מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שקי הריוןשני17/12/2007
שלום...
אני בתחילת הריון טבעי ואתמול נצפו 2 שקי הריון נפרדים ברחם!!!
אז אחרי ההלם (כאמור הריון ללא טיפולים ובלי הסטוריה גנטית מהצד שלי או של בעלי...)
יש לי כמה שאלות של טירונית, מה שנקרא...:
1. בשל שחלות פוליציסטיות וביוץ לא סדיר הייתי במעקב זקיקים טרם כניסתי להריון ונצפו סמוך לביוץ 2 זקיקים מובילים (18 מ"מ מוביל ו- 14מ"מ) - האם התאומים הם כתוצאה משחרור ביצית אחת מכל אחד מאותם זקיקים או כתוצאה משחרור 2 ביציות מהזקיק המוביל?
2. במידה והכל יתפתח כשורה אני מבינה שההריון יוגדר כסיכון גבוה? יש לי 2 ילדים בגילאים 5 וקצת ו-3 עוד מעט שנולדו בניתוח קיסרי. האם הניתוחים מסכנים עוד יותר את המשכו התקין של ההריון הנוכחי? האם כדאי להיות בשמירה ואם כן ממתי ומה הפרוצדורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK17/12/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששותאור17/12/2007
אני בהריון עם תאומים (בת ובן). התקופה הזאת היא שיא ההתרגשות והפחד של חיי. חוץ מזה שאני לא יודעת מה יוליד יום מבחינה בריאותית וחוץ מכל הסכנות שהריון ולידה כאלו מביאים עימם, אני ממש לא יודעת מה אעשה ביום שאחרי. יש לי בן בן 4, שגם לו בטח הכל יהיה קשה ומוזר. הייתי רוצה לשמוע ממי שעברו כאן דברים כאלו - למה אני צריכה לחכות ומה צפוי לי? מישהי יכוה להרגיע אותי קצת ולדבר אתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ודאות
סיגל לוי17/12/2007הי אור
החששות הם טבעיים לגמרי למצבך
את כבר יודעת מה זה לגדל ילד אבל לא שניים בבת אחת
אף אחד לא באמת יודע מה זה עד שהוא שם
אבל
אפשר לשאול, לקרוא לברר לשמוע לשתף בחששות
יש גם פורמים של הריון תאומים ושל אמהות לתאומים ואפשר לשאול לחלוק להתייעץ להקשיב
ההריון הוא מסע הסתגלות ואת נמצאת בתוכו
אם יש חששות ברורים שאינם מקבלים מענה, את יכולה גם לקבוע פגישת התייעצות אישית או ללכת לסדנה אצל מי שמתמחה בנושא
הריון בריא ושליו
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידת תאומים
פני25/12/2007אני אמא לתאומים בנים בני 5.5 שנים ובת בת 9.
כשילדתי את הבנים שלי, ביתי הייתה בת 4 בדיוק כמו שקורה אצלך.
אתן לך קודם עיצה לגבי הבן של בן ה- 4. אני לא יודעת באיזה חודש את, אבל את ביתי שיתפתי בכל ההריון, לקחתי אותה איתי לטיפת חלב, לבדיקת אולטרסאונט ונתתי לה להרגיש שותפה מלאה לכל התהליך, גם בבחירת השמות. כל הזמן נתתי לה להרגיש קרובה אלי. כשהבנים נולדו (נולדו פגים ואחד היה חודש בפגיה והשני חודשיים) היא קיבלה אותם באהבה גדולה, בשמחה ענקית וכל הזמן אמרה - "איזה כיף שיש לי אחים ואני לא לבד".
גם כשהם נולדו עם כל הקושי, נתתי לה להרגיש שותפה ולתת לה את הזמן איכות שלה למרות שלא יכולתי להיענות לה מייד כמו לפני שהם נולדו.
לגבי טיפול בשתי תינוקות - אני לא יספר לך סיפור ורוד עכשיו, לטפל בתינוק אחד זה לא כמו בשניים. אני יגיד לך משפט ושחברה טובה שלי אמרה לי שהיא בעצמה תאומה ולה יש תאומות. "הקושי לא עובר, הוא רק משתנה". לטפל בשניים זו עבודה קשה מאוד אבל האושר הוא כפול פי שניים.
היום הבנים שלי בני 5.5, שנה הבאה בכיתה א' ואני מסתכלת לאחור וחושבת איך הזמן טס.
היום יותר קל כי הם יותר עצמאיים אבל יש דברים שהיה איתם יותר קל כשהיו קטנים.
בקיצור, עבודה לא קלה מחכה לך אבל גם אושר גדול. ובמידה ואת יכולה להיעזר בבני משפחה תיעזרי בהם זה מאוד חשוב.
מאחלת לך לידה קלה ואושר גדול עם הרחבת המשפחה.
במידה ויש עוד משהו שאת רוצה לישאול - זה האי-מיל שלי - [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאוד חשובהקרן13/12/2007
שלום,
יש לי תאומים בני 4 ו- 3 חודשים ונמצאים ביחד בגן טרום חובה. תאום אחד מאוד בוגר ובשל למעבר לגן חובה (חט"צ) ואילו התאום השני אינו בשל, ילדותי ועם בעיות רגשיות. אני מתלבטת האם להעלותתאום לגן חובה ואת השני להשאיר בגן טרום חובה, האם להעלות את שניהם לגן חובה כדי לא ליצור "אפליה" או בעיה רגשית גדולה יותר ממה שיש עד כה, האם להשאיר את שניהם בגן טרום חובה ולגרום "לתסכול" לתאום "הבוגר". אני ממש מתלבטת ומאוד אשמח לקבל תשובה בנושא.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצירת פערים
סיגל לוי13/12/2007קרן שלום
אני מבינה שילדיך הם ילידי ספטמבר, כך שהם יחסית מהקטנים בשכבה
את מתארת מצב שכיח בו לכל תאום יש את קצב ההתפתחות שלו
מצד אחד, חשוב לתת לכל אחד את הגירוי המתאים לו
מצד שני, כדאי מאד לא ליצור פערים שיפרו ביניהם את האפשרות להתאזן כך שאחד תמיד יהיה החזק והגדול והשני הקטן והחלש. יש מקום להתייחסות שונה כשמאתרים שהאחד הוא ילד חינוך מיוחד והשני לא, ואז במילא יש לו צרכים מיוחדים והוא לא ילמד באותה מסגרת עם אחיו.
אם אין בעיית חינוך מיוחד, ילדיך עדין צעירים וצריך לתת להם הזדמנות קודם כל להפרד, אחר כך להבשיל
חטיבה צעירה היא די מחייבת. היא קצת כמו בית ספר. זו תהיה מטלה לא פשוטה גם להפרד לראשונה מאחיו וגם להיות באוירת בית ספר. עבור האח הלא בשל, ברור שחטיבה צעירה לא מתאימה עדין.
בכל מקרה בשל גילם, יתכן שיהיו שנתיים בגן חובה. במקרה שיש שני גני חובה טובים, יש אולי אפשרות שהאחד יעלה לגן חובה כבר בשנה הבאה, ויהיה בו שנתיים, והשני ידביק את הקצב בשנה הבאה. בדרך כלל, ממליצים לשהות שנתיים בגן חובה ולא שנה נוספת בטרום חובה.
במקרה שתשובה כללית כזו אינה מספקת, כדאי לפנות ליעוץ ספציפי בשאלה, שמתייחס ישירות למצב של כל אחד מהתאומים
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני09/12/2007
האם ההוצאות הכרוכות בגידול ילדים הם בדיוק אותן הוצאות כמו גידול שני ילדים שונים, או שיש חיסכון בדברים מסויימים. אם יש, במה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים זה עסק יקר...
סיגל לוי10/12/2007דני שלום
לרוב, ההוצאות על תאומים הן כבדות מאד לסל הבייתי. אמנם אלה שני ילדים, אולם ההוצאות על הגיל הרך הן הכבדות ביותר לסל המשפחתי - חיתולים, מזון תינוקות (ההנקה בשניים אפשרית אך קשה ביותר) ובעיקר הוצאות גן. בדרך כלל כשילד עובר שלב זה, מוקל מעט הלחץ הכלכלי על המשפחה, אך כששניים נמצאים בו בו זמנית, זה אכן מכביד על התקציב.
מה שאולי "נחסך" זה מטפלת לשני ילדים (אף שזה קשה לה הרבה יותר ויתכן שזה יעלה יותר) בהשוואה למטפלת לילד אחד.
בנוסף, מומלץ שיהיו לתאומים חפצים אישיים (אפשר גם חפצים מסוימים במשותף) כדי שילמדו להבחין ולזהות שהם אינם ישות אחת אלא שונים זה מזה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבן06/12/2007
האם תאומים זהים אמורים להיות אותו גובה בדיוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK10/12/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםנעמי04/12/2007
שלום רב,
זה נכון שיש יותר תאומים זכרים מתאומות נקבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטיסטיקה
ורד בן פורת04/12/2007שלום לך. לא ידוע לי על נתון סטטיסטי כזה. להתראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםשלי02/12/2007
הי,
יש לי תאומים ואני בחודש רביעי, איך אני יודעת אם יהיו זהים? האם ניתן לדעת זאת לפני הלידה עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK04/12/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטטיסטיקה
ורד בן פורת04/12/2007שלום לך. לא ידוע לי על נתון סטטיסטי כזה. להתראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכפיר29/11/2007
אני ואישתי מנסים להיכנס להיריון, ואנחו מתים לתאומים. רציתי לדעת אם יש איזו דרך שיכולה לשפר את סיכויינו להיכנס להיריון עם תאומים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK30/11/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי27/11/2007
האם חשוב לא להלביש תאומים בביגוד זהה?
מה עלי לעשות אם כולם קונים את אותן מתנות בדיוק לשני התאומים שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות או נפרדות
ורד בן פורת28/11/2007שלום לך שירי. השאלות שלך הן השאלות המרכזיות בגידול וחינוך תאומים. הנושא כמובן הוא האם מדובר בשניים שהם אחד, כלומר זהות משותפת בעלת טעם זהה, או שני אנשים (גם אם קטנטנים...) שונים וייחודיים. כשמלבישים שני ילדים באופן קבוע באותם בגדים, ונותנים להם את אותן מתנות בדיוק, נראה שהנטייה היא לאפשרות הראשונה. מאידך, אין כל רע בלבוש ורכוש זהה, במידה הנכונה, כשהמשותף לא משתלט על הנפרד. אז אם מתייעצים אתכם לגבי מתנות - זו ההזדמנות "להזכיר" שהם שניים. אם לא מתייעצים - תקבלו בשמחה ותגידו תודה, כי הרי אי אפשר לחנך את כל העולם... מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות לתאומים?!שני25/11/2007
שלום,
במעקב זקיקים (בשל p.c, ללא טיפולי פוריות) נמצאו אצלי 2 זקיקים מובילים בשחלה השמאלית בגדלים של 14 ו 11. (הביוץ אמור להתרחש בעוד כ- 4/5 ימים לערך).
במידה ושניהם ימשיכו להתפתח הייתי מעוניינת לדעת מה הסיכוי ששניהם יגיעו לביוץ וישחררו ביצית והאם זה חייב להתרחש במקביל מבחינת הזמן בסיכוי להקלטות של תאומים?
(ישנו מצב של 2 ביוצים בהפרש של כיומיים בשל ההבדלים בגודל של הזקיקים?)
אני רוצה לציין שאין הסטוריית תאומים במשפחה ולכן התהליך והנושא לא ממש מוכרים לי ולנוכח ה"ממצא" מסקרנים אותי מאד.
אודה להתייחסות,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK25/11/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדורית22/11/2007
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון. אחנו מתים לתיאומים. רציתי לדעת עם יש איזו שהיא שיטה להכנס להיריון עם תאומים?
מערכת BeOK22/11/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב20/11/2007
יש לי תאומות זהות בנות 3. הן נולדו בחודש 7
אחת מהן עם בעיות קשר וריכוז ועם עוד מספר בעיות.
הילדה הבריאה החלה בזמן האחרון לצחוק על אחותה מאחר שהיא איטית הרבה יותר.
מה עלי לעשות עם המצב?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל אחד יחיד ומיוחד
סיגל לוי20/11/2007שלום יואב
תאומים באמת נוטים כל הזמן להשוות את עצמם לאחיהם וכמובן שמחים מאד לגלות כל נקודת יתרון. הדבר קשה ומורכב יותר כשיש פערים התפתחותיים.
פשוט תהיו עקביים במסר שכל אחד והקצב שלו, ושאין תחרות. כוונו את ה"מהירה" יותר להשגיה שלה. פערים יכולים לעיתים להצטמצם עם הגיל, וגם אם לא, גם התאומה ה"חלשה" תגלה בהדרגה את נקודות החוזק שלה (למשל, אולי היא טובה בספורט...).
בקיצור, זה לא פשוט, אבל זו המציאות. יש פערים והילדים מבחינים בכך. צריך להשתדל שזה לא יהיה "נשק" האחת כלפי השנייה.
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכון?דנית, חיפה11/11/2007
לחברה טובה שלי נולדו לפני כחודש וחצי תאומים מתוקים ובנוסף, יש לה עוד ילדה כבת 4 מקסימה להפליא.
הילדה התחילה לשים לב להתייחסות הרבה לתאומים ולכך שהם תופסים את תשומת הלב שהייתה נתונה רק לה עד עכשיו. תמיד שאני מגיעה לחברתי הטובה לעזור לה, כמה פעמים בשבוע, אני מתייחסת לקטנה ומשתדלת לשחק איתה תמיד.
לפני כמה ימים, קרובת משפחתי הציעה לי דבר כזה: כל המתנות שנגיד אני מביאה לתאומים(כמובן להביא גם לילדה), ינתנו לילדה ונגיד לה שזה מתנה בשבילה כדי שתוכל לשחק וללמד את אחיה הקטנים ואיזה כיף לה עכשיו שהיא אחות גדולה. כלומר, שהילדה תבין שזה בא ממנה וההתייחסות הרבה היא לה. סיפרתי זאת לחברתי, אך היא לא כל כך הסכימה עם כך.
מה דעתכם/ן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשומת לב אישית
סיגל לוי11/11/2007הי דנית
לכל ילד בן 4 קשה שנולד אח, אבל תאומים זה סיפור לגמרי מגייס את ההורים ומשאיר לפחות בהתחלה ממש מעט זמן לאחרים...
אני מציעה להמשיך לתת לה תשומתלב אישית לה, ולא לתת לה משהו שמיועד לאחים שלה. אפשר לראות איך משתפים אותה, למשל אם היא רוצה לפתוח את האריזה למתנה שלהם כי הם קטנים ולא יכולים, אך לא להציג את זה כאילו היא נותנת להם ממנה, כי היא היתה רוצה דברים בשבילה ולא בשבילם.
כחברה טובה, תמיד גם טוב לשאול את חברתך במה היא צריכה עזרה...
יום טוב
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה פסחו עליי????..לי08/11/2007
שלום,
יש לי תאומות בנות 9ח' גיל מתוקן 8ח'. הן ישנות במיטות נפרדות אך באותו החדר. התאומה הבכורה מתעוררת בין4-7 פעמים בלילה והשנייה עד פעמיים. שתיהן נרדמות בזמן ארוחת הבקבוק בסלון. אמהות ליחידאים מספרות על "סדרת חינוך" שצריך לעשות בעיקר לבכורה (הקושי שלנו הוא איתה ולא עם השנייה שללא רעשים מוגזמים כמו בכי חוזר של אחותה יכולה לישון לילה שלם בשקט) אבל אנחנו לא יודעים איך לעשות זאת עם תאומים. כשאחת מתחילה לבכות השנייה מיד אחריה וכשה"קטנה" בוכה אי אפשר להפסיק אותה והיא לא מצליחה לחזור לישון בשקט כל הלילה.
מה לעשות???????????????????????
הבית שלנו קטן מידי בכדי להפריד בינהן בלילה- הן עדין שומעות אחת את השנייה.
אני מנסה לחזור לעבודה אך עם שעה וחצי של שינה בלילה אני לא מצליחה לעבור את סף דלתי.
H E L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בשניים
סיגל לוי08/11/2007הי לי
סליחה שפסחתי בטעות עליך
השאלה שלך דומה מאד לשאלה של אהוד על קשיי השכבה של תאומים זהים.
אני ממליצה לך מאד לקרוא את מה שכתבתי לו
וגם את המאמר באתר שלי שנקרא "שינה בשניים" שמדבר על הקניית הרגלי שינה לתאומים.
זה קשה, מתיש, דורש תמיכה של בן הזוג, עקביות והתארגנות, אך תראי שאפילו אהוד אומר שזה עבד להם.
המון סבלנות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה מופיע המאמר?
לי08/11/2007תודה על התגובה המהירה
לא כל כך הצלחתי להפנים שיטה מיכוון שהבנות לא רוצות לאכול ולא ידוע לי למה שיר (הבכורה) מתעוררת כל כך הרבה פעמים בלילה (אולי חרדת נטישה????)
מחפשת מעין מתכון להקנות הרגלים לשניים ומקווה למצוא אותו במאמר שלך אך אני לא יודעת היכן למצוא אותו וכיצד- אשמח אם תקשרי אותי:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה בשניים
סיגל לוי08/11/2007יתכן שההתעוררויות הרבות קשורות גם לזה שאת מוציאה את הבוכה מהחדר כדי שלא תעיר את אחותה. זו שמתעוררת "מבינה" שמשהו מרחש ושהיא צריכה לעמוד על המשמר, או שהיא מפסידה זמן הורים.
כדאי לקרוא את כל המאמר באתר:
www.sigal.name
[a href='http://www.sigal.name' id='link'][/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר לילה סיוטי נוסף....
לי10/11/2007קראתי את המאמר ואכן יש לנו טקס שינה ועד לפני שלושה שבועות לא היינו מרימים את הבוכה מהמיטה שלא נדבר על להוציא אותה מהחדר (ועדין היתה מתעוררת כ 5 פעמים בלילה בממוצע. אך בשלושה שבועות האחרונים, כנראה משיניים או וירוס שעברו הבכי שלה הפך לצרחות איימים שאף אחד לא יכול לישון על פניו. והבכי נמשך שעות אלא אם אנחנו עומדים בדרישות שלה (משחקים איתה, מנדנדים אותה וכו'..)
הבעיה שלנו קשה עוד יותר כי אחת ישנה טוב ולא מתעוררת מכל פיפס אבל בשלושה שבועות האחרונים הבכי קשה מנשוא וחל בכל חדר בבית. היום אני יודעת כמעט בוודאות שבימים האחרונים לא מדובר בכאב של הבוכה אלא רצון לשחק לכמה שעות (2-3) באמצע הלילה. בדרך כלל משעה 00:00.
אני מתכננת לעשות "סדרת חינוך" היום בלילה אך אני לא שלמה בהחלטתי ב100% מה שגם אני לא יודעת כל כך איך. על כן אני מתכננת להתקשר אליך הערב אלא אם תקראי את ההודעה שלי היום ותביעי התנגדות.
במידה ואין התנגדות אשמך לדעת איזה שעה סבירה ומקובלת עליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה מופיע המאמר?
לא כל כך הצלחתי להפנים שיטה מיכוון שהבנות לא רוצות לאכול ולא ידוע לי למה שיר (הבכורה) מתעוררת כל כך הרבה פעמים בלילה (אולי חרדת נטישה????)
מחפשת מעין מתכון להקנות הרגלים לשניים ומקווה למצוא אותו במאמר שלך אך אני לא יודעת היכן למצוא אותו וכיצד- אשמח אם תקשרי אותי:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה מופיע המאמר?
מחפשת מעין מתכון להקנות הרגלים לשניים ומקווה למצוא אותו במאמר שלך אך אני לא יודעת היכן למצוא אותו וכיצד- אשמח אם תקשרי אותי:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר ממטית תינוק למיטת מעברליאור08/11/2007
יש לי תאומים בנים זהים בני שנתיים (החודש), העברתי אותם למיטת מעבר לפני 3 שבועות ומאותו הרגע אני לא מצליחה להשתלט עליהם, ואין לי חיים יותר. איך אני יכולה לגרום להם להישאר במיטה?? HELP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקביות עקביות עקביות
סיגל לוי08/11/2007הי ליאור
ברור שהקושי גדול יותר כשהם יכולים לצאת בחופשיות ממיטותיהם
האמת שהצד הטוב בכל הסיפור הוא שהעצמאות שלהם מתפתחות, ועדיף כך מאשר שהם היו לומדים לצאת בקפיצה מסוכנת ממיטת התינוק.
ככל שהעצמאות גדלה, המשימה שלכם כהורים הופכת מורכבת יותר ואין ברירה אלא להמשיך וללמד בסבלנות, בעקביות...
צריך להחזיר אותם למיטות בלילה, להרגיע, להפעיל סמכות בהתאם לצורך - אין דרך אחרת. אם תתמידו ולא תתיאשו, המסר יקלט בסוף
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)