מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשור לאמאגיל17/01/2008
אחד התאומים שלי בן 4.5 הגדול מבן תאומים זהים לא עוזב אותי לרגע,
הוא דורש שרק אני אלבישו , אכין לו אוכל , אקלח אותו , אשכיבו וכו ' ,
לא מוכן להשאר עם אף אחד , אפילו עם אביו , סבא וסבתא , אחים ,
לא עוזב אותי לרגע מאז שמגיע מהגן ב 13.20 , גם הפרידה בגן בבוקר
מאוד קשה . מחכה לעצה . בתודה . יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר חזק
ורד בן פורת17/01/2008שלום לך יעל. תוכלי להרחיב בעניין הקשר שלו אלייך: האם זה מצב שנוצר לאחרונה, או החמרה של מצב קיים? איך היחסים שלו עם אחיו התאום? קרובים, תחרותיים? ועם האחים האחרים? ככל שתתארי יותר יהיה קל יותר להבין ולחשוב על פתרונות. להתראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר הדוק
גיל18/01/2008שלום לך , הקשר ההדוק היה קיים כל הזמן , אך סביר. בחודשים האחרונים הוא
החמיר. היחסים שלו עם אחיו התאום טובים והדוקים , יחד עם זאת יש גם מריבות
ותחרות. האחים האחרים שלו הם בני 18 , 22 כך שבדרך כלל היחסים טובים.
אני נוטה לחשוב שהבעיה היא אולי חרדת נטישה ? למרות שאני צמודה אליו כל הזמן.
וזאת בגלל שהפרידות בגן בבוקר כל כך קשות , גם השנה וכך גם היו בשנה שעברה
שהיה בגן פרטי. בתודה . יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר
ורד בן פורת19/01/2008שלום יעל. לפי התיאור שלך מדובר בדפוס שכבר התקבע, שלא נוח ולא מתאים לאף אחד מה"משתתפים" בו. חרדת נטישה שגורמת לתגובות כאלו לא מתאימה לשלב התפתחות של ילדך, אלא אם כן יש קשר לחוויות שהוא עבר. מודה שקשה לענות תשובה "וירטואלית" שנוגעת במערכת יחסים בינך לבין בנך. חשוב שתבדקי מה בתגובות שלך מעודד אותו להאיחז בך באופן כל כך אינטנסיבי, ומה ניתן לשנות, קודם כל בהיבט זה. איך ההתנהגות שלו בגן במהלך היום? מה את יכולה ללמוד על יכולתההתמודדות של בנך בכלל מדיווחים של הגננת? מוזמנת להמשיך... להתראות, ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר
גיל20/01/2008שלום, לשאלותייך , אני אמא מאוד מפנקת וחמה , אין לי כל תגובות מיוחדות חוץ מאשר לפעמים,
אני קוראת לו "דבק" ושואלת אותו למה הוא "נדבק " אלי? באשר להתנהגות בגן , בגלל שמדובר
בתאומים וזהים הם משחקים כל הזמן יחד ולא מתחברים כלכך לילדים אחרים. אין לו בטחון עצמי,
הוא ביישן ומופנם אבל בכל זאת משחק ועובד לאחר הפרידה בבוקר. בתודה . יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוהב את אמא
ורד בן פורת22/01/2008שלום לך יעל. התנהגותו של בנך מראה על קושי רגשי מסויים, שעדיין קשה לי להבין אותו במסגרת הזו. ישנן הרבה שאלות שצריכות להישאל, ותשובות כמובן, כדי שניתן יהיה להבין מדוע ולמה. במידה וזה מאד מציק לך ולו, כדאי לבדוק אפשרות של פנייה לאיש מקצוע שיוכל לבחון את הדברים ולתת לכם דרכי פעולה שיתאימו לכם. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בשנייםרבקה16/01/2008
התאומים שלי בני 8 חודשים, לפני 3 חודשים חזרתי לעבודה (ארבעה ימים מלאים בשבוע), בימים בהם אני בעבודה הם יונקים מוקדם בבוקר ולפני שאני יוצאת לעבודה, מקבלים מנה אחת של שאוב ועוד הנקה בערב. בימים שאני בבית הם יונקים חופשי כל היום.
מגיל מאוד צעיר הם לא נזקקו להנקת לילה אבל סביב גיל 5 חודשים התחילו לצאת השיניים ומאז לפעמים הם גם יונקים בלילה.
יש לציין שהם אוכלים בשמחה גם מוצקים וגם תמ"ל.
הבעיה היא שככל שעובר הזמן הם נהיים יותר יותר מכורים לציצי, כל פעם שאני בסביבה הם לא נרגעים עד שאני מניקה אותם.
שאני חוזרת בערב הביתה אני מקבלת חיוך כפול שתוך חצי דקה מתחלף בטרוניה שהופכת לבכי. אני מרימה אותם על הידיים וגם זה עוזר לדקה וחצי נוספות ואז רק הציצי מציל את המצב.
בכלל כל פעם שאני מרימה אותם על הידיים הם ישר מתעניינים בציצי, אני מניחה שבקרוב אתחיל לגמול ותם ואני די חוששת מהתוצאות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפן הרגשי של הנקה
סיגל לוי16/01/2008הי רבקה
קודם כל, כל הכבוד על ההשקעה האדירה
אין לי ספק שכל רגע שהושקע הוא רווח נקי הן לך והן להם
נראה לי שאת כעת מתמודדת עם החלקים הרגשיים של הנקה
עד כמה את חסרה להם כשאת בעבודה
ואולי את גם מתגעגעת אליהם ושמחה שהם כל כך מחכים לך
מבחינת הנקה, הם בטח נהנים מיניקה חופשית כשאפשרי
אך השאלה היא האם כעת לך יש כוחות להיות זמינה אליהם כפי שהיה בעת חופשת הלידה
אם את רוצה לשמור על ההנקה
את צריכה להחליט מהם הגבולות שלך
ולערב גם את אבא במתן ארוחות שאינן הנקה.
גם לתינוק אחד זה קשה
לשניים זה בלתי אפשרי לאמא...
אם תחליטי לגמול אותם
את יכולה להיוועץ ביועצת הנקה או בפורומים של הנקה
המון הצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברותגיל14/01/2008
התאומים שלי בני 4.5 בגן תת חובה , לא מצליחים להתחבר עם ילדים אחרים
כשאני מזמינה להם חבר , הם מתנהגים כמו תינוקות , רבים ובוכים כל הזמן,
לא ממש יודעים לשחק כמו בוגרים. גם בגן הם משחקים ביחד לרוב ולא מנסים
ליצור קשר עם ילדים אחרים. הם מצאו חבר אחד שהיה מוכן לשחק עמם , אך
גם הוא כרגע לא מעוניין לבוא אליהם. בתודה לעצתך , יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפרדות
סיגל לוי15/01/2008שלום יעל
נראה שלתאומים שלך יש בעיה של נפרדות
כל אחד מהם אינו תופס את עצמו באופן נפרד מאחיו
הם רואים עצמם כיחידה אחת ומתקשים להגיב אל מישהו שאינו התאום שלהם
על נפרדות מתחילים לעבוד בבית
בהתייחסות מובחנת ושונה אל כל אחד
בחפצים נפרדים
בזמן איכות עם האחד ללא השני
עם פניה נפרדת ולא משותפת
עם טיפול נפרד (סוג אוכל אהוב, מקלחת, סיפור לפני השינה וכו')
עם חוגים שונים
במקביל עובדים עם הגננת על התייחסות שונה
על תמיכה ביצירת קשר עם ילדים אחרים מהגן
לא ציינת אם הם זהים או לא
אם הם זהים, חשוב לוודא שהצוות וילדי הגן מבחינים ביניהם
משימה מורכבת אך חשובה ביותר
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןתמי13/01/2008
אני בשבוע 31 עם תאומים
והבוקר בטיפת חלב כשנשקלתי גליתי שירדתי קילו וחצי
זה תקין? דווקא נראה לי שלא אמורים לרדת ככה במשקל בשבועות האלו או שאני טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK13/01/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מיקי04/01/2009את יכולה להמליץ לי על מתנת לידה נחמדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל10/01/2008
כשיש לתינוק אדום ומגרה בקפלים של הצוואר מה מורחים?
אני מוציאה כל יום את הג'יפה,מעבירה צמר גפן עם שמן וכלום לא עוזר...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK10/01/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=126 id=link]אחרי לידה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלי08/01/2008
הבנות שלי כבר 9 וחצי חודשים והערב נהיה ממש סיוט עבורי והרבה עצבים.
כמובן יש לנו טקס שינה מקלחת אוכל ולישון והן נרדמות בערך 20:00 -19:30 הבעיה ששעה אחרי זה הן מתעוררות ובוכות
והיסטריות (כל אחת בתורה) ולא מוכנות לחזור לישון , אז למעשה הן נשארות ערות עד 22:00 לפחות ורק אח"כ נרדמות וגם זה בעצבים ובכי.
אני כבר אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות , הבעיה שהן באותו חדר כי אין לי עוד חדר ואם אני מחליטה שאחת הבנות אני ישאיר אותה במיטה ותבכה עד שתרדם היא תעיר את השניה, דרך אגב גם בסלון בלול ששמים אחת מהן השניה עדין שומעת את הבכי ומתעוררת.
י
ש לי נקיפות מצפון לגבי הילד שלי שהוא בן 5 שאני עצבנית בערב בגלל זה והרבה פעמים אני עצבנית עליו כי גם השגרה שלו נהרסת ולפני 22:00 הוא לא הולך לישון כי אין לי זמן להתעסק איתו.
עליי לציין ש3-4 פעמים אני לבד בערב איתם שבעלי עובד או לומד.
אשמח לקצת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה של שינה בשניים לרננה
סיגל לוי08/01/2008הי אלי
ראי את התשובה לרננה
בנוסף חשוב להדגיש שלא להפריד בין התאומים, גם אם הם מעירות אחת את השנייה
אם מפרידים בינינהן, הן לומדות לעמוד על המשמר - לבכות ולוודא שאינן מפסידות משהו שהשנייה מרוויחה.
כל אחת צריכה להתרגל לישון במיטתה ולא בפתרון ביניים כמו בלול
כדאי לך לקרוא את המאמר שינה בשניים באתר הבית שלי
www.sigal.name
בהצלחה
והמון סבלנות
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדת תאומות בטרום חובה - התלבטותאירנה06/01/2008
התאומות שלי עולות שנה הבאה לגן טרום חובה ממסגרת פרטית בה הם יחדיו, אני בהתלבטות אם להפרידן כבר עכשיו או בכיתה א'. אין בינהם אחת שהיא בקיצוניות שטלתנית או מיניפולטיבית. יש אחת שיותר מוותרת אבל לא על הדברים החשובים לה באמת. אחת שיותר חברותית ופתוחה אבל הפערים לא בולטים. הן דומות אך לא זהות, הילדים היום לא תמיד מבדילים בינהן- הצוות כן
אשמח לשמוע מניסיונכם האם כדי להפריד או לאפשר את הביחד עוד שנתיים עד בית הספר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדה ונפרדות
סיגל לוי07/01/2008שלום אירנה
אם קשה לילדים להבחין בין בנותיך כדאי לשקול הפרדה
כדי שכל אחת תזכה להתייחסות משל עצמה ולא להתייחסות לא מובחנת
רק כך יוכלו לפתח זהות אינדבדואלית
כמובן שיש שיקולים נוספים כמו - 2 גנים טובים, גנים מהם יעלו איתן חברים לביה"ס, מה קרוב לבית וכו'. בכל מקרה, בגיל גן חובה כדאי לתת לכל אחת הזדמנות לפתח חברים משלה
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות לגבי הריון עם תאומיםשני03/01/2008
שלום,
אני בשבוע 7, הריון ספונטני עם תאומים (2 שקים נפרדים).
יש לי כמה שאלות במס' נושאים:
1. לא נדבקתי בעבר ב- cmv וכרגע אני במעקבים של בדיקות דם אחת לשבועיים שלושה כדי לוודא שחלילה כעת אני לא אדבק. עד איזה שלב בהריון יש להמשיך ולבדוק זאת כלומר - האם זה נכון שהדבקות ראשונית בשליש הראשון בלבד עלולה להזיק לעוברים?
2. בהריון עם תאומים בדיקת החלבון העוברי היא כמו בבדיקה עם עובר אחד? בשבוע 17 בערך?
מה נחשבת תוצאה שפחות ממנה נדרשת בדיקת מי שפיר (כפי שפחות מ- 380 בעובר יחיד)?
יש בכלל צורך בבדיקת חלבון עוברי או שניתן להסתפק בבדיקת שקיפות עורפית במידה ותוצאותיה תקינות כמובן.
3. כנ"ל לגבי בדיקת העמסת סוכר - עושים כרגיל? כמו עם עובר אחד?
4.בשבועיים האחרונים אני מרגישה לפעמים קוצר נשימה קל שגורם לי לעצור את הדיבור למשל כדי לקחת אויר וגם לא תוך כדי שיחה תחושה של מעט מחסור בחמצן שדורש לקיחת נשימות עמוקות.
האם זה אופייני למצב של תחילת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK07/01/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
שני06/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצה בקשר להפרדת תאומים..גיל02/01/2008
יש לי תאומים זהים בני 4 וחצי לקראת הרישום לגן חובה אני מתלבטת האם להפריד בניהם?
כרגע הם בגן תת חובה באותו הגן מחוברים מאד במידה ואחד חולה ולא מגיע לגן השני מרגיש רע בגן
זה מתבטא בחוסר תיאבון , עצב, וכו"
מבחינה חברתית קשה להם להתחבר לחברים כיוון שהם כל הזמן ביחד
מחכה לשמוע.. תודה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על הפרדה ונפרדות
סיגל לוי07/01/2008הי יעל
כעקרון, כדאי וחשוב להבדיל בין תאומים זהים כדי שגם הסביבה תבחין ביניהם והכי חשוב - כדי שהם ידעו שהם שונים, נפרדים ומובחנים
אבל
עד אז, חשוב לעבוד עם צוות והגן ובבית דווקא כשהם ביחד על חוויה של נפרדות - לא לפנות אליהם ביחד, לעודד אותם כשרואים משחק עם ילד אחר, ללמוד מה ההבדלים ביניהם באופי ולתת לכך ביטוי ובבית להבדיל בין החפצים שלהם, להזמין חברים נפרדים ולעבוד על כך שהם שניים ולא אחד. כדאי לקרוא יותר על נפרדות (בעמותת תאומים, בספרה של רונית פלוטניק) כי אם תפרידי ביניהם מבלי ליצור קודם לכן נפרדות, הם עדין ירגישו חצי מצמד
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונה01/01/2008
בנות 8 חודשים, עד לפני חודשיים היו ישנות די בסדר ובזמן האחרון במשך היום ישנות בלי בעיה רק מגיע הלילה מתחילה ה"חגיגה"
אפילו שהן עייפות מאוד הן נשארות ערות עד מאוחר (עד חצות) אני משכיבה אותן במיטות אחת קמה ונעמדת במיטה ואז מתחיל הסרט הנע: אני משכיבה אותה והיא קמה אחרי מס' דקות וכך עד חצות והשניה בוכה בלי הפסקה פעם חזק יותר פעם פחות וגם אותה אני משכיבה שמה מוצץ והכל חוזר על עצמו עד שהיא מתעייפת ונרדמת.
למה זה צריך להיות כזה סרט כל לילה? ביום הן כאלה חמודות ורגועות ובהשכבה לשנת הלילה מתחילות הבעיות.
גם אם ארדים אותן על הידיים או בעגלה כשאעביר אותן הן יתעוררו ויתחילו עם הסרטים לכן החלטתי להניח במיטה לתת מוצץ לכסות וכך אני מתמודדת כל לילה - כואב הלב לשמוע אותן בוכות כל לילה כמובן שהן הולכות למיטה כשהן נקיות ואכולות.
מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בשניים
סיגל לוי02/01/2008הי רונה
זה אכן מבצע קשה להשכיב ילד אחד בגיל זה,
על אחת כמה וכמה להשכיב שתיים
טוב שאת מודעת לכך שפתרונות ביניים לא יצילו אותכם אלא יהיו יותר בעייתיים (ידים, עגלה)
הן עכשיו מגלות את יכולתן להזעיק אותך, יכולת שגדלה כשעושים זאת בשניים...
כדי להתחיל לשים לב לטקס שינה, נעים מגריע ואישי לכל אחת מהן
למשל דיקלום, שיר ערש, טקס חיבוקים וכו'
חשוב שכל אחת תקבל מנה שכזו ולא במשותף
הטקס הזה נותן ביטחון והרגעה ללילה
אחר כך המסר צריך להיות: כעת ישנים!
אם את השכבת וראית שאין בעיה מיוחדת והן העדין בוכות, תכנסי כל 5 דקות, אל תוציאי מהמיטה, תנסי להרגיע ושוב תצאי. מומלץ מאד לעשות זאת עם בן הזוג כדי שיהיה כוח להתמודד ביחד.
הכנסי לאתר שלי ותקראי את המאמר "שינה בשניים" שאולי יעזור...
בהצלחה
סיגל לוי[a href='http://www.sigal.name' id='link'][/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפיפי30/12/2007
בוקר טוב וקר...
הבנות אוטוטו בנות 11 חודשים ועדיין לא הוציאו שיניים למרות שזה נראה שמאד מפריע להן.
עד גיל 9 חודשים הן אכלו אינפמיל AR ועכשיו עברתי למטרנה
אני לא בטוחה שזה התחיל ממש אחרי שהחלפתי את האוכל אבל כבר כמה זמן (ואני לא זוכרת כמה...) הן עושות קקי מאד רך שגולש להן מבעד לטיטול על הגב (!!!!). זה לא שילשול, אבל זה מסריח נורא ולהחליף את כל הבגד כשהוא מרוח בקקי זה מאד לא נעים (בלשון המעטה). אנחנו משתמשים בטיטולים פרמיום ומאד מרוצים, אף פעם לפני זה לא היו בעיות לעומת כל טיטול אחר. ניסיתי גם לעבור לסימילאק ושוב אותה בעייה.
נראה לכן שזה בגלל השיניים? מה לעשות? (החיתול מוחלף ממש כל הזמן והוא לא מלא אף פעם)
יש איזה דייסה שתעזור?
זה הפך להיות ממש סיוט שכל יום צריך להחליף בגדים 3 פעמים!!!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK07/01/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה פסיכולוגית על התפתחותד26/12/2007
שלום רב,
בניי התאומים בני שנה וחמישה חודשים לפני כמה ימים. נראה כי התפתחותם תקינה בכל התחומים. אבל בתחום המוטורי הם קצת מאחרים.
החלו לזחול ולעמוד בגיל 10 חודשים שזה מעט מאוחר וכיום אינם הולכים לבד אבל נעמדים לבד ועומדים יציב ללא תמיכה, הולכים עם יד. מה שמפתיע כי נראה שבכל שלב התפתחותי הם כאילו מחכים אחד לשני וגם כאן. לדעתי הבלתי מקצועית החלק שקשה להם הוא לא המוטוריקה אלא פחד מהתנתקות, חשש משינויים ובכלל מצב רגשי לא בשל. האם זה נשמע סביר?
אשמח לדעת את דעתך המקצועית במקרים מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מוטורית ונפרדות
סיגל לוי01/01/2008שלום לך
התפתחות מוטורית היא בדרך כלל פונקציה של בשלות
אם ילד אחד הוא בשל, הוא מתנסה ואינו מחכה לאחיו
להפך זה כן יכול להיות נכון -
כשהאחד כבר לומד משהו חדש, השני יכול להעיז לנסות מתוך חיקוי
אם את חשה שהם חוששים להתנתק, הקפידי על התייחסות שונה ומובחנת לכל אחד מהם:
בביגוד, בצעצועים ובעיקר בהתייחסות - פנייה לכל אחד בשמו, פניה שאינה משותפת, מאמץ לזהות את האופי היחודי של כל אחד מהם
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםליהיא25/12/2007
שלום, לא מזמן הכנסתי את שני בני למעון (הם בני שנה וחצי) כיון שהיו רגילים להיות יחד מאז שנולדו, גם כעת הם ממשיכים במנהג ואינם מתחברים עם שאר ילדי המעון, אינם מתקשרים איתם ומעדיפים לשחק רק ביניהם. האם המצב ישתנה מעצמו או שעלי לנסות להתערב בתיאום עם הגננות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפרדות
סיגל לוי26/12/2007הי ליהיא
טבעי שהתאומים יחפשו בטחון האחד אצל השני, אך המטרה היא לגדלם כך שיחושו חופשיים ולא תלויים באחיהם התאום
עבודה על נפרדות מתחילה בבית - בהתייחסות שונה בפנייה אליהם, בביגוד שונה, הפרדה בצעצועים (לפחות בחלק) - כל אלו מעבירים את המסר שאינם "תאומים" רק אלא שני ילדים שונים
לגבי הגן, חשוב מאד לערב את הצוות כך שיבין יותר על תאומים ויתמוך בתהליך הנפרדות.
באתר של "עמותת תאומים ושלישיות" יש איגרת לאני חינוך שאני ממליצה מאד לתת אישית לכל איש צוות שמטפל בילדים...
כדאי לקרוא יותר על נפרדות, באתר שלי, באתר העמותה, בספרה של רונית פלוטניק ועוד...
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי תאומיםעדי23/12/2007
בני 9 וכל אחד מהם עם אופי אחר לגמרי, הבעיה היא שהתאום הגדול יותר (בכמה דקות) משפיע על אחיו לרעה. ואז הקטן נתפס כבעיתי בבית הספר, מעשי קונדס וכו' למרות שהגדול יזם את העניין. איני רוצה לגרום להם לא להסתדר אחד עם השני, אך אני מעוניינת שילמדו להיות עצמאיים. האם כדאי לערב את המחנכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודת צוות
סיגל לוי23/12/2007שלום עדי
נראה לי שהבעיה קשורה ליחסים ביניהם ועל זה כדאי לעבוד בבית
יתכן שלקטן יותר נעים להיות חלק מצוות קונדסים, זה נותן לו גיבוי, וחשוב לו יותר לזכות בהערכה מאחיו ולו גם באופן שלילי.
כדאי לדבר איתו, להסביר לו למה לא כדאי לו לתפוס את המקום של הילד הרע ולנסות לעזור לו למצוא דרכים אחרות לבלות עם אחיו כמו משחק משותף
כדאי לראות אם זה עוזר או שיש בעיה מורכבת יותר עם הנפרדות - האם הם נוטים לפעול רק כצוות או שכל אחד מתפקד בזכות עצמו.
אם יש שאלות נופסות
אני כאן...
בברכה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת מוצרי תינוקותמיכל19/12/2007
היי,
בדרך כלל בילד ראשון כולם מקפידים לרכוש ציוד חדש לתינוק, יש לי בת בגיל 4 ועתה אני בחודש חמישי עם תאומות. אם ארכוש עבורן ציוד חדש, ההוצאה היא גדולה הרבה יותר מתינוק רגיל, למרות שגם ציוד רגיל יקר מאד. האם יש לכן הצעות כיצד לרכוש את כל מה שצריך לאחרי הלידה והאם רצוי שיהיה חדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה, בגדים משומשים ועוד
סיגל לוי19/12/2007הי מיכל
אכן תאומים מתבטאים באופן ניכר בתקציב המשפחתי...
כל אחד והפתרונות שלו:
אפשר לבקש בגדים מחברה ולהחזיר לה אחרי השימוש (במילא זה טוב לתקופה כל כך קצרה ואחר כך אין בהם צורך)
אפשר לקבל בגדים ממי שכל לא צריך, שמר ומחפש למי למסור (ויש רבים כאלה)
אפשר לקנות במקומות שמוכרים בזול (עודפים וכו')
אפשר לבקש מתנות ביגוד כשישאלו מה תרצי
את יכולה להתייעץ בפורום אמהות לתאומים
בהצלחה...
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)