פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתיחלה לחשוש מהרגע
    ע.
    31/08/2008

טוב, לא האמנתי שהרגע הזה יגיע, אבל הוא הגיע - אני מתחילה לפחד... עד עכשיו החשש היה מכל שבוע שעובר - רק שיעבור. בסופ"ש הזה החדר נצבע, קנינו 2 סלקלים יד שניה פשוט מציאה, והדברים הופכם להיות ממש ממשיים. אני מתחילה קצת לחשוש מהחוויה כולה - הלידה, ובעיקר מהבאתם הביתה - זה פשוט אוסף של רגשות - התרגשות, שמחה, פחד, חשש, חוסר וודאות... אני לא יודעת את מי לשתף ברגשות הללו. עד עכשיו כולם מסביבי תפסו ממני אחת שלוקחת הכל בקלות וטפחו לה על השכם בגאווה על סחיבת ההריון הזה בנוסף ללימודים ועבודה, ואני מרגישה כמו הסלע של כולם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתיחלה לחשוש מהרגע

הוספת תגובה

• הכל טבעי

סיגל לוי
    31/08/2008

שלום שרון
    כל כך טבעי להרגיש את כל הרגשות שאת חשה כעת
    את לא צריכה להיות חזקה בשביל אף אחד אחר
    פשוט תרשי לעצמך להגיב איך שאת מרגישה
    כדאי להיות מוכנים לכך שלא צריך להעמיד פנים שמסתדרים עם הכל ושהכל בסדר
    זה בסדר להיות עייפה
    זה בסדר לקטר (אם רוצים...)
    והכי בסדר לבקש עזרה בבוא העת
    מתרגלים לאט לאט
    וזו אכן חוויה עוצמתית ומרגשת
    בהצלחה
    מוזמנת תמיד לשתף כאן
    תמצאי אוזן קשבת של אמהות רבות שיודעות בדיוק על מה את מד'ברת
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה
    ל.ס.
    27/08/2008

שלום, אני אב לתאומים בני שלוש (פחות חודשיים). בקרוב (מאוד) אנו עוברים דירה (לעיר אחרת, אבל ללא שינוי גן), ואשמח לקבל עצות מהי הדרך הנכונה לפעול בכל הנוגע לילדים לגבי המעבר. אנחנו כבר מדברים איתם זה זמן מה על "הבית החדש" ועל זה ש"נארוז הכל הכל ונעבור לבית חדש" ויהיה שם יפה וכו' וכו', והם נראים די נלהבים, אבל אני חושש שכשהשעה תגיעה יהיה להם קשה וירצו לחזור "הביתה". כיצד מומלץ לפעול? כדאי להראות להם את הבית החדש לפני שעוברים? (אני חושש שמראה של בית ריק יבהיל אותם - אני מניח שקשה להם לדמיין אותו עם הרהיטים שלנו). ביום המעבר הם אמורים ללכת לגן בבוקר ולחזור ישר לבית החדש. האם כדאי "להגיד שלום" לבית הישן באותו בוקר? יש דברים מסויימים שמומלץ לעשות? תודה רבה! ל

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה

הוספת תגובה

• מעברים

ורד בן פורת
    27/08/2008

שלום לך. ראשית - שיהיה קל לכולכם!
    כעקרון, ילדים בגיל זה מבינים את העולם דרך המוחשי, ועד שהם לא נוגעים/רואים/חשים הם לא מפנימים. לכן - כל הרעיונות שלך שמאפשרים את ההבנה הזו הם טובים. אולי כדאי לבחור איתם דברים לבית או לחדר שלהם, וכשמגיעים לתת להם לשים במקום - כך יריגשו מעורבים ושייכים. אפשר לצייר ציורים לבית החדש, לספר עליו סיפורים, להשתמש בבובות או חיות כדי לשוחח דרכם על תחשות שלהם (הפיל הקטן עובר לבית אחר, הוא קצת חושש, אולי הוא לא ימצא את הדברים שלו במקום שהוא רגיל. מה כדאי להציע לו לעשות?...). אפשר לצלם תמונות מהבית הישן ולשים על לוח בחדש כדי שהוא לא "ייעלם" לגמרי. בקיצור - כל יצירתיות מסוג זה טובה ונכונה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלגן
    הילי
    27/08/2008

כל הזמן מבלבלים לי בין התאומים, היום כל אחד חזר עם הסנדלים של השני ,כל בוקר אני נותנת להן במעון סימן מי זה מי וזה לא עוזר ,אני מאוד מקפידה להפריד את החפצים שלהם ,לכל אחד יש את שלו והם עושים לי בלאגן,,,, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בלגן

הוספת תגובה

• בלבול בזהות

סיגל לוי
    27/08/2008

שלום הילי
    לדעתי חשוב לעשות עם הצוות שיחה על חשיבות הנושא
    להסביר כמה זה מבלבל עבור הילדים
    לא אמרת בני כמה הם
    אולי כדאי משהו מאד ברור כמו שרשרת עם שם
    תספורת אחרת
    וכו'
    ולהמשיך להסביר לסביבה שוב ושוב...
    לא אמרת אם הם זהים או לא
    אם כן, זה עוד יותר חשוב לתת לסביבה סימנים ברורים
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    אומיימה
    24/08/2008

שלום לכם, פנייתי אליכם הינו צורך חשוב לעזרה דחופה לאחר ששומעים מילד בן שש שהוא רוצה למות הוא שונא עצמו , ועוד. אני אמא לשלושה ילדים, ילדה בת 10.5 , ותאומים בנים בני 6. אני עובדת כמורה, ובעלי עובד כבעל עסק במכונאות רכב, אנחנו משפחה מאוד איכפתית ורגישה , גידלנו את ילדינו בהרבה השגחה ותשומת לב מחשש מכל דבר בסביבה, הם הפכו לילדים מאוד רגישים מלאי חום ואהבה, וכמה שאנחנו משדרים להם על אהבתנו הם דורשים לעוד. בעייתי לאחרונה היא עם אחד התאומים , אשר איבחנתי אצלו בזמן האחרון התנהגות מוזרה שאין לי הסבר בשבילה, או מרוב שאני מבינה אותה לא יודעת להגדיר איך לטפל. התאום הזה הוא מאוד רגיש, רוצה להשתלט על כל דבר , אותי החפצים , בקיצור כל דבר על מנת למנוע מאחיו לקחת ראשון. הוא מאוד אנוכי, מרביץ לו בשקט, בלי שאף אחד יראה, ואני תמיד יורדת עליו בכך, כשמדברים על מה שהוא עשה הוא אומר שתמיד אני יורדת עליו, ושגם אח שלו אשם, ושהוא שונא אותו, והלוואי שימות כדי שכולנו נהיה מבסוטים בלעדיו. אני מתקשה לדבר איתו , כל היום מחפש דברים להרגיז אותי, הוא רוצה שאני אהיה בשבילו בלבד. מדבר כמו גדולים , שקשה לפעמים לענות לו . בכל פעם שאנחנו רוצים לצאת מהבית הוא מקבל קרייז לא רוצה להוריד את הפיג'מה, שהוא מוכן ללבוש אותה כל החיים אפילו מחוץ לבית, פעם היה לוקח אותה לגן בתיק שלו, כאילו שהיא נותנת לו להרגיש בטוח וכמו בבית. דבר נוסף הוא מתקשה לדבר מיד עם אנשים זרים, מתבייש אם שואלים אותו משהו, ודוחף את אח שלו לענות במקומו, כאילו הוא גיבוי בשבילו בחוץ, ובבית הוא השולט והאח הוא הנשלט.....מעניין נכון. כאשר אני מטיילת איתו לבד בסופר או במקום מחוץ לבית בלי האח התאום הוא מתנהג במאה אחוז. אבל אם מאחרים מתחיל לשאול על אח שלו, ורוצה לחזור הביתה. האח התאום הפך להיות פחדן , וותרן, לא מביע את דעתו לפני שהאח השולט יבחר או יחליט או אפילו יטעם משהו חדש בשבילו, והוא לא בטוח בהחלטותיו אם מזדמן לו להחליט . בעוד שבועיים הם עולים לכיתה א', ואנחנו החלטנו להפריד ביניהם בכיתות, זאת אומרת כל אחד בכיתה אחרת. אולי כך תתחזק אישיות כל אחד מהם יותרו בגלל שהם גדלו צמוד אחד לשני במשך ששת השנים, ונשארים ביחד 24/24 שעות דבר הגורם לסכסוכים לאחרונה. מכל הסיפור הזה אני מפחדת ודואגת מהאיומים למוות נכון שהוא קטן ועוד לא מבין מזה מוות, אולם הצורך הזה ייתכן ויגדל איתו, ובאחד הימים יעיז לעשות משהו. תעזרו לי איך להתמודד איתו, מהי שיטת הדיבור שעלי להשתמש בה איתו כאשר הוא מחפש דברים להרגיז אותי, האם הוא מנסה לפנות תשומה לבי אליו בלבד , כי הוא אומר לי את מתנהגת איתי לא בסדר.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• מצוקה

סיגל לוי
    24/08/2008

שלום אומיימה
    נראה ששני התאומים במצוקה
    וגם שאת מתקשה להתמודד עם גילויי הקנאה של אחד מהם
    לתמוך בו וגם לשים לו גבולות
    אולי ההפרדה הצפויה גורמת מתח רב וקושי
    אולי כדאי לפנות לעזרה מקצועית של מומחה לתאומים כדי שיבדוק
    האם מספיקה הדרכה ותמיכה בכם כדי לשנות את המצב
    או שהתאום הזה צריך תמיכה יותר ממושכת
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה - לגבי תאומים - גיל חובה
    ורד מהקריות
    19/08/2008

אני אמא לתאומים בני 5 בן ובת, ילדיי כל הזמן היו ביחד בכל מסגרות הגנים ולא היתה שום בעיה, הוא עם חבריו והיא עם חברותיה, כעת קיבלתי את השיבוץ לגני הילדים לשנה הבאה ואין שום אפשרות שילדיי יהיו ביחד מכיוון שהוסבר לי על ידי המנהלת - ואני נוטה להאמין שזה נכון שזוהי מדיניות משרד החינוך ואין שום סיכוי שיהיו יחד, עכשיו אני בדילמה, הסברתי לתאומים שכל אחד מהם יהיה בגן אחר והתגובה יחסית היתה בסדר, כעת - ברצוני לשאול 2 שאלות: האחת - האם באמת זוהי המדיניות של בתי הספר ומשרד החינוך? והשניה - אם כבר כל אחד מהם יהיה בגן אחר - מה עדיף שכל אחד מהם יהיה עם חברים טובים או שעליי להתמקד בעיקר בדמות המחנכת? אני בדילמה - מהם השיקולים אותם אצטרך לשקול?

הוספת תגובה

• על הפרדה בגנים

סיגל לוי
    20/08/2008

שלום ורד
    ככל הידוע לי, אין מדיניות גורפת של משרד החינוך, כך בדרך כלל נהוג אולם כל מפקחת על החינוך בכל איזור מגורים יכולה גם להחליט שבמקרה מסוים זה יהיה אחרת. אם זה חשוב לך אולי תוכלי לדבר איתה
    בכל מקרה ממליצים להפריד בסביבות גיל זה או גיל בי"ס כדי שלכל אחד תהיה מסגרת חברתית והתייחסותית "משלו"
    גם הדמות החינוכית וגם החברים הם שיקולים חשובים
    כמו כן גם האם למישהו יש חברים מהאיזור ואילו השני רחוק, "גולה"
    האם חבריו לגן יוכלו להשתבץ איתו בבי"ס
    מקוה שעזרתי
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הפרדת בגיל חובה

ורד מהקריות
    20/08/2008

סיגל קודם כל שכחתי לציין שהגנים של התאומים במידה ואפריד ביניהם הם חדר ליד חדר, פשוט מדובר בחטיבה צעירה - זאת אומרת הילדים מגיל חובה ממשיכים יחד כל הגן עד כיתה ו'. ישנם ארבעה גני חובה. נכון לעכשיו בגן בו נרשם אחד התאומים יש לו חבר טוב אחד, ואילו בגן אחר יש לו שלושה חברים שהוא מכיר שהיו איתו בטרום חובה. אני שיתפתי את התאום בהתלבטויות ונתתי לו לבחור, נראה לי כי עשיתי טעות, כי הילד עצמו קצת מבולבל ועדיין לא מסוגל להחליט בעצמו עם מי מחבריו ירצה להיות ואיזה גן לבחור, (כל זאת בידיעה שאוכל להעביר אותו לאחד מהגנים האחרים בו לא נמצאת התאומה שלו). בכל מקרה עדיין לא גיבשתי החלטה בנושא, אבל תודה לך על ההתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

סיגל לוי
    21/08/2008

שלום ורד
    אם ההפרדה מתבצעת עכשיו ונמשכת עד כתה ו' יכול להיות שזו כן נקודה נכונה, כי בעתיד סביר שכל אחד יצטרך מרחב חברתי משלו וטוב שיבנו זאת כשכולם בונים זאת ולא יצטרכו להכנס למסגרת כבר קיימת, שאז הכניסה קשה יותר
    לא כדאי לתת להם לבחור כי האחריות גדולה מדי, ואין להם שום יכולת לראות את מגוון השיקולים אלא רק מה בא להם באותו הרגע (מה שיכול להשתנות ברגע הבא). תגידי שחשבת על כך ושאת תחיטי.
    התייחסת רק לאחד מהם ולא אמרת אם לשניהם צפוי לפחות חבר אחד בשיבוץ הנוכחי
    אל תשכחי שהם יכירו גם חברים חדשים
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזה גיל מומלץ להפריד בין התאומים?
    לאה
    19/08/2008

מבחינת גן / כיתה א' ביגוד וכו?

הוספת תגובה

• שאלה גדולה...

סיגל לוי
    19/08/2008

שלום לאה
    אין תשובה אחת "נכונה" שכולם מסכימים עליה
    למשל - ביגוד, חפצים אישיים כמו מוצץ, עריסה וכו' מומלץ להפריד מינקות כדי שכל תאום יגדל ויכיר דרך סביבתו השונה כי גם הוא שונה
    חשוב מגיל אפס להפריד ולפנות אל כל אחד בנפרד
    במסגרת החינוכית - תלוי מה המצב בין התאומים, האם יש אפשרות מוצלחת להפרדה, מה גילם, האם הביחד מגביל אחד מהם או את שניהם וכו'
    אם תרצי תשובה יותר מפורטת, תני יותר פרטים
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רות
    17/08/2008

האם חשיפה ממושכת לשמש ( להשתזף עם קרם הגנה וכובע אבל בכל זאת "בטן גב") ממש בתחילת ההריון (אני מדברת על השבועות הראשונים ביותר) יכולה להזיק להתפתחות ההריון? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    17/08/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• (חוסר) שינה בשניים
    אמא מותשת
    14/08/2008

אני אמא לתאומים בני שנה וחמישה חודשים. הבנים הולכים לישון יפה, עם טקס שינה מסודר (סיפור, חיבוק, נשיקה ונרדמים לבד), אבל קמים בלילה ודורשים בקבוק (מטרנה ולא מים) כדי לחזור לישון. חשבנו שבגילם ובמשקלם אין סיכוי שמדובר בצורך פיזיולוגי, נאבקנו ונילחמנו וגמרנו עם ילדים שקמים בחמש בבוקר, עייפים ועצבניים ומוכנים לחזור לישון בשבע בבוקר, בדיוק כשצריך לצאת לגן(כשהם מקבלים בקבוק הם ישנים עד שש וחצי וקמים רגועים ונחמדים). בשלב זה קיבלנו את הגזירה והבנו שכניראה נקום פעם אחת בלילה להאכיל אבל כשהתחלנו לשתף פעולה עם ההאכלות הליליות הן גברו - ועכשיו הם קמים 2-3 פעמים בלילה, כל אחד, לאכול. נראה לי שהבקבוק הפך להיות אמצעי הרדמה וכבר לא מדובר בצורך לאכול. מה עושים? חשוב לציין שהם אוכלים ארוחת ערב ענקית בשש וחצי ומקבלים עוד בקבוק מטרנה בשבע וחצי (והולכים לישון בשמונה). אין לי כבר כח ואני רוצה לישון!

לקביעת תור
    סגירה
    (חוסר) שינה בשניים

הוספת תגובה

• התעוררויות לילה

סיגל לוי
    14/08/2008

שלום לך
    בהחלט אמא מותשת...
    בקשר לצורך בהאכלה כדי להוועץ ברופא, או אחות טיפת חלב
    בקשר להתעוררויות - אם אמרו לך להאכילם, והם כבר אכלו, אז אין מה לעשות - מים, השכבה, הרגעה שלהם, עד שיתרגלו שוב שאמצע הלילה זה לא זמן להרוויח תשומת לב נטו.
    אגב, 5 בבוקר זה מתיש, אך זה כן זמן התעוררות של תינוקות מסוימים
    אולי להשכיב טיפה יותר מאוחר
    נסו עד שתלמדו מה מתאים להם
    באתר שלי יש מאמר שנקרא שינה בשניים - כדאי לקרוא
    בהצלחה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים
    אלין
    14/08/2008

חברה שלי ילדה תאומים פגים ויתכן מצב שאחד הילדים ישתחרר בקרוב מהפגיה הביתה והשני ישאר באשפוז... האם מישהי חלילה חוותה מצב דומה ויש לה טיפים איך אפשר לתמרן בין שני התינוקות הקטנים כל כך הנמצאים במקומות שונים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים

הוספת תגובה

• עומס רב...

סיגל לוי
    14/08/2008

שלום אלין
    טוב שיש חברה שדואגת
    פשוט צריך המון עזרה ושני מוקדי תיפקוד - בי"ח ובית
    אין שום מתכון מנצח
    המון תמיכה תעזור... ייתכן כי גם ברמה הפיזית
    בברכה
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השבוע הקשה בחיי

אמא מותשת
    14/08/2008

היה כשאחד הבנים שלי שוחרר הביתה והשני נשאר בפגיה. אצלינו הקמנו שני מוקדי פעולה שאני הייתי חופשייה מהם באופן מלא (סבתא אחת היתה בבית עם תאום אחד וסבתא שנייה שהתה רב שעות היום בפגייה עם השני), כך שיכולתי לתמרן בין המקומות באופן חופשי, ולהרגיש ששני הבנים מטופלים כל הזמן, גם כשאני לא לידם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניים

ורד בן פורת
    14/08/2008

שלום לך. מוסיפה על דברי סיגל, היות ואני הייתי במצב זה. זוהי אכן תקופה קשה, מלווה בהמון רגשי תסכול על כך שאי אפשר להיות עם כל אחד באמת. שני דברים שעזרו לי:
    להתפנות מכל משימה ביתית, ארגונית או אחרת, כדי שכל הזמן יהיה מוקדש אך ורק לשניים, כל אחד במקומו הוא.
    לבקש עזרה מכל מי שיכול להתגייס בכל האמור למעלה, ולהשאיר את הטיפול - כאן וכאן - בידי מישהו שהיא סומכת, רצוי לא יותר מידי מטפלים. כך היא תוכל להרגיש בטוחה בטיפול בהם, גם כשהיא איננה.
    שיהיה לה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם אמא מותשת...

ורד בן פורת
    14/08/2008

רק עכשיו ראיתי שזה בעצם מה שהיא כתבה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קורל
    11/08/2008

אני כרגע בשבוע 29 שזה אומר חודש שבעי ואני כל יום מרגישה את התנועות של העוברית המתוקה והחמודה שלי מספר פעמיים ביום נניח 8 פעמים לא בדיוק סופרת במיוחד שהיא משתוללת חופשי והיום לא הרגשתי אותה באותה תדירות. כל היום אכלתי משהו מתוק כמו שוקלד והיא עשתה טובה שנתנה לי 2 בעיטות האם אליי לחכות לפנות להבדק?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    11/08/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות
    ל. נוני
    08/08/2008

שלום רב, יש לי תאומות מקסימות ,(לא זהות), בנות שנה וארבע, המטופלות ע"י מטפלת לא פחות מדהימה בביתינו החל מגיל חמישה חודשים. אני חייבת, לציין כי המטפלת מקסימה משקיעה רבות בחינוך ובבנות וממש אנו מרגשים כמו משפחה.(היא בעצמה אשת חינוך לשעבר) ההתלבטות שלי היא לגבי השנה הבאה והכנסתם למסגרת חינוכית מחוץ לבית. מצד אחד, אני יודעת כי בגיל שנתיים הצורך בחברה נוספת הולך וגובר, מצד שני בבית יש להן חממה אמיתית ואני לא רוצה לוותר על זה. אני נוטה יותר להשאיר אותן בבית (הן ילידות נובמבר כך שהן יכנסו לגן בגיל שנתיים ועשר), השאלה היא, מאחר והן תאומות ויגדלו יחד שלוש שנים ללא אינטרקציה עם ילדים אחרים (למעט כמובן אחיהם הגדול בן ה-5ומשפחה וחברים) יכולה ליצור תלות אחת בשנייה במסגרת החינוכית ויהיה קשה להן יותר להתשלב בחברה מאוחר יותר? אני אובדת עצות האם באמת חשוב כבר לשלב אותן בגיל מוקדם יותר עם עוד ילדים נוספים או שניתן לדחות את המועד בעוד שנה קדימה ולהכניסן לגן רק בגיל 3?

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• גיל מתאים

ורד בן פורת
    08/08/2008

שלום לך. ראשית בנימה אישית - אני הכנסתי את תאומי לגן בגיל שנתיים ועשר, ולכן מניסיון יכולה לומר לך שזה לא פגע בשום יכולת חברתית ו/או אחרת. אבל יש גם דיעה מקצועית יותר: לכל מצב ישנם יתרונות וחסרונות כמובן, אבל מצב של חממה וטיפול שהוא גם חינוכי ואיכותי - כאן יש רק יתרון.... נכון שמסגרת של גן, חינוך חברתי וחברת ילדים אחרים תורמת הרבה, אבל בשלב התפתחותי זה תשומת הלב האישית היא המשמעותית. למידה חברתית יש להן מעצם היותן אחיות אחת לשנייה ולגדול יותר, ואי מניחה שבמשפחה ובסביבה הן פוגשות ונמצאות עם עוד ילדים. אז מאחלת לך שתהיי שלמה עם כל החלטה! בהצלחה, ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדת תאומים
    חגית עמר
    04/08/2008

שלום אני אמא לתאומים בני 8 עולים לכתה ג', המורה מעוניינת להפריד ביניהם לקראת כיתה ג' עד עתה היו יחד. אני מתנגדת. אבקש עצתכם , ברצוני לדעת את זכויותיי כהורה בנושא זה . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדת תאומים

הוספת תגובה

• הפרדת תאומים

סיגל לוי
    04/08/2008

שלום חגית
    למיטב הערכתי, המפקחת על החינוך באזור מגוריך היא שקובעת,
    את יכולה להפגש ולהסביר לה מדוע את מתנגדת להפרדה
    עם זאת, חשוב שתקשיבי בכובד ראש למורה
    האם יש צידוק לטענותיה
    האם אחד מהם או שניהם נפגעים מהביחד הזה
    אם את יוצאת מבולבלת, אולי כדאי להוועץ מקצועית עם מומחה בנושא תאומים בסוגיה זו
    מקוה שהייתי לעזר
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקבוק
    גילי
    03/08/2008

אשמח לקבל ממכן עצות כיצד להאכיל תאומים בו זמנית מבקבוק

לקביעת תור
    סגירה
    בקבוק

הוספת תגובה

• אין שיטה אחת

סיגל לוי
    03/08/2008

שלום גילי
    ישנן תשובות רבות:
    נפלא אם יש עוד זוג ידים פנוי וכל תינוק מקבל את זמן האיכות שלו מאדם מבוגר
    רצוי, אם אפשר כמובן, לא להאכיל את התינוק בטרפולינה או כסא אלא במגע עם הגוף
    אבל יש רצוי ויש מצוי...
    אם שניהם צורחים, כדאי לנסות לארגן אותם יושבים מולך ולתת בקבוקים בו זמנית
    אם אחד רעב והשני לא, אפשר אחד אחד
    תבחרי את מה שמתאים לגישתך, לעזרה שברשותך, לאותו הרגע...
    בכל מקרה, אם נחוץ לך זמן להתראגן (לחמם אוכל למשל) גם אם המחאה כפולה וחזקה ורועמת, זה יקח כמה שזה יקח ובסוף יקבלו את האוכל, ירגעו ויגדלו להיות ילדים נפלאים
    הרבה סבנות, אורח רוח ועזרה...
    סיגל לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרה
    31/07/2008

שלום, אני בשבוע 29 להריון. לעיתים די קרובות אני רואה על התחתונים רטיבות לא סמיכה, כמו מים. מה זה ? איך אפשר לטפל בזה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    31/07/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דניאל
    28/07/2008

האם אורגזמה או קיום יחסי מין יכולים להזיק לי? אני בשבוע 33 ולפני שבוע היו לי צירים והפסיקו לי אותם בעזרת אינפוזיה ואמרו לי לנוח 3 ימים האם יש סיכון? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    28/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה