מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בטיפולי שינייםמ01/06/2011
שלום רב,
אני נכה 100%, לא עובד מתקיים מביטוח לאומי.
רציתי לשאול האם יש בביטוח לאומי סיוע בטיפולי שיניים .
או האם מישהו מכיר גוף שיכול לעזור לי כי אני סובל נורא מכאבי שיניים זה הרבה זמן ואין לי כסף לרופא שיניים .
אודה למי שיכול לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בטיפולי שיניים - תגובה
אורית רוזנפלד-קרעין05/06/2011הי מ.
אינני מומחית לביטוח לאומי אבל נראה לי הכי טוב להתקשר אליהם ולשאול אותם.
או לפנות ללשכת הרווחה באזור מגוריך
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםיובל29/05/2011
אני בן 25, סטודנט. יש לי בעיה של גמגום. כשהייתי קטן עברתי טיפול שעזר, ובשנים האחרונות זה שוב מציק לי. שלא לדבר על הבעיה של לדבר עם בנות... מה אני יכול לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - תגובה
אורית רוזנפלד-קרעין05/06/2011הי יובל,
גמגום הינו דבר פיזיולוגי המושפע מאוד גם ממצבי סטרס. באם אתה בתקופה כזו עכשו? נשמע כי הדבר גם משפיע מאוד גם על הדימוי העצמי והביטחון העצמי שלך...
בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי בו אולי תצליח להבין את מקור הסטרס ולעבוד עליו ואולי גם לחזק את תחושת הערך העצמי שלך..
בנוסף, אני ממליצה לך לפנות לקלינאית תקשורת (יש דרך קופת חולים) שם תוכל לקבל טיפול לגמגום עצמו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום פסיכולוגי לאחר תאונהמוטי16/05/2011
עברתי תאונה קשה לפני כמה שנים ומאז קשה לי לחזור לנהיגה, למרות שפיזית השתקמתי. רציתי לדעת איזה מסגרות מתאימות לטיפול בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום פסיכולוגי לאחר תאונה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק17/05/2011מוטי שלום,
קודם כל ברצוני לציין כי חשוב מאוד שתטפל בבעיה ולא תשאיר את הנושא כך, שכן לבטח זה מהווה מגבלה משמעותית ביותר עבורך.
כפי שציינת בכותרת השאלה, נשמע שהמסגרת המתאימה ביותר הינה טיפול פסיכולוגי שיקומי, אשר מתמחה בכל הרבדים השונים של שיקום לאחר אירוע כזה.
הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיקומי פרטני (במקרה זה כאשר ישנם חסמים והימנעויות ספציפיים - לא הייתי ממליצה על מסגרת קבוצתית אלא אישית).
ניתן לבדוק בהתאם לאזור מגורייך אילו פסיכולוגים שיקומיים קיימים באזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אחרי תאונה
פביאן ברויטמן21/07/2011על סמך מה שכתבת, ייתכן וישנם מרכיבים חרדתיים-טראומטיים סביב הנושא. אם אכן העניין, כלי נהדר יעיל הוא שיטת EMDR. מדובר בטיפול ייעודי ויעיל לפחדים וטראומות. אשמח להרחיב אם רלוונטי.
פביאן ברויטמן
נוירופסיכולוג
מדריך בפסיכולוגיה שיקומית
מומחה בפסיכולוגיה רפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאושרי30/04/2011
בן זוגי ואני חושבים על חתונה וילדים אך זה מלווה בחששות, מכיוון שאני חולה בחולשת שרירים.
אני מעוניינת לדעת האם ניתן לקבל עזרה מביטוח לאומי: עזרה של עובדת זרה, או שאני צריכה לממן לבד ואם כן כמה זה עולה?
האם יש אתר או פורום ספציפי לנושא זה?
אשמח לתשובה
תודה רבה
אושרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
לירון אשחר שפרינצק02/05/2011אושרי שלום רב,
הנושא הינו טעון ומסובך. לביטוח לאומי ישנם קריטריונים ספציפיים למתן עזרה כספית ו/או תמיכה של מטפלת.
כדאי מאוד לבדוק זאת ישירות מולם (ביטוח לאומי) מכיוון שכל מקרה לגופו.
זאת אומרת בהתאם לקשייך, למוגבלות הקיימת ולאחוזי הנכות.
מאחלת לכם הרבה אושר ושמחה ושתצליחו לממש את תוכניותכם.
אשמח לעזור בכל אשר אוכל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכותחן23/04/2011
שלום וחג שמח
רציתי לדעת איך מגישים תביעה לניידות ?
אם אני צריך שעורי נהיגה ולעשות טסט חדש בגלל הנכות שלי מי ממן את הכל ?
שמעתי שיש גם מבחנים פסיכאטריים , מה זה אומר ?
מי צריך להודיע למשרד הרישוי על בעיה ברגלים?
האם כשיש נכות מביטוח לאומי זה עובר אוטומטית למשרד הרישוי ?
האם מישהו עבר תהליך דומה ויכול לתת לי עזרה אני אודה לו מראש
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
מתן.30/04/2011מה קורה?..
לגבי הניידות את צריכה להגיש טופס למשרד הבריאות ולעבור בדיקות .....
לגבי השיעורי נהייגה את כבר עשית כמה שיעורים או שלא ?....
אף אחד לא ממן לך את הלימודים...לגבי ניידות אם יש לך אחוזי ניידות את תהיה זכאית לקצבת אחזקת רכב...
פשוט כככה זה עובד...פשוט איפה את כרגע מבכינת מעשיים ?...הית כבר רחוב ארבעה בתל אביב לבדיקות ?....איזה סוג נכות יש לך ?...למה בדיקות פסיכיאטריות ?..
אני כבר עברתי את הכל ויודע ...
אם את רוצה פשוט תשאלי אותי ואני יענה ...?
מתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות - תגובה
לירון אשחר שפרינצק02/05/2011חן שלום רב,
למיטב ידעתי ההודעה על נכות אינה עוברת אוטומטית מבטל"א למשרד הרישוי. עם זאת הם מעודכנים לעיתים בדרכים אחרות. אם הבעיה פוגעת ביכולת הנהיגה שלך יתכן ואתה צריך להודיע למשרד הרישוי, אם אתה זקוק להתאמות מסויימות.
ישנו גם העניין של אחריות אישית - כיצד אתה מעריך את יכולותייך, ואם לדעתך הקושי עשוי להשפיע על נהיגה - מומלץ לבדוק זאת בכל מקרה.
בד"כ אין צורך בטסט, אלא אם כן במקרים של קשיים מסויימים, אם עבר זמן רב מאז נהגת, או כאשר נדרשת התאמה מסויימת של הרכב. גם כאן, הכל תלוי במידת הקושי וביכולותייך.
לרוב תזדקק לשלם את הדברים בעצמך. לעיתים יש עזרה מבטל"א או מביטוח פרטי במידה ויש לך והוא מכסה דברים שכאלה.
תביעת ניידות נעשית מול בטל"א.
כאשר אתה נדרש למבחני כשירות של משרד הרישוי/בריאות בעיקר לאחר אירוע מוחי ישנם מבחנים פסיכולוגיים הבודקים כשירות נהיגה, קשב, תפיסה, זיכרון, שדה ראייה וכד'..
ניתן להתקשר למשרד הרישוי ולהתייעץ עמם.
בהצלחה
ובברכה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות ברגל ימיןחן23/04/2011
שלום
עברתי אירוע מוחי שהשאיר את רגל ימין עם "חולשה בנונית\קלה" זה מה שאיבחנו בביטוח לאומי האם אני יכול לנהוג ע"פ חוק ?
האם חולשה יכולה להעלם או להחלש לאחר פיזיוטרפיה מסיבית ?
האם זה הגיוני שאני יכול לנהוג ברגל ימין למרות החולשה ?
האם כתוצאה מכך יכולים להזמין אותי שוב לוועדה בביטוח לאומי ולשלול לי את הנכות ?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות ברגל ימין - תגובה
לירון אשחר שפרינצק02/05/2011חן שלום רב,
החולשה בהחלט יכולה להחלש או להעלם, אך הכל תלוי במקרה הספציפי שלך ואין אפשרות להשליך ממקרה אחד לאחר.
הנהיגה תלויה בקושי שלך וביכולות שלך! אם האירוע היה לא מזמן כדאי מאוד לחכות פרק זמן של מספר חודשים בכדי לאפשר שיקום והחלמה של הרגל.
אין כל קשר בין יכולת נהיגה ל% נכות. ישנם אנשים עם נכויות קשות, אשר יכולים לנהוג. הנושא קשור יותר לתנאי נהיגה - האם צריך תנאים מסויימים לנהיגה? רכב מיוחד וכד'... נושא הנהיגה ונכות קשור למשרד התחבורה והבריאות.
שוב גם כאן העניין קשור למקרה ספציפי שלך, מה הוא הקושי הספציפי שלך ומהי המגבלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם וחג שמחאלינה21/04/2011
חג שמח לכולם, דווקא בחג כל הנושא של הנכות שלי עלה אצלי יותר חזק, אני אומנם מטיילת למקומות שיש בהם גישה לאנשים עם נכויות אבל למשל לפני החג היה לי ממש קשה להגיע לבנק ולהוציא כסף , ללכת לקנות מתנה למארחים וכדומה, איך אתם מסתדרים עם הנכות גם בתקופות לחוצות כמו חגים? בעיקר בנושאים של סידורים חשובים כמו קניות,בנק,דור וכדומה...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם וחג שמח - תגובה
לירון אשחר שפרינצק02/05/2011אלינה שלום,
הקשיים, הנכות, התסכול והעצבות עולים תמיד קצת יותר בחגים ובתקופות דומות.
חבל מאוד שעדיין יש מקומות שלא מתחשבים בבעלי נכויות, כך שסידורים כגון קניות, הוצאת כסף וכדומה מהווים מקור לקושי ותסכול.
השיתוף שלך ושל אחרים בהחלט יכול לעזור.
מקווה שעם הזמן תהיה יותר נגישות, ושיהיה לכולם קל יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייט עם בחור נכהדנה23/03/2011
אני בחורה דתיה. קבעתי בעוד כמה ימים דייט עם בחור נכה, במקום עם נגישות כמובן... הוא לא סיפר לי את זה בהתחלה, אבל אחרי שדיברנו כמה פעמים הוא דיבר איתי על זה, והבנתי שפשוט אין לי שום בעיה עם זה, אבל עדיין לא נפגשנו.
האם מנסיונכם, במידה והקשר יתפוס, יכולה להיות בעיה בכך שרק אחד מבני הזוג הוא נכה? האם לדעתכם זה יהיה עומס רגשי שלבחורה צעירה יהיה קשה לשאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לך מה לחשוש פשוט לקבל תקשר רגיל
אבי18/09/2011במקרה גם אני בכסא גלגלים וחיי אם אשה בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכה זה תיק אלא אם מדובר בנכה צהל
דניאלה25/08/2015נכה מלידה זה משהו כבד מאד
בניגוד לנכה צהל שנתמך ונעזר באגף השיקום וארגון נ.צ.
כלכלית וסיוע בכל היבט אפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו באמת ... להחתים ציבור שלם ...
יואב24/07/2016אני נכה ... לא צה"ל ולא מלידה.
תאונת אופנוע.
יש חברת ביטוח, יש משפט, ויש פיצויים !
לא נתקל בשום בעיות כלכליות, נהפוך הוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה נכות?
א.מ24/03/2011ישנם הרבה נכים שבני זוגתן אינו נכה וחיים מאושרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכרויות לנכיםמאיה03/03/2011
שלום, אני נכה בשנים האחרונות ונעזרת בכסא גלגלים רוב הזמן והייתי רוצה לדעת אם יש מסגרת היכרויות לנכים?
אולי יחד ההתמודדות תהיה יותר קלה.. אני צריכה מישהו שמבין אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתר
רותם08/03/2011יש אתר הכרויות לאנשים עם מוגבלות בשם lovedavka
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל אני מחפשת מסגרת מוחשית
מאיה09/03/2011יש דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל אני מחפשת מסגרת מוחשית - תגובה
לירון אשחר שפרינצק10/03/2011מאיה שלום,
איני מכירה מסגרת מסויימת, אך ידוע לי כי במקומות שונים בארץ ישנן כל מיני מסגרות חברתיות לנכים. מסגרות עצמאיות, של עמותות שונות, או אף של הרווחה האזורית.
אם תרשמי אזור מגורים, גיל ופרטים נוספים בטח תוכלי לקבל מענה קצת יותר קונקרטי.
בנוסף ניתן לחפש באתרים שונים באינטרנט העוסקים בנכויות שונות ו/או במסגרות חברתיות לנכים. (יש כאלה הרבה)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלי23/02/2011
שלום
במהלך שירותי הצבאי נפצעתי בתאונת דרכים בצוואר ובגב- יש לי דוח פציעה ומסמכים רפואיים המעידים שלאחר התאונה התלוננתי על כאבים באיזורים אלו.
בבדיקות ct ומיפוי עצמות שעשיתי בזמן הצבא לא נמצא דבר.
לאחר שיחרורימהצבא התחלתי לעבוד במשרד רוה"מ ונפצעתי בתאונת עבודה בצוואר ובגב.
בדיקת mri לאחר תאונת העבודה מראה על 2 פריצות דיסק חמורות בחוליות c5-c6,c3c4 הלוחצות על השק וחוט השידרה וגורמות לירידת תחושה בשני הידים.
כמו כן נמצא בלט דיסק בגב תחתון הלוחץ גם הוא על חוט השידרה.
פציעות אלו מגבילות מאוד את תנועת הגב והצוואר.
מאז פציעתי אני עובד בעבודה משרדית בלבד וירד לי השכר באופן משמעותי
רופא תעסוקתי קבע כי איני יכול לחזור תפקידי הקודם
1. האם נכון לתבוע את אגף השיקום לנכות?
2. כמה אחוזי נכות ( לערך ) אוכל לקבל?
3. האם זה אובדן כושר עבודה? ומה זה אומר מבחינתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
לירון אשחר שפרינצק24/02/2011אלי שלום,
איני מתמצאת כ"כ בתחומים אלו.
למיטב הבנתי ישנה כאן פגיעה וישנה הוכחת פגיעה ואם איני טועה שני המקרים קשורים למשהב"ט (איני בטוחה לגבי משרד רוה"מ).
הייתי ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד אשר מתמצא בתחום, הוא יוכל לייעץ לך לגבי המשך פעולה, את מי כדאי לתבוע ועל איזה סעיף.
כך גם לגבי אובדן כושר עבודה. הנושא תלוי בסוג הפציעה, אחוזי הנכות, סוג הביטוח, האם זה קשור לבטל"א, משהב"ט, תאונת עבודה או משהו אחר, ועוד דברים. לגבי כולם אני מניחה שתקבל תשובות רלוונטיות יותר מאדם אשר מתעסק בתחום ובהתאם למסמכים שיש בידך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחידיאנה15/02/2011
שלום, אחי בן ה-29 נכה מאז תאונה שעבר בצבא.
הוא לא יוצא הרבה מהבית ואנחנו מאוד רוצים שימצא מישהי... הוא מסרב לשמוע
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחי - תגובה
לירון אשחר שפרינצק20/02/2011דיאנה שלום,
אחיך יתקשה מאוד למצוא בת זוג כאשר הוא לא יוצא מהבית ולא רק בגלל שהוא בבית.
לפי הודעתך ניתן להתרשם שאחיך עדיין אינו משלים ו/או מתמודד עם פציעתו.
סביר להניח שהוא עצוב ומתאבל על אובדניו, שבטחונו העצמי ירוד וכך גם הערכתו העצמית. במצב כזה (מבלי להכירו) סביר מאוד להניח שהוא חש אובדן רב של חוסר בטחון ולכן אינו בשל ואינו מעוניין להכיר בחורה. אם הוא גם בדיכאון או בחרדה בנוסף לכך, המצב אפילו יותר מסובך.
נשמע שאחיך זקוק לפנות בדחיפות לטיפול פסיכולוגי שיקומי ולא רק בשביל החלק הזוגי, אלא בשביל לשקם עצמו וכל מערכות חייו, אז יוכל גם להתפנות לפן הזוגי.
אם הוא נכה של משהב"ט הוא זכאי לטיפול פסיכולוגי שיקומי מתאם משהב"ט, עליו לפנות לעובדת השיקום.
אם לא בהתאם לאחוזי נכות ניתן גם שיקום דרך בטל"א כולל טיפול פסיכולוגי. ניתן לפנות לקופ"ח או לפסיכולוג פרטי.
בנוסף, מומלץ להמליץ לו על קבוצות תמיכה שונות ובכלל תחילה לצאת מהבית ולפגוש אנשים במסגרות שונות, תחביב מסויים, פעילות ספורטיבית וכד'...
שוב, אם הוא נכה משהב"ט ישנן הרבה מסגרות חברתיות, ספורטיביות, טיפוליות ושיקומיות.
אשמח לעזור ולכוון בהתאם למקום מגוריו, ולנסיבות הפציעה.
ממליצה לפנות בהקדם לעזרה טיפולית נפשית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבעופר06/02/2011
רציתי לדעת מה קרה עם ההפגנה של הנכים האם זז משהו כבר או שעדיין המצב תקוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רינה08/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוצפה ישראליתהילה02/02/2011
אני ובעלי נסענו למתחם ביג בצומת קרית אתא ולתדהמתנו אנחנו רואים מחסום לחנית נכים חוצפה ישראלית ממש מקומם ומרגיז .
מה אתם הייתם עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוצפה ישראלית - תגובה
לירון אשחר שפרינצק03/02/2011הילה שלום,
את כל כך צודקת.
לדעתי, לנסות ולהעביר לאמצעי התקשורת (טלוויזיה, עיתונות, אינטרנט או אפילו רדיו - יעל דן וכדומה) אני מקווה שיהיו קופצים בתקשורת שיפרסמו את העניין ברבים, משם זה כבר יתגלגל מהר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמעון01/02/2011
שלום.
ברצוני לדעת אם יש קבוצות תמיכה לנכים על כיסא גלגלים בטווח הגילאים 18-30.
בנוסף, רציתי לדעת מה עושים בקבוצות תמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק03/02/2011שמעון שלום,
לא ציינת את מקום מגורייך, כך שקשה יותר לכוון אותך.
בכל מקרה ניתן לבדוק באזור מגורייך (וגם בעיר הגדולה הקרובה) דרך שירותי הרווחה באזור, מכוני שיקום, מכונים פיזיוטרפיים, או דרך ארגוני נכים.
קבוצות תמיכה הן קבוצות בהן נפגשים מספר אנשים עם תחומי קושי דומים. ישנו איש מקצוע אחד או יותר אשר מלווה את הקבוצה, מרכז ומנחה אותה. בקבוצה עצמה מדברים על הקשיים בהם נתקלים, אך גם על החוזקות, מדברים על דרכי התמודדות עם הקושי ברמה אישית, חברתית, משפחתית, תעסוקתית וכד'...
יתרונן הגדול של הקבוצות הוא בהימצאותך עם אנשים אשר מתמודדים עם קשיים דומים לשלך, דבר אשר מקל פעמים רבות על ההתמודדות ועל היכולת להיחשף. פעמים רבות ישנה לפתע תחושה שקשייך דומים לשל אחרים ואינך מתמודד לבד כפי שאנשים חשים לעיתים קרובות. בנוסף קיימת תמיכה בנושאי הקושי שאיתם אתה מתמודד, קיימת למידה מאחרים ופעמים רבות נוצרים קשרים, חברויות או מקורות תמיכה נוספים מעבר לפגישה של הקבוצה עצמה.
לדעתי הקבוצה מהווה דרך תמיכה חשובה ומהותית.
אם לא תמצא כזו באזור מגורייך, אפשר להסתייע בגורמים שציינתי בכדי לנסות ולהקים אחת כזו.
בנוסף אם תציין אזור מגורים, אולי נוכל לעזור יותר בפורום הנוכחי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה בנוגע לאבזור רכבי נכיםיאיר18/01/2011
שלום לכם...
כרגע אושר לי בוועדת גודל רכב על רכב מסוג טרנספורטר עם נהיגה חשמלית והנני מתלבט באיזה חברה לאבזר.
אחרי סקר שוק קצר הגעתי למסקנה שישנם 4 חברות גדולות: אצמ,תמן,הידרופיקס ובי פרי.
אחרי התייעצות עם חברים ומשפחה נותרה ההתלבטות גדולה יותר.
בנוסף שמעתי מחברי שבאצמ היה אירוע עם רכב נכה חשמלי שכתוצאה מהתקנה לקויה נגרמה תאונה שהסתיימה במוות של הנכה ובעקבות זה הופסקו כל ההתקנות שלהם בצפון(שאני גר בחיפה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה בנוגע לאבזור רכבי נכים - תגובה
אמיר לוי20/01/2011יאיר שלום,
החברות שציינת הם אכן מהגדולות והמובילות בשוק. מהניסיון עם המטופלים שלי, שרובם נוהגים על רכבים מותאמים (וטרנספורטר זה הרכב הכי נפוץ) אין חברה עדיפה. מדובר בחברות שרוצות למכור ואתה הקונה. כל הכח בידיים שלך כל עוד לא ביצעת את ההזמנה וחתמתה, כמו בכל עיסקה.
מה שכן חשוב מאד, אלה הם המגבלות והצרכים המיוחדים שלך בנהיגה, ועל כך אסור לך להתפשר ולא להיכנע ללחצים של החברות לשינויים, שאולי רק כדאיים להן מבחינה כלכלית. אל תתפתה לכל הגימיקים שיציעו לך כמו DVD או GPS, תתמקד במוצרים הטובים ביותר שאתה צריך לנהיגה עצמה: מנגנון ההגה, המעלית, כסא הנהג וכו'. ועוד דבר חשוב מאד היינו זמן ההספקה. החברות נוטות לא לעמוד בזמנים ולאחר במסירת הרכבים, תתעקש מולם גם בנקודה זו.
בכל מקרה אל תמהר לבחור חברה. בוודאי חיכית חודשים לאישור מהוועדה, אז כך לך עוד שבוע שבועיים ובחר את המוצרים הטובים ביותר והמתאימים לך ביותר. את סקר השוק אני ממליץ לך להתחיל לעשות מול נכים עם מוגבלויות דומות לשלך.
אם יש לך שאלות נוספות אני אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כבר סגרת עם אחד מן החברות?
א.מ24/01/2011לי גם אישרו עכשיו הגה ומנגנון יד חשמלי אני ישמח לעזור לך[אתה צריך להבין שהחברות מרוויחות המון כסף ואתה יכול אפילו לבקש שישלמו לך ביטוח למשך שנה ואפילו שנתיים]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)