מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקס עם בחור שיש לו ספינה ביפידהרונית17/10/2011
היי,
אני בת 22, לא מזמן היכרתי בחור מדהים בן 25 שיש לו ספינה ביפידה. העניינים עוד לא הגיעו למיטה אבל מהתעניינות שלי בנושא הבנתי שיש אנשים עם ספינה ביפידה שקשה להם בתחום המיני. אני רוצה איכשהו לדבר על הנושא, לגשש, אבל לא בדיוק יודעת איך... מה לעשות? הוא באמת מקסים ומאד הייתי רוצה לחוות אתו אינטימיות מינית.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס עם בחור שיש לו ספינה ביפידה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק17/10/2011רונית שלום,
ישנן דרכים שונות לבדוק או 'לגשש' לגבי הנושא.
את צריכה למצוא את הדרך שמתאימה לך ביותר, כך ש'את' תרגישי נוח.
את יכולה בשיחה אינטימית עמו, לשאול את הבחור האם ללקות ממנה הוא סובל יש השפעות ואיזה הן, ולהמשיך ולשאול בעדינות גם לגבי הנושא המיני.
כמו כן, את יכולה להתקדם עמו באופן אינטימי יותר ביחסים ולהיות רגישה לנושא, כך שאם הוא יביע היסוס או יגלה קושי תוכלי בעדינות לשאול אותו על כך, ו/או לתמוך בו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקס עם ספידה ביפידה
אבי26/10/2011שלום לך,
אני יודע שב"רעות דלת פתוחה" מטפלים במצבים כאלה ומייעצים.
את יכול הלדבר איתם על זה, הם מבינים בזה.
ספינה ביפידה זה לא משהו שאי אפשר לחיות איתו. עם עזרה נכונה והסבר, אפשר להנות מיחסי מין כמו כל זוג רגיל אולי עם קצת עזרה או התאמות.
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בחור בעל ספינה ביפידה
ג'ו12/02/2012אני בן 27 ויש לי ספינה ביפידה. אין לי שום בעיה מינית, יש לי זיקפה טובה.
אבל יש לי בעיות שתן (ואני די בטוח שגם לבחור שלך), וזה משהו שגורם לעוגמת נפש די גדולה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינה ביפידה - מידעמרים805/10/2011
יש לנו תינוקת בת 4 חודשים עם ספינה ביפידה פתוחה.
פנינו לועדה הרפואית של ביטוח לאומי - ונידחינו.
מישהו יכול ליעץ לנו איך עוברים את המשוכה הזאת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספינה ביפידה - מידע - תגובה
לירון אשחר שפרינצק09/10/2011מירים שלום רב,
לצערי הרב איני בקיאה כלל בתחום זה, ואיני יודעת כיצד לסייע או לייעץ לכם.
יתכן וכדאי לכם לפנות לעו"ד אשר בקיא בתחומים רפואיים ובמומים מולדים בפרט ולהיועץ עמו.
יתכן גם ובבית החולים בו אתם מטופלים יוכלו לתת לכם פרטים ושמות למי לפנות ומה לעשות. או להתייעץ עם הורים אחרים אשר מתמודדים עם בעיה דומה. (תוכלו גם כן למצוא הורים דרך בית החולים).
מקווה שהועלתי ולו במעט,
שנה טובה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסגרת שיקום לאם נכהלירוי26/09/2011
שלום,
אמי בת השבעים חולה במחלה ניוונית אשר הפכה אותה לנזקקת לכסא גלגלים. לפני כן היתה מאד פעלתנית ונראה שהמצב מדכא אותה. האם קיימות מסגרות קהילתיות של תמיכה, ריפוי בעיסוק ושמאפשרות קשרים חברתיים ופעילויות לאנשים במצבה? כיצד אני מוצא אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת שיקום לאם נכה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק09/10/2011לירוי שלום רב,
ישנם שני מישורים אליהם צריך להתייחס, האחד הינו התחום 'העיסוקי' - מתן מענה לעיסוק ולפעלתנות של אמך. את אלו תוכל למצוא דרך המתנ"ס, או הרווחה במקום מגורייך. במקומות רבים ישנם חוגים ומועדונים הנותנים מענה לאנשים החל מגיל מסויים. ישנם מקומות מגורים בהם נמצאים 'בית הקשיש' שם ישנו מגוון רחב של פעילויות לאנשים מבוגרים.
ממליצה לך לפנות לרווחה ולמתנ"ס דרך המועצה מוקמית/עירייה.... בהתאם למקום מגורייך. ניתן גם לפנות לביטוח לאומי, לעיתים גם הם מפעילים מועדונים דומים.
לגבי ריפוי בעיסוק מומלץ לבדוק דרך קופת החולים - לעיתים יש להם קבוצות לפי גיל או מוקדי טיפול.
המישור השני הינו החלק הרגשי. לצד החלק הפיזי, אמך עוברת תהליך לא פשוט של התמודדות רגשית עם מחלה ניוונית על כל השלכותיה, ועם השינויים הרבים שהיא נאלצת לעבור בעקבות כך. שינויים אלו אינם פשוטים לאף אחד, על אחת כמה וכמה לאדם אשר היה פעיל ועצמאי כל כך כפי שאתה מתאר את אמך ונזקק כעת לעזרה. בנוסף לכך ישנה גם ההתמודדות עם שינוי הגיל, אשר מוסיפים עוד נדבך לקושי.
בהתאם לכך הייתי ממליצה להפנות את אמך לטיפול פסיכולוגי בדגש שיקומי בכדי לעזור לה עם התהליך אותו היא עוברת.
שנה טובה,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוסטלדין06/09/2011
האם קיים בארץ הוסטל משולב, גם לבנים וגם לבנות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוסטל - תגובה
לירון אשחר שפרינצק07/09/2011דין שלום,
בהוסטלים החדרים מופרדים, אך קיימים הוסטלים המשלבים גם בנים וגם בנות.
השאלה היא איזה סוג של הוסטל אתה מחפש? איזו רמת תפקוד? סוג האכלוסיה? ומיקום בארץ?
אם תהיה יותר ממוקד בשאלתך, ניתן יהיה לעזור לך ולהפנותך בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף
דין07/09/2011אישרו לי הוסטל מתוגבר והוסטל צעירים. נרשמתי להוסטל צעירים ברחובות אך שם החדרים משותפים ורק עם בנים.
שאלתי את עצמי אם יש הוסטל עם בנים ובנות (עם חדרים מופרדים כמובן), ואמרתי שאני אשאל כאן.
בכל אופן, אני מחפש הוסטל מתוגבר/צעירים באזור הצפון (נהריה,קריות,חיפה) והמרכז (תל אביב).
השאלה אם את מכירה סוג של הוסטל שהוא מעורב, לשני המינים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף - תגובה
לירון אשחר שפרינצק12/09/2011דין שלום,
בהחלט ישנם הוסטלים מעורבים בהם גרים בנים ובנות יחד.
עם זאת אין ביכולתי להמליץ לך על הוסטל מסויים, מכיוון שאיני מכירה את ההוסטלים והסיווגים השונים. כמו כן ישנם גופים פרטיים אשר בבעלותם הוסטלים.
המלצתי היא שתפנה לעובדת השיקום שלך (עו"ס אשר אישרה לך את ההוסטל) ותפנה אליה את שאלותיך ודרישותייך. היא תוכל לעזור לך, ליצור קשר עם המקומות השונים, לעשות את הבירורים השונים ובכלל. זהו חלק מתפקידה ולכן, אם אינך מרוצה תחזור אליה ותעלה את ציפיותייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ה.דנינוה.דנינו06/09/2011
שלום. אני חולה במחלת ספינה ביפידה, בשל כך אני סובלת מזה שנים בפצעים קשיי ריפוי בכפות הרגליים. פניתי לנציב תלונות של הקופה בעניין עזרה לקבל/מימון ציוד החבישות כגון גזות,אלכוהול,רשת וכו -אך הם שללו את בקשתי בטענה שעניינם אלו לא כלולים בסל התרופות. פניתי אח"כ למשרד הבריאות -והם נצמדו לטענה של הקופה :( -האם עניין זה צודק?? האם אין לי ברירה כאן?? לאן ביכולתי לגשת בכדי לקבל אישור על הציוד הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ה.דנינו - תגובה
לירון אשחר שפרינצק07/09/2011ה. דנינו שלום,
הסיפור שלך אינו צודק ומכעיס מאוד. איני יודעת כיצד לעזור לך ומה לייעץ לך בהקשר זה.
אוכל לנסות ולהציע קודם כל לא להתייאש ולנסות לפנות לעוד ועוד גורמים (גורם בכיר יותר במשרד הבריאות ובקופה). אני יודעת שזה דורש התעסקות ואנרגיות רבות ולכן פעמים רבים אנשים נוטים לוותר, אך כדאי להמשיך כמה שתוכלי בכדי שתוכלי לבסוף להשיג את העזרה המיוחלת.
בנוסף אולי כדי לבדוק אם יש עמותה המסייעת לחולי ספינה ביפידה, או מחלה אחרת בטווח, אולי הם יוכלו לעזור.
אם את מוכרת בבטל"א באחוזי נכות, אולי הם יוכלו לתת לך מענה.
לבסוף הייתי ממליצה לבדוק עם הגורם המטפל ולשאול גם שם לגבי אפשרויות של עזרה במימון או האם הם יודעים כיצד ומי יכול לסייע לך.
מקווה שעצות אלו יוכלו לסייע לך במעט.
בהצלחה,
ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוסטליםגיא16/08/2011
שלום רב
האם מי שהולך להתגורר בהוסטל (יש לי אישור), זכאי לסיוע בשכר דירה?
האם בדיור מוגן - ניתן לשכור דירה יותר זולה או שהמחירים כמו בשוק החופשי?
מה סל שיקום מציע עוד חוץ מהוסטלים ותעסוקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוסטלים - תגובה
לירון אשחר שפרינצק17/08/2011גיא שלום,
הדירות של הדיור המוגן הן זולות יותר מהדיור בשוק החופשי, בנוסף בדיור מוגן ישנם שירותים נוספים אשר לא קיימים בשוק החופשי, כך שבמקרה הצורך יש להן יתרונות רבים. להערכתי יש סיוע בשכר דירה, אך אני מניחה שאם אתה מתגורר בהוסטל - אין ביכולתך לקבל זאת. (ז"א יש סיוע בשכר דירה - אם אתה מתגורר בהוסטל או בדיור מוגן הכסף הולך לשם).
סל שיקום נותן מגוון של הנחות ואפשרויות - כפי שאתה מציג בתחומים של דיור, תעסוקה, לימודים,טיפולים ואפשרויות שיקום.
אני ממליצה שתפנה לעובדת השיקום שלך, היא תוכל לתת לך את מלוא האפשרויות הניתנות ותעזור לך להתאים תוכנית המותאמת לצרכייך + מקום מגורייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גיא17/08/2011עובדת השיקום שלי היא בעצם העובדת סוציאלית? במידה ולא, איך אוכל לקבל עובדת שיקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק17/08/2011הי,
כן. העובדת הסוציאלית היא עובדת השיקום. לרוב היא זו שמטפלת בכל נושא סל השיקום. במידה והיא לא מטפלת בנושאים אלה, (לעיתים הן מתחלקות בינן), היא לבטח תדע להפנות אותך לגורם המתאים. ובכל מקרה היא תדע לענות על שאלותייך בנושא סל השיקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לאומי אישר רק 74 אחוז נכותיניב15/08/2011
ערב טוב.
אישתי חולת במחלת לימפדמה קשה בשתי רגלייה.
היו לה 60 אחוז אי כושר יציבה.ו53 אחוז רפואי.(היו לה 100 זמני ואחרי ועדה הורידו)
לאחר פרוץ המחלה הגשנו החמרת מצב לביטוח לאומי.
+חוו"ד רפואי של פרופסור לכלי דם דוח תפקוד רפואי+מסמכים חדשים.
לאישתי יש ניתוחים בעבר+השמנת יתר כרונית ובעיות נוספות (ביטוח לאומי יודע עליהם)
היתה וועדה בסניף שלנו. וכעבור חודש וחצי שוב ועדה בתל השומר.
שם הצגנו בפני הרופא את המסמכים ואת חוו"ד של הפרופסור שמציין שיש לתת לה סעיף נכות
על הלימפדמה בלבד.ללא קשר לליקוים הנוספים.
היום אמרו לנו במוקד של ביטוח לאומי 74 אחוז זמני. מה השטויות הללו?(עדין לא הגיע פורטוקול ובאתר אישי באינטרנט אין תשובה)
אישתי חולה מאוד שאני איתה 24 שעות ביממה המצב הרפואי שלה קשה ביותר
והיא סובלת בצורה קשה מאוד. תחבושות לחץ ברגלים. וטיפולים כל הזמן.
איף אפשר לחיות עם הקיצבה הזעומה שביטוח לאומי נותן? למה רק 74 ולא 75 אחוז?
למה לטרטר את הנכים למה לפגוע בחיים שלהם? כמה אפשר לסבול?
אישתי חיכתה חודשיים שלמים ובסוף אמרו לה 74 אחוז ואמרו שהנושא טרם הסתיים בתיק מה הכוונה?
מה עם קחן לא מגיע לה?ביטוח לאומי הוא שוחט את המסכנים פוגע בזכויות שלהם.
הרי הרופאים ראו את האישורים ואת המסמכים הקשים. למה לפגוע למה לנכות מהנכות?
מה לעשות להתאבד? לגמור את החיים שלנו מה?
אישתי בת 28 שיש לה אישורים שהיא לא יכולה לעבוד ובמצב רפואי קשה על קביים.
לילות ללא שינה. טיפולים קשים אחרי סדרת ניתוחים קשים.
איפה הצדק? איפה הזכויות של הנכים? כמה אפשר לטרטר בן אדם בין וועדות?
כל הזמן וועדה ואחרי זה שוב ללכת לתל השומר.
פשוט סבל וכאב של החייים. עד מתי עד שניפול על הרגלייים כמה אפשר לפגוע בבן אדם?
אשמח לכל עזרה תודה רבה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי אישר רק 74 אחוז נכות - תגובה
לירון אשחר שפרינצק16/08/2011יניב שלום,
נשמע שמצבכם מאוד קשה ובעיקר קשה לכם להתמודד עם חוסר הרגישות של הרשויות.
איני בקיאה באחוזי נכות והזכאויות מבטל"א, כך שאתקשה לעזור בכך. אני יודעת שיש גופים פרטיים שעוזרים בתביעות מול בטל"א, אך אלו לבטח עולים כסף. מצד שני קשה מאוד להתמודד מולם לבד, לרוץ כל היום בין הוועדות והטפסים ובסוף גם לקבל תשובות מאכזבות ומשפילות כפי שאתה חש.
יחד עם זאת, אוכל להמליץ על טיפול פסיכולוגי שיקומי. מישהו שמכיר ובקיא בתחום השיקום הנפשי ויוכל לעזור לכם להתמודד עם הקשיים אותם אתם חווים, ולתמוך במציאת כיוון ומשמעות חיוביים לחיים.
תוכלו לפנות לעובדי שיקום בבטל"א - עם אחוזי נכות כאלו הם יכולו לעזור - יש להם דרכים רבות מלימודים, עבודה ותמיכה באופן כללי.
בנוסף לפנות לפסיכולוג שיקומי בעזרת עו"ש, דרך קופת החולים או באופן פרטי, לפי אזור מגוריכם.
חשוב מאוד כי תפנו לתמיכה נפשית מתאימה, מישהו שיוכל לעזור בהתמודדות היומיומית הקשה.
אשמח לעזור בהכוונה נוספת,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום צליעהברוך14/08/2011
שלום,
עברתי תאונה ובעקבותיה אני צולע, האם אני זכאי לשיקום (מלבד פיזיותרפיה)?
תודה,
ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום צליעה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק16/08/2011ברוך שלום,
מתוך שאלתך לא ברור לאיזה שיקום אתה מתכוון, פיזי או נפשי?
קופות החולים (אם בכך מדובר) מפנות ומממנות למגוון של טיפולים בהתאם לסוג הפציעה והשפעתה עלייך. טיפולים פיזיים כגון פיזיותרפיה, הידרותרפיה, שיקום הליכה וכד'... וכן טיפולים פסיכולוגיים.
השאלה מה אתה מחפש, למה אתה זקוק ולמי אתה מפנה את הבקשה (בטל"א, קופ"ח או גורם אחר?)
אשמח לעזור לך ולהרחיב את התשובה במידה ותחדד את שאלתך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדת שיקוםבני כהן29/07/2011
שלום רב ,
הגשתי תביעה לנכות כללית בעקבות תאונה שעברתי בילדות, נקבעו לי 64% לצמיתות אך אינני זכאי לקיצבה היות ואני מרויח כ - 4100 ש"ח. הגשתי ערר לביטוח לאומי וקבעו לי 84% נכות לצמיתות. אתמול התקשרו אלי מביטוח לאומי והזמינו אותי לשיחה עם עובדת שיקום, אשמח לדעת מה זה אומר, ואיך עלי להתנהל בשיחה זו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדת שיקום - תגובה
אורית רוזנפלד-קרעין31/07/2011הי בני
עובדת שיקום היא לרוב עובדת סוציאלית שיושבת איתך ועוזרת לך להתארגן בהתאם לצרכים שלך כמו עבודה, ניידות וכו׳ על מנת שתוכל להפיק את המקסימום מהקצבה ומהמצב ולחזור כמה שיותר לתפקוד
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא גלגלים חדשאבי25/07/2011
שלום,
לפני שנתיים עברתי תאונת דרכים שהותירה אותי נכה.
אני מעוניין להחליף כיסא גלגלים ישן בחדש, האם מגיע לי חינם או שעליי
להוסיף תשלום נוסף על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסא גלגלים חדש - תגובה
לירון אשחר שפרינצק27/07/2011אבי שלום,
לצערי לא אוכל לעזור לך, אין לי כלל ידע בתחום התשלומים והזכאויות.
תוכל לבדוק זאת מול בטל"א. (יתכן שגם בקופת החולים יוכלו לתת לך אינפורמציה).
או עם עו"ד שמטפל בתביעה - אם יש כזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בנידות בחו"לשרה שנקר12/07/2011
בעלי מוגבל בהליכה ממושכת ומתהלך לאט מאד ובטווחים קצרים...אינו משתמש בכסא גלגלים אלא במקל הליכה.בכונתינו לנפוש באמסטרדם בעוד חודש.האם ניתן להעזר שם באמעי עזר כמו למשל השכרת קלנועית? בברכה שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע בנידות בחו"ל - תגובה
אורית רוזנפלד-קרעין15/07/2011הי שרה
אני מניחה שכן אך אין לי מידע לגבי איך.
אולי כדאי לפנהות למלב"ת שהם מומחים בפתרונות מסוג זה ולהיעזר בהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת תוו נכה לרכבעמית11/07/2011
למה למשרד התחבורה לוקח כמה חודשים לטפל בתוו נכה לרכב?
פניתי בפברואר למשרד הרישוי בירושלים לקבלת תוו נכה נתנו לו מסמך של מה שאני מריך לשלוח במאי התקבל מכתב ממשרד התחבורה שהחור ששלחתי חסר וצריך חומר נוסף.
התברר כי באינטרנט יש מסמך עדכני אותו שלחתי אחרי שקיבלתי את התשובה ממשרד התחבורה ואני ממתין ממאי ועד היום ולא מקבל כלום
יש לציין שאני מוציא המון גבפים בגלל חוסר בתוו נכה על מוניות ואני לא אדם אשיר לצערי.
יש כתובת שאפשר להתלונן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת תוו נכה לרכב - תגובה
אורית רוזנפלד-קרעין11/07/2011הי עמית, לצערי איני בקיאה בנושאים אלו. אני בטוחה שלמשרד התחבורה יש מחלקה לפניות הציבור אולי כדאי לפנות אליהם.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן10/07/2011
שלום
איך אני יכול לדעת לפניש אני מגיש טפסים לוועדה רפואית בביטוח לאומי לגבי נכות אם הליקויים שלי מספיק להם כדי לקבל נכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק10/07/2011אורן שלום,
איני בקיאה בנושאים אלה. לרוב לא ניתן לדעת.
עם זאת, יתכן שעו"ד מנוסה יוכל להגיד לך, או איש מקצוע רפואי בתחום הפגיעה שיש לך, אשר עובד עם בטל"א או בקיא בנושא יוכל גם כן להגיד לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצבת נכות והשכרת רכושאלי17/06/2011
האם לנכה המקבל קיצבת נכות מלאה וכן תוספת תלויים עבור אשתו ושני ילדיו מותר לו להשכיר רכוש ב1500 ש"ח בחודש ?
האם סכום זה יקוזז מקצבתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצבת נכות והשכרת רכוש - תגובה
אורית רוזנפלד-קרעין19/06/2011הי אלי
אין לי תשובה לכך כיוון שאיני עובדת סוציאלית.
ממליצה לך להתקשר לביטוח לאומי הם בוודאי יודעים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהעמק יזרעאל104/06/2011
בשנות ה40 בעלת ליקוי ראיה 30 אחוז לא עובדת כרגע מתקשה למצוא עבודה 1 מה מגיע מבטוח לאומי בענין שיקום. 2 האם נותנים דמי מחיה כסף? 3למי פונים האם הלשכת עבודה יכולה לעזור ששמעתי שיש מרכזי שיקום כמו במגדל העמק לקורסים אם פונה לעזרה מקבלים דמי מחיה.3 משרד התמת פירסם עזרה למעסיקים לעסיק נכים למי פונים מי המעסיקים שמקבלים? 5 מה זה המשקם מה הקרטריונים?5 בקיצור למי פונים לגבי עבודה מי עוזר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
אורית רוזנפלד-קרעין05/06/2011הי עמק יזרעאל.
למיטב ידיעתי את צריכה לפנות ללשכת הרווחה בעיר מגוריך שם יפנו אותך לכל הגורמים הרלוונטיים. יש בהחלט דבר כזה שנקרא שיקום תעסוקתי שם את עוברת איבחון תעסוקתי ומקבלת המלצות לגבי ההמשך.בגדול עבור כל השאלות ששאלת את צריכה עובדת סוציאלית. אני מניחה שבלשכת הרווחה הקרובה למקום מגוריך ידעו להפנות אותך לכזאת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)