מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוטובוסאליהו10/03/2013
אני נכה נעזר בקביים, תמיד נהגי האוטובוס שליד ביתי לא מגיעים לשפת המדרכה ועוצרים באמצע הכביש, ניסית להתלונן בש"ל לשווא, מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטובוס - תגובה
לירון אשחר שפרינצק11/03/2013אליהו שלום,
זה נשמע כל כך מרגיז ומתסכל, דבר פעוט בשביל הנהגים, אך רובם אינם ערים לכך.
הייתי מציעה ברמה האישית והפרקטית לדבר עם הנהגים עצמם ולהסביר להם. בדרך כלל מדובר בנהגים קבועים, אשר עושים את אותם קווים.
מעבר לכך, בכדי ליצור הד והתייחסות ממשית, פניה לתקשורת, פייסבוק וכיו"ב עושה את העבודה המיטבית. יש תוכניות רדיו וטלוויזיה שמתעסקות עם דברים אלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן בכסא גלגליםחנה26/02/2013
שלום, הבן שלי בכתה יא' עבר לא מזמן תאונת דרכים ועכשיו הוא צריך להיות בכסא גלגלים לכמה חודשים עד לשיקום הרגליים. הוא מאוד מדוכא מהעניין וממעט לדבר ולהיפגש עם חברים. כפי שאתם יכולים לתאר לעצמכם בגיל הזה זה ממש נוראי בשביל צעירים להיות "תקועים" בכסא גלגלים. אני לא רוצה ללחוץ עליו ולקחת אותו לפסיכולוגית- אבל אולי זה מה שהוא צריך כדי להסתגל למצב. מה הייתם ממליצים לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן בכסא גלגלים - תגובה
לירון אשחר שפרינצק27/02/2013חנה שלום,
אני מניחה שהמצב בכללותו אינו פשוט. לעבור אירוע כל כך טראומתי וקשה, אשר גורר השלכות פיזיות, גופניות ורפואיות קשות, ובטח גם התמודדויות רגשיות בהקשר של התאונה (פחד, חשש, חרדה) והשלכותיה, זהו מצב אשר אינו פשוט בשום גיל, על אחת כמה וכמה בגיל ההתבגרות. אני בהחלט מציעה להעלות בפניו את האפשרות של טיפול פסיכולוגי במטרה להתמודד עם המצב החדש שנוצר, ועם מחשבותיו ותחושותיו בעקבות כך. אני חושבת שבפגישות כאלו הוא יוכל להעלות את תחושותיו ופחדיו ולקבל מענה, תמיכה וליווי של איש מקצוע.
אם קיים קושי מבחינתו, ניתן להגיד לו שזה משהו זמני וממוקד באירוע שעבר בכדי להפחית את החשש מהמפגש.
כמו כן, ממליצה להעזר ביועץ בי"ס במטרה לקבל גם ממנו/ה את ההמלצה לטיפול פסיכולוגי.
ממליצה לחפש פסיכולוג המתמקד בשיקום.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיוסיוראי14/02/2013
האם נכים יכולים להתנדב לצבא? מקבלים את כולם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוס - תגובה
לירון אשחר שפרינצק19/02/2013יוראי שלום,
נכים יכולים להתנדב לצה"ל. צה"ל מקבל נכים בעלי דרגות נכות שונות וסוגי נכויות שונים. קיימת יחידה העוסקת בשילוב מתנדבים בצה"ל. בכדי להתנדב צריך לעבור תהליך המיועד לבעלי פטור מגיוס חובה, שם קיימים מיונים שונים, כך שלא כולם מתקבלים.
למיטב ידעתי יש עמותות שפעולות ועוזרות בכך. וודאי תוכל למצוא על כך אינפורמציה באינטרנט. כמו כן, תוכל לפנות ללשכות הגיוס ולברר עמם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לירון הפסיכולוגית שלוםבעילום שם04/02/2013
לירון היקרה שלום.
אני בחור עם נכויות שונות. לפעמים אני ממש מרגיש צורך לדבר עם מישהו, ועדיף עם פסיכולוגית. היות ואת מנהלת את הפורום הזה, ויש לך קליניקה בכפר תבור - חשבתי לפנות אלייך.
אבל יש דבר שבגללו אני קצת מהסס. אפשר לומר שזה בגלל מחשבה עקרונית. אני אסביר:
נניח שיהיה אפשרי שתהיי הפסיכולוגית שלי, ובאמת אני אפתח הכל בצורה רצינית. בהנחה שאת פסיכולוגית טובה, ואני סבור כך, כנראה תהיי אמפתית ועדינה. כלומר, אחוש בנוח בקליניקה. אחוש שאת מבינה ומקבלת אותי.
ואז - בתום כל פגישה - אצא אל "החיים האמיתיים". והחיים האמיתיים לא קלים לי בכלל. לרוב אנשים מגיבים אלי בטווח האפשרויות שבין התנהגות "רעה" לאדישות. את מבינה, לזולת לא יהיה אכפת בכלל ממה שיקרה בקליניקה. ולמה שיהיה לו אכפת?. עולם כמנהגו ינהג, ואני אמשיך להיתקל במציאות הלא סימפטית שבחוץ.
תוכלי לומר: בעקבות טיפול פסיכולוגי, תעלה ההכרה שלך בערך עצמך, יתפתח הביטחון העצמי, ומשהו מהתחושה הטובה בקליניקה יחלחל איכשהו החוצה. (היית אומרת דבר כזה?). זאת מחשבה יפה, והלוואי שהיא נכונה, אבל אני לא סגור על זה שהיא עומדת במבחן המציאות. נראה לי שהחיים לא עובדים כך.
לכאורה, אלה סיבות למה טיפול פסיכולוגי הוא קצת חסר טעם עבורי.
ומאידך, ישנה המחשבה שזה יכול לעזור לי, ואולי גם בדרכים שאיני מודע להן כרגע. וישנו הרצון לשתף מישהו ברגשות האינטימיים. ואת יודעת מה? אפילו הרצון לקבל אמפתיה. זה לגיטימי?.
טוב, כתבתי כאן קצת בבילבול, אבל את מבינה שהדברים אותנטיים ונובעים מכאב אמיתי.
ואני מודע לכך שזה קצת בעייתי שעירבבתי בין הסוגיה העקרונית של הליכה לטיפול פסיכולוגי, לבין הרצון הגלוי שלי שזה יהיה דווקא אצלך.
ובכל זאת, אבקש שתתייחסי למחשבות שהעלתי.
אולי תכתבי לי איך את רואה את הדברים שכתבתי עליהם? האם את מבינה את ההתלבטות שלי?
מה עמדתך העקרונית?.
סליחה שחפרתי לך, אבל נסיתי לדייק ככל הניתן את המחשבות והרגשות שלי.
אשמח לשמוע כל מה שעולה לך בראש על זה.
להתראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון הפסיכולוגית שלום - תגובה
לירון אשחר שפרינצק07/02/2013הי,
אתה מעלה כאן שאלות ומחשבות אמיתיות, אשר קרוב לוודאי עולות אצל רבים אחרים.
אנסה לענות על כמה מהן בקצרה.
אחד הדברים הראשונים שנעשים כאשר פונה מגיע לטיפול פסיכולוגי, הוא הגדרת מטרות ויעדים לטיפול בהתאם לצרוך של הפונה.
הטיפול בהמשך מתנהל בהתאם להגדרות המטרות.
טיפול פסיכולוגי אינו מתקיים במנותק מהמציאות החיצונית, אעפ"י שהוא מתקיים ב'קליניקה סטרילית' כביכול, העולם החיצוני ואמיתי של הפונה נכנס בכל רגע ורגע, ואף יותר מכך, אחד הדברים החשובים להדגיש כאשר מישהו פונה לקבלת טיפול הינו העבודה היומיומית. אף טיפול לא יכל לשנות עמדות, דעות ומחשבות ורגשות ללא עבודה יומיומית של הפונה. פגישה שבועית של שעה בשבוע (או אפילו שעתיים שבועיות) לא יחוללו כל שינוי אם לא יתקיים הקשר יומיומי, מחשבה, עיסוק ועבודה על דברים שעלו. בהתאם לכך, טיפול פסיכולוגי אינו יכול לשנות את ה'מציאות שבחוץ', וגם לא את כל האחרים, אלא יכול לעזור לך לשנות את הגישה וההתייחסות, להבין מה עובר עלייך, מדוע אתה חש כך, או מדוע אלו התגובות שאתה מעורר אצל האחרים. השינוי יתרחש מתוך ההכרה, ההבנה והמודעות לכל אלו, ומתוך חיזוק יכולותייך, תחושותייך ובטחונך העצמי.
בנוסף, חשוב לציין כי העלאת ביטחון עצמי, ערך עצמי ודימוי עצמי הנן מטרת לגיטימיות מאוד ונפוצות ביותר בקרב פונים רבים (רבים גם ללא כל נכות נראית לעין).
לבסוף, הרצון לשתף מישהו ברגשות והתחושות האינטימיים ולקבל אמפטיה הינו חשוב ולגטימי והינו חלק אינטגרלי מהטיפול הפסיכולוגי.
אחת המטרות המשמעותיות בכל טיפול לדעתי, היא היכולת לרכוש כלים בכדי להעביר בהמשך את כל אשר רכשת לשימוש יומיומי ללא התמיכה הפסיכולוגית.
מקווה שהצלחתי לענות על שאלותייך, ושאלותיהם של רבים אחרים, אשר חוששים ושואלים, אך אינם מעלים זאת לכתב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לכותב ולפסיכולוגית
אפרת02/04/2013שלום לך,
אני מסכימה עם חלק מדברייך. המציאות לא תשתנה, נכון. יכולה לומר שאני מבינה מה עובר עליי ולמה מרגישה כך. לשמחתי, ביטחון עצמי יש לי וגם אופטימיות -זו אני. אבל!!!!! שום חיזוק יכולות או הבנה לא ישנו את חוסר יכולתי לחיות כמו כולם, לא יאפשר לי ללכת כל יום לעבודה, לא ישנו את הצורך והתלות בתרופות (ותופעות הלוואי שלהן) כדי להמשיך לחיות ולא ישנו את הכאב הגדול של חוסר היכולת להקים משפחה וכו'.
לכותב ההודעה המקורית, יכול להיות שפניה לפסיכולוג תקל, אפילו מעט. זה מקום טוב להוציא את הקושי והתסכולים וכמובן לקבל כלים שיכולים לעזור בחלק מהדברים.
בהצלחה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"לדרי20/01/2013
שלום רב, בעלי מתנייד בכסא גלגלים ואנחנו רוצים לתכנן נסיעה לחו"ל לבקר את הבן
כיצד זה מתבצע? האם יש מקומות במטוס לכיסא גלגלים? האם במטוס יתנו לנו כיסא גללים או שנטוס עם שלנו? האם צריך להכין מסמכים רפואיים כלשהם כדי לקנות כרטיס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל - תגובה
לירון אשחר שפרינצק24/01/2013דרי שלום,
על מנת לקבל את מירב התשובות, אני ממליצה לפנות ישירות לחברת התעופה עמה אתם מעוניים לטוס ולבדוק את כל הפרטים.
אני מאמינה שהדברים משתנים מחברה לחברה ובהתאם לסוג הטיסה.
(את הזמנת הכרטיס תוכלו לעשות דרך החברה עצמה או דרך חברות תיירות לאחר מכן).
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסכמת שכניםרז01/01/2013
האם נדרשת הסכמה של השכנים בבניין על מנת להתקין מסוע שעליו מעלים נכים על המדרגות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסכמת שכנים - תגובה
לירון אשחר שפרינצק03/01/2013רז שלום,
אלו עובדות משפטיות, אשר צריכות להיבדק מול עו"ד בתחום, או בוועדות לתכנון ובניה, אולי גם אדריכל יוכל להשיב על שאלה זו.
למיטב ידעתי, כל שינוי ותוספת בבניין (מחוץ לדירה הפרטית) חייב בהסכמת השכנים.
ממליצה לבדוק מול איש מקצוע בתחום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצהיעל20/12/2012
אבא שלי בן 72, הוא סובל מנכות ויותר ויותר קשה לו ללכת. הוא גר בקומה 1 בלי מעלית ככה שהוא בקושי עוזב את הביתה. על מעבר דירה בגילו - אין מה לדבר. כיצד הוא יכול בכל זאת להתנייד? קשה לי לראות אותו ככה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק24/12/2012יעל שלום,
אין ספק שמגורים במקום גבוה ללא מעלית מהווים מגבלה משמעותית עבור אנשים המתקשים ללכת. החשיבות של היציאה החוצה הינה גדולה ביותר, הן מבחינה פיזית, תנועתית בריאותית והן מבחינה רגשית.
ללא ספק למרות הקושי הגדול חייב להעשות מאמץ ולעזור לו לצאת.
אני מניחה שמחוץ לבניין העניין פשוט יותר, אז אפשר להוליכו עם כסא גלגלים ולפי תאורך נשמע שזו הדרך המומלצת. הייתי מציעה לחפש פתרון העוזר לאביך לרדת את המדרגות ולעלותן, ולאחר מכן לעזור לו להתנייד על כסא גלגלים (אותו אפשר גם להשאיל מ'יד שרה' או ממקומות אחרים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטיעת אצבעותנורית03/12/2012
שלום רב,
לפני כחצי שנה עברתי תאונה בעקבותיה נקטעו לי שתי אצבעות בכף היד. אני מנהלת חשבונות בתפקידי. האצבעות שנקטעו הן ביד שמאל ואילו אני ימנית. האם לדעתן תהיה לי בעיה להתקבל לעבודה בשל הקטיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטיעת אצבעות - תגובה
אורית רוזנפלד-קרעין03/12/2012הי נורית,
קודם כל אני מצטערת לשמוע על התאונה. למיטב ידיעתי לא אמורה להיות לך שום בעיה למצוא כבודה בתחום שלך במיוחד כיוון שלא נשמע ענ התאונה שינתה את היכולות שלך. אני חושבת שהיום יש מודעות מאוד גדולה לנושא זה ומעסיקים כבר לא מפלים לרעה.
המון בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו נכהלני12/11/2012
אני מסיעה את בעלי הנכה (הוא לא נוהג) האם אני זכאית לתו נכה, גם אם אני נוסעת לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תו נכה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק14/11/2012לני שלום,
איני בקיאה בתחום זה, אבל לפי מיטב ידעתי, תו הנכה שייך לבעלך ולא לך, אע"פ שרשום מספר רכב. אני חושבת שעל פי החוק אסור לך להשתמש בתו כאשר את נוסעת לבד. יתרה מכך, אם אינני טועה, יש על עבירה זו של 'שימוש בלתי הולם בתו חניה לנכים ע"י בני משפחה' קנס כספי גבוה.
אני מאמינה שתוכלי לברר פרטים נוספים באתר של נגישות נכים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עצהשירן01/11/2012
בעלי נכה בכסא גלגלים
עברנו להתגורר בשכונה חדשה בה יש סופר קטן היחיד בשכונה
הסופר הוא ללא גישה לנכים תאמינו או לא! יש שם מדרגה שאי אפשר לעלות עליה עם כסא
דיברנו עם המנהל הוא אומר שהוא יעשה גישה אבל לא כרגע
זה אומר שבעלי לא יוכל לצאת ולרכוש שם מצרכים
מה עושים במצב כזה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עצה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק05/11/2012שירן שלום,
ראשית משתתפת בתחושת התסכול הרבה שלכם וחוסר האונים לנוכח חוסר התחשבות וחוסר היכולת לראות את הזולת.
מכעיס לשמוע כל פעם מחדש שיש עדיין מקומות רבים כל כך ללא נגישות מתאימה.
שנית, אם מדובר במדרגה בודדת (נדמה לי שאפילו עד 3-4 מדרגות), ניתן להציב פלטת עץ חזקה, אשר עליה ניתן להסיע את הכסא.
הייתי מדברת שוב עם מנהל המקום ומציעה לו להציב שם באופן זמני פלטת עץ שכזו, עד אשר ימצא פתרון קבע.
מדובר על פלטת עץ אשר ניתן לרכוש תמורת סכום של שקלים בודדים בכל נגריה, ואין מדובר על הוצאה כספית ניכרת.
אני בטוחה שלקוחות רבים יודו לו על כך....
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמארטפוןטליה25/10/2012
שמעתי שיש סמארטפון המיועד חעיוורים. מישהו שמע על זה/ יודע איפה להשיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמארטפון - תגובה
לירון אשחר שפרינצק05/11/2012טליה שלום,
ממליצה לבדוק באגודה למען העיוור, ו/או בעמותות נוספות אשר מיועדות לעיוורים וללקויי ראיה.
אני מאמינה ששם יוכלו לתת לך פרטים מדוייקים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוניברסיטהעדי17/10/2012
אני בת 21 על כסא גלגלים. רוצה ללמוד באונ'? עד כמה האוניברסיטאות מתאימות מבחינת גישה לנכים? האם ישנן קלות (מלווה וכו..)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוניברסיטה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק18/10/2012הי,
האוניברסיטאות בעקרון מאוד מונגשות. (חלקן יותר וחלקן פחות....) עם תמיכה לנכויות ולקויות שונות. ברובן, אם לא בכולן ישנה גישה נוחה לכסאות גלגלים ברוב חלקי האוניברסיטה, בתוך כך, חניות, כיתות לימוד, קפיטרויות, שירותים ומעבדות ובכלל.
לגבי הקלות, איני יודעת להגיד. אני מניחה שזה ניתן בהתאם לצרכים אישיים של כל אחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שהתעוורהתמי09/10/2012
שלום,
חברה קרובה שלי התעוורה בעקבות מחלה
זה קרה במהירות ולא היה לה זמן להתארגן
היא רווקה ללא ילדים וגרה בקומה 3 ללא מעלית
מה עושים עכשיו?
מי אמור לעזור לה ללמוד לחיות מחדש במצב כזה?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה שהתעוורה - תגובה
אורית רוזנפלד-קרעין09/10/2012הי תמי
יש מספק עמותות של אנשים עוורים שמאוד מלווים ותומכים. באים הביתה, עוזרים לכוון לציוד מתאים ( מקל, כלב נחיה וכו׳) וגם בדברים יותר קטנים. הם גם מצמידים חונכים שעוזרים להסתגל לאורח החיים החדש. זה ברמה הפרקטית. כמובן שקיימת גם ההסתגלות מהפן הנפשי שעבור זה הייתי ממליצה ללכת לטיפול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטיעת ידדולי24/09/2012
בתי בת 14 וקיבלנו בשורה קשה ומרה על כך שהרופאים צריכים לקטוע את ידה בגלל מחלה
אין לנו מושג איך מתמודדים עם דבר כזה ואיך מסדרים את המחשבות בראש
נשמח לכך הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטיעת יד - תגובה
לירון אשחר שפרינצק27/09/2012דולי שלום רב,
צר לי על הבשורה הקשה עבורכם. אכן מומלץ במצב כזה לקבל תמיכה להתמודדות, עבורכם ההורים ושאר בני המשפחה ובעיקר עבור בתך, אשר בגילה המשמעויות הנלוות הן רבות.
עם זאת, יהיה קשה מאוד לתת ייעוץ שכזה ברשת, שכן הוא אישי, מורכב וקשור בהתנהלות ובאופי של כל אחד ואחד.
אני ממליצה על מספר פגישות הכוונה לכם כהורים ולבתכם (בנפרד!) עם פסיכולוג אשר מתמצא בתחום (פסיכולוג שיקומי או אחר אשר מתעסק גם בתחום זה) באזור מגוריכם.
ממליצה לפנות בהקדם בכדי לקבל את הליווי המתאים כבר בשלבים הנוכחיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסאות גלגליםאביחי29/08/2012
שלום לכם,
שמי אברהם ולאחרונה התברר לי כי ילדי יצטרך להשתמש בכיסא גלגלים לתקופה מסוימת לאחר בעיה מסוימת שצצה בגבו ומונעת ממנו תנועה חופשית של הרגליים והגב. לאחר בדיקות מסוימות שביצעתי וחיפושים נחבים באינטרנט הגעתי לעמוד ובו כסאות גלגלים מכל מיני סוגים. חייב להודות שאינני מבין גדול בעניין הזה ורציתי לקבל המלצות ודגשים בענת קניית כסא גלגלים..
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסאות גלגלים - תגובה
אורית רוזנפלד-קרעין03/09/2012הי אברהם,
ממליצה לך לקבל המלצה מהפיזיוטרפיסטית שלכם או בשילוב עם העו"ס.
חשוב מאוד שהכסא יהיה מותאם לילד כיוון שזה מאוד משפיע על התפקוד שלו וכמובן על שאר גופו. לא הייתי קונה באופן שרירותי אלא ע"פ המלצה בלבד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)