מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכות מסוג אחרדינה23/05/2010
סבי בן 82 ולאחרונה הוא החל מתקשה בהליכה. מדובר בבן אדם מאוד פעיל. ניסיתי להציע לו להשתמש במקל הליכה אבל הוא ממש נפגע מזה. אני יודעת שלא מדובר בבן אדם נכה, אבל אשמח אם בכל זאת תוכלו לייעץ לי איך ניתן לשכנע אותו להיעזר במקל, אני חוששת שיפול חס וחלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה
נורית פלג23/05/2010סבא שלי גם בזמנו היה צריך דברי עזר ולא רצה כלום
לדעתי צריך להגיד שזה יקל לו על החיים ושינסה
לא ירצה, לא צריך.
בנוסף שכנעי אותו לעשות פיזיותרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות מסוג אחר
לירון אשחר שפרינצק23/05/2010דינה שלום,
את מתארת בעיה די נפוצה.
פעמים רבות אנשים עצמאיים אשר נאלצים להשתמש באבזרי עזר מתקשים מאוד לקבל זאת ומסרבים להעזר גם אם אותו אביזר הנו חיוני מאוד עבורם.
מקל ההליכה לעיתים יכול לסמל את הנכות/ההזדקנות/הפחתת העצמאות וכן הלאה. וכך בפנייתך לסבך, אשר אינו תופס עצמו ככזה הוא נפגע מעצם ההצעה ומסרב לקבל את העזרה.
לעיתים קרובות דווקא השימוש באמצעי עזר מגדיל מחדש את העצמאות והבטחון, אך לרוב נדרש תהליך בכדי 'לחבב' על אדם עזרים כגון מקל הליכה.
חשוב מאוד כי תמשיכי לעודד את סבך למצוא לעצמו את האמצעי המתאים ביותר עבורו. כמובן חשוב לנסות ולעשות זאת באופן מעודד ולא פוגע. יתכן שע"י עזרה בבדיקה של אמצעיים שונים, או ע"י הפגשתו עם אדם אחר המשתמש במקל לדוג'.
בעיקר נראה כי סבך מתקשה להתמודד עם מה שמקל ההליכה מסמל עבורו ושם נעוץ הקושי.
תוכלו להעזר גם בייעוץ נפשי לשם כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרואיינות למחקר על נשים עם מוגבלותקטיה בלוך14/05/2010
נשים עם מוגבלות גופנית חשופות לאלימות פיזית ומינית מצד בני זוג, בני משפחה, נותני שירותים, מטפלים וזרים. למרות זאת, תופעה זו לא נחקרה בארץ, וכמעט ואיננו שומעים עליה במרחב הציבורי.
שמי קטיה בלוך, אני עובדת סוציאלית בתחום השיקום במקצועי, מתנדבת לשעבר במרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית וסטודנטית לתואר שני באוניברסיטה העברית. במסגרת לימודי אני עושה מחקר בנושא נשים עם מוגבלות גופנית נפגעות אלימות פיזית ומינית.
בשלב זה אני מחפשת נשים שיסכימו להתראיין למחקר – נשים בנות 18 ומעלה עם מוגבלות גופנית או חושית, שעברו חוויה (או חוויות) של אלימות פיזית ו/או מינית בתקופה שכבר הייתה להן מוגבלות (כלומר שהמוגבלות הגופנית התפתחה/נוצרה לפני שחוו אלימות). הראיונות במחקר יתבצעו תוך רגישות מירבית למורכבות הנושא, ותוך בדיקה עם המשתתפת על מה מעוניינת לדבר ועל מה לא.
אם זה רלוונטי עבורך אשמח אם תפני אלי למייל: [email protected].
קטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
נורית פלג15/05/2010אני מעריכה את עשייתך
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנה שלחי לי במייל את פרטי המחקר
נורית פלג02/06/2010ואני אדאג להעביר הלאה
שלחי ל: [email protected]
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום נכים ללא פגיעה בעמוד השדרהברק11/05/2010
ל'כ לירון שפרינצק
שלום רב חשוב לי לציין שאין לי שום השכלה רפואית כלשהי
כך שזה יוכל להסביר את שאלתי המטומטמת אך זה רק משהו שתהיתי לגביו . אז כך : אני תהיתי עם נכים שאינם שאינם יכולים ללכת
ואינם פגועי עמוד שדרה יוכלו ליצור שיקום באמצעות חיקוי
פעולת הטבע הבסיסית שחווים רב התינוקות מיום הולדם אני מתכון
לזחילה בין אם על גחון בתחילה ולאחר מכן על ארבע וללותר ברב
הזמן על השימוש בכיסא גלגלים . לפי ההשערה שלי זחילה על 4
בבית האדם הסובל מנכות בסופו של דבר תחזק את השרירים שלו
אולי אף במידה כזו שתאפר לו לבסוף לעמוד על רגליו . מלבד זו
פעולה של זחילה יכולה להתוות מחדש את התנועות הבסיסיות
הדרושות להליכה . כמובן שנכים שמתקשים להזיז את הרגליים אולי יהיה צורך ממושך לעבוד על זה וגם באמצאות זחילה .
אבקש ממכם לא לצחוק עליי אלא להגיב ברצינות לטענות אלה
ומדוע יכולות או לא יכולות להתקיים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום נכים ללא פגיעה בעמוד השדרה
לירון אשחר שפרינצק11/05/2010ברק שלום,
שאלתך מעניינת, אך אינה שייכת לפורם זה.
יתכן ופורום של שיקום אורטופדי או פיזיוטרפי יתאים יותר.
כמו כן, יתכן ותמצא תחת הערך 'פלדנקריז' תשובות לשאלתך.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותגלי10/05/2010
לפני חודש בעלי היה בתאונה - התנגש בו אופנוע. הוא נפצע קשות ברגלו וכרגע עדיין לא לגמרי ברור כמה זמן יקח לו להשתקם והאם הרגל תוכל לחזור לתפקודה הקודם. אני כותבת פה בלב כואב כי ממש כואב לי עליו, על הכאבים והסבל שהוא עובר אבל יותר מכל כואב לי על זה שהוא פתאום איבד כל ביטחון בעתמו. הוא נכנע. הוא לא מאמין שיוכל "להיות הגבר שהיה" - כך הוא אומר לי. היינו מטיילים הרבה והיו לנו חיים מאוד פעילים והוא משום מה חושב שזה כל מה שחשוב לי שלא נוכל להמשיך במה שעשינו. אני מנסה להסביר שהכי חשוב שהוא לא נהרג לא עלינו והרגל תשתקם עם הזמן ושבינתיים אפשר משהו אחר. אני מנסה לעודד אבל הוא פשוט בדיכאון הוא מפחד שהרגל לא תחזור לתפקוד קודם וחושש מאוד מלהיות נכה. הוא פשוט מראש החליט שהכל יהיה רע וזה הרי בכלל לא בטוח. אולי תוכלו לייעץ לי איך להוציא אותו מהדיכאון הזה כי לדעתי עצם הדיכאון הורס את ההחלמה שלו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות
לירון אשחר שפרינצק10/05/2010גלי שלום,
את מתארת כאן חוויה קשה שבעלך וגם את עוברים. ארוע התאונה, הכאבים העזים, תקופת השיקום הממושכת ואי הוודאות משרים אווירה קשה על בעלך ולבטח גם עלייך. את מתארת כי בעלך איבד בטחון בעצמו וחש כי אינו מי שהיה בעבר. כל אלו מובנים מאוד לאור העובדה כי כיום אינו יכול לעשות דברים כפי שנהג בעבר לבטח אפילו דברים פשוטים ביותר. כמו כן, אני מניחה כי אינו עצמאי כפי שהיה קודם, עובדה אשר מעצימה ביותר את תחושת האובדן. בנוסף, פגיעה שכזו גורמת לאיבוד תחושת השליטה וכתוצאה מכל אלו לירידה בבטחון העצמי.
נראה כי בעלך נמצא כעת בשלב בו הוא מתאבל על אובדניו. כאמור, שלב לגיטימי וצפוי לאור מה שעובר עליו, אם כי קשה מאוד.
אכן, תחושות אלו יכולות לעכב את ההחלמה, אף כי לעיתים הנן נחוצות לאדם לצורך עיבוד האובדנים.
חשוב כי בעלך ימשיך בתהליך השיקום הפיזי וחשוב כי תמשיכי לתמוך ולסייע לו.
במקביל רצוי לשקול תמיכה נוספת באמצעות ייעוץ פסיכולוגי, אשר יעזור לבעלך בתהליך השיקום, ילווה ויחזק אותו. מומלץ מטפל מהתחום השיקומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות ותמיכה
נורית פלג15/05/2010אני האמת נכה מלידה, אז הקטע של הסתגלות פחות מוכר לי, אבל עדיין הייתי צריכה בשנות העשרה לקבל את העובדה שיש לי מגבלות.
לקח לי זמן רב להודות ביני לבין עצמי שאני אכן נכה.
הדברים שעזרו לי:
* המשפחה
* עובדת סוציאלית
* הכלבה שלי
* פגישה במועדון חברתי לאנשים עם מוגבלויות, שהוכיחה לי שאני לא לבד
כעת, בגיל 33, אני כבר בוגרת תואר שני ונשואה ומנסה לסייע עד כמה שאני יכולה לאנשים עם מוגבלויות
את קודם כל חייבת לתמוך בבעלך, שילך לטיפול פסיכולוגי.
בהצלחה ואני פה בשבילכם
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום כולם - אני מנהלת חדשהנורית פלג02/05/2010
שלום
אני נורית פלג וולברג, ואני כעת מסייעת לנהל את הפורום.
אני חולה במחלה גנטית ובוגרת תואר שני במידענות ותעודה בעיתונאות.
כיום אני אחראית על אתר תעסוקה לאנשים עם מוגבלויות http://www.jobs4all.co.il בנוסף מנהלת את קהילת הנכים פיזית באתר http://www.abiliko.co.il
אשמח להכירכם, ואני מבטיחה גם להיות פה בשבילכם לכל עזרה, עיצה ואוזן קשבת
שלכם
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכה הבאה
אליענה03/05/2010טוב לראות אותך כאן, אוהבת אותך מאוד אליענה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נורית פלג03/05/2010יופי שבאת לבקר:-)
גם אוהבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לסקסולוגיתשמעון28/04/2010
שלום לך
לי יש Hangup
מוזר ביותר. שמגביל ומתסכל אותי ורציתי לדעת אם זה רק אני או יש עוד כמוני
אני יכול להגיע לסיפוק פיזי בלי בעיה, אך אל מנת להגיע לדרגה גבוה יותר של סיפוק נפשי , אני חייב מישהי שתעמוד מעלי ותעשה עלי פיפי
את מתארת לעצמך ,שלא מעט בנות נגעלות מזה והבעיה היא שבלי זה ,סקס הסקס פאוט לא עושה לי את
אני יחיד במינו?
יש דרך להיגמל מהתלות הזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמעון
רעות דלת פתוחה29/04/2010
אנא פנה לפורום מין וסקסולוגיה,
בברכה,
הנהלת הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקפה.תהילה.25/04/2010
שלום, אני בת 18 והתחלתי לקיים יחסי מין עם חבר שלי (בן 18 וחצי) לא מזמן.
וישנה בעיה. הבעיה היא שכשלפני החדירה עומד לו וכמה שניות ספורות לפניה הוא מאבד את הזקפה.(שכבנו 3 פעמים עד כה ובכל שלושת הפעמים הבעיה הזו הופיעה). הדרך היחידה בה הוא מצליח לחדור ולגמור היא כאשר אנחנו מורידים את הקונדום, וברגע הזה כבר בחדירה השנייה הוא גומר. זה גורם לי לחשוש לגבי הריון. חשוב לציין שאנחנו שוכבים כאשר האור בחדק אינו דולק, והוא קיים 3 פעמים יחסי מין בחייו עם 3 נשים שאיתן הוא שכב כשהיה תחת השפעת אלכוהול, ורק איתי הוא "עושה את זה פיקח". הוא אומר לי שאני מושכת אותו ושאני יפה וגם כל הסובבים אומרים כך (ככה שהוא לא אומר זאת רק כדי לרצות אותי) ואני תמיד דואגת לטפח לו את האגו בנושא כדי לשנות את המצב ואומרת לו שאני נהנת (כאשר יש זקפה שלצערי נמשכת רק שניות ספורות).
רציתי לדעת מה הבעיה פה ומדוע היא מופיעה? אנחנו אכן מדברים על זה ופתוחים בנושא וזה לא מה שמשפר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת ביצוע ושפיכה מהירה
מבין28/04/2010את מתארת תחילתו של קשר מיני בתחילת החיים המיניים. לחבר שלך חרדת ביצוע - כלומר, נפילת הזקפה טרם החדירה או ממש סמוך אליה וכמו כן שפיכה מהירה. עם זאת, עד כה התנסיתם רק 3 פעמים.
התופועה שכיחה ורווחת ותמצאי מידע רב על שתי התופעות הנ"ל. הדרך להתמודד היא לנסות להתמקד בסוגי הנאה אחרים (שאינם כוללים חדירה). כנראה יש לכם תקשורת טובה, כי אתם משתפים ומדברים על הנושא. עכשיו נסו לענג אחד את השני בכל הדרכים, שאינן כוללות את איבר המין. לאט ובהדרגה שתפו אותו, כאשר המדד להצלחת המפגש המיני יהיה מידת ההנאה של שניכם ולא עוצמת הזקפה או משכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומו לסביות והומופביהאנונימי25/04/2010
שלום לכולם, אני לא יודעת עד כמה זה קשור לכאן ,אבל אולי בכל זאת הרי זה קשור לגיל ההתבגרות.
אני עושה עבודה בנושא הומואיים לסביות והומופוביה והייתי שמחה אם תוכלו להקדיש כמה דקות מזמנכם ולענות על השאלון הנ"ל .
תודה לכל העונים
שאלון בנושא-הומופוביה טרנספוביה וביפוביה-קבלה או רתיעה.
השאלון הוא אנונימי ושומר על צנעת הפרט.
סמן את התשובה הנכונה ביותר כלפייך .
אני: הומו לסבית סטרייט/ית ביסקסואל/ית טרנסקסואל אחר (פרט)
גיל-
אזור מגורים-
סמן נכון או לא נכון
נכון לא נכון
יש לי חברים שהם הומואים/לסביות/טראנס/ביסקסואלים
לדעתי כל אדם עם נטייה מינית שונה מהמקובל הוא נחות מהשאר
אדם שנטייתו שונה,לא יוכל להתחתן ולקיים אורח חיים תקין כמו זוג סטרייטי
האם הייתה לך התנסות עם אדם מאותו המין כמו שלך ?
הומוסקסואלים צריכים להישאר בתוך הארון כי זה דבר לא נורמלי
אני תומך/כת בקהילה
אם הייתי הומו/לסבית ההורים שלי לא היו מקבלים אותי
רוב האנשים שאני מכיר הם הומופובים (בעלי רתיעה,פחד מהקהילה הלהטבית)
אם חבר/ה שלי היה אומר/ת לי שהוא/היא הומו/לסבית
הייתי מתרחק/ת ממנו
רוב ההומואים הם נשיים ורוב הלסביות הן גבריות
אם חבר/ה שלי היה אומר/ת לי שהוא/היא טרנסקסואל/ית(רואה את עצמו כבן למרות שנולד כבת או להיפכך.) הייתי מתרחק/ת ממנו
ילד להורים בעלי אותו המין הוא ילד אומלל
להט"בים(הומואים,לסביות,טראנס,ביסקסואלים) זו מחלה
אם הייתי הומו-לסבית ,הורי היו מקבלים אותי כמו שצריך
אם אתה אחד מהקהילה ענה על השאלות הבאות,אם לא דלג עליהן .
1.האם היותך להט"ב זה השפיע על המצב המקצועי שלך ? אם כן באיזו דרך ?
2.האם זה השפיע על המצב החברתי ? פרט.
3.אם הייתה ביכולתך האפשרות להפוך ל"סטרייט/ית "היית עושה זאת?נמק
4.אתה גאה בקהילה ובערכיה?
5.מדעתך על ייצוג ההומואים בתקשורת לעומת ייצוג הלסביות בתקשורת?
6.לדעתך,השתלבות והתקבלותך בחברה קשורה למקום מגורייך?(לדוגמא,בתל אביב תתקבל/י יותר )
7.האם להט"בים צריכים להתנשק ברחוב כמו סטרייטים או להסתיר זאת?
אם אינך להט"ב ענה בבקשה על השאלות הבאות:
1.מה דעתך על נישואי הומו-לסבים ?
2.איך היית מקבל/ת חבר שיוצא בפנייך מהארון ? מתרחק/ת ממנו,מחבק /ת אותו ותומך/כת ?
הומואים דתיים-קיים לא קיים ?
3.האם מצב של ביסקסואלים קיים ,או שזהו רק בלבול ומעבר לקראת סטרייטים או הומואים/לסביות?
4.פוליטי-האם יש להתיר זכויות שוות לזוג להטבי כמו זוג סטרייטי?
5.האם את/ה מקבל הומואים שונה מלסביות ולהיפך?
6.אם היה לך בן הומו היית מתייחס אליו אותו דבר כמו חבר הומו שיהיה לך?
תודה על השתתפותכם בשאלון זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
רעות דלת פתוחה25/04/2010...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנופר17/04/2010
אני בת 21, ונמצאת בזוגיות כבר 3 שנים, מאז שאני ובן זוגי רצינו להתחיל לקיים יחסי מין, הדבר לא התאפשר, בגלל כאבים חזקים מאוד שיש לי בחדירה, יש לציין שאני בתולה ומאז ומעולם בכל נגיעה אפילו הכי עדינה בפתח הנרתיק, הדבר כואב מאוד..
בנוסף, גם הדגדגן שלי כואב אם נוגעים בו ישירות..
מה ניתן לעשות בנושא? האם יש טיפולים? והאם אפשר לפנות לרופא נשים בקופ"ח שלי בנושא הזה או שהוא לא מטפל בכאלה מקרים?
זה מביך אותי מאוד ללכת לרופא בגלל הנושא הזה..
אשמח לעזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופר
רעות דלת פתוחה18/04/2010שלום לך!
התלונה שלך שכיחה ורופאי נשים רגילים לשמוע תלונות מסוג זה. חשוב לכן שתגשי להבדק - אולי תעדיפי רופאת נשים במקום רופא. אם הבדיקה תהיה תקינה תבקשי הפניה למרפאה סקסולוגית לייעוץ. מרפאות מסוג זה יש בכל קופות החולים.
בברכה
ד"ר דניאל הרדוף
רעות-דלת פתוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין קטןחי14/04/2010
שלום אני המקווה שזה הפורום המתאים לשאלה!ואם לא תפנו אותי למתאים
אני בן 20 ויש לי איבר מין קטן 11.5 בזיקפה, ושהוא רפוי 4-6,השק ביצים שלי גם ממש קטן
והדבר הזה זה המועקה היחידה שלי בחייים,אני בן אדם עם בטחון מעולה וחברמן אבל זה מה שמפריע לי אני עכשיו התגייסתי וכל פעם בצבא אני צריך לתחמן איך להתקלח וכ"ו,החייםשלי הפכו שכל הזמן אני חי את זה וחושב על זה אפילו להשתין בטבע זה סיפור שחבר לא יראה..
אני רוצה עזרה,מה שחשוב ליבעיקר שיראה נורמלי שהוא רגיל והשק ביצים שיראה נורמלי,לגבי הזיקפה יש לי חברה וזה לא מפריעה לה מחוסר הבנה היא תמימה אני הראשון שלה,זה לא שהיא ראתה אלטרנטיבה..
אבל החוסר בטחון שלי הוא לא במיטה הוא דווקא כרגע במצב רפוי,חרדות במקחלחת בצבא וכ"ו
זה דבר מעיק שיכול לגרום לי לא להתקדם בצבא רק בגגלל שהמקלחת במקום מסויים תיהיה בנויה בצורה מסויימת..
למי לפנות?איך אני יכול לקבל יעוץ גם פסיכולוגי בעניין?והכי חשוב איך אפשר להגדיל?הורמונים?
מכשירים כגון האנרדו פלייס שמותחים תאיבר?מה האופציות היום ומה הסיכונים מול ההצלחה
אנא עזרו לי תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבר מין
רעות דלת פתוחה18/04/2010שלום לך!
לאורך אבר המין במצב של רפיון אין משמעות רפואית או תפקודית. יש גברים רבים שבזמן רפיון אבר המין שלהם מכווץ ונראה קטן, אך בזמן זיקפה אין להם כל בעיה. כך גם גודל שק האשכים. בשק עצמו יש סיבי שריר ואם הם מכווצים השק נראה יותר קטן. מה שקובע הוא גודל האשכים עצמם והתפקוד שלהם. אתה מציין שאין לך בעיה בקיום יחסים ואני מניח שגם יש לך פליטת זרע, אז קרוב לודאי שהאשכים מתפקדים בצורה תקינה ואין בעיה הורמונלית. לידיעתך,אצל גברים בממוצע הקוטר הארוך של האשך הוא בערך 4-5 ס"מ.
בזמן זקפה, האורך הממוצע של אבר המין אצל גבר נורמלי הוא 12-13 ס"מ, והטווח הנורמלי אצל רוב הגברים נע בין 9 ס"מ ל- 19 ס"מ. כך שאצלך האורך תקין לחלוטין.
שורה תחתונה - אתה לגמרי בסדר.
אם עדיין אתה חושש שמשהו לא תקין תוכל להתייעץ במרפאה אנדוקרינית.
בברכה
ד"ר דנייאל הרדוף
רעות - דלת פתוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חי18/04/2010תודה על היחס,אני יודע שאני במצב תקין..
אבל תקין לא מספיק לי זה עדיין מפריע לי מאד לבטחון..
שאלותי שלא התייחסת לגבי אם יש דרך להגדיל?מה אתה מכיר?והאם האנדרו פליס המכשיר המהפכני נחשב יעיל וטוב?והאם יש כדורים או משהו כזה?
בנוסף איך אני יכול ליצר קשר עם מרפאהכ אינדוקרינית לצורך בדיקת רופא ושזה ישאר חסוי?אני צריך מקום פרטי מכיוון שאני בצבא עכשיו ואני מבוטח רק תחתם
אודה לך מאד אם תענה לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ד"ר הרדוף22/04/2010שוב שלום רב!
הארכת פין איננה נחשבת כפעולה מומלצת מבחינה רפואית, במיוחד כאשר אבר המין תקין.
אם אינך מעוניין בהפניה מהצבא למרפאה אנדוקרינית, תוכל לפנות לייעוץ אצל כל אנדוקרינולוג בסביבת מגוריך. יש להניח שבדיקה כזאת תהיה כרוכה בתשלום. אם הבדיקה תהיה תקינה ועדיין אינך מרוצה יהיה מקום לשקול ייעוץ פסיכולוגי בכל הנוגע לתחושותיך לגבי גופך.
בהצלחה
ד"ר הרדוף
רעות - דלת פתוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת בבקשהמור כהן10/04/2010
בעת קיום יחסי המין בפעם הראשונה עם הקונדום,חבר שלי גמר בפנים ובכל זאת המשיך להיות בפנים.
את מחזור הווסת קיבלתי בתאריך 1.4 וסיימתי פחות או יותר בתאריך 5.4 והיום התאריך הוא ה10.4
האם יש מקום לחשש שמא איבר המין של הגבר "צנח" לאחר האורגזמה ונוזל נשפך לתוך הרנתיק(למרות שלא הרגשתי בכך)?
ואם כן,האם יש מקום לדאגה שאכנס להריו מכךן לפי תאריכי מחזור הווסת?
תודה,
אנונימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
רעות דלת פתוחה12/04/2010שוב שלום!
את צודקת. יש חשש לכניסה להריון במצב שתארת אם כי פחות מאשר בקיום יחסים ללא קונדום.
אם עברו פחות מ-72 שעות מאז קיום היחסים, תוכלי לקנות בבית מרקחת (ללא מרשם) פוסטינור - חדש, אשר בדרך כלל מונע כניסה להריון אחרי קיום יחסים לא מוגנים בתוך 72 שעות מקיום היחסים. אם עבר יותר זמן, תוכלי לבצע בדיקת דם להריון בכל קופת חולים.
בברכה
ד"ר הרדוף
רעות - דלת פתוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום הבתולים - שאלהמור כהן10/04/2010
שלום,
אני וחבר שלי קיימנו היום יחסי מין בפעם הראשונה עם קונדום
הופתעתי מכך שלא כאב לי בכלל,ובנוסף כשהוא יצא לא הייתה טיפת דם אחת שאומרת שקרום הבתולים שלי נקרע.
לדעתי הוא נכנס עמוק מספיק כדי שהוא ייקרע,האם כל כך קשה לקרוע אותו?
יכול להיות שהוא לא נקרע?ואיך אני יודעת אם הוא נקרע או לא?
תודה,
אנונימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום בתולים
רעות דלת פתוחה12/04/2010שלום לך!
קרום הבתולים יכול להיות מאד גמיש ואצל הרבה נשים אין תחושת כאב ואין דימום בקיום יחסים מלאים בפעם הראשונה. לכן אין צורך לבדוק או לוודא אם הקרום נקרע.
בברכה
ד"ר הרדוף
רעות - דלת פתוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרוןאסף ברזילאי08/04/2010
שלום, אני בעוד פחות מחצי שנה בן 18.
קרוב לשנתיים שהנני סובל מבעיות זיקפה המלוות באי-אוננות, אי-יכולת להגיע לזיקפה חלקית או מלאה וכמובן לאי-יכולת להגיע לאורגזמה ולשפיכה.
פניתי אל רופא-המשפחה אשר אמר כי עליי לעבור בדיקת NPT בשירות בתי-החולים.
בדיקת NPT דורשת ממני להישאר 2 לילות בבית-החולים ולפיכך התנגדתי בגלל הלימודים והציע להשאיל את המכשיר ללילה, גם לכך התנגדתי כי תשלום צ'ק הפיקדון הוא אלף ש"ח וזה בעייתי מבחינות נוספות.
עד מלפני חודש התייעצתי וטופלתי במשך חודש-חודשיים עם סקסולוגית לגבי בעייתי, מחשבותיי, והמניות שלי והנחתי עפ"י הסבריה כי יש לי פחד/חרדה המונעת "התחרמנות". כלומר - הכל בראש, אני לחוץ, אני מפחד, אני מתנגד ואני נמנע מכך - ואכן כך היה עם חברה למעלה מחצי שנה למרות שאהבתי אותה ונמשכתי אליה - בכל זאת נמנעתי מלהגיע איתה לרגע אינטימי.
נאלצתי עפ"י דברי רופא המשפחה לעבור בדיקת דם הבודקת את רמת הטסטוסטרון בגופי.
לפיכך, עפ"י דבריו, אכן עברתי את בדיקת הטסטוסטרון אך לא בהצלחה רבה - תוצאות הבדיקה הראו כי בגופי רמת הורמון-טוסטסטרון נמוכה מהממוצע של גבר נורמלי (מבחינת מיניות) בגילי, וכי עליי להמשיך מספר טיפולים עם הסקסולוגית. כמו-כן, ידוע כי כל פגישה עם סקסולוג/ית מצריכה כסף-רב והחלטתי להפסיק עם כך ולהתחיל בטיפולים רפואיים.
בעוד מספר ימים אעבור זריקת תוספת טסטוסטרון נוספת, שעל-כן מלפני כחודשיים התחלתי.
הנני בקשר טלפוני עם רופא המשפחה ולעיתים רחוקות (בהפרש של כשבוע לאחר הזריקה) אני מגיע ל.. "התחרמנות", המלווה בזיקפה שמאוד מאוד מעטה מבחינת זמן. פחות מדקה! זיקפה לא מלאה שלא מאפשרת החדרת האיבר לנרתיק האישה (אין חברה, אך לצורך המחשה), זיקפה לא מלאה שלא מאפשרת אוננות ופליטת נוזל זרע וכדומה.
נאמר כי עליי להשתמש בג'ל המריחה המכיל טסטוסטרון - "אנדרוג'ל" בנוסף לזריקות הטוטסטרון שאותם אני מקבל בין פעם בשבועיים לפעם בחודש.
כמו-כן, אני מכיר אדם מבוגר שהוא רוכב אופני-כביש מקצועי מזה קרוב ל20-30 שנים.
כאשר הייתי בן 14 התחלתי באימוני רכיבת-כביש מאסיבית לטריאתלון והפסקתי עם כך בגלל הלימודים. מלפני מספר חודשים החלטתי לחזור לענף זה, להיות רוכב-כביש מקצועי שאינו מתחרה בטריאתלון או באיירון-מן, אך בהחלט רוכב קרוב ל250 ק"מ בימי שבת.
במספר מקומות באינטרנט קראתי כי אימון רכיבת-אופניים (של 6-8 שעות רכיבה ויותר) גורם לצינורות הזרע "להיתקע" וכן איכות וכמות הזרע, שאינה משגשגת בגופי, תקטן עוד יותר.
תרם התחלתי בלקיחת ויאגריה/לויטרה/סיאליס
לפיכך, מאוד הייתי מעוניין לקבל עזרה ותמיכה בעניין מאנשי-מקצוע שיודעים את בעייתי, שיכולים לייעץ לי בדרכים נוספות וכדומה. וכן, מאוד הייתי מעוניין לדעת באם רכיבת כביש של 6שעות+ גורמת לצינורות הזרע, לאיכות הזרע, לכמות הזרע - להיפגע עוד יותר.
תודה מראש, אסף ברזילאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בתחום תפקוד מיני והורמונים
ד"ר רפי חרותי13/04/2010אתה בן 17.5 וקרוב לשנתיים סובל מבעיות זיקפה לקושי להגיע לאורגזמה ולשפיכה.
לא ברור לי הרקע הרפואי ואם יש נכות פיזית כלשהי.
רופא-המשפחה המליץ על בדיקת NPT - בדיקת זקפה לילית. אפשר לעשות זאת בבית כפי שהציעו לך. חסרים נתונים בשאלתך ולכן איני יודע עד כמה נדרשת הבדיקה.
סקסולוגית איתה התייעצת מכוונת לחרדת ביצוע. נושא עליו נכתב כאן רבות. נראה שהאבחנה נכונה והתחלת טיפול אך לא מיצית אותו.
הטיפול הסקסולוגי (אשר עוסק בנפש) אינו פותר את הבעייה הגופנית, אך גם פתרון רפואי (הבעייה ההורמונלית שאתה מתאר) לא יפתור את הבעייה המינית. יש להתייחס אל שתי הבעיות.
לפני שמקבלים תוספת טסטוסטרון, יש לבצע בדיקות הורמונים נוספות, כדי להבין מדוע בבחור צעיר כמוך יש בעייה בכמותו. יש לבצע הבדיקות כ- 3 שעות לאחר היקיצה. רצוי שתעשה זאת במרפאה שמתמחית בסוג בעיות אלו (אנדוקרינולוגיה של מתבגרים). במידת הצורך גש גם למרפאה לבריאות מינית כי יש לך גם תהיות ושאלות נוספות בתחום. הכנס לאתר האגודה הישראלית לבריאות מינית כדי לקבל מידע על מרפאות ציבוריות.
כמתבגר אתה גם יכול להתייעץ עם השירות של דלת פתוחה ללא עלות. הפורום הזה מיועד למתבגרים בעלי נכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 16 ויש לי כמה בעיות?<<אסף06/04/2010
טוב דבר ראשון אני בן 16 וחצי.
ובו נדבר על בעיה אחת שלי (לפי דעתי זו בעיה),
1. מתי שאני גומר אני לא משפריץ!! בחיים שלי לא הצלחתי להשפריץ זה כמו נוזל שיוצא חח, מה אני עושה יש משהו שאני יוכל לעשות בשביל להצליח להשפיץ?<<
2. ועוד בעיה יש לי לפי דעתי גודל של פין קטן!<< האורך של הפין שלי הוא 14 וחצי ס"מ (כלום) והוא כבר יותר מחצי שנה שהוא לא גדל לי למה!!<<<?? (אבל יש לי עבה חח)..
ועוד שאלה יש משהו שאיתו בעתיד אני יוכל להגדיל את גודל הפין?< (שמעתי שיש ניתוחים או דברים כאילה שסמים על הזין בשביל שהוא יגדיל אותו זה עוזר?<<)..
עכשיו רק לענות לי על כל השאלות?<<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד"ר הרדוף08/04/2010שלום לך!
אין כל משמעות לזרם (שפריץ) של נוזל הזרע בסוף פעילות מינית. יתכן שראית בסרטים שהנוזל יוצא בזרם חזק - אך ברוב הבנים כמות נוזל הזרע היא לא יותר מאשר 3-4 סמ"ק.
האורך הממוצע של הפין בזיקפה אצל בנים שכבר סיימו את ההתפתחות המינית הוא בערך 12-13 ס"מ. והטווח הנורמלי לאורך הפין בזיקפה אצל גברים הוא בין 9 ל-19 ס"מ. לכן, אצלך הכל בסדר ואין כל צורך בפעולות להגדלת הפין.
בברכה
ד"ר דניאל הרדוף
רעות - דלת פתוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שתוכלו לעזור לידנה28/03/2010
היי לכולם ושלום רב אני בת 16 ולומדת בבית ספר רגיל עם 3 כיתות מיוחדות לכבדי שמיעה. חברה טובה שלי היא כבדת שמיעה והיא מאוהבת בילד בכיתה שלי וביקשה שאני יעזור לה להכיר אותו אבל אני לא ממש מקובלת והוא כן ואני לא יודעת מה הוא יחשוב על מישהיא כבדת שמיעה ואני לא רוצה לפגוע בחברה שלי ולא רוצה שהיא תדע שאני מתייעצת עם מישהו. תוכלו בבקשה לייעץ לי מה לעשות אני לא יודעת אם לשאול אותו ואולי הוא יגיד משהו דפוק והיא תפגע או אפילו יצחק עלי ואז אני ארגיש רע ומצד שני היא תפגע אם אני לא אשאל. אווווווווווווווווווווווווווווווווווווווף!!!!!!!!!!!! מה לעזאזל אני צריכה לעשות בלי שאף אחד יפגע והכל יצא טוב?!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה ובני נוער סיפור שאינו נגמר
רעות דלת פתוחה22/04/2010שלום דנה,
השאלה שלך קשה: איך לעשות את הדבר הנכון, בלי לטעות, בלי לפגוע, וגם להצליח בבלתי אפשרי: לשדך בין החברה בכיתה המיוחדת ללקויי שמיעה, עם הבחור הכי חתיך ומקובל.
איך זה שאת נקלעת באמצע של כל זה?
כמה קשה ומסובך.
נסי לחשוב על זה ככה, שימי את עצמך במקומה:
היא מאוהבת והיתה מאוד רוצה.
אולי היתה שמחה שאת תבררי לה. אבל בטח לא חושבת שאת תוכלי לסדר לה כל דבר בעולם.
שימי את עצמך במקומו: הוא מסתכל על הבחורות הכי שוות בבית הספר. למה לו לצאת עם מישהי לקויית שמיעה? (אלא אם כן הוא שם עליה עין, מה שלא ציינת).
אז את מנסה לעשות את הבלתי אפשרי.
האם את קוסמת?
לא.
נסי לחשוב על זה כך:
תני לחברה שלך עזרה, אבל לא את כל העזרה. תוכלי להעביר בשבילה מסר, או פתק, אבל לא תוכלי לגרום ללב של מישהו אחר לאהוב את חברה שלך, ולא משנה כמה מקובלת או לא מקובלת את תהיי.
ללב סיבות משלו, ואין לנו שליטה עליו.
אם את חברה טובה - את תהיי לצידה גם בהצלחות - וגם בכשלונות - זו המשמעות של להיות חברה טובה, ולא להיות קוסמת ומגשימה משאלות - כי אנחנו לא כאלה.
בהצלחה בתקופת גיל ההתבגרות, זה לא פשוט, אני יודע... הייתי שם.
אבל בסוף זה עובר...
עומר פורת
מנהל רעות דלת פתוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)