מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומים בני שנהאיילת25/07/2008
לתאומים שלנו (שני בנים לא זהים) מלאו שנה. הם משחקים ביחד ולחוד ועם אחיהם הגדול בן ה- 4 . לכל אחד תכוכנות ואישיות מיוחדת ונפרדת וכל אחד דומיננטי בתחום אחר כאשר שניהם משחקים בסמוך נוטה האחד בקביעות לקחת את המוצץ או לחילופין את המשחק מידיו של אחיו, כמובן שהדבר גורם לבכי השתטחות על הריצפה ומבט אלינו אל ההורים. תגובותנו לכך באם מדובר במוצץ אנו מחזירים לו את מוצצו ומלווים באמירה שזהו המוצץ שלו אך לגבי המשחקים אנו לא עקביים בתגובותינו, לעיתים לוקחים על הידיים עד לרגיעה ולעיתים מאפשרים את התמודדתו העצמאית כאשר לרוב הבכי נרגע לאחר שתי דקות לערך והוא יפנה למשחק אחר.שאלתנו האם כאשר אנו מיד לוקחים אותו על הידיים אנו מחזקים אותו כחלש ומונעים ממנו התמודדות עצמית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על "ריבים" בין תאומים
סיגל לוי26/07/2008שלום איילת
תאומים מגלים את מלחמת הקיום הרבה לפני תינוק יחיד, עוד בטרם הם בשלים לכך
אבל זה מה שיש...
כעקרון כדאי לתת לכל אחד להתמודד. לא לתת לדברים כמובן להגיע לידי אלימות - אחד נותן לשני מכה, מושך לו בשיער ואתם לא מתערבים
בהדרגה תנו לתיאום ה"חלש" כלים להתמודד - תגיד לו "לא" וכו', שילמד להתמודד מול נסיונות אחיו להשתלט עליו. כך תהיה גם לו הזדמנות מתישהו להיות החזק מבין השניים. זה לוקח זמן וסבלנות...
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת תאומים- HELP!!גבריאלה24/07/2008
שלום, הבנות שלי בנות 6 שבועות. חודש הנקתי אותן כמעט מלא . לפני כשבוע שמתי לב שהן לא שקטות, כל הזמן רעבות דורשות ציצי. מיותר לציין שכשאחד יונקת, השניה בוכה ורוצה גם. אפשר להשתגע. זה התיש אותי תוך יומיים ממש..אין לי שום עזרה- אני כל שעות היום לבד ופשוט אין לי כח להמשיך ככה-24 שעות על הציצי. החלטתי שאני מעבירה אותם חלקית לסימילאק, . הבעיה שאני לא יודעת איך עושים את זה נכון: האם צריך להציע בקבוק אחרי כל הנקה?? להחליף חלק מהארוחות בבקבוק? אני זקוקה להמלצה בנוגע להאכלה מסודרת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK26/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=171 id=link]הנקה, הנקה נכונה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטהשרון21/07/2008
שלום, בעלי ואני תהינו מתי עוברים ממיטת תינוק למיטה רגילה? שתי התאומות שלנו (שנה ושמונה) כבר מרגישות כלואות, אבל המחשבה על זה שהן יוכלו לרדת ולעלות חופשי מהמיטה קצת מלחיצה אותי. איך מלמדים אותן להישאר במיטה ולישון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטנות-גדולות
ורד בן פורת22/07/2008שלום שרון. המעבר למיטה רגילה מאד אישי, תלוי בילדים אבל לא פחות בהורים, ובנכונות שלכם לעבור את השינוי. אכן מדובר בשינוי, ובהרבה יותר חופש (ופחות שליטה...) שלכם. אז אם נראה לכם שכולכם מוכנים, כדאי שתחליטו על כללים ברורים לגבי ירידה מהמיטה - אם הן יורדות, האם נותנים להן קצת להינות מהחופש או מחזירים מיד? אולי צריך לשבת לידן יותר למשך זמן מה? איך משנים את טכסי ההשכבה כך שיתאימו למצב החדש? ועוד....
אז שיהיה לכם בהצלחה ולילות קלים ושקטים. ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים זהים. ביתיים לא רואים מחיצהמיכל17/07/2008
שלום, אני לקראת השבוע ה-7, תאומים זהים.בינתיים לא נראתה מחיצה. יש לי מספר שאלות: 1. מתי בדר"כ נראית המחיצה? 2. הבנתי שבמידה ואין מחיצה- אי אפשר להמשיך בהריון. האם כך? אם זה באמת מסוכן, האם אפשר לדלל את אחד העוברים? האם יכול להיות מצב שאחד מהם יעלם אחרי שנראה דופק? 3. במידה ותראה מחיצה. הבנתי שגם כאן יש סיכון לא נמוך. האם יכול להיות שאחד מהם יעלם? האם אפשר לדלל? מה ההמלצה- להמשיך הריון? תודה רבה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK19/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להפרדת תאומים בגןיסמין16/07/2008
שלום, התאומים שלי (שני בנים) בני ארבע, ורשמנו אותם לראשונה לגן עירוני לשנה הבאה. ביקשנו במפורש אשכול גנים כדי שנוכל להפריד אותם לשני גנים סמוכים זה לזה, אך מכיוון שפתחו השנה גן בשכונה החדשה שלנו, שיבצו את שניהם לגן הזה, כלומר לא מילאו את בקשתנו להפריד ביניהם. הגשנו עירעור ואנחנו מחכים לתשובה. שאלתי היא - האם העיריה רשאית לסרב לבקשת ההורים להפריד בין ילדיהם התאומים? אני מרגישה שההפרדה ביניהם חשובה מאוד השנה. עד עכשיו הם היו ביחד, אבל הגיע הזמן שכל אחד מהם יגבש לעצמו את זהותו החברתית בגן בנפרד. אשמח לשמוע מכל מי שיודע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על הפרדה
סיגל לוי16/07/2008שלום יסמין
אם את משוכנעת שחשוב להפרידם, כדאי להפגש עם המפקחת על החינוך בעיר ולדבר איתה
אם זה לא עוזר - כדאי מאד לתת תמיכה לגננת לעבוד על נפרדות.
באתר האינטרנט של עמותת תאומים, יש איגרת לאנשי חינוך שיכולה מאד לעזור ולתרום וגם כדאי להיות מעורבים אישית
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכים לתאומיםשני16/07/2008
האם תאומים שנולדים פגים - בהכרח יתמודדו עם בעיות בערוב ימיהם? בעיות פיזיות/התנהגותיות/ קוגנטיביות? מה הסיכויים לכך?
מערכת BeOK16/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה קורה אתיאחת13/07/2008
שלום אני בת 28 נשואה באושר 3 וחצי שנים. לפני שנה ושלושה חודשים ילדתי תאומות. ההריון היה לי מאוד מאוד קשה ובכל זאת סחבתי עד חודש תשיעי וילדתי אותן בניתוח קיסרי לאחר שהתחילו מעט תופעות של רעלת הריון, ופחדנו למשוך את ההריון יתר על המידה בעיקר כי הייתי בחודש 9 והעובריות היו במצב טוב. לפני חודש נכנסתי להריון שבעיקרון רציתי והיה בשיתוף מלא עם בעלי. כעת אני בחודש השני וכבר 3 ימים שאני מרגישה קצת חששות, פחדים, תהיות שקשה לי לשייך אותם לגורם ספציפי. הבחילות הנוכחיות הזכירו לי את ההריון הקשה שהיה ופתאום הכל צף חזרה- ואני תוהה לעצמי מדוע אני צריכה את זה עכשיו?, אולי הייתי מחכה עוד קצת? מדוע אני ממהרת? אני בסה"כ בת 28 ותהיות מהסוג הזה. חשבתי אולי זה סערת ההורמונים שאני חשה כעת ושאולי זה נובע מכך (כי לפעמים יש עצבות ולעיתים אושר גדול שמציף אותי). אציין שמאז הלידה אני בבית עם התאומות, מגדלת ומטפלת במסירות למרות שבמקצועי אני עו"ס ויש משרות נוכחיות פנויות בסביבתי. בעלי עובד רוב שעות היום אך אני משתפת אותו ברגשותיי וחחשותיי והוא מקשיב ותומך. אשמח לשמוע דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופה קשה
סיגל לוי14/07/2008שלום לך
קשה לי לחוות דיעה
את במצב מאד רגיש ופגיע, גם בגלל עומס התאומות, גם בגלל החששות של ההריון לרגל ההריון הקודם
סה"כ את מתארת שרצית הריון זה
האם את שוקלת להפסיקו
האם את מוכנה לעבור תהליך שכזה (פיזית ורגשית?)
האם את מוכנה לעומס שידרש עם תאומות ותינוק נוסף?
אני פשוט מנסה לחדד את ההתלבטות כדי שתביני מה עומד על הפרק ומה ההשלכה של כל החלטה
כמובן, שתפי את בעלך בהתלבטות וקבלו החלטה משתפת
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות בנות 6 , אשמח לשמוע חוות דעתאפרוחית 408/07/2008
התאומות שלי בנות 6 (עולות לכתה ב)וכל פעם כשבאה לאחת חברה השניה רוצה שאני ידאג גם לה לחברה. (וכמובן שזה לא תמיד אפשרי) חוץ מזה הילדה שלא באה אליה חברה נמצאת לבדה כי השניה לא מרשה לה להצטרף למשחק שלהן והיא ממש מתוסכלת ואז אני מבקשת מהבת הגדולה שלי בת 13 להיות איתה אבל זה כמובן לא מוצא חן בעיניה. ראוי לציין שהן בכיתות נפרדות, חברות שונות, ולימי הולדת גם כל אחת הולכת ליום ההולדת של חבריה. ואם יש מצב שחברה של אחת מהן מזמינה את שתיהן הבת שזו החברה שלה מהכתה שלה מאוד לא מבסוטית מהעניין, וגם אומרת לאחותה אני לא רוצה שתבואי ליום ההולדת זה לא חברה שלך. ראוי לציין שעד השנה היה בנהן קשר חברות מקסים, ורק בתקופה האחרונה הן רבות הרבה וקנאיות מאוד כל אחת לפרטיות שלה. אשמח לשמוע מבעלי נסיון האם זה תופעה מוכרת לגיל הזה, איך מומלץ להתמודד איתם. בתודה אפרוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפרדות
ורד בן פורת08/07/2008שלום לך. למרות שמתיאורך את הבנות ואת היחסים ביניהן כרגע עולים תסכול וכעסים, אני רוצה להאיר צד חיובי מאד : הן מפגינות את הצורך בנפרדות, החיונית כל כך להתפתחותן. למרות שבעבר הן התחלקו בחברות ללא בעיה, כעת הן מעדיפות ליצור ולשמור על חיים חברתיים נפרדים, גם כשהן בבית.
לא תמיד תהליכי הנפרדות קלים, ולא פעם מלווים בקונפליקטים, אבל עלייך לראות "מעבר" לזה, את הכיוון ההתפתחותי הנכון והבריא. לכן - אולי לא כדאי לך לנסות לפצות בחברתך או בחברת האחות הגדולה - אלא דווקא לתמוך בקושי, לשוחח עליו, להבין אותו - ולתת כלים לכל אחת למצוא את עצמה גם כשהיא לל א אחותה התאומה. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רגועה לדעת שזה דבר טבעי ונורמאל
אפרוחית 408/07/2008אני שמחה לשמוע שאנחנו מודאגים מדבר שהוא מראה רק על כיוון חיובי. פשוט מהזוית שלנו אנחנו משתגעים מהמריבות וההתעקשות ומרחמים על זו שנמצאת לבד. האמת שהבנות מאוד בוגרות, הן היו שנה בארצות הברית וחזרו לארץ וקפצו כתה ישר לכתה א (בחודש מרץ) במקום לגן, כנראה שהמעבר הזה גם הקפיץ אותן מבחינה ריגשית, והן ממש דורשות כל אחת את החברה שלה. אני שמחה לדעת שזה כיוון חיובי ורק נתת לנו את הפידבק שאנחנו צריכים להמשיך לעודד את זה ולא לדכא את זה ולכעוס כשהן דוחות אחת את חברותה של השניה. תודה ורד (אני חושבת שאת יודעת מי אנחנו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגשות קשיםאור07/07/2008
שלום. אני בת 25, נשואה + תאומים בני חצי שנה. עד לפני זמן קצר הייתי בטוחה שאני רוצה להישאר עם הילדים בבית, לגדל ולהניק אותם עד גיל שנה. עכשיו אני רואה שאני לא מחזיקה מעמד. אני פשוט משתגעת. אני לא מוצאת את עצמי. התחלתי לחפש עבודה בתחום שלי (עבודה סוציאלית), אך בינתיים אני לא מצליחה למצוא כלום. אני מרגישה במין בועה שקשה לי לצאת ממנה. אין לי כוח לצאת מהבית, אין לי כוח לילדים, אין לי כוח לכלום. אני מטפלת בהם ועושה הכל, אך אני מרגישה שאין לי סבלנות כלפיהם. בכל הזדמנות שיש אני שמה אותם על השטיח שישחקו לבד ובורחת למחשב. יש לי מלא ייסורי מצפון על זה, אך זה לא עוזר אני לא משנה את התנהגותי. למה זה קורה לי? מה ניתן לעשות? דבר נוסף שאני מזניחה זה המראה שלי. שמנתי מאד מאז הלידה. אני לא מטפחת את עצמי, לא קונה בגדים. כל היום אוכלת ממתקים ומשמינה. מרגישה שנכנסתי למעגחל קשה לצאת ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות
ורד בן פורת08/07/2008שלום לך. את מתארת בועה רגשית-פנימית, אבל בהחלט גם פיזית- את בתוך הבית, בתוך הורות אינטנסיבית מאד לשני תינוקות - גם זוהי מעין בועה. התחושות שלך אינם חריגים, ומתאימים למצב, ונכון את עושה כשאת משנה את תכניתך המקורית בהתאם לאופן שבו את רואה את יכולתך עכשיו, ומחפשת עבודה. נראה שאת צריכה למצוא לך דרכים לטפל גם בעצמך, ולא להרגיש רק "מכונת" אמהות וטיפול. לפעמים נדמה לנו בתחילת ההורות שרק התמסרות טוטאלית לתינוקות יוצרת הורות טובה, וכשאנו לא מרגישים - באמת - כך נוצר "פלונטר" ופער שאותו את מתארת בכנות בפנייתך. אינני יודעת מהן אפשרויותיך, אך מניחה שתוכלי לבקש מבן זוגך/משפחה/חברות/ לשהות עם הילדים מידי פעם, וכך תוכלי להתפנות למשהו שהוא רק שלך, שיזכיר לך מי את ומהן איכותיך וכוחותיך מעבר למשימות השגרה.
מה דעתך? האם את מוכנה לזה? אשמח לתגובתך. בהצלחה, ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמות לתאומיםרוני02/07/2008
שלום לכן, האם לדעתכן צריך להיות קשר בין השמות או שלא דוקא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין שמות
סיגל לוי03/07/2008שלום רוני
החלטה על שם היא החלטה חשובה ומאד אישית
אני לא חושבת שיש תשובה חד משמעית
קחי בחשבון שאם תקראי להם בשם שהוא בפירוש שם של צמד כמו בצמדים אמנון ותמר או צילי וגילי, זה עלול לחזק את הנטייה של החברה במילא לראות בהם צמד בלתי מובחן, מי הוא מי. חשוב לראות שיש לכל שם קיום משל עצמו, כדי להקל עליהם במשימה של הנפרדות.
בסוף כמובן ההחלטה היא של שני ההורים
שיהיה המון מזל טוב
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטבות לתאומיםאביטל22/06/2008
שלום,אני בהריון חודש 8 עם תאומים.מתעניינת בזכויות,הטבות,הנחות בכל הקשור לתאומים.אשמח לקבל מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות
ורד בן פורת22/06/2008שלום אביטל. ראשית שיהיה בהצלחה! שולחת לך קישור למידע באתר עמותת תאומים ושלישיות. בשיטוט באתר תמצאי גם מידע על הנחות ועוד. ורד
http://www.twins.org.il/apage/4438.php* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםרות17/06/2008
שלום,
אני בהריון תאומים בשבוע 21. אני כבר משתגעת מהלחץ, מהציפיה, מהלא נודע.
אין לי ב"ה בעיות עם ההריון, חוץ מהתעלפויות כתוצאה מברזל נמוך.
אני מתה לדעת איך תהיה הלידה, ניתוח או לא, אני כבר יודעת שאלו 2 בנים, ובעלי ואני די בלחץ.
האם אני יכולה מראש לקחת חודש פחות להריו בשל הסיכוי ללידה מוקדמת? אין לי כח לכחות 9 חדשים מלאים, עדיף לי פחות........רק כדי להיות אחרי................
אני בלחץ מפגים, מהבריתות, מהכל.........
סתם, רציתי לפרוק...................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK17/06/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלהעמית15/06/2008
הי בנות .. אני לקראת לידה.. תאומים בן ובת. שבוע 34 ועדיין לא קניתי עגלה.
מה עושים אם רוחב המעלית הוא 70 ס"מ? המינימום בעגלת תאומים הוא 75 ס"מ..
כנראה שיהיה עלי לוותר על עגלת תאומים.. אמנם יש מחסן בקומת קרקע אבל זה יהיה מאוד מורכב להשאיר שם את העגלה כל פעם... וגם אני אשאיר שם את העגלה איך עולים עם שתי תינוקות במעלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל אחת מוזמנת לחלוק מנסיונה העירוני
סיגל לוי16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בטיפול בתאומיםארז09/06/2008
שלוםף
משפחה חמה מחפשת עזרה בטיפול בתאומים
לידה מתוכננת לסוף ספטמבר
חצי משרה בשעות גמישות..
אפשר לפנות במייל [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפלת
ורד בן פורת09/06/2008שלום לכם. ראשית - המשך הריון קל ו"משעמם"..
מפנה אותך ללוח מתאים, בעמותת תאומים ושלישיות: http://www.twins.org.il/s444/aforums/f72.php. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לצייןליאת07/06/2008
השלישייה הם בני שנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
סיגל לוי23/06/2008אני מצטרפת להמלצותיה של ורד
ברור שקודם היה נוח יותר כשהוא ישן כל הלילה
עכשיו הוא גילה דרך חדשה שבה הוא משיג תשומת לב ייחודית לו
הבעייה היא שזה באמצע הלילה
אין ברירה אלא להחזיר אותו שוב ושוב
וכשזה כבר בפעם השנייה, כדאי להפעיל גם קצת סמכות "אתה צריך לישון במיטה שלך..."
המסר הוא שיבין שאת החיזוק שהוא רוצה הוא לא יקבל על חשבון זמן השינה
מה שורד המליצה על גבולות ברורים בהשכבה וטקס שינה אישי לכל אחד מאד עוזר להרגיע התעוררויות ואם הוא אכן עובר שינוי רגשי, זה יכול לעזור מאד לפרידה לשעות הלילה כשהולכים לישון
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)