוא מושך בשיערות וצוחק מזה.

בנוסף, תופעה שגם מדאיגה אותי , הילד מכה את עצמו. באמצע האוכל בעיקר, או סתם בלול הוא נותן לעצמו בוקסים בצידי המצח וצוחק. בהתחלה אמרתי שאסור, עכשיו אני מתעלמת, אך התופעה ממשיכה.

כיצד עלי להתייחס ב-2 הסיטואציות הנ"ל.
    בתודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מכות בין תאומים

הוספת תגובה

• עקביות בגבולות

סיגל לוי
    23/03/2008

שלום לך
    הם עדין קטנטנים. ההבנה שלהם היא עדין חלקית
    דווקא זה מעודד שפעם חששתם שהיא זו שתכה והיום זה הוא - זה אומר שכל אחד מהם חופשי להיות בתפקיד ה"חזק"
    צריך פשוט להיות עקביים - לומר "לא", "אסור" לשחרר את השיער, שהטון יהיה ברור שאינך מרוצה ממה שהוא עושה. להערכתי עונש בלול אינו תורם, כי הוא אינו מסוגל לקשר בין מה שהוא עשה לעונש כך שלא נראה שיש בכך תועלת. כן אפשר להניח אותו אם הוא על הידים ולומר "די, זה כואב לי", או "לאחותך".
    זה גיל שבהדרגה לומדים את הגבולות. כל אחד מנסה. כל אחד צריך לשמוע את ה"לא" בנפרד. "לא" אחד משותף אינו מספיק לשניהם.
    בהקניית גבולות צריך עקביות והמון סבלנות ובעיקר שמדובר בתאומים
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אולגה
    20/03/2008

יש לי תאומות בנות 9. אחת מתקדמת יותר מבחינה קוגניטיבית ומצליחה יותר בלימודים. לאחרונה היא החלה מעט ללגל על אחותה האיטית יותר. אפשר לקבל טיפים מה אפשר לעשות בנושא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• השוואה

סיגל לוי
    21/03/2008

שלום אולגה
    הפערים האלה הם טבעיים ובאמת קשים עבור התאומים שמבחינים בהם
    צריך פשוט להעביר שוב ושוב מסר:
    לכבד זו את זו ולא לפגוע
    לכל אחת נקודות החוזקה שלה (ונסו לאתר את הנקודות בהן האחות השנייה דומיננטית בהן)
    ההשוואה היא בלתי נמנעת
    תפקידנו כהורים לא לחזק אותה
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים שהופרדו בחטיבות
    אמא מודאגת
    17/03/2008

שלום רב
    יש לי תאומים בניי 12 וחצי בן ובת במהלך כל השנים למדו יחד בגנים ובבית הספר היסודי השנה הם עלו לחטיבות ובמיון שעשה משרד החינוך הם הופרדו תחילה אני חששתי ויכולתי לערר אבל מכיון שכל אחד מהם יצא עם חבריו החלטתי להשאיר את העיניין ככה .
    הילדה הרבה יותר עצמאית בעלת בטחון ומסתדרת לבד בד"כ
    הילד הרבה יותר פחדן לא עצמאי ובעיקר מאודדדד רגיש
    מאז הפרידה ביניהם קשה לו מאוד .הילדה נהנת ללכת לביה"ס תמיד משבחת את המורות והמנהלת והוא לעומתה כל הזמן מקטר לא טוב לו המורות רעות המנהלת רעה יותר הוא היה תלמיד חרוץ ויש לו ירידה משמעותית יש לציין שבחטיבה שלו הרבה יותר נוקשים עם המשמעת ועונשים ואצלה בחטיבה הרבה יותר רכים ועובדים עם התלמידים יותר בדרך הפסיכולוגית בדיבורים וגם בעונשים אבל גם המנהלת וגם המורות הם בעיקר חברים של התלמידים ונותנים תחושה נהדרת לילדים
    אצלו הפוך המורה תמיד מתקשרת לאבא שלו ויש לציין שהאבא יותר נוקשה ממני הוא מעניש אותו וככל שאנו מענישים הוא מתמרד יותר וכועס יותר הוא אוהב יותר כשמדברים איתו ומסבירים לו בצורה יפה ועובדה שכשאני משוחחת איתו בצורה יפה ורגועה הוא מבין את הדברים משתפר ואפילו מבקש סליחה כשצריך.אני ספרנית במקצועי ולא פעם באים תלמידים שתיי החטיבות ואני מגששת את העיניים בכדיי לראות אם רק הבן שלי מתלונן אבל למרבה הצער מהחטיבה שלו כל הילדים עונים חטיבה חרא(סליחה על הביטוי) מורות חרא מנהלת כלבה
    ולעומתם תלמידים מהחטיבה של ביתי מתמוגגים מהעונג בחטיבה .
    אני מאוד רוצה להעביר את בני לחטיבה של הבת האם עליי לעשות זאת לטובת בני בעלי לא מעוניין ולא מסכים בשום אופן להקשיב לילד כל מה שהמורות אומרות לבעלי קדוש מחר יש לי פגישה עם המחנכות והמנהלת איך להגיד להם את מה שאני חושבת על החטיבה? האם עליי להציע להם לשנות גישה עם הילדים? האם בכלל יש לי את הזכות?הדבר הכי חשוב יצא לי לקרוא מכתב של ילד מאותה חטיבה שניסה להתאבד שבכתב כתב על כל אותם תלונות של בני נגד המורות והמנהלת איך לומר להם שאני יודעת מהסיפור? ושזה מוכיח המון?
    תודה מראש וסליחה על המכתב הארוך

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים שהופרדו בחטיבות

הוספת תגובה

• קשר עם בית ספר

ורד בן פורת
    17/03/2008

שלום לך. הסוגיה הקשה שאת מעלה אמנם לא קשורה לתאומים, אבל אולי מה שמטריד אותך כאמא לכאלו היא שאחת "הצליחה" עם ההפרדה והמקום שהיא נמצאת, השני ממש לא, והצורך לאזן ולהשוות רק מקשה על המצב המורכב ממילא. ה"כובע" שלי כאן לא מתאים לסוגיה הסבוכה שהעלית, ואני מציעה לך להפנות אותה לפורומים מקצועיים שעוסקים ביחסים עם בית הספר בגילאי ההתבגרות, ולנסות להתייעץ מה עלייך לעשות. ממליצה לך על הפורום כאן שעוסק בהורים ומתבגרים, או פסיכולגיית ילדים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים
    איריס
    16/03/2008

שלום, רציתי לשאול האם ידוע לכן על שיטת חינוך שונה לךתאומים זהים ולא זהים או שכלל אין הבדל?

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים

הוספת תגובה

• חינוך.

ורד בן פורת
    17/03/2008

שלום ך איריס. ראשית, היות ואין "שיטת חינוך" אחת מומלצת לתאומים בכלל או לזהים בפרט, וכל ילד וזוג הם "מקרה פרטי", וכנ"ל ההורים... נכון הוא, שכאשר מדובר בתאומים זהים, הסביה כולה, ממהורים ועד הדודות ברחוב נוטות לייחס תכונות ואופי ולכן פידבקים דומים, ומכאן שצריך להדגיש ולעבוד הרבה יותר על זהות אישית ומובחנת, על לימוד של הסביבה הרחוקה יותר (גננות, משפחה מורחבת, ילדים) על הייחודיות של כל אחד וכו. מוזמנת לשאול שאלות יותר סםציפיות, אולי נוכל לעזור. בהצלחה! ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה