פורום נכים, שיקום נכים - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רציתי לשאל בבקשה
    נופר
    28/03/2012

איך בחורה נכה בכיסא גלגלים יכולה לטבול במקווה? איך זה מתבצע?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רציתי לשאל בבקשה

הוספת תגובה

• רציתי לשאל בבקשה - תגובה

אורית רוזנפלד-קרעין
    28/03/2012

הי נופר
    קודם כל אני ממליצה לך לברר באזור מגורייך האם המקווה נגיש.
    ברגע שתמצאי אחד כזה תתקשרי לשם ותדברי עם הבלנית. היא תוכל לתת לך מידע יותר מדויק.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייט ראשון
    בת
    19/03/2012

אני סובלת מכמה מומים מובחנים וכמה לא באופן חיצוני. רציתי לשאול אם כדאי לספר עליהם תחילה בדייט ראשון, או לחכות עם זה למצב יותר אינטימי?

לקביעת תור
    סגירה
    דייט ראשון

הוספת תגובה

• דייט ראשון - תגובה

אורית רוזנפלד-קרעין
    21/03/2012

הי בת
    דייט ראשון בעיני הוא קצת כמו כרטיס הביקור שלך. גם אדם שאינו סובל מאף נכות פיזית אינו רץ ומספר את חולשותיו בפעם הראשונה שנפגש עם מישהו אלא מחכה קצת להכיר, שיבנה אמון, לראות אם הוא רוצה להיחשף. בעיני הדבר לא שונה בנכות פיזית. אם זה יתפתח ותרגישי טוב עם הבן אדם שאת יוצאת איתו אני בטוחה שיהיה מקום גם לשתף בדברים אחרים יותר קשים. אבל אז הוא יוכל להחליט מה הוא רוצה לעשות עם זה מתוך ראייה של כל המכלול, שלך כבן אדם, ולא רק של הנכות שלך. הרי יש בך הרבה יותר מרק המומים האלו נכון?
    שיהיה המון בהצלחה!
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום ותמיכה לאחר תאונת דרכים
    הגר
    11/03/2012

בננו דניאל נפגע קשה בתאונת דרכים לפני כשנה ולאחר טיפול ושיקום נותר נכנה בכסא גלגלים. האם יש קבוצת תמיכה לצעירים במצבו באילת? תודה

הוספת תגובה

• שיקום ותמיכה לאחר תאונת דרכים - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    12/03/2012

מאיה שלום,
    אין לי כל מידע לגבי קבוצות תמיכה באילת ובאזור.
    ממליצה לך לפנות לגופים השונים אשר יתכן ומקיימים קבוצות תמיכה או יוכלו לעזור לפתוח או להפנות לקבוצות קיימות במידה וישנן.
    תוכלי לפנות לרווחה בעיר, לאגף השיקום בבטל"א (לעיתים יש להם תוכניות נהדרות לשיקום ותמיכה), לבדוק עם עמותת אור ירוק, ועמותת וגופים נוספים אשר להם מערכי תמיכה לנכים/צעירים/שיקום/כסאות גלגלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזיותרפיה לפגוע עמוד שדרה
    גילה
    28/02/2012

תוך כמה זמן אמורים לראות תוצאות?

הוספת תגובה

• פיזיותרפיה לפגוע עמוד שדרה - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    28/02/2012

גילה שלום,
    שאלתך הינה קשה מאוד ואישית מאוד.
    איני פיזיותרפיסטית, אך אני מניחה שהתשובה תלויה במיקום הפגיעה וסוגה,
    כמה זמן את כבר סובלת ועוד פרטים רבים.
    ובעיקר בעיקר, הדבר משתנה מאדם לאדם, קשה לי להאמין שמישהו יכול לתת לך תשובה שהינה וודאית לשאלה.
    הרבה בריאות
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום ברכיבה
    סנדרה
    24/01/2012

שלום,
    האם קיים שיקום לילדים משותקי גפיים תחתונות ברכיבה על סוסים?
    אני שואלת עבור אחיין שלי בן 10 שעבר תאונת דרכים ונותר משותק מהאגן מטה, והוא מאד אוהב סוסים... וחשבתי שאם יש אפשרות כזו זה יכול להיות נהדר עבורו. השאלה איך ייצב את עצמו, האם יש דרכים להתגבר על הבעיה הזו.

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום ברכיבה

הוספת תגובה

• שיקום ברכיבה - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    25/01/2012

סנדרה שלום,
    תחום הרכיבה הטיפולית הוא תחום נרחב מאוד וכולל בתוכו אפשרויות טיפול, שיקום, תמיכה ועזרה לטווח נרחב של נכויות פיזיות ואף קשיים רגשיים, לימודיים וחברתיים.
    אנשים המומחים ברכיבה טיפולית מטפלים גם בנכויות קשות ונרחבות כפי שאת מתארת, וילדים לרוב בהחלט מתחברים מאוד לסוס ונהנים מסוג טיפול זה.
    אם אחיינך אוהב סוסים - זו בהחלט יכולה להיות אפשרות טובה מאוד לשיקום עבורו. תוכלי לבדוק ולברר פרטים נרחבים יותר באורוות בהן עוסקים ברכיבה טיפולית באזור מגוריו (יש כאלו בכל הארץ, מומלץ רק לבדוק המלצות לפני כן) - להציע לו ו/או להוריו, ולהשאיר בידיהם את הבחירה.
    בנוסף ניתן לבדוק שיקום הידרותרפי - שחיה - יתכן ותחום זה גם יעניין אותו.
    לבסוף, הייתי ממליצה במקביל לטיפולים הפיזיים - פניה לפסיכולוג שיקומי במטרה ללוות את הילד והוריו בתקופת השיקום הקשה - והשינויים המשמעותיים שכל המשפחה עוברת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגוע בעמוד שדרה
    אישה
    16/01/2012

הי, עשיתי תאונת דרכים לפני כשנתיים ומאז אני משותק ברגליים.
    אבל מבחינת יכולת מינית אני פעיל לגמרי. וגם הייתי עם כמה בחורות מאז..
    אבל עם אף אחת לא משהו רציני.. כאילו זה נגמר בסקס וזהו.
    לא חושב שאני יכול לעשות למישהי את זה.
    קצת קשה לי עם זה. אבל בסך הכל אני בנאדם יחסית מאושר
    יש לכם טיפים או משהו? ללכת לטיפול אולי?

לקביעת תור
    סגירה
    פגוע בעמוד שדרה

הוספת תגובה

• פגוע בעמוד שדרה - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    25/01/2012

שלום,
    נעים לקרוא שאתה אדם מאושר יחסית ונהנה מחייך.
    אם קיימת יכולת מינית ואתה יוצא עם בחורות, כנראה ש'אתה יכול לעשות את זה' ליותר ממישהי אחת. המשיכה הראשונית קיימת.
    פעמים רבות הקושי המשמעותי עם נכות פיזית נראית היא המשיכה והקרבה הראשונית.
    השלב הבא של מעבר למערכת יחסים משמעותית - אינו פשוט אף הוא ודורש התחייבות, תקשורת והשקעה רגשית מסוג אחר.
    אני מאמינה שבעזרת תמיכה וליווי מתאימים תוכל להתגבר על הקשיים והמחסומים שלך ובהמשך לפתח מערכות יחסים אוהבת ותומכת לטווח ארוך.
    ממליצה לך לפנות לטיפול אצל פסיכולוג שיקומי אשר מתמחה בדיוק בתחום הזה של שיקום נפשי לאחר אירועיים משבריים, מחלות, תאונות ונכויות.
    בהצלחה רבה,
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע איך יצא שכתוב שם אישה,

בת
    02/02/2012

מן הסתם אני לא . תודה בכל זאת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזותרפיסטית
    גברבן30
    25/12/2011

הי, עשיתי תאונה לפני שנה, כרתו לי את רגל ימין עד הברך.. אני עושה פיזיותרפיה ונראה לי שאני מתחיל להתאהב בפיזיותרפיסטית שלי.. היא נשואה והכל.. אבל אני מתרגש כל פעם שהיא נוגעת בי, יש לנו שיחות מעולות..

מה אני עושה? להפסיק את הטיפול אצלה?

לקביעת תור
    סגירה
    פיזותרפיסטית

הוספת תגובה

• פיזותרפיסטית - תגובה

אורית רוזנפלד-קרעין
    30/12/2011

קשה להגיד מה נכון לעשות בסיטואציה כזאת..
    באופן כללי אני מאוד מאמינה בלפתוח את הדברים ולדבר עליהם אולי זה יעזור להתגבר על הדברים ולהמשיך הלאה.
    בכל מקרה, חשוב מאוד להמשיך את הפיזיוטרפיה אבל גם חשוב שתרגיש בנח בטיפול...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע על התמודדויות מוצלחות של
    אלון
    17/12/2011

נכי-נפש (בעלי הפרעה רגשית/נפשית) בתחום התעסוקה והעבודה.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע על התמודדויות מוצלחות של - תגובה

אורית רוזנפלד-קרעין
    30/12/2011

נראה לי שאם תחפש ברשת לא חסר סיפורי הצלחה של אנשים שהצליחו להשתקם גם בתחום התעסוקתי..
    מנסיוני אני יכולה לומר לך שלא חסרים אנשים שחדזרו לעסוק שמה שעבדו קודם או לחילופין השתלבו והתפתחו בתחום אחר לגמרי.ואף הצליחו יותר ממה שהצליחו קודם.
    ברגע שמשלימים ומקבלים את המגבלה הרבה יותר קל להמשיך הלאה...
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ מיני לנכים
    יוסי
    13/12/2011

שלום אני נכה ואני רוצה לקבל יעוץ מיני האם יש מומחים ליעוץ מיני לנכים? האם אפשר לקבל טלפונים שלהם? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ מיני לנכים

הוספת תגובה

• יעוץ מיני לנכים - תגובה

אורית רוזנפלד-קרעין
    14/12/2011

הי יוסי
    קיימים מרכזים לשיקום מיני. איני יודעת איפה אתה גר אבל באזור המרכז קיימת מרפאה לשיקום מיני גם בבית חולים תל השומר וגם בבית חולים רעות. אני בטוחה שבשני המקומות יוכלו לעזור לך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי קריעת מיניסקוס
    איילת
    12/12/2011

שלום

חברתי קרעה את המניסקוס של הברך במהלך יוגה וכעת נגזר עליה להיות עם קביים במשך כחודשיים - עד הניתוח ומעט אחריו.

רציתי לשאול עם אילו גופים ניתן להתייעץ בקשר לפיצויים, אחוזי נכות באם יהיו וכל הקשור לנכות זמנית ועבודה.

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי קריעת מיניסקוס

הוספת תגובה

• שאלה לגבי קריעת מיניסקוס - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    12/12/2011

איילת שלום,
    צריך קודם כל לבדוק מול הביטוחים (קופ"ח ופרטיים) אם קיימים כאלה. אחוזי נכות נקבעים בבטל"א, ניתן לנסות ולברר שם, אך ספק אם יהיו לכן התשובות הרצויות (...) בהקשר לאחוזי נכות. לפי מיטב ידעתי הם נותנים תשובות לפי מקרה, כדאי בכל מקרה לנסות. בקשר לעבודה התשובות צריכות להינתן ע"י בטל"א.
    השלב הבא אם לא תקבלו תשובות הוא להתייעץ עם עו"ד אשר מתמתחה בנושאים אלו.
    בהצלחה
    והרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכיר על כסא גלגלים
    אירנה
    06/12/2011

היי,
    אני כבר שנתיים על כסא גלגלים מאז שעברתי תאונה. הרגליים משותקות. חוץ מזה אני מאד יפה, נראית טוב, מצחיקה וכו' (אני בת 18). נורא בא לי להכיר מישהו אבל נראה לי שנרתעים ממני בגלל הנכות. אני מאד פתוחה וגם מפלרטטת אבל איכשהו נתקעת רק עם ידידים כל הזמן :-) יש לכם איזו עצה? איך אפשר להכיר?

לקביעת תור
    סגירה
    להכיר על כסא גלגלים

הוספת תגובה

• להכיר על כסא גלגלים - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    12/12/2011

הי אירנה,
    את נשמעת לי בחורה מדהימה, עם כוחות, בטחון והרבה יכולות. יחד עם זאת, ללא ספק ישנם לא מעט בחורים צעירים בגילך שלבטח נרתעים כאשר הם נתקלים בכסא הגלגלים, דבר אשר לא מאפשר להם להכיר אותך לעומק, או כאשר זה קורה עדיין לא התאפשרה התאהבות רומנטית.
    אין לי ספק שזה עוד יקרה ותכירי מישהו בו תתאהבי והוא בך.
    עד אז... תוכלי להעזר באינטרנט ליצירת קשרים, דרך נהדרת להכיר ולהסתקרן לגבי האדם שמאחורי המחשב. לפעמים כאשר לא ישר רואים את 'הכסא' המרתיע ניתן ליצור חיבור אמיתי ופתוח יותר.
    כמו כן לצאת, לצאת, לצאת. תצאי תבלי ותהני ותמשיכי לנסות עד שתמצאי את אותו אחד שיראה קודם כל אותך ואח"כ את הכסא והמגבלה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סל שיקום וביטוח לאומי
    שלי
    15/11/2011

1.אם משרד הבריאות לאחר ועדה אישר לי סל שיקום עם כמה דברים כמו לדוגמא
    חונכות,פנאי ,מפעל מוגן,תעסוקה נתמכת,השלמה לבגרותףטיפול שיניים
    האם זה מונע ממני לקבל גם מטעם ביטוח לאומי השתתפות בפעילויות לימוד ושיקום.

2. אילו הכשרות של ביטוח לאומי יש כי באתר שלהם לא מצויין

בתודה מראש
    שלי

לקביעת תור
    סגירה
    סל שיקום וביטוח לאומי

הוספת תגובה

• סל שיקום וביטוח לאומי - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    20/11/2011

שלי שלום,
    לגבי ההכשרות של בטל"א עלייך לפנות לעובדת השיקום מטעמם, להם יש את המידע הכי עדכני ורלוונטי וממילא כל התהליך נעשה בליווי של עובדי שיקום.
    כך גם לגבי התשלומים. למיטב ידעתי סל השיקום מתקבל דרך הביטוח הלאומי (אך איני בטוחה). אם ישנם גופים נוספים הם עובדים להערכתי מול בטל"א - (שוב איני בטוחה)פניה ישירה אליהם תיתן לך את המענה המבוקש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה לחשוף? קצת חושש...
    אוריאל
    07/11/2011

היי,
    אני סובל מכמה נכויות באיברי הגוף חלק רואים ישר וחלק רק בשלב מתקדם יותר...
    העניין הוא שאני אמור לצאת עם מישהי עוד כמה ימים. היא יודעת שיש נכויות אבל לא ממש פירטתי מה. עד כמה כדאי לי לפרט בפגישה הראשונה? אציין שלא משהו שאמור להפריע לזוגיות או למצבים אינטימיים, פשוט לא ממש נראה טוב ויזואלית...

לקביעת תור
    סגירה
    כמה לחשוף? קצת חושש...

הוספת תגובה

• כמה לחשוף? קצת חושש... - תגובה

אורית רוזנפלד-קרעין
    08/11/2011

אוריאל שלום
    ראשית חשוב לי לומר שאין תשובה אחת שהיא נכונה במקרה הזה. ההתלבטות הזו, של כמה לשתף בדייט בצדדים הפחות "מוצלחים" שלנו קיימת תמיד. השאלה הזאת עולה בדברים פיזיים כמו אלו שאתה מתאר אבל גם אצל אנשים שאין להם נכות פיזית. כולנו בדרך כלל מנסים להציג כלפי חוץ ובטח שבהתחלה גירסה יותר חיובית של עצמנו, וזה בסדר. בעיני המפתח הוא כמה אתה מרגיש נח עם עצמך לחשוף בכל שלב. בשלב בו כבר תרגיש יותר בטוח עם מי שעומד מולך יהיה לך יותר קל לחשוף את הנכויות שלך. לכן נראה לי שאין תשובה חד משמעית לכך. מצד אחד- לא צריך לשקר או להסתיר מצד שני- אין צורך לבוא ולהטיח את הכל בפרצוף. אני בטוחה שכשתרגיש נח בתוך מערכת היחסים הדברים יבואו באופן טבעי וגם יתקבלו יפה יותר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה לחשוף? קצת חושש... - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    08/11/2011

אוריאל שלום,
    אתה יוצא עם בחורה לראשונה במטרה להכיר אחד את השניה ולהנות מהפגישה. בכל פגישה ראשונה קיים מתח וחשש. אני מניחה שאצלך החשש הינו גדול יותר בשל הנכויות וההתלבטות עד כמה רואים? עד כמה לחשוף?
    ראשית חשוב שתזכור שאתה אמור להנות מהפגישה. לגשש, להכיר אך בעיקר להנות. נסה להגיע לפגישה בצורה הכי פתוחה שאפשר ולחוש תוך כדי מה מתאים לך לומר ומה לא. מכיוון שהבחורה יודעת שיש נכויות סביר שהיא תשאל קצת ולפי דברייך גם תראה. תוכל לספר לה קצת, אך אין כל צורך בפגישה ראשונה לעמיס את כל הקשיים. אני בטוחה שיש לך צדדים רבים נוספים לחשוף, שיוכלו להוות מוקד לפגישה.

הרבה בהצלחה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכולה להמשיך הלאה
    בנימין
    28/10/2011

שלום.לפני כמה שנים חליתי במחלה כרונית.במשך השנים,כתוצאה מהמחלה-איבדתי כמעט הכול.
    משפחה,חברים,עבודה,לימודים ובעיקר-את הבן זוג.
    היום אני מרגישה שאני במצב שאני לא יודעת איך בכלל להמשיך הלאה,לשמוח במה שיש ולנסות להבריא.
    הענין הוא שאני רוצה להבריא אבל לא באמת.זה כאילו שאין ליבשביל מה.אין לי מטרה.
    איך יוצאים מזה?איך מקבלים מוטבציה ללכת לטיפולים?
    כולם אומרים לי שאני צריכה להבריא בשביל עצמי.אבל אני מבינה שפעם רציתי ךהבריא כדי להיות עם האקס שלי למשל והיום אין לי את זה -אז גם אין לי רצון להבריא.
    היתי בטיפולים פסיכולגים,לקחתי גם תרופות נגד דכאון
    אני ישמח לעזרה ממכם כמה שאפשר דרך האינטרנט

לקביעת תור
    סגירה
    לא יכולה להמשיך הלאה

הוספת תגובה

• לא יכולה להמשיך הלאה - תגובה

אורית רוזנפלד-קרעין
    30/10/2011

רעות יקרה
    את מתארת מצב שהוא באמת לא פשוט. נורא קשה לקום אחרי שקורה משהו גזה ולהחליט שממשיכים הלאה. אבל מנסיוני ברגע שעושים את זה הכל משתנה. מהתיאור שלך נשמע שאת ממש חסרת חשק להכל ומצב רוחך ירוד. יכול להיות שאת סובלת מדיכאון. הייתי ממליצה לך לגשת לרופא המשפחה או פסיכיאטר ולהתחיל לקחת משהו למצב הרוח. במקביל כדאי להתחיל טיפול פסיכולוגי ולנסות להעניק לחייך משמעות חדשה.
    אני בטוחה שיש עוד הרבה סיבות טובות לחיות למענן פשוט צריך למצוא אותן....
    בהצלחה רבה
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה להמשיך

רותי
    22/11/2011

שלום. אינני בעלת מקצוע אך נשמע לי מהשאלה שלך שאת בודדה. בן אדם הוא יצור חברתי ולכן המצב הזה גורם לך להיות עצובה וחסרת מוטיבציה. תנסי לקחת פיקוד על המצב. בעידן המודרני אפשר לצאת מהבדידות דיי בקלות. כנסי לאינטרנט, אתרי היכרויות - בהם ניתן למצוא חברים חדשים. גם התכתבות במייל או שיחות בסקייפ - זה יכול להיות משהו מרענן כדי לצאת מהשגרה. את יכולה לנהל שיחות עם הרבה אנשים ואולי גם למצוא בן זוג ( לא חובה, העיקר להתחיל למצוא קשרים חברתיים). דבר נוסף שניתן לחשוב עליו זה אולי לעבור לגור בקהילה תומכת עם סדר יום וחוגים. ניתן לעבור לגור בדיור מוגן, אני יודעת שיש להם דירות פרטיות שניתן לגור שם בתקופת החלמה מניתוח, אך גם מצב נפשי לדעתי יכול להשתפר במסגרת עם חברים ופעילויות.
    תקחי את עצמך בידיים. עצם הניסיון לעשות משהו יכול לשפר את ההרגשה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית
    רינה
    23/10/2011

שלום,
    האם ישנם הוסטלים או דיור מוגן לבעלי הפרעת אישיות גבולית, ביתי עצמאית ומאד אינטליגנטית אך אינה יכולה/רוצה לחיות לבדה ואינה עובדת. אנו מחפשים לה מסגרת מתאימה שאינה מיועדת לאנשים עם פיגור.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    25/10/2011

רינה שלום,
    ישנם הוסטלים ודיור מוגן למגוון רחב של צרכים וקשיים. את צריכה לבדוק עם עובדת השיקום בביטוח לאומי (עו"ס שיקומית) מה הזכאויות של בתך, האם היא מוכרת בבטל"א? האם יש לה סל שיקום? וכיצד הם יכולים לעזור לך. עו"ש אמורה לעזור ולתמוך בכל מה שקשור בנושאים תעסוקתיים, חברתיים, דיור וכ'... אם בתך מוכרת בבטל"א.
    שם גם יוכלו לתת לך רשימה של מקומות בהתאם לאזור מגורייך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה