פורום נכים, שיקום נכים - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גב תחתון
    חני
    12/01/2011

שלום רב,
    הנני סובל מגב תחתון דיי בעייתי. אני בשנות ה-20 לחיי, לאחר מספר טיפולים אצל פיזיותרפיסט, עדיין לא מצליח לשפר את המתיחה של הגב התחתון.

ע"מ לכוון לבעיה, כאשר אני בישיבה מניח את רגל שמאל על רגל ימין אני כבר מרגיש מתיחה בגב התחתון בצידו השמאלי (וכמובן באגן שנלחם בו) ולכן אינני מצליח להגיע למצב של ישיבה מזרחית.

קיבלתי רשימת מתיחות לבצע מידי יום והנני מתמיד בהן, הצרה היא שאין מגמת השתפרות. אני רק מרגיש את הכאב חוזר לאחר המתיחה ונמוג כאשר הגב במנוחה...

אשמח לקבל הצעות בנושא, ואם יש טיפול אפקטיבי בנושא למעט מתיחות לגב התחתון, אשמח לקבל מידע עליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גב תחתון

הוספת תגובה

• גב תחתון - תגובה

אמיר לוי
    13/01/2011

חני שלום,
    לאור התיאור המילולי שלך, אם הבעיה היחידה שלך היא חוסר גמישות בגב, אז נראה כי אתה מקבל את הטיפול הנכון. המשך להתמיד בהנחיות שקיבלת מהפיזיותרפיסט. באופן כללי, שימור גמישות בכלל ובגב בפרט, חשוב מאד לאורך חיים בריא ומניעת מגבלות תנועה בגיל המבוגר. עם זאת עליך להבין שזהו תהליך ארוך ואיטי. בד"כ לא די בתרגול של מספר פעמים מוגבל בכדי להשיג את התוצאות הרצויות. יש להפוך את תרגול הגמישות לחלק מפעילות ספורטיבית קבועה כל שהיא, עפ"י העדפתך, במהלך כל החיים. לשאלתך, יש מגוון גדול מאד של טיפולים ושיטות טיפול לגב תחתון עם ובלי עזרים ומכשור. ללא בדיקה פיזית מסודרת לא אוכל להמליץ על דבר ספציפי. אם תרגיש עדיין שאין כל שיפור למרות ההתמדה שלך בשבועות הקרובים, עדכן את הפזיותרפיסט המטפל שלך בכדי שיחליט על אופי המשך הטיפול. אתה בחור צעיר אך חשוב יותר, יש בך מוטיבציה. לכן אם תתמיד בטיפול זה או אחר, המצב ישתפר בודאוות.
    בהצלחה ואשמח לענות לך על שאלות נוספות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אביהו
    03/01/2011

אני בחור בן 30 ולפני שנתיים עברתי תאונה שבגללה יש לי צליעה קלה. הבעיה היא שאני די מתבייש ללכת כשאני צולע ובגלל זה בקושי יוצא מהבית. רציתי לדעת כיצד ניתן לטפל בצליעה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    04/01/2011

אליהו שלום,
    ישנם מכונים ומרכזים רבים אליהם תוכל לפנות בנוגע לצליעה. ישנם מכוני שיקום פיזיוטרפיים, הידרותרפיים, מכוני הליכה, מטפלים שיקומיים וכד'... תלוי בסוג ובאופן הפגיעה, במיקומה ובאופן הצליעה. לא פחות חשוב הוא מקום מגורייך - בכדי שמקום הטיפול יהיה זמין.
    תוכל לפנות דרך קופ"ח ולברר, לאורטופד המטפל, לבדוק במרכזי שיקום בבי"ח ומחוץ להם ולנסות לקרוא קצת באינטרנט.
    מעבר לכך הייתי ממליצה לך ללכת לטיפול נפשי תומך מכיוון שנושא הבושה מגיע ממקומות עמוקים יותר של תפיסתך העצמית, הערכתך העצמית ובטחונך העצמי ומשליך על כל תחומי חייך השונים. זהו האופן שבו אתה מסתכל על עצמך ותופס את עצמך וזה עלול לא להשתנות גם כאשר הצליעה תעלם.
    כפי שאמרת 'צליעה קלה' אשר גורמת לך בושה גדולה והימנעות מפעילויות מרובות. נדרשת עבודה פיזית שיקומית עם הרגל, אך לא פחות חשוב עם עצמך.

עזור לעצמך בשני התחומים במקביל, אני מאמינה כי זה יגרום לשינוי עצום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אמיר לוי
    04/01/2011

אביהו שלום. לרוב מצביי הצליעה יש פתרון במידה כזו או אחרת. אתה צריך לפנות לאורתופד המטפל שלך על-מנת לקבוע מה סוג הצליעה שלך ואם פיזיותרפיה יכולה לעזור במקרה שלך. בד"כ בעזרת פיזיותרפיה אפשר לטפל בחלק ניכר מסוגיי הצליעות, בפרט שאתה בחור צעיר. כמו כן יש עזרים, כגון הגבה פנימית לנעל, שאינם נראים לעין כלפי חוץ שיתכן שגם יתאימו לך. בכל מקרה אל תזניח ואל תיכנע למצב. אתה בחור צעיר ובטח יש מה לשפר במצב ההליכה שלך, חוסר פעילות עלול להנציח או אפילו להחמיר את המצב. לאחר שתקבל אבחון עדכני מהאורתופד אשמח לייעץ לך על אפשרויות הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקום למציאות שונה
    טל
    24/12/2010

לדעת שהאמת מסתתרת לה באיזה פינה חשוכה לפחד לגלות אותה לקבל את המציאות כפי שהיא כוראבת ומרה .
    לנסות לפתוח את הדלת בשנית ולגלות שעדיף היה לא לפתוח...

לקביעת תור
    סגירה
    לקום למציאות שונה

הוספת תגובה

• לקום למציאות שונה - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    27/12/2010

ואפשר גם אחרת........
    יתכן שהמציאות הנוכחית נראית חשוכה מאוד וחסרת תקווה, כואבת ומרה, אך תמיד! תמיד! תמיד! אפשר וכדאי לנסות שוב.
    אני מאמינה שכל אחד יכול למצוא את הדרך והשביל המתאימים עבורו. זה לא תמיד קל, זה לא תמיד פשוט. לעיתים זה לוקח זמן, לעיתים זה כרוך בכאב ובסבל ובמספר ניסיונות כושלים.
    אבל.... כאשר מוצאים את הדרך הנכונה כל המציאות משתנה ומשתנה דרכנו לראות זאת.
    צריך הרבה אומץ, צריך כוח ולעיתים צריך גם לדעת ולקבל את העזרה הנכונה.
    תמצא/' את התמיכה והליווי הנכונים עבורך ותראה שאולי בפעם השלישית מסתתרים דברים אחרים לגמרי מאחורי הדלת, דברים שלא הצלחת לזהות בפעמים הקודמות.

אל תשאיר/י את הדברים כך, ואל תשאר/י לבד עם הקושי - תמצא/י את התמיכה המתאימה ביותר עבורך. אני בטוחה שלאמת יהיו גם פנים אחרות והמציאות תוכל להשתנות.

אני מקווה שתזכה לפתוח את הדלת בשלישית.
    הרבה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי השתלה
    מושתל
    13/12/2010

שלום רב,

רציתי לשאול מה מגיע לאדם שעבר השתלת כבד (ביטוח לאומי,שיקום וכו. .) ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי השתלה

הוספת תגובה

• אחרי השתלה - תגובה ללא תשובה

לירון אשחר שפרינצק
    13/12/2010

שלום,

לצערי לא אוכל לעזור לך כלל.
    יתכן שמישהו אחר בפורום יוכל לתת לך תשובה.
    עם זאת תוכל לנסות ולבדוק בביטוח לאומי הן בנכויות והן בשיקום (2 אגפים שונים)
    דרך קופ"ח שלך - הן בביטוח והן דרך רופא המשפחה.
    כמו כן, אם יש לך ביטוח בריאות פרטי - תבדוק גם שם את זכויותך!!!

בהצלחה והרבה בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יואב
    30/11/2010

מה ההבדל בין פסיכולוג קליני לפסיכולוג שיקומי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    02/12/2010

יואב שלום,
    הן הפסיכולוג השיקומי והן הפסיכולוג הקליני עוסקים בטיפול תרפויטי דומה. ההבדלים נובעים מהגישה באופן כללי, מטרות ויעדים. באופן מאוד מאוד גס הפסיכולוגים השיקומיים עוסקים יותר בעבודה שיקומית ז"א אנשים לאחר מחלות, תאונות, אירועי חיים טראומתיים או משבריים, נכויות פיזיות ונפשיות, התמכרויות ולקויות שונות. כאשר ההתייחסות הנה יותר ממוקדת בשיקום אישי נפשי, חברתי, לימודי או תעסוקתי אם נדרש וכו'.
    הפסיכולוגים הקליניים עוסקים בטיפול תמיכתי נפשי כאשר הדגש (מבחינת ההפניה) הינו יותר כללי או ממוקד בקושי רגשי כלשהו.

הגישה השיקומית נוטה יותר לכיוון של 'שיקום' ז"א הסתכלות קדימה תוך התייחסות לאופיו, אישיותו, כוחותיו וקשייו של האדם.

כאשר צריך לקחת בחשבון את סוג ההפניה ולא פחות חשוב את גישתו האישית של מטפל ספציפי.

מקווה שהצלחתי להבהיר מעט את הנושא.
    בכל מקרה אם יש לך שאלה ספציפית אשמח לעזור.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחיר טיפול
    מירה
    17/11/2010

שלום,

אני לא מתפשרת על איכות הטיפול ולכן הולכת לטיפול פרטי , מנסיון , לא דרך קופת חולים. נאלצת להתפשר במספר הפגישות בחודש בגלל שהפגישות יקרות לי.

מירה

לקביעת תור
    סגירה
    מחיר טיפול

הוספת תגובה

• אני מסכים איתך מירה

ברק
    17/02/2011

אני לאחר שקבלתי מכה לפנים מבית החולים X שהוא מרפאה ציבורית לבריאות הנפש
    ביררתי אצל הרבה פסיכיאטרים והמחירים אלוהים ישמור מופקעים, אחד רוצה 500 שקל לפגישה בת שעה, בחורה שניה מעוניינת ב 700 שקל לפגישה בת שעה המחירים פשוט אינם הוגנים, ויש אפילו מכון שאני לא מעוניין להזכיר את שמו שלוקח 1,500 שקל לפגישה בת שעה פשוט חוצפה מדרגה ראשונה וגם צעקתי עליהם בטלפון, איך הם דורשים ומנצלים את מחלתם של אנשים אשר חולים במחלת נפש כדי לשלם להם סכומי עתק כאלו.
    לא דורשים סכומים מטורפים מאנשים חולים, הרי סך הכל המקצוע שלהם הוא להטיב ולטפל אנשים וזה סוג של שליחות ולא ניצול מחלתם של החולי נפש במחירים מופקעים.

ביקשתי מקופת חולים לשלוח לי פסיכיאטרים שעובדים עם הכללית במחיר מבוסבסד עד 3 פעמים בשנה יש לכל בנאדם אפשרות להגיע לפסיכיאטר במחיר מסובסד, לאחר שעשיתי סבב טלפונים רבים מאוד לפחות כ 20 ומשהו בבחירת פסיכיאטר הגעתי לפסיכיאטר מושלם
    ד"ר רועי בנגל, פסיכיאטר מצויין, הגון, ישר, לא מטייח דברים, פסיכיאטר באמת מעולה
    אצלו אני אשאר גם לאחר ה 3 פגישות מטעם הכללית במחיר מסובסד וזאת לאור העובדה שהוא גם מקצוען אמיתי ואיכותי, וגם המחיר שהוא לוקח הוא הוגן מאוד כלפי נפגעי הנפש

בקשר לטיפולים פסיכולוגים פרטניים זה עולה באמת המון כסף במיוחד לאור העובדה שהמדינה שלנו מפוצצת באנשים נפגעי נפש חלקם בארון ומיעוט קטן יצא מהארון
    המדינה אינה עושה די בכך כדי להעניק למטופלים שירות פסיכולוגי תקין במרפאות הציבוריות דוחפות לרופאים 100000 תיקים ביום בשל חוסר בתקציבים, ומי נפגע בסופו של דבר חולי הנפש, למרות שגם הרופאים נפגעים מכך בחוסר היכולת לתת טיפול מקצועי

השאלה שנשאלת היא האם המדינה באמת דואגת לאזרחיה בכל מה שקשור לבריאותם של חולי הנפש בישראל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרי
    16/11/2010

האם ידוע לכם אם יש מקום שמשאיל אופני ידיים לנכים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    17/11/2010

שרי שלום,
    איני יודעת היכן משאילים אופני ידיים לנכים. אבל תוכלי לפנות לעמותת 'אתגרים', הם נמצאים בערים הגדולות וניתן גם דרך האתר ליצור עמם קשר. יש להם מספר קבוצות רכיבה לנכים והם בטוח יוכלו לענות על שאלה זו. יתכן גם ואצלם ניתן להשכיר.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תמר
    07/11/2010

האם מותר לפסיכולוג להעלות את מחיר הפגישה באמצע הטיפול?
    אני מטופלת כבר שנה אצל פסיכולוגית שפתאום הודיעה לי שהיא מעלה את מחיר המפגש, האם היא יכולה לעשות זאת?
    אני מרגישה כל כך מנוצלת, תחושה שהיא חיכתה שיווצר תלות ואז העלתה את עלות הפגישה.
    אני בכל אופן חווה משהו לא הוגן, כאשר מסכמים בתחילת הטיפול על סכום מסוים, המטופל לוקח בחשבון את יכולתו הכלכלית לעמוד בהוצאות הטיפול לטווח ארוך ובמידה ומעלים פתאום את עלות הפגישה במיוחד שנוצרת תלות , זה לא פייר ויכול להיות שהמטופל לא יוכל לעמוד בעלות החדשה ויאלץ להפסיק את הטיפול טרם עת ברגרסיה

לדעתי זה ניצול של חולשה של אדם וגם מאוד מאוד לא צודק
    ולא אנושי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    07/11/2010

תמר שלום,

תחושותייך ומחשבותייך כנות ונשמעות מוצדקות. זה בהחלט מכעיס מאוד, מעליב ויכול ליצור תחושה של ניצול ולפגוע קשה באמון שבינך ובין הפסיכולוגית המטפלת. בשל כך פסיכולוגים רבים בוחרים לא לעלות את המחיר למטופלים קיימים כאשר קיים שינוי במחיר.
    יחד עם זאת מבחינה חוקית ואפילו אתית היא יכולה לעלות את מחיר הפגישה לאחר שנה.

איני מכירה את נסיבות המקרה, אך לאור התחושות שאת מעלה חשוב מאוד כי תפני לפסיכולוגית ותעבירי אליה את תחושותייך. ללא פתיחות ואמון ועם הרגשה של ניצול שאת חווה, יהיה לך קשה להמשיך כך בטיפול.
    דברי איתה על תחושותייך בכנות, כמו כן הסבירי לה את השיקול הכלכלי, אני מאמינה ומקווה כי הדברים יסתדרו.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משלמת

מירה
    15/11/2010

300 ש"ח לפגישה. מאחר וזה מאד יקר עבורי אני קובעת רק פעם בשבועיים וגם זה קשה לי מאד. מה עושים זאת השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני משלמת - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    17/11/2010

מירה שלום,
    מחירי הפגישות הטיפוליות הן לעיתים אכן יקרות. עם זאת, כאשר נדרש טיפול חשוב לקיים אותו בצורה הטובה ביותר ועם המטפל המתאים ולא להתפשר על קיום הטיפול, מינון או מטפל.
    בכל זאת, ישנן דרכים שונות להוזיל את עלויות הטיפול, דרך הפניה של קופ"ח, מכונים שונים, לעיתים נכנס בביטוח בריאות משלים ולעיתים גם דרך גורמי הרווחה במקום המגורים, או שירותים פסיכולוגיים משלימים (שייך גם כן לרשות המקומית).
    כדי לבדוק את אחת האפשרויות הנ"ל.

בכל מקרה, כאשר מחליטים ללכת לטיפול, צריך לקחת בחשבון את הנושא הכספי ולנסות לא לפגוע באמצעיים הטיפוליים (מינון, הפסקה...) במהלך התקופה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתביישת בגוף שלי
    אלינור
    27/10/2010

היי, שמי אלינור ואני באה מבית חילוני אבל עקב בעייה בבית שהייתה לי הורי נאלצו לשים אותי בפנימיה...
    הם שמו אותי בפנימיה דתית עקב לחצים מצד המשפחה והרווחה.
    בפנימיה לימדו אותנו בקושי על מיניות האישה והגבר ונטעו פחדים שלחשוף את הגוף זה דבר "רע" ושגוף עירום ואיבר המין של האישה הוא משהו שאסור להראות...
    מאז התבגרתי וכיום אני בת 26. יש לי בן זוג מדהים שאיתו אני גרה כבר כשנתיים אבל עדיין יש לי בעייה עם הגוף שלי והטראומה של החינוך הדתי לא עוזבת אותי....

לקביעת תור
    סגירה
    מתביישת בגוף שלי

הוספת תגובה

• מתביישת בגוף שלי - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    29/10/2010

אלינור שלום רב,

בתור אשה בוגרת חשוב מאוד להרגיש טוב עם גופך, שלמה ובטוחה בגופך (ובעצם בעצמך).
    המודעות שלך לנושא חשובה מאוד ואבחנתך הינה נכונה.
    חשוב לי לציין כי נשים ונערות רבות חשות כמוך. הנושא הינו משמעותי ביותר בחברה הדתית בה אין כל הדרכה והתייחסות לנושא גוף האשה ומיניותה ואף במקומות רבים נתפס כדבר אסור או 'טמא' לעסוק בו. ולמרות שהחברה החילונית הינה פתוחה יותר - גם שם נשים רבות חשות חוסר בטחון וחוסר הבנה רב לגבי גופן. זה עצוב וחבל ולעיתים עשוי לגרום לקשיים ממשים בתפקוד האישי והזוגי.

הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול במטרה לשפר את דימוי הגוף ולחזק בטחונך העצמי.
    כמו כן בהמשך הייתי ממליצה לפנות לסקסולוג אשר עוסק בתחום בכדי לקבל תמיכה מעשית בהיכרות עם גופך באופן אינטימי ומיני. זאת הייתי ממליצה לעשות יחד עם בן זוגך (אם זה אפשרי).

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מלי
    19/10/2010

היי, אני בת 26, בעלת צליעה, נמצאת בטיפול פסיכולוגי כבר 3 שנים בנוסף אני גם לוקחת טיפול תרופתי נגד דיכאון.
    מתחילת הטיפול הרגשתי שיפור כי הגעתי במצב לא טוב, עכשיו אני הרבה יותר טובה מפעם. הייתי סובלת בעבר מחרדות דיכאון וכו. עכשיו זה ברמה הרבה יותר נמוכה.
    אני מתחילה להרגיש שנמאס לי קצת מהטיפול. זה משעמם אותי ועולה לי הרבה (בזמן שאני יכולה לבזבז במקום על הנאות...). אני עדיין זקוקה לזה אבל הכל כל הזמן חוזר על עצמו. אותם שיחות...הרבה פעמים אני והמטפלת מתחילות לעשות משהו(לימוד טכניקות וכו) ומפסיקות באמצע וזה נורא מעצבן שאין לי רצף.
    מה עושים?
    איך אדע מתי אני כבר לא צריכה טיפול יותר -תרופתי/פסיכלוגי?

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    20/10/2010

מלי שלום רב,

סיום טיפול נפשי הינו פעמים רבות קשה ומבלבל. על אחת כמה וכמה לאחר תקופת זמן ממושכת.
    את חשה כי הטיפול עזר וסייע לך בשיפור מצב הנפשי ויכולת ההתמודדות עם חרדות ודיכאון מהן סבלת בעבר, אך חוששת לסיים בשל קשיים שקיימים עדיין, מאידך.
    לדעתי, היכולת לסיים טיפול חשובה לא פחות מהיכולת להתחיל טיפול פסיכולוגי (שגם היא החלטה לא פשוטה לעיתים קרובות).
    ההתנסות בחיים בחוץ ללא עזרה ותמיכת הפסיכולוג הינם משמעותיים, ויכולים לתרום להפחתת התלות, והגברת העצמאות ומתוך כך את הבטחון העצמי והערכה העצמית.
    אני מאמינה כי אם את חשה בשיפור רב, מרגישה כי בשלב זה הטיפול מיצה את עצמו ואינו תורם לך יותר - זהו הזמן המתאים ביותר לסיימו.
    תפני לפסיכולוגית המטפלת שלך, תאמרי לה את הדברים באופן הזה, תדגישי את השיפור שאת חשה וגם את רצונך לפנות לדרך עצמאית, למרות החששות וההתלבטויות. אני מאמינה שדווקא הצעד הזה ימלא אותך בכוחות נוספים.

זכרי, תמיד (בכל עת שתרצי) תוכלי לחזור ולהשתמש באמצעי זה - עם המטפלת הנוכחית או עם מישהו אחר!!!!

איני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך, אך אם הבעיות אינן אקוטיות, אני מניחה שאותו העיקרון תקף גם לטיפול תרופתי. (אולי כדי להתייעץ עם הרופא המטפל ולציין בפניו את אותו הדבר).

בהצלחה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודדים/בודדות צרו איתי קשר אשמח....
    צח
    30/09/2010

להכיר ולשמוע ממכם.לכולנו חסר משהו בחיים טל 0525406895

הוספת תגובה

• צח-אולי כדאי שתוסיף גם כתובת למייל?

זאב
    20/11/2010

לפני הכל-כל הכבוד על היוזמה ,קצת קשה להשיג אותך בנייד
    תודב רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט תמשיך לנסות מי שרוצה אותי משיג

צח
    08/02/2011

רק לא להתקשר מחסוי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכרת חברים
    יהודית
    29/09/2010

אני נכה עם קביים ובעלי לא. מאד קשה לנו כי אנחנו מאד בודדים ואין לנו חברים . בעלי יצא לפנסיה מוקדמת ואני מזמן. האם יש מקום שאפשר להכיר שם אנשים עם מוגבלות כמוני. אודה לכם מאד יהודית

לקביעת תור
    סגירה
    הכרת חברים

הוספת תגובה

• הכרת חברים

לירון אשחר שפרינצק
    03/10/2010

יהודית שלום,
    תחושת הבדידות הינה קשה קשה ומדכאת והיא עשויה להתגבר יותר יותר במצבים של חוסר מעש ותעסוקה. לעומת זאת כאשר יש עניין ותעסוקה בחיים הרגשות החיוביים מתעצמים והינם משפיעים על כל תחומי החיים כולל על החלקים הפיזיים והבריאותיים.
    ישנם מועדונים שונים וקבוצות מפגש לבעלי עניין בנושאים שונים או סביב קושי או מוגבלות.
    ישנן קבוצות ופורמים ברשת, ישנם חוגי ריקוד, פעילות אתגרית, פעילות ספורטיבית, שירה, קריאה, משחק, יצירה, לימוד ועוד ועוד ועוד ועוד...
    לא ציינת היכן את גרה ומה את מחפשת כך שקשה להציע דברים קונקרטיים. עם זאת הייתי ממליצה לך לחשוב על תחומי עניין שלך ושל בעלך סביבם תוכלו למצוא חוגים, מפגשים, טיולים או כל דבר אחר שעולה בדעתך או שטרם חשבת עליו.
    במקומות כאלו יהיה לך קל הרבה יותר ליצור קשרים חברתיים סביב תחום עניין משותף.
    נסי קצת לחפש דברים ברשת ולברר לעצמך מה הכיוונים אליהם את נמשכת.
    הרשי לעצמך לבדוק דברים שלא עסקת ולא חשבת עליהם לפני כן!!!!
    אם תהיה קצת יותר ממוקדת לבטח נוכל לעזור יותר.

בהצלחה
    ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדידות קשה

יהודית
    02/12/2011

אני נכה אחרי 3 ניתוחי גב. גרה באיזור הדרום. כנראה בגלל שאני נכה גם אין לי ולבעלי חברים. וזה פשוט נורא. היכן אפשר להכיר זוג במצב כמוני. כי זה מאד קשה ולאחרונה גם בני הצעיר עזב את הבית . כך שאני פשוט מיואשת מהבדידות. אין לנו שום שכן או חברים עם מי לדבר.. זה פשוט קשה מאד ואני בוכה המון. עיזרו לי למצוא את עצמי. או כוונו אותי היכן אפשר למצוא זוג דומה למצבי. פעם היתה לי חונכת והיה לי כיף איתה. היום גם את זה לקחו ממני. מה לעשות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה
    לירון אשחר שפרינצק
    12/09/2010

לקביעת תור
    סגירה
    שנה טובה

הוספת תגובה

• שנה טובה לכולם וגמר חתימה טובה

נורית פלג
    15/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות לאבחנות פסיכיאטריות ועוד
    ליהי
    08/09/2010

בת 24, מובטלת ונמצאת במסגרות טיפול פסיכיאטרי במשך שנים רבות מאז גיל הילדות ועד היום, כולל שני אישפוזים פסיכיאטריים בעבר הלא רחוק.
    ברצוני להגיש טפסים לביטוח לאומי לתביעת נכות כללית (נכות נפשית בעצם) ולפני שאגיש ברצוני לדעת אודות אחוזי הנכות שנקבעים לאבחנות הפסיכיאטריות השונות, כי הבנתי שקיימים הבדלים רבים בין אבחנה אחת לאחרת ע"פ אחוזי הנכות שנקבעים לכל אחד מהם תוך כדי התחשבות בדרגת הקושי ומניעת התפקוד היומיומי התקין והיכולת להשתכר בהיות האדם מאובחן עם דברים כאלה או אחרים.

לדוגמא אדם שהכרתי קיבל 40 אחוזי נכות והינו מאובחן עם דיסתימיה שהקנתה לו 25 אחוזי נכות, בנוסף להפרעת אישיות גבולית ברמת קושי גבוהה שלמרות זאת הקנתה לו רק 15 אחוזים בלבד.

אני מאובחנת עם דברים הרבה דברים נוספים מלבד זה ומטופלת עימם במשך שנים, וכמו כן זה אכן מונע ממני כל תפקוד אפשרי עקב המצב הנפשי הכולל שלי.

רשימת האבחנות שלי להלן:

1. דיכאון מז'ורי / קליני/חד-קוטבי – Major/ Clinical/ Unipolar Depression or Depressive Disorder

2.הפרעת פאניקה – Panic Disorder / Panic Attacks

3.הפרעת חרדה – Anxiety Disorder -שכוללת בתוכה:

·הפרעת חרדה מוכללת - Generalized Anxiety Disorder (GAD)

·הפרעת חרדה חברתית - Social anxiety disorder / Social Phobia - (SAD, SAnD)

· אגרופוביה – Agoraphobia

4. הפרעת דחק (עקה) פוסט-טראומטית / הפרעת דחק בתר־חבלתית – Posttraumatic/Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD)

5. אנורקסיה נרבוזה - Anorexia Nervosa

6. הפרעת אישיות גבולית - Borderline Personality Disorder (BPD)

7. הפרעת שינה קשה מרובת שנים, אינסומניה / אל שינה - Insomnia

כמו כן גם מבעיה גסטרולוגית במערכת העיכול, מתסמונת המעי הרגיז (Irritable Bowel Syndrome (IBS

כך שהייתי רוצה לבוא להגש את הטפסים ועם הזמן להתייצב לוועדה ולדעת בערך למה לצפות. אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין וליידע אותי לגבי אחוזי הנכות שיכולים להקבע לגבי לפחות חלק מהדברים שציינתי.

תודה מראש על עזרתכם ושנה טובה,
    ליהי

הוספת תגובה

• אחוזי נכות לאבחנות פסיכיאטריות

לירון אשחר שפרינצק
    12/09/2010

ליהי שלום,

לצערי הרב לא אוכל לעזור לך. ידוע לי כי ישנם הבדלים רבים באחוזי הנכות הניתנים לאבחנות השונות, אך אין לי מידע רב אודות כך. ידוע לי כי על קשיים מסוג אלו שציינת ניתן 'סל שיקום' (אשר מאגד בחובו זכויות רבות..... עד כמה שניתן.......), אך לא הרבה מעבר לכך. תוכלי לפנות לעובדת שיקום בביטוח לאומי או לגורם אחר אשר את נמצאת עמו בקשר ולהתייעץ עמם.

שיהיה בהצלחה, הרבה בריאות,
    שנה טובה ומאושרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי אכן בעייתי

נורית פלג
    15/09/2010

לכלל המוגבלויות
    גם כאלו שחסרה להם רגל, למשל, לא תמיד מקבלים מיד אחוזי נכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכרות עם ההורים
    ג'ני
    25/08/2010

הכרתי גבר מקסים בעל נכות קטנה. הוא צולע. הצליעה די מורגשת אי אפשר שלא לראות. ההורים שלי רוצים שנצא ביחד למסעדה ואני קצת חוששת. הם הורים פולנים שחושבים שהכול צריך להיות מושלם. איך לספר להם? מה לעשות? הוא אומר לי לא לדאוג ושהוא כבר יקסים אותם :) אבל הוא לא מכיר אותם. אני רוצה שגם הם יתנו לו הרגשה טובה כדי שלא יחשוב בשנית על הקשר. אני בהחלט מאוהבת ורוצה להיות איתו.

לקביעת תור
    סגירה
    היכרות עם ההורים

הוספת תגובה

• היכרות עם ההורים

לירון אשחר שפרינצק
    28/08/2010

ג'ני שלום,

אני מציעה שלפני הפגישה הראשונה עם הוריך תספרי להם מספר דברים על הגבר שהיכרת.
    ספרי דברים שאת אוהבת בו, שאת חושבת שחשוב להם לדעת וכדומה.
    אמרי להם שחשוב לך שהם ידעו כי......
    בין יתר הדברים אמרי כי חשוב לך גם ליידע אותם כי הוא סובל מצליעה ברגל כך וכך.
    חשוב מאוד לספר להם וליידע אותם מראש בכדי שיהיו מוכנים וזה לא יהיה הדבר שיעסיק אותם אלא השיחה והחיבור בינכם, אך חשוב שאת לא תעשי מזה 'סיפור' כאשר את מיידעת אותם ובכלל שהדגש יהיה על הקשר שלכם והדברים החיוביים בו ולא על המגבלות.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה